Mjesečni horoskop za FEBRUAR 2017.

Mjesečni horoskop za januar 2017.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec februar 2017. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Vaš vladar Mars tokom februara prolazi kroz vaš znak, što vam pruža mogućnost da se istaknete i izbijete u prvi plan. Vaš pun potencijal će doći do izražaja, naročito u prvom dijelu mjeseca. Ispoljićete veliku pokretačku energiju, naglost, borbenost, brzinu, nestrpljivost i takmičarski duh. Bićete jasno usmjereni ka cilju koji sebi odredite, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Umjećete da efikasno koristite prilike koje će vam se pružati da pomjerite granice svojih mogućnosti i ostvarite proboj na viši nivo. Svojim entuzijazmom i ogromnom potencijalnom energijom bićete u stanju da prevaziđete prepreke koje vam se nađu na putu i postignete svoj cilj, idući najkraćim putem za najkraće vrijeme. Ovo je mjesec u godini kada ćete svoju energiju biti u mogućnosti da maksimalno iskoristite bez imalo nepotrebnog rasipanja. To će vam otvoriti mogućnost da budete predvodnik, da izbijete na čelo, da pobijedite u svakom takmičenju. Tražićete mnogo od sebe ali i od drugih, što bi moglo da dovede i do neslaganja sa pojedinim ljudima.
U februaru će vam se najviše isplatiti da investirate u sebe. Ako se bavite nečim gdje sebe stavljate u prvi plan, na primjer vašim izgledom ili ste aktivni sportista, očekuju vas dobici. Umjećete i da svoje rukovodeće sposobnosti dobro unovčite, ako ste po profesiji menadžer. Zračićete harizmom i umjećete da druge ljude pokrenete na akciju i da na većinu pozitivno utičete. Sa onima sličnim vama ćete često dolaziti u sukobe jer nećete podnositi da vam neko drugi govori šta i kako da radite, a posebno u šta da ulažete svoj novac. Najviše budite pažljivi sa osobama koje su na višim pozicijama od vaših, jer će tu biti čestih neslaganja koja mogu dovesti do netrpeljivosti.
Nezaposleni Ovnovi će tokom februara usmjeriti sve svoje snage da se dokažu, što će im donijeti novo zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Venera koja vlada vašim poljem partnerstva ulazi u vaš znak 3. februara. Bićete puni inicijative i stalno u pokretu, čime ćete pozitivno uticati na vašeg bračnog ili emotivnog partnera. Umjećete da u vašu vezu unesete dinamiku i da ispunite svaki zajednički trenutak. Vaši predlozi će većinom biti prihvaćeni sa oduševljenjem.
Vaš partner će vam se prepuštati i dopuštaće vam da predvodite i inicirate zajedničke aktivnosti, ali budite pažljivi da ne pretjerate u inicijativi. Dopustite vašem partneru da povremeno preuzima vođstvo, predlaže zajedničke trenutke, vodi glavnu riječ. Ako budete nastojali da se bude po vašem, doći će do neprijatne svađe u drugom dijelu mjeseca.
Ako ste slobodni:
Počećete da privlačite osobe suprotnog pola poput magneta. Djelovaćete izuzetno harizmatično, što će povećati vašu popularnost i donijeti vam brojne šanse za ulazak u novu emotivnu vezu. Kako će i vaša strastvenost biti pojačana, moguće je da vam se dogodi i nekoliko prolaznih avantura prije nego što se odlučite za osobu sa kojom biste započeli ozbiljnu vezu. Čuvajte se pojačanih strasti jer biste mogli da se zaljubite u osobu sa kojom nećete imati sreće u ljubavi.
Stariji Ovnovi će uživati u pažnji koju će dobijati od jedne osobe. Ona će nastojati svim silama da se postavi kao prava za ulazak u vezu a vi ćete zaboraviti da pažnju uzvratite, a to može imati nezgodne posledice.

Zdravlje:

Bilo bi poželjno da budete u stalnom pokretu, jer će vaš organizam to tražiti. Nećete moći da mirujete i stalno će vas pokretati impulsi za fizičkom aktivnošću. Ukoliko se ne bavite aktivno sportom, posjećujte teterane ili praktikujte druge vidove fizičkih vježbi. Sve to će imati blagotovrnog efekta na vaše zdravlje i bićete u top kondiciji.
Potrebno je da pojačate vašu ishranu proteinima. Kako ćete biti često u pokretu i kako ćete trošiti veći dio sebe na svakodnevne akcije, biće vam potrebna kalorična ishrana. Važno je i da uzimate više tečnosti jer će vam element vatre biti pojačan ovog mjeseca, pa je neophodno nadoknađivati vodu.

Srećni brojevi:

5, 9, 17, 19, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Tokom februara ćete nastojati da stabilizujete svoje poslovne pozicije i da unaprijedite svoje radne sposobnosti. Ostvarićete dobre odnose sa osobama na položaju i od njih ćete dobiti podršku za ostvarenje ciljeva koji su vam bitni u narednih mjesec dana. Ono što ste započeli u proteklom mjesecu ćete nastaviti da razvijate i u tome će vas pratiti sretne okolnosti. Sa kolegama na poslu ćete imati dobru saradnju, a ako se bavite privatnim biznisom i imate podređeno osoblje, i sa njima će biti ostvarena dobra saradnja, što će vam olakšati sprovođenje planiranih ciljeva u djelo. Najviše uspjeha ćete postići ako se bavite menadžmentom ili modernim tehnologijama. Imaćete nove ideje koje možete pretvoriti u inovacije. To posebno važi za rođene u znaku Bika koji se bave programiranjem i kreiranjem aplikacija za internet i mobilne uređaje. Pri tome je važno da obratite pažnju da vam neko ne ukrade ideju. Zbog toga nemojte mnogo da govorite okolo o vašim planovima i važne detalje zadržite u tajnosti. Neko bi mogao pokušati da se okoristi na vaš račun.
Budite pažljivi sa novcem. Ne bi valjalo da ulazite u veće investicije prije nego što pažljivo ispitate sve potrebne činjenice. U protivnom bi se moglo dogoditi da se nađete na gubitku. Na sreću, imaćete skrivene adute koji će vam pomoći da se izvučete iz nezgodnih finansijskih situacija. Bilo bi vam od koristi da izdvajate novac za tajne i skrivene fondove koji će služiti kao osiguranje u slučaju da se nekada nađete u komplikovanim novčanim situacijama. Započećete jedan poslovni ili privatni projekat koji ćete takođe držati u tajnosti, kako vas ne bi pretekla konkurencija.
Nezaposleni Bikovi će tokom februara dobiti priliku da rade nešto honorarno i za procenat. To još uvijek neće biti stalan i siguran posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Bićete povučeni i izbjegavaćete pojavljivanje u javnosti. Više će vam odgovarati da sa voljenom osobom, tj. bračnim ili emotivnim partnerom, provodite zajedničko vrijeme u intimi vašeg doma. Kada budete nasamo sa partnerom nećete biti mirni, već pojačano strastveni i nastojaćete da se postavite iznad svog partnera.
Vaš partner će biti više okrenut sebi nego što će vam posvećivati pažnju a vas će to iritirati, pa ćete na svaki način pokušavati da mu skrenete pažnju na sebe. U nekim trenucima će partner prihvatiti vašu igru i to vam donijeti dobru zabavu. Ipak, biće trenutaka kada će vaš partner negativno reagovati na vaše prijedloge, što će izazvati poneki sukob.
Ako ste slobodni:
Vi ste osoba koja voli hedonizam i uživanja ali ćete se u februaru ponašati suprotno svojoj prirodi kada je riječ o ljubavi i zabavi. Umjesto da čekate da vas neko osvoji, vi ćete postati osvajač. Pri tome ćete djelovati veoma nestrpljivo. Osobama koje vam se budu dopadale, a kojih će biti nekolicina, prilazićete direktno i očekivaćete brzu reakciju od njih i odgovor na vaše udvaranje. Ako to izostane, izgubićete interesovanje i tragati za onim ko će vas prihvatiti bez otpora.
Starijim Bikovima se savjetuje da ne uleću u avanturu za avanturom i da ne mijenjaju često partnere jer će biti skloni pretjerivanju u uživanjima, a to će brzo da ih iscrpi, pa za nešto ozbiljnije u ljubavi neće ostati mjesta.

