Mjesečni horoskop za DECEMBAR 2020.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec DECEMBAR 2020. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za obrt novca i nalaženje tajnih kanala za ostvarivanje bolje zarade. Ostvarićete uspeh ako se bavite zdravstvom ili dizajnom. Kvadrat Sunca sa Neptunom vam donosi teškoće u saradnji sa inostranim partnerima. Nailazićete na nesporazume i neispunjena očekivanja, a najviše od svega će vam nedostajati podrška vašeg mentora ili nadređene osobe. U drugoj dekadi decembra će Venera praviti sekstil sa Plutonom, što će vam omogućiti da uvećate platni promet kroz saradnju sa investitorima koji će biti spremni da ulažu velike projekte. Vaši nadređeni će vam poveriti važne radne zadatke koji će vam omogućiti da dođete na položaj gde dobijate mogućnost rukovođenja i donošenja odluka, zahvaljujući trigonu Sunca sa Marsom. Budite pažljivi jer će odmah biti nezadovoljnih kolega koji će biti zavidni i koji će želeti da se uz pomoć spletki popnu lestvicu više. To će vam otežavati izvršavanje planiranih zadataka. Proverite dobro sve informacije jer ćete poneke biti lažne i neproverene.
Venera će sredinom decembra praviti sekstil sa Jupiterom i Saturnom. Iskoristite mogućnost da investirate u nove projekte jer vam se kasnije neće pružiti nova mogućnost koja će biti dovoljno isplativa. Veliki i dugoročni projekti će vam doneti dobitke. Venera 15. decembra ulazi u znak Strelca i donosi vam nove mogućnosti za pokretanje saradnje sa inostranim partnerima. Saturn ulazi u znak Vodolije 17. decembra, a dva dana kasnije i Jupiter ulazi u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam mogućnost za započinjanje dugoročne i finansijski isplative saradnje sa društvenim institucijama. Kvadrat Marsa sa Plutonom 25. decembra doneće vam sukobe sa nadređenima zbog tvrdokornih stavova.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblasti finansija, u poslu gde su stručnjaci i za koji imaju licencu, kao i da pokrenu sopstveni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Skladni aspekti Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom u prvoj polovini decembra doneće vam više intimnih i romantičnih trenutaka sa voljenom osobom. Pružiće vam se mogućnosti da budete aktivniji i uspešniji u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Jedno drugom ćete pružati pažnju, podršku i iskrena, duboka osećanja.
Venera će u drugoj polovini decembra ući u znak Strelca i otvoriće vam mogućnost da odete sa vašim partnerom na zajedničko putovanje u inostranstvo gde biste mogli provesti prijatne zajedničke trenutke, zabaviti se i dobro se odmoriti. Moći ćete da se potpuno posvetite jedno drugom. Kada ste za to raspoloženi družićete se sa zajedničkim prijateljima.

Ako ste slobodni:

Iskoristite decembar za upoznavanje novih ljudi jer će se od novih poznanika izdvojiti nekolicina koji će biti ozbiljni kandidati za buduću emotivnu vezu. Najviše će vas privući osoba koju ćete upoznati kroz zajedničke aktivnosti u nekom vidu društvenog angažovanja. Kako ćete želeti da imate stabilnu i ozbiljnu vezu, odmah ćete primetiti ko je prijemčiv za to, a ko je u vašoj blizini samo radi avanture. U trećoj dekadi decembra započećete novu emotivnu vezu i bićete srećni.
Stariji Ovnovi će se početi češće privatno viđati sa osobom koju su upoznali nedavno kroz poslovne aktivnosti jer će oboje otkriti kako imaju vrlo slična interesovanja. Pojaviće se emocije ali i strasti. Ući ćete u intimne odnose i emotivnu vezu.

Zdravlje:

Prva polovina decembra vam donosi pojačani stres i meteoropatske smetnje, što će biti prouzrokovano kvadratom Merkura sa Neptunom. Potrebno je da se više odmarate i da nađete više vremena za psihofizičku relaksaciju. Druga polovina decembra vam donosi stabilno zdravlje. Bićete fizički aktivni, imunitet će vam se pojačati i osećaćete se odmorno.
Vaša ishrana treba da sadrži više kalorija ali i hranu sa vlaknima koja poboljšava probavu. Jedite jabuke, pomorandže, banane i suvo grožđe. Od povrća će vam prijati karfiol, grašak, sočivo, peršun i celer. Ribu i belo pileće meso možete pripremati više puta nedeljno. Jaja, sir, integralni hleb i žitarice jedite umereno. Izbegavajte alkoholna pića i brzu hranu.

Srećni brojevi:

7, 11, 16, 20, 24


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom. Doneće vam dobar osećaj za poslovne odnose, posebno za poboljšanje partnerstva i saradnje. Ostvarićete dobitke kroz saradnju sa dizajnerima, osobama iz oblasti zabave ali isto i sa lekarima, farmaceutskim kompanijama i preduzećima koja se bave proizvodnjom i prodajom hemijskih proizvoda, kao što su sredstva za ličnu higijenu i za čišćenje u domaćinstvu. Kvadrat koji će Sunce praviti sa Neptunom 9. decembra vas upozorava da budete pažljivi u vezi troškova. Izbegavajte rizične investicija jer biste mogli imati gubitke. Nadređeni vas neće podržati u vezi jedne saradnje. Sunce će 11. decembra praviti trigon sa Marsom i doneće vam mogućnost da dobijete finansijsku podršku za poslove koji su povezani sa zdravstvom, humanitarnim radom, ekonomijom, platnim prometom i poslovima od opšteg društvenog značaja. Kvadrat Merkura sa Neptunom će vam doneti neslaganja i nesporazume u odnosima sa saradnicima, što će se najviše ispoljavati u raspodeli obaveza i obračunu zarade. Bićete neorganizovani.
Sredinom decembra Venera će ući u znak Strelca. Doneće vam dobar osećaj za rukovanje novcem, a to će vam omogućiti da poboljšate platni promet i rešite veći deo vaših dugovanja poveriocima. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju i 21. u mesecu će praviti konjunkciju sa Saturnom u vašem polju posla i karijere. Ovo će vam doneti izuzetno povoljne mogućnosti da pokrenete jedan veliki i dugoročni projekat koji bi mogao da vam donese uspon u karijeri i veliku zaradu. Ostvarićete stabilne pozicije u svom poslu. Pred kraj meseca neophodno će biti da pripazite na odnose sa naređenima i da izbegavate finansijske mahinacije. Čuvajte se spletki tajnih neprijatelja.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni posao ako su to planirali. Povoljne mogućnosti da dobiju novi posao imaće u oblastima građevinarstva, industrije i finansija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini decembra prolaziti kroz vaše polje ljubavi i praviće trigon sa Neptunom i sekstil sa Plutonom i Jupiterom. Očekuju vas prijatni i romantični trenuci sa voljenom osobom. Unećete više zabave u vašu vezu, družićete se sa zajedničkim prijateljima i otputovaćete na kraći odmor u mesto koje oboje želite da posetite. Prijaće vam opuštanje.
Druga polovina decembra će vam doneti mogućnost da isplanirate nove zajedničke ciljeve i da se angažujete zajedničkim snagama oko njihovog ostvarenja. To će uneti nove trenutke u vašu vezu koji će vas zbližiti i doneti vam više međusobnih podsticaja, podrške i zadovoljstva. U trećoj dekadi meseca moguć je sukob sa partnerom zbog tajne koja će biti otkrivena.

