Mjesečni horoskop za APRIL 2018.

Mjesečni horoskop za april 2018.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec april 2018. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Prvog dana aprila Merkur pravi retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem znaku. Omogućiće vam da jasnije sagledate situaciju na vašem poslu i prioritete kojima morate posvetiti hitnu pažnju. Uvidećete gde se u proteklom periodu napravili propuste i potrudićete se da ih ispravite, kao i da vaše planove preorijetnišete ka trenutno ostvarivim ciljevima. Mars, vaš vladar će praviti konjunkciju sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere. Pokrenućete jedan veliki projekat koji bi trebao na dugoročnom planu da se razvija i da vam donosi korist kao i da vam obezbedi stabilne pozicije i uspon na polju karijere. Kako će u prvoj dekadi aprila Merkur praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, nailazićete na teškoće u organizovanju pokretanja dugoročnog projekta. Mogući su nesporazumi sa saradnicima i zastoji. Važno je da prethodno proverite sve važne stavke kako vam se ne bi potkrali propusti koji bi mogli da vam poremete planove i dovedu do kašnjenja. Povoljni aspekti Venere doneće vam pomoć od strane poslovnih partnera, javnih i pravnih institucija.
U drugoj dekadi aprila Sunce pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere, što vam donosi teškoće povezane sa osobama koje se bave nelagalnim poslovima, što će opet otežati razvoj vaših planova. Pazite da ne budete žrtva prevare. Jupiter će praviti ubrzo nakon toga trigon sa Plutonom, pa ćete uspeti da rešite probleme. Merkur će krenuti direktno 15. aprila i vaši planovi će početi neometano da se razvijaju. Na polju novca imaćete dobitke i pratiće vas sreća. Venera koja vlada vašim finansijama praviće niz povoljnih aspekta između 7. i 14. aprila, što će vam doneti značajne dobitke. Budite pažljivi 17. u mesecu kada ćete biti pritisnuti povećanim troškovima. Ne ulazite u rizike.
Nezaposleni Ovnovi će biti dovoljno uporni da uspeju da izdejstvuju da ih neko zaposli. Pružiće vam se prilika da dobijete posao u struci.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Trigon koji će Venera, vladar vašeg polja ljubavi i braka, praviti sa Saturnom, doneće vam mogućnost ostvarenja važnih zajedničkih ciljeva što će uneti stabilnost u vaše odnose sa partnerom i ojačati međusobno poverenje. 11. aprila će Venera praviti trigon sa Marsom i uticaće na jačanje međusobne strasti, privlačnosti i bliskosti.
Sekstil Venere sa Neptunom 12. aprila, probudiće u vama potrebu za romantikom, što vam se retko dešava ali će to biti upravo ono što će vašem partneru prijati iznad svega. Obasipaćete voljenu osobu pažnjom i imaćete dobar osećaj za njene potrebe. 24. aprila će Venera preći u znak Blizanaca, što će poboljšati vašu komunikaciju sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Zainteresovani ste da uđete u vezu na duže staze i tragaćete za osobom koja bi u tom pogledu mogla da vas zainteresuje. Upoznaćete je kroz poslovne aktivnosti. Radi se o nekome ko deluje ozbiljno, zrelo za svoje godine i ambiciozno. Već od prvog susreta će se između vas osetiti čista hemija. U drugoj dekadi aprila su najveći izgledi da započnete viđanje i izlaske, a moguće i već da uđete u novu vezu. Podržaće vas povoljni aspekti Marsa i Venere.
Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će ih privući, a privlačnost će biti obostrana. Na početku ćete ući u odnos pun strasti ali ćete biti skloni da oboje komplikujete vezu već na samom početku. Pokušajte da pojednostavite stvari.

Zdravlje:

Prva dekada aprila vam donosi osetljivo zdravlje. Posebno će slabost zdravlja osećati stariji Ovnovi koji bi mogli da imaju reumatske tegobe. Ako imate artritis ili osteoporozu, osećaćete pojačane smetnje. Čuvajte se udaraca i padova. U drugoj polovini aprila bićete stabilnijeg zdravlja ali ćete biti osetljivi na nagle promene vremena. Više se krećite radi kondicije.
Ishranu biste trebali da pojačate namirnicama koje sadrže više kalcijuma. To su ma prvom mestu mleko i mlečni proizvodi. Posebno će vam prijati punomasni sirrevi. Pojačajte konzumaciju žitarica: ovsa i heljde. Od povrća uzimajte više brokolija i zelene salate, a od voća narandžu i borovnicu. Smanjite unos mesa i slatkiša.

Srećni brojevi:

4, 13, 17, 22, 27


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
April će započeti sa konjunkcijom Marsa i Saturna. Bićete čvrsto rešeni u svojoj nameri da proširite vašu profesionalnu delatnost i u tu svrhu ćete preduzeti konkretne korake. Vaše planove će remetiti kvadrat Merkura sa Marsom i Saturnom, što će vam otežavati koordinaciju sa saradnicima. Koncentracija će vam biti oslabljena pa ćete pažnju usmeravati na manje važne stvari i bićete skloni propustima. Nećete moći jasno da sagledate vaše prioritete. na sreću, ubrzo nakon toga, već između 7. i 11. aprila vaš vladar Venera će praviti trigone sa Saturnom i Marsom, što će vam pomoći da prevaziđete početne teškoće. 15. aprila će Merkur krenuti direktno. Imaćete bolji pregled svega što je važno da se organizuje i onoga što je u proteklom periodu propušteno i odloženo zbog nepovoljnih okolnosti. Reorganizovaćete svoje planove i obaviti pregovore koje ste odlagali. To će od vas zahtevati strpljenje jer ćete još neko vreme nailaziti na nepoverenje druge strane. Saturn koji vlada vašim poljem posla krenuće retrogradno 18. aprila što će vas ponovo usporiti u razvoju planova.
U trećoj dekadi aprila Sunce će ući u vaš znak, čime ćete dobiti na autoritetu, a krajem meseca će praviti trigon sa Saturnom. To će vam omogućiti da postignete stabilnije poslovanje uprkos teškoćama koje nećete moći da izbegnete. Vaša finansijska situacija će početkom meseca biti promenljiva zbog nepovoljnih aspekata koje će praviti Merkur koji vlada vašim poljem novca. Troškovi će biti uvećani, a vama će nedostajati sredstva za velike projekte. Od sredine aprila kada Merkur krene direktno, polako ćete uvećavati vaše prihode, što će vam omogućiti da pokrijete neophodna potraživanja. Venera će 24. u mesecu ući u znak Blizanaca i u vaše polje novca, što će vam poboljšati platni promet.
Nezaposleni Bikovi će imati uspeha ako planiraju da se zaposle u inostranstvu. Dobićete povoljnu ponudu za privremeni rad.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Komunikacija sa voljenom osobom biće otežana na početku aprila. Nećete moći da se uskladite u vezi međusobnih potreba. U drugoj dekadi meseca Venera, vaš vladar, praviće trigon sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi i probudiće u vama pojačanu potrebu za fizičkom bliskošću sa partnerom. To će uneti željeni sklad između vas dvoje.
Sekstil koji će Mars praviti sa Neptunom 14. aprila činiće vas maštovitim i kreativnim u osmišljavanju zajedničkih trenutaka sa partnerom. Zajedničko putovanje ili izlet na neku turističku destinaciju koju oboje već duže vreme želite da posetite bio bi pun pogodak. Potrebno vam je više zajedničke zabave i kvalitetna promena u zajedničkim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da uđete u ozbiljnu vezu i u početku nećete imati jasnu ideju ko bi mogao da bude kandidat koji bi vam odgovarao, niti kako zamišljate takvu vezu. Obratite pažnju na svoje potrebe u ljubavi na prvom mestu. Ako budete sigurni šta vam je u ljubavi potrebno, privući ćete pravu osobu za vezu. Već sredinom aprila kada Venera bude pravila trigon sa Plutonom, neko će vas privući poput magneta. Ostvarićete snažnu vezu punu erotskog naboja i emotivnog sklada.
Stariji Bikovi će biti romantično raspoloženi i upoznaće osobu koja će im delovati kao ostvarenje snova. U stvari, bićete više nego obično skloni da idealizujete. Potrudite se da vašoj simpatiji priđete, umesto da samo sanjarite.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti stabilno u prvom delu aprila zahvaljujući Veneri koja vlada vašim poljem zdravlja, a koje će prolaziti kroz vaš znak gde je snažna i stabilna i praviće trigon sa Saturnom. Potrebno vam je više odmora. Izbegavajte stresne situacije. Nađite više vremena za psihofizičku relaksaciju i provodite više vremena u prirodi.
Vašu ishranu pojačajte namirnicama koje su sveže i sezonske. Na prvom mestu će vam prijati više voća kao što su trešnje, jagode i mango. Koristiće vam i semenke bundeve, sušene smokve i brusnica. Od povrća će vam prijati sveža šargarepa, zelena salata i spanać. Meso uzimajte umereno. Smanjite unos mlečnih proizvoda i izbegavajte brzu hranu i grickalice.

