Mjesečni horoskop za DECEMBAR 2018.

Mjesečni horoskop za decembar 2018.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec decembar 2018. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Prva dekada decembra biće veoma dinamična. Na samom početku meseca Venera pravi opoziciju sa Uranom i donosi vam neočekivane nesuglasice u odnosima sa poslovnim partnerima, što će poremetiti vaše planove i navesti vas da potražite kompromis kako vam jedan posao ne bi propao. Merkur se retrogradno vraća u znak Škorpiona, a Venera ulazi u Škorpiona. Bićete pritisnuti hitnom potrebom da rešavate zaostala dugovanja i troškove kako biste mogli da pribavite neophodna sredstva i kako se ne biste našli u blokadi ili zastoju u tokovima novca. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom, pa će izostati podrška koju ste očekivali od jedne osobe na višem položaju. Moguće su konfliktne situacije u odnosima sa nadređenima. Čuvajte se osoba koje vam spletkare iza leđa. 6. decembra Merkur kreće direktno i 13. u mesecu ulazi u znak Strelca. Bićete bolje organizovani po pitanju nalaženja neophodne podrške i saradnje u realizaciji prioritetnih planova. Uspeh vas očekuje ako se bavite turizmom, prosvetom i izdavačkom delatnošću.
Venera će 16. decembra praviti sekstil sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju posla. Prikupićete potrebna sredstva za nastavak jednog velikog i dugoročnog projekta što će vam doneti stabilnije pozicije i bolju zaradu. Sekstil Marsa sa Plutonom omogućiće vam da steknete prednost nad konkurencijom. U trećoj dekadi decembra dobićete neočekivanu podršku od jedne osobe na visokom položaju. Budite pažljivi 25. decembra kada Merkur bude pravio kvadrat sa Neptunom jer biste mogli da se nađete u neprijatnoj situaciji zbog nečijeg ogovaranja ili iznošenja neistina na vaš račun. Radnu godinu ćete završiti uspešno. Na finansijskom polju ćete ostvariti očekivanu zaradu, čak i poneki bonus.
Nezaposleni Ovnovi će dobiti mogućnost da se zaposle kao članovi tima ili kao spoljni saradnici u jednoj inostranoj kompaniji koja posluje u više svetskih država i koja je poznata i pouzdana.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ako ste u vezi:
Venera koja vlada vašim poljem ljubavi 1. decembra pravi opoziciju sa Uranom u vašem znaku i donosi vam iznenadne nesuglasice sa partnerom koje će uneti ozbiljan nesklad u vašu vezu. Izbegavajte po svaku cenu neistine jer bi vaša veza mogla da se nađe na ivici raskida. Biće vam potrebno dosta strpljenja i spremnost na kompromis u rešavanju ovih teškoća.
Druga polovina decembra će vam doneti više stabilnosti. Uspećete da povratite poljuljano poverenje. Zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom, imaćete više romantičnih i intimnih trenutaka sa voljenom osobom što će pojačati vašu bliskost. Ostvarićete jedan zajednički cilj i uspećete da prevaziđete sve nesuglasice sa početka meseca. Bićete zadovoljni.

Ako ste slobodni:

Početkom decembra upoznaćete osobu koja će u vama probuditi strasti i sa kojom ćete vrlo brzo imati intimne odnose. Tek nakon toga će vam ta osoba priznati kako nije slobodna i kako sa vama može da ima samo tajnu vezu. U početku vam to neće naročito prijati ali ćete biti veoma privučeni kako spoljašnjošću, tako i drugim kvalitetima osobe sa kojom ste ušli u intimu. Pristaćete na to da se viđate tajno i sve više ćete biti bliski. Prolazne nesuglasice su moguće krajem decembra.
Stariji Ovnovi će uspeti da dugogodišnju simpatiju nagovore na zajednički izlazak koji će proteći bolje nego što su očekivali. Shvatićete da vas je vaša simpatija izbegavala jer je verovala kako kod vas nema šansi. Započećete vezu.

Zdravlje:

Prva polovina decembra donosi vam promenljivo zdravlje. Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja ulazi u znak Strelca gde je slab što će uticati na pad vašeg imuniteta. Bićete podložni prehladi, virusnim infekcijama, kao i otežanoj cirkulaciji. U drugoj polovini decembra doći će do poboljšanja ali vam se savetuje da izbegavate promaju i duži boravak na hladnom.
Vaša ishrana u decembru treba da sadrži više C vitamina. Svakodnevno vam se preporučuje ceđeni sok od limuna, pomorandže ili kivija. Tople supe je preporučljivo da imate češće na jelovniku. Od povrća bi vam prijao kiseli kupus kao salata ali i u vidu raznih variva. Od mesa konzumirajte većim delom piletinu. Umanjite unos suhomesnatih proizvoda.

Srećni brojevi:

2, 6, 14, 19, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Početkom decembra Venera koja je vaš vladar, pravi opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje tajni. Nailazićete na neočekivane teškoće sa strane gde ne očekujete nikakve probleme. To će vam poremetiti planove. Obratite pažnju na zamke konkurencije. Ako se bavite uslugama vezanim za javnost ili institucije zatvorenog tipa moglo bi da dođe do otkazivanja jednog važnog posla. Merkur će se retrogradno vratiti u znak Škorpiona i vaše polje javnosti, dok će Venera da uđe u znak Škorpiona. Bićete primorani da više pažnje posvetite dogovorima sa poslovnim partnerima, sa kojima ćete nailaziti na sporne situacije u zajedničkim projektima. Nailazićete na nepouzdane klijente koji će vam svojim zahtevima otežavati postizanje planiranih ciljeva. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom, a to će vam doneti nesuglasice sa saradnicima zbog pokušaja mahinacija nekih od njih. Nailazićete i na finansijske teškoće. Merkur će krenuti direktno i 13. decembra će ući u znak Strelca, što će zahtevati da se posvetite finansijskim obračunima i rešavanjem zaostalih dugovanja.
Druga polovina decembra će vam biti uspešnija. Uspećete da rešite najveći deo zastoja i teškoća, naći ćete zajednički interes i postići dogovor sa poslovnim partnerima i saradnicima. 21. decembra će Venera praviti trigon sa Neptunom i doneće vam uspeh u saradnji sa ženama, sa osobama koje se bave umetnošću i kreativnim radom, sa osobama koje su priofesionalci u oblasti zabave i estrade, kao i sa ustanovama koje se bave zdravstvom i hemijskom industrijom. Jedan saradnik će pokušati da vas izradi i uzme više nego što je dogovoreno. Venera će praviti sekstil sa Plutonom i godinu ćete završiti uspešno, uz mogućnost zasnivanja saradnje sa inostranim partnerom. Ostvarićete očekivanu zaradu.
Nezaposleni Bikovi biće u prilici da dobiju posao u javnom sektoru. Od vas će se očekivati da pokažete znanje, iskustvo i istrajnost, kao i snalažljivost u rešavanju neočekivanih i komplikovanih situacija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkurov retrogradni povratak i ulazak Venere u znak Škorpiona i vaše polje ljubavi doneće vam više razgovora sa partnerom u vezi rešavanja onoga što vam je pravilo nesuglasice u prethodnom mesecu. Pojačaće se vaše strasti i možete osećati ljubomoru s vremena na vreme, pa čak i biti sumnjičavi prema voljenoj osobi. Osećaćete potrebu za dominacijom.
Mars će 17. decembra praviti sekstil sa Plutonom što će vam omogućiti da odete sa voljenom osobom na putovanje u inostranstvo, gde biste mogli provesti i novogodišnje praznike. Pružaćete više podrške partneru i bićete spremni da ispunjavate želje. Osećaćete potrebu za romantičnim trenucima udvoje što ćete uspeti da organizujete i realizujete.

