Mjesečni horoskop za DECEMBAR 2021.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec decembar 2021. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam podršku od strane osoba na visokom položaju, bolju saradnju sa državnim i društvenim institucijama i preduzećima, kao i sa inostranim partnerima. Unapredićete vaše znanje i veštine. Totalno pomračenje Sunca odigraće se 4. decembra u znaku Strelca i negativno će uticati na vaše odnose sa poslovnim partnerima. Jedno partnerstvo može da se prekine. Na polju javnosti ćete imati teškoća, a mogući su i pravni problemi. Izbegavajte potpisivanje novih ugovora. Mars će praviti sekstil sa Plutonom i omogućiće vam da prikupite neophodna sredstva za nastavak važnih projekata. Uspećete da se prilagodite finansijskim i tržišnim kretanjima. S druge strane, kvadrat Marsa sa Jupiterom će vam doneti nedostatak sredstava za razvoj projekata koje radite u saradnji sa drugim firmama, kao i neslaganja sa pojedinim saradnicima. Venera će 11. decembra praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju karijere, što će vam omogućiti da pokrenete projekat koji će zahtevati velika ulaganja ali će doneti i veliku zaradu.
Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, dok će Merkur ući u znak Jarca. Vaše poslovne akcije ćete usmeriti u nalaženje inostranih partnera i započećete da planirate nove projekte na dugoročnoj osnovi u čemu ćete biti dobro organizovani i uspešni. Venera će krenuti retrogradno 19. decembra i bićete primorani da više vremena posvetite investicijama i rešavanju finansijskih pitanja. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom, zbog čega ćete imati zastoje u odnosima sa saradnicima i probleme na polju novca. Ovo može prouzrokovati gubitke ukoliko ne postignete dogovor. Jupiter 29. decembra ulazi u znak Riba, što će vam omogućiti da poslovnu godinu okončate većim delom uspešno i sa dobitkom.
Nezaposleni Ovnovi će imati povoljne mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima zdravstva, prosvete, turizma, transporta i u inženjerskim strukama.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Venera sa Plutonom u prvoj polovini decembra omogućiće vam da pokrenete rad na zajedničkim ciljevima oko čega ćete se prethodno dogovoriti sa voljenom osobom. Ovo će vam omogućiti da više vremena provodite zajedno i da ujedno postignete više bliskosti. Imaćete više vremena za intimne trenutke. Vaša veza će biti puna dubokih osećanja.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i usmeriće vaše zajedničke akcije ka ostvarivanju nečega što ste zapostavili u vašoj emotivnoj vezi ili što ranije niste iz nekog razloga bili u mogućnosti da postignete. Više ćete se baviti učvršćivanjem forme vašeg odnosa, dok će emocije donekle zahladneti. Sekstil Merkura sa Venerom doneće vam više razumevanja.

Ako ste slobodni:

U prvoj polovini decembra bićete neodoljivo privučeni osobi koja je po prirodi ozbiljna, ambiciozna, strastvena i zainteresovana za dugu vezu. Otkrićete da imate mnogo zajedničkog. U početku ćete oboje osećati snažnu međusobnu privlačnost i lako može da dođe do ulaska u intimne odnose. U drugoj polovini meseca ćete se povući jer ćete biti iznenađeni jačinom strasti i emocija. Nećete još biti spremni na ulazak u vezu ali ćete nastaviti sa intimom i viđanjem.
Stariji Ovnovi će biti privučeni osobom koju poznaju iz prošlosti i sa kojom će obnoviti odnos. Ovog puta može da bude bolje nego što je bilo ranije ali pod uslovom da se usmerite na sve ono što može vaš odnos činiti stabilnim i iskrenim.

Zdravlje:

Tokom prve polovine decembra bićete podložni disbalansu hormona i otežanoj cirkulaciji. Merkur će 13. decembra ući u znak Jarca što će doprineti da vaše zdravlje bude stabilnije. Postaćete otporniji na stresne okolnosti i vaš imunitet će biti pojačan. Praktikovaćete fizičke aktivnosti i psihofizičku relaksaciju, što će pozitivno uticati na vašu fizičku kondiciju.
Vaša ishrana treba da sadrži namirnice pune vitamina i gradivnih materija. Od povrća jedite šargarepu, krompir, celer, kiseli kupus i pasulj. Integralni pirinač pripremajte uz ribu i pileće meso. Kao dodatak jelima uzimajte masline. Od voća jedite suvo grožđe, smokve i urme, kao i pomorandže i kivi. Za doručak uzimajte jogurt, maslac, jaja i slaninu.

Srećni brojevi:

