Godišnji horoskop za 2020.

Godišnji horoskop za 2020.

Pogledajte najdetaljniji godišnji horoskop za 2020. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Uran kreće direktno u januaru i Saturn pravi konjunkciju sa Plutonom. Bićete u mogućnosti da lakše funkcionišete na polju novca i da poboljšate metode za zaradu. Na poslovnom polju ćete pokrenuti jedan dugoročni projekat u koji će trebati dosta da uložite ali koji će vam doneti očekivane dobitke. Napredak vas očekuje u poslovima građevinarstva i tehnološke proizvodnje. Čuvajte se spletki od strane nedobronamernih osoba. U februaru Mars ulazi u znak Jarca i vaše polje posla i karijere. To će vam doneti više motivacije i veliku snagu da ubrzate napredak na svim poljima. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom i imaćete dobar osećaj za dobitne poteze što će vam doneti i napredak u karijeri. Tokom marta ćete poboljšati saradnju i unaprediti vaše poslovanje. Jupiter će praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju posla, što će vam doneti mogućnost da investirate u projekte koji su šireg obima i zahtevaju saradnju sa više većih preduzeća. Doneće vam veliku korist. Tokom maja Saturn i Venera kreću retrogradno, što će usporiti vaše poslovne planove.
Solarna eklipsa u junu dovešće do kašnjenja važnih rokova i to će vam doneti dosta teškoća. Dodatno će vam sve otežati retrogradni Merkur u vašem polju završetaka. Letnji period juli i avgust vam ne donose ništa novo. Dobro će vam doći odlazak na odmor. Tokom septembra će Vaš vladar Mars, koji će biti u vašem znaku, krenuti retrogradno, pa ćete morati da vodite više računa o vašem autoritetu. Poboljšanje vas očekuje od sredine novembra kada Mars krene direktno. Uspećete da pokrenete sve što je bilo u zastoju i da se pobrinete da do kraja godine znatno poboljšate saradnju, posebno sa državnim i finansijskim institucijama, u čemu ćete imati pomoć konjunkcije Jupitera sa Saturnom u znaku Vodolije.
Nezaposleni Ovnovi će imati najviše mogućnosti za dobijanje novog zaposlenja u januaru, maju i krajem godine, u oblastima industrije, usluga i finansija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prvi kvartal godine će vam biti promenljiv na polju ljubavi. Mart a april vam donose najviše mogućnosti za ostvarenje sklada u odnosu sa voljenom osobom. Ostvarićete najveći deo zajedničkih ciljeva. Tokom maja će Venera biti retrogradna i otežavaće vam komunikaciju i dogovore sa voljenom osobom. Moguće su česte prepirke i emotivno zahlađenje.
Druga polovina godine, od jula do septembra biće puna napetosti i nesklada u odnosima sa voljenom osobom. Izbegavajte neiskrenost i pokušajte da razjasnite ono što vam ne bude jasno. U protivnom će doći do stvaranja nepoverenja između vas dvoje. U oktobru ćete uspeti da poboljšate odnos ali će vam trebati neko vreme da ponovo uspostavite poverenje i sklad.

Ako ste slobodni:

Rano proleće je za vas najpovoljniji period u 2020. godini da uđete u novu i skladnu emotivnu vezu koja može da traje dugo vremena. Privući će vas osoba koja je puna energije, staložena, ambiciozna i obrazovana. Radićete zajedno na nekom projektu ili u društveno korisnim akcijama. Sredina godine vam donosi neslaganja oko zajedničkih želja i potreba u ljubavi, što će tražiti od vas da se jedno drugom prilagođavate. Uspećete da se uskladite i pokazaćete iskrena osećanja.
Stariji Ovnovi će upoznati u prvom kvartalu godine osobu u koju će se zaljubiti i sa kojom će imati dinamičan i komplikovan odnos. Sredinom godine ćete imati kraći prekid veze ali ćete se pomiriti i ostaćete zajedno.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti uglavnom dobro i stabilno u prvoj polovini godine. Bićete puni energije i motivisani za sport i rekreaciju. Jesenji period će vam biti nepovoljan po zdravlje jer će doći do pada vašeg imuniteta. Bićete podložni virusnim infekcijama, hipertenziji, upalnim procesima, prehladi i glavoboljama. Obavite pregled i preduzmite preventivne mere.
Vaša ishrana treba da sadrži dovoljnu količinu kalorija i proteina, kao i gradivnih materija. Uglavnom se držite sezonskog voća i povrća. Meso i ribu jedite umereno, kao i mleko i mlečne proizvode. Integralne žitarice, ovsene pahuljice, sušeno voće možete često kombinovati za doručak. Izbegavajte tešku i jako začinjenu hranu, kao i gazirana pića.

Srećni brojevi:

8, 11, 16, 20, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Uran će u januaru krenuti direktno u vašem znaku što će vam otvoriti mogućnost da veliki deo svojih ideja pokrenete i razradite. Na taj način ćete poboljšati svoje poslovanje, a naći ćete i bolje načine da privučete više klijenata, kupaca vaše robe i korisnika vaših usluga. Vi sami ćete uspeti da se istaknete. Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom i bićete u mogućnosti da započnete saradnju sa jednom velikom formom iz inostranstva. Veliku uspeh ćete postići ako se bavite građevinarstvom ili ako ste inženjer po profesiji. Budite pažljivi što se tiče finansijskih transakcija. Retrogradni Merkur će vam tokom februara ometati poslovne pregovore i dovoditi do zastoja u planovima. Sekstil Jupitera sa Neptunom doneće vam dobitke kroz finansijske poteze za koje ćete imati dobar osećaj. Tokom marta i aprila će vaš autoritet i stručne sposobnosti biti istaknute, što vam može doneti unapređenje. Ovo je i povoljan mesec da započnete sopstveni posao ako to imate u planu. Solarna eklipsa na početku Raka u junu će se nepovoljno odraziti na vaše finansije. Bićete u dugovima.
Tokom jula i avgusta ćete rešavati probleme koji će se pojaviti na polju saradnje. Najviše teškoća će vam doći kroz poslove transporta, turizma, prosvete, uvoza i izvoza i trgovine. Tokom septembra će biti potrebno da se dobro organizujete kako biste postigli važne rokove na vreme. Oktobar vam je jedan od boljih meseci u godini jer ćete uspeti da dobijete finansijsku podršku za projekat koji ćete imati u planu da pokrenete. Tokom decembra izbegavajte velike finansijske transakcije jer će Sunce biti pomračeno u vašem polju platnog prometa. U decembru će Jupiter i Saturn biti u konjunkciji u vaše polju posla i doneće vam veliki uspeh i nove mogućnosti za napredak u karijeri na dugoročnom nivou.
Nezaposleni Bikovi će imati najviše prilika za zaposlenje tokom aprila i oktobra. Posao u struci nećete uspeti lako da dobijete ali ćete imati mnogo mogućnosti za honorarno angažovanje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars će u januaru praviti kvadrat sa Neptunom i dovešće do nesuglasica sa partnerom zbog vašeg neiskrenog i tajanstvenog ponašanja. Povoljan period za ljubav ćete imati od marta do maja kada ćete uneti nešto kvalitetno novo u vaš odnos sa voljenom osobom i kada ćete iskreno pružati svoja osećanja. Pokazaćete inicijativu u zajedničkim akcijama.
Letnji period vam može doneti napetosti, posebno od avgusta, kada će Mars praviti niz izazovnih aspekata. Od septembra do novembra će Mars biti retrogradan. Vaš odnos sa partnerom će biti vrlo napet. Nedostajaće vam podrška i razumevanje, a svađe će biti česte. Od sredine novembra će se situacija popraviti i uspećete do kraja godine da ostvarite bolji sklad.

