Mjesečni horoskop za JANUAR 2016.

Mjesečni horoskop za januar 2016.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec januar 2016. koji vam je pripremio naš tim astrologa!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:
Dragi Ovnovi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Krećemo sa lijepim prognozama, a koje se tiču poslovnih rezultata u januaru. On bi mogao da bude jedan od najboljih, ako ne i najbolji, mjesec tokom prve polovine 2016. godine. Dok drugi budu odmarali, prazničili, vi zaboravite na provode već se bacite na posao. Makar sami bili u kancelariji, dok drugi slave i odmaraju, vi se pirhvatite posla i budite vrijedni. Znajte da niste sami. Uz vas su, Sunce, koje vam daje pozitivnu energiju toliko potrebnu za dobar rad, kao i Saturn u znaku Strijelca, koji je tu da vam pomogne oko mudrih i pravilnih donošenja odluka. Ovaj mjesec je dobar za poboljšanje postojećih i stvaranje novih poslova, poslovnih odnosa i partnerstava. Ako ste isplanirali nešto novo što bi moglo da vam poboljša finansijsko stanje, sada je pravi trenutak da sa poslom krenete. Bićete puni inspiracije, bićete puni radne snage. Iskoristite je na bilo kom mjestu, u bilo kom trenutku. Budite spremni za posao, poslovne razgovore. Možda baš na nekom neočekivanom mjestu pronađete potencijalne poslovene partnere, sklopite nove poslove.
Dobar mjesec, sve je u vašim rukama! Iskoristite pozitivne aspekte!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se ljubavi tiče, za razliku od posla, tu baš neće biti sve sjajno.
Standardnan mjesec. Tokom njega pokušajte da što više vremena odvojite za partnera, i to da se partneru predate 100% pošto bi moglo da dođe do nesuglasica i problema u odnosu ako se partner osjeti zapostavljeno. Ako ste prezauzeti poslom ili drugim obavezama, stavite to partneru na znanje, a kada ste sa partnerom, izbacite i posao i sve ostalo iz glave i posvetite se samo njemu.
Čuvajte se nekih izjava, bile one tačne ili ne, koje bi mogle da povrijede partnera. Znajte da retrogradni Merkur i dalje utiče na vas, pa bi nešto izrečeno moglo da pokvari godine i godine odnosa, a partneru tolerancija neće biti jača strana u ovom periodu.
Period opasan i zbog potencijalnih avantura i zabranjenih veza u koje biste mogli da upadnete! Uhvatićete sebe, bili vi dama ili gospodin, u nekom flertu čim se nađete u prijatnom društvu. Tu vam ništa nećemo savjetovati, sve znate sami, zar ne?

Ako ste slobodni:
Januar, divan period za avanture i avanturice, pa je moguće da će neko da vam zagrije srce tokom ovog mjeseca. Da li će do veze doći ili ne, to zavisi samo od vas, ali postoje velike šanse da upoznate neku divnu osobu. Onu koja će vam se fizički na prvi pogled svidjeti, a kada je upoznate malo bolje – “odlijepićete”. Moguće je da ćete već tokom decembra vidjeti neku zanimljivu osobu, a sada je upoznati i krenuti sa leptirićima u stomaku. Velike su šanse za upoznavanjem tamo gdje se nešto dešava, gdje ima dosta ljudi, gdje akcija ne prestaje. To bi mogao da bude neki javni skup, proslava. Ne propuštajte ništa, idite gdje god vas pozovu, ali ako treba otiđite i bez poziva i dobro se zabavite.
Mnogo bolji period za slobodne Ovnove od onih zauzetih, pa ga iskoristite na najbolji mogući način!

Zdravlje:
Zdravlje – da kucnemo u drvo, odlično! Ako tražimo baš nešto da ne bude sve idealno, moguće je da vas uhvati neki umor, ili kratkotrajne depresije, a koje će nestati isto onako kako su došle. Što se umora tiče, najbolji recept je – odmaranje, zar ne? Dajte sebi što više vremena, bar tokom praznika, da se odmorite, našetate, napunite pluća čistim vazduhom. I kada odete negdje u goste, slave, proslave… shvatite i to kao vid odmora, pa se tu psihički odmorite, i to vam je i te kako potrebno. Čuvajte se prehlada, ali ne zato što su aspekti takvi, već što će biti prohladno. Uživajte.