7, 11, 16, 18, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i omogućiti vam da usmerite sredstva neophodna za stabilno odvijanje velikih i dugoročnih poslova. Uspeh vas očekuje ako se bavite menadžmentom, IT industrijom ili građevinarstvom. Totalno pomračenje Sunca će se odigrati 4. decembra u znaku Strelca i prouzrokovaće teškoće u platnom prometu, što bi moglo da vam nanese gubitke. Izbegavajte da se zadužujete i da ulazite u velike transakcije i investicije. Mars će 8. decembra praviti kvadrat sa Jupiterom i dodatno će ometati vaše polje platnog prometa. Sa nadređenima se nećete slagati oko načina investiranja i naplate aktuelnih radnih zadataka. Sekstil Merkura sa Jupiterom će vam omogućiti da postignete dogovor kojim ćete prevazići neslaganja, kao i da isplanirate kako da umanjite rashode i naplatite veći deo vaših potraživanja. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete vaše napore u poboljšanje tokova novca i sticanja profita. Započećete uspešnu saradnju sa inostranom firmom i obrazovnom institucijom.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i prouzrokovaće otežanu saradnju sa dizajnerima i kreativnim oblastima. Sekstil Sunca sa Jupiterom će poboljšati vašu saradnju sa osobama na visokom položaju. Vaši kvaliteti, stručnost i upravljačke sposobnosti će vam omogućiti da ostvarite važne ciljeve, poboljšate zaradu i napredujete u karijeri. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom, što će prouzrokovati neočekivane zastoje u razvoju važnih radnih zadataka, a uzrok će biti vaša brzopletost i sklonost pogrešnim odlukama. To bi moglo ugroziti vaš položaj. Jupiter će 29. decembra ući u znak Riba, što će vam doneti početak nove saradnje koja će se pokazati profitabilnom na početku ali i u budućnosti.
Nezaposleni Bikovi će imati povoljne mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima trgovine, obrazovanja, transporta, obezbeđenja i dizajna.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Marsa sa Plutonom u prvoj polovini decembra poboljšaće vaše intimne odnose sa voljenom osobom i otvoriće vam se mogućnost da nekuda zajedno otputujete i dobro se provedete. S druge strane će kvadrat Marsa sa Jupiterom dovesti do neslaganja oko načina ostvarenja jednog zajedničkog cilja. Ovo ćete rešiti tako što ćete promeniti nešto u vašem dogovoru.
Mars će 13 decembra ući u znak Strelca i motivisaće vas da pružite više podrške i pažnje voljenoj osobi. Uvidećete kvalitete vašeg partnera koje niste primećivali u dovoljnoj meri i potrudićete se da pokažete koliko vrednujete vašu emotivnu vezu. Vaš partner će biti prijatno iznenađen. Postići ćete stabilnost, dinamiku i sklad u vašem odnosu.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete nekog ko dolazi iz daleka i ko će u vama pokrenuti strasti. Očekuje vas dobra zabava i intimni odnosi koji će vas oduševiti. Nećete žuriti da pokrećete pitanje ulaska u vezu jer će vam biti jasno da bi to išlo teško, obzirom da ne živite u istom mestu. Dogodiće vam se nova iskustva u ljubavi koja će vas ispuniti zadovoljstvom i omogućiti vam da promenite vaša očekivanja i prilagodite se onom što dobijate. Bićete spremni i da preduzmete akciju u svrhu ostvarenja nove veze.
Stariji Bikovi će upoznati osobu koja će ih snažno fizički privući i sa kojom mogu lako da ostvare blizak fizički kontakt i intimu. Ovaj odnos će se zasnivati većim delom na strastima, dok će emocije biti u drugom planu. Veza je ipak moguća.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti većim delom stabilno u prvoj polovini decembra. Venera koja je vladar vašeg polja zdravlja krenuće retrogradno 19. decembra i doći će do pada vašeg imuniteta. Moglo bi da dođe do slabosti urološkog tipa, kao i do bolova u predelu kolena i kostiju nogu. Bićete podložni prehladi i otežanoj cirkulaciji. Potrebno je da se više odmarate.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su pune vitamina i koje u isto vreme podstiču detoksikaciju vašeg organizma. Od povrća će vam prijati sočivo, rukola, blitva, kelj, spanać i peršun. Od voća uzimajte jabuke, banane, grejpfrut, ananas i nar. Laneno seme i jogurt uzimajte često. Izbegavajte meso, kafu i gazirane sokove. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

2, 5, 10, 16, 24


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam poboljšanje saradnje sa inostranim organizacijama, kao i bolju koordinaciju sa partnerima koji su na visokom položaju u društvu. Neptun će krenuti direktno u vašem polju karijere, što će povoljno uticati na vašu kreativnost, a imaćete i bolji osećaj za dobitne poteze u pravom trenutku. Totalno pomračenje Sunca u znaku Strelca 4. decembra će vam doneti teškoće na polju javnosti i u odnosima sa poslovnim partnerima. Moglo bi da dođe do prekida nekih vidova saradnje, a to bi vam nanelo gubitke. Pripazite i na pravne aspekte vašeg posla. Sekstil Marsa sa Plutonom doneće vam efikasnije transakcije i poboljšanja u platnom prometu i imaćete finansijske dobitke. Kvadrat Merkura i Sunca sa Neptunom će vas činiti sklonim nejasnom sagledavanju važnih činjenica u obavljanju radnih zadataka. Bićete neorganizovani i rasejani. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca i Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete energiju na rešavanje teškoća u poslovnim odnosima i bićete bolje organizovani oko finansija.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i suočavaćete se sa kašnjenjima u platnom prometu, što će vas usporavati u radu jer će vam nedostajati sredstva, posebno za velike projekte. Saturn će praviti kvadrat sa Uranom 24. decembra, što će prouzrokovati zastoje u transportu, nedostatak stručne podrške, teškoće u odnosima sa inostranim partnerima i spletke nedobronamernih saradnika koji žele da steknu ličnu korist na vašu štetu. Jupiter će 29. decembra ući u znak Riba i doprineće da poboljšate finansijsku situaciju i da uspešno dovršite prioritetne zadatke. Time ćete poslovnu godinu zaključiti kao relativno uspešnu i postavićete nove ciljeve koji će imati velike izglede da vam donesu uspeh i profit.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima javnosti, zabave, dizajna i prosvete. Honorarni poslovi bi mogli da vam se isplate.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Potpuno pomračenje Sunca 4. decembra u znaku Strelca i vašem polju ljubavi prouzrokovaće zahlađenje, nesklad i nerazumevanje između vas i voljene osobe. Ovo bi moglo da ozbiljno ugrozi vašu vezu i biće neophodno da se angažujete oko rešavanja spornih stvari u odnosu. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca i usmeriće vas ka očuvanju emotivne veze.
Sunce će praviti sekstil sa Jupiterom u drugoj polovini decembra, što će vam omogućiti da prevaziđete teškoće u odnosu sa partnerom i da poboljšate vašu vezu. Pružiće vam se mogućnost da odete na zajedničko putovanje koje će doprineti vašem zbližavanju. Ostvarićete jedan zajednički cilj. Otkrićete nova zajednička interesovanja i poboljšati komunikaciju.

Ako ste slobodni:

Prva polovina decembra vam nije pogodna za ulazak u novu emotivnu vezu zbog nepovoljnih planetarnih uticaja. Bićete skloni ulasku u avanture ali vam one mogu doneti samo prolazne strasti. U drugoj polovini decembra upoznaćete osobu koja ne živi u istom mestu gde i vi, a koja će vas privući svojim intelektualnim kvalitetima. Započećete vezu na daljinu koja vremenom može da postane ozbiljna i da dovede do zajedničkog života. Partner će vam prijati i emotivno.
Stariji Blizanci će biti snažno privučeni osobom koja će umeti da ih motiviše i pokrene na akciju. Ući ćete vrlo brzo u intimne odnose koji će vam biti izuzetno strastveni i skladni. Uvidećete kako i u drugim stvarima možete da se složite.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja tokom decembra. Jedino je važno da pazite da se ne prehladite jer će vam biti osetljivi disajni kanali. Imunitet ćete poboljšati ako budete praktikovali boravak i rekreativne fizičke aktivnosti na mestima gde je vazduh čist, kao što je planina ili šuma. Izbegavajte izlaganje stresnim okolnostima i ravnomerno raspoređujte aktivnosti.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bogate proteinima. Od povrća to su soja, grašak, spanać, brokoli i krompir. Od voća će vam prijati jabuke, ananas i sušeno voće. Potrebno je da češće pripremate meso, uglavnom pileće i ćureće, kao i ribu, uz pirinač. Jedite jaja, slaninu, sir i jogurt. Kao dodatak jelu uzimajte orah i kikiriki. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