Srećni brojevi:

1, 7, 13, 18, 24


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Vaš vladar Merkur će na početku meseca, 1. aprila praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju saradnje i timskog rada. To će vam razbistriti nedoumice koje ste u proteklom periodu imali oko organizacije poslovne saradnje i izbora pouzdanih saradnika. Biće vam jasnije sa kim možete da se dogovorite, a da dogovor bude u svemu ispoštovan, a u koga ne treba više da imate poverenja i sa kim treba da prekinete saradnju. Merkur će 4. i 5. aprila praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, što će vam otežati razvoj prioritetnih i dugoročnih projekata zbog nedostatka sredstava. Imaćete teške i neuspešne razgovore i pregovore sa klijentima i poslovnim partnerima. 14. aprila će Jupiter koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Plutonom. To će vam pomoći da prevaziđete teškoće na polju važnih projekata i da prikupite potrebna sredstva za započinjanje novih, kao i za investiranje u nešto novo ali što vam nije nepoznato i u čemu imate veliko iskustvo. 15. aprila će Merkur krenuti direktno, pa ćete postepeno ubrzati razvoj aktuelnih planova.
Budite pažljivi u saradnji sa ženama 17. aprila kada Venera bude pravila opoziciju sa Jupiterom. Izbegavajte rizike bilo koje vrste u tom periodu i obratite pažnju na konkurenciju. Neko će pokušati da se okoristi na vaš račun iza vaših leđa. 24. aprila će Mars praviti sekstil sa Jupiterom i Venera će ući u vaš znak. Uspećete da uspešno rešite teškoće koje ste imali u vezi priliva novca, a u odnosima sa kolegama, saradnicima i klijentima ćete biti ljubazniji. Vaša kreativnost će biti pojačana. Na polju novca ćete u prvoj dekadi aprila imati teškoće i otežan priliv, što je delimično prouzrokovano retrogeadnim Merkurom, ali kako ovaj kreće direktno od polovine meseca, uspećete da ostvarite očekivanu zaradu.
Nezaposleni Blizanci će imati povoljne šanse da dobiju zaposlenje u trgovini i u sektoru ljudskih resursa. Takođe mogu dobiti posao u IT sektoru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Izbegavajte povučenost i inertnost u vašoj vezi. Vašem partneru je potrebno više inicjative sa vaše strane, više komunikacije i konstruktivnih predloga u vezi zajedničkih planova i aktivnosti. Umnesto toga, vi ćete biti skloni da odugovlačite, da se žalite kako ste preopterećeni obavezama i nedostajaće vam ideje, što će dovesti do zahlađenja.
U drugoj polovini aprila izbegavajte česte izlaske i viđanje sa prijateljima bez voljene osobe jer će to samo produbiti nepoverenje i izazvati nesklad. Ulaskom Venere u vaš znak počećete da obraćate više pažnje na ispoljavanje osećanja ka vašem partneru i bićete otvoreniji u komunikaciji. To će ojačati međusobno poverenje i uneće više vedrine u odnos.

Ako ste slobodni:

Vaša strastvenost će biti pojačana tokom aprila i više će vas zanimati avanture nego ulazak u ozbiljnu vezu. Više ćete izlaziti sa prijateljima i posećivaćete mesta gde možete upoznati nekog novog, raspoloženog za avanturu i zabavu. Na jednoj zabavi doći će do snažne privlačnosti između vas i osobe koja će vam delovati pomalo tajanstveno i harizmatično, pa ćete poželeti da je bliže upoznate. Otkrićete da se odlično slažete u seksu. Osim toga, probudiće se i emocije ka njoj.
Stariji Blizanci će u drugoj dekadi aprila započeti vezu u koju će ući kao u površnu i neobaveznu vezu ali će ubrzo shvatiti da su otišli za kratko vreme mnogo dalje nego što su nameravali i da ne žele da tu vezu tek tako prekinu.

Zdravlje:

Na početku i u prvoj dekadi aprila vaš imunitet će biti u padu i zdravlje će vam biti osetljivo. Moguća je prehlada i sklonost virusnoj upali. Stariji Blizanci će imati tegobe u predelu kostiju, posebno ako već imaju reumatske smetnje. Druga polovina aprila će vam doneti bolje zdravlje ali će vam biti potrebno više kretanja i boravak na čistijem vazduhu.
Potrebno je da vašu ishranu obogatite proteinima koje ćete moći da unosite preko belog mesa, kao i preko mesa ribe kao što je tunjevina i bakalar. Pojačajte unos punomasnog sira i jaja. Od povrća vam je potreban grašak, boranija i sočivo. Med vam je takođe važan dodatak ishrani. Umanjite unos slatkiša, hleba i žiratica. Potrebno vam je više tečnosti i B vitamina.