Srećni brojevi:
3, 7, 13, 21, 24


bikBIK

Posao:
Dragi Bikovi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Što se vašeg poslovnog plana tiče, januar je uglavnom mjesec tokom koga slavimo, odmaramo, vraćamo se u normalu i tako u krug. Mjesec koga ne možemo da smatramo za ozbiljan period što se poslovnih planova tiče, pa eto, i vas očekuje ta sudbina tokom narednih 30-ak dana. Ovo je mjesec tokom koga će vas obasjavati Venera koja vlada vašim poslovnim znakom, pa ipak postoje mogućnosti za neke neplanirane zarade, bonuse, povišice, i to prvom polovinom mjeseca. Zato, ako vas neko pozove u vezi posla, nemojte da ga otjerate pričom da su praznici i da odmarate, već dajte sve od sebe da i tokom praznika ispunite ono što se od vas očekuje, moglo bi biti plodonosno! Ako treba da se koncentrišete na nešto tokom januara, neka to budu planovi za budućnost, i to planovi koje ćete da donesete na osnovu grešaka koje ste činili tokom prošle godine. Razmislite šta ste mogli da uradite a niste ili šta ste uradili ali pogrešno, i držite se vaših zaključaka.
Osim toga, pokušajte da izgradite što bolji imidž za sebe, i to prvenstveno kod onih od kojih vam zavisi pozicija. Nekada je potrebno reći i nešto što ne mislite, klimnuti glavom za svaku glupost koju čujete… a sve karijere radi. Pa eto, borite se i vi!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Period tokom koga su mogući problemi na polju ljubavi, odnosa, je pred vama. Sredinom mjeseca, pa na dalje, mogući su sukobi sa partnerom, nesuglasice oko svih životnih stvari (troškovi, prijatelji, porodica, svakodnevne sitnice…), a retrogradni Merkur je tu da hrani napetost među vama, i da se sladi svakom teškom i ružnom izgovorenom riječju. Što je najgore, mogući su i neopravdani izlivi ljubomore, kako vas ka partneru, tako i od partnera ka vama, pa će dobar dio Bikova slaviti svaki miran dan, dan bez povišenog tona. Kako kraj mjeseca bude dolazio, tako će i tenzije da opadaju, pa ćete kraj mjeseca dočekati kao da ništa nije ni bilo, ali pod uslovom da baš ne zakomplikujete jedno drugome život tokom prethodnih 20-ak dana. Zato, kompromisi, duuugački razgovori, opuštanje uz stvari koje oboje volite i naranvo prećutkivanje nečega što biste rado rekli da pobijedite partnera u toj bespotrebnoj borbi. Izdržite sve što je ružno, nakon toga vam se vraća ono što je lijepo, ono zbog čega i jeste zaljubljeni!

Ako ste slobodni:
Period je takav da morate doživjeti, ako ništa drugo onda bar neki flert tokom drugog dijela mjeseca, i to u nekoj svojoj neposrednoj okolini. Nećete nigdje morati da idete, putujete, izlazite, osoba sa kojom ćete razmijeniti lijepe riječi je već u vašoj okolini (posao, škola, komšije, prijatelji itd). Ono što je lijepo znati, je da ćete tokom ovog mjeseca biti jako šarmantni, šarmantniji nego inače, pa to može da ostavi dobar utisak na vaše sagovornike. Iskoristite taj šarm i znajte da vam je sreća namijenjena tokom cijelog mjeseca, pa možda ta sreća donese ono što biste najviše i voljeli! A kada vam neko zapadne za oko, budite uporni ali i dostojanstveni (naročito muškarci), osvajajte polako ali sigurno. Srećno!