Ako ste slobodni:

Sredina proleća doneće vam najviše mogućnosti da upoznate nekog ko će vam odgovarati i sa kim ćete moći da uđete u novu emotivnu vezu. U početku će vaša nova veza biti dinamična i puna obostranih emocija. Od sredine leta će doći do ozbiljnijih nesuglasica. Ako ne uspete da ih rešite, jesen vam donosi raskid veze i veliko razočaranje. U tom slučaju se može lako dogoditi da se sretnete sa osobom sa kojoj ste ranije bili u vezi i da obnovite vezu. Ovog puta sa uspehom.
Stariji Bikovi će više puta pokušavati i odustajati od ulaska u vezu sa osobom koja im se duže vreme sviđa. Nećete uspeti da se uskladite. Upoznaćete sredinom godine osobu sa kojom ćete ući u tajnu vezu ali ćete do oktobra da se raziđete.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti u odličnoj formi tokom proleća. Imaćete jak imunitet, puno energije, više ćete se kretati i živeti zdravim tempom. Preduzimaćete preventivne mere za očuvanje stabilnog zdravlja. Tokom leta ćete biti osetljivog zdravlja jer ćete biti skloni da preterujete u životnim zadovoljstvima. Tokom jeseni ćete biti skloni urološkim smetnjama.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica bogatim vitaminima. Najviše će vam prijati sezonsko voće koje je neophodno da jedete svakodnevno. Posebno voće koje u sebi sadrži veću količinu tečnosti kao grožđe, dinje i breskve. Povrće jedite kuvano i presno. Meso i mlečne proizvode uzimajte često. Potrebno vam je više magnezijuma i minerala.

Srećni brojevi:

4, 9, 15, 18, 22


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Januar će vam početi dinamično jer će Mars ući u znak Strelca i daće vam snažnu motivaciju da se posvetite odnosima sa poslovnim partnerima. Preuzećete vodeću ulogu u zajedničkim projektima. Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom, što će dovesti do stabilnije finansijske situacije. Započećete jedan dugoročni projekat koji vam donosi sigurni u veću zaradu. Kvadrat Marsa sa Neptunom će vam doneti teškoće u radu sa klijentima i u javnim poslovima. Tokom februara će Jupiter praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za investicije. Platni promet će vam se odvijati odlično, sa dobicima, a to će se nastaviti i tokom marta. U aprilu će Jupiter praviti konjunkciju sa Plutonom i pokrenućete projekat koji će poboljšati vaše odnose sa saradnicima i uvećaće vaše dobitke. Tokom maja i juna Venera će biti retrogradna u vašem znaku, što će vas primorati da ozbiljno poradite na svom nastupu i da popravite neke nepovoljne utiske koje ste ranije napravili u određenim situacijama na poslu. Solarna eklipsa u Raku uticaće nepovoljno po vaše finansije.
Tokom jula i avgusta bi vam najbolje bilo da odete na odmor. Moguće su teškoće na polju novca koje će vas dosta usporavati u realizaciji važnih radnih zadataka. Od septembra do novembra Mars će biti retrogradan u znaku Ovna, što će vam otežavati saradnju. Vaša motivacija će biti umanjena. Bićete često pod raznim pritiscima i u nesuglasicama sa nadređenima. Solarna eklipsa u decembru će vam doneti teškoće ako se bavite javnim poslom i u odnosima sa poslovnim partnerima. Poboljšanje vam donosi konjunkcija Jupitera sa Saturnom koja će vam otvoriti mogućnosti za izuzetno uspešnu saradnju sa inostranom firmom. Dobićete i finansijsku podršku za jedan vaš projekat koji ćete pokrenuti.
Nezaposleni Blizanci će imati najviše mogućnosti da dobiju novi posao tokom februara, maja i septembra. Bićete traženi na polju komunikacija i u kreativnim projektima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Na početku godine ćete imati teškoće u odnosu sa partnerom zbog neiskrenosti. U februaru ćete i povratiti poverenje zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Neptunom. Tokom maja i juna bićete skloni površnosti i flertu, zbog retrogradne Venere u vašem znaku. To će dovesti do svađe sa partnerom. Lunarna eklipsa u Strelcu može ozbiljno ugroziti vašu vezu.
Letnji period vam donosi poboljšanje i bilo bi dobro kada biste otišli na putovanje ili odmor sa voljenom osobom. To bi vam pomoglo da se uskladite i da prevaziđete smetnje u odnosu. Tokom jesenjeg period bićete previše zauzeti obavezama i vašem partneru će to smetati. Kraj godine doneće vam dosta izlazaka, druženja i lepih zajedničkih trenutaka.

Ako ste slobodni:

Februar će vam biti izuzetno povoljan mesec za novo poznanstvo i ulazak u emotivnu vezu. Najviše izgleda imate da preko poslovnih ili društvenih aktivnosti ili akcija upoznate osobu sa kojom ćete imati lepe zajedničke emocije i dobru komunikaciju. Od sredine godine doći će do prvih neslaganja i leto će vam biti promenljivo. Veza će biti čas skladna, a čas ćete se prepirati oko raznih nepotrebnih sitnica. Ako ne uspete da se prilagodite jedno drugome, prekinućete vezu.
Stariji Blizanci će biti skloni da sede na dve stolice, da ulaze u tajne ili paralelne veze. Lako vam se može dogoditi da to bude otkriveno i da ostanete sami. Budite pažljivi i izbegavajte da dajete velika obećanja koja kasnije nećete ispuniti.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom prve polovine 2020. Godine biti dosta dobro. Bićete u dobroj kondiciji, brinućete o svom zdravlju i imunitet će vam biti pojačan. Druga polovina godine, posebno u periodu od septembra do novembra, bićete osetljivog zdravlja zbog retrogradnog Marsa. Moguće su smetnje sa krvnim pritiskom i druge vrste kadio vaskularnih smetnji.
Vaša ishrana treba da sadrži svežu hranu, pretežno voće i povrće, sa dodatkom ribe i sireva. Važno je i da uzimate dodatke za ishranu koji sadrže magnezijum B i D vitamin, kalcijum i folnu kiselinu jer će biti neophodni za neometan rad vašeg organizma. Izbegavajte brzu hranu, slatkiše, alkoholna pića i sve što dovodi do povišenog holesterola u krvi.

