Mjesečni horoskop za DECEMBAR 2019.

Mjesečni horoskop za decembar 2019.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec decembar 2019. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Jupiter 2. decembra ulazi u znak Jarca i u vaše polje posla i karijere. Doneće vam povoljne mogućnosti za ostvarenje napretka u razvoju aktuelnih poslova. Neophodno je da više pažnje obratite na troškove i ulaganja. Priliv neophodnih finansijskih sredstava biće ograničen. Zbog toga ćete biti primorani da napore ulažete u održavanje aktuelnog obima poslovanja. Nećete imati povoljne prilike za širenje poslovne ponude. Sekstil Merkura sa Plutonom činiće vas veštijim u rešavanju zaostalih finansijskih obračuna i uspećete da se izvučete iz teškoća koje ste imali ranije na ovom polju. Sekstil Venere sa Marsom će vam dodatno pomoći da usmerite napore u efikasniju naplatu vaših potraživanja, što će se povoljno odraziti na vaše opšte finansijsko stanje. Merkur će ući u znak Strelca 9. decembra, što će vam doneti mogućnost poboljšanja stručnih sposobnosti kroz odlazak na razne seminare i kurseve. Mogućnost poslovnih putovanja je takođe uvećana. Konjunkcija Venere sa Saturnom doneće vam uspeh u oblastima dizajna, arhitekture i industrije tekstila.
Mars pravi trigon sa Neptunom 13. decembra i donosi vam uspeh i napredak u oblastima hemijske industrije, industrije i distribucije pića, kao i ako se bavite radom u zdravstvu. Imaćete dobar osećaj za rešavanje komplikovanijih zadataka. Jupiter će sredinom meseca praviti trigon sa Uranom, što će vam doneti neočekivane pogodnosti za ostvarenje značajnih dobitaka i uvećanje salda na vašem računu. Investicija u oblasti elektronike, IT sektora i inovacija u poslu će vam se isplatiti. Vešto ćete iskoristiti sekstil Marsa sa Saturnom i Plutonom koji će vam omogućiti da godinu završite da dobitkom i uvećanom zaradom. Moguće je i unapređenje kao nagrada za vaš trud i uspeh koji ste postigli tokom cele godine.
Nezaposleni Ovnovi će dobiti priliku da se zaposle u finansijskom sektoru. Decembar vam donosi velike mogućnosti za nalaženje novog i stalnog zaposlenja u struci.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi će na početku decembra praviti sekstil sa Marsom i uneće više strasti u vaše odnose sa voljenom osobom. To će vas i vašeg partnera motivisati da se više angažujete oko unošenja nečeg kvalitetno novog u vašu emotivnu vezu. Sekstil Venere sa Neptunom doneće vam lepe zajedničke romantične trenutke.
Sredinom decembra će Venera praviti konjunkciju sa Saturnom, što će uneti stabilnost u vašu emotivnu vezu ali će dovesti i do zahlađenja jer ćete se usmeriti na praktične stvari u odnosu. Kvadrat Venere sa uranom u trećoj dekadi decembra vas upozorava na mogućnost iznenadnih i neočekivanih nesuglasica sa partnerom. Potrudite se da više izlazite udvoje.

Ako ste slobodni:

Decembar vam je pogodan za zaljubljivanje u ulazak u novu emotivnu vezu. Privući će vas osoba koja je puna energije, strastvena i pomalo tajanstvena. Bićete skloni da tu osobu u početku idealizujete ali se nećete razočarati jer će opravdati vaša očekivanja. Počećete da izlazite i ubrzo ćete ući u intimne odnose. Pomalo će vam smetati slobodno ponašanje vašeg novog partnera. Za novogodišnje praznike ćete uživati u provodu sa novom ljubavi i sa bliskim prijateljima.
Stariji Ovnovi će ući u avanturu sa osobom koju će upoznati preko poslovnih aktivnosti. U početku će biti zaneseni i poželeće da budu u ozbiljnoj vezi ali će se kasnije predomisliti i ostaće u površnoj i neobaveznoj vezi.

Zdravlje:

Bićete promenljivog zdravlja i preporučuje vam se da izbegavate preterano izlaganje hladnoći jer vam se može lako dogoditi da se prehladite. Cirkulacija će vam biti oslabljena, a moguće su i reumatske tegobe kao i bolovi u kostima, kolenima i zglobovima. Više se odmarajte i svakodnevno praktikujte rekreativne fizičke aktivnosti.
Vaša ishrana treba da sadrži kaloričnu hranu i više žitarica, povrća i namirnica koje u sebi imaju magnezijum i kalcijum. Kiseli krastavci, turšija, raženi hleb, brokoli, karfiol, pasulj i sočivo bi bilo dobro da vam se češće nalaze na jelovniku. Meso i ribu uzimajte umereno. Od voća su vam važne pomorandže i grejpfrut. Potrebno vam je više C i D vitamina.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 20, 25


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Jupiter na početku decembra ulazi u znak Jarca i otvara vam mogućnost saradnje sa inostranstvom i obrazovnim institucijama. Ovo će zahtevati sastanke i poslovna putovanja. Pružiće vam se mogućnost da uvećate vaše stručne sposobnosti kroz pohađanje stručnih seminara i kurseva. Uspeh ćete ostvariti ako se baviti turizmom, izdavačkom delatnošću ili visokim obrazovanjem. Venera će praviti sekstil sa Marsom i uvećaće vašu popularnost na polju javnosti, a na tom polju će vam doneti više posla i zadovoljne klijente. Na polju platnog prometa budite pažljivi jer ćete biti suočeni sa pokušajima malverzacija od strane vaših saradnika, što će biti podstaknuto kvadratom Sunca sa Neptunom. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca. Ovo vas upozorava da budete pažljivi u rukovanju finansijama jer je Merkur slab u Strelcu, pa možete da pravite propuste u vezi važnih finansijskih ugovora i transakcija. Konjunkcija Venere sa Saturnom i Plutonom će vam omogućiti da započnete nove dugoročne projekte, za koje ćete dobiti podršku od vaših nadređenih.
Jupiter će 15. decembra praviti trigon sa Uranom. Doneće vam neočekivanu sreću u realizaciji ideja o poboljšanju vašeg poslovanja. Trgovina robom iz uvoza će se pozitivno odraziti na vaše finansijsko stanje i jedan konstruktivan poslovni potez će vam doneti uvećanu zaradu. Venera ulazi u znak Vodolije i vaše polje posla i karijere 20. decembra i donosi vam nove mogućnosti za uspeh u oblastima dizajna i kreativnog rada, kao i u saradnji sa društvenim institucijama. Kvadrat Venere sa Uranom upozorava vas da izbegavate ishitrene poteze i pokretanje realizacije jedne vaše ideje. Za sada nije pogodno vreme za nešto novo u vašem radu. Godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom na vašem računu.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblastima turizma, u prosveti, izdavačkoj delatnosti, štampariji ili u oblastima dizajna i saobraćaja.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će na početku decembra praviti sekstil sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Pojačaće dinamiku u vašem odnosu sa partnerom i doneće vam više zajedničkih aktivnosti. Uspavane strasti će se probuditi na obostrano zadovoljstvo. Trigon Marsa sa Neptunom donosi vam više zajedničkih izlazaka i uživanje u romantičnim i kreativnim aktivnostima.
U drugoj polovini decembra možete da iskoristite podršku koju će vam davati sekstil Marsa sa Saturnom i Plutonom za odlazak sa voljenom osobom na zajedničko putovanje za novogodišnje praznike. Očekuje vas lep provod i prijatno vreme koje ćete provesti zajedno. Ako ne odete na putovanje, osmislićete kako da jedno drugome ispunite neke želje.