Ako ste slobodni:

Početkom decembra Merkur se retrogradno vraća u znak Škorpionai vaše polje ljubavi i partnerstva, što vam donosi susret sa osobom sa kojom ste nekada ranije bili u emotivnoj vezi. Kako će i Venera da uđe u znak Škorpiona, počećete da se viđate sa bivšom ljubavi i razgovaraćete o svemu što ste prošli od kako se niste videli. Zaključićete da ste u prošlosti ušli u vezu kada ste još bili nespremni i neiskusni. Odlučićete da pokušate ponovo. Postoje šanse da ovog puta bude uspešno.
Stariji Bikovi će upoznati osobu koja će ih privući svojim izgledom i pojavom. Uspećete da se dopadnete toj osobi jer ćete učiniti sve da vas primeti. Svideće vam se i drugi njeni kvaliteti. Počećete da se viđate i osećanja će se pojaviti.

Zdravlje:

Ulazak Venere u znak Škorpiona, gde je slaba i u izgonu dovešće do pada vašeg imuniteta i sklonosti ka urinarnim infekcijama, kao i prehladi koja može da dovede do tegoba u predelu bubrega ili jajnika kod žena. Biće potrebno da više pazite na svoje zdravlje. Izbegavajte duži boravak na vlažnom i hladnom vremenu. Više se odmarajte.
Potrebna vam je lakša ishrana koja se sastoji od voća i povrća, sa povremenim dodatkom ribe i morskih plodova. Integralne žitarice mogu češće da vam se nađu na jelovniku sa dodatkom jogurta ili feta sira. Od povrća će vam prijati kupus, grašak i pasulj, a od voća banane i pomorandže. Izbegavajte meso, suhomesnate i konditorske proizvode.

Srećni brojevi:

4, 7, 11, 16, 20


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Venera 1. decembra pravi opoziciju sa Uranom i donosi vam neočekivane smetnje u odnosima sa saradnicima. Uzrok može biti u lošim investicijama i u vezi zaostalih isplata, a to bi moglo dovesti i do raskida jedne saradnje. Merkur će se retrogradno vratiti, dok će Venera da uđe u znak Škorpiona i vaše polje usluga. Zaostale i prolongirane obaveze prema pojedinim klijentima neće više moći da čekaju i moraćete da najveći deo svog vremena posvetite pronalaženju načina da postignete sve što ste u obavezi. Nećete imati vremena za pokretanje novih projekata, dok će vaši klijenti biti dosta zahtevni i usporavaće vas svojih stalnim dodatnim zahtevima i primedbama na vaš rad. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom koji se nalaze u vašem polju posla i karijere. Nailazićete na nesuglasice i konflikte sa osobama od autoriteta i sa nadređenima. Neslaganja vas očekuju i sa jednim poslovnim partnerom. U javnosti nećete dobiti podršku, a vaša popularnost će biti u padu. Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca i bićete neprestano pod okom javnosti.
Venera će 13. decembra praviti sekstil sa Saturnom, što će vam pomoći da poboljšate vaše poslovanje i dođete na stabilnije pozicije. Uspeh vas očekuje u poslovima industrije i građevinarstva. Mars pravi sekstil sa Plutonom što će vas činiti prilagodljivim u odnosu na razne poslovne situacije i veštim i prodornim u reševanju komplikovanih situacija. Bićete precizni u svemu i puni snage za svaki vid zahtevnih radnih zadataka. Ulazak Sunca u znak Jarca i sekstil koji će praviti sa Plutonom će pozitivno uticati na vaš platni promet. Doneće vam dobar osećaj za investicije, rešavanje složenijih finansijskih pitanja, pa ćete poslovnu godinu završiti sa velikim uspehom i zaradom iznad očekivane.
Nezaposleni Blizanci će dobiti priliku da se zaposle u nekoj od oblasti usluga, posebno servisnih. Blizanci čija je struka zdravstvo moći će da se zaposle u okviru svoje delatnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mada ćete se dobro slagati sa voljenom osobom, manje i prolazne nesuglasice mogu da nastanu oko zajedničkih ciljeva. Potrebno je da detaljno porazgovarate o onome što želite. Pazite da ne upadnete u zamku nametnja jedno drugom dominacije. Posvetite više pažnje zajedničkim interesovanjima. Prijalo bi vam da više izlazite na mesta za zabavu.
Duga polovina decembra pokrenuće vas da osmišljavate kako da provedete slobodno vreme sa partnerom i da nalazite mesta gde biste izlazili kao što su pozorište, bioskop, koncerti i slično. Merkur će praviti konjunkciju sa Jupiterom u vašem polju ljubavi. Inspirisaće vas da nađete kvalitetniji način pristupa partneru. To će biti prihvaćeno sa oduševljenjem.

Ako ste slobodni:

Ulazak Venere u znak Škorpiona početkom decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koja je pomalo tajanstvena i povučena i koja će pokušati na čudan način, intrigama i zagonetkama da privuče vašu pažnju. Ponašaće se pomalo ljubomorno i naglo kada ste vi u pitanju. U pokušaju da saznate šta želi od vas, doći će do intimnih odnosa sasvim spontano i biće vam jasno da se po tom pitanju odlično slažete. Imaćete burnu avaturu, a moguća je i emotivna veza.
Stariji Blizanci će neočekivano doći u kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u ljubavi ali se nisu dugo videli. Započeće komunikaciju, otvoriće se vrlo lako, doći će do buđenja starih emocija. Do kraja meseca ući će u vezu sa starom ljubavi.

Zdravlje:

Prva polovina decembra donosi vam osetljivo zdravlje zbog ulaska Venere u znak Škorpiona i vaše polje zdravlja. Bićete podložni virusnim infekcijama u predelu grla, pluća i urogenitalnog trakta. U drugoj polovini decembra bićete boljeg zdravlja jer nećete podneti da duže vreme budete pasivni i zatvoreni između čeriti zida. Više ćete se kretati.
Tokom decembra vaša ishrana treba da obuhvata raznovrsnu hranu. Integralne žitarice, sušeno voće, turšija, morski plodovi, tvrdi sirevi, jogirt mogu svakodnevno da vam se nađu na jelovniku. Sočivo, pasulj, piletina, supe od povrća će vam izuzetno prijati. Pojačajte unos C i E vitamina. Izbegavajte slatkiše, alkoholna pića i previše začinjenu hranu.