Zdravlje:

Potrebno je da obratite više pažnje vašem zdravlju jer će biti osjetljivo u narednih mjesec dana. Bićete podložni virusnim upalnim procesima koji mogu da izazivaju visoku temperaturu i groznicu. Za preventivu je poželjno da uzimate kompleks vitamina, posebno C, E i B vitamin. Održavajte i kondiciju u optimalnoj formi.
U svrhu zdravstvene preventive i zaštite od virusnih infekcija, ishrana treba da bude obogaćena vitaminima, pa vam se preporučuje pojačan unos južnog voća, pomorandži, mandarina, ananasa i kivija. Pileća supa bi takođe bila poželjna na vašem jelovniku bar dva puta u toku nedelju dana. Tako će vaše zdravlje biti stabilno.

Srećni brojevi:

2, 14, 16, 22, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Tokom februara se posvetite podsticanju svoje kreativnosti. To će povećati šanse za uspjeh na više životnih polja, prvenstveno na poslovnom polju, a takođe i u ostvarenju privatnih planova, pa i u ljubavnim i društvenim odnosima. Imaćete priliv kreativnih ideja koje je potrebno da postepeno razrađujete i usmjerite se na one koje su realno ostvarive i za koje možete dobiti podršku. Biće vam potrebno i stručno usavršavanje, pa iskoristite priliku da odslušate poneki seminar i poboljšate svoje radne vještine. Podrška vašim idejama i planovima će stići od jedne ili više osoba na visokom položaju ali i iz inostranstva, za šta ćete moći da zahvalite srećnim okolnostima. To bi vam moglo donijeti putovanje u inostranstvo ili ćete uspostaviti nove kontakte i saradnju sa osobama koje žive daleko ili sa inostranom firmom. Ako se bavite oblastima dizajna, obrazovanja ili zabave bićete pozvani da predstavite vaš rad ili vaše ideje, što će proći zapaženo. Budite pažljivi jedino u vezi obrta novca jer na tom polju može da dođe do komplikacija u vezi jedne finansijske saradnje.
U prvoj nedelji februara poradite na svojim finansijama, na razradi plana i šema tokova novca, kako vas kasnije u toku mjeseca ne bi usporavali zastoji i komplikacije koje su na ovom polju moguće. Kasnije za to nećete imati vremena, niti ćete biti u mogućnosti jer ćete biti prezauzeti obavezama koje će da pristižu sa svih strana i koje će od vas zahtjevati da budete više u pokretu nego što je to i za vas uobičajeno. Bilo bi mudro da budete štedljivi i da ne ulazite u dugove i pozajmice. Novac ulažite u svoje usavršavanje. Kroz jednu plodnu stručnu saradnju ćete biti na dobitku.
Nezaposleni Blizanci će tokom februara volontirati u humanitarnim projektima, što će im donijeti korisne kontakte i moguć nov posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vama i vašem bračnom ili emotivnom partneru potrebno je više zabave i druženja sa zajedničkim prijateljima. Pokažite inicijativu i organizujte zabavu. Pripazite samo da ne pozovete nekoga ko bi mogao da vam pokvari zadovoljstvo i provod. Sa voljenom osobom više posjećujte predstave, biskope, pozorišta, koncerte.
Prihvatite partnerove prijedloge za zajedničke trenutke, čak i ako vam nisu sasvim po volji. Vašem partneru je potrebno da se pokrene jer mu postaje monotono. Kako ste vi po prirodi prilagodljivi, neće vam teško pasti da učinite partneru po želji jer će se to pozitivno odraziti na vašu vezu i doprineće dinamici, zbližavanju i boljem skladu.
Ako ste slobodni:
Osjećaćete pojačanu potrebu za novim kontaktima i poznanstvima i bićete u prilici da upoznate nove ljude sa kojima ćete sklapati prijateljstva. Jedno poznanstvo može da preraste u nešto više od početnog prijateljstva i da se između vas i druge osobe probudi obostrana simpatija. Pojaviće se još jedna osoba koja će takođe da privuče vašu pažnju. Počećete da se viđate sa obije osobe jer će vas to zabavljati, ali na duže staze to neće moći da potraje.
Stariji Blizanci će osjećati potrebu za više dinamike u svom ljubavnom životu jer će im biti dosadno. Zbog toga im neće biti strano da uđu u tajnu vezu sa nekim ko nije slobodan.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti uglavnom dobro. Da biste održali zdravlje stabilnim, potrebno je da budete više u pokretu i da se bavite svakodnevnim fizičkim vježbama. Ako ste u prilici, posjećujte teretanu više puta nedeljno, a ako niste praktikujte svakodnevne rekreativne vježbe. To će pojačati vaš imunitet i biće vam odlična zaštita od virusa.
Potrebna vam je pojačana ishrana. Meso i riba bi trebalo češće da vam se nalaze na jelovniku. Ako ste vegetarijanac, pojačajte ishranu gradivnim materijama – kuvani krompir, sirova šargarepa, luk, žitarice i integralne testenine. Dodajte voće zbog vitamina. Imunitet će vam pojačati i đumbir kao dodatak biljnim čajevima.