3, 7, 14, 20, 25


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Totalno pomračenje Sunce dogodiće se 4. decembra u znaku Strelca i negativno će se odraziti na vaše polje usluga. Mogući su zastoji, nezadovoljni klijenti i prestanak pružanja jednog od vidova usluga. Sa radnim kolegama može doći do teškoća u odnosima i saradnji. Mars će 6. decembra praviti sekstil sa Plutonom i doneće vam uspeh u oblastima javnosti, poboljšanje u odnosima sa poslovnim partnerima i ubrzani napredak u razvoju zajedničkih projekata. S druge strane će kvadrat Marsa sa Jupiterom prouzrokovati teškoće u platnom prometu. Izbegavajte finansijske rizike i zaduživanja. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete napore u rešavanje teškoća na koje ste nailazili u polju usluga i obezbedićete sebi podršku koja će vam biti od velike pomoći. Bićete bolje organizovani u zajedničkim poduhvatima, uspešno ćete se dogovarati sa poslovnim partnerima oko svega i sklapaćete nove sporazume. Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i usporiće vas u daljem razvoju zajedničkih projekata i u javnim nastupima.
Sunce će 20. decembra praviti sekstil sa Jupiterom i omogućiće vam da poboljšate finansijske transakcije i ostvarite profit kroz pružanje visoko kvalitetnih i skupljih poslovnih usluga. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom, što će vam doneti neočekivane i ozbiljne probleme u odnosima sa dugogodišnjim saradnicima koji neće biti zadovoljni raspodelom zarade. Ovo će vam ponovo doneti zastoje na polju novca, a mogli biste da pretrpite i gubitke. Na polju javnosti ćete uspeti da pokrenete nešto novo što ste ranije već pokušali ali niste uspeli. 29. decembra će Jupiter ući u znak Riba, što će vam otvoriti mogućnosti za nove istraživanja. Poslovnu godinu ćete završiti uspešno i sa manjim dobicima.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblastima usluga, javnosti, u pravnim oblastima, ekonomiji i u marketingu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Na samom početku decembra će Sunce praviti sekstil sa Saturnom i omogućiće vašem partneru i vama da uvećate zajednički budžet. Venera će praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju ljubavi, što će pokrenuti konstruktivne promene u vašem odnosu sa voljenom osobom. Pojačaće se vaša bliskost i jedno drugome ćete ispuniti očekivanja.
Venera će krenuti retrogradno u drugoj polovini decembra, što će prouzrokovati zahlađenje i povlačenje između vas i vašeg partnera. Saturn će praviti kvadrat sa Uranom i dovešće do ozbiljnih sukoba zbog neslaganja oko međusobnih potreba u društvenom životu. Biće neophodno da se više posvetite emotivnim i intimnim potrebama voljene osobe.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija koju će Venera praviti sa Plutonom u drugoj dekadi decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koja će vas snažno fizički privući. Između vas dvoje će se pojaviti jake strasti i vrlo brzo ćete ući u intimne odnose. Kada Venera krene retrogradno 19. decembra, doći će do susreta sa osobom sa kojom ste ranije bili u vezi i opet ćete osećati osećanja koja ste imali nekada. Naći ćete se u situaciji da treba da izaberete između nove i stare ljubavi. Nova će imati više šanse.
Nešto stariji Rakovi će imati susret sa osobom sa kojom su nekada bili u emotivnoj vezi i kod oboje će se pojaviti potreba da pokušaju ponovo. Probudiće se nekadašnje strasti i vrlo brzo ćete uspostaviti vezu koja će biti bolja od očekivanog.

Zdravlje:

Pomračenje Sunca u vašem polju zdravlja na početku decembra doneće vam pad imuniteta i podložnost kardiovaskularnim tegobama kao što je promenljiv krvni pritisak, otežana cirkulacija i loša krvna slika. Bićete podložni upalnim procesima. Potrebno je da se više odmarate i da izbegavate velika naprezanja i stres. Druga polovina meseca vam donosi poboljšanje.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bazne, kako biste uspostavili ravnotežu u organizmu. Od povrća jedite grašak, brokoli, crni luk, šargarepu, kelerabu i bundevu. Od voća uzimajte kivi, mandarinu, grejpfrut, jabuke i ananas. Prijaće vam morske alge, đumbir, masline i indijski orah. Pijte indijski čaj, mineralnu vodu i sok od limuna.

Srećni brojevi:

2, 5, 12, 17, 21


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i uticaće na poboljšanje vaše saradnje sa nadređenima, osobama od autoriteta, poslovnim partnerima i raznim institucijama, a to će ubrzati razvoj vaših aktuelnih radnih zadataka. Imaćete uspeh u javnim oblastima. Totalno pomračenje Sunca će se odigrati 4 decembra u znaku Strelca i prouzrokovaće teškoće u vašem kreativnom radu. Ozbiljne probleme možete imati ako se bavite ugostiteljstvom, oblastima zabave, prosvete i dizajnom. Neki poslovi će biti otkazani i pretrpećete štetu. Izbegavajte finansijske mahinacije. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam omogućiti uspeh i napredak u oblastima usluga. Prilagodićete se zahtevima tržišta i većinu obaveza dovršiti na vreme. Konjunkcija Venere sa Plutonom omogućiće vam pokretanje novog paketa usluga, doneće vam uvećanu zaradu i privući nove klijente. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete napore u rešavanje teškoća koje ste imali u kreativnom radu i bićete bolje organizovani na polju usluga i u saradnji sa kolegama.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i dovešće do otežanog napretka na vašem polju usluga. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite dizajnom, arhitekturom i zdravstvom. Merkur će praviti trigon sa Uranom i pružiće vam neočekivanu mogućnost da pokrenete jedan projekat koji ste pokušavali ranije da pokrenete bez uspeha. Uspećete i jednu plodnu ideju da realizujete. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom i izazvaće neslaganja sa poslovnim partnerima i zastoje koji će odložiti važne i prioritetne zadatke, pa možete imati štetu. Jupitet će ući u znak Riba 29. decembra i otvoriće vam nove mogućnosti i poboljšanja u prometu novca. Radnu godinu ćete završiti sa dobitkom.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima usluga, IT i elektronske industrije, kao i u oblastima inženjeringa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca sa Saturnom na početku meseca doprineće stabilnosti vašeg odnosa sa voljenom osobom i pružiće vam mogućnosti za više radosti, uživanja i zabave. Sekstil Merkura sa Jupiterom će poboljšati vašu komunikaciju i bićete spremni da iskreno i otvoreno razgovarate o svemu što vam je važno i da nalazite nova zajednička interesovanja.
Druga polovina decembra donosi vam teškoće zbog kvadrata Saturna sa Uranom. U vezi zajedničkih ciljeva ćete zauzimati različite stavove i imaćete različite potrebe i očekivanja u vezi. Ovo će izazvati veliku napetost i zahlađenje između vas dvoje. Moguće su i svađe. Na samom kraju decembra ćete uspeti da nađete rešenje i prevaziđete ove probleme.