Srećni brojevi:

8, 12, 17, 20, 24


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje posla što će vam doneti iznendne promene planova zbog nepredviđenih okolnosti. Moglo bi se dogoditi da dođe do prekida jednog projekta. U tom slučaju biste imali gubitke. Merkur se retrogradno vraća u znak Škorpiona, dok Venera ulazi u ovaj znak. Izbegavajte poslovne i finansijske rizike. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite oblastima zabave, estrade, kreativnim delatnostima, prosvetom i ugostiteljstvom. Bićete neorganizovani i nailazićete na prepreke od strane konkurencije. 6. decembra će Merkur krenuti direktno, što će vam olakšati rešavanje komplikovanih situacija na poslu. Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca gde će vam doneti više posla ako se bavite poljem usluga ali će to od vas zahtevati bolju organizaciju kako biste uspeli sve da obavite u zakazanom roku. Venera će 13. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam više uspeha na polju javnosti i u radu sa klijetima. Sekstil Marsa sa Plutonom izbaciće vas u prvi plan na sastancima i u javnim nastupima.
Sunce će 20. decembra praviti trigon sa Uranom i doneće vam neočekivanu pomoć i podršku od strane jedne osobe na visokom poslovnom ili društvenom položaju. Moguć je i napredak u karijeri kao i dobijanje priznanja. Uspeh ćete postići ako se bavite menadžmentom, javnim poslovima, elektronikom ili IT industrijom, transportom, uvozom i izvozom robe i radom u zdravstvu. Na polju novca ćete uspeti da ostvarite dobitke i stabilnu finansijsku situaciju. Poslovnu godinu ćete završiti sa boljim uspehom nego što ste očekivali. Venera će 28. decembra praviti sekstil sa Plutonom, što će dodatno uvećati vašu zaradu ako se bavite zabavom, estradom ili organizovanjem modnih revija ili drugih manifestacija.
Nezaposleni Rakovi će najviše mogućnosti da dobiju stralan posao imati u oblastima javnosti, pravnim delatnostima, kao i u poslovima koji su povezani sa reklamnim agencijama.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početkom decembra doći će do konflikta sa voljenom osobom zbog vašeg čestog odsustvovanja od kuće i druženja sa prijateljima. Potrebno je da oko toga napravite dogovor. Potrebne su vam i promene u vezi. Pokušajte da na drugačiji način pristupite partneru. Uvidećete da je vaša osećajnost delotvornija kada je koristite u pravom trenutku i u malim dozama.
Druga polovina decembra doneće vam željeni sklad i stabilnost zahvaljujući sekstilu Venere sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Imaćete više intimnih zajednčkih trenutaka. Osmislićete kako da provodite zajedničko vreme i unećete više zabave u vašu vezu. Prijaće vam izlasci na koncerte i na mesta koja oboje volite da posećujete.

Ako ste slobodni:

Opozicija Venere sa Uranom na početku decembra dovešće do razilaska sa jednom osobom sa kojom ste ranije izlazili i bili vrlo blizu ulaska u vezu. Shvatićete da je reč o avanturisti sa kojim nemate ni zadovoljstvo ni budućnost. Nakon toga ćete imati više ponuda da uđete u tajnu vezu, što će vam doneti dodatna razočaranje jer želite nešto stabilnije i mirnije. U drugoj polovini meseca upoznaćete osobu sa kojom ćete pronaći mnogo zajedničkog i ubrzo ćete započeti skladnu vezu.
Nešto stariji Rakovi će se jedno vreme povući u sebe i razmatraće šta im je neophodno kako bi sebi privukli osobu sa kojom će moći da slože u ljubavi. U drugoj polovini decembra ćete upoznati nekog s kim ćete početi da se viđate.

Zdravlje:

Tokom decembra će čak tri planete prolaziti kroz vaše polje zdravlja: Jupiter i Merkur, a od treće dekade meseca i Sunce. To će vam doneti bolji imunitet i otpornost na stres. S druge strane, bićete osetljivi na promene vremena, posebno nagle, što bi moglo da izaziva pojačan umor ili glavobolju. Moguća je i slabija cirkulacija ako ste u poznijim godinama.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više gradivnih materija. Na jelovniku imajte često peršun, šargarepu, celer i cveklu,jer će to pozitivno uticati na vaš imunitet. Od voća uzimajte jabuke, kivi i ananas. Od mesa će vam prijati kuvana piletina i jela od mlevenog mesa. Ribu unosite češće, kao i feta sir, masline i mineralnu vodu. Izbacite kafu i slatkiše bar privremeno.

Srećni brojevi:

4, 10, 16, 18, 23


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera će praviti opoziciju sa Uranom odmah na početku decembra i izazvaće neočekivane teškoće u poslovnim pregovorima. Moglo bi se dogoditi da dođe do prekida, zastoja, pa čak i da vam pokušaj da se dogovorite oko jednog važnog posla propadne. Budite pažljivi u saobraćaju jer su mogući zastoji ako se bavite transportom robe. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u znak Škorpiona. Bićete primorani da se posvetite zaostalim i prolongiranim radnim obavezama kako biste uspeli da dovršite ono što je neophodno što pre da se obavi. S druge strane ćete imati smetnje u vidu nedostatka potrebnih sredstava. Nailazićete i na administrativne teškoće. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom u vašem polju platnog prometa. To vas upozorava da pripazite na finansije jer ćete imati teškloća da isplatite veći deo vaših dugovanja. Izbegavajte da se zadužujete i da ulazite u veće troškove. Merkur će krenuti direktno 6. decembra i omogućiće vam da budete efikasniji u dovršavanju prioritetnih obaveza i rokova. Vaša kreativnost će biti pojačana.
Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca, što vas upozorava da izbegavate ulazak u bilo kakve poslovne i finansijske rizike. Mars će praviti sekstil sa Plutonom 17. decembra i omogućiće vam da poboljšate vašu fiannsijsku situaciju tako što ćete pokrenuti efikasne poteze i akcije koji će dovesti do bržeg obrta novca. Trigon Sunca sa Uranom može vam doneti neočekivana priznanja za vaš rad u ovoj godini, kao i neku vrstu nagrade, a to može da bude novogodišnje putovanje. Više pažnje obratite na finansije. Oslonite se na svoj osećaj više nego na logiku. Očekuje vas promenljiva situacija na polju novca ali ćete ipak godinu završiti sa očekivanim pozitivnim saldom. Uspeh vas očekuje u oblastima zabave.
Nezaposleni Lavovi će dobiti mogućnost da predstave jedan svoj projekat koji će biti usvojen i koji bi im doneo podršku, donacije i mogućnost zaposlenja u jednoj velikoj firmi.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Izmedju vas i voljene osobe doći će do iznenadnih nesuglasica jer nećete moći da se složite u komunikaciji. Zauzimaćete suprotne stavove oko zajedničkih planova. Vašem partneru će biti potrebno više slobode i osećaće se distanca i zahlađenje u odnosu. Moguće su i svađe. Biće neophodno da budete otvoreni na nalaženje zajednički prihvatljivog rešenja.
Venera će u drugoj polovini decembra praviti sekstil sa Saturnom koji vlada vašim poljem ljubavi i doneće vam smirenje situacije kao i neophodnu stabilnost u vezi. Vaš partner i vi ćete pronaći nova zajednička interesovanja, što će uneti svežinu u vaš odnos. Bićete u mogućnosti da zajedno otputujete u inostranstvo i provedete tamo novogodišnje praznike.