Srećni brojevi:

6, 11, 15, 25, 27


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Februar će vam biti značajan za ostvarenje važnih ciljeva na poslovnom polju. Imaćete pomoć i podršku vladara vašeg polja posla i karijere, Marsa, koji će tokom cijelog mjeseca prolaziti kroz znak Ovna kojim vlada i gdje je najsnažniji. To će vam dati ogromnu motivaciju i usmjerenje ka postizanju jednog važnog poslovnog ali isto tako i životnog cilja. Bićete puni poleta i usmjerićete svu svoju energiju u pokretanje novih poslovnih i privatnih projekata i ciljeva. Pri tome ćete biti efikasni u rješavanju, zaobilaženju i uklanjanju neizbježnih prepreka koje će vam se pojavljivati na putu ka cilju. Kako će vas priliv jake pokretačke energije činiti nestrpljivim i autoritarnim, potrebno je da pazite da ne uđete u sukob sa nekim od poslovnih partnera. Bićete skloni da namećete tempo koji će za neke ljude biti prejak, a vaš pravac razvoja planova koji bi trebalo da budu zajednički neće prihvatiti baš svako. Najviše teškoća ćete imati u odnosima sa saradnicima, koji će biti skloni da na svoju ruku rade nešto što nije sasvim u skladu sa vašim instrukcijama i očekivanjima.
Mada ćete biti efikasni i jasno usmjereni u svojim akcijama, na polju finansija nećete biti dovoljno vješti i bićete skloni da nedovoljnu pažnju posvetite finansijskim planovima i mogućnostima. Platni promet će vam se odvijati slabije nego što je potrebno da biste mogli da budete dovoljno efikasni na posovnom polju i u ostvarivanju ličnih ciljeva. Zbog toga je važno da po pitanju finasija budete pažljivi i da ne ulazite u komplikovane novčane situacije i veća zaduženja. Na sreću, vaš bračni ili emotivni partner će imati poboljšan priliv novca, ali ne bi valjalo da se potpuno na njega oslonite. Sa finasijama ćete bolje stajati ako se bavite uslugama, trgovinom i zanatastvom.
Nezaposleni Rakovi će biti uporni u traženju posla, ali kada ga nađu, biće neophodno i da se dokažu na novom poslu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Na početku mjeseca je poželjno da više razgovarate sa partnerom o zajedničkim planovima jer će vam to pomoći da lakše izađete na kraj sa finansijskim zahtjevima i potrebama koje će vas ovog mjeseca opterećivati. Vaš partner će podržati vaše prijedloge i vaša nastojanja u ostvarivanju ciljeva ali neće moći da vas podrži i finansijski u potpunosti.
U vezi zajedničkih ciljeva i načina njihohovog ostvarivanja neophodno je da budete pažljivi u odnosima sa partnerom jer se nećete oko svega složiti i oboje možete po nekim pitanjima da zauzmete tvrdokorne stavove, što može dovesti do nesuglasica i sukoba. Više fleksibilnosti će vam biti potrebno i potrudite se oko toga.
Ako ste slobodni:
Vaše strasti će biti pojačane i bićete više zainteresovani za avanture nego za ozbiljnu vezu. Vaši seksualni apetiti će se pojačati i tragaćete za novim uzbuđenjima. Tragaćete za osobom naglašeno vatrenog temperamenta koja će u vama pokrenuti dio koji ste zapostavili. Takav partner će vam pomoći da se oslobodite. Potreban vam je neko ko će umjeti da dominira jer nećete imati strpljenja sa osobama koje oklijevaju, koje su nesigurne i odugovlače da vam direktno priđu.
Nešto stariji Rakovi će imati aferu sa osobom sa kojom su bili u prijateljskim odnosima, a koja će im prići neočekivano direktno i priznati kako gaji prema njima osjećanja odavno. Razmislite prije nego što donesete odluku.

Zdravlje:

Zdravstvena situacija će vam biti stabilnija u odnosu na protekli mjesec, ali ćete biti osjetljivi na viruse zbog čega je neophodno da uzimate nešto za jačanje imuniteta. Med, kurkuma i C vitamin će povoljno uticati na jačanje vašeg imunog sistema. Takođe vam je potrebno i više kretanja, ako je moguće u prirodi na čistom vazduhu.
Tokom februara bićete najviše osjetljivi na promjene atmosferskog pritiska, što može da izaziva kod vas pospanost i povremene glavobolje. Ove neželjene simptome možete da ublažite radeći vježbe disanja. Pozitivan efekat na vaše zdravlje imaće i joga vježbe kao i tai-či-čuan, što je poželjno da praktikujete dva puta nedeljno.

Srećni brojevi:

7, 10, 14, 19, 26


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Očekuje vas mjesec dana napornog rada i suočavanja sa situacijama koje će vašu sposobnost upravljanja poslovima i vaše radne vještine staviti na iskušenja. Sve što budete radili nalaziće se pod nekom vrstom nadzora ili pod nečijom supervizijom, što vam neće dopuštati da budete opušteni i da dominirate. S druge strane, situacije u kojima se budete nalazili, bez obzira što vam neće biti po volji, mogu da budu korisne za vas jer će vas podsticati da uvećate i poboljšate vaše vještine i da naučite da izlazite na kraj i sa situacijama koje mogu da se pokažu kao vanredne s vremena na vrijeme. Budite pažljivi u odnosima sa osobama od autoriteta, jer su na toj relaciji moguća neslaganja. Vi ne umijete dobro da prihvatate kada vam neko iznad vas izdaje striktne naloge , posebno ako taj neko ne uvažava dovoljno vas kao ličnost, na šta ćete nailaziti povremeno i u odnosima sa pojedinim osobama iznad vas. Oslonite se na svoju prirodnu sposobnost da se postavite iznad situacije i dokažete svoje vrijednosti i prednosti. To vam je najjači adut ovog mjeseca.
Vaše finansije će zavisiti od sposobnosti da se prilagodite aktuelnim tokovima novca i ostvarite konstruktivnu saradnju i u onim oblastima gdje to nije jednostavno i lako. Na početku mjeseca su vam važni dogovori sa radnim kolegama i saradnicima i razrađen finansijski plan. Obaveze će od vas zahtjevati da budete često u pokretu i da učestvujete u pregovorima u vezi poslovnih pitanja. U ovome ćete se dobro snalaziti i pratiće vas srećne okolnosti. Uspjeh ćete postići kroz nastojanje da se usavršite, pa možete pohađati neki vid specijalizacije. Ako se bavite oblastia turizma, prosvete, saobraćaja i međunarodne trgovine, imaćete dosta prilika za uspjeh i napredak.
Nezaposleni Lavovi će imati više mogućnosti da započnu novi posao ali nije sigurno da će se zadržati na započetom poslu zbog prevelikih zahtjeva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Bićete pod uticajem bračnog ili emotivnog partnera. On će vam biti podrška u svakoj prilici. Vi nećete pokazivati svoje slabosti ali će vaš partner moći da vidi jasno kada ste kako raspoloženi, šta vam stvara nelagodu, kada ste pod pritiskom i iscrpljeni. Umjeće da se u tim situacijama postavi adekvatno i ulije vam novu snagu, za šta ćete mu biti zahvalni.
Bićete voljenoj osobi privrženi i nastojaćete da vaš brak ili emotivnu vezu postavite na čvršće temelje, mada nećete uvijek naći pravi način da svom partneru pokažete koliko vam znači podrška koju vam pruža. Razmatraćete zajedničke ciljeve i praviti zajedničke planove. Potrebno vam je više razgovora o raznovrsnim temema.
Ako ste slobodni:
Postoji neko ko vam je duže vrijeme u mislima i ko je osvojio vaše srce. Sve što ranije niste bili iz bilo kog razloga u mogućnosti da učinite kako biste toj osobi prišli i pokušali da privučete pažnju, učinićete tokom februara. U tome ćete imati više uspjeha u drugoj polovoni mjeseca. Biće vam potrebno više vremena i strpljenja ali će vam se uloženi napor i strpljenje isplatiti. Druga osoba će početi da vas primjećuje sa simpatijama. Nova veza je na pomolu.
Nešto starijim Lavovima javiće se osoba u koju su nekada bili zaljubljeni ili su bili u vezi sa njom, a koje je duže vrijeme bila daleko od njih, u drugom mjestu ili u inostranstvu. Ako obnovite kontakt nećete se razočarati.