Srećni brojevi:

7, 12, 15, 18, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom tokom januara, što će vam na početku godine doneti otvorene mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju javnosti, kao i da započnete novo poslovno partnerstvo koje će trajati na duži rok i gde ćete biti uključeni u jedan veliki projekat. To će vam doneti šansu za veliku i stabilnu zaradu. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom u februaru i to će vam doneti više uspeha u saradnji sa inostranim firmama. Za jedan projekat ćete dobiti finansijsku podršku koja će vam omogućiti da ga pokrenete kako ste planirali i uspećete da ostvarite očekivane rezultate. Tokom marta i aprila imaćete dobar osećaj za investicije i to će vam omogućiti da uvećate vašu zaradu. Najviše uspeha imaćete u poboljšanju odnosa sa poslovnim partnerima. Ugovori koje sklopite do maja doneće vam višestruku korist, naročito oni koji su povezani sa građevinarstvom, nekretninama, energetskim resursima i akcijama na berzi. Retrogradna Venera će vam tokom maja i juna praviti smetnje u vidu tajnih aktivnosti koje će se odvijati iza vaših leđa na vašu štetu.
Pomračenje Sunca će se odigrati u junu na početku vašeg znaka, što će umanjiti vaš autoritet i može dovesti do pada sa položaja ili otkaza na poslu. Budite pažljivi kako biste to izbegli ili bar znatno ublažili. Tokom jula i avgusta ćete nailaziti na probleme u odnosima sa klijentima, saradnicima i poslovnim partnerima. Ovo nije dobro vreme za ulazak u nove poslove zajedničkog tipa. Mars će biti retrogradan u vašem polju posla od septembra do sredine novembra i doneće vam zastoje, sukobe sa nadređenima i velike napetosti. Bićete stalno pod pritiskom. Decembar vam donosi poboljšanje zahvaljujući konjunkciju Jupitera i Saturna koja će se povoljno odraziti na vaš platni promet, pa ćete se naći na dobitku.
Nezaposleni Rakovi će tokom marta, maja, septembra i decembra imati dosta povoljnih mogućnosti da dobiju stalan posao, posebno u oblastima javnosti, trgovine i usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Saturn će na početku godine praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju ljubavi i doneće vam mogućnosti za ostvarenje važnih zajedničkih ciljeva. Vaš odnos sa voljenom osobom će biti stabilniji i lakše ćete se prilagođavati jedno drugom u svemu. Pružaćete nesebičnu podršku voljenoj osobi. Prolazne nesuglasice su moguće sredinom marta.
Od jula ćete rešavati nešto što ste duže vreme odlagali i što vam je pravilo nesporazume u vezi. To će vam tokom avgusta i septembra praviti ozbiljne probleme u odnosu ali ćete uspeti da nađete zajednički prihvatljivo rešenje. Od oktobra do kraja godine ćete praviti planove o zajedničkim akcijama, putovanjima i zabavi, što će odgovarati vašem partneru.

Ako ste slobodni:

Na samom početku 2020. Godine, zahvaljujući konjunkciji Saturna sa Plutonom u vašem polju ljubavi, bićete u mogućnosti da upoznate osobu sa kojom ćete započeti novu emotivnu vezu. Obratite pažnju na ambicioznu i praktičnu osobu koju ćete upoznati na javnom skupu. Osvojiće vas i izgledom i osećajem velike bliskosti. Do sredine godine ćete uživati u vezi, a velika iskušenja ćete imati od avgusta do oktobra. Ako ih prevaziđete, ostaćete u dugoj i srećnoj vezi.
Nešto stariji Rakovi će upoznati osobu koja može da se pokaže kao njihov životni partner. To je neko ko vam odgovara i emotivno i intimno i s kim ćete imati dosta zajedničkog. Nekoliko meseci nakon upoznavanje počećete zajedno da živite.

Zdravlje:

Jupiter koji vlada vašim poljem zdravlja će sve do decembra prolaziti kroz znak Jarca gde je oslabljen. To će i vaše zdravlje činiti većim delom osetljivim, što će od vas zahtevati da se pridržavate zdravih navika i preventivnih mera kako biste ojačali imunitet. Prolazne smetnje ćete imati u leđima ako budete fizički neaktivni. Moguće su i česte glavobolje.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje služe čišćenju organizma od štetnih materija. Potrebna vam je kalorična hrana, kao i namirnice koje sadrže vlakna. To su sušeni grašak, sočivo, pasulj, brokoli, šargarepa i cvekla od povrća, a od voća avokado, banane, jabuka i maline. Integralne žitarice uzimajte svakodnevno, a meso i mlečne proizvode umereno.

Srećni brojevi:

5, 11, 17, 20, 24


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiće vam da pokrenete nešto novo na polju usluga što će uvećati obim vašeg poslovanja i doneti vam na duži rok nove i zadovoljne klijente. Vaša zarada će na taj način početi da se uvećava. Važno je samo da ne ulazite u rizične investicije i da izbegavate finansijske mahinacije. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom u februaru i uticaće na bolji obrt novca. Imaćete dobar osećaj za investicije koje će vam doneti dobitke. Tokom marta i aprila obratite više pažnje na odnose sa poslovnim partnerima jer na tom polju može da dođe do neočekivanih obrta i komplikovanih situacija koje će tražiti hitna rešavanja. Venera će od sredine maja pa do kraja juna biti retrogradna u vašem polju saradnje i bićete primorani da rešavate zaostale poslove i da reorganizujete odnose sa saradnicima. To će vam znatno usporavati u postizanju planiranih ciljeva. Solarna eklipsa će se odigrati u junu na početku Raka i doneće vam teškoće u vidu spletki vaših tajnih neprijatelja i konkurencije. Pokušaće da ugroze vaš položaj.
Tokom jula i avgusta će doći do umanjenog priliva finansija na vaš račun, što vas upozorava da umanjite troškove i da izbegavate da se zadužujete. Od 9. Septembra do sredine novembra će Mars biti retrogradan. Nedostajaće vam podrška za veći deo onoga što imate u planu, a aktuelni poslovi će biti u zastoju zbog ograničenih sredstava. Budite pažljivi ako se bavite transportom, saobraćajem ili uvozom-izvozom i trgovinom inostranom robom. Na ovim poljima ćete imati najviše smetnji. Odnosi sa nadređenima biće napeti. Decembar vam donosi olakšanje zahvaljujući konjunkciji Jupitera sa Saturnom u vašem polju javnosti. Pokrenućete važan zajednički projekat koji će vam doneti dugoročnu dobit i stabilnost.
Nezaposleni Lavovi će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima javnosti, usluga i u kreativnim poslovima kao što su dizajn i programiranje. Februar, avgust i novembar su im najbolje postavljeni za zapošljavanje

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak godine vam je povoljan da uživate u ljubavi da voljenom osobom i da imate dovoljno vremena jedno za drugo. Imaćete dobar osećaj za potrebe vašeg partnera i pokazivaćete inicijativu za zajedničke izlaske, ostvarivanje zajedničkih planova i unošenje nečeg novog u vaš odnos. Tokom juna izbegavajte neiskrenost jer će to dovesti do velikih problema.
Druga polovina godine će zahtevati prilagođavanja zbog obaveza koje ćete vaš partner i vi imati. To će vam ometati sklad u porodičnom životu jer ćete imati manje vremena za porodicu i često ćete biti napeti, što će nepovoljno da se odražava na vašu vezu. Veliko poboljšanje vas očekuje u decembru kada ćete ostvariti veliki zajednički cilj i oboje ćete biti srećni.