Ako ste slobodni:

Iskoristite pogodnosti koje će vam se pružiti da uđete u novu emotivnu vezu. Osoba koja je često u vašoj blizini i koja vam daje otvorene i jasne signale sa joj se dopadate pokušaće da vas osvoji, što će vam prijati ali ipak nećete odmah da poklonite naklonost i poverenje. U početku ćete se dogovoriti za sastanak ili izlazak kako biste se bolje upoznali. Već na prvom izlasku ćete biti oduševljeni i do treće dekade decembra ćete ući u skladnu vezu koja bi mogla da potraje.
Stariji Bikovi će se zaljubiti na početku meseca u osobu koju će upoznati preko zajedničkog prijatelja. Simpatije će biti obostrane. Započećete da se viđate, pojaviće se strasti i jake emocije. Sredinom meseca ćete shvatiti da ste srodne duše.

Zdravlje:

Potrebno je da preduzmete preventivne mere kao što je zdrava ishrana, redovne fizičke aktivnosti, ali i da izdvojite dovoljno vremena za odmor i relaksaciju, kako bi vaše zdravlje bilo stabilno. Ako to zanemarite, bićete podložni virusnim infekcijama. U trećoj dekadi decembra može doći do pada vašeg imuniteta. Izbegavajte duži boravak na vetru i hladnom.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su pune vitamina. Na prvom mestu vam je neophodan C vitamin koji možete unositi kroz kiseli kupus i jela od kiselog kupusa, turšiju i sok od limuna. Pomorandže i mandarine, kivi i ananas su vam potrebni od voća. Meso jedite pileće i povremeno pripremajte morsku ribu. Izbegavajte mesne delikatese.

Srećni brojevi:

2, 7, 15, 18, 23


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Oslonite se na intuiciju u prvoj dekadi decembra. Imaćete dobar osećaj kojim pravcem da vodite vaše poslove i kako da obavljate radne zadatke. Venera će praviti trigon sa Neptunom i doneće vam oslobađanje vaših kreativnih ideja koje ćete ostvarivati sa lakoćom. Imaćete uspeha u oblasti usluga, a moguć je i napredak u karijeri. Budite pažljivi u odnosima sa nadređenima i sa poslovnim partnerima jer se sa njima nećete uspeti složiti i uskladiti oko načina realizacije vaših planova. Oni će vam stajati na putu. Teškoće vas očekuju u javnim poslovima. Većina vaših radnih zadataka će zbog toga biti polovično odrađena, što će umanjiti početna očekivanja i zaradu. Na sreću, uspećete da se prilagodite situaciji i izvučete dovoljno koristi za sebe, bez obzira na prepreke. U drugoj dekadi decembra Sunce će praviti trigon sa Marsom i omogućiće vam da postignete konstruktivnu saradnju sa osobama od autoriteta, poslovnim partnerima i saradnicima. Privući ćete pažnju javnosti i ostvariti dobitke. Pripazite na izjave koje dajete u javnosti jer ćete biti pogrešno shvaćeni.
Sredinom decembra Venera pravi sekstil sa Jupiterom i donosi vam finansijsku podršku koja će vam omogućiti da jedan važan projekat privedete uspešno kraju i ostvarite značajne dobitke. Venera će 15. decembra ući u znak Strelca. Sklopićete nove ugovore koji će vam doneti uspeh u poslu. Proširićete vaš poslovni uticaj i ostvariti popularnost u javnosti. Saturn će ući u znak Vodolije 17. decembra, a dva dana kasnije će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna doneće vam mogućnost da pokrenete saradnju sa inostranstvom u vezi velikih i dugoročnih projekata. Ako se bavite prosvetom, objavićete radove koji će vam doneti uspeh u poslu. Finansijske teškoće vas očekuju u odnosima sa saradnicima.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima prosvete, izdavaštva, grafičkog dizajna, javnom sektoru i zdravstvu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe zahvaljujući pozitivnim aspektima Venere u prvoj polovini decembra. Vaš partner će uživati u pažnji i nežnosti koju ćete pružati, a imaćete dovoljno vremena za intimne trenutke i razmenu iskrenih i dubokih osećanja. Bićete složni u nastojanju da ostvarite zajedničke ciljeve. Izbegavajte neiskrenost, tajne i nepoverenje.
Venera će 15. Decembra ući u znak Strelca i vaše polje ljubavi, što će vam doneti više optimizma, radosti i zabave u odnosima sa voljenom osobom. Ulazak Jupitera u znak Vodolije 19. decembra i konjunkcija koju će praviti sa Saturnom u trećoj dekadi meseca doneće vam mogućnost za odlazak na zajedničko putovanje. Vaša veza će biti stabilna i skladna.

Ako ste slobodni:

Decembar vam donosi izuzetno povoljne šanse da upoznate osobu koja bi vam bila odgovarajući partner za emotivnu vezu. Obratite pažnju na osobu koju viđate u grupama ili udruženjima gde se sastajete u svrhu zajedničkih aktivnosti i interesovanja. Neko će vam prići i direktno pokazati da želi da vas bolje upozna. Kako će vam dopasti nastup ali izgled te osobe, bićete otvoreni na bliže upoznavanje. U drugoj polovini decembra ćete ući u skladnu i dugu vezu. Bićete srećni.
Stariji Blizanci će početi da se viđaju privatno sa osobom koju će upoznati kroz poslovne aktivnosti. Otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Ubrzo ćete ući u intimne odnose, a do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti stabilnog zdravlja ali je važno u prvoj polovini decembra da izbegavate duži boravak na vetru i kiši jer ćete biti podložni prehladi i urološkim smetnjama. Druga polovina meseca vam donosi jači imunitet i potrebu za svakodnevnim fizičkim aktivnostima u vidu šetnje i odlazaka u prirodu kad god vam vremenske prilike to dopuste.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži većinom baznu hranu, srednje kaloričnu i punu vitamina. Od voća jedite mandarine, pomorandže, grejpfrut, kivi, suvo grožđe i svakodnevno pijte sok od limuna. Od povrća jedite celer i prokelj. Od mesa uglavnom spremajte morsku ribu uz morske alge i masline. Prijaće vam med, proso i heljda. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