Zdravlje:

Početkom mjeseca ćete biti podložni prehladi, pa vam se savjetuje da ne provodite duže vrijeme izloženi hladnoći i vjetru. Bićete u pokretu više nego obično, pa je potrebno da se oblačite u skladu sa aktuelnim vremeskim prilikama. U drugom dijelu mjeseca bićete osjetljivi na viruse. Preventiva vitaminskim koktelima je poželjna.
Kako ćete biti izloženi pojačanim naporima, neophodno je da svoje vrijeme rasporedite tako da vam ostane dovoljno vremena za odmor. Ako se budete previše iscrpljivali, imunitet će vam oslabiti. Koristiće vam da ishranu pojačate proteinima i da uvećate unos kalorija. Bićete ostljiviji nego obično na stresne okolnosti.

Srećni brojevi:

4, 7, 11, 18, 25djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Djevice,
Početkom mjeseca februara vaše kreativne sposobnosi i ideje će doći do izražaja. To će vam otvoriti nove mogućnosti da proširite vašu poslovnu ponudu i spojite ugodno sa korisnim. Ovo će biti period u mjesecu kada ćete biti opušteniji i kada će vam posao djelovati više kao zabava, pa će samim tim biti i manje stresnih situacija. Ovo je povoljan period za rođene u znaku Djevice koji se bave oblastima zabave i ugostiteljstva, ali i za one koji se bave modom, prosvetnim radom i radom sa djecom. Merkur, vladar vašeg znaka i ujedno vladar vašeg polja posla i karijere ulazi u znak Vodolije 7. februara i u vaše šesto polje. Potrebno je da naglasak stavite na usluge i na servise koji vas povezuju sa klijentima, mušterijama, uopšte ljudima koji su vam važni za poslovni uspjeh. Ako se bavite privatnim biznisom, neophodno je da poboljšate odnose sa podređenim osobljem, a to ćete uspjeti tako što ćete naći način da ih dodatno motivišete. Od velike važnosti će vam biti saradnja sa radnim kolegama i uopšte će vam viši nivo kolegijalnosti biti od koristi.
Na finansije obratite više pažnje jer ćete na tom polju nailaziti na izazove koji nisu nimalo naivni. Bićete skloni da povlačite nagle i nepromišljene poteze kada se radi o investicijama i bićete nepažljivi u pogledu troškova, što vam može naneti gubitke. Kako biste to izbjegli, oslonite se na nekog ko vješto barata finansijama i ima dobre uvide u aktuelne tokove novca, a ko bi mogao da vam postavlja zahtjeve koji vam neće biti po volji. Za vas je bolje da poslušate instrukcije nego da radite na svoju ruku. Uspjeh ćete postići ako se bavite poslovima vezanim za zdravstvo, higijenu ili ako ste po struci zanatlija. Budite pažljivi u odnosima sa nadređenima jer ćete nailaziti na neslaganja.
Nezaposlene Djevice će umjeti da se nađu na usluzi nekome ko će im otvoriti vrata za dobijanje stalnog zaposlenja.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Potrebno vam je više zabave i razonode. Potrudite se da motivišete voljenu osobu da vam se pridruži u osmišljavanju zajedničkog vremena. Već kasnije, nećete više imati vremena za zajedničke izlaske jer će doći na red druge sfere vašeg bračnog ili zajedničkog života, što će zahtjevati posvijećenost materijalnoj strani odnosa.
U drugoj polovini mjeseca bićete u mogućnosti da izdvojite sredstva za kupovinu nečeg novog za zajedničko domaćinstvo i porodicu. Počećete da uviđate vrijednosti i prednosti kod vašeg partnera kada se radi o ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Vaše strasti će se pojačati, što vam je dobar signal da poboljšate i seksualni aspekt vaše veze.
Ako ste slobodni:
Potrebno je da se oslobodite uticaja jedne osobe sa kojom ste imali vezu u prošlosti, a koja još uvijek u vama budi nadu da će se možda jednog dana obnoviti. Ako budete stalno mislili na prošlost, propustićete da primjetite jednu osobu u vašoj blizini koja pokazuje zainteresovanost za vas. To je neko ko je često u vašoj blizini, ponaša se predusretljivo, spremno da vam pruži uslugu, čak zna dobro šta vam je od usluga u ovom periodu zaista potrebno. Ta osoba nastoji da započne razgovor sa vama koji bi skrenuo ka privatnim temama. Prihvatite igru i predložite toj osobi opušten razgovor uz kafu. Ako vam se ne dopada fizički na prvi pogled, svakako će vas šarmirati njena elokventnost i intelignecija.
Nešto starije Djevice počeće da se ponašaju slobodnije i osobi koja ih zanima će prići direktnije i bez ustručavanja. Na vaše iznenađenje, osoba koja vam se sviđa će pozitivno reagovati na vaš pristup, što vam donosi pozitivne poene.

Zdravlje:

Bićete osjetljivi na promjene vremena što se može manifestovati kao bol u zglobovima, kako skočnim iznad stopala, tako i u predjelu šaka. Moguća je i otežana cirkulacija, što bi moglo da dovede do povremene glavobolje. Kao preventiva preporučuju vam se rekreativne vježbe, od kojih vam joga može najviše prijati.
Preporučuje vam se zdrava ishrana pojačana vitaminima. Multivitaminski kompleks sadržan je u kombinaciji sirovog voća i povrća, kao što su cvekla i šargarepa, jabuke, pomorandža i kivi. Pojačan unos tečnosti vam je neophodan. Pijte više vode, a kada ste umorni, prijaće vam topli čajevi. Zeleni čaj vam je dobar za detoksikaciju.