Ako ste slobodni:

Tokom februara ćete biti skloni zaljubljivanju i započećete jednu vezu koja će u početku biti slobodnog tipa, što će vam odgovarati. Kako vreme bude prolazilo, postajaćete sve bliži vašem partneru i probudiće se jake obostrane emocije. Sredinom godine ćete napraviti tajni izlet sa drugom osobom, što će ugroziti opstanak veze u koju ste prethodno ušli. Može doći do prekida. Sve do decembra vam se neće pružiti nova prilika. Kraj godine vam donosi nove pogodnosti.
Nešto stariji Lavovi će nailaziti na više mogućnosti da uđu u novu vezu ali će imati i više postavljene kriterijume. Važno je da izbegavate tajne veze kojima ćete biti skloni. Neće vam doneti očekivano zadovoljstvo. Potrudite se malo više.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom 2020. Godine biti većim delom stabilno, pod uslovom da ne preterujete u radu i životnim zadovoljstvima. Izbegavajte velika fizička i mentalna opterećenja, nalazite dovoljno vremena za odmor i radite svakodnevne rekreativne fizičke vežbe. Od septembra do novembra imaćete kardio vaskularne smetnje.
Vaša ishrana treba da sadrži što više vitamina, kao i raznovrsno kuvano povrće. Od voća uzimajte veću količinu mandarina, borovnica i jabuka. Riba treba da vam se češće nalazi na jelovniku, a od mesa uglavnom piletina. Jogurt i integralni hleb vam se preporučuju, kao i pirinač. Izbegavajte slatkiše, masnu hranu i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 18, 22djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom i doneće vam povoljne mogućnosti za pokretanje novog posla na dugoročnoj osnovi. Najviše uspeha imaćete ako planirate da otvorite ugostiteljski objekat, igraonicu za decu, mesto za zabavu i ako se bavite tehničkim delom izrade velikih projekata iz oblasti arhitekture i slično. Neki rokovi koje ste sebi postavili će se odužiti jer će vam trebati mnogo rada i energije kako biste rešili prepreke i eventualne zastoje. Sekstil Jupitera sa Neptunom u februaru doneće vam finansijsku podršku i priliv sredstava i biće vam lakše da sve rešavate na vreme. Od marta do maja pokrenućete nešto novo na polju usluga i imaćete bolji promet i zadovoljne klijente. Od sredine maja do kraja juna Venera će biti retrogradna u vašem polju posla i karijere. Nailazićete na teškoće u odnosima sa poslovnim partnerima. Bićete neorganizovani i nailazićete na zastoje u oblastima komunikacija i trgovine. U junu će vam Solarna eklipsa na početku Raka doneti ozbiljne smetnje i štetu na polju saradnje i raskid sa pojedinim saradnicima.
Tokom jula i avgusta imaćete teškoće u realizaciji ciljeva na polju usluga, zanatskih delatnosti i trgovine. Ovo vam je povoljan period za odlazak na odmor. Od septembra do sredine novembra će Mars biti retrogradan u znaku Ovna i u vašem polju platnog prometa, što će vam doneti zastoje u obrtu finansija. Ako budete imali veća zaduženja prema kooperantima i drugim poveriocima, imaćete velike teškoće prilikom ispunjavanja finansijskih obaveza. Obim poslova će vam se smanjiti. Moraćete da odložite više važnih rokova. Bićete u minusu. Decembar će vam doneti poboljšanje zahvaljujući konjunkciji Jupitera sa Saturnom. Veliki uspeh i uvećana zarada očekuju vas na polju usluga.
Nezaposlene Device će dobiti priliku za novo zaposlenje u oblastima prosvete, trgovine, uslužnom sektoru i ugostiteljstvu. Povoljni meseci za novi posao su mart, avgust i novembar.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Jupitera sa Neptunom će u 2020. godini biti aktuelan nekoliko puta, zbog retrogradnog Jupiterovog kretanja. U februaru će vam doneti veliku sreću u odnosima sa voljenom osobom. Imaćete odličan osećaj za potrebe vašeg partnera i pružaćete mu emocije upravo onako kako će najbolje biti prihvaćene i uzvraćene. Ostvarićete jednu zajedničku želju.
Retrogradna Venera u maju će vam doneti mogućnost da razrešite nesuglasice iz prošlosti. U julu i avgustu izbegavajte neiskrenost. Oktobar će vam biti nestabilan i nećete moći da se uskladite sa partnerom. Novembar i decembar će vam doneti mogućnost unošenja novih zajedničkih interesovanja u vezu, što će vas zbližiti. Imaćete više vremena za zabavu.

Ako ste slobodni:

Februar vam je povoljan mesec za upoznavanje osobe koja će vam se na prvi pogled svideti i koja će vas privući vedrim duhom, optimizmom, emotivnom stabilnošću i kreativnim, maštovitim duhom. Počećete da se viđate i izlazite i ući ćete u vezu. Sredina godine će vam biti nestabilna jer ćete biti skloni da previše očekujete od vašeg partnera. Zbog sklonosti ka idealizovanju moguća su razočaranja. Ako to prevaziđete, ostaćete zajedno i u drugoj polovini godine.
Nešto starije Device će biti neodlučne da li da se upuste u ozbiljnu vezu sa osobom sa kojom se viđaju duže vreme. Predlog će biti da pokušate sa zajedničkim životom ali ćete više puta odustajati dok se konačno ne odlučite krajem godine.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti stabilno u prvom kvartalu godine. Važno je da se više krećete i da održavate kondiciju u dobroj formi. Od aprila će doći do pada vašeg imuniteta, pa vam se savetuje da više vremena provodite na čistom vazduhu i u prirodi, kao i da redovno odmarate. Druga polovina godine, posebno od oktobra, doneće vam više snage i energije.
Neophodna vam je zdrava i umerena ishrana. Na prvom mestu treba da jedete integralne žitarice, pirinač, sezonsko voće i povrće. Posebno će vam prijati kupus, celer i spanać od povrća, a od voća jagode, banane, breskve i dinje. Pasulj i sočivo mogu često da vam se nađu na jelovniku. Mleko, meso i slatkiše uzimajte umereno. Potrebni su vam vitamini A i E.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 21, 26