Srećni brojevi:

6, 14, 17, 20, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Odmah na početku meseca 1. aprila, Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju posla i karijere. To će vas pokrenuti da još jednom pažljivo razmotrite vaše planove za predstojeće radne zadatke i da ispravite propuste. Biće vam potrebna reorganizacija u načinu poslovanja, što ćete vrlo efikasno obaviti i postići više uspeha na poljima gde su vam dodeljene odgovornije dužnosti. Vaš autoritet i sposobnost da efikasno rešavate komplikovanije radne zadatke će se poboljšati u odnosu na prethodni period. Dogovori sa poslovnim partnerima će biti otežani i zahtevaće više pažnje, kao i ulaganje napora. U prvoj dekadi aprila nemojte sklapati nove ugovore i nova partnerstva. Povoljne mogućnosti će vam se pružati na polju saradnje sa ženama i sa firmama koje se bave kozmetikom, modnom konfekcijom, konditorskom industrijom i ugostiteljstvom, zahvaljujući pozitivnim aspektima Venere između 7. i 12. aprila. U drugoj dekadi aprila Mars pravi sekstil sa Neptunom i jača vašu intuiciju i kreativnost. Imaćete dobar osećaj za dobitne poteze u poslu.
Merkur će krenuti direktno 15. aprila, što će vam olakšati pregovore koji su se odužili i koji su više puta odlagani ili su nailazili na prepreke da se pozitivno realizuju. Počećete češće da održavate poslovne sastanke i moći ćete da se bolje organizujete. U trećoj dekadi aprila Mars će praviti sekstil sa Jupiterom i konjunkciju sa Plutonom. Poslužiće vas sreća, pa ćete uspeti da sklopite partnerstvo koje bi u budućnosti moglo da se pokaže izuzetno korisno. Sklopićete i jedan za vas vrlo povoljan ugovor. Na polju novca ćete biti bolje organizovani i pažljivo ćete planirati investicije i transakcije. Konjunkcija Sunca sa Uranom 18. aprila će vam doneti neočekivane dobitke. Ostvarićete stabilan protok finansija.
Nezaposleni Rakovi će sa lakoćom naći privremeni ili honorarni posao kao saradnici firme koja se bavi trgovinom parfemima ili kozmetičkim proizvodima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Poželećete više bliskosti u odnosu sa voljenom osobom i između vas će se probuditi strasti na koje neko vreme niste obraćali dovoljnu pažnju. Smetaće vamn to što se oko zajedničkih ciljeva nećete moći složiti i dogovoriti. Izbegavajte konflikte. Potrebno vam je više emotivne topline, što ćete postići zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom.
U drugoj dekadi aprila Saturn koji vlada vašim poljem braka i ljubavi krenuće retrogradno. U istom polju se nalazi Pluton koji će takođe krenuti retrogradno. To vam sugeriše da je vreme da se usmerite ka rešavanju svega što otežava da vaš odnos sa voljenom osobom bude dovoljno skladan. Vaš partner će biti spreman da u tome učestvuje i biće vam podrška.

Ako ste slobodni:

Venera će praviti trigon sa Marsom 13. aprila i doneće vam priliku da upoznate osobu koja će vas magnetski privući i prema kojoj ćete osećati snažnu privlačnost. Između vas dvoje će odmah da se pojavi hemija i imaćete uzbudljiv i vatren seks, što će vas oboje ispuniti i doći će do buđenja emocija i potrebe za nežnostima. Venera će praviti trigon sa Plutonom i izazvaće snažnu zaljubljenost. Ovo bi moglo da označi početak veze koje će se pokazati neraskidivom u budućnosti.
Nešto stariji Rakovi će imati velika očekivanja u vezi osobe koja im se duže vreme dopada, a koja će pokazati spremnost za emotivnu vezu. Bićete skloni idealizovanju. Pazite da se ne razočarate. Prilagodite se realnosti i biće sve u redu.

Zdravlje:

Na polju zdravlja možete imati smetnje u vezu hormona, žlezda sa unutrašnjim lučenjem, kao i prolazne urogenitalne smetnje. Ovo će naročito biti izraženo sredinom aprila. Potrebno je da uzimate preparate za čišćenje štetnih materija iz organizma. Takođe bi vam koristilo da koristite i preparate za čišćenje debelog creva. To će vam ojačati zdravlje.
Potrebna vam je ishrana koja u sebi sadrži gradivne materije, kao što su slatki krompir, ovas, integralni pirinač i banane. Brokoli i zelena salata kao i sve drugo sveže i zeleno povrće, kao na primer blitva, korisni su vašem organizmu. Jabuke, orašasti plodovi i morske alge kao dodatak ishrani doprineće izbacivanju štetnih materija i boljoj probavi.

Srećni brojevi:

2, 9, 14, 18, 25


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Prvih dana aprila budite pažljivi u pružanju poslovnih usluga jer ćete na tom polju nailaziti na teškoće. Može da dođe do nesporazuma i do nezadovoljstva od strane klijenata ili naručioca usluga. 7. aprila će Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere praviti trigon sa Saturnom što će vam otvoriti mogućnost da ostvarite napredak u jednom važnom i dugoročnom projektu koji vam može doneti uspon u karijeri. Uspeh vas očekuje u oblastima industrije, građevinarstva, ugostiteljstva i prehrambene industrije. Ako se bavite izradom umetničkih predmeta ili nakita, naročito unikatnih, uspećete da prodate više nego što očekujete, a bićete u mogućnosti da izlažete svoje radove na izložbama, što će povećati vašu popularnost. 17. aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom. Bićete u raskoraku između poslovnih obaveza i privatnih ambicija. Budite pažljivi sa ugovorima, pravnim i administrativnim stvarima jer se na tom polju mogu pojaviti komplikacije. Trigon Venere sa Plutonom izbeciće vas u centar pažnje zahvaljujući vašoj poslovnoj veštini.
Venera će ući u znak Blizanaca i u vaše polje saradnika 24. aprila. To će vam doneti više sastanaka i dogovora u vezi poboljšanja saradnje, a pokazaćete se efikasnijim i u timskom radu. Na polju finansija bi vam koristilo da na početku meseca reorganizujete svoje planove. Merkur koji vlada vašim poljem novca će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, vašim vladarom i doneće vam jasnu viziju kako da upravljate finansijama i u šta da investirate. Druga dekada aprila će vam doneti teškoće na polju platnog prometa. Izbegavajte nelegalne transakcije. Merkur će krenuti direktno od 15. aprila, što će vam omogućiti da nadoknadite zaostale uplate i isplate. Krajem meseca naići ćete na prolazne zastoje.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblasti usluga ili u nekom servisu. Potencijalni poslodavci će uvideti vaše stvarne kvalitete, što će vam biti od pomoći.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Vaš partner i vi ćete biti vrlo složni u vezi zajedničkih ciljeva i akcija. Budite samo pažljivi u vezi dogovora i komunikacije jer ćete nailaziti na prolazne nesporazume. Na polju emocija ćete umeti da jedno drugome pružite šta vam je potrebno što će vam doneti stabilnost. Nastojte da održavate postignuto na potrebnom nivou i bićete oboje zadovoljni.
U drugoj dekadi aprila će Sunce praviti konjunkciju sa Uranom, što će vam doneti promene, nešto novo u odnosu sa partnerom što bi moglo da predstavlja osveženje u vezi. Ako niste spremni na promene, može doći do zahlađenja. Potrebno vam je više međusobnog poverenja, što ćete postići ako poboljšate komunikaciju i budete iskreni jedno prema drugom.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete nekoga u koga ćete se zaljubiti sredinom aprila. Venera i Mars će praviti sekstil sa Neptunom, što će vas činiti zanesenim i sklonim da idealizujete vašu simpatiju. Opozicia Venere sa Jupiterom uvešće u igru drugu osobu koja će imati više uspeha od vas kod vaše simpatije. To će vas motivisati da se potrudite i da zasenite konkurenciju. Kada konačno osvojite osobu koja vam se dopada, više će vam značiti to što ste uspeli da pobedite protivnika nego uspeh u ljubavi.
Nešto stariji Lavovi će biti skloni da ulaze u tajne ili paralelne veze. To vam može doneti lošu reputaciju ali vas neće biti briga. Znaćete dobro šta hoćete i kako da to postignete. Želećete da imate dobar provod i dobar seks i to ćete dobiti.