Srećni brojevi:

6, 13, 18, 24, 27


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Vaša prirodna sposobnost da ostvarujete srdačne odnose sa ljudima doći će do pojačanog izražaja u narednih mjesec dana. Pokazaćete veliku energiju, istrajnost i motivaciju u svemu što uključuje rad i kontakte sa drugim ljudima, bez obzira kojim se poslom bavite i koje ste ciljeve sebi zacrtali, čak i ako nemate stalno zaposlenje. Biće vam potrebno više vremena i strpljenja kada je riječ o pregovorima oko aktuelnih i budućih poslovnih pitanja i planova. Naročito obratite pažnju na sve što je povezano sa dugoročnim ciljevima, jer ćete od ovog mjeseca početi intenzivnije da radite na projektima tog tipa. Sa poslovnim partnerima ćete organizovati česte sastanke na kojima ćete razmatrati dalji napredak vaših zajedničkih poslova i dogovarati se oko neophodnih detalja kao što su finansiranje, sredstva za rad, rokovi i slično. U vezi toga vam neće sve ići jednostavno i nailazićete povremeno na suprotstavljene stavove. To će donositi tenzije i neophodnost da se uskladite i postignete kompromisno rješenje. U protivnom bi se mogao dogoditi i prekid jednog partnerstva, što bi poremetilo vaš napredak u poslu, a moglo bi i da vam nanese gubitke.
Imaćete dobar osjećaj za finansije i svu svoju energiju ćete usmjeriti na oblasti koje vam mogu uvećati profit. Ovo će od vas zahtjevati ofanzivno poslovanje, a to nije nešto što je vama blisko. To će staviti vašu sposobnost građenja harmoničnih odnosa na ispit, jer ćete sada biti u ulozi gdje ćete sebe staviti na prvo mjesto i voditi računa o iskuljučivo sopstvenim interesima. To će vam svakako donijeti dobitke. Uspjeh vas očekuje u oblastima javonsti i pravnim djelatnostima. Bićete oštri prema konkurenciji i nastojaćete da im preotmete dio tržišta i klijenata.
Nezaposlenim Vagama će biti potreban neko ko će im pomoći ili ih protežirati kod potencijalnog poslodavca.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Bićete neuobičajeno zahtjevni prema svom bračnom ili emotivnom partneru. Venera koja je vladar vašeg znaka će tokom februara prolaziti kroz suprotni znak, Ovna, gdje je u izgonu. Insistiraćete na svojim potrebama u ljubavi i zamjeraćete partneru što vam ne pruža dovoljno pažnje. Bićete osjetljiviji nego inače.
Vaš partner će djelovati kao da je samom sebi dovoljan, pa biste mogli da se osjećate da ste u podređenom položaju. To će u vama izazivati negativnu stranu vaše ličnosti. Pazite da to ne dovede do sukoba i pojačanog nesklada. Kako će vam u isto vrijeme strasti biti pojačane, ravnotežu u odnosima sa partnerom nalazićete u krevetu.
Ako ste slobodni:
Bićete raspoloženi za zabavu i izlaske više nego za traganje za nekim s kim biste započeli emotivnu vezu. Primjetićete kako vam se neko nevješto udvara ili vam šalje tajne signale da mu se dopadate. Mada će vam se ta osoba dopasti, nećete imati dovoljno strpljenja za njenu nesigurnost da vam otvorenije priđe. Kako neće biti nikog drugog ko bi vam privukao pažnju i izazvao emocije u vama, sa tom osobom ćete prihvatiti prijateljstvo ali nećete biti spremni za vezu.
Starije Vage će dovesti osobu koja im se dopada pred svršen čin tako što će učiniti nešto nesvakidašnje u svom pristupu. To im može donijeti početak veze o kojoj su ranije samo maštali.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osjetljivo i potrebno je da se čuvate virusnih infekcija. Posvetite više pažnje preventivi. Na prvom mjestu vam je potrebna bolja fizička kondicija radi jačeg imuniteta. U tu svrhu bi vam koristile lakše fizičke vježbe, rekreativne aktivnosti, kao odlazak u teretanu ili svakodnevna šetnja u prirodi, gdje je vazduh čistiji.
Nailazićete na smetnje u vidu variranja krvnog pritiska. To možete da poboljšate zdravom ishranom, tako što ćete unositi više voća i praktikovati kalorične obroke sa dodatkom morske ribe i morskih plodova. Mlijeko i mliječne proizvode koristite u manjoj mjeri, a pojačajte povrće kuvano na pari.

Srećni brojevi:

8, 15, 18, 24, 28


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Tokom februara bićte angažovani više oko vaših ličnih ciljeva i planova, nego što ćete moći da se posvetite razvoju poslovnih projekata. Najviše vremena ćete posvetiti unapređenju odnosa sa radnim kolegama i osobama koje viđate kroz posao. To je važno jer će vam to u drugom dijelu mjeseca pomoći oko ostvarenja jednog cilja. Ostvarićete dobru saradnju sa osobama od autoriteta. Vi sami ćete umjeti da ispoljite autoritet u važnim situacijama i da ubrzate tok razvoja onoga što vam bude povjereno. Sa preprekama ćete lakše nego obično izlaziti na kraj. U svemu što budete radili, kako na poslu, tako i privatno, ispoljavaćete hrabrost, brzinu, efikasnost, borbenost i takmičarski duh. Vaša sposobnost da predvodite će vam pomoći da se uhvatite u koštac sa nepredviđenim preprekama i konkurencijom. Ako se bavite privatnim poslom, sa podređenim osobljem ćete imati nesuglasica jer neće umjeti da odgovore izazovima. Obratite pažnju na mogućnost da neko pokuša da se okoristi preko vaših leđa i ostvari dobit na vašu štetu.
Mada ćete ulagati dovoljno energije u ostvarenje planiranih ciljeva, čak i više nego što se od vas očekuje, ostvarena zarada neće biti u skladu sa onim što očekujete. Jednim dijelom je to zbog toga što vam okolnosti neće ići na ruku i što ćete se suočavati sa nečim nad čim nemate uticaja niti kontrolu. Drugim dijelom je to prouzrokovano vašim propustima u proteklom periodu. Zbog toga izbjegavajte nepotrebne rizike i zaduživanje. Uspjeh ćete postići ako se bavite proizvodnjom alata, zdravstvom, hirurgijom i prometom nekretnina. Ovo nije mjesec kada treba da izlazite u javnost. Sa jednim poslovnim partnerom bi moglo da dođe do razilaska interesa i prekida saradnje.
Nezaposleni Škorpioni će uložiti svu svoju vještinu da bi pobjedili na konkursu za radno mjesto koje im je potrebo i imaće uspjeha u tome.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Osjećaćete potrebu za više intimnih zajedničkih trenutaka. Više će vam prijati da vrijeme sa bračnim ili emotivnim partnerom provodite nasamo u zajedničkom domu ili na nekom mjestu gdje volite povremeno zajedno da odete, nego što ćete biti raspoloženi za izlaske i zabave. Prijaće vam da maštate zajedno.
Iznenadite voljenu osobu tako što ćete je izvesti na pozorišnu predstavu, bioskop ili koncert. Bićete veseli i dobro raspoloženi i umjećete da svog partnera nasmijete i opustite. Jedino budite pažljivi da vaš partner ne sazna za nešto što od ranije krijete od njega, jer bi vaša veza zbog toga mogla da trpi i krene neželjenim tokom.
Ako ste slobodni:
Privlačiće vas “zabranjene” ljubavi i osobe koje nisu slobodne. Lako se može dogoditi da uđete u tajnu vezu sa osobom koja će vas privući svojim izgledom i seksipilom. Vaš motiv da uđete u tajnu vezu će biti čista erotika. Prema toj osobi nećete gajiti dublja osjećanja niti ćete biti zainteresovani za nešto više od povremenog viđanja. Ono što vam se neće svidjeti je da će ta osoba biti zaljubljena u vas i da će insistirati na zajedničkim planovima za budućnost.
Stariji Škorpioni će biti u prilici da obnove vezu sa osobom sa kojom su niz godina ranije bili u vezi, a koja je godinama bila daleko. Pokušaj obnavljanja veze neće biti u skladu sa očekivanjima, ali će biti dobro dok bude trajalo.