Ako ste slobodni:

Osećaćete snažnu potrebu da ostanete slobodni i da ne ulazite ni u ozbiljne veze ni u avanture. Potreban vam je kvalitetan partner, a oko vas će se nalaziti sve sami površni, neozbiljni, karakterno slabi likovi koji vas neće ni malo privući. Ući ćete u kratku i prolaznu intimnu šemu sa osobom koja nije slobodna ali ćete iz toga brzo izaći. Krajem decembra ćete upoznati osobu koja će pokazati više osobina i kvaliteta koje vi cenite. Počećete da se viđate i prijaće vam zajednički izlasci.
Nešto stariji Lavovi će izbegavati da se previše eksponiraju i strpljivo će čekati da se pojavi osoba koja će im istinski privući pažnju. Kada se konačno pojavi u trećoj dekadi decembra, od vas će se zahtevati da pokažete svoje kvalitete .

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti stabilnog zdravlja tokom decembra. Bićete dovoljno fizički aktivni i biće pojačana vaša otpornost na stresne situacije. Nalazićete i dovoljno vremena za odmor i relaksaciju. Budite umereni u jelu i piću jer će vam biti osetljivi želudac i probavni trakt. Nastojte da ne preterujete ni u čemu. Izbegavajte prostorije sa previše vlage.
Vaša ishrana bi trebalo da bude umerena tokom ovog meseca. Uzimajte većim delom lako svarljivu hranu. Izbegavajte jela sa roštilja, brzu hranu, pečemu na masti i sa puno ulja i masnoća. Mnogo kafe, alkoholnih pića i slatkiša mogu negativno da utiču na vašu probavu. Uzimajte više kuvanog povrća, turšiju, ribu, sveže i sušeno voće, kao i semenke bundeve.

Srećni brojevi:

4, 7, 13, 18, 24djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će na početku decembra praviti opoziciju sa Uranom i to će se dešavati kroz vaše polje novca i platnog prometa. Doneće vam neočekivane troškove i poremetiće vaše planove jer će vam nedostajati sredstva za neometan nastavak prioritetnih obaveza. To će vas usporiti u radu. Merkur će se vratiti retrogradno, a Venera će ući u znak Škorpiona. Pregovori koje ste ranije započeli oko jednog novog projekta biće nastavljeni ali će biti i otežani u isto vreme jer će druga strana tražiti od vas ustupke koji će ići vama na teret i biće u neku ruku neisplativi, pa nećete biti radi da popustite. To će opet dovesti do zastoja u planiranju. Ako se bavite poslovima vezanim za oblasti saobraćaja, transporta i komunikacije, nailazićete na teškoće. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom koji se nalaze u vašem polju javnosti, što će vam doneti teškoće i u tim oblastima. Bićete suočeni sa mahinacijama od strane jednog poslovnog partnera. Merkur će krenuti direktno 6. decembra što će omogućiti da pregovori koji su u zastoju konačno krenu u željenom pravcu.
Merkur će 13. decembra ući u znnak Strelca. Obratite više pažnje na detalje u onome što privodite kaju kako ne biste zbog nekog sitnog propusta morali da prolongirate jedan ili više prioritetnih rokova. Sekstil Venere sa Saturnom doneće vam uspeh u oblastima trgovine, komunikacija, u kreativnim poslovima, ugostiteljstvu i prosveti. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam omogućiti da se prilagodite potrebama javnosti i uspećete da rešite smetnje u odnosima sa poslovnim partnerima. Imaćete uspeha u javnim nastupima. Vaše finansijsko stanje će se stabilizovati u trećoj dekadi decembra. Poslovnu godinu ćete uspeti da završite sa očekivanim rezultatom, a od nadređenih ćete dobiti pohvalu ili neki vid beneficija ili nagrade.
Nezaposlene Device imaće povoljne mogućnosti da dobiju posao u oblastima trgovine, ugostiteljstva i u nekom vidu proizvodnih delatnosti. Moguć je i privremeni honorani posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada decembra donosi vam rešavanje nesporazuma koje ste imali u ranijem periodu sa voljenom osobom. To će od vas zahtevati više strpljenja, a biće potrebno i da pazite šta govorite. Oboje ćete biti oštrog jezika i zbog poneke zajedljive primedbe mogli biste još više da zakomplikujete situaciju. Srećom, uspećete sve to rauzumno da rešite do sredine meseca.
U drugoj polovini decembra Venera pravi trigon sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju braka i partnertsva što će vam doneti skladne i romantične trenutke sa voljenom osobom. Vaša bliskost će biti pojačana i više vremena ćete provoditi zajedno u intimi. U trećoj dekadi decembra osmislićete više zajedničke zabave u čemu ćete oboje uživati.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Marsa i Neptuna u znaku Riba i vašem polju ljubavi 7. decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koju ćete doživeti kao magnetski privlačnu ali u izvesnoj meri i nedostižnu. Biće vam neobična i nećete biti sigurni da li biste mogli da je zainteresujete. Iznenadićete se kada otkrijete da ste upravo vi privlačni toj osobi i da u vama vidi kvalitete koji kod nje igraju važnu ulogu u izboru partnera. Relativno lako ćete naći zajednička interesovanja i počećete da se viđate.
Nešto starije Device započeće avanturu koja bi mogla da se do kraja decembra pretvori u skladnu emotivnu vezu. U početku ćete početi stidljivo da se viđate, diskretno i tajno, a kasnije ćete se pojaviti u zajedničkom društvu.

Zdravlje:

Zahvaljujući povoljnim aspektima Saturna koji vlada vašim poljem zdravlja, bićete uglavnom u dobroj formi. Zaobići će vas razni virusi, prehlada i sezonske bolesti. Manje smetnje možete imati u vidu bolova u kostima, u predelu nogu ili u leđima, naročito kao reakciju na nagle promene vremena. Izbegavajte veće fizičke napore i više se odmarajte.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate vlaknima radi lakše probave. Na jelovniku mogu da vam se često nalaze sočivo, grašak, pasulj i integralni pirinač. Od voća će vam prijati suve šljive i smokve, kao i sveže jabuke i banane, ali i pomorandža. Meso i mesne prerađevine konzumirajte umereno, kao i mlečne proizvode. Umanjite unos šećera.