5, 9, 14, 18, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam mogućnost da ostvarite korisnu saradnju sa jednom inostranom firmom, kao i da dobijete materijalnu i finansijsku podršku od strane institucija koje će biti zainteresovane za projekte koje ste im ponudili. Imaćete sreće sa investitorima i ostvarićete profit. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite uslugama jer vas nadređeni neće podržati i zahtevaće od vas drugačiji pristup u nečemu u čemu vi nemate dovoljno iskustva. Trigon Sunca sa Marsom 11. decembra doneće vam bolje radno mesto i odgovorne dužnosti. Nadređeni će vam dati izvršnu i rukovodeću funkciju, što će vam otvoriti mogućnost da napredujete u karijeri. Ako se bavite privatnim biznisom, vaše stručne i rukovodeće sposobnosti će doći do izražaja i ostvarićete jedan važan cilj koji će vam doneti veliku zaradu i uvećati broj vaših klijenata. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite turizmom i trgovinom robom iz uvoza. Trigon Venere sa Jupiterom će vam doneti veliku uspeh ako se bavite kreativnim radom, pravom, prosvetom i javnim poslom.
Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i doneće vam nove mogućnosti za proširenje vaših usluga. Imaćete uspeha u administrativnom radu i ako ste zaposleni u zdravstvu. Saturn će 17. Decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u znak Vodolije. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam povećanje platnog prometa i stabilnije finansijsko stanje. Pokrenućete jedan novi veliki projekat koji će zahtevati veće investicije,a koji će se pokazati dugoročno isplativ. Ulazak Merkura i Sunca u znak Jarca u trećoj dekadi decembra omogućiće vam sklapanje novog ugovora i partnerstva. Uspeh vas očekuje u oblasti građevinarstva i industrije. Imaćete otežanu saradnju sa osobama od autoriteta.
Nezaposleni Rakovi će dobiti novi posao u oblasti javnosti, a novo zaposlenje vam je zagarantovano ako ste reklamni stručnjak ili ako ste po profesiji ekonomista ili pravnik.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini decembra praviti povoljne aspekte sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom. Bićete u mogućnosti da odete na zajedničko putovanje sa partnerom gde ćete se moći opustiti i uživati u lepim, romantičnim i intimnim momentima. Sredinom meseca Venera pravi trigon sa Saturnom i donosi vam dugo željenu stabilnost i sklad u vezi.
Druga polovina decembra biće promenljiva i donosi vam mogućnost za unošenje nečeg novog što bi imalo za cilj da poboljša vaš odnos sa voljenom osobom kako biste izbegli monotoniju. Saturn koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi u Vodoliju, a Sunce ulazi Jarca i u vaše polje ljubavi. Uspećete da prevaziđete ono što vam je u prošlosti pravilo teškoće.

Ako ste slobodni:

Venera će do sredine decembra prolaziti kroz Škorpiona gde je slaba ali će i pored toga praviti povoljne aspekte sa planetama u vašem polju ljubavi i doneće vam mogućnost ulaska u avanturu sa osobom sa kojom ćete slagati uglavnom intimno, ali će vam to sasvim odgovarati i nećete očekivati nešto više od toga. Konjunkcija Jupitera sa Saturnom u trećoj dekadi decembra doneće vam nova iskustva u ljubavi. Upoznaćete osobu koja će vam odgovarati kao emotivni partner.
Nešto stariji Rakovi će u drugoj polovini decembra upoznati osobu sa kojom će pronaći mnogo zajedničkih interesovanja. Vrlo brzo ćete shvatiti da jedno drugom odgovarate kao emotivni partneri i ući ćete u skladnu vezu koja može da potraje.

Zdravlje:

Bićete promenljivog zdravlja u prvoj polovini decembra zbog čega je važno da se više krećete i da praktikujete fizičke aktivnosti kad god imate viška slobodnog vremena i kada možete da izađete u prirodu. Tako ćete održavati stabilnim vaše zdravlje. Druga polovina decembra doneće vam pojačani imunitet. S druge strane, biće vam potrebno više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kalorične hrane ali bez suvišnih masnoća. Meso možete pripremati češće, uglavnom piletinu i juneće meso. Ribu možete imati više puta nedeljno na jelovniku. Od povrća jedite turšiju, kiseli kupus, krompir i celer. Od voća su vam potrebne jabuke i pomorandže. Integralni hleb, sir i jaja uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 20, 25


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i omogućiće vam da poboljšate platni promet, kao i da prioritetne radne zadatke na vreme dovršite zahvaljujući neophodnom finansijskom prilivu. Imaćete dobar osećaj za finansije, što će vam doneti uspeh ako radite u finansijskom sektoru ili se bavite energetskim resursima. Izbegavajte da ulazite u rizične transakcije i investicije jer biste tako mogli da se nađete na gubitku. Sekstil Venere sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom omogućiće vam da poboljšate promet vaših usluga i da privučete više klijenata. Ako se bavite uslugama koje su vezane za oblasti zabave, građevinske radove i servisiranja ili su povezane sa finansijskim tokovima, ostvarićete zaradu veću od očekivane. Većinu planiranih zadataka ćete obaviti u predviđenom roku. Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i bićete u mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju dizajna, lepote, kreativnosti. Uspeh vas očekuje ako ste po struci frizer ili kozmetičar, ili ako ste zaposleni u industriji proizvoda za kozmetiku. Vaši kreativni radovi će privući pažnju.
Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon toga će 19. u mesecu i Jupiter da uđe u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam mogućnost da se probijete na polju javnosti, da sklopite jedan važan ugovor i poslovno partnerstvo, što bi moglo da vam omogući napredak na polju karijere i dugoročnu zaradu i uspeh. Merkur i Sunce će ući u znak Jarca u trećoj dekadi decembra, što će vam pružiti povoljne mogućnosti da proširite ponudu vaših usluga. Imaćete podršku nadređenih za sve što se bazira na dugoročno ostvarivim planovima. Budite pažljivi ako se bavite transportom ili turizmom jer ćete nailaziti na teškoće. Doći će i do otežanog platnog prometa. Pazite na troškove.
Nezaposleni Lavovi će dobiti šansu da se zaposle u javnom ili pravnom sektoru. Ako ste po struci dizajner, vaše veštine će biti tražene. Posao možete dobiti i u ugostiteljstvu i prosveti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina decembra biće puna zajedničkih aktivnosti u kojima ćete vaš partner i vi uživati. Imaćete više vremena za zabavu i pokazivaćete više inicijative za izlaske udvoje. Potrudićete se i oko ostvarivanja zajedničkih planova i ciljeva, oko čega ćete biti potpuno usaglašeni. Jedno drugom ćete pružati podsticaje i podršku gde god se to pokaže potrebno.
Konjunkcija Jupitera i Saturna u drugoj polovini decembra odigraće se na početku znaka Vodolije i vašeg polja ljubavi. Osećaćete potrebu da na drugačiji način pristupate voljenoj osobi i imaćete bolji osećaj za potrebe i želje vašeg partnera. Vaša veza će tako dobiti na kvalitetu, učvrstićete međusobno poverenje, a uvećaće vam se i zajedničke finansije.