Ako ste slobodni:

Privući će vas neko koga često srećete na mestu za zabavu gde često izlazite i s kim ćete spontano početi da razgovarate o raznim temama. Otkrićete da imate zajednička interesovanja i da vam prija kada ste zajedno. Ubrzo ćete ući u intimne odnose ali ćete to učiniti u tajnosti iz potrebe da očuvate svoju privatnost. Druga polovina decembra vam donosi neslaganja sa partnerom jer ćete shvatiti da imate drugačije životne ciljeve. Bez obzira na to, pružićete šansu ljubavi.
Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu koja će ih neodoljivo privući, a privlačnost će biti obostrana. Problem će predstavljati što druga osoba nije slobodna ali će vam predložiti tajnu vezu, na šta ćete pristati. Strasti će biti jake.

Zdravlje:

Vaše opšte zdravstveno stanje i imunitet će biti stabilni u prvoj polovini decembra. U drugoj polovini decembra će Venera krenuti retrogradno u vašem polju zdravlja i dovešće do pada imuniteta. Bićete podložni virusnim infekcijama, probavnim smetnjama, urološkim smetnjama, a moguće su i tegobe u vidu išijasa. Potrebno je da preduzmete preventivne mere.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vlakna. To su pasulj, artičoka, čia i lanene semenke, kukuruz, brokoli, sušeni grašak i zobene žitarice. Od voća će vam prijati jabuke, banane, avokado i suve šljive. Jedite badem i crnu čokoladu. Meso i mlečne proizvode jedite umereno. Izbegavajte brzu hranu i gazirane sokove. Uzimajte magnezijum.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 19, 22djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Totalno pomračenje Sunca će se odigrati 4. decembra u znaku Strelca i uticaće nepovoljno na vaše poslovanje po pitanju ugovorenih rokova. Nedostajaće vam sredstva za završetak nekih projekata, pa može doći i do otkazivanja poslova ili do naplate penala za kašnjenje, a to će vam naneti štetu i gubitke. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam omogućiti da ostvarite napredak u oblastima komunikacija, saobraćaja, trgovine, zabave i dizajna. Kvadrat Merkura sa Neptunom izazvaće nejasnoće i neslaganja sa poslovnim partnerima i doneće vam probleme u saradnji sa javnim institucijama i pravnim subjektima. Sekstil Merkura sa Jupiterom će vas činiti bolje organizovanim na polju usluga. Privući ćete nove korisnike i uvećati zaradu. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur u znak Jarca. Usmerićete sve vaše napore i sredstva u dovršavanje onoga što bude moguće dovršiti u predviđenom roku i tako ćete nadoknaditi bar deo štete koju ste pretrpeli zbog prethodnih zakašnjenja. Počećete da planirate nove projekte na polju zabave i dizajna. Bićete uspešni u prosveti.
Venera će krenuti retrogradno 19. decembra, što će vas usporiti u razvoju svega što je vezano za oblasti zabave i dizajna. Ono što ste započeli na tim poljima moraćete da odložite ili da nešto menjate u projektima. Trigon Merkura sa Uranom doneće vam neočekivano povoljan kontakt sa inostranim stručnjacima koji će vam pružiti podršku u razvoju jedne ideje, posebno ako se bavite inženjeringom ili IT industrijom. Kvadrat Saturna sa Uranom 24. decembra dovešće do iznenadnih zastoja ako se bavite uslugama transporta i međunarodnom trgovinom. Nailazićete i na teškoće u odnosima na poslu. Jupiter će 29. decembra ući u znak Riba i otvoriće vam mogućnosti za nova i profitabilna poslovna partnerstva i saradnju.
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima trgovine, ugostiteljstva, saobraćaja, komunikacija i usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur će u prvoj dekadi decembra praviti kvadrat sa Neptunom i prouzrokovaće nesuglasice između vas i voljene osobe zbog nejasnoća u komunikaciji. Bićete skloni da neke činjenice skrivate ili prećutkujete. Na sreću, više će biti reč o sitnicama, pa ćete uspeti da vratite poljuljano poverenje zahvaljujući sekstilu Merkura sa Jupiterom i iskrenom razgovoru.
Imaćete više vremena za zajedničku zabavu od 13. decembra kada Merkur bude ušao u znak Jarca. Vaši predlozi će se dopadati vašem partneru. Trigon Merkura sa Uranom doneće vam mogućnost da nekuda zajedno otputujete i provedete novogodišnje praznike, što će uneti više stabilnosti između vas dvoje. Očekuje vas mnogo zabave na kraju meseca.

Ako ste slobodni:

Prva polovina decembra će vam doneti poznanstvo sa više različitih osoba. Bićete neodlučni i nesigurni sa kim da pokušate da se zbližite jer će svakom nešto nedostajati da bi ste bili u potpunosti zainteresovani. Konjunkcija Venere sa Plutonom doneće vam upravo ono što vam treba, a to je neko ko će vas magnetski privući i s kim ćete imati uzbudljive intimne odnose. To je neko ko će umeti da vas pokrene i da vas zabavi. Do kraja meseca ćete uči u ozbiljnu vezu.
Starije Device će na jednoj zabavi upoznati osobu koja će im na prvi pogled delovati kao srodna duša i koja će u njima probuditi strasti. Nakon toga ćete sresti bivšu ljubav i poželećete da obnovite vezu. Očekuje vas uzbudljiv mesec.

Zdravlje:

Prva polovina decembra donosi vam uglavnom dobro zdravlje. Bićete često u pokretu i prijaće vam da praktikujete šetnje i rekreativne aktivnosti na mestima gde je čist vazduh. U trećoj dekadi decembra će Saturn praviti kvadrat sa Uranom, što će vas činiti podložnim stresu i psihosomatskim smetnjama. Moguće su i reumatske tegobe. Potrebno vam je više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje u svom sastavu imaju antioksidanse. Od povrća jedite cveklu, patlidžan, šargarepu, krompir, kiseli kupus, beli luk, spanać i brokoli. Od voća jedite suvo grožđe i šljive, jabuke, banane, kivi, crveni grejpfrut i pomorandže. Tofu sir sa integralnim hlebom uzimajte za doručak. Izbegavajte crveno meso. Pijte zeleni čaj.