Srećni brojevi:

5, 8, 11,17, 22


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Vaš vladar Venera će 1. decembra iz vašeg znaka praviti opoziciju ka Uranu koji prolazi kroz vaše polje javnosti i partnerstava. Izazvaće neočekivane nesuglasice, a moguć je i raskid saradnje sa jednim poslovnim partnerom. Uzrok su neslaganja koja nisu na vreme rešavana i koja su više puta dovela do odlaganja važnih zajedničkih obaveza. U slučaju raskida partnerstva našli biste se na gubitku. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u znak Škorpiona i u vaše polje novca. Više pažnje ćete trebati da posvetite rešavanju zaostalih i nedovršenih finansijskih obaveza. Priliv sredstava na vaš račun će biti otežan. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom i donosi vam nesuglasice sa nadređenima zbog nejasnih instrukcija. Na polju poslovnih usluga nailazićete na klijente koji će stalno nešto novo i drugačije da zahtevaju, što će vam praviti smetnje u radu. Ako se bavite radom u zdravstvu imaćete mnoštvo obaveza, dodatna dežurstva i prekovremeni rad. Merkur će krenuti direktno 6. decembra i olakšaće vam rešavanje finansijskih obaveza.
Mars će 7. decembra praviti konjunkciju sa Neptunom što će vam doneti napete odnose sa radnim kolegama i možete se naći usred intriga koje će vam naštetiti na neki način. Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca i zahtevaće od vas da budete pažljivi i proračunati u poslovnim pregovorima. Budite pažljivi i ako se bavite oblastima saobraćaja i trgovine jer ćete na tim poljima biti skloni ishitrenim potezima. Sekstil Venere sa Saturnom će vam omogućiti da na vreme dovršite važne poslove i ispunite rokove. U trećoj dekadi decembra postići ćete uspeh u javnosti i u pregovorima oko novih projekata. Uspeh vas očekuje i u oblasti trgovine. Poslovnu godinu ćete završiti uspešno sa pozitivnim saldom na računu.
Nezaposlene Vage će uspeti da dobiju stalan ili privremeni posao u oblasti trgovine na malo. Novi posao možete započeti i ako se bavite oblastima komunikacija ili IT sektorom.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Opozicija Venere sa Uranom na početku decembra izazvaće ozbiljne nesuglasice sa voljenom osobom. Nećete moći da se složite oko važnih stvari u vašoj vezi i naći ćete se na različitim stranama. Moglo bi se dogoditi da dođe do razdvajanja. Važno je da budete otvoreni na nalaženje zajednički prihvatljivih rešenja. Jedno drugom ćete nametati dominaciju.
Venera će u drugoj polovini decembra praviti sekstil sa Saturnom, što će vam omogućiti da se stabilizujete i prevaziđete prethodne konfliktne situacije. Više ćete vremena provoditi sa voljenom osobom i u krugu porodice. Merkur će praviti konjunkciju sa Jupiterom i motivisaće vas da pokrenete razgovor sa partnerom o načinu da se bolje slažete u vezi.

Ako ste slobodni:

Osećaćete odbojnost prema većini osoba koje će vam prilaziti u želji da vas upoznaju ili vam privuku pažnju kako bi sa vama imali uglavnom površan odnos ili samo seks. Površnost će vam smetati i posebno će vas nervirati nekulturne osobe kojih će biti na pretek. Sredinom decembra upoznaćete nekoga ko će se ponašati zrelo i kulturno, što će vas privući. Naročito će vam prijati što se radi o obrazovanoj i komunikativnoj osobi. Do kraja meseca ćete započeti vezu.
Starije Vage će upoznati nekog novog ali i pored obostranih simpatija na samom početku, neće uspevati da se usklade dovoljno da bi započeli viđanje. Od druge polovine decembra ćete konačno početi da se viđate i simpatije će se pojačati.

Zdravlje:

Vaše polje zdravlja biće nestabilno i promenljivo tokom decembra. Mars i Neptun će biti u konjunkciji, dok će Sunce praviti kvadrat sa obe planete. To će vam doneti pad imuniteta i posložnost virusnim upalama i bakterijskim infekcijama. Cirkulacija će vam biti otežana, a mogući su i hormonski poremećaji. Više se odmarajte i izbegavajte stres.
Bilo bi poželjno da vašoj ishrani posvetite posebnu pažnju. Laka hrana koja sadrži dosta vitamina vam je neophodna tokom decembra. Pojačajte unos magnezijuma, kalcijuma i vitamina C i B. na jelovniku treba da vam se nalaze jela od kuvanog i presnog povrća. Voće, sireve i meso jedite umereno. Izbacite alkoholna pića i konzerviranu hranu.

Srećni brojevi:

3, 8, 12, 17, 22


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom i prouzrokovaće neočekivane teškoće i nesuglasice u odnosima sa radnim kolegama. Budite pažljivi jer lako možete postati žrtva nečijih intriga i mahinacija koje će toj osobi omogućiti da stekne korist na vašu štetu. Možete dobiti premešaj na drugo radno mesto ili sami da odlučite da date otkaz na sadašnjem poslu i potražite novi posao. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u vaš znak. Više pažnje ćete trebati da obratite na vaš autoritet, nastup, izgled i veštinu u prostupu klijentima jer će se od vas očekivati izuzetna profesionalnost u svemu. Svaka, čak i mala greška biće primećena od strane kako klijenata tako i vaših nadređenih. Pazite da ne dobijete negativne ocene jer bi vam to onemogućilo napredak u karijeri u narednom periodu. Kvadrat Sunca sa Marsom i Neptunom činiće vas sklonim da ulazite u velike i nepromišljene poslovne i finansijske rizike, pa biste lako mogli da se nađete na gubitku. 6. decembra Merkur kreće direktno. Bićete efikasniji u svom nastupu i poboljšaćete svoje pozicije.
Mars će 7. decembra praviti konjunkciju sa Neptunom, što će vam doneti nove kreativne ideje i uspećete da pokrenete jedan projekat na čijim ste pripremama radili duže vreme. Imaćete uspeha u oblasti prosvete, ugostiteljstva i zabave. Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca i vaše polje novca. Više ćete vremena posvetiti rešavanju važnih finansijskih obaveza. Očekuje vas uspeh u poslovnim pregovorima, oblastima trgovine i saobraćaja zahvaljujući sekstilu Marsa sa Plutonom. Trigon venere sa Neptunom u trećoj dekadi decembra doneće vam dobar osećaj za dobitne poslovne i finansijske poteze. Poslovnu godinu ćete uspešno završiti, a najviše dobitka ćete imati od oblasti zabave i trgovine.
Nezaposleni Škorpioni će imati šanse da dobiju posao privremen, honorarni ili stalni u oblastima zabave i ugostiteljstva, trgovine i saobraćaja. Mogućnost zaposlenja će im se pružiti i u reklamnim agencijama.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Opozicije Venere koja vlada vašm poljem ljubavi i partnerstva sa Uranom na samom početku decembra doneće vam neočekivane nesuglasice sa partnerom zbog otkrivanja nekih tajnih radnji i neistina. Ako ste imali ili imate paralalnu vezu. to lako može izaći na videlo i doneti vam velike probleme sa voljenom osobom, čak i razilazak. Izbegavajte svađe.
Druga polovina decembra doneće vam mogućnost da prevaziđete nesuglasice i postignete kompromis i dogovor sa partnerom. Sekstil Venere sa Saturnom uneće više stabilnosti u vašu vezu. Razgovaraćete o zajedničkim planovima i složićete se oko najvažnijeg. Trigon Venere sa Neptunom doneće vam romantične trenutke i više zajedničke zabave.