Ako ste slobodni:

Decembar vam otvara velike šanse da upoznate osobu sa kojom biste mogli da ostvarite skladnu emotivnu vezu kojom ćete biti zadovoljni u potpunosti. To od vas zahteva da budete aktivni, da često izlazite ili bar da budete u stalnom kontaktu sa prijateljima i poznanicima. Srodnu dušu ćete upoznati na javnom mestu i to će biti ljubav na prvi pogled. Odmah ćete početi da se viđate i dugo vremena provodite zajedno. Pojaviće se emocije i ubrzo ćete ući u vezu.
Nešto stariji Lavovi će privlačiti pažnju svojim šarmom, izgledom i nastupom. Pojaviće se veći broj zainteresovanih za vezu sa vama. Osoba koju ćete upoznati u drugoj polovini meseca preko prijatelja pokazaće se kao pravi izbor.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti stabilnog zdravlja i imunitet će vam bit dovoljno jak da budete zaštićeni od ozbiljnijih oboljenja i infekcija. Jedino ćete biti osetljivi na prehladu. Potrebno vam je više odmora jer ćete biti skloni da se previše trošite kako na poslu tako i u provodima sa prijateljima. Izbegavajte preterivanje u jelu i piću. Praktikujte svakodnevnu rekreaciju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži gradivne i bazne namirnice kako biste mogli da unosite neophodne kalorije ali i kako biste obezbedili svom organizmu optimalnu ravnotežu. Od voća jedite pomorandžu, suve smokve i suvo grožđe. Od povrća će vam prijati celer, peršun i patlidžan. Jedite više žitarica poput prosa i heljde. Potreban vam je med i C vitamin.

Srećni brojevi:

4, 7, 16, 18, 23djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom. Ostvarićete napredak u poslovima koje radite u saradnji sa poslovnim partnerima. Imaćete dobar osećaj za javne nastupe, potrebe vaših klijenata i za nalaženje zajedničkog interesa u pregovorima sa potencijalnim saradnicima. Vaši nadređeni će vas usporavati u završnoj fazi prioritetnih radnih zadataka jer se nećete dobro razumeti i nećete moći da se uskladite. Zbog toga ćete sa pojedinim rokovima kasniti. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam doneti uspeh i uvećanu zaradu zahvaljujući vašim kreativnim idejama. Bićete vrlo uspešni ako se bavite prosvetom, dizajnom, zabavom ili ugostiteljstvom. Imaćete dobar osećaj za investicije. Dobici vas očekuju ako se bavite komunikacijama, saobraćajem ili trgovinom. Trigon Sunca sa Marsom doneće vam podršku od osoba koje se nalaze na važnom društvenom ili poslovnom položaju što će vam omogućiti da poboljšate platni promet i da uvećate zaradu ako se bavite energetskim resursima.
Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i bićete efikasniji u postizanju planiranih rokova. Uspećete da dobijete neophodnu materijalnu i finansijsku podršku. Ako se bavite privatnim poslom i ako ste po profesiji frizer ili kozmetičar, uvećaćete obim poslova. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam povoljne mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju usluga. Možete dobiti unapređenje i premeštaj na novo radno mesto koje će vam biti bolje u odnosu na prethodno. Ulazak Merkura i Sunca u znak Jarca doneće vam mogućnost pokretanja novih kreativnih poslova. Izbegavajte ulazak u rizike.
Nezaposlene Device će dobiti šansu da se zaposle u oblasti usluga, a pružiće im se pogodnosti i da nađu novi posao u oblasti javnosti ili komunikacija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Neptunom u prvoj dekadi decembra doneće vam intuitivno razumevanje sa partnerom. Osećaćete šta je vašem partneru potrebno i neće vam biti potrebne reči da biste jedno drugome pružili nežnost i podršku. Nejasnoće mogu iskrsnuti u vezi raspodele porodičnih obaveza. Sekstil Venere sa Jupiterom će vam doneti više zabave i zadovoljstva.
Druga polovina decembra donosi vam više druženja sa zajedničkim prijateljima. Bićete spremni da voljenoj osobi ispunite želju ili nešto što ste ranije obećali, kao i da priredite iznenađenje koje će vašeg partnera obradovati. U trećoj dekadi decembra bićete u prilici da odete na zajedničko putovanje koje ste više puta odlagali. Pripazite na troškove putovanja.

Ako ste slobodni:

Početak decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koja će vas osvojiti svojim šarmom, izgledom i ličnim kvalitetima. Zaljubićete se i počećete češće da se viđate i izlazite. Imaćete velika očekivanja i deo onoga što očekujete će vam se ispuniti. Nemojte da žurite i da idealizujete vašu novu simpatiju jer će biti potrebno više vremena da se dobro upoznate. U drugoj polovini decembra ćete započeti emotivnu vezu koja će vam doneti nova iskustva ali i nove izazove u ljubavi.
Nešto starije Device će upoznati osobu sa kojom će u početku održavati česte kontakte, a u drugoj polovini decembra će početi da se viđaju. U početku ćete biti nesigurni ali će druga osoba biti emotivno otvorena i odnos će ići u dobrom pravcu.

Zdravlje:

Očekuje vas uglavnom stabilno zdravlje tokom decembra. Potrebno je da se više krećete kako biste održavali fizičku kondiciju u dobroj formi i kako bi vam imunitet bio na potrebnom nivou da vas štiti od virusa. U slučaju da budete nedovoljno fizički aktivni, možete osećati pojačani umor i bolove u leđima, posebno donjem delu i u kolenima.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži visoko energetske namirnice kao što su čia semenke, lan, kakao i kokosovo ulje i puter. Od voća uzimajte urmu, avokado, pomorandžu i jabuke. Od povrća jedite turšiju, ajvar, kiseli kupus i spanać. Potrebna vam je riba, kao što je pastrmka ili skuša. Jaja, sir i meso jedite umereno. Izbegavajte brzu hranu i alkoholna pića .