Ako ste slobodni:

Pružiće vam se mogućnost da upoznate nekoga ko će vas zadiviti svojim idejama, drugačijim pogledom na život, a velike su mogućnosti da je to neko ko dolazi iz daleka, verovatno iz inostranstva. Upoznaćete se na putovanju ili će to biti neko ko će doći u vašem mesto u posetu rođacima. Vaš odnos će započeti neobaveznim razgovorom, kroz koji ćete otkriti da imate slična interesovanja. Nakon toga slede zajednički izlasci i ubrzo ćete postati intimni. Postoji mogućnost nove veze.
Stariji Bikovi će spontano ući u dinamičnu vezu, punu erotskog naboja. Privući će vas osoba koja će da vas podstiče u originalnom ispoljavanju vaše ličnosti i u razvoju vaših ideja. Do kraja meseca ćete započeti skladnu emotivnu vezu.

Zdravlje:

Potrebno vam je da se više odmarate i da praktikujete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju kako bi vaše zdravlje bilo stabilno. Za jačanje imuniteta vam se preporučuje svakodnevna šetnja i zdrava ishrana. Manje i prolazne smetnje možete imati u predelu kostiju, kolena i zglobova, posebno Bikovi u poodmaklim godinama.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate vitaminima, kao što su kiseli kupus sa velikom količinom C vitamina, kao i pomorandže, mandarine, grejpfrut i kivi. Meso možete uzimati u umerenim količinama ali bi vam više prijala morska riba. Izbegavajte testenine, beli hleb, jela pečena na ulju, brzu hranu i alkoholna pića. Pojačajte unos magnezijuma.

Srećni brojevi:

7, 12, 18, 22, 26


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Jupiter na početku decembra ulazi u znak Jarca i vaše polje platnog prometa. To će vam doneti više angažovanja u rešavanju finansijskih obaveza. Pri tome će biti važno da budete dobro upoznati sa aktuelnim propisima iz ove oblasti, kako biste mogli da na vreme intervenišete kod rešavanja onih transakcija koje su u zastoju ili vam prave neku vrstu problema. Biće potrebno i da pravite anekse na pojedine poslovne ugovore vezano za protok novca. Sekstil Merkura sa Plutonom činiće vas prilagodljivim u odnosu na aktuelna finansijska kretanja, pa ćete biti u mogućnosti da profitirate kroz berzanske akcije. Umećete da uočite na vreme dobru šansu za zaradu. Veći deo prihoda ćete ostvarivati kroz oblasti usluga. Na teškoće u poslu ćete nalaziti zbog neslaganja sa nadređenima i sa poslovnim partnerima, što vam donosi kvadrat Sunca sa Neptunom. Izbegavajte eksponiranje u javnosti. Posvetite se kreativnim projektima jer ćete ovde imati dobitke, zahvaljujući sekstilu Venere sa Neptunom. Najviše uspeha ćete imati u oblastima dizajna i finansija.
Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca i vaše polje javnosti, što će vam doneti bolju komunikaciju sa klijentima. Započećete realizaciju planova vezanih za javne poslove, a dobro će vam doći i oglašavanje vaših usluga. Mars će 13. decembra praviti trigon sa Neptunom. Oslonite se na svoju intuiciju kako biste ostvarili napredak u karijeri. Pružiće vam se velika šansa, posebno ako se bavite zdravstvom, higijenom i farmacijom. Jupiter će 15. decembra praviti trigon sa Uranom i doneće vam neočekivane pogodnosti za realizaciju jedne ideje koju ste pripremali u tajnosti. Ovo vam može doneti velike dobitke. Treća dekada decembra će vam biti uspešna i završićete godinu sa većim dobitkom od očekivanog.
Nezaposleni Blizanci će uspeti da se zaposle u oblastima ekonomije, zdravstva i u svemu gde se od njih očekuje da pokažu svoju kreativnost i preduzimljivost.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi ući će u znak Jarca početkom decembra. To će vas usmeriti da se više pažnje posvećujete voljenoj osobi i svemu što je važno u vašem odnosu. Na prvom mestu ćete se posvetiti poboljšanju zajedničkih finansija. Razmotrićete zajedno mogućnosti za ostvarenje zajedničkih planova i bolje životne uslove.
Trigon Jupitera sa Uranom sredinom decembra donosi vam nešto kvalitetno novo u vašu emotivnu vezu. Više vremena ćete provoditi u intimnim trenucima sa voljenom osobom. Krajem meseca će vam konjunkcija Sunca sa Jupiterom omogućiti da vaš odnos sa partnerom zablista punim sjajem. Prijao bi vam odlazak na kraće putovanje i dobar provod.

Ako ste slobodni:

Prva dekada decembra vam donosi mnogo zabave i uzbuđenja. Na jednoj zabavi ćete upoznati osobu koja je puna energije i koja je po izgledu neko ko vas u potpunosti fizički privlači. Između vas dvoje će se ubrzo stvoriti dobar spoj i počećete zajedno da izlazite, ne samo na mesta na zabavu već i u teretanu i na razne sportske i rekreativne aktivnosti. Ući ćete i u intimne odnose i otkrićete da se na tom polju odlično slažete. Već u drugoj polovini decembra ćete ući u emotivnu vezu.
Stariji Blizanci će koristiti svoj šarm i imaće niz novih i interesantnih ideja i inicijativa kojima će privući pažnju osobe koja im se duže vreme dopada, a ignoriše ih. Uspećete da ugovorite izlazak i bićete vrlo blizu uspehu. Budite istrajni.

Zdravlje:

Vaše opšte zdravstveno stanje će biti stabilno i vaš imunitet će biti pojačan, ali je važno da ovaj mesec iskoristite što bolje možete u pogledu fizičkih aktivnosti. Ako ne idete u teretanu, krenite što pre, a ako vam teretana nije zanimljiv izbor, praktikujte drugu vrstu fizičkih aktivnosti. Svakodnevna šetnja se preporučuje za održavanje kondicije u formi.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži veću količinu voća zbog unosa vitamina. Pomorandže, mandarine, grejpfrut, unosite svakodnevno, a možete da pijete i sokove od ceđenog limuna. Sušene smokve, urme i grožđe su važan izvor hranljivih materija za vas. Od povrća obavezno jela sa kiselim kupusom i ribom. Izbegavajte brzu hranu i jake začine.