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom u januaru i doneće vam mogućnost da pokrenete nove velike projekte koji su povezani sa oblastima građevinarstva, industrije, poljoprivrede i trgovinom nekretninama. Ovo je i povoljan period da pokrenete sopstveni posao ako to imate u planu u 2020. godini. Jupiter će u februaru praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete bolji osećaj za finansijska ulaganja i proširićete ponudu vaših poslovnih usluga. Veliki uspeh vas očekuje ako se bavite oblastima zdravstva, hemijske industrije, servisiranjem aparata za domaćinstvo i kontaktima sa klijentima. Tokom marta i aprila ćete imati niz srećnih okolnosti koje će vam doneti uspeh u kreativnim poduhvatima. Ako se bavite prosvetom, dizajnom ili oblastima zabave očekuje vas dobra zarada. Imaćete ideje kako da postignete bolji promet robe i usluga. Tokom maja i juna ćete imati teškoća ako se bavite trgovinom robom iz uvoza. Sunce će biti pomračeno u junu u vašem polju posla, što će vam doneti pad prometa, a može se dogoditi i da vi izgubite pozicije na kojima se nalazite.
Tokom jula i avgusta ćete morati da neke rokove pomerate za kasnije jer će vam obim posla biti umanjen, a samim tim i sredstva. Dobro bi vam došao odmor. Biće neophodno da vaše planove drugačije postavite i da se bolje organizujete. Od septembra do sredine novembra će Mars biti retrogradan u znaku Ovna. To će vam doneti teškoće i zastoje na polju javnosti i partnerstva. Imaćete ozbiljne nesuglasice sa saradnicima i poslovnim partnerima, zbog čega će se sporo razvijati aktuelni zajednički poslovi. To će vam naneti gubitke. U decembru će Jupiter praviti konjunkciju sa Saturnom u znaku Vodolije, što će vam doneti uspeh na polju kreativnosti. Jedan vaš projekat će dobiti subvencije i doneće vam profit.
Nezaposlene Vage će tokom marta, jula, septembra i novembra imati povoljne mogućnosti da se zaposle. Moguć je posao u struci, kao i na polju komunikacija, usluga i administracije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak godine će vam biti pomalo stresan jer ćete biti skloni sumnjičavosti, a vaš partner će se ponašati čudno. Tokom marta ćete nailaziti na napete odnose jer će se vaš partner ponašati represivno i pokazivaće težak karakter. Retrogradna Venera u maju zahtevaće da se ozbiljno prihvatite rešavanja proteklih neslaganja u odnosu kako biste ga popravili.
Letnji period bi vam odgovarao za odlazak na zajedničko putovanja kako biste ostvarili više ravnoteže u vezi. Od septembra do novembra će Mars biti retrogradan u vašem polju ljubavi. To vam donosi velike napetosti neslaganja u vezi. Tek od decembra ćete uspeti da razrešite veći deo nesuglasica i da počnete da uspostavljate poljuljano poverenje.

Ako ste slobodni:

Otkrićete kako je skoro svako ko vam bude privukao pažnju nemirna osoba avanturističkog duha, što vam neće odgovarati. Želećete da uđete u ozbiljnu vezu sa nekim ko će biti pored vas i neće imati potrebu da neprestano istražuje i juri na sve strane. Započećete nekoliko veza tokom ove godine ali će se svaka pokazati površnom i promenljivom. U jesenjem periodu ući ćete vezu sa bivšim partnerom, ali to neće trajati. Tek krajem godine vas očekuje povoljna šansa.
Starije Vage će na proleće upoznati osobu u koju će se zaljubiti i sa kojom će ubrzo ući u vezu. Uživaćete u vezi do jeseni, a onda će početi neslaganja, napetosti i svađe koje neće moći lako da se reše i koje mogu da dovedu do prekida veze.

Zdravlje:

Tokom većeg dela 2020. godine bićete dobrog zdravlja. Praktikovaćete često relaksacione vežbe, a bićete zainteresovani i za vežbe joge, meditaciju i druge metode koje vam mogu poboljšati opšte zdravstveno stanje i umanjiti posledice stresa. U jedenjem periodu doći će do pada vašeg imuniteta. Akupunktura bi vam pomogla da sprečite ozbiljnije tegobe.
Vaša ishrana treba da bude kalorična i da sadrži dosta belančevina i proteina. Riba vam se preporučuje često, kao i masline, urme, pasulj i spanać. Orahe, lešnik, semenke bundeve takođe biste trebali često da uzimate u ishrani. Mleko, ječmene pahuljice i suvo grožđe jedite za doručak. Izbegavajte masnu i pečenu hranu, kao i suhomesnate proizvode.

Srećni brojevi:

8, 13, 15, 21, 24


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom. Započećete sa organizovanjem jednog velikog i dugoročnog projekta koji ćete pokrenuti čim se steknu uslovi i sakupe potrebna sredstva. U tu svrhu ćete voditi obimne poslovne pregovore i sastanke. Tokom februara ćete prikupiti najveći deo sredstava, radnog materijala, sirovina i finansija, zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Neptunom. Bićete kreativni i uspećete da nađete produktivne načine da ubrzate razvoj kako aktuelnih radnih zadataka, tako i da pripremite teren za nove. Tokom marta i aprila ćete ostvariti veliki uspeh u oblastima komunikacija, trgovine, transporta i proizvodnje. Venera će biti retrogradna od sredine maja do kraja juna, što će se nepovoljno odraziti na vaš platni promet. To će vas primorati da rešavate zaostala dugovanja. Za to vreme će veći deo vaših poslova biti u zastoju. Solarna eklipsa na početku znaka Raka u junu dovešće do izostanka finansijske podrške koju očekujete i bićete primorani da se snalazite sopstvenim snagom i veštinom. Uspećete da dovršite ono što je prioritetno i izbegnete gubitke.
Tokom jula dogodiće se Lunarna eklipsa u vašem polju komunikacija, a Saturn će se retrogradno vratiti u to polje, što će dovesti do otežanih dogovora oko pokretanja novih projekata. Avgust bi vam bio najbolji za odlazak na odmor. Od septembra do novembra će vaš vladar Mars biti retrogradan u znaku Ovna i u vašem polju usluga, što će onemogućiti proširenje obima vašeg poslovanja. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite zdravstvom, zanatstvom, servisiranjem i mehanikom. Klijenti će biti nezadovoljni i imaćete sukobe sa nadređenima. U decembru će Jupiter praviti konjunkciju sa Saturnom i doneće vam uspešan završetak važnih poslova i pokretanje nove proizvodnje ili privatnog posla.
Nezaposleni Škorpioni će imati povoljne mogućnosti da dobiju novi posao u aprilu, julu, septembru i decembru. Bićete u mogućnosti da pokrenete sopstveni posao ako to imate u planu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Tokom januara će Venera prolaziti kroz znak Riba i bićete puni nežnosti i pažnje prema voljenoj osobi. Uživaćete u zajedničkoj zabavi, izlascima i intimnim trenucima. Sve do aprila vaša veza biće puna dešavanja i osećaćete se ispunjeno. U maju će Venera krenuti retrogradno i nećete se dobro razumeti sa partnerom. Dešavaće vam se česte nesuglasice.
Tokom letnjeg perioda, posebno od juna do sredine septembra imaćete težak period u ljubavi kada nećete moći da se povežete dobro sa voljenom osobom. Vaša osećanja će biti hladna, a partner će vas opterećivati. Od sredine oktobra će doći do poboljšanja, a do kraja godine ćete uspeti da vratite potreban sklad u vašu vezu. Oboje ćete biti ispunjeni.