Zdravlje:

Vaš imunitet će biti jak i stabilan što će vam doneti dobro zdravlje. Osećaćete potrebu za fizičkim aktivnostima i u tu svrhu ćete se baviti nekim programom fizičkih vežbi ili ćete ići u teretanu. To će pozitivno uticati i na vašu kondiciju. Manje smetnje su moguće sa disajnim organima, pa je moguća prolazna prehlada ili alergija na cvetanje.
Potrebna vam je lako svarljiva hrana. Izbegavajte sve što sadrži višak masnoća, kao i brzu hranu, suhomesnate i konditorske proizvode. Budite umereni sa hlebom, žitaricama i slatkišima. Sveže povrće, posebno salate i razno mešano povrće presno ili kuvano na pari će vam pročistiti organizam. Jedite sveže voće i pijte više tečnosti, uglavnom vodu.

Srećni brojevi:

7, 10, 15, 22, 27djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Mars će 2. aprila praviti konjunkciju sa Saturnom u znaku Jarca i u vašem polju zabave i kreativnosti. Pružiće vam se izuzetno povoljna prilika da započnete nešto novo, što bi mogao da bude i privatni posao ali isto tako i jedan projekat koji od vas zahteva da budete maštoviti i da ga samostalno osmislite. Taj projekat će obuhvatati oblasti zabave, estrade, ugostiteljstva i prosvete. Ako se bavite projektovanjem, kao na primer arhitekta ili dizajner, bićete u mogućnosti da započnete jedan važan projekat koji može da bude izrada zabavnog ili ugostiteljskog objekta ili naučnog centra. To će vam doneti i napredak u karijeri. Vaš vladar Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, pa vam se savetuje da obratite posebnu pažnju na troškove, jer će vam nedostatak sredstava predstavljati najveću prepreku na samom početku realizacije velikih i dugoročnih projekata. Od 15. aprila će Merkur krenuti direktnim hodom, a kako je on ujedno i vladar vašeg polja posla i karijere, uspećete da prepravite nedostatke u planovima i da se bolje organizujete u izvođenju aktuelnih zadataka.
U trećoj dekadi aprila Venera će ući u znak Blizanaca i vaše polje posla. Doneće vam više mogućnosti kroz poslove povezane sa trgovinom umetničkim predmetima, kozmetikom i modnom konfekcijom. Krajem aprila je potrebno da izbegavate poslove u kojima nemate dovoljno iskustva. Na polju novca će vam prva dekada aprila biti povoljna. Uspećete da se bolje organizujete u rešavanju zaostalih dugovanja. Već u drugoj dekadi meseca ćete uspeti da dođete u stabilnu finansijsku poziciju kako biste mogli da izdvojite potrebna sredstva za važne projekte. Budite pažljivi u vezu jednog dogovora 17. aprila kako ne biste ostali na gubitku. Treća dekada meseca će vam doneti očekivani priliv novca.
Nezaposlene Device će uspeti da se zaposle u kafiću, restoranu ili će pronaći sezonski posao. Najviše šansi imaćete u oblastima zabave i radu sa decom.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Bićete neraspoloženi na početku aprila i nećete imati dovoljno vremena niti pažnje da poklonite voljenoj osobi. Doći će do zahvađenja i nerazumevanja u vašim odnosima. Pritiskaće vas brige i nećete imati želju da se poveravate partneru. Sredinom aprila će vaši odnosi biti topliji zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Plutonom. Prilagodićete se jedno drugome.
U trećoj dekadi meseca zbližićete se više telesno nego što ćete uspeti da značajnije poboljšate komunikaciju ali će i to biti dobra promena da prevaziđete nesuglasice od ranije. Mars će praviti sekstil sa Jupiterom 24. aprila i pokrenuće vas na razgovore o zajedničkim planovima. Prijalo bi vam kada biste uneli više zabave u vaš zajednički život.

Ako ste slobodni:

Na početku meseca ćete upoznati osobu koja će na vas ostaviti snažan utisak. Po izgledu, a i na prvi pogled po ponašanju i osobinama koje bude pokazivala, delovaće vam da ste upoznali svog životnog partnera. Između vas dvoje će ubrzo doći do bližeg upoznavanja. Počećete češće da se viđate, da izlazite, da razgovarate o sličnim interesovanjima. Ubrzo ćete postati zainteresovani da započnete vezu. Do kraja meseca ćete biti u vezi koja bi mogla da bude na duge staze.
Nešto starije Device će pokušati da se skrase uz osobu sa kojom imaju povremen kontakt nekoliko meseci unazad i koju su do sada dobro upoznali. Biće vam teško da se organizujete međusobno i mogući su nesporazumi. Veza će biti neizvesna.

Zdravlje:

U prvoj dekadi aprila bićete podložni virusnim infekcijama. Starije Device imaće tegobe sa kostima koje mogu biti reumatskog tipa. Bićete osetljivi na promene vremena, posebno ako imate meteoropatske smetnje. Izbegavajte da se iscrpljujete i više se odmarajte. U trećoj dekadi meseca će vaše zdravlje biti stabilnije i poboljšaće vam se kondicija.
Poboljšajte svoju ishranu tako što ćete najviše unositi svežeg povrća. Možete praviti razne salate od povrća sa obaveznim dodatkom maslinovog ulja. Orasi, lešnici, bademi i integralne žitarice treba da unosite češće. Izbegavajte meso kao što je svinjetina i govedina. Umesto toga jedite ribu i unosite više nemasnog jogurta, sa dodatkom kalcijuma i D vitamina.