Srećni brojevi:

2, 6, 11, 15, 23


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i omogućiće vam napredak u trgovini, posredovanju i oblastima saobraćaja. Bićete dobro organizovanu u izvršavanju prioritetnih zadataka i u svemu što je povezano sa dugoročnim projektima. Učvrstićete svoj autoritet i pozicije. Totalno pomračenje Sunca u znaku Strelca doneće vam velike teškoće u pregovorima oko novih projekata i od nekih pregovora ćete silom prilika morati da odustanete. Nailazićete i na velike teškoće u organizaciji radnih zadataka i koordinaciji sa dobavljačima i slično. Neki vaši planovi neće moći da se realizuju. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam pomoći da obezbedite neophodna sredstva i da efikasno i na vreme dovršite ugovorene obaveze. S druge strane, kvadrat Marsa sa Jupiterom vas upozorava da izbegavate finansijske rizike i mahinacije jer vam mogu naneti gubitke. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Škorpiona. Usmerićete se ka započinjanju novih pregovora i radnih sastanaka. Bićete bolje organizovani u rukovanju novcem i pravićete nove planove.
Venera će krenuti retrogradno 19. decembra i usporiće vas u dovršavanju važnih radnih zadataka. Nailazićete na zastoje, nedostatak sredstava i slično, što vam može naneti štetu. Ulazak Sunca u znak Jarca će vam pomoći da ovo ublažite i da bar ono što je prioritetno rešite u roku. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom i prouzrokovaće neočekivane zastoje u platnom prometu. Nailazićete na ozbiljne teškoće ako se bavite oblastima zabave, prosvete, ugostiteljstva, bankarstva, ekonomije i inženjeringa. Jupiter će 29. decembra ući u znak Riba, što će vam omogućiti napredak na polju usluga i poboljšanje profita. Poslovnu godinu ćete završiti bez većih gubitaka i bićete generalno zadovoljni rezultatima.
Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima ekonomije, zdravstva, građevinarstva i prehrambene industrije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Marsa sa Plutonom u prvoj dekadi decembra činiće vas punim podrške i podsticaja u odnosima sa voljenom osobom. Pokazaćete svoje vrline i daćete najbolje od sebe da se prilagodite potrebama vašeg partnera i članova porodice. S druge strane, nećete moči da se složite oko slobodnih aktivnosti i zabave, ali ćete na kraju uspeti da postignete dogovor.
Venera će u drugoj polovini decembra krenuti retrogradno i zahtevaće od vas da se posvetite svojoj porodici i nadoknadite propuštene trenutke od ranije. Kvadrat Saturna sa Uranom prouzrokovaće napetosti i prepirke zbog različitih potreba u vezi zajedničke zabave i finansija. Krajem meseca ćete uspeti da se složite i očekuje vas dobar provod i sklad u vezi.

Ako ste slobodni:

Prva polovina decembra vam donosi dinamične provode i izlaske sa prijateljima. Upoznaćete osobu koja će vas fizički veoma privući i sa kojom ćete imati uzbudljive intimne odnose. Počećete da se viđate i veliki deo vremena provodite zajedno ali ćete vaš odnos postaviti kao avanturu i zauzećete vrlo oprezan stav i distancu povodom mogućeg ulaska u vezu. Brinuće vas da se ne razočarate. Dajte sebi više vremena. Dobro ćete se slagati u vezi zabave i potreba u ljubavi.
Starije Vage će upoznati osobu koja će im delovati neodoljivo i sa kojom će ući u uzbudljivu avanturu. Nakon toga će doći do povlačenja i primetićete da između vas postoje razlike koje mogu da naruše sklad. Veza je i pored toga moguća.

Zdravlje:

Kvadrat Merkura sa Neptunom u prvoj dekadi decembra činiće vas sklonim alergijskim reakcijama, probavnim smetnjama i disbalansu hormona. Bićete osetljivi i na stresne okolnosti. Druga polovina meseca vam donosi stabilno zdravlje i jači imunitet. Imaćete više energije nego obično i više ćete se kretati, što će pozitivno uticati na vašu fizičku kondiciju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične vrednosti i pune vitamina. Od povrća će vam prijati paprika, kiseli kupus , karfiol, raštika, pasulj, kelj, bundeva i pečurke. Pirinač, testenine, ribu, tvrde sireve i masline možete da pripremate često. Od voća uzimajte jabuke, banane, sušene smokve i kivi. Badem, orah i kikiriki za užinu.

Srećni brojevi:

5, 11, 16, 20, 24


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom, što će vam doneti neophodna sredstva da finansirate radne zadatke vezane za velike i dugoročne projekte, kao i da prioritetne poslove dovršite u zakazanom roku. Potpuno pomračenja Sunca u znaku Strelca 4. decembra izazvaće ozbiljne teškoće na vašem polju novca. Može se dogoditi da vam neke investicije propadnu zbog velikih previranja na tržištu. Budite pažljivi u rukovanju novcem. Mogući su zastoji, blokade, uvećani troškovi i nepredviđene situacije. Sekstil Marsa sa Plutonom će vas motivisati da se potrudite oko pregovora koje vodite i da se prilagodite sagovornicima, što će vam doneti uspeh. S druge strane, kvadrat Marsa sa Jupiterom činiće vas sklonim donošenju pogrešnih odluka, što bi moglo dodatno da otežava vašu finansijsku situaciju. Konjunkcija Venere sa Plutonom doneće vam povoljne mogućnosti za pokretanje novih trgovačkih poduhvata koji će vam doneti dobitke. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur u znak Jarca. Uložićete sve resurse u rešavanje finansijske situacije i dogovore.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno, što će usporiti vaš napredak u pregovorima i doći će do teškoća na polju trgovine, saobraćaja i u komunikaciji sa poslovnim partnerima, saradnicima i dobavljačima. Ulazak Sunca u znak Jarca dan kasnije će vam pomoći da ublažite ove probleme, jer ćete uspeti da nametnete vaš autoritet. Važne pregovore ćete uspešno okončati. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom i izazvaće neočekivano neslaganje sa poslovnim partnerima, zbog čega ćete kasniti sa važnim rokovima, a to može dovesti do gubitka. Jupiter će 29. decembra ući u znak Riba i pružiće vam se pogodnosti za pokretanje kreativnih projekata. Poslovnu godinu ćete završiti slabije od očekivanog.
Nezaposleni Škorpioni će dobiti povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine, ugostiteljstva, logistike, transporta i dizajna. Honorarni poslovi biće vam povoljno postavljeni.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će 11. decembra praviti konjunkciju sa Plutonom i doneće vam dobar osećaj za potrebe vašeg partnera, o čemu ćete povesti važne razgovore koji će doprineti boljoj bliskosti između vas dvoje. Poverićete partneru nešto o čemu ste duže vremena ćutali jer ste verovali da vas voljena osoba neće razumeti. Vaš partner će opravdati vaše poverenje.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno i dovešće do povlačenja vašeg partnera u sebe i manjeg zahlađenja u vašim odnosima. Biće neophodno da se oboje posvetite rešavanju onoga što vam je ranije pravilo probleme u odnosu, a što niste rešavali. Neophodno je da budete koliko je moguće iskreni jedno prema drugom, posebno u pogledu vaših osećanja.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete u vašem bližem okruženju osobu koja će vas snažno privući svojim izgledom i sa kojom ćete vrlo brzo ući u intimne odnose. Imaćete i mnogo zajedničkih tema o kojima ćete razgovarati. Strasti između vas i veše nove ljubavi će biti jake u početku, ali u drugoj polovini decembra, kada Venere krene retrogradno, doći će do zatišja i udaljavanja. Biće neophodno da otvoreno porazgovarate o međusobnim potrebama u ljubavi ako želite da nastavite odnos i započnete vezu.
Stariji Škorpioni će upoznati nekoga za koga će biti neodoljivi. Vama će to imponovati ali će drugoj strani delovati stresno u početku jer ćete se držati po strani. U trećoj dekadi decembra ćete pružiti šansu ljubavi i nećete se razočarati.