Zdravlje:

Bićete dobrog zdravlja i u odličnoj fizičkoj kondiciji. Osjećaćete neprestanu potrebu za akcijom i pokretom. Imaćete višak energije koji je neophodno da usmjerite na korisne aktivnosti ili na fizičke vježbe. Ako se ne usmjerite na fizičke aktivnosti, bićete napeti i neoprezni, pa u žurbi možete da se povrijedite. Budite pažljivi u rukovanju oštrim predmetima.
Preporučuje vam se ishrana koja sadrži dosta proteina i hranljivih sastojaka potrebnih za napore kojima ćete biti izloženi, a takođe vam je taj način ishrane povoljan za jačanje imuniteta. Izbjegavajte pretjerano začinjenu hranu jer može izazivati želudačne i probavne smetnje. Mlijeko i mliječni proizvodi će vam prijati.

Srećni brojevi:

3, 7, 16, 21, 26


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strijelčevi,
Na početku mjeseca obratite pažnju na troškove i finansije. Zarada neće preći očekivanu nego će čak biti ispod očekivane. To će vas usporiti u realizaciji planiranih radnih zadataka. Umjesto da žurite, potrebno je da usporite i da na prvom mjestu pregledate važne investicije, rokove isplata i uplata i uporedite sve to sa vašim trenutnim mogućnostima. Nikakvi rizici vam nisu tokom februara isplativi. Potrebno je da sve što radite i sve u šta ulažete novac i sredstva bude sigurno i provjereno, u protivnom vas mogu snaći gubici. Već od druge sedmice u februarau usmjerite se na pravljenje radnih planova i organizovanju svog vremena i obaveza. Na organizaciju se usmjerite detaljnije. Biće vam potrebna dobra povezanost sa radnim kolegama, saradnicima i ostalim osobama koje su uključene u vaše svakodnevne aktivnosti. To će zahtjevati dobru vremensku usklađenost kako biste izbjegli kašnjenja. Bićete iz tog razloga više nego obično u pokretu ali na lokalnom nivou, pa je važno i da se u pogledu saobraćaja bolje organizujete.
Najviše vremena ćete utrošiti na poslovne pregovore. U tome ćete umjeti da se snalazite i da ostvarujete planirane rezultate. Umjećete da iskoristite svoje komunikativne vještine da pridobijete sagovornike i sklopite obostrano korisne dogovore i ugovore. Na povremene teškoće ćete nailaziti u dogovorima sa osobama na vsokom položaju, kao što su generalni direktori velikih organizacija, na čiju riječ nećete moći da se oslonite, jer ćete uvidjeti da umiju da se hvale, ali su na djelima slabi. Na teškoće ćete nailaziti i u osnosima sa pojedinim saradnicima koji će pokušati da vas uvuku da prihvatite rizične dogovore, ali to nemojte da prihvatate jer vas može skupo koštati.
Nezaposleni Strijelčevi će biti aktivni u komunikaciji sa potencijalnim poslodavcima, što će im pružiti bolje šanse za dobijanje zaposlenja.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Poboljšaćete odnos sa bračnim ili emotivnim partnerom tako što ćete nastojati da usavršite svoje vrline, talente i potencijale. Neophodno je da budete više nego obično u kontaktu sa partnerim i da svakodnevno imate vremena za otvorenu i iskrenu komunikaciju o važnim pitanjima u vašem zajedničkom ili porodičnom životu.
Vi znate da se zabavljate ali za vas zabava može da bude i avantura u prirodi, ne samo izlazak na mjesta za zabavu. Kako ćete biti puni energije i raspoloženi za nešto novo i nesvakidašnje u vidu zabave, predložićete to voljenoj osobi. Vaš partner neće biti raspoložen u početku i biće nepovjerljiv ali će ipak pristati. Rezultat će vas oboje oduševiti.
Ako ste slobodni:
Djelovaćete izuzetno privlačno i harizmatično na osobe suprotnog pola, što će vam donijeti puno potencijalnih udvarača ali će vašu pažnju privući jedna osoba koja će biti dovoljno hrabra da vam sve što misli o vama direktno i bez ustručavanja kaže u lice. Privući će vas to što će ta osoba biti drugačija od onoga na šta ste navikli od ostalih i nećete biti sigurni da li vi osvajate nju ili ona osvaja vas. Dok razmišljate šta vam se dešava, odjednom ćete shvatiti da ste započeli novu vezu.
Nešto stariji Strijelci će tragati za avanturama i neobaveznim viđenjem uz neizbježan seks. Sa jednom osobom ćete odjednom poželjeti nešto više, ali ćete ubrzo shvatiti da ste toj osobi samo još jedna recka na zidu.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osjetljivo. Bićete podložni virusnim infekcijama i upalnim procesima. To će od vas zahtjevati da više pažnje obratite na svoj imunitet i preduzmete preventivne mjere. U to spada redovno provjetravanje prostorija u kojima duže boravite, izbjegavanje velikih gužvi i mjesta gdje ima mnogo ljudi.
Bavljenje rekreativnim aktivnostima u prirodi vam se preporučuje, što podrazumjeva bar jednom do dva puta nedeljno dužu šetnju. Od ishrane konzumirajte lakšu hranu i više tešnosti sa dodatkom vitamina. Cijeđeni sokovi, posebno limunov, su vam potrebni za jači imunitet. Med i matični mleč su još jedno sredstvo za bolje zdravlje.