Ako ste slobodni:

Početkom decembra upoznaćete na jednoj zabavi osobu koja će se na prvi pogled zaljubiti u vas. U početku tome nećete pridavati značaj ali ćete ubrzo otkriti da ta osoba poseduje kvalitete koje vi cenite. Za vrlo kratko vreme od upoznavanja ući ćete sa njom u intimne odnose. Bićete prijatno iznenađeni činjenicom da je vaš novi emotivni partner u isto vreme strastvena, nežna, romantična i kreativna osoba. S druge strane, smetaće vam što je previše emotivno osetljiva.
Stariji Škorpioni će nakon dužeg neobaveznog viđanja sa osobom koja im se dopada i koju su upoznali pre više meseci, ući spontano u intiman odnos. Strasti će se pojačati i doneće malo posesivnosti i ljubomore ali ćete oboje biti srećni.

Zdravlje:

Početak decembra doneće vam pad imuniteta, kao i smetnje koje mogu biti prouzrokovane kamenom u bubregu ili mokraćnim kanalima. Bićete opodložni i napadima žuči, pa je neohodno da pazite na svoju ishranu. Dobro bi vam došao lekarski pregled ako budete osećali pojačane tegobe. Poboljšanje vas očekuje u trećoj dekadi decembra.
Tokom decembra obratite više pažnje na zdravu i umerenu ishranu. Izbegavajte previše začinjenu i brzu hranu, jela sa roštilja, testenine i lisnato testo, kao i hranu koja sadrži veći procenat masnoća. Kuvano povrće, pileće meso, riba, supe od povrća mogu svakodnevno da vam se nađu na jelovniku. Pijte više čajeva, kefir, kombuhu i sok od ceđene pomorandže.

Srećni brojevi:

7, 13, 19, 21, 26


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom i doneće vam neočekivne teškoće na polju saradnje, a moguć je i raskid sa jednim važnim saradnikom. Bićete skloni ulasku u rizične poslovne poteze što vam može naneti finansijske gubitke. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u znak Škorpiona, što vas upozorava da budete pažljivi u vezi bilo čega što ne poznajete dovoljno u vezi zadataka koje izvršavate jer biste mogli načiniti grešku. Može vam se dogoditi da vam neko spletkari iza leđa i da tako nanese štetu vašem ugledu ili novčaniku. Oko vas će biti poneki zavidni ljudi. Bićete primorani da se posvetite pregovorima iza zatvorenih vrata koje ste silom prilika morali ranije da prekinete. Kvadrat Sunca sa Marsom i Neptunom doneće vam nova odlaganja i prolongiranja važnih rokova jer nećete moći oko nekih pitanja da se složite sa vašim nadređenima i oni će vam uskratiti podršku što će vas znatno usporiti u radu. Merkur kreće direktno 6. decembra, pa ćete početi polako da rešavate ograničenja na koja ste nailazili na radnom mestu.
Merkur će 13. decembra ući u vaš znak. Biće potrebno da više pažnje obratite na planiranje svega što ste planirali da dovršite do kraja meseca. Neće vam biti lako da sve pripremite jer ćete nailaziti na otežane okolnosti. Sekstil Venere sa Saturnom će pozitivno uticati na vaše finansijsko stanje koje će početi da se stabilizuje. Uspećete da efikasnim akcijama i pronicljivim idejama napravite veći obrt novca od očekivanog i bićete na značajnom dobitku. Upustićete se i u veći rizik od razumnog što će vam uvećati dobitak. Kraj godine ćete završiti sa uspehom, mada ćete završetak jednog projekta morati da odložite za narednu godinu. Bićete i pored toga zadovoljni zbog isplativosti vaših investicija.
Nezaposleni Strelčevi će dobiti šansu da pokrenu jedan projekat koji će im doneti privremeni posao ili povoljnu saradnju. Stalan posao ćete moći da dobijete u oblastima administracije i u kancelarijskom poslu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Povratak retrogradnog Merkura u znak Škorpiona početkom decembra ukazuje na potrebu da razgovarate sa partnerom o temama o kojima obično ćutite. Skrivanje činjenica i služenje neistinama može dovesti do nestabilnosti. Vaš odnos sa partnerom će biti jedno vreme napet, što će se preneti na odnose sa članovima porodice. Razumni razgovori su neophodni.
Merkur će 6. decembra krenuti direktno i 13. će ući u vaš znak, što će doprineti da poboljšate odnos sa voljenom osobom i dogovorite se oko zajedničkih ciljeva. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom 21. decembra navešće vas da zauzmete drugačije i bolje stavove prema voljenoj osobi i to će dovesti do kvalitetnijeg odnosa. Vaša bliskost i komunikacija će se poboljšati.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se razočarano zbog jedne osobe za koju ste pomislili da joj se dopadate ali se pokazalčo da je površna i neodgovorna. Povući ćete se kraće vreme u sebe dok sredinom decembra ne upoznate nekog ko će vas oraspoložiti verdim duhom, šalama i razgovorom o temama o kojima niste imali do sada pravog sagovornika. Počećete češće da se viđate i izlazite. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom će vam doneti početak nove veze koja će biti skladna i puna podsticaja.
Nešto stariji Strelci će biti opuštenog ponašanja, družiće se sa dugogodišnjim prijateljima i zabavljaće se. Na zabavi će upoznati osobu koja će im privući pažnju. Uskoro ćete shvatiti da se radi o nekom ko je duže vreme zaljubljen u vas.

Zdravlje:

Početak decembra vam donosi kraći pad imuniteta i psihosomatske smetnje zbog pojačanog stresa. Biće vam potrebno više odmora i psihofizičke relaksacije. U drugoj polovini decembra bićete dobrog zdravlja zahvaljujući vašoj sposobnosti prilagođavanja ali i brizi sa sopstveno zdravlje. Bićete više u pokretu i posećivaćete teretanu radi bolje kondicije.
Vaša ishrana tokom decembra treba da sadrži više gradivnih materija. Krompir, šargarepa, celer, cvekla, bundeva, kuvano na pari i u raznim kombinacijama mogu da vam se svakog dana nađu na jelovniku. Koristite više morske ribe, feta sira i maslina. Od voća će vam prijati ananas, avokado i jabuke. Izbegavajte suhomesnate proizvode i slatkiše.