Srećni brojevi:

6, 14, 17, 20, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Posvetite više pažnje odnosima sa poslovnim partnerima na početku aprila. Merkur koji se nalazi u vašem polju partnerstava praviće kvadrat sa Marsom i Saturnom, što će otežavati vaše poslovne odnose. Nećete moći da se složite oko načina izvođenja zajedničkih radova i oko toga ko će preuzeti veći deo odgovornosti. Dok ne dovršite jedan aktuelni projekat koji je u završnoj fazi nije mudro da započinjete ništa novo jer ćete imati već na početku velike teškoće. Vaš vladar Venera će na početku druge dekade aprila praviti trigon sa Marsom i sekstil sa Neptunom, što će vam doneti više motivacije i dobar osećaj za prioritetne akcije. Usmerićete se ka rešavanju administrativnih obaveza kako biste ubrzali napredak tamo gde je to trenutno najvažnije. U rešavanju komlikovanih zadataka oslonite se na intuiciju jer će vas voditi ka cilju. 15. aprila Merkur kreće direktno, što će vam omogućiti da postignete okvirni dogovor sa poslovnim partnerima u vezi zajedničkih poslova. U tom periodu nemojte da ulazite u nova partnerstva i ne potpisujte nove ugovore o saradnji .
U trećoj dekadi aprila Venera će ući u znak Blizanaca i otvoriće vam se mogućnosti da započnete saradnju sa inostranim partnerom. Uspeh ćete postići ako se bavite turizmom ili trgovinom kozmetičkim preparatima iz uvoza. Između 26. i 29. aprila vas očekuju veoma povoljne mogućnosti na polju industrije, građevinarstva i saradnje sa osobama od autoriteta, zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Plutonom i trigonu Sunca sa Saturnom. Na polju novca imaćete teškoće na početku aprila zbog čega je važno da izbegavate velike troškove i velike transakcije. Izbegavajte zaduživanja. 17. aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što može da vam nanese gubitke ako budete ušli u rizične investicije. Budite štedljivi.
Nezaposlene Vage će se truditi da nađu novi posao ali će im nedostajati pravovremene informacije. Više šansi će imati da dobiju nešto privremeno ili honorarno.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prvog dana u aprilu Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju ljubavi i braka. To će vam omogućiti da jasnije sagledate potrebe svog partnera. Potrudićete se da ispravite greške i neporazume iz prethodnog perioda ali to neće biti lako jer ste dugo vremena odlagali da se bavite važnim zajedničkim stvarima.
U drugoj dekadi aprila ćete uspeti da postignete više sklada i poverenja u odnosima sa voljenom osobom. Vaše strasti će se obnoviti i to će vas oboje zbližiti. Oboje ćete osećati potrebu za romantičnim tzajedničkim trenucima i uzajamnim nežnostima. Prijalo bi vam da češće izlazite u pozorište, restorane i mesta gde možete da se posvetite jedno drugome.

Ako ste slobodni:

Osećaćete pojačanu potrebu za telesnim zadovoljstvima i vaša strastvenost će se pojačati. To će vam u isto vreme doneti nestalnost u odnosima i nećete moći da mudro odaberete odgovarajuću osobu za emotivnuz vezu. Bićete skloni avanturama. Bilo bi dobro da ne ulazite u tajne veze. Ako i uđete u novu emotivnu vezu, biće vam teško da je održavate stabilnom. Osim prevelikih strasti obuzimaće vas povremena posesivnost i ljubomora. Neko će vam ipak biti naklonjen.
Starije Vage će pokušati da zavedu osobu koja im duže vreme privlači pažnju i u koju su potajno zaljubljeni. To će se pokazati kao težak zadatak. Osoba u koju ste zaljubljeni je zaljubljena u nekog drugog. Biće vam potrebno strpljenje.

Zdravlje:

Potrebno vam je više kretanja. Važno je da fizičku kondiciju održavate u formi jer će vam tako i otpornost organizma na bolesti biti pojačana. Sredinom aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što će vas činiti podložnim disajnim smetnjama, bronhitisu, kao i alergijskim reakcijama izazvanim cvetanjem. Prostorije u kojima boravite provetravajte.
Kako biste održavali dobar imunitet, potrebno je da u ishrani svakodnevno koristite šumski ili livadski med. Izbegavajte beli hleb i umesto toga koristite hleb od celog zrna i integralne žitarice. Kao dodatak ishrani neophodan vam je vitamin B, gvožđe i kalcijum. Pojačajte unos povrća kao što su grašak, sočivo, tikvice, paprika i paradajz.

Srećni brojevi:

7, 11, 13, 16, 22


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Prvog aprila će Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju usluga. Jasnije ćete sagledati kako da se reorganizujete i šta su vam prioriteti, kako biste mogli da nadoknadite propušteno i odloženo na ovom polju zbog nepovoljnih okolnosti u proteklom periodu. Već sledećeg dana 2. aprila, Mars će praviti konjunkciju sa Saturnom u vašem polju komunikacija i saobraćaja. Pokrenućete pregovore o jednom velikom i dugoročnom projektu koji uključuje saradnju sa oblastima industrije, građevinarstva i energetskih resursa. Kako će Merkur praviti narednih dana kvadrat sa Marsom i Saturnom, na samom početku će pregovori biti teški i neizvesni. U pomoć će vam priskočiti jedan poslovni partner sa kojim imate dugogodišnju saradnju i koji će posredovati na vašoj strani, što će dovesti do toga da se pregovori nastave u željenom pravcu. U drugoj dekadi aprila će Sunce koje vlada vašim poljem posla i karijere praviti kvadrat sa Plutonom, što će opet dovesti do novih zastoja jer će se umešati vaša konkurencija koja će biti na trenutno boljim pozicijama.
Sredinom aprila će vas poslužiti sreća ali ćete i vi sami imati spremnu taktiku i lukavstvo koje će vam omogućiti da preokrenete pregovore u svoju korist i steknete prednost nad konkurencijom. Merkur će krenuti direktno, što će vam otvoriti mogućnosti za poboljšanje vapših poslovnih usluga i doneće vam više prometa i klijenata. 17. aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom. Može doći do raizilaska sa jednim poslovnim partnerom, raskida ugovora i teškoća ako se bavite javnim poslovima. Treća dekada meseca će vam biti povoljna jer ćete uspeti da uspešno završite pregovore i sklopite novo partnerstvo. Na polju novca vas očekuje veći dobitak sredinom aprila ali izbegavajte rizična ulaganja.
Nezaposleni Škorpioni će dobiti šansu da se zaposle u sektoru usluga i servisiranja. Imaće mogućnosti da dobiju posao i u oblastima komunikacija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

U prvoj dekadi aprila Venera koja vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće trigon sa Saturnom. Ostvarićete bliskost i željenu stabilnost u odnosima sa voljenom osobom. Vodićete ozbiljne razgovore o zajedničkim planovima i bićete koncentrisani na poboljšanje materijalnih uslova vašeg zajedničkog života. U vezi toga ćete se slagati i razumeti.
U drugoj polovini aprila doći će do nesuglasica sa partnerom. Venera će praviti opoziciju sa Jupiterom, što će dovesti do otkića nekih tajni koje ste imali jedno u odnosu na drugo i nekorektnih postupaka u odnosu. Neophodno je da se oboje angažujete oko rešavanja zajedničkih problema i budete iskreniji jedno prema drugome. Tako ćete prevazići teškoće.