Zdravlje:

Očekuje vas većim delom stabilno i dobro zdravlje tokom decembra. Prijaće vam da često odlazite na mesta gde je vazduh čist i da upražnjavate fizičku rekreaciju. To vam je neophodno jer će vam disajni kanali biti osetljivi. Ako budete praktikovali svakodnevne fizičke vežbe i budete se pridržavali zdravog načina života, poboljšaćete imunitet i kondiciju.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su srednjih kalorijskih vrednosti. Od povrća jedite ajvar, krompir, grašak, pasulj, spanać, šargarepu i celer. Od voća jedite ananas, urme, suve šljive i brusnice. Orah i kikiriki jedite često. Od ribe će vam prijati haringa. Jaja i mlečne proizvode jedite umereno. Pijte mineralnu vodu sa magnezijumom.

Srećni brojevi:

2, 10, 13, 17, 21


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam uspeh u pregovorima oko novih projekata. Vaš autoritet će doći do izražaja i učvrstićete svoje pozicije. Vaše rukovodeće i stručne sposobnosti, kao i smisao za komunikaciju i saradnju će biti zapaženi i dobićete uvažavanje od vaših kolega i osoba koje srećete kroz posao. Potpuno pomračenje Sunca odigraće se 4. decembra u vašem znaku, što će vas suočiti sa teškim okolnostima zbog kojih ćete možda biti primorani da date ostavku na sadašnju poslovnu funkciju, posebno ako ste na rukovodećem položaju. Moguće je i da ćete promeniti firmu u kojoj ste do sada bili zaposleni. Sekstil Marsa sa Plutonom doneće vam diskretnu pomoć od jedne osobe na položaju u vezi poboljšanja vašeg finansijskog stanja. Uspeh vas očekuje ako se bavite zdravstvom. S druge strane će vam kvadrat Marsa sa Jupiterom doneti teškoće ako se bavite trgovinom, komunikacijama i saobraćajem. Mars će 13. decembra ući u vaš znak, a Merkur u znak Jarca. Usmerićete napore da se vratite na stabilne pozicije i sredite finansije.
Venera će 13. decembra krenuti retrogradno, što će dovesti do teškoća na polju novca i otežanog priliva sredstava. Zbog toga ćete biti primorani da neke obaveze prolongirate, pa će očekivani dobici izostati. Trigon Merkura sa Uranom omogućiće vam da razradite jednu ideju koja će vam kroz polje usluga nadoknaditi bar deo finansija. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom, što će dovesti do iznenadnih zastoja u pregovorima, trgovini, saobraćaju, komunikacijama i uslugama i do neslaganja sa radnim kolegama. Ulazak Jupitera u znak Riba 29. decembra omogućiće vam da sve važne obaveze na vreme dovršite, da završite godinu bez većih gubitaka i spremite za sopstvene poslove.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima usluga, menadžmenta, hemijske industrije, ekonomije i ugostiteljstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur će 7. decembra praviti kvadrat sa Neptunom prouzrokovaće nejasnoće i nesporazume u vašim odnosima sa članovima porodice i voljenom osobom. Potrebno je da obavite važne razgovore gde ćete pretresti teme koje vam stvaraju teškoće i koje često predstavljaju kamen spoticanja u vašim odnosima. Bićete iskreni i otvoreni na dogovore i rešićete sve.
Merkur će 13. decembra ući u znak Jarca i u drugoj polovini meseca će praviti trigon sa Uranom, što će vam doneti više druženja i ostvarenje zajedničkih želja. Ostvarićete sklad i u porodičnim odnosima jer ćete imati dobar osećaj za potrebe vaših najbližih. Konjunkcija Merkura sa Venerom krajem meseca će poboljšati kvalitet vašeg odnosa sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se dopada i sa kojom imate kontakt na daljinu priznaće vam da nije slobodna i predložiće vam tajnu vezu. To će vas razočarati i prekinućete taj kontakt. Upoznaćete u drugoj dekadi meseca nekog ko će vas zainteresovati svojom originalnošću i inteligencijom. Ući ćete u odnos koji je slobodnog tipa i bez obaveza. Krajem meseca ćete upoznati osobu koja će prepoznati vaše vrednosti i kvalitete i biće vam jasno da ste pronašli nekoga za ozbiljnu i skladnu emotivnu vezu.
Nešto stariji Strelci će biti otvoreni na avanture, izlaske i zabavu. U drugoj polovini decembra ćete se zaljubiti u osobu koja će vas navesti da ispoljite svoje vrline i sa kojom ćete osećati veliku bliskost. Započećete vezu koja će vas ispuniti.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom decembra biti osetljivo i promenljivo. U prvoj polovini meseca su moguće smetnje sa cirkulacijom i hormonski disbalans. U trećoj dekadi meseca će Saturn praviti kvadrat sa Uranom, što će vas činiti izuzetno osetljivim na stres. Biće vam osetljivi probavni i disajni organi i može doći do jače prehlade ili upale. Preduzmite preventivne mere.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje jačaju imunitet organizma. Od povrća to su šargarepa, krompir, bundeva, cvekla i paradajz. Od mesa jedite ribu i pileću džigericu. Od voća su vam potrebni crveni grejpfrut, pomorandže i sušena brusnica. Od začina koristite kurkumu i kari. Pijte zeleni čaj sa đumbirom. Jogurt koristite svakodnevno, kao i B vitamin.