Srećni brojevi:

2, 9, 16, 18, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Jupiter će 2. decembra ući u znak Jarca i vaše polje javnosti. Ovo će vas podstaknuti da više vremena provodite u rešavanju važnih pitanja sa poslovnim partnerima. Vaši odnosi sa klijentima i javni nastupi će zahtevati posebno dobru organizaciju, kako biste uspeli da ostvarite željene ciljeve. Sve to će vam oduzimati dosta vremena. Sekstil Merkura sa Plutonom donosi vam više preciznosti i efikasnosti u rešavanju onoga što vam je ranije pravilo zastoje i probleme u radu. Budite pažljivi ako se bavite turizmom, transportom i trgovinom robom iz uvoza jer ćete na tim poljima imati teškoća u vidu pokušaja mahinacija od strane nekih od kooperanata. Sa nadređenima ćete ulaziti u sukobe, zbog kvadrata Sunca sa Neptunom. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca i pružiće vam se mogućnost da pokrenete jedan plan koji se odnosi na polje usluga, što će zahtevati pažljivu organizaciju i nalaženje finansijske podrške. Trigon Marsa sa Neptunom pomoći će vam da obezbedite neophodna sredstva i ostvarite uspeh, posebno ako je vaš posao povezan sa uslugama u zdravstvu.
Jupiter će 15. decembra praviti trigon sa Uranom, što će u velikoj meri unaprediti vašu saradnju, zahvaljujući neočekivanom susretu sa jednim poznanikom preko koga ćete upoznati osobe koje su zainteresovane da sarađuju sa vama u distribuciji vaših proizvoda i usluga. Sekstil Marsa sa Saturnom i Plutonom omogućiće vam da učvrstite odnose sa poslovnim partnerima, kao i da ostvarite dobitke kroz saradnju u IT sektoru, kreativnom dizajnu, prosvetnom radu i oblastima zabave. Venera ulazi u znak Vodolije 20. Decembra i otvara vam mogućnost novih dobitaka i poboljšanja platnog prometa. Poslovnu godinu ćete završiti sa boljim pozicijama i značajnim finansijskim dobitkom.
Nezaposleni Rakovi će dobiti povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima javnosti, pravosuđa i ekonomije. Honorarni poslovi vas očekuju u oblastima zabave i ugostiteljstvu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Jupiter će ući u znak Jarca i vaše polje ljubavi na početku decembra i doneće vam više mogućnosti za ostvarenje svega što ste želeli da imate u emotivnoj vezi sa partnerom ili u braku. Najviše ćete se posvetiti rešavanju praktičnih stvari u vašoj vezi. Vaš partner će biti pun optimizma, a probudiće se i strasti zahvaljujući sekstilu Venere sa Marsom.
Konjunkcija Venere sa Saturnom i Plutonom u vašem polju ljubavi uneće stabilnost u vaš odnos sa voljenom osobom i pokrenućete nešto što ste zajedno planirali, a što će vas oboje činiti zadovoljnim. Druga polovina decembra vam je povoljna za druženja sa zajedničkim prijateljima, izlaske, putovanja i provode. Unećete nov kvalitet u vašu vezu.

Ako ste slobodni:

Decembar vam donosi brojna dešavanja na polju ljubavi koja vam daju veliku šansu da uplovite u novu emotivnu vezu koja će biti skladna i na duže staze. Upoznaćete više osoba koje će vam se dopadati. Biće i par njih koji će vama prilaziti. Važno je da nigde ne žurite i da dobro odaberete. Najviše će na vas ostaviti utisak neko ko je tih, miran, stabilan, praktičan, ambiciozan i tradicionalnih shvatanja. Konjunkcija Sunca sa Jupiterom donosi vam srećan ulazak u vezu.
Nešto stariji Rakovi će dobijati pažnju od osobe koja će im delovati simpatično ali ih neće na prvi pogled privući. Odlučićete da izađete zajedno i da se bolje upoznate. Bićete oduševljeni i ubrzo ćete ući u skladnu vezu.

Zdravlje:

Kvadrat Sunca sa Neptunom u prvoj dekadi decembra donosi vam smetnje čiji uzrok može biti u otežanoj cirkulaciji, niskom krvnom pritisku, otežanom radu štitne žlezde i hormonskom disbalansu. Bićete podložni i alergijskim reakcijama. Treća dekada meseca vam donosi sklonost prehladi. Potrebno vam je više kretanja radi bolje kondicije.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže vitamine, a to je voće na prvom mestu, a zatim i povrće spremljeno za zimnicu. Od voća jedite što više pomorandži i suvog grožđa. To možete kombinovati sa jabukama, ovsenim pahuljicama, mlekom i jogurtom. Meso jedite umereno. Pojačajte unos ribe, kalcijuma, D vitamina i mineralne vode.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 22


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Jupiter na početku decembra ulazi u znak Jarca i donosi vam nove mogućnosti na polju usluga. Bićete u mogućnosti da pokrenete nešto novo u svom poslu i da proširite ponudu usluga kojima ćete privući više korisnika. To će pozitivno uticati na vaše finansijsko stanje ali će zahtevati od vas da budete vrlo praktični, preduzimljivi i štedljivi, kako biste mogli da pokrijete troškove koje ćete imati na početku. Ako se bavite zanatskim i servisnim delatnostima, imaćete uspeha zahvaljujući sekstilu Venere sa Marsom. To će vam doneti bolji obrt novca i uspećete da zahvaljujući tome uđete u nove investicije koje će vam se isplatiti u budućnosti. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca, što vas upozorava da izbegavate rizične poteze kojima ćete biti skloni. Najviše izbegavajte finansijske rizike i mahinacije jer ćete biti nepromišljeni kada je o tome reč. Mars će 13. decembra praviti kvadrat sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da na vreme dovršite sve važne radne zadatke i to će vam doneti dobitke. Uspeh vas očekuje ako ste po struci inženjer.
Jupiter će 15. decembra praviti trigon sa Uranom koji se nalazi u vašem polju posla, što će vam neočekivano doneti velike pogodnosti za razradu jedne vaše ideje i njenu primenu u razvoju aktuelnih i važnih radnih zadataka i projekata. Ostvarićete uspeh i značajnu zaradu na poljima IT sektora, usluga koje su povezane sa aplikacijama na internetu i podrške korisnicima, a možete pokrenuti i sopstveni biznis. Venera će 20. Decembra ući u znak Vodolije i uvećaće vašu popularnost na polju javnosti. Ostvarićete bolje odnose sa klijentima i poslovnim partnerima. Konjunkcija Sunca sa Jupiterom krajem meseca omogućiće vam da radnu godinu završite sa dobitkom i sa unapređenjem na bolju poziciju.
Nezaposleni Lavovi će imati najviše mogućnosti da se zaposle u oblastima elektronske industrije, u IT sektoru i u na poslovima koji zahtevaju dobro poznavanje modernih tehnologija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Venere sa Saturnom koji vlada vašim poljem ljubavi doprineće stabilizovanju i učvršćivanju vašeg odnosa sa voljenom osobom. S druge strane, to će dovesti i do emotivnog zahlađenja i usmeravanja ka radu na zajedničkim ciljevima i praktičnim stvarima koje su važan deo vaše emotivne veze. Poboljšaćete zajedničke finansije i ostvariti jedan cilj.
Venera će 20. decembra ući u znak Vodolije i vaše polje ljubavi, što će vam doneti nove i plodne ideje kako da unesete nešto kvalitetno novo u vašu emotivnu vezu. Vašem partneru će se dopadati vaši predlozi i pojačana inicijativa. Slobodnije ćete da pružate iskrena osećanja voljenoj osobi. Više ćete izlaziti i provodićete više vremena zajedno na zabavan način.