Ako ste slobodni:

U drugoj dekadi aprila Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće trigon sa Marsom i upoznaćete osobu koja će vas privući na prvi pogled. Privlačnost će biti obostrana. Nakon toga će i Venera i Mars praviti trigon sa Neptunom, što će dovesti do buđenja osećanja bliskosti između vas i vaše simpatije. Imaćete utisak da ste pronašli srodnu dušu. Razumećete se bez potrebe za rečima. Ubrzo ćete započeti vezu ali pazite da vas neko drugi ne zavede, jer će biti takvih pokušaja.
Stariji Škorpioni će početi da se češće viđaju sa osobom koju su nedavno upoznali i sa kojom imaju zajedničke teme. Bićete skloni da u isto vreme održavate još jedan odnos, što može da vam pokvari šanse kod osobe sa kojom želite vezu.

Zdravlje:

Prva dekada aprila vam donosi sklonost virusnim infekcijama, prehladi, gripu i povredama. Imunitet će vam biti u padu. Potrebno je da provetravate prostorije u kojima boravite. Kada je lepo vreme, izađite u prirodu. Potrebno vam je da više boravite na suncu. Drugi deo aprila vam donosi bolje zdravlje. Imunitet će vam biti pojačan i imaćete više energije za sve.
Najvažnije namirnice u ishrani tokom aprila su integralne žitarice i sveže zeleno voće. Nadoknadiće vam potreban magnezijum u organizmu ako budete svakodnevni konzumirali. Najviše vam je važna zelena salata, spanać, blitva, ali i rotkvice i mladi luk. Meso i mlečne proizvode konzumirajte umereno. Pojačajte unos E vitamina i gvožđa.

Srećni brojevi:

4,10, 18, 23, 27


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Prvog aprila Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere pravi retrogradnu konjunkciju sa Suncem u znaku Ovna i vašem polju kreativnosti. Pomoći će vam da reorganizujete svoje planove i nadoknadite ono što ste sticajem nepovoljnih okolnosti morali da odložite. Bićete u mogućnosti da poboljšate neke stavke u projektima koje ćete moći da pokrenete do sredine meseca. Najvažnije vam je da u prvoj polovini aprila budete usmereni na prikupljanje potrebnih sredstava. Osim finansijske podrške, biće vam neophodni i ugovori o poslovnoj saradnji, kao i drugi pravni i administrativni akti. U vezi svega toga ćete ići na razne sastanke gde je važno da se bavite i sitnim detaljima, bez obzira koliko u tome niste vešti i koliko to ne volite. 15. aprila će Merkur krenuti direktno. Ubrzaćete ostvarenje vaših planova, mada postepeno ali će vam doneti više uspeha. Od ruke će vam ići oblasti zabave i estrade, kao i rad sa decom i mladima, prosveta i ugostiteljstvo. Takođe ćete imati povoljne šanse da realizujete jedan važan projekat ako se bavite ekonomijom ili bankarstvom.
U trećoj dekadi aprila će biti potrebno da nađete rešenje za ukalnjanje prepreka i zastoja u vezi jednog važnog dugoročnog projekta koji vam u prethodnom periodu kasni i gde duže vreme nailazite na razne nepovoljne okolnosti. To vam je prioritet kako biste mogli i ostale zadatke da ostvaruite na vreme. Na polju novca vam je prva dekada aprila prilično nestabilna. Po svaku cenu izbegavajte rizične investicije jer vam mogu naneti ozbiljne gubitke. Izbegavajte i velike i nepotrebne troškove. Tajni finansijski kanali nisu pouzdani, pa i tu možete da gubite. Treća dekada meseca vam je najpovoljnija za ostvarivanje dobitaka. Bićete vešto u rukovanju novcem i koristićete svaku povoljnu priliku.
Nezaposleni Strelčevi će imati kreativne ideje i projekte koje će moći da ponude nekome ko bi ih ili zaposli ili im bio investitor. Možete dobiti i subvencije za otvaranje privatnog biznisa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Počatak aprila bi vam mogao doneti povoljan preokret u odnosima sa partnerom. Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i biće vam jasnije kako da se postavite i kako da ispunite potrebe voljene osobe. Bolje ćete se razumeti. Nesuglasice bi mogle nastati jedino u vezi zajedničkih finansija i planova o ulaganju novca ili kupovinama.
U drugoj polovini aprila ćete naći način da se dogovorite oko zajedničkih potreba i želja. Bilo bi dobro da izbegavate da jedno od drugog nešto krijete i da imate tajne jer bi to moglo dovesti do nesklada i zahlađenja u vašoj vezi. Ulazak Venere u znak Blizanaca i vaše polje ljubavi doneće vam potrebni svežinu i unećete više vedrine i zabave u odnos sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu za srodnom dušom i ulaskom u vezu koja će zahtevati posvećenost i gde ćete moći da iskusite duboke emocije. Upoznaćete osobu koja će vam delovati da zadovoljava većinu vaših kriterijuma. Budite pažljivi jer ćete biti skloni da tu osobu idealizujete u početku dok je ne upoznate bolje. U trećoj dekadi aprila između vas će se probuditi strasti zahvaljujući sekstili Marsa sa Jupiterom. To će vam doneti zadovljstvo u seksu. Za nešto više trebaće vam strpljenje.
Nešto stariji Strelci ponašaće se zaneseno i zaljubljivo. Biće vam teško da se oslučite između više osoba koje će vam poklanjati naklonost. Pažljivo izaberite i nemojte previše da idealizujete. Tako ćete imati šansu da uđete u skladnu vezu.