Srećni brojevi:

6, 10, 14, 17, 23


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će vam omogućiti da prikupite dovoljno finansija i drugih materijalnih sredstava za unapređivanje i proširenje vaše ponude usluga. Uspeh vas očekuje i ako ste zaposleni u farmaceutskoj industriji, zdravstvu ili ako se bavite higijenom ili kozmetikom, posebno uslugama iz navedenih oblasti. U odnosima sa nadređenima nailazićete na nedostatak podrške, nesporazume ili nejasnoće koje će vas donekle usporavati u sprovođenju vaših planova u delo. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam omogućiti da zahvaljujući veštim finansijskim potezima pribavite sredstva koja su vam neophodna za dovršavanje važnih i prioritetnih radnih zadataka. Sve velike poslove ćete uspeti da dovršite na vreme i da uspešno zatvorite ovu poslovnu godinu. Trigon Sunca sa Marsom omogućiće vam da sklopite novo poslovno partnerstvo i da nakon uspešnih pregovora potpišete nov ugovor koji će vam doneti uspeh u javnosti i koji će uvećati vašu zaradu.
Venera ulazi u znak Strelca 15. decembra i donosi vam dobar osećaj za pregovore oko novih projekata. Nastupaćete ljubazno bićete predusretljivi prema vašim sagovornicima, što će vam ići u prilog. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam pogodne mogućnosti za pokretanje dugoročnog i isplativog projekta u oblastima zabave, gde ćete moći da ispoljite svoju puni kreativni potencijal. Imaćete uspeha i ako se bavite dizajnom ili programiranjem. Isplatiće vam se investicije u moderne tehnologije. Potrudite se da postignete važne rokove jer ćete tu nailaziti na teškoće. Neočekivano ćete poboljšati zaradu.
Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima prosvete, zabave, ugostiteljstva, u IT sektoru i u oblastima komunikacija. Honorarni poslovi će vam se višestruko isplatiti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će u prvoj polovini decembra praviti trigon sa Marsom koji vlada i prolazi kroz vaše polje ljubavi. Sa voljenom osobom ćete se u svemu dobro slagati i jedno drugom ćete davati konstruktivne podsticaje. Strasti će biti pojačane ali će to i vama i vašem partneru prijati. Vodićete dinamične razgovore oko zajedničkih ciljeva i uneti više kvaliteta u vašu vezu.
Druga polovina decembra doneće vam više zajedničke zabave. Otkrićete nova zajednička interesovanja i imaćete inicijativu kojom ćete pokretati vašeg partnera da vam se pridruži u raznim zabavnim aktivnostima. Budite pažljivi u trećoj dekadi meseca jer će vam kvadrat Marsa sa Plutonom doneti neslaganja, napetosti i sukobe u vezi porodičnih obaveza.

Ako ste slobodni:

Imaćete strastvenu avanturu sa osobom vatrenog, sportskog i avanturističkog tipa u prvoj polovini decembra. Uživaćete u intimnim odnosima i zabavi ali će strasti brzo da se istroše. U drugoj polovini decembra ćete upoznati osobu koja će se umnogome razlikovati od većine vaših ranijih partnera i koja će po nečem biti posebna. Privući će vam pažnju svojom zrelošću, obrazovanjem i privlačnim izgledom. Počećete da se viđate i ubrzo ćete započeti dugu, skladnu i stabilnu vezu.
Starije Vage će uživati u zabavi i dobro će se provoditi. Bićete u mogućnosti da uđete u više od jedne avanture ali ćete u drugoj polovini meseca upoznati nekog ko će vas potpuno osvojiti svojim vrlinama i kvalitetima. Moguć je ulazak u vezu.

Zdravlje:

Decembar vam donosi promenljivo i osetljivo zdravlje pa je potrebno da preduzmete preventivne mere kako bi vaš imunitet bio stabilan i kako biste ga ojačali. Na prvom mestu je potrebno da svakog dana izdvojite vreme za psihofizičku relaksaciju i odmor. Neophodna vam je zdrava ishrana. Izbegavajte stresne okolnosti. Moguća je slabija cirkulacija.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice srednje kalorična namirnice i one koje u sebi imaju materije za brže izbacivanje toksičnih materija iz organizma. Jedite više voća i povrća. Posebno će vam prijati banane, zatim brokoli i grašak. Semenke lana, bundeve, suncokreta i lana uzimajte svakodnevno. Tofu, indijski orah i badem jedite povremeno.

Srećni brojevi:

2, 6, 13, 18, 25


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će praviti trigon sa Neptunom 6. decembra i omogućiće vam da lako i efikasno ostvarite vaše projekte koji uključuju kreativne ideje i koji mogu da budu povezani sa dizajnom, arhitekturom ali i lepotom i umetnošću. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite muzičkom produkcijom, oblastima zabave, estradom, glumom ili ako ste samostalni umetnik, ugostitelj ili investitor. Ono što će vas usporavati je činjenica da će vam biti potrebno više materijalnih i finansijskih sredstava da biste ostvarili željeni napredak u poslu nego što ste to u početku imali u planu. Od osoba na položaju i od nadređenih zbog toga možete da imate nesuglasice. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Ostvarićete značajan napredak u pregovorima oko novih velikih i dugoročnih projekata, dogovorićete prioritetne stvari i bićete uspešni u oblastima komunikacija, saobraćaja i trgovine građevinskim materijalom i energetskim resursima. Obezbedićete finansije i podršku naređenih za proširenje ponude usluga. Očekuju vas dobici.
Venera 15. decembra ulazi u znak Strelca i donosi vam dobar osećaj za investicije i finansije. Naći ćete način da uvećate saldo na vašem računu i ostvarićete dobitke kroz nove investicije. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a Jupiter odmah za njim, 19. u mesecu ulazi u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam pogodnosti za započinjanje velikih i dugoročnih projekata iz oblasti modernih tehnologija, programiranja, građevinarstva i arhitekture, kao i mogućnost da pokrenete privatni biznis. Bićete u mogućnosti da ostvarite značajan uspeh i zaradu kroz započeti projekat. U trećoj dekadi decembra pružiće vam se neočekivane pogodnosti za sklapanje novog ugovora i partnerstva.
Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u svojoj struci, kao i u IT sektoru i građevinarstvu. Ako sate inženjer sa licencom, očekuje vas sigurno i stalno zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Neptunom u prvoj polovini decembra doneće vam romantične zajedničke trenutke uz voljenu osobu. Bićete raspoloženi za zabavu i predložićete svom partneru nešto novo što će vam ispuniti zajedničko vreme. Mogli biste da iskoristite jedan vikend da odete na kraće putovanje koje bi vam prijalo i gde biste se jedno drugom potpuno posvetili.
Druga polovina decembra donosi vam mogućnost da unesete nešto novo u vaš zajednički život, da poboljšate vaš porodični život, preuredite životni prostor ali i da promenite nešto u svom pristupu voljenoj osobi, što bi vašu vezu unapredilo i podiglo na viši nivo. Bićete u mogućnosti da ostvarite jedan zajednički cilj koji ste ranije odlagali.