Ako ste slobodni:

Zainteresovaćete se za nalaženje odgovarajuće osobe za ulazak u ozbiljnu vezu na duže staze. Očekuje vas poznanstvo sa osobom koja je praktična, ambiciozna i pomalo konzervativnih shvatanja. Delovaće vam privlačno i počećete da se viđate i da se bliže upoznajete. Bićete iznenađeni kada shvatite da je u bliskom intimnom odnosu sa vama, vaša simpatija puna ideja, slobodnog mišljenja i da vam pruža dosta podsticaja i mogućnosti za nova iskustva. Započećete emotivnu vezu.
Nešto stariji Lavovi će uspeti da se usklade sa osobom koja im se duže vreme dopada i sa kojom su u proteklom periodu pokušavali da ostvare emotivnu bliskost. Otkrićete da se slažete oko mnogo toga ali da emotivno niste dovoljno bliski.

Zdravlje:

Tokom decembra ćete biti dobrog i stabilnog zdravlja. Vodićete pojačanu brigu za svoje zdravlje tako što ćete biti fizički aktivni, umereni u svemu i nalazićete dovoljno vremena za odmor i relaksaciju. Vaš tempo života će biti zdrav, a isprobaćete i neke nove metode za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. Preduzimaćete i preventivne mere.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od veće količine povrća koje možete pripremati kuvano, u vidu raznih čorbi od povrća, sa dodatkom pilećeg mesa. Prijaće vam i povrće koje je spremljeno za zimnicu. Od voća jedite pomorandžu i jabuke. Umesto mesa, jedite više ribe. Izbegavajte testenine, beli hleb i jela sa roštilja. Potreban vam je D vitamin.

Srećni brojevi:

1, 6, 13, 18, 23djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Jupiter na početku decembra ulazi u znak Jarca i otvara vam nove mogućnosti za uspeh na poljima zabave, prosvete i u svemu što je povezano sa radnim zadacima gde se od vas traže kreativna rešenja. Uvećana zarada vas očekuje ako se bavite ugostiteljstvom i dizajnom. Venera će praviti sekstil sa Marsom i Neptunom, što će vam omogućiti uspeh u pregovorima oko novih i aktuelnih radnih zadataka. Bićete bolje organizovani. Imaćete dobar osećaj kako da se postavite u odnosima sa poslovnim partnerima i imaćete uspešne poslovne prezentacije i javne nastupe. Ostvarićete zapažen uspeh u oblastima javnosti, komunikacija, saobraćaja, trgovine i administracije. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca i usmeriće vas na pažljivije planiranje završnog dela prioritetnih radnih zadataka i poštovanju zadatih rokova koji su počeli da se prolongiraju. Biće vam neophodna mnogo bolja organizacija kako biste postigli sve obaveze na vreme. Konjunkcija Venere sa Saturnom doneće vam povoljne uslove za pokretanje jednog dugoročnog projekta na polju kreativnog rada.
Mars će 13. decembra praviti trigon sa Neptunom. Vaši odnosi sa poslovnim partnerima će se odvijati obostrano korisno i svi ćete imati dobitke od toga jer ćete ulagati mnogo energije i sredstava u razvoj aktuelnih planova. Intuitivno ćete donositi najbolje odluke. Sredinom decembra će Jupiter praviti trigon sa Uranom i doneće vam neočekivanu podršku za razvoj jedne vaše ideje koja će uticati na poboljšanje vašeg celokupnog poslovanja. Ako se bavite prosvetom, izdavanjem i prodajom knjiga, turizmom i trgovinom robom iz uvoza, ostvarićete veliki profit. Ulaskom Venere u Vodoliju 20. decembra, imaćete koristi od uvođenja novih tehnologija u oblasti usluga. Godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom.
Nezaposlene Device će imati povoljne uslove da se zaposle u oblastima javnosti, ljudskih resursa, knjigovodstva i u agenciji za marketing.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će u prvoj dekadi decembra praviti kvadrat sa Neptunom i uneće nejasnoće i nesporazume između vas i voljene osobe. Najviše nesuglasica ćete imati oko rešavanja važnih pitanja u porodičnim odnosima. S druge strane, Venerin sekstil sa Neptunom će vam omogućiti da otkrijete pravi način kako da se postavite u ovoj situaciji i ublažite teškoće.
U drugoj polovini decembra ćete biti u mogućnosti da iznenadite voljenu osobu odlaskom na zajedničko putovanje, što će vam doneti trigon Jupitera sa Uranom. Krajem meseca će konjunkcija Sunca sa Jupiterom doprineti ostvarenju zajedničke želje, što će vam doneti mnogo radosti i lepih zajedničkih trenutaka. Očekuje vam mnogo zabave i sklada u odnosu.

Ako ste slobodni:

Decembar vam je izuzetno povoljan za ulazak u ozbiljnu emotivnu vezu koja će imati veliki potencijal da traje dugo. Mnogo ćete izlaziti i uživati u zabavi sa prijateljima. Tako ćete upoznati nekoliko osoba koje će vas zainteresovati. Najviše će vam privući pažnju neko ko je ambiciozan, praktičan i ko ima veštinu da svoje znanje koristi u praksi, ko je ječi na delima u odnosu na ono što govori. Vrlo brzo ćete postati bliski i intimni i do kraja meseca ćete započeti skladnu vezu.
Nešto starije Device će biti spremnije da prihvate predlog osobe koja im duže vreme pruža pažnju da se bliže upoznaju. Bićete prijatno iznenađeni kvalitetima druge osobe i zaljubićete se. Ući ćete u novu vezu i bićete zadovoljni.

Zdravlje:

Posvetićete svom zdravlju posebnu pažnju, obavićete sistematski pregled i pridržavaćete se preventivnih mera za odbranu od raznih oboljenja. To će pojačati vaš imunitet na bolesti i održavaće vaše zdravlje u stabilnoj formi. Potrebna vam je svakodnevna šetnja i rekreativne vežbe za noge, leđa i zglobove. Uzimajte sredstvo za čišćenje jetre od toksina.
Potrebno je da vaša ishrana sadrži integralne žitarice u umerenim količinama. Od povrća su vam važni šargarepa, cvekla, beli luk i kiseli kupus. Od voća svakodnevno uzimajte jabuke, pomorandžu i ceđeni sok od limuna. Meso jedite umereno i kuvano. Izbegavajte pečeno i na roštilju. Mlečne proizvode umanjite. Potreban vam je A i D vitamin i magnezijum.