Zdravlje:

Najveći deo aprila će vam biti povoljan po pitanju zdravlja. Venera koja vlada vašim zdravljem će prolaziti kroz svoj znak i primaće većinom povoljne aspekte. Jedino što može da vam stvara tegobe jeste otežana cirkulacija sredinom meseca, kao i osetljivost disajnih organa na cvetanje. Koristite svaki trenutak lepog vremena da budete u kontaktu sa prirodom.
Potrebno je da ishranu poboljašte svežom hranom, naročito zelenim povrćem kao što je spanać i zelena salata. Od voća će vam prijati rane trešnje i jagode ali i južno voće kao što je kivi i avokado. Potrebno vam je više ribe, posebno pastrmka, smuđ i šaran. Pojačajte unos pasulja, kukuruza, jaja i sira. Umanjite slatko, kao što su kolačia uzimajte više meda.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 19, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Prva dekada aprila biće zahtevna i od vas će se očekivati da prihvatite pojačani nivo odgovornosti i da pokažete istrajnost i autoritet. Mars će 2. aprila praviti konjunkciju sa vašim vladarem Saturnom u vašem znaku. Ako ste planirali da pokrenete privatni biznis imaćete povoljne mogućnosti za to. Odmah potom će Merkur praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, što vam donosi administrativne teškoće i otežava započinjanje novog projekta. Venera će praviti trigon sa Saturnom, a to će biti povezano sa kreativnošću koju ćete pokazati i koja će vam doneti uspeh, dobitke i otvoriti vam mogućnost povoljne saradnje sa jednom ženom, kao i sa osobama koje se bave ugostiteljstvom, zabavom, estradom i prosvetnim radom. U drugoj dekadi aprila izbegavajte saradnju sa sumnjivim osobama i nelegalne finansijske transakcije. Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere praviće trigon sa Marsom i sekstil sa Neptunom. Doneće vam uspeh u pregovorima oko nastavka započetih velikih i dugoročnih projekata. Imaćete dobar osećaj kako da pridobijete klijente.
Opozicija koju će Venera praviti sa Jupiterom 17. aprila, upozorava vas da izbegavate rizične poduhvate. Jedna saradnja će se pokazati neisplativnom i stvaraće vam teškoće, pa ćete je raskinuti. U trećoj dekadi aprila će Venera ući u znak Blizanaca i vaše polje usluga. Najviše uspeha ćete postići ako se bavite oblastima lepote, kozmetike i mode. Na polju novca izbegavajte na početku meseca transakcije koje idu tajnim kanalima. Takođe pazite da vas neko ne potkrada iza leđa. Postojaće pokušaji da se neko okoristi na vaš račun iza vaših leđa ili ne neki drugi tajni, ilegalan i nekorektan način. Sredinom meseca mogući su neočekivani dobici. Bilo bi dobro da do kraja aprila budete štedljivi i da ne ulazite u minus.
Nezaposleni Jarčevi će imati povoljne mogućnosti da se zaposle u firmi koja se bavi administrativnim ili knjigovodstvenim uslugama.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Vašem partneru će trebati vaša podrška i pažnja. Početkom aprila ćete biti suzdržani po tom pitanju i doći će do neslaganja oko dogovora u vezi adaptacije ili ulepšavanja zajedničkog doma. Uspećete da se složite i da postignete željeni sklad u vezi kada Venera bude pravila trigon sa Saturnom. Osećaćete potrebu da partneru pokažete vaša iskrena osećanja.
Treća dekada aprila će vam biti povoljna za realizaciju jednog zajedničkog dogovora koji se odnosi na dom i porodicu i u čemu ćete oboje biti složni. Prijaće vam da odete na kraći izlet tokom vikenda i provedete sa partnerom lepe zajedničke trenutke. Manje nesuglasice opet mogu iskrsnuti krajem meseca jer ćete biti skloni zauzimanju tvrdoglavih stavova.

Ako ste slobodni:

Pružiće vam se mogućnost da upoznate osobu sa kojom ćete ući u stabilnu i skladnu vezu na duge staze. Venera će praviti trigon sa vašim vladarem Saturnom, a nešto kasnije će praviti i trigon sa Plutonom. To će vam doneti snažnu zaljubljenost u osobu koja će vam delovati vrlo blisko već pri prvom susretu. U trećoj dekadi aprila ćete početi da se povlačite u sebe jer ćete biti nesigurni da li ćete uspeti da ostvarite vezu kakvu želite. Ne brinite jer ćete biti na dobrom putu ka cilju.
Nešto starijim Jarčevima ukazaće se prilika da obnove vezu sa osobom koja će nakon dužeg vremena da ponovo uđe u njihov život. Osetićete kako i dalje osećate ista osećanja kao i ranije. Nećete biti sigurni da li možete imati poverenja.

Zdravlje:

U prvoj dekadi aprila ćete biti osetljivog zdravlja. Moguć je grip, prehlada i virusna infekcija. Bićete ostljivi na stres pa je važno da izbegavate preterane napore i sve što može da vas iscrpljuje. Poželjno je da praktikujete neki od sistema svakodnevne psihofizičke relaksacije. Koristite lepo vreme da više boravite u priorodi. To će vam pojačati imunitet.
Potrebno vam je više A vitamina u ishrani. Možete ga uzmati kroz pojačano konzumiranje šargarepe koju je najbolje da jedete presnu. Uz to vam se preporučuje brokoli, prokelj, spanać i zelena salata, kao i koren i list peršuna. Ribu, većim delom morsku, možete koristiti u većim količinama. Umanjite unos žitarica, slatkiša i masnoća. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

7, 13, 16, 22, 28


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 1. aprila u vašem polju komunikacija i saobraćaja. To će vam pomoći da jasnije sagledate uzroke zastoja i nesporazuma koje ste imali u vezi važnih dogovora u prethodnom periodu. Proverićete i vaše planove u kojima ćete otkriti propuste, pa ćete ih ispraviti. Sve to će vam pomoći da se bolje organizujete i počnete pripreme za realizaciju novih projekata koji čekaju već neko vreme da dođu na red. Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom u vašem polju tajni, što vas upozorava da izbegavate pregovore iza zatvorenih vrata i da obratite pažnju na konkurenciju koja će pokušati da vam nekim spletkama nanese štetu. Neko nedobronameran će vas ogovarati i pokušati da se iza vaših leđa okoristi na vaš račun. U drugoj dekadi aprila će Mars koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da se postavite u važnim pregovorima koji će se odvijati u tajnosti, van domašaja konkurencije. Oslonite se na intuiciju kako biste imali uvid u želje druge strane.
Vaša kreativnost će biti pojačana, što će vam doneti uspeh ako se bavite umetnošću, glumom, predstavama ili produkcijom. U trećoj dekadi aprila ostvarićete napredak u realizaciji planova zahvaljujući sekstilu Marsa sa Jupiterom i konjunkciji Marsa sa Plutonom. Uspećete da konačno dovršite jedan važan projekat koji se odužio, a koji će vam doneti dobru zaradu. Na polju finansija vam je april većim delom povoljan. Ranija ulaganja će uroditi plodom i doneće vam zaradu veću od očekivane. Sa zaradom idu i povećani trpškovi sredinom aprila, pa se potrudite da na ulazite u veća zaduženja, osim ako nemate drugog izbora. Treća dekada aprila vam donosi sigurne i očekivane prilive na račun.
NezaposleneVodolije će imati sreće u nalaženju privremenog ili honorarnog posla. Mogućnost stalnog zaposlenja je i dalje neizvesna.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Bićete u mogućnosti da jasnije sagledate potrebe voljene osobe i da poboljšate bliskost zahvaljujući retrogradnoj konjunkciji Merkura sa Suncem. Vodićete razgovore o zajedničkim planovima i bićete spremni da voljenoj osobi izađete u susret u vezi nekih predloga o kvalitetnim promenama u vašem zajedničkom životu. Potrebno vam je više dinamike.
Sredinom aprila će iskrsnuti nesuglasice zbog nečega što ste tajili od partnera, a što će ovaj saznati. Sunce će praviti kvadrat sa Plutonom što bi moglo dovesti do ozbiljnog zahlađenja i sukoba. Potrudite se da ispravite greške. Sekstil Marsa i Jupitera 24. aprila uneće vedrinu i neophodne strasti u vašu vezu. Očekuju vas lepi intimni trenuci udvoje.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da ostanete slobodni i da se dobro zabavljate. Neće vas privlačiti ulazak u vezu, posebno ne u ozbiljnu. Privući će vas neko ko nije slobodan ali ko želi avanturu i kome se vi već duže vremena dopadate. Vama će prijati pažnja koju dobijate ali ćete biti skloni dvostrukim igrama. Venera će praviti opoziciju sa Jupiterom, što bi moglo da dovede do toga da vaša tajna veza bude otkrivena ali i da raskinete zbog nekoga ko će vama privući pažnju.
Nešto starije Vodolije će primetiti da dobijaju komplimente i pažnju od nekoga ko je često u njihovoj blizini u proteklom periodu. Zainteresovaće se da bliže upoznaju tu osobu. Iznenadiće ih prijatno kada saznaju koliko imaju zajedničkog.