Ako ste slobodni:

U prvoj dekadi decembra upoznaćete osobu u koju ćete se zaljubiti zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom. Imaćete utisak kako ste upoznali srodnu dušu i bićete skloni da vašu novu simpatiju idealizujete. Otkrićete da postoje obostrana osećanja i da je i druga osoba zaljubljena u vas. U drugoj polovini decembra ćete započeti skladnu emotivnu vezu koja će vam doneti nova iskustva. Nešto što ste duže vreme želeli da vam se dogodi, neočekivano će vam se ispuniti.
Stariji Škorpioni će početi da se češće viđaju sa osobom koju su doživljavali kao površnog poznanika. Vrlo brzo ćete zaključiti kako imate mnogo zajedničkih interesovanja. U trećoj dekadi meseca ćete neočekivano započeti vezu.

Zdravlje:

Mada ćete tokom decembra biti dobrog zdravlja i u top formi što se tiče fizičke kondicije, bićete podložni upalama i povredama. Budite pažljivi prilikom rukovanja oštrim predmetima. Izbegavajte da se fizički iscrpljujete i da se izlažete duže vreme kiši i vetru. Potrebne su vam rekreativne aktivnosti i više odmora jer ćete biti osetljivi na stresne situacije.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u osnovi bazne kako biste postigli optimalnu ravnotežu organizmu i oslobodili se štetnih materija. Prijaće vam grašak, brokoli, celer, peršun i patlidžan. Od voća jedite mandarine i suvo grožđe i smokve. Najviše koristite u ishrani artičoke, heljdu, pečurke, med i morske alge. Izbegavajte kafu.

Srećni brojevi:

7, 11, 15, 19, 24


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će vam dati dobar osećaj za pristup ljudima sa kojima sarađujete i koje srećete u posao i kroz poslovne kontakte. Imaćete dobar osećaj za tajne pregovore koji će vam doneti uspešno zaključene ugovore i podršku koja vam je neophodna za nastavak aktuelnih radnih zadataka. Uspećete da dovršite gotovo sve u predviđenom roku, osim jednog projekta gde ćete pokušati da radite po svom iako nemate potrebnog iskustva i gde ćete imati nesporazuma sa nadređenima. Kašnjenja i teškoće ćete imati i ako se bavite privatnim biznisom. U drugoj dekadi decembra Venera će praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam dati dobar osećaj za investicije i upravljanje novcem. Naći ćete izvore iz kojih ćete finansirati dalji tok vaših tajnih planova i istraživanja koja imaju za cilj da privučete više klijenata i da svojim načinom rada i proizvodima kojima trgujete prestignete konkurenciju. Trigon Sunca sa Marsom doneće vam uspeh kroz prihvatanje razumnih rizika, a vaši kvaliteti će se najviše pokazati kroz kreativnost.
Venera će 15. decembra ući u vaš znak i poboljšaće vaš osećaj za sklad, formu i lepotu. U ličnim nastupima ćete postati zapaženiji i umećete da uspostavite obostrano korisne poslovne odnose i veze. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije. Jupiter ulazi u Vodoliju 19. decembra. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji omogućiće vam da pokrenete nove planove i nove pregovore oko velikih i dugoročnih projekata koji zahtevaju velike investicije. Bićete u svemu odlično organizovani i ostvarićete veliki uspeh ako se bavite oblastima trgovine, komunikacija i IT sektorom. Budite pažljivi u vezi finansija i troškova jer ćete u vezi toga doći u konflikt sa nadređenima. Neočekivani uspeh ostvarićete kroz usluge.
Nezaposleni Strelčevi će dobiti šansu za novi posao u oblastima zabave, usluga, ugostiteljstva, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Najviše će se tražiti vaše sposobnosti komunikacije i organizacije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada decembra će vam biti opuštena. Uživaćete u zajedničkim trenucima sa voljenom osobom i članovima porodice. U drugoj dekadi decembra kvadrat Merkura sa Neptunom činiće vas sklonim da skrivate nešto od partnera, da budete dvosmisleni i nedorečeni u komunikaciji, što će izazivati nesuglasice. Biće vam potrebno više dinamike i zabave.
Merkur će 20. decembra praviti konjunkciju sa Suncem u vašem znaku što će vam omogućiti da se zbližite sa voljenom osobom uz nove zajedničke aktivnosti i iskren i otvoren o o važnim temama. Nakon toga će Merkur ući u znak Jarca i bićete motivisani da pružate podršku partneru u svemu gde to bude potrebno. Družićete se sa zajedničkim prijateljima.

Ako ste slobodni:

Jedna osoba će vam slati anonimne poruke gde će vam se udvarati na način koji će vama prijati. U početku će biti tajanstvena, ali ćete do sredine meseca otkriti ko je u pitanju. Predložiće vam tajnu vezu. Dok budete razmišljali da li da pristanete, zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Suncem u drugoj polovini decembra, upoznaćete nekog novog ko će vas mnogo više privući, a ko je slobodan. Osetićete neodoljivu privlačnost i sasvim neočekivano ćete započeti novu vezu.
Nešto stariji Strelci će biti prilično neodlučni da li da pokušaju da se zbliže sa osobom koja im deluje nesigurno i neodređeno. U drugoj polovini meseca upoznaćete nekog ko zrači stabilnošću i samopouzdanjem. Ući ćete u avanturu.

Zdravlje:

Zdravlje će vas odlično služiti tokom decembra. Osećaćete potrebu da često budete u pokretu, što će vam nadoknađivati povremeni nedostatak fizičkih aktivnosti zbog vaše urođene ležernosti. Bićete osetljivi na promene vremenskih prilika, što vas može povremeno činiti umornim, a moguća i slaba cirkulacija i hormonski disbalans ali će to sve biti prolazno.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kalorične namirnice pune vitamina i proteina. Jedite više voća, posebno jabuke, banane, urme, suve šljive, smokve i grožđe. Od pomorandže i limuna možete praviti ceđene sokove jer će vam trebati više tečnosti. Od povrća jedite kiseli kupus, grašak i pasulj. Ribu, jaja i sir jedite češće nego meso. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu.