Srećni brojevi:

3, 10, 15, 19, 22


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Jupiter će na početku decembra ući u znak Jarca i omogućiće vam da više pažnje i napora usmerite na dovršavanje važnih i velikih projekata, kako ne biste morali da prolongirate zadate rokove. Ako se bavite trgovinom energetskim resursima ili poljoprivrednim proizvodima, kao i ako je vaš posao povezan sa kupoprodajom nekretnina, biće vam potrebna bolja organizacija i saradnja, kako biste izbegli zastoje i kako biste ostvarili očekivani profit. Imaćete pomoć sekstila Venere sa Marsom i Neptunom koji će vam dati dobar osećaj za investicije i nabavku osnovnih sredstava za proizvodnju. Uspećete da poboljšate vaše usluge i dobijete veći broj zadovoljnih klijenata, što će pozitivno uticati na rast vaših finansija. Merkur ulazi 9. Decembra u znak Strelca. Posvetite više pažnje poslovnoj komunikaciji, informacijama i kontaktima. U poslovnim pregovorima biće vam neophodna sva vaša veština kako biste uspeli da ostvarite planirane ciljeve. Vaše poslovanje će zavisiti od toga koliko se dobro budete organizovali. Ako se bavite privatnim poslom, pokrenućete novu proizvodnju.
Mars će praviti trigon sa Neptunom 13. decembra. Investiraćete veći deo sredstava u poboljšanje sektora usluga. Ovaj aspekt će vam doneti poboljšanja i uvećati zaradu ako se bavite radom u zdravstvu ili ste ekonomista po struci. Sredinom decembra će Jupiter praviti trigon sa Uranom i doneće vam neočekivane pogodnosti za velike finansijske transakcije koje će značajno uvećati saldo na vašem računu. Dobiti vam dolaze kroz promet nekretninama i građevinske radove. Venera će 20. decembra ući u znak Vodolije, što će vam otvoriti mogućnosti za pokretanje novih projekata koji su povezani sa oblastima zabave, ugostiteljstva, prosvete i dizajna. Radnu godinu ćete završiti zadovoljni ostvarenim uspehom i zaradom.
Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine, građevinarstva, administracije i u sektoru usluga. Pružiće vam se mogućnost da pokrenete sopstveni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil koji će Venera praviti sa Marsom u prvoj dekadi decembra omogućiće vam da poboljšate porodične odnose i kupite nešto za vaš dom, što će vas oboje činiti zadovoljnim. Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i pokazivaćete više inicijative za romantične trenutke udvoje. Ispunićete voljenoj osobi jednu želju i iznenaditi je lepim poklonom.
Druga polovina decembra odvijaće se u prazničnom raspoloženju. Vaš partner i vi ćete zajednički osmisliti kako ćete provesti novogodišnje praznike i sve ćete na vreme organizovati i pripremiti. Najviše će vam prijati da zajedničko vreme provodite kod kuće, gde ćete biti raspoloženi da pozivate i zajedničke prijatelje na druženje. Oboje ćete se lepo provesti.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da se povučete i provodite više vremena u samoći i aktivnostima koje vas ispunjavaju. Povremeno ćete samo izlaziti na rekreativne i društvene aktivnosti. Tu ćete upoznati osobu koja će vas privući načinom na koji će vam pristupiti, spremnošću da vam pruži pomoć i podršku tamo gde vam to bude potrebno u datom trenutku. Počećete da se viđate nasamo i ubrzo ćete biti zaljubljeni jedno u drugo. Započećete vezu koja će biti puna pažnje i iskrene ljubavi.
Starije Vage će češće početi privatno da se viđaju sa osobom koju su upoznali preko poslovnih aktivnosti. Prijaće vam blizina te osobe i deljenje zajedničkih interesovanja. Do kraja meseca ćete biti i emotivno bliski i započećete vezu.

Zdravlje:

Sunce će u prvoj dekadi decembra praviti kvadrat sa Neptunom, što vam donosi sklonost ka prehladi i virusnoj infekciji koja može da se odvija uz povišenu temperaturu, a koja bi mogla da vas par dana natera da mirujete. Zbog toga preduzmite preventivne mere i izbegavajte duži boravak na vetru i hladnoći. Ostatak meseca zdravlje će vam biti stabilno.
Vaša ishrana zahteva zdravije navike i promene koje će vašem organizmu omogućiti bolju vitalnost. Svakodnevno uzimajte ječam i ovsene pahuljice uz jogurt za doručak. Od povrća vam je potrebna cvekla, kupus i karfiol. Koristiće vam orasi, suncokretove i lanene semenke, pasulj i sočivo. Od voća su vam važni pomorandža i limun zbog vitamina.

Srećni brojevi:

2, 7, 14, 19, 25


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Jupiter na početku decembra ulazi u znak Jarca i donosi vam mogućnost da započnete nove poslovne pregovore. To će od vas zahtevati dobru organizaciju i detaljno planiranje. Novi pregovori će biti otežani jer nećete nailaziti na očekivanu podršku, posebno kada se radi o razmatranju finansijskog dela i neophodnih ulaganja. Ako se bavite trgovinom, očekuje vas mnogo sastanaka i putovanja koji neće biti laki i zahtevaće vašu punu pažnju i vreme. Sunce će praviti kvadrat sa Neptunom, što će vam doneti dosta nejasnoća ali i teškoća u vezi finansija. Ovaj period nije povoljan za nove investicije. Izbegavajte ulazak u rizike, a iznad svega izbegavajte finansijske mahinacije jer biste se mogli naći na gubitku. Iskoristite svoje rukovodeće sposobnosti, autoritet, stručnost i radnu veštinu kako biste ostvarili napredak u važnim pregovorima. Uspećete da ostvarite uspeh i dobitke na polju zabave, ugostiteljstva, prosvete i u kreativnim poslovima. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca i zahtevaće od vas bolju organizovanost u vezi rukovanja finansijama.
Mars će 13. decembra praviti trigon sa Neptunom. Bićete motivisani da uložite veliki deo vaše energije u razvoj jednog kreativnog projekta koji će vam doneti značajne dobitke ako budete sve neophodne radnje obavili efikasno. Jupiter će sredinom decembra praviti trigon sa Uranom, što će vam doneti neočekivanu mogućnost da sklopite važan dogovor, ugovor i novo poslovno partnerstvo. Od toga ćete imati značajne dobitke kasnije. Uspeh ćete postići i u oblastima javnosti, a vaša popularnost će biti u porastu, posebno ako se bavite javnim nastupima. Treća dekada decembra vam donosi uspešan završetak svih važnih radnih zadataka. Godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom na računu i stabilnim pozicijama.
Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima javnosti, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Honorarni posao možete dobiti u ugostiteljstvu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Marsom i Neptunom u prvoj dekadi decembra vam donosi buđenje uspavanih strasti u odnosima sa voljenom osobom, što će vam oboma veoma prijati i motivisaće vas da više vremena provodite u zajedničkim izlascima i zabavi. Imaćete dobar osećaj za sve što je vašem partneru potrebno u odnosu sa vama. Iskreno ćete pokazivati osećanja.
Poboljšaćete komunikaciju sa voljenom osobom u drugoj polovini decembra i vodićete plodne razgovore o zajedničkim ciljevima. Venera će u trećoj dekadi meseca ući u znak Vodolije i praviće kvadrat sa Uranom, što će dovesti do napetosti i nesuglasica oko načina na koji želite da proslavite predstojeće praznike. Na sreću, uspećete da nađete zajedničko rešenje.