Zdravlje:

Vama su zglobovi često osetljiva tačka, a to će naročito biti izraženo u prvoj dekadi aprila. Najviše će to osećati starije Vodolije. Mlađe Vodolije će osećati prolazne smetnje u predelu disajnih puteva i imaće slabiju cirkulaciju, a moguće su i smetnje u vezi hormona. U drugom delu aprila će vam se poboljšati zdravlje. Potrebno vam je više fizičkih aktivnosti.
Potrebno vam je više proteina i belančevina u ishrani. Uzimajte svakodnevno jaja i sir, a poželjno je da češće jedete meso, ribu, pasulj, orahe i grejfrut. Mleko ili jogurt možete takođe svakodnevno da koristite u ishrani. Od voća će vam prijati južno voće, kao rane jagode. Smanjite unos suhomesnate i konzervirane hrane i pijte više vode. Pojačajte E vitamin.

Srećni brojevi:

6, 14, 19, 24, 27


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Potrebno je da na početku meseca više pažnje posvestite odnosima sa saradnicima. Moguć je početak nove dugoročne i plodne saradnje, zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Saturnom, ali i nesuglasice sa dugogodišnjim saradnicima zbog kvadrata Merkura sa Marsom i Saturnom. Nesuglasice će iskrsnuti zbog nejasnih dogovora i nerešenih finanskih pitanja. 7. aprila ćete uspeti da prevaziđete teškoće, postignete obostrano zadovoljavajući dogovor i učvrstite odnosa sa saradnicima zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. 14. aprila će Jupiter koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Plutonom, što će vam doneti napredak u ranije započetim projektima i uspeh na poljima zabave i estrade, prosvete, kreativnim poduhvatima i dizajnerskim projektima. Uspeh ćete postići i ako se bavite energetskim resursima, inžinjeringom ili IT tehnologijama. Budite pažljivi na poljima međunarodne trgovine, ekonomije i bankarstva. Ako planirate poslovno putovanje odložite ga 17. aprila jer će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom.
U trećoj dekadi aprila Sunce će ući u znak Bika, što će vam doneti više uspeha na polju komunikacije i bićete bolje organizovani. Mars će praviti sekstil sa Jupiterom i doneće vam više uspeha u timskom radu. Bićete izabrani za vođu tima. Vaše finansije biće promenljive početkom meseca. Izbegavajte da se zadužujete i pripazite na troškove. Pritiskaće vas dugovanja koja niste na vreme uspeli da rešite. To će potrajati do sredine aprila, kada će Merkur izaći iz retrogradog hoda, pa ćete moći bolje da raspoređujete svoje prihode i rashode. Krajem meseca će Mars praviti sekstil sa Jupiterom i doneće vam svež priliv finansija što će vam omogućiti da pokrenete jedan projekat za koji su vam nedostajala potrebna sredstva.
Nezaposlene Ribe će dobiti šansu da se zaposle u oblastima komunikacija i IT sektora. Takođe ćete biti u prilici da započnete saradnički posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Na samom početku aprila Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće retrogradnu konjunkciju sa Suncem što će vam da jasnije sagledate vrednosti vašeg partnera i da uvidite šta je potrebno da bi vaš odnos postao kvalitetniji. Nesuglasice će nastati iz razloga što ćete više pažnje poklanjati prijateljima nego voljenoj osobi. Zahlađenje je prolazno.
Od sredine aprila Merkur kreće direktno. Uspostavićete bolje odnose sa voljenom osobom i ispravićete greške koje ste pravili u prethodnom periodu. Razrešićete nesporazume i konačno ćete se složiti u vezi zajedničkih finansija, budućih ulaganja i izdataka. Važno je da održavate komunikaciju, razmenjujete emocije i da pružate podršku jedno drugom.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se dopada i sa kojom ste želeli da započnete novu emotivnu vezu delovaće vam zatvoreno, a vaši pokušaji da se bolje upoznate i da se zbližite nailaziće na neku vrstu otpora. Biće vam teško da uspostavite komunikaciju sa vašom simpatijom. Bićete uporni ali ćete ubrzo uvideti da se nećete moći sporazumeti i da su vam interesovanja različita. To će vas na kratko razočarati ali će vam u drugoj polovini aprila prići osoba sa kojom ćete otkriti dosta sličnosti.
Nešto starije Ribe će se osećati nesigurno u vezi osobe koju žele da upoznaju. U isto vreme će biti nešto što će vas privlačiti i nešto što će vas odbijati. Ako ne priđete i ne pokušate da je upoznate, nećete imati novu priliku u aprilu.

Zdravlje:

Imunitet će vam biti pojačan u prvoj polovini aprila jer će Sunce koje vlada vašim poljem zdravlja prolaziti kroz znak gde je snažno i egzaltirano. Osećaćete potrebu da se krećete, pa ćete praktikovati i sportsko rekreativne aktivnosti, što će poboljšati vašu kondiciju. U drugoj polovini aprila ćete biti skloni da se opustite, što vam može doneti višak kilograma.
Ishranu pojačajte vlaknima i vitaminima. Uzimajte svakodnevno sveže i zeleno povrće kao što je zelena salata, spanać, blitva, brokoli i prokelj. Pojačajte unos voća, posebno sezonskog, a prijaće vam i rane trešnje i jagode. Od mesa će vam koristiti goveđe i pileće ali umereno. Umanjite unos mlečnih proizvoda i brze hrane. Potreban vam je C vitamin.

Srećni brojevi:

1, 8, 14, 19, 25


Mjesečni horoskop za april 2018. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!