Srećni brojevi:

9, 14, 18, 20, 27


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Već na samom početku februara potrebno je da postupate mudro i hladne glave u realizaciji onoga što vas čeka na putu ka ostvarenju poslovnih i ličnih planova. Na oba polja, poslovnom i privatnom, očekuju vas različite okolnosti i biće vam teško da se organizujete i stignete sve na vrijeme. Naći ćete se u jednom trenutku potpuno razvučeni između svojih poslovnih i ličnih aktivnosti, kao i između radnih i kućnih, tj. porodičnih obaveza. Nećete uspijevati da se povežete dobro sa osobama koje su vam važne u oba slučaja. Zbog toga ovaj mjesec nije povoljan za rad na velikim i dugoročnim poslovima. Bićete izloženi raznim pritiscima da se postavite drugačije nego što ste navikli kada je riječ o načinu na koji obavljate svoj posao i svakodnevne aktivnosti. Vama je teško da mijenjate svoje navike i volite kada se sve odvija poznatim i ustaljenim tokom. Prijaju vam vaši dnevni rituali. To je upravo ono čega ćete trebati da se bar jedno vrijeme odreknete kako biste uspjeli da postignete očekivane rezultate. Ležernost i opušenost vam neće donijeti uspjeh.
Mada je vaš stil rada takav da sve radite sistematično, dio po dio, naizgled polako ali sigurno, tokom februara će vam se nametati sasvim drugačiji radni tempo. Biće mnogo toga što je neophodno pozavršavati u što kraćem roku. Vi ne volite da žurite ali ćete upravo to trebati da radite u narednih mjesec dana. To važi i za vaš posao, ali i za privatni život. Od naređenih ćete trpeti veliki pritisak da sve bude brzo, efikasno i u roku. Imaćete utisak da nemate dovoljno vremena niti uslova, što će izazivati neslaganje sa nadređenim osobljem, ali i često odsustvovanje od kuće i manje učešće u porodičnim obavezama, pa ćete se suočavati sa teškoćama u porodici. Kompromisi će biti neophodni.
Nezaposleni jarčevi će trebati da promijene način pristupa traženju posla kako bi ga konačno dobili. U protivnom ih očekuje neuspjeh i dalja nezaposlenost.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Sa bračnim ili emotivnim partnerom ćete moći da se usaglasite oko svega što je važno da bi vaš odnos funkcionisao bez većih teškoća. Mada nećete biti u mogućnosti da sa partnerom provodite onoliko vremena koliko biste željeli, vrijeme koje utrošite na druge stvari pokazaće se korisnim za oboje, jer će vam donijeti materijalnu korist na duži rok.
Biće vam potrebna podrška i razumijevanje od strane voljene osobe, na šta nećete nailaziti uvek kada vam zatreba ali će ipak u najvažnijim trenucima partner biti uz vas. Potrebno je da poradite na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, jer ćete imati povoljne okolnosti u vezi toga, što će doprineti skladnijom odnosima izmađu vas dvoje.
Ako ste slobodni:
Biće vam teško da priđete osobi koja vas već duže vrijeme privlači jer nećete biti sigurni kako da se postavite i da li će vaš nastup biti uspješan. Kada se konačno odlučite da to učinite, shvatićete da je ta osoba zainteresovana za nekog drugog ili je nedavno ušla u vezu. Nakon toga ćete se naći na meti osobe koja je u vas zaljubljena i koja će vas proganjati i pokušavati da vas uvjeri kako vam je idealni partner. Vama će to biti suviše, a potencijalni udvarač vas neće ni privlačiti.
Nešto starijim Jarčevima probudiće se potreba za osobom sa kojom bi mogli da imaju ozbiljnu emotivnu vezu i eventualno porodicu. Biće im potrebno dosta strpljenja i truda da bi takvu osobu upoznali i zainteresovali je.

Zdravlje:

Biće vam osjetljivi disajni organi i grlo. Lako možete navući prehladu. U slučaju da se to dogodi, najbolje bi bilo da mirujete par dana i da uzimate dosta tečnosti i vitamina. Nikako nemojte da se izlažete prevelikim naporima i vlažnom, hladnom i vjetrovitom vremenu. U protivnom bi prehlada mogla da se zakomplikuje.
Zbog osjetljivosti zdravlja, za preventivu uzimajte med, suncokretove semenke, jabuke i veće količine C i E vitamina. Topli napici , takođe u većim količinama, su isto tako preporučljivi. Od toga će vam prijati zeleni i crni čaj, menta, mješavina ljekovitog bilja, kao i kakao ili topla čokolada povremeno.

Srećni brojevi:

5, 11, 14, 22, 28


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Vladar vašeg polja posla i karijere, Mars, prolaziće u februaru kroz vaše polje saobraćaja i komunikacija i biće u znaku Ovna, kojim vlada i gdje djeluje snažno. To će vam na pomenutim poljima donijeti mogućnosti za ostvarenje zapaženog uspjeha. Očekuju vas kraća, lokalna putovanja i mnogo susreta i razgovora sa poslovnim partnerima, osobama koje su vam važne u poslu, ali i sa poznanicima i prijateljima koji će vam davati korisne savjete. Za početak je važno da se pozabavite onim pitanjima koja vam nisu dovoljno jasna i gdje se može dogoditi da dođe do zabune ili nesporazuma, što bi se negativno odrazilo na ostvarenje vaših ciljeva. Ako je potrebno, obavite nekoliko razgovora iza zatvorenih vrata u prvoj sedmici februara. Nakon toga ćete imati jasne ideje kako da se postavite u daljem toku razvoja planiranih aktivnosti. Mnogo toga će zavisiti od dobre organizacije. Vi ćete umjeti da uzmete stvari u svoje ruke i da prihvatite višak odgovornosti ali ćete isto tako biti skloni da brzate i da zauzimate tvrdokorne stavove.
Nedostajaće vam ljubaznost i osjećaj za druge ljude, koliko mogu i do koje granice možete nešto da očekujete od njih. Ovo naročito važi za rođene u znaku Vodolije koji se bave menadžmentom ili su na nekom od rukovodećih položaja. Bićete skloni da vršite pojačan pritisak na podređeno osoblje ali ne smijete u tome da pretjerate jer ćete postići suprotan efekat od očekivanog. Na ovo obratite pažnju i u poslovnim pregovorima. Bićete potpuno jasni i direktni ali možete sagovornicima djelovati previše autoritarno. Umjesto toga je potrebno da na njih djelujete podsticajno, da ih pokrenete na akciju tako što ćete u njima probuditi takmičarski duh i osjećaj za fer igru i to će vam donijeti uspjeh i dobitke.
Nezaposlene Vodolije će uspjeti da pobjede na konkursu za novi posao tako što će uvjeriti poslodavca da su oni prava osoba za posao koji im se nudi.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vaš osnos sa partnerom će biti vrlo blizak u februaru jer će se ovaj oslanjati na vas u mnogo čemu. Biće vam privržen i djelovaće kao da se ponovo zaljubio u vas, kao kada je vaša veza bila na početku. Iskoristite ove trenutke za zajedničke aktivnosti i za intimne trenutke udvoje. Nemate često priliku da uživate u takvim trenucima.
Umjećete da voljenoj osobi dodijelite poneki kompliment i da pokažete više inicijative za zajedničke aktivnosti. Unećete i više dinamike u vašu emotivnu vezu. Iznenadićete prijatno svog partnera tako što ćete izdvojiti veću sumu novca za vrijedan poklon ili kraći izlet ili vikend putovanje gdje ćete se oboje dobro provesti i uživati.
Ako ste slobodni:
Bićete direktni i jasno ćete staviti do znanja osobi iz vaše bliže okoline koju srećete već duže vrijeme na putu do prodavnice kako biste voljeli da se nađete na kafi i pozvaćete je da izađe sa vama. Nadajte se pozitivnom odgovoru ali imajte u vidu da vaša simpatija neće lako pasti na vaš šarm i da ćete morati da se svojski potrudite. Posebno obratite pažnju da vam je neophodan istinski šarm i lijepi maniri, jer ćete biti skloni da to ispustite iz vida.
Nešto starijim Vodolijama će se ukazati prilika da na jednom putovanju ili izletu upoznaju osobu koja će ih privući. Za kratko vrijeme neće moći da uđu u vezu ali će uspjeti da nastave i održe kontakt nakon putovanja.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja. Kako ćete biti često u pokretu, kondicija će vam biti u dobroj formi, što će pozitivno uticati i na otpornost vašeg organizma na razne viruse. Ono na šta je potrebno da pazite je da ne pretjerate u aktivnostima. Nađite dovoljno vremena za odmor i psihofizičku relaksaciju.
Od ishrane vam se preporučuje lakša hrana, kao što je kuvano povrće, morska riba i voće bogato C vitaminom, kao što su pomorandže ili ananas. Takođe će vam prijati mlijeko i mliječni proizvodi, kao što su jogurt, može i voćni, ali i punomasni sirevi. Pojačan unos tečnosti vam je važan radi bolje probave.