Ako ste slobodni:

Bićete puni pozitivne energije i ići ćete na razne zabave i mesta za izlaske gde ćete upoznati nekoliko osoba koje će vam privući pažnju. Veze na jednu noć će vam biti privlačne, što ćete odmah iskoristiti sa prvom zainteresovanom osobom. Nakon toga će vas zavesti neko ko je preduzimljiv, zabavan i komunikativan. Počećete da se viđate i izlazite i poželećete da uđete u ozbiljnu emotivnu vezu. Nakon jedne iznenadne svađe, odlučićete se da budete u slobodnoj vezi.
Stariji Škorpioni će na zabavi u okviru jednog poslovnog seminara upoznati osobu koja će im se na prvi pogled dopasti i sa kojom će provesti više dana u intimnoj atmosferi. Sa tom osobom moći ćete da imate samo slobodnu vezu bez obaveza.

Zdravlje:

Preduzećete preventivne mere kako biste vaše zdravlje načinili stabilnim. Svakodnevne fizičke vežbe, pravilna ishrana, dovoljno odmora i zdrav način života doprineće da vaš imunitet bude jak. Važno je da izbegavate preterivanje u zadovoljstvima i da budete umereni u svemu kako biste održali dobro zdravlje, naročito tokom predstojećih praznika.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje omogućuju da se štetne materije brže i lakše izbacuju iz vašeg organizma. Povrće kuvano i iz turšije, pasulj, sočivo, grašak i brokoli možete svakodnevno imati na jelovniku. Meso jedite uglavnom kuvano. Od voća uzimajte mandarine, jabuke, suvo grožđe i umre. Neophodan vam je C i B vitamin.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 21, 26


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Jupiter, vaš vladar, će na početku decembra ući u znak Jarca gde je slab i u padu. Kako je to ujedno i vaše polje novca, bićete primorani da više računa povedete o troškovima i da poradite na uvećanju i održavanju nivoa vaše zarade. To će od vas zahtevati dosta strpljenja i pažnje. Venera će praviti sekstil sa Marsom i Neptunom i omogućiće vam da ostvarite profit od saradnje sa zdravstvenim institucijama i kroz akcije za pomoć drugima. Uspeh vas očekuje u oblastima gde se od vas traže kreativne ideje, kao što su dizajn, rad sa decom i zabava. Imaćete dobar osećaj kako da privučete pažnju publike i klijenata, a to će se pozitivno ostvariti i na vašu zaradu. Merkur će ući u vaš znak 9. decembra. Dobićete zadatak od strane nadređenih da se bavite nečim što je ispod vašeg nivoa i gde niste dovoljno vešti i stručni. Taj zadatak nećete uspeti da obavite zadovoljavajuće i u roku ali više nećete morati ni da se bavite takvim radnim obavezama. Mada će vam to oduzeti više vremena, ipak ćete uspeti da pokrenete jedan dugoročni projekat koji će vam u budućnosti doneti dobru zaradu.
Mars će 13. decembra praviti trigon sa Neptunom. Ono što ste pripremali u tajnosti omogućiće vam da steknete prednost nad konkurencijom. Izbacićete iz igre nepoštene osobe koje su pokušale da se intrigama okoriste na vaš račun. Jupiter će sredinom decembra praviti trigon sa Uranom i doneće vam neočekivanu priliku da kroz investiranje u oblasti usluga ostvarite zaradu koja će premašiti vaša očekivanja i omogućiti vam da radnu godinu završite sa velikim uspehom. Venera će 20. decembra ući u znak Vodolije i pravi kvadrat sa Uranom. Budite pažljivi ako se bavite saobraćajem u trgovinom jer ćete nailaziti na neočekivane smetnje. Uspećete da ih rešite svojim optimizmom i veštinom. Bićete na dobitku.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da dobiju posao u sektoru zdravstva, finansija, trgovine i usluga. Imaćete i više ponuda za honorarne poslove.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Merkura sa Plutonom na početku decembra motivisaće vas da unesete kvalitetne promene u vaš odnos sa voljnom osobom. Provodićete više vremena u zajedničkim intimnim trenucima, što vas oboje ispuniti zadovoljstvom. Ulazak Merkura u vaš znak doneće vam bolji odnos sa partnerom koji će vam više nego obično pružati osećanja.
Kvadrat Merkura sa Neptunom u trećoj dekadi decembra dovešće do neiskrenosti između vas i voljene osobe, kao i do nesuglasica u vezi načina na koji ćete provesti predstojeće praznike. Uspećete da se dogovorite nakon nedelju dana prilično napetih odnosa 29. decembra kada Merkur uđe u znak Jarca. Pomirićete se i imati više razumevanja.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da se povučete u sebe jer ćete biti razočarani zbog toga što ne uspevate da pronađete nikog ko bi vas dovoljno privukao i odgovarao vašim potrebama u ljubavi. Dobićete poziv jedne osobe koju ste upoznali ranije da se vidite kako bi vam predložila jedan zajednički projekat. Otići ćete bez volje ali ćete se osećati prijatno zbog pažnje koju ćete dobijati od te osobe. Počećete da se viđate češće ali i pored toga nećete biti sigurni da li možete da joj pružite poverenje.
Nešto stariji Strelci će se naći u centru pažnje mlađe osobe koja će početi da ih obasipa pažnjom. U početku ćete biti zainteresovani ali ćete otkriti da ta osoba nije dovoljno otvorena i iskrena prema vama. Odlučićete da ne ulazite u vezu.

Zdravlje:

Potrebno je da se više krećete i da se bavite svakodnevnim fizičkim vežbama kako bi vaše zdravlje bilo stabilno. Izbegavajte da duže vreme budete izloženi hladnom i vetrovitom vremenu. Biće vam osetljivo grlo, kao i zglobovi. Vodolije u poznijim godinama mogu da imaju tegobe u vidu artritisa. Vežbe za leđa bi vam bile od koristi.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lakšu hranu. Izbegavajte preterivanje bilo kakve vrste. Čak bi vam dobro došla lakša dijeta uz supe od povrća i voće koje možete da kombinujete sa ovsenim pahuljicama i jogurtom, a možete i da ga miksate u blenderu i pijete ceđeno. Izbegavajte brzu hranu, alkoholna pića i slatkiše. Potreban vam je magnezijum i D vitamin.