Ako ste slobodni:

Početak godine vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vam odgovarati gotovo u svemu. Ući ćete u vrlo dinamičnu vezu koja će biti puna zajedničkih putovanja, strasti i snažnih obostranih osećanja. To će trajati do maja, kada će sve to da se pretvori u nesklad i neprestane svađe. Odlučićete da prekinete ovu vezu. Tokom leta vas očekuju prolazne avanture ali nećete naći pravo zadovljstvo. Tek krajem godine ćete upoznati osobu sa kojom ćete započeti novu i skladnu vezu.
Stariji Škorpioni će u prvom kvartalu 2020. godine kroz posao upoznati osobu sa kojom će početi da izlaze i ubrzo će ući u vezu. Veza će biti promenljiva i nestabilna. Trajaće svega par meseci. Na jesen će vam se pružiti nova šansa.

Zdravlje:

Potrebno je da pazite na vaše zdravlje i izbegavajte bilo kakva preterivanja. Bićete skloni da preterujete u životnim uživanjima, kao i u radu, avanturama, a sve to može da vas čini premorenim i sklonim povredama i upalama. Period od septembra do sredine novembra donosi vam sklonost virusnim infekcijama, glavobolji i kardio vaskularnim smetnjama.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje u sebi sadrže veću količinu vitamina, proteina i vlakana za bolju probavu. Od povrća to su brokoli, grašak i cvekla, a od voća banane, kruške, jabuke i avokado. Jedite više ribe, a meso umereno. Integralne žitarice, sočivo, lanene semenke uzimajte češće. Pijte više tečnosti, posebno tokom jeseni.

Srećni brojevi:

6, 10, 14, 19, 22


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Mars će u januaru ući u vaš znak i doneće vam više motivacije i energije koju ćete ulagati u ostvarenje vaših ciljeva, a naročito u pokretanje novih projekata. Vaš autoritet će doći do jačeg izražaja kao i vaše rukovodeće sposobnosti. Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju novca, što će vam doneti podršku iz izvora koji ćete držati u tajnosti, a odakle će pristići veći deo finansija za pokretanje jednog dugoročnog i ekonomski vrlo isplativog projekta. Neke rokove ćete ipak morati da pomerate jer će pripreme za ovaj novi projekat biti obimne. Vaš vladar Jupiter će u februaru praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj za organizaciju poslova, investicije i korišćenje raspoloživih resursa. Bićete u mogućnosti i da obnovite sredstva za rad. Jedine teškoće ćete imati oko završetaka planiranih rokova zbog retrogradnog kretanja Merkura u vašem polju završetaka. Mars i april će vam doneti novi priliv finansija zahvaljujući konjunkciji Jupitera sa Plutonom. Od sredine maja i u junu će Venera biti retrogradna. Na teškoće ćete nailaziti na polju javnosti.
Sunce će biti pomračeno na početku raka u junu i doneće vam pad platnog prometa, što će otežati dalji napredak važnih projekata. Juli i avgust su vam prilično teški meseci za priliv finansija. Nedostajaće vam veći deo neophodnih sredstava i doći će do zastoja u vašem poslu. Ako možete, otidite na odmor. Od septembra do sredine novembra će Mars biti retrogradan u znaku Ovna. U ovom periodu izbegavajte ulazak u rizične poslove i investicije jer biste mogli da se nađete na velikom gubitku. Poboljšanje vam stiže u decembru kada se Jupiter i Saturn nađu u konjunkciji na početku znaka Vodolije. Pokrenućete nove dugoročne projekte i postići veliku uspeh u oblastima komunikacija, trgovine i proizvodnje.
Nezaposleni Strelčevi će tokom januara, marta, septembra i decembra biti u prilici da dobiju stalno zaposlenje. Uspeh ih očekuje u oblastima prava, ekonomije, industrijskih delatnosti i u sektoru usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prvi kvadrat 2020. biće za vaš i vašeg partnera pun mogućnosti za zajedničke slobodne aktivnosti, zabavu i unošenje nečeg kvalitetno novog u vašu vezu. Jedno drugom ćete pružati iskrenu ljubav i pažnju. Vaša veza će biti dinamična. Od sredine maja do kraja juna će Venera biti retrogradna u vašem polju ljubavi. Doći će do emotivnog zahlađenja i čestih nesuglasica.
Druga polovina godine će vam biti promenljiva. Tokom leta ćete imati manje vremena nego što želite da se posvetite voljenoj osobi. Nakon toga će se vaš partner ponašati napeto, nemirno i biće težak za saradnju, naročito od septembra do decembra. Tek kraj godine vam donosi opuštanje, poboljšanje komunikacije i slaganje oko novih zajedničkih planova.

Ako ste slobodni:

Imaćete više prilika da uđete u novu emotivnu vezu u prva četiri meseca 2020. godine. Vama će više odgovarati zabava i neobavezne veze, avanture. Nećete želeti da se vezujete kako ne biste kasnije imali razočaranja. Tokom leta imaćete puno putovanja i druženja. Upoznaćete nekoga u koga ćete se zaljubiti i započećete vezu ali će vam jesenji period doneti nesuglasice, pojačane strasti, ljubomorne ispade. Prekinućete vezu. Šansa za novu vezu će vam se pružiti u decembru.
Nešto stariji Strelci će tokom marta upoznati osobu koja će ih privući svojom energijom i atraktivnim izgledom. Započeće vezu ali će se ubrzo uveriti da se oko brojnih stvari ne slažu sa novim partnerom. Veza će se pokazati komplikovanom.

Zdravlje:

Početak 2020. godine biće povoljan po vaše zdravlje. Bićete u pokretu, posećivaćete teretanu ili ćete praktikovati druge metode za zdrav život. Proleće će vam doneti promenljivo zdravlje. Tokom leta će vam smetati vrućine. Zaštitite se od jakog sunca i kontrolišite krvni pritisak. Izbegavajte stresne okolnosti. Od septembra bićete stabilnog zdravlja.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži srednje kaloričnu hranu i onu bogatu vitaminima i proteinima. Sušeno voće, integralne žitarice, sa dodatkom jogurta uzimajte češće za doručak. Od voća će vam prijati grožđe, kajsije, maline i kivi. Povrće jedite sezonsko i uglavnom kuvano. Meso i ribu možete bez ograničenja uzimati. Izbegavajte slatkiše i pečeno meso.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 19, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Vaš vladar Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem znaku. Postaćete stabilniji u svom nastupu i lakše ćete se prilagođavati svim zahtevima vašeg posla. Vaše stručne sposobnosti i autoritet postaće cenjeno. Preuzećete viši nivo odgovornosti, što može značiti i da ćete biti unapređeni na jedno od rukovodećih radnih mesta. Pokrenućete jedan novi dugoročni i veliki projekat. Tokom februara će Jupiter praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za organizovanje važnih i prioritetnih radnih zadataka. Bićete vešti u pregovorima i pribavljanju finansijskih i drugih neophodnih sredstava za rad. Na teškoće ćete nailaziti u ispunjavanju predviđenih rokova. Tokom marta i aprila vaši poslovi će se odvijati stabilno. Od sredine maja do kraja juna Venera koja vlada vašim poljem posla biće retrogradna u znaku Blizanaca. Doneće vam teškoće i zastoje u vezi usluga koje nudite, kao i nezadovoljne klijente. U junu će Solarna eklipsa na početku znaka Raka dovesti do raskida jednog važnog partnerstva i ugovora, što će vam naneti štetu i gubitke.
Letnji period od jula do septembra donosi vam povremene smetnje u dogovorima, razmeni informacija, u trgovačkim poslovima, kao i u organizacionom delu. Bićete opterećeni povećanim obimom posla i odgovornostima. Nedostajaće vam korektna saradnja. Od septembra do sredine novembra Mars će biti retrogradan u znaku Ovna i to će vam znatno otežavati da na vreme dovršavate radne obaveze. Zbog toga ćete imati konflikte sa nadređenima i finansijske gubitke. Tokom decembra će doći do pozitivnog preokreta zahvaljujući konjunkciji Jupitera sa Saturnom u znaku Vodolije. Očekuju vas veći dobici. Investiraćete u jedan novi projekat koji će vam doneti sigurnu zaradu u budućnosti i bolje pozicije u poslu.
Nezaposleni Jarčevi će uspeti da se zaposle u oblastima dizajna, proizvodnje, prosvete i zabave, kao i u honoranim poslovima. Povoljni meseci su im februar, maj, avgust i novembar.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Period od januara do aprila vam je povoljan da sa voljenom osobom imate više zajedničkih trenutaka. Osmislićete zajedničke aktivnosti u kojima ćete oboje uživati i koje će dovesti do pojačane bliskosti. Tokom maja ćete morati više računa da vodite o kućnom budžetu. Nećete moći da se složite koliko novca da izdvojite za nove kupovine i renoviranja.
Solarna eklipsa dogodiće se u junu na početku znaka Raka i vašeg polja ljubavi. To će uneti veliki nemir i nesklad u vaše odnose sa voljenom osobom. Tokom letnjeg perioda bićete povučeni i vaše poverenje će biti umanjeno. Od septembra do novembra imaćete konflikte oko porodičnih odnosa. Uspećete da rešite veći deo problema do kraja godine uz dosta truda.

Ako ste slobodni:

Početkom godine ćete biti više raspoloženi za neobavezne i površne veze. Može se dogoditi da uđete i u jednu tajnu vezu ali će ona trajati kratko. Prolećni period će vam biti ispunjen pogodnostima za novu vezu. Upoznaćete više osoba ali vam nijedna neće odgovarati u dovoljnoj meri. Tokom leta ćete ponovo ući u jednu slobodnu vezu koja će biti dinamična ali i napeta povremeno. Tek od sredine oktobra se može dogoditi da uđete u vezu koja bi mogla da bude stabilna i duga.
Nešto stariji Jarčevi će u februaru upoznati osobu sa kojom će imati mnogo zajedničkog. Ubrzo ćete započeti vezu, da biste u zajednički život ušli sredinom leta. To će se pokazati teškim i zahtevaće prilagođavanje sa obe strane.

Zdravlje:

Potrebno je da se pridržavate zdravog načina života, preventivnih mera kako bi vaš imunitet bio dovoljno snažan i u tu svrhu su vam potrebne svakodnevne fizičke vežbe rekreativnog tipa. Bićete pod stresom češće, pa vam je neophodna i psihofizička relaksacija. Prehlada, virusne, probavne i psihosomatske smetnje su moguće tokom februara, juna i oktobra.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kalorične namirnice ali i one koje u sebi sadrže materije za čišćenje štetnih materija iz organizma. Voće i povrće jedite svakodnevno, najbolje presno. Meso i mleko, mlečne proizvode i jaja uzimajte umereno. Ribu i morske plodove jedite bar jednom nedeljno ili više puta. Izbegavajte masnu i brzu hranu, slatkiše i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

6, 11, 17, 20, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom, što će vam doneti mogućnosti da jedan projekat koji ste pripremali u tajnosti uspešno pokrenete. Najviše uspeha ćete u 2020. godini imati u poslovima koji su povezani sa zdravstvom, administracijom, proizvodnjom i investicijama u velike i dugoročne projekte. Jupiter će u februaru praviti sekstil sa Jupiterom, što će vam doneti potrebna finansijska i ostala materijalna sredstva koja su vam neophodna za dalju razradu započetog projekta ali i većine drugih radnih zadataka koji budu u toku. Merkur će u drugoj polovini februara biti retrogradan u vašem znaku i biće potrebno da vaše planove izmenite kako biste popravili propuste i greške, kao i da se bolje organizujete u izvođenju svih neophodnih zadataka. Tokom marta i aprila ćete uspešno razraditi ideju koje će vam doneti uvećanu zaradu. Od sredine maja do kraja juna Venera će biti retrogradna u znaku Blizanaca i doneće vam teškoće u poslovima koji od vas zahtevaju kreativne veštine. Na zastoje ćete nailaziti ako se bavite zabavom i ugostiteljstvom.
Solarna eklipsa u junu na početku znaka Raka ometaće vas da pokrenete nove usluge. Vaše planove na tom polju nećete uspeti da ostvarite. Tokom jula i avgusta imaćete tajne neprijatelje i čuvajte se zamki konkurencije. Vaš obrt finansija će biti smanjenog obima i otežan. Izbegavajte da se zadužujete. Od septembra do sredine novembra će Mars biti retrogradan u znaku Ovna. Na zastoje i velike teškoće ćete nailaziti u poslovnim pregovorima, na poljima komunikacije, saobraćaja i trgovine. Imaćete nesuglasice i sa nadređenima. U decembru će Jupiter praviti konjunkciju sa Saturnom na početku vašeg znaka, što će vam omogućiti da pokrenete važne poslove koji će vam doneti unapređenje i dugoročnu stabilnu zaradu.
Nezaposlene Vodolije će imati mogućnosti da se zaposle u oblastima menadžmenta, zdravstva, građevinske industrije i u sektoru usluga. Povoljni periodi za zaposlenje su vam april, juli i septembar.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Od januara do aprila ćete imati bolju komunikaciju sa voljenom osobom, mada će doći do povremenih neslaganja oko zajedničkih ciljeva. Nalazićete nova zajednička interesovanja i uživaćete u zabavi, izlascima i jedno drugom ćete pružati iskrena osećanja. Od sredine maja do kraja juna retrogradna Venera će vam doneti pad entuzijazma i zahlađenje u vezi.
Druga polovinia 2020. pokazaće se dosta dinamičnom i punom dešavanja. Avgust vam je najbolji mesec za sklad u vezi i za odlazak na putovanje gde ćete uživati u zajedničkom provodu. Od septembra do sredine novembra bićete napeti i rešavaćete zaostale probleme u vezi. Nakon toga ćete poboljšati vaš odnos i oboje ćete biti ispunjeni zadovoljstvom.