Srećni brojevi:

5, 9, 17, 20, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam pomoć saradnika u realizaciji važnih radnih zadataka. Ostvarićete napredak u pregovorima oko novih projekata jer ćete imati dobar osećaj kako da pristupite vašim sagovornicima i šta da im ponudite kako bi prihvatili saradnju. Potrebno je da budete jasni i određeni u svojim predlozima i ponudama jer bi zbog kvadrata Sunca i Merkura sa Neptunom moglo doći do nejasnoća koje bi otežale pregovore. Sa nadređenima ćete nailaziti na neslaganja u komunikaciji i može da dođe do sukoba, što će vas ograničavati u mogućnostima delovanja. U drugoj dekadi decembra će Venera praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom i doneće vam mogućnost da učvrstite svoj položaj, čak i da napredujete u karijeri. Vaše rukovodeće sposobnosti će doći do pojačanog izražaja, prihvatićete i uspešno izvršavati odgovornije radne zadatke i imaćete odličnu koordinaciju sa saradnicima. Važne projekte i zadatke ćete dovršiti u predviđenom roku i dobićete priznanje od vaših nadređenih.
Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i doneće vam pogodne uslove da započnete sa realizacijom planova koji podrazumevaju tajnost, kako biste uspeli da prestignete konkurenciju. Imaćete uspeha u humanitarnom radu i ako se bavite zdravstvom. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije. Jupiter će 19. decembra ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji će vam omogućiti da investirate veću sumu novca u velike i dugoročne projekte koji mogu biti povezani sa inženjerskim poduhvatima, modernom tehnologijom, razvojem aplikacija, kompjuterskih programa i sistema. Suočavaćete se sa preprekama u dovršavanju nekih zadataka. Nove i kreativne ideje ćete uspeti da primenite u svom radu.
Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u finansijskom i IT sektoru, u industriji elektronskih komponenti i u svemu gde se traži tehničko znanje i veštine.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Skladni aspekti Venere u prvoj polovini decembra doneće vam romantične trenutke uz voljenu osobu koji će vas oboje ispuniti zadovoljstvom. Imaćete nove i zanimljive predloge kako da provedete zajedničko vreme i to će delovati podsticajno na vašeg partnera. Bićete posvećeni ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Unećete nešto novo u vašu vezu.
Druga polovina decembra će vam doneti uvide u kvalitet vaše veze i imaćete ideje kako da vaš odnos načinite još kvalitetnijim. Biće vam jasno šta vam je neophodno da biste mogli da budete jedno drugom od podrške i kako da se opustite, zabavite i istinski uživate jedno u drugom. Nesuglasice ćete imati oko dogovora u vezi porodičnih planova.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati preko zajedničkog prijatelja i počećete da sa tom osobom provodite slobodno vreme. Uživaćete u zajedničkim temama i otkrićete da se intuitivno razumete, a da vaša nova simpatija pokazuje svoje osećanja slobodnije od većine ljudi koje poznajete. U trećoj dekadi meseca ćete biti otvoreni za ulazak u vezu ali će se pojaviti vaša bivša ljubav u novom izdanju i to će vas privući. Naći ćete se u situaciji gde treba da mudro odlučite.
Nešto stariji Jarčevi će upoznati osobu koju će da idealizuju i sa kojom će želeti da uđu u emotivnu vezu ali će ih brinuti da nešto ne pođe nizbrdo. U drugoj polovini decembra ćete konačno dobiti potvrdu da želje mogu da vam se ostvare.

Zdravlje:

Prva polovina decembra vam donosi osetljivost na stres i prehladu. Potrebno vam je više odmora. Koristite svaki trenutak lepog vremena za šetnju na mestima gde ima mnogo zelenila i čistog vazduha. U drugoj polovini decembra će vaš imunitet bit pojačan i zdravlje će vam biti stabilno. Izbegavajte da preterujete u životnim zadovoljstvima i praktikujte relaksaciju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u svojoj osnovi antioksidansi i koje sadrže vlakna za bolju probavu. Od voća jedite banane, jabuke, pomorandže i grejpfrut. Od voće jedite turšiju i kiseli kupus, krastavac, kelerabu, peršun, grašak i sočivo. Integralne žitarice kao što su heljda, ovas i raž uzimajte za doručak uz med i jogurt. Izbegavajte meso.

Srećni brojevi:

3, 7, 11, 18, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera koja trenutno prolazi kroz vaše polje posla i karijere će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će poboljšati vaš osećaj za rukovanje novcem. Imaćete dobar osećaj i za konstruktivne poslovne poteze i pristup važnim osobama, što će vam omogućiti uspeh i uvećanje zarade. Oslonite se na svoju intuiciju i kreativnost. Kvadrat Sunca sa Neptunom će vam doneti teškoće u odnosima sa saradnicima zbog neslaganja i nejasnoća oko raspodele prihoda, a moguća su i neslaganja sa nadređenim osobama. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Ostvarićete napredak u poslovima povezanim sa zdravstvom i prikupićete sredstva kroz tajne fondove koje ćete uložiti u velike i dugoročne projekte i na taj način obezbediti sigurne izvore prihoda na duže vreme. Na taj način ćete učvrstiti vaše pozicije. Trigon Sunca sa Marsom omogućiće vam lako i efikasno odvijanje poslova koje obavljate timski i sa saradnicima. Nadređeni će vam dati poverenje i postaviti vas za vođu tima u trgovačkim poduhvatima i pregovorima.
Venera će ući u znak Strelca 15. Decembra i otvoriće vam povoljne mogućnosti za započinjanje novih saradničkih odnosa koji će se pokazati korisnim i obostrano isplativim u budućnosti. Saturn će 17. decembra ući u vaš znak, a nakon dva dana, 17. decembra će i Jupiter ići u vaš znak. Konjunkcija Jupitera i Saturna na samom početku u vašeg znaka doneće vam velike mogućnosti za napredak na polju karijere. Bićete u mogućnosti da pokrenete jedan veliki i dugoročni projekat koji u sebi nosi vaše nove ideje, nove metode rada i koji će se razlikovati od mnogo toga što ste do sada imali prilike da radite u svom poslu. Doneće vam uspeh i priznanje. Neočekivano ćete dovršiti neke obaveze pre roka i uspešno zatvoriti godinu.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima komunikacija, trgovine, saobraćaja, menadžmenta i inženjeringa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Neptunom u prvoj dekadi decembra što će vam doneti nejasnoće u odnosima sa voljenom osobom. Bićete skloni da zanemarujete važne stvari u vašoj vezi, što će izazvati prolazne prepirke. Trigon Sunca sa Marsom će pojačati vašu strastvenost i inicijativu i znatno će poboljšati dinamiku vašeg odnosa.
Sunce će u drugoj polovini decembra ući u znak Jarca i praviće trigon sa Uranom. Imaćete više vremena za intimne trenutke sa voljenom osobom, što će vam pomoći da poboljšate vašu bliskost. U odnosima sa članovima porodice ćete uspeti da ispunite planove i obećanja koja ste odlagali. Naći ćete način da uživate u zajedničkim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati na jednoj zabavi u prvoj polovini decembra i bićete skloni da tu osobu idealizujete sve dok ne primetite da ima nedostatke na koje niste u početku obraćali pažnju. To će vas navesti da se povučete i razmislite da li želite da se zbližite. U trećoj dekadi decembra počećete da se viđate sa osobom sa kojom ste ranije bili bliski i odlučićete da date šansu toj osobi. Započećete emotivnu vezu koja će biti slobodnog tipa bar u početku.
Nešto starije Vodolije će se razočarati u osobu od koje su mnogo očekivali. Saznaćete da vas ta osoba nikada nije imala u planu za emotivnu vezu. U trećoj dekadi meseca ćete upoznati nekog ko će vas privući i pokazati se kao dobra prilika.