Srećni brojevi:

5, 11, 14, 17, 23


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Jupiter će 2. decembra ući u vaš znak. Počećete da više razmišljate o načinima da postignete bolje rezultate u svom radu. U tu svrhu ćete početi da proučavate novije metode i tehnologije, a bićete zainteresovani i da poboljšate vaše stručne veštine kroz pojedine kurseve i seminare. Venera će praviti sekstil sa Marsom i Neptunom. Poboljšaćete vaš pristup saradnicima tako što ćete biti ljubazniji u dogovorima. To će vam otvoriti vrata da ostvarite napredak u pregovorima oko novih poslovnih projekata i predstojećih radnih zadataka. Vaši saradnici i sagovornici će ozbiljno shvatiti vaše predloge i pristupiće savesno njihovom rešavanju. Ostvarićete bolji uspeh u oblastima saobraćaja, trgovini hemijskim proizvodima i kozmetičkim preparatima, u oblasti komunikacija, jer ćete u svemu biti dobro organizovani i sve ćete uspeti da obavite po planu. Merkur će ući u znak Strelca 9. Decembra, što će vas usmeriti na tajne pregovore i na razradu planova koji imaju za cilj da prestignete konkurenciju i zauzmete bolje pozicije. Uspeh vas očekuje ako se bavite radom u zdravstvu.
Trigon Marsa sa Neptunom 13. decembra omogućiće vam da ubrzate promet kroz rasprodaju u čemu ćete imati pomoć vaših saradnika. Imaćete dobru saradnju sa društvenim organizacijama. Vaši poslovni kontakti i veze će vam omogućiti napredak u karijeri. Sredinom meseca će Jupiter praviti trigon sa Uranom. Pružiće vam se neočekivano povoljna prilika da ostvarite veliku zaradu kroz oblasti zabave i kreativnosti, kao i da uvećate saldo na računu ulaskom u rizične investicije koje će se pokazati isplativim. Budite pažljivi u trećoj dekadi decembra kada Venera uđe u znak Vodolije i bude pravila kvadrat sa Uranom. U tom periodu izbegavajte nove investicije i bilo koju vrstu rizika. Godinu ćete završiti sa dobitkom.
Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni posao, kao i da se zaposle u oblastima menadžmenta, građevinarstva i industrije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Zahvaljujući prolasku Venere kroz vaš znak većim delom decembra, bićete u mogućnosti da vašu emotivnu vezu učvrstite tako što ćete svom partneru poklanjati više vremena i pažnje. Vodićete prijatne razgovore, poboljšaćete međusobno razumevanje, planiraćete nove zajedničke ciljeve i više nego obično ćete izlaziti na mesta koja oboje volite da posećujete.
Druga polovina decembra doneće vam nove mogućnosti za uživanje u zajedničkim izlascima i zabavi. Vaš partner i vi ćete imati nove i zanimljive ideje kako da na zanimljiv način ispunite zajedničko vreme. Kvadrat Venere sa Uranom doneće vam neočekivane nesuglasice oko dogovora gde ćete ići na doček nove godine. Uspećete da nađete zajedničko rešenje.

Ako ste slobodni:

Potrudićete se da svoje kvalitete istaknete, da izgledate na visini, uvek dobro doterani, čime ćete privlačiti pažnju potencijalnih udvarača. Postavićete visoke kriterijume. Sredinom decembra ćete na jednoj zabavi upoznati osobu koja će vam delovati različito od većine ljudi koje poznajete. Imaće neke kvalitete kojima će se izdvajati iz gomile. Ostvarićete prijatan kontakt ali će vam biti teško da probudite u vašoj simpatiji emocije prema vama. Strasti neće nedostajati.
Nešto stariji Jarčevi će biti zainteresovani za izlaske i druženje sa prijateljima. Preko jednog prijatelja upoznaćete osobu koja će na vas ostaviti utisak originalnošću i zanimljivim idejama. Privlačnost će biti obostrana. Ući ćete u vezu.

Zdravlje:

Merkur koji valada vašim poljem zdravlja će od 9. do 29. decembra prolaziti kroz znak Strelca. Kako je Merkur u Strelcu u izgonu i slab, to će dovesti do pada vašeg imuniteta i bićete podložni prehladi i hormonskom disbalansu. Imaćete otežanu cirkulaciju. Potrebno je da izbegavate preterane napore i da se redovno odmarate. Praktikujte fizičke vežbe.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži što više vitamina kako bi vaš imunitet mogao da se pojača. Jedite što više voća, svežeg i sušenog. Naročito vam je važno da uzimate južno voće kao što su pomorandže, kivi, avokado i ananas. Od sušenog su vam potrebne suvo grožđe, smokve i urme. Jedite povrće, presno i kuvano. Meso i mleko uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

2, 10, 16, 21, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Jupiter 2. decembra ulazi u znak Jarca i otvara vam mogućnost da pokrenete razradi tajnih planova čiji je cilj da vas dovedu na bolje pozicije, pomoću kojih očekujete da ostvarite napredak u karijeri i bolju zaradu. U isto vreme ćete početi više pažnje da obraćate na sve nejasnoće i tajne radnje kojima ste okruženi na poslu, a posebno ćete preduzimati mere zaštite od nedobronamernih osoba koje su sklone ogovaranju i spletkama čiji je cilj da vas kompromituju. Sekstil Venere sa Marsom i Neptunom omogućiće vam značajan uspeh ako se bavite oblastima zdravstva, administrativnim i kancelarijskim radom i pružanjem pomoći i nege starijim osobama. Ovo će poboljšati vaš ugled i doneti vam mogućnost za finansijske dobitke. Merkur će 9. decembra ući u znak Strelca i usmeriće vas na rešavanje važnih pitanja u odnosima sa saradnicima. Najviše ćete vremena utrošiti na ispravljanje onoga gde postoje teškoće u okviru saradnje. Mars će 13. decembra praviti trigon sa Neptunom. Efikasnim potezima doći ćete do uspeha, boljih pozicija i uvećaćete zaradu.
Jupiter će sredinom decembra praviti trigon sa Uranom. Dobićete iznenadnu podršku od osoba i institucija od kojih to niste očekivali u završnoj fazi jednog značajnog projekta. To će vam doneti neophodne finansije i omogućiti vam da sve važne rokove postignete na vreme i uvećate svoju zaradu. Venera će 20. decembra ući u znak Vodolije i praviće kvadrat sa Uranom. To će vas onemogućiti da se posvetite privatnim planovima i da pokrenete posao u sopstvenoj režiji. Odložićete to za neki bolji period. Do kraja meseca ćete se posvetiti rešavanju administrativnih obaveza i nastojaćete da poboljšate platni promet. Radnu godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom na računu i sa stabilnim pozicijama.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblastima zdravstva, obezbeđenja, administrativnom sektoru i poslovima inženjeringa. Imaćete više ponuda za honorarne poslove.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi će 8. decembra praviti kvadrat sa Neptunom i uneće nejasnoće u vaš odnos sa partnerom, što će dovesti do nepoverenja i nesuglasica. Doći će do zahlađenja u vašem odnosu. Svaki razgovor biće otežan. Uz malo strpljenja i dobre volje, uspećete da ovu nepovoljnu situaciju u odnosu rešite do sredine meseca.
Sunce u trećoj dekadi decembra ulazi u znak Jarca i praviće konjunkciju sa Jupiterom. Unećete kvalitetne promene u vaš odn os sa voljenom osobom, što će vam omogućiti da ostvarite bolju bliskost. Više ćete vremena provoditi zajedno u intimnim trenucima u kojima ćete oboje uživati. Očekuje vas i lep provod za novogodišnje praznike sa prijateljima .