Ako ste slobodni:

Uživaćete u druženju sa prijateljima, izlascima i zabavama od januara do aprila. Ući ćete u vezu sa osobom koja je puna energije i vrlo dinamična. Umeće da vas pokrene i dopadaće vam se, posebno po izgledu. Tokom maja će doći do neslaganja i prekida. U tom periodu srešćete bivšu ljubav i pokušaćete bezuspešno da ponovo započnete vezu. U drugoj polovini godine ćete oko septembra pronaći pravu ljubav ali ćete morati dobro da se potrudite kako biste ušli u vezu.
Nešto starije Vodolije će pokušati ponovo sa bivšom ljubavi koju još nisu uspeli da prebole. Ovoga puta ćete uspeti da vašu vezu učinite skladnom ali nećete sve biti kako vama odgovara. Nailazićete na nova iskušenja. Biće komplikovano.

Zdravlje:

Najvećim delom 2020. Godine vaše zdravlje će biti stabilno. Važno je da održavate kondiciju u dobroj formi. Ako budete često sedeli i budete fizički neaktivni, to može dovesti do bolova u leđima i kardio vaskularnih tegoba. Osetljiv period ćete imati u jesen, od septembra do novembra kada će doći do pada imuniteta i kada ćete biti skloni urološkim upalama.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od proteina, vitamina i gradivnih materija. Uzimajte često masline, cveklu, krastavac, spanać, kelerabu, tvrdi sir, orahe, lešnik i urme. Od voća su vam neophodne mandarine, lubenica, jabuka, aronija i kajsija. Meso i ribu možete češće da uzimate. Izbegavajte brzu hranu. Uzimajte magnezijum, kalcijum i vitamine D i B.

Srećni brojevi:

5, 7, 16, 19, 23


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Saturn će u januaru praviti konjunkciju sa Plutonom i otvoriće vam povoljne mogućnosti za uspostavljanje nove saradnje i za ostvarenje stabilnosti u već postojećim vidovima poslovne saradnje. Veliki uspeh i dobitke ostvarićete kroz učestvovanje u građevinskim projektima, kao i u saradnji sa državnim preduzećima, društvenim, zdravstvenim i humanitarnim institucijama. Jupiter će u februaru praviti sekstil sa Neptunom i pojačaće vaš osećaj za rukovanje finansijama. Ako ste ne nekom od rukovodećih položaja, imaćete bolji osećaj kako da se odnosite prema podređenima i to će poboljšati vaš autoritet. Merkur će u drugoj polovini februara biti retrogradan u vašem znaku, što će vas navesti da menjate neke vaše planove. Nailazićete na teškoće u organizaciji važnih radnih zadataka. Tokom aprila će Jupiter praviti konjunkciju sa Plutonom. Započećete saradnju sa finansijskim institucijama, pojedincima i preduzećima koji će investirati u razvoj vaših projekata. Od sredine maja do kraja juna retrogradna Venera će dovoditi do odlaganja važnih rokova.
Solarna eklipsa u junu na početku znaka Raka onemogućiće realizaciju kreativnog posla koji ste planirali. Izbegavajte rizične investicije. Tokom jula i avgusta imaćete teškoća u poslovnim odnosima i oko organizacije. Najbolje bi bilo da odete na odmor. Od septembra do sredine novembra Mars će biti retrogradan u znaku Ovna i praviće vam zastoje i veće teškoće na polju novca. Doći će do slabog priliva neophodnih sredstava i vaša zarada će biti umanjena. Sa nadređenima ćete imati neslaganja. U decembru će Jupiter praviti konjunkciju sa Saturnom, što će vam doneti nov priliv sredstava iz izvora koji ste držali u tajnosti i uspećete da pokrenete jedan važan posao koji ste dugo i pažljivo pripremali.
Nezaposlene Ribe će imati povoljne mogućnosti za novi posao tokom aprila, jula, septembra i decembra. Povoljno su vam postavljeni ugostiteljstvo, prosveta, IT sektor i trgovina.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Retrogradni Merkur u vašem znaku u drugoj polovini februara zahtevaće od vas da se posvetite poboljšanju komunikacije sa partnerom zbog boljeg međusobnog razumevanja. Često će vam se dešavati nesporazumi. Uspećete da se uskladite početkom proleća oko zajedničkih planova. Potrudićete se da poboljšate uslove vašeg zajedničkog i porodičnog života.
Druga polovina 2020. Godine proteći će vam u prijatnoj atmosferi i skladnim odnosima sa voljenom osobom. Oko većine zajedničkih želja i potreba u ljubavi ćete se dobro slagati. Provodićete više vremena zajedno, imaćete vremena za intimne zajedničke trenutke i zabavu. Ispunićete jedno obećanje. Tokom novembra vam nisu preporučljiva zajednička putovanja.

Ako ste slobodni:

Vaš optimizam u ljubavi biće uvećan i kada se zaljubite, nikakve prepreke neće moći da vas zaustave i obeshrabre. To vam može doneti povremena razočaranja ali će to trajati kratko i opet će vam se iznova vraćati optimizam. Krajem proleća upoznaćete osobu koja će vas privući svojim kvalitetima, kreativnošću i osećanjima koja će vam pružati bez zadrške. Ući ćete u vezu koja će se u drugoj polovini godine razvijati u pozitivnom smeru, uz povremene i prolazne nesuglasice.
Nešto starije Ribe će biti osetljivih emocija ali i odlučne da dobiju što žele u ljubavi. Blizak odnos sa jednom osobom u koji ste ulagali velike nade, prekinuće se tokom juna. Šansa za novu vezu pružiće vam se u oktobru. Iskoristiće je uspešno.

Zdravlje:

Početak godine vam donosi osetljivo zdravlje. Bićete pod stresom zbog velikih obaveza koje ste prihvatili. Važno je da se redovno odmarate. Bolje zdravlje vas očekuje već od sredine februara. Tokom leta izbegavajte duži boravak na jakom suncu. Praktikujte izlete u prirodu i rekreativne fizičke aktivnosti. Psihosomatske smetnje imaćete sredinom jeseni.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži većinom lako svarljivu hranu. Izbegavajte sve što je pečeno na ulju i meso sa roštilja. Unosite u organizam više tečnosti. Ceđene voćne sokove, čorbe od povrća i mineralnu vodu možete svakodnevno uzimati. Meso i ribu takođe jedite češće. Od voća uzimajte suvo grožđe i urme, kao i citruse. Potreban vam je magnezijum.

Srećni brojevi:

3, 7, 12, 16, 22


Godišnji horoskop za 2020. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje godišnjeg horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!