Zdravlje:

Potrebno vam je da se više krećete i da svakog dana praktikujete psihofizičku relaksaciju. To će vam omogućiti da se odmarate onoliko koliko vam je neophodno, a da u isto vreme održavate vašu fizičku kondiciju u potrebnoj formi. Tako će vaš imunitet da bude jak i stabilan. Bićete podložni upalama koje mogu biti sa visokom temperaturom, ali kratkotrajne.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su pune vitamina i proteina. Meso možete pripremati relativno često, ali vam se preporučuje piletina kuvana sa povrćem. Izbegavajte jela pečena na ulju. Od voća uzimajte pomorandžu, jabuke, suve šljive i smokve. Prijaće vam orah, badem i semenke bundeve. Sir i jaja jedite umereno. Uzimajte magnezijum i med.

Srećni brojevi:

2, 8, 14, 19, 25


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom koji prolazi kroz vaš znak, što će vam dati vrlo povoljne mogućnosti za prekvalifikaciju, stručno usavršavanje ali i za dobijanje podrške finansijske i stručne za realizaciju vaših radnih zadataka. Imaćete dobar osećaj kako da organizujete svoje obaveze i kako da se postavite prema drugima da bi vam pomogli u efikasnijem ostvarivanju vaših obaveza. Kvadrat Sunca sa Neptunom doneće vam pritiske od strane nadređenih, a ako imate sopstveni biznis bićete nesigurni i neodlučni u donošenju odluka što će vas usporiti i ometati u radu. U drugoj dekadi decembra Venera će praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam omogućiti bolju saradnju sa inostranim partnerima, obrazovnim i naučnim institucijama i raznim stručnjacima koji će vam biti važni za ostvarenje vaših ciljeva. Imaćete uspeha ako se bavite trgovinom uvoznom robom, izdavanjem knjiga i publikacija, visokim obrazovanjem, transportom na duge relacije i turizmom. Vaše rukovodeće sposobnosti doneće vam uvećanu zaradu.
Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i vaše polje posla i karijere. Imaćete više osećaja za formu, lepotu i sklad, što će vam doneti uspeh ako se bavite kreativnim poslom, dizajnom ili arhitekturom. Ostvarićete bolju saradnju na svim poljima. Saturn će ući u znak Vodolije 17. decembra, a nakon dva dana, 19. u mesecu će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji omogućiće vam da pokrenete realizaciju projekta koji ste duže vreme pripremali u tajnosti i koji vam može doneti prednost nad konkurencijom. Vaše ideje će se pokazati dobitnom kombinacijom, bez obzira koliko delovale nesvakidašnje. Moguća su neslaganja sa saradnicima oko novca. Neočekivano ćete započeti nove pregovore.
Nezaposlene Ribe će dobiti šansu da se zaposle u oblastima trgovine, obrazovanja, turizma i menadžmenta. Bićete u mogućnosti da pokrenete sopstveni posao ako to imate u planu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur će praviti kvadrat sa Neptunom u prvoj polovini decembra, što će dovesti do otkrivanja nekih tajni koje ste vaš partner i vi skrivali jedno od drugog. To će dovesti do prolaznih nesuglasica, nepoverenja i međusobnih optuživanja, sve dok ne utvrdite da nije reč o nečem ozbiljnom, pa ćete biti spremni da to rešite i ostavite iza sebe. Bićete tolerantni.
Merkur će u drugoj polovini decembra praviti konjunkciju sa Suncem i trigon sa Uranom, što će vam omogućiti da započnete sa ostvarivanjem jednog zajedničkog cilja i da uživate u svakodnevnim zajedničkim aktivnostima. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i bićete u mogućnosti da u vašu vezu unesete nešto novo, što će vas zbližiti i doneti vam sklad.

Ako ste slobodni:

Privući će vas osoba koju ćete upoznati kroz poslovnu saradnju ili kroz zajedničke društvene akcije. Dopašće vam se na prvom mestu izgled te osobe, a posebno ćete biti privučeni njenom originalnošću u nastupu, inteligencijom i ambicijom. Počećete da se viđate i provodite zajedničko vreme u prijatnim razgovorima i zajedničkim aktivnostima. Vaša simpatija će delovati podsticajno na vas. Pojaviće se obostrane emocije. Krajem meseca ćete spontano započeti skladnu emotivnu vezu.
Nešto starije Ribe će biti romantične i lako će se zaljubljivati. Početkom decembra ćete upoznati osobu koja će vam delovati kao idealan partner i srodna duša ali ćete oboje biti suzdržani jer nećete želeti da se dogodi nešto nepoželjno.

Zdravlje:

Kvadrat Sunca sa Neptunom u prvoj dekadi decembra može vam doneti sklonost upalnim procesima koje prati visoka temperatura, a uzrok može da bude virusna infekcija. To će biti lakšeg oblika i brzo će proći. Bićete podložni hormonskom disbalansu i meteoropatskim smetnjama. U drugoj polovini meseca bićete stabilnog zdravlja i puni pozitivne energije.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su hranljive, a ujedno sadrže materije koje omogućuju vašem organizmu da izbacuje štetne materije. Voće i voćni sokovi su važan deo vaše ishrane. Uzimajte pomorandže, jabuke, kivi i ananas. Od povrća možete praviti čorbe sa dodatkom pilećeg ili goveđeg mesa. Riblja čorba će vam takođe prijati.

Srećni brojevi:

4, 10, 16, 19, 23


Mjesečni horoskop za DECEMBAR 2020. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!