Ako ste slobodni:

Potrebno vam je više izlazaka i druženja jer ste se zatvorili u sebe zbog prethodnog razočarenja u vezu koju ste prekinuli. Pružiće vam se mogućnost da sa jednom osobom koja će vas privući započnete tajnu vezu ali ćete se predomisliti. Sredinom decembra počećete da se viđate sa osobom koju poznajete preko prijatelja. Ostaviće na vas utisak svojim šarmom i dobrim osećajem za vaše potrebe. Pred kraj meseca ćete započeti skladnu vezu koja može da bude duga.
Nešto starije Vodolije će privući osoba koja nije slobodna, a koju poznaju kroz posao. Privlačnost će biti obostrana. Počećete da se viđate van posla u tajnosti, a ubrzo nakon toga, već u drugoj polovini decembra ćete ući u tajnu vezu.

Zdravlje:

Tokom decembra ćete imati oslabljen imunitet, što će zahtevati da preduzimate preventivne mere. Na prvom mestu će vam biti potrebno više odmora, jer ćete se često osećati iscrpljeno, čak i kada nemate mnogo obaveza i kada ne radite ništa naporno. Bićete osetljivi na stresne okolnosti. Dobro bi vam došla masaža kako biste se relaksirali.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više voća i voćnih ceđenih sokova. Najviše će vam prijati sok od limuna i jabuke. Potrebno je da pijete više tečnosti. Od povrća možete da pravite mešane čorbe sa dodatkom pilećeg mesa. Riba može da vam sečešće nađe na jelovniku. Izbegavajte slatkiše, brzu hranu i grickalice. Potreban vam je B i E vitamin.

Srećni brojevi:

8, 13, 17, 20, 24


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Jupiter će na početku decembra ući u znak Jarca i usmeriće vas na rešavanje odnosa sa saradnicima. Nailazićete na otežanu saradnju, što će od vas zahtevati da tragate za pouzdanim osobama kojima možete pokloniti puno poverenje ali takvih će biti malo i već će biti zauzeti drugim poslovima i vidovima saradnje. Zbog toga ćete morati da se potrudite da poboljšate odnose sa aktuelnim saradnicima. Zahvaljujući sekstilu Venere sa Marsom i Neptunom, uspećete da ostvarite dobru saradnju sa inostranim partnerima, obrazovnim institucijama, kao i prevoznicima robe na duge relacije. Ako se sami bavite transportom, ostvarićete veću zaradu od očekivane. Imaćete dobar osećaj kako da rasporedite vaše radne zadatke i kako da rešavate komplikovane situacije. Merkur će ući u znak Strelca i vaše polje posla i karijere 9. decembra. Započećete sa planiranjem novih projekata, organizovanjem svega što je potrebno i započećete nove pregovore. U svemu tome ćete uvideti da nema dovoljno razumevanja od vaših sagovornika, a u organizovanju obaveza nailazićete na smetnje.
Trigon koji će Mars praviti 13. decembra sa Neptunom doneće vam podršku od vaših nadređenih i to će vas dodatno motivisati da usmerite svoju energiju i veštinu u brži razvoj aktuelnih radnih zadataka. Pokazaćete snalažljivost i kreativnost. Jupiter će sredinom decembra praviti trigon sa Uranom. Neočekivano ćete započeti novu saradnju i imaćete dosta uspeha u držanju poslovnih prezentacija. Bićete prijatno iznenađeni uspehom koji ćete ostvariti u oblasti trgovine, saobraćaja i komunikacija. Venera će 20. decembra ući u znak Vodolije, što vas upozorava da se pripazite zamki konkurencije. Pazite kome šta govorite o vašim planovima. Poslovnu godinu ćete završiti uspešno i sa dobitkom.
Nezaposlene Ribe će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima komunikacija, trgovine i menadžmenta. Dobićete više ponuda za honorarni posao ako ste po struci dizajner.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Imaćete više mogućnosti da izlazite sa voljenom osobom i da se družite sa zajedničkim prijateljima. Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi će 9. decembra ući u znak Strelca i započećete intenzivnije razgovore o zajedničkim planovima, u čemu ćete se dobro slagati sa partnerom. Ovako ćete ujedno poboljšati vašu komunikaciju i imati više razumevanja.
Druga polovina decembra biće za vas ispunjena zajedničkim trenucima koje ćete kvalitetno provoditi uz voljenu osobu. Osim intimnih trenutaka kojih će biti dovoljno, uz zabavu ćete uspeti da ostvarite i jednu zajedničku želju. Pružiće vam se mogućnost da otputujete za novogodišnje praznike na mesto koje oboje duže vreme želite da posetite.

Ako ste slobodni:

Dobićete pozitivnu motivaciju i veliku energiju da upoznate nekog ko će vam odgovarati u ljubavi. Pojačaće se vaš optimizam. Često ćete izlaziti, zabavljati se i posećivati mesta gde možete da razmenjujete vaše ideje sa drugima. Tako ćete sredinom decembra upoznati osobu koja će se oduševiti vašim načinom razmišljanja i koja će se dosta uklopiti u vaš model poželjnog emotivnog partnera. Pojaviće se obostrana simpatija. Ubrzo će se probuditi i emocije. Ući ćete u vezu.
Nešto starije Ribe će na jednoj zabavi upoznati osobu koja će ih privući tako svojom originalnošću i stavom. Otkrićete sa se dobro razumete i da delite slična mišljenja. Ostvarićete dobru komunikaciju i pojaviće se obostrana osećanja.

Zdravlje:

Kvadrat Sunca sa Neptunom u prvoj dekadi decembra doneće vam slabije zdravlje, zbog čega bi bilo poželjno da preduzmete preventivne mere, kao što su zdrava ishrana, dovoljno odmora i zdrave navike. Moguće su kardiovaskularne smetnje kao i disbalans hormona. U drugoj polovini decembra ćete biti uglavnom dobro. Poboljšaće vam se imunitet.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljivih namirnica. Izbegavajte tešku i brzu hranu, posebno onu koja je pečena na ulju ili roštilju, sve vrste grickalica i suhomesnate proizvode. Potrebno vam je više tečnosti, što možete unositi kroz voće i ceđene sokove. Meso i mleko uzimajte umereno. Jedite više povrća. Potreban vam je D vitamin.

Srećni brojevi:

5, 12, 17, 21, 26


Mjesečni horoskop za decembar 2019. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!