Srećni brojevi:

2, 5, 11, 16, 20


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom i doneće vam neočekivane smetnje zbog kojih nećete moći da jedan važan posao dovršite u predviđenom roku. Prolongiranje obaveza može vam naneti gubitke, a svakako će poremetiti vaše planove i radni ritam. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u znak Škorpiona, zbog čega ćete trebati da se usmerite na dogovore i organizaciju zadataka koji obuhvataju timski rad i saradnju. Saradnja sa ženama će vam biti otežana. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom, što će dovesti do nejasnoća u pregovorima oko jednog projekta koji želite da pokrenete i koji bi vam doneo napredak u karijeri ako biste uspeli da dobijete potrebnu podršku da biste ga započeli. Očekuju vas teški i neizvesni razgovori i sastanci u vezi toga. Na teškoće ćete nailaziti i ako se bavite oblastima saobraćaja, transporta i trgovine. Merkur će 6. decembra krenuti direktno i pomoći će vam da se bolje organizujete i da dovršite ono što je zbog nepovoljnih okolnosti moralo da bude odloženo. Poboljšaćete odnose sa saradnicima.
Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca. Bilo bi mudro da obratite pažnju na pojedine osobe koje će biti sklone da vam podmeću razne spletke kako bi stkle ličnu korist na nepošten način. Imaćete i važne pregovore iza zatvorenih vrata koji će se odvijati otežano. Od 16. decembra će početi bolji dani jer će Venera praviti sekstil sa vašim vladarem Saturnom. Uspeh i napredak ćete postići u saradnji sa društvenim institucijama i poboljšaćete saradnju na svim poljima. To će pozitivno uticati na vaše finansijsko stanje. Ostvarićete stabilnost i poboljšati saldo na vašem računu. Imaćete dobar osećaj za poslovne pregovore. Sunce će 22. decembra ući u vaš znak i doneće vam napredak, priznanja i uspešan kraj radne godine.
Nezaposleni Jarčevi će uspeti da nađu posao na poljima saobraćaja i trgovine. To može da bude i privremeni posao koji bi imao mogućnost da kasnije pređe u stalno zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak decembra dovešće do nesuglasica sa voljenom osobom zbog vašeg češćeg odsustvovanja od kuće i viđanja sa prijateljima, učestvovanja u udruženjima čiji ste član i drugih društvenih aktivnosti. Komunikacija sa partnerom će biti nejasna, pa izbegavajte neistine i skrivanje činjenica. Lako će dolaziti do prepirki. Važno je da negujete poverenje.
U drugoj polovini decembra sekstil Venere sa Saturnom će vam doneti ostvarenje jednog zajedničkog cilja i pomoći vam da prevaziđete smetnje koje ste imali. Počećete da više vremena provodite sa partnerom, unećete više zabave u vašu vezu i poboljšati komunikaciju. Prijaće vam da izlazite na mesta koja volite da posećujete. Očekuju vas romantični trenuci.

Ako ste slobodni:

Vaši pokušaju da skrenete vašoj simpatiji pažnju na sebe meće uroditi plodom. Neko drugi će to uspeti mnogo bolje od vas, što će vam doneti razočaranje. Bićete jedno vreme povučeni da biste sredinom meseca sasvim slučajno upoznali jednu osobu sa kojom ćete započeti spontani razgovor i otkrićete da vas zanimaju većinom slične teme. Prijaće vam da izlazite zajedno i vodite duge razgovore. Za kratko vreme pojaviće se i obostrane emocije. Ući ćete u vezu do kraja meseca.
Nešto stariji Jarčevi će biti nezainteresovani za emotivne veze i više će im prijati da se viđaju sa prijateljima. Preko prijatelja ćete upoznati nekog ko će vam ubrzo dati do znanja da želi da vas bliže upozna. Doći će do obostrane simpatije.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom decembra biti osetljivo pa je potrebno da preduzimate preventivne mere. Bićete osetljivi na nagle promene vremena i na stresne okolnosti. Brzo ćete se umarati, pritisak može da vam bude niži nego obično, a moguća je i slabija cirkulacija. Izbegavajte duži boravak na vetru i promaji jer ćete biti podložni prehladi i disajnim smetnjama.
Posvetite više pažnje zdravoj i pravilnoj ishrani kako biste pojačali vaš imunitet. Potrebna vam je laka hrana, kao što je razno povrće kuvano na pari ili presno. Na prvom mestu spanać, grašak, kupus i cvekla. Goveđe i pileće meso možete češće da konzumirate ali izbegavajte suhomesnate proizvode. Od voćaće vam prijati ananas i banane. Pojačajte C vitamin.

Srećni brojevi:

7, 10, 15, 21, 26


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera će na početku decembra praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje komunikacija i izazvaće neočekivane teškoće i neslaganja u pregovorima oko jednog važnog projekta. Nećete uspeti da ga pokrenete na vreme kako ste planirali. Budite pažljivi ako se bavite oblastima saobraćaja jer će doći do kašnjenja ili nezgoda. Merkur će se retrogradno vratiti, a Venera će ući u znak Škorpiona i vaše polje posla i karijere. Biće potrebno da više pažnje usmerite u rešavanje zadataka koji su bili u zastoju u proteklom periodu i na nabavku potrebnih sredstava. Finansijska situacija će vam biti otežana i bićete primorani da udvostručite napore. Sunce će praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom, što će vas činiti sklonim ishitrenim i pogrešnim potrezima, ulasku u povećane i nepotrebne troškove, a sve to će umanjiti vašu finansijsku moć, pa biste se mogli naći u minusu i na gubitku. Zbog toga je od velike važnosti da izbegavate nove investicije. 6. Decembra će Merkur krenuti direktno i omogućiće vam da ubrzate razavoj aktuelnih planova.
Merkur će 13. decembra ući u znak Strelca. Obratite pažnju na odnose sa saradnicima i više se potrudite oko društvenih aktivnosti i timskog rada. Venera će 16. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam uspeh u poslovima koji su vezani za oblasti zdravstva, kancelarijski rad, građevinsku delatnost i kreativne poslove. Vaša finansijsko stanje će se popraviti i uvećati zahvaljujući veštim i promišljenim akcijama koje će vam omogućiti sekstil Marsa sa Plutonom. U trećoj dekadi decembra imaćete izuzetno dobar osećaj za novac. Venera će praviti trigon sa Neptunom. Zahvaljujući intuiciju uspećete da ostvarite veće dobitke, pa ćete poslovnu godinu završiti iznad očekivanog uspeha i sa odličnom zaradom.
Nezaposlene Vodolije će imati prilično povoljne mogućnosti da dobiju stalno zaposlenje u okviru svoje struke. Najviše šanse će imati medicinski radnici i trgovci po struci.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće u prvoj dekadi decembra kvadrat sa Marsom i Neptunom i doneće vam nesklad u odnosima sa voljenom osobom. Nailazićete na dosta nejasnoća i nećete imati dobar osećaj za potrebe i želje vašeg partnera. Bićete skloni da zanemarite važne stvari u vašoj vezi. To će dovesti do zahlađenja i udaljavanja.
Druga polovina decembra uticaće pozitivno na vas i počećete da primećujete nešto što ranije niste bili u stanju da razumete u vezi voljene osobe. Počećete da razgovarate o temama koje su važne za sklad između vas dvoje i da više pokazujete i razmenjujete osećanja. Počećete da se viđate sa zajedničkim prijateljima, da izlazite i provodite više vremena zajedno.