Srećni brojevi:

6, 14, 16, 25, 29


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Tokom februara će se dio vaših poslovnih planova i obaveza sporije odvijati i dolaziće do povremenih zastoja. Ono što možete da riješite, riješićete, a ono što silom prilika budete morali da odložite, ne treba da vas mnogo brine. Doćiće i to na red svakako. Neke obaveze koje su zaostale, a koje ste u ranijem periodu bili primorani da odložite, uspjećete da zatvorite tokom februara. Srećne okolnosti vam neće okrenuti leđa ali se nemojte pepustiti samo sreći. Važan je vaš stav i osjećaj za vrijeme i rokove. Ispravnim stavom i dobrom organizacijom uspjećete da se izborite sa zastojima i ostalim preprekama na koje budete nailazili na putu ka ciljevima koje ste sebi postavili. Obratite više pažnje na informacije koje budete primali i na razgovore sa poslovnim partnerima, saradncima i radnim kolegama. Moguće su povremene nejasnoće, naročito u drugom dijelu mjeseca, pa je neophodno da svaku nejasnoću odmah i na vrijeme razjasnite. Vaš posao mogu ometati glasine i spletke koje će plasirati konkurencija u borbi za tržište i klijente.
Sa finansijske strane ćete imati pojačanu ambiciju i pokazivaćete veliku upornost u nastojanju da poboljšate svoju zaradu, profitirate od investicija i povećate uloge u poslu kojim se bavite. Pokrenućete nešto novo što ima za cilj da vam donese veći novac. To neće biti dugoročan poslovni projekat već nešto što je u trendu i što može za kratko vrijeme da se plasira kao sezonski hit. Bićete ciljno usmjereni i prilično efikasni, što će vam donijeti sigurne dobitke. Jedino na šta treba da obratite pažnju su poslovni dogovori. Nemojte se pouzdati ni u čiju riječ, već insistirajte da vam druga strana pruži garancije i sklopi ugovor koji je pravno obavezujuć. Tako ćete izbjeći manipulacije i pokušaje prevare sa nečije strane.
Nezaposlene Ribe će umjeti da istaknu svoje vrijednosti i prednosti, što će im donijeti povoljne šanse da dobiju posao koji bi željeli i biće zadovoljni novim radnim mjestom.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Početkom mjeseca ćete biti rapoloženi za zabavu, izlaske i druženja. Iskoristite ovaj period da osmislite dobar provod za vas i vašeg bračnog ili emotivnog partnera. Tako ćete unijeti više dinamike u vaš odnos i spriječiti da vas obuzme monotonija. U drugom dijelu mjeseca ćete imati pojačanu potrebu za intimnim trenucima u dvoje.
Naći ćete više vremena za vas i vašeg partnera. Najviše će vam prijati oni momenti kada ćete biti sami, samo vas dvoje, i kada ćete moći u potpunosti da se posvetite jedno drugom. Mada nećete imati pri tome dobar osjećaj za romantiku, unećete nekakve inovacije u zajedničku atmosferu, što će sasvim adekvatno nadomjestiti manjak romantike.
Ako ste slobodni:
Osjećaćete potrebu za potvrdom vaših ličnih vrijednosti od strane jedne osobe koja vas privlači. Ta osoba je dovoljna samoj sebi i nema osjećaj za druge, ali će vama upravo ta osoba predstavljati izazov i bićete motivisani da je osvojite kako bi vam odala priznanje. Prilikom osvajanja nećete koristiti konvencionalne metode, nego ćete biti originalni u svom nastupu, čime ćete pridobiti pažnju koju želite. Tek kada dobijete priznanje, odlučićete da li ćete ući u novu vezu.
Nešto starijim Ribama će značiti pažnja kojom će ih obasipati jedna osoba, ali se lako može dogoditi da ta osoba ne bude slobodna. Tajna veza je moguća jer će ta osoba uspjeti da vam se uvuče pod kožu.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osjetljivo. Posebno ćete biti osjetljivi na hladnoću, pa su moguće smetnje u vidu prehlade, spore cirkulacije i tegoba u predjelu zglobova. Savjetuje vam se da se dobro utoplite kada izlazite negdje po hladnijem vremenu, kao i da više vremena provodite u toplom i da se odmarate.
Kao preventiva za bolje zdravlje i jači imunitet savjetuje vam se konzumiranje kalorične hrane sa dosta proteina. Crveno meso, rečna riba, kiseli kupus, sa dodatkom kompleksa vitamina. Posebno će vam biti važan B vitamin zbog lakšeg podnošenja mentalnih napora i radi boljeg opuštanja cijelog organizma.

Srećni brojevi:

8, 12, 17, 20, 24


Mjesečni horoskop za februar pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!