Srećni brojevi:

4, 11, 17, 20, 25


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Jupiterom i omogućiće vam da preko tajnih kanala prikupite veću sumu novca koju možete uložiti u razvoj velikih i važnih projekata i prioritetnih radnih zadataka. Potpuno pomračenje Sunca koje će se 4. decembra odigrati u znaku Strelca vas upozorava da obratite pažnju na moguće spletke iza vaših leđa jer bi neko mogao da vam nanese štetu, gubitke i ugrozi vaš ugled i položaj. Izbegavajte da poslujete sa sumnjivim osobama. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam omogućiti da poboljšate saradnju, učvrstite svoj autoritet i efikasnije ispoljite vaše rukovodeće sposobnosti. Kvadrat Marsa sa Jupiterom će vam doneti teškoće u dogovorima sa saradnicima oko finansija i umanjiće zaradu koju očekujete. Venera će praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiće vam da pokrenete novi projekat gde će se od vas očekivati da pokažete osećaj za lepotu, formu i kreativnost, kao i snalažljivost, prilagodljivost i odgovornost. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur u vaš znak. Razotkrićete ko vam pravi spletke i bolje ćete se organizovati.
Venera će 19 decembra krenuti retrogradno, što će vas upozoriti da je neophodno da poradite na vašem nastupu i poslovnom imidžu. Ako ne popravite način na koji predstavljate sebe kao stručno lice i vašu firmu, izgubićete veći deo klijenata. Trigon Merkura sa Uranom će vam omogućiti da razradite jednu plodnu ideju i ostvarite uspeh u oblastima informatike. Sunce će 21. decembra ući u vaš znak, što će vam omogućiti da učvrstite vaš položaj. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom i izazvaće neočekivana previranja na polju novca. Izbegavajte nove investicije i finansijske rizike jer biste mogli imati velike gubitke. Jupiter 29. decembra ulazi u znak Riba. Dovršićete sve obaveze na vreme.
Nezaposleni Jarčevi će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima menadžmenta, dizajna, IT industrije, ekonomije i knjigovodstva. Mogli biste imati koristi i od honorarnih poslova.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Potpuno pomračenje Sunca 4. decembra izazvaće u vama sumnje u voljenu osobu. Primetićete da se vaš partner ponaša drugačije nego što je uobičajeno i otkrićete da nešto krije od vas. Konjunkcija Venere sa Plutonom će vam pomoći da razjasnite šta se dešava i prevaziđete neslaganja. Uz konstruktivan dogovor postavićete vaš odnos na stabilnije osnove.
Venera će krenuti retrogradno u drugoj polovini decembra i dovešće do vašeg povlačenja u sebe, zbog čega ćete voljenoj osobi delovati hladno, a to će negativno uticati na vaš odnos. Kvadrat Saturna sa Uranom dovešće do neslaganja oko unošenja nečeg novog što bi trebalo da poboljša vaš odnos. Tek krajem meseca ćete uspeti da se međusobno uskladite.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Venere sa Plutonom u vašem znaku na početku druge dekade decembra donosi vam poznanstvo sa osobom koja ima slične potrebe u ljubavi kao i vi i koja želi ozbiljnu vezu. Između vas dvoje će već pri prvom susretu doći do jake fizičke privlačnosti. Počećete da se intenzivno viđate. Vaša simpatija će vam doneti nova iskustva u ljubavi i bićete oduševljeni. U trećoj dekadi meseca će doći do zahlađenja zbog kvadrata Saturna sa Uranom ali ćete prevazići neslaganja.
Nešto stariji Jarčevi će upoznati osobu koja će im delovati privlačno i koja će ispoljavati originalnost i nezavisnost. Ući ćete u intimne odnose ali ćete shvatiti da je rano za vezu jer ćete opaziti razlike u međusobnim potrebama u odnosu.

Zdravlje:

Kvadrat Merkura sa Neptunom u prvoj polovini decembra izazvaće slabiju cirkulaciju i disbalans hormona. Sa ulaskom Merura u znak Jarca 13. decembra, vaše zdravlje će se poboljšati i biće stabilno. Postaćete otporni na stres. Potrebno je da se bavite rekreativnim fizičkim aktivnostima svakodnevno kako biste održali stabilnim vaše zdravlje i poboljšali kondiciju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu. Potrebno je da u svoju ishranu uvrstite pasulj, artičoku, čia i lanene semenke, kukuruz, brokoli i sušeni grašak. Od voća će vam prijati jabuke, avokado i suve šljive. Svakog dana uzimajte zobene žitarice, badem i crnu čokoladu. Umanjite unos mesa. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

7, 12, 16, 20, 14


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Jupiterom i omogućiće vam da se istaknete u obavljanju radnih zadataka, da na zapažen način ispoljite vaše stručne i rukovodeće sposobnosti, kao i da uspostavite bolje saradničke odnose. Ovo vam može doneti napredak u karijeri. Totalno pomračenje Sunca odigraće se 4. decembra u znaku Strelca i može dovesti do ozbiljnih problema u timskom radu, prekida važne saradnje sa jednom osobom na visokom položaju i teškoća u saradnji sa društvenim institucijama. Ovo vam može naneti gubitke. Mars će praviti sekstil sa Plutonom, što će vam omogućiti da ostvarite veliki napredak u pregovorima iza zatvorenih vrata. Uspeh vas očekuje ako se bavite zdravstvom ili obezbeđenjem. Kvadrat Marsa sa Jupiterom činiće vas sklonim da sa previše entuzijazma preusmerite veću sumu novca u razvoj projekta koji će se naći u zastoju i teškoćama. To će nepovoljno uticati na vaš položaj. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete napore u poboljšanje saradnje i u pregovore iza zatvorenih vrata.
Venera će krenuti retrogradno 19. decembra, što će vam doneti teškoće u poslovnim odnosima, za koje nećete moći da nađete uzrok. Sumnjaćete u nekoga da vam radi iza leđa u svrhu lične koristi ali nećete moći to da dokažete. Kvadrat Saturna sa Uranom 24. decembra će neočekivano dovesti do blokada u završnom delu jednog velikog projekta, što bi moglo da vam nanese štetu i gubitke. Uložićete velike napore kako biste uspeli da odložite jedan deo rokova, a prioritetne da dovršite do kraja meseca. Ulazak Jupitera u znak Riba 29. decembra omogućiće da godinu završite sa dobitkom.
Nezaposlene Vodolije će dobiti šansu za novo zaposlenje u oblastima finansija, prehrambene industrije, građevinarstva, inženjeringa i zdravstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca sa Saturnom na samom početku decembra će vam doneti više zabave, druženja i provoda sa voljenom osobom i prijateljima. Pokazivaćete više inicijative i vaši predlozi će odgovarati vašem partneru. Kvadrat Sunca sa Neptunom će vas činiti sklonim prekomernom trošenju novca na zajedničke provode, što će vam partner zameriti.
Sunce će u drugoj polovini decembra praviti sekstil sa Jupiterom i uneće više radosti i smeha u vaš odnos sa voljenom osobom. Uživaćete u zajedničkim aktivnostima, a pružiće vam se i mogućnost da odete na zajedničko putovanje i dobro se provedete. Ulazak Sunca u znak Jarca 21. decembra će vam omogućiti da uživate u skladnim intimnim trenucima.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete već na početku decembra osobu koja je puna optimizma, komunikativnu, inteligentnu, drugačiju od većine ljudi koje poznajete. Doći će do obostranih simpatija i vodićete prijatne i podsticajne razgovore o raznim temama. Otkrićete da imate slična interesovanja. Budite pažljivi u početku jer ćete biti skloni da vašu simpatiju preterano idealizujete. U trećoj dekadi meseca ćete oboje biti sigurni šta želite i započećete skladnu i ozbiljnu vezu koja će trajati.
Nešto starije Vodolije će biti zapažene u grupi ljudi i privući će osobu koja će im se dopasti i po izgledu i kao ličnost. Za kratko vreme ćete biti intimni, a do kraja meseca ćete oboje biti spremni da započnete emotivnu vezu koja će vas ispuniti.