Ako ste slobodni:

Početkom decembra ćete ući u prolaznu avanturu sa osobom koja nije slobodna ali koja vam to neće reći. Kada saznate da sa vama želi tajnu vezu, nećete se složiti i prekinućete taj odnos. Više će vam odgovarati da budete sami nego u tajnoj vezi. Kasnije ćete upoznati osobu vedrog duha, kreativnih ideja, komunikativnu i obrazovanu koja dobro zna šta hoće. Umeće da vam privuče pažnju i da vas prosto očara svojom pojavom. Vrlo brzo će vas osvojiti i započećete vezu.
Nešto starije Vodolije će imati više povoljnih prilika za ulazak u emotivnu vezu ali ni jedna im neće delovati dovoljno zanimljivo. Pokušaćete da privučete pažnju osobe koju ćete upoznati na jednom poslovnom seminaru ili zabavi.

Zdravlje:

Potrebno vam je više odmora i psihofizičke relaksacije tokom decembra. Zdravlje će vam biti relativno dobro ali ćete biti osetljivi na stres, a moguće su i tegobe povezane sa artritisom. Izbegavajte da se previše fizički opterećujete. Kako će vam imunitet biti u padu, potrebno je da preventivno uzimate veće količne vitamina, kao i antioksidanse preko ishrane.
Ishranu biste trebali pojačati gradivnim namirnicama kao što su integralne žitarice, na primer pšenične, ovsene i ražene pahuljice uz dodatak feta sira, jogurta i maslina. Povrće kao što je šargarepa, krompir, sočivo, grašak i bundeva bi trebali češće da vam se nalaze na jelovniku. Jedite više ribe, pićećeg i goveđeg mesa. Jabuke i med pojčajate, kao i čajeve.

Srećni brojevi:

5, 8 14, 21, 26


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom preko vašeg polja novca i platnog prometa. Nailazićete na iznenadne teškoće u vezi očekivanih većih transakcija što će vas onemogućiti da pribavite neophodna sredstva za nastavak važnih obaveza, a to će vas primorati i da prolongirate neke rokove. Merkur će da se retrogradno vrati, a Venera će ući u znak Škorpiona. Više energije biste trebali da usmerite u reorganizaciju vaših planova kako biste izbegli dalje zastoje i komplikacije. Imaćete više sastanaka i pregovora oko završetka jednog velikog poslovnog projekta kojim planirate da zatvorite ovu poslovnu godinu. Sunce će iz vašeg polja posla i karijere praviti kvadrat sa Marsom i Neptunom u vašem znaku i doneće vam nesuglasice sa naređenima što će se napovoljno odraziti na vaš položaj na poslu. Bićete skloni greškama i nepromišljenim potezima i reakcijama. Potrebno je da pazite da ne ulazite u sukobe jer biste tako još više zakomplikovali stvari. Merkur će krenuti direktno 6. decembra i pomoći će vam da polako rešavate sve ove teškoće.
Merkur će 13. decembra ući u vaš znak. Počećete da razmatrate kako da se bolje organizujete ali će vam nedostajati podrška i ideje. Sekstil Marsa sa Plutonom 17. decembra doneće vam podršku saradnika, što će vam pojačati motivaciju da unesete dodatne napore u obavljanje prioritetnih radnih zadataka. Uspećete da obavite u predviđenom roku sve što vam je važno. U trećoj dekadi decembra Sunce će praviti trigon sa Uranom i doneće vam iznenadne pogodnosti na polju finansija što ćete umeti da iskoristite da uvećate vašu zaradu. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom omogućiće vam da pripremite važan projekat koji ćete pokrenuti uskoro, a poslovnu godinu ćete završiti uspešno. Moguć je napredak u karijeri.
Nezaposlene Ribe će dobiti šansu da pokrenu sopstveni posao ili da ostvare saradnju i honorarni posao kroz svoje kreativne projekte.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak decembra vam donosi poboljšanje komunikacije i više razumevanja u odnosija sa partnerom. Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i partnerstva krenuće direktno 6. decembra. Ono što ste ostavili nedorečeno sada ćete uspeti da razrešite sa voljenom osobom. Potrudićete se i da ispunite jedno obećanje na koje ste zaboravili zbog nepažnje.
Druga polovina decembra motivisaće vas da razgovarate sa voljenom osobom o zajedničkim planovima oko čega ćete okvirno moći da se složite ali nećete još biti spremni da se oko svega angažujete. Biće vam potrebno više zajedničkih trenutaka nasamo pa se potrudite da ih imate. Mogli biste da odete na zajedničko putovanje za novogodišnje praznike.

Ako ste slobodni:

Početak decembra doneće vam teškoće u odnosima sa nekolicinom prijatelja što će vam pokvariti raspoloženje. U odnosima sa bliskim osobama nailazićete na nesporazume. Spontani susret i poznanstvo sa jednom osobom skrenuće vam pažnju sa tih teškoća. Osetićete kako ste upoznali osobu koja je senzitivna i može dobro da vas oseti i razume jer će primetiti vaše nerapoloženje i odmah će vam pružiti podršku i dobar savet. Doći će i do obostranih osećanja.
Nešto starije Ribe će pokušati da obnove vezu koju su naglo prekinule zbog neslaganja ali u tome neće imati uspeha. Sredinom decembra upoznaćete osobu koja će vas osvojiti vedrinom i optimiznom. Počećete da se viđate i izlazite.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo tokom prve polovine decembra. Moguće su smetnje prouzrokovane disbalansom hormona, a bićete osetljivi i na infekcije, prehladu i upalne procese. Moguće su i glavobolje koje mogu biti prouzrokovane naglim promenama vremenskih prilika. Više se odmarajte i ako osetite pojačane tegobe, javite se lekaru na pregled.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više vitamina. Pijte više čajeva, kao i sveže ceđenih sokova od jabuke, pomorandže i limuna. Kiseli kupus sa kombinacijom goveđeg mesa, kao i supe od povrća možete češće da imate na jelovniku. Sirevi, riba, sušeno voće kao što su šljive i smokve će vam prijati. Umanjite unos alkoholnih pića i jakih začina.

Srećni brojevi:

3, 7, 11, 18, 24


Mjesečni horoskop zadecembar 2018. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!