Zdravlje:

Tokom prve polovine decembra biće vam osetljivo grlo i disajni organi. Izbegavajte duže izlaganje vetrovitom i kišnom vremenu. Bolje se utoplite. U protivnom je moguća jača prehlada i upala grla. Druga polovina decembra vam donosi stabilno zdravlje i otpornost na stres. Prijao bi vam boravak na mestima gde je vazduh čist, kao što je planinska klima.
Vaša ishrana bi trebalo da obuhvata baznu ishranu. Jedite više voća, posebno mandarine, jabuke, ananas, mango, kivi, grejpfrut i suve kajsije. Od povrća pripremajte krompir, šparglu, grašak, crni luk ,šargarepu, kelerabu i zeleno povrće. Ribu jedite radije nego meso. Za dodatak jelima uzimajte morske alge, biljne čajeve, mineralnu vodu, limunov sok i B vitamin.

Srećni brojevi:

6, 11, 15, 18, 22


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Sunce će 1. decembra praviti sekstil sa Saturnom i doneće vam napredak u tajnim pregovorima oko novih projekata koji bi mogli da vam omoguće napredak u karijeri. Uspeh vas očekuje u oblastima menadžmenta, zdravstva i administracije. Potpuno pomračenje Sunca će se dogoditi 4. decembra u znaku Strelca i vašem polju posla i karijere. Nepovoljne okolnosti će zbog toga nastati i mogle bi da poljuljaju vaš položaj, kao i da vam nanesu štetu, čak i da dovedu do toga da date ostavku ili otkaz. Suočavaćete se sa ozbiljnim teškoćama ako ste na nekom odgovornom ili rukovodećem položaju. Potrebno je da izuzetno pazite na svoje poteze. Sekstil Marsa sa Plutonom će vam pomoći da poboljšate saradničke odnose i dobijete stručnu podršku. Kvadrat Marsa sa Jupiterom vam donosi spletke iza leđa koje dodatno mogu da vam ugroze karijeru. Mars će 13. decembra ući u znak Strelca, a Merkur će ući u znak Jarca. Usmerićete vaše napore u rešavanje problema koji prete da vam ugroze položaj i karijeru. Bićete organizovani u timskom radu i koordinaciji sa saradnicima.
Venera će 19. decembra krenuti retrogradno, što će dovesti do teškoća u timskom radu i saradnji. Biće neophodno da se potrudite oko stvari koje vam od ranije prave smetnje u zajedničkom radu, a koje ste zanemarili. Ulaskom Sunca u znak Jarca 21. decembra dobićete položaj vođe tima, što će od vas zahtevati ulaganje većih napora. Saturn će 24. decembra praviti kvadrat sa Uranom i prouzrokovaće neočekivane zastoje u tajnim pregovorima. Čuvajte se spletki i ogovaranja. Na teškoće ćete nailaziti u oblastima trgovine, komunikacija, saobraćaja i zdravstva. Jupiter će 29. decembra ući u vaš znak i uticaće na uvećanje vašeg ugleda i napredak u karijeri. Poslovnu godinu ćete završiti bolje od očekivanog, sa dobitkom .
Nezaposlene Ribe će imati povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima zdravstva, u socijalnim ustanovama, prosveti, novinarstvu, reklamnoj agenciji i menadžmentu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Merkura sa Neptunom u prvoj dekadi decembra izazvaće neslaganje sa partnerom oko zajedničkih ciljeva i dovodiće do čestih nesporazuma u vašoj komunikaciji. Biće neophodno da razgovarate o svemu što vam nije jasno u vašem odnosu kako biste rešili ove teškoće. Ulaskom Merkura u znak Jarca, 13. decembra, uspostavićete ravnotežu.
Trigon Merkura sa Uranom u trećoj dekadi decembra omogućiće vam uvođenje novih zajedničkih interesovanja i tema, što će kvalitetno poboljšati vašu vezu. Imaćete vremena za zajedničku zabavu i druženje sa prijateljima. Konjunkcija Merkura sa Venerom će omogućiti vama i voljenoj osobi da ostvarite jednu ili više zajedničkih želja i da poboljšate intimne odnose.

Ako ste slobodni:

Prva polovina decembra će vam doneti sklonost da se lako zaljubite i idealizujete osobu u koju se zaljubite, što će vam doneti prolazna razočaranja jer ćete uvideti da neko ko vam se sviđa nimalo ne odgovara vašim kriterijumima i očekivanjima. Treća dekada meseca vam donosi poznanstvo za osobom koja će vam se dopasti na prvi pogled. Privući će vas jasan stav, stabilna i snažna ličnost, kao i izgled. Doći će do obostrane simpatije i ubrzo ćete postati bliski i intimni.
Nešto starije Ribe će se razočarati kada shvate da je između njih i osobe koja im se dopada sve bila samo platonska ljubav. U trećoj dekadi decembra ćete upoznati nekog ko će imati dobar osećaj za vaše potrebe u ljubavi i ispuniće vam se želje.

Zdravlje:

Totalno pomračenje Sunca na početku decembra uticaće na pad vašeg imuniteta i činiće vas podložnim upalama i kardiovaskularnim smetnjama. Poželjno je da prekontrolišete krvnu sliku i krvni pritisak. U trećoj dekadi decembra, nakon što Sunce uđe u znak Jarca, vaše zdravlje će biti stabilno i bolje ćete se osećati. Biće vam potrebno više odmora i sna.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bogate proteinima. Od mesa jedite pileća prsa, govedinu, slaninu i ribu kao što je tuna ili skuša. Od mlečnih proizvoda uzimajte jogurt i tvrde sireve. Od povrća će vam prijati soja, sočivo, grašak, spanać i prokelj. Od voća jedite jabuke, ananas i sušeno voće. Badem, orah i kikiriki uzimajte svakodnevno.

Srećni brojevi:

4, 9, 13, 18, 21


Mjesečni horoskop za decembar 2021. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!