Zdravlje:
Mjesec tokom koga ćete biti “roviti” tj podložni svim aktuelnim / sezonskim virusima i bolestima, pa se trudite da radite na imunitetu, da ga svaki dan ojačate što je više moguće, prvo prirodnim putem, a onda i dodatnim preparatima uz konsultaciju sa vašim ljekarom, naravno. Dobar dio ljudi iz vašeg horoskopskog znaka će imati manjih zdravstvenih problema tokom mjeseca, ne opasnih ali dovoljno dosadnih da vam pokvare raspoloženje.
Pripazite se i povreda, naročito onih povreda na poslu ili dok idete ka poslu/školama. Ako budete imali mogućnosti, krajem mjeseca provjerite i kakva vam je krvna slika nakon prazničnih trpeza i fizičkih neaktivnosti.

Srećni brojevi:
1, 5, 18, 26, 30


blizanciBLIZANCI

Posao:
Dragi Blizanci,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Započinjemo ovu godinu sa dosta elana i radne snage, pa što da ne napravite neke rezultate zbog kojih ćete do kraja godine imati osmijeh na licu, i koji dinar u novčaniku. Imate odlične aspekte za dobar poslovni mjesec, pa ih realizujte kako znate i umijete. Da se odmah razumijemo, ovo nije mjesec tokom koga ćete napraviti veliki novac, planete su vam u opoziciji sa poljem novca, štaviše možete imati nekih finansijskih teškoća (kašnjenje isplate, pozajmice, neočekivani troškovi), ali baš sada možete da se osigurate da vam naredni period bude dobar. Imaćete podršku svih sa kojima radite, iako ćete često pomisliti baš suprotno – da su svi protiv vas, ne nisu, nego ste upali u takav period, samopouzdanje vam baš i nije na nivou, a za to stvarno nemate razloga. Pogidnite moral na jedan zavidan nivo, vjerujte u svoje sposobnosti i radite ono što najbolje znate. Ko uspje tokom januara (poslednjih 20ak dana, naročito) da sklopi neke nove ugovore, pokrene nove poslove, sigurno će imati dobar period tokom većeg dijela ove godine.
Sve probleme na koje naiđete rješavajte razumno, planiranjem i razmišljanjem, a ako su u pitanju međuljudski odnosi – razgovorom i dogovorom.
Iskoristite dobre aspekte!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se ljubavi tiče, Mars će napustiti Vagu i sa sobom odnijeti sve tenzije koje ste imali u prethodnom periodu. A da sve ne bude idealno ipak će se porbinuti retrogradni Merkur koji će s vremena na vrijeme da donese neke sitne prepirke i čarke, ali sve je to prolazno.
Dakle, bolji mjesec i period od prethodnog, trebalo bi da nemate većih problema u odnosu sa partnerom, a ako su neki problemi postojali, sada je pravo vrijeme da na njih stavite tačku. Naravno, lijepom pričom, razgovorom i poljupcem na kraju.
Blizanci u znaku (dijelom i u podznaku) koji su u dužim vezama, mogu da razmišljaju o ludom kamenu, da počnu polako da planiraju zajednički život, a oni koji su tek ušli u veze, sada mogu da krenu da grade lijepše, pouzdanije veze koje će dugo trajati.
Što više vremena posvetite partneru, i kada ste sami sa partnerom zaboravite na telefone, poruke, facebook, televizor… prepustite se partneru i uživajte u ljubavi.

Ako ste slobodni:
Slobodnim Blizancima nikako da krene za rukom, ali baš nikako… Nadali smo se da će tokom ovog perioda, izlaskom Marsa iz znaka Vage da se strasti malo smire, da se i vi malo smirite i da konačno osvojite nekoga sa kim ćete provesti dobar dio života, ali jednostavno ne ide. Loš period se, na žalost, nastavlja, tako da će na Blizance jako da utiče negativna energija retrogradnog Merkura a zbog koje će sve afere koje započnete tokom ovog mjeseca biti neuspješne, jednostavno ćete nailaziti samo na negativne osobe, a one koje vam se svidje, koje bi bile prave za vas – neće osjetiti nikakvu energiju privlačnosti sa vaše strane.
Zato je savjet da u narednih 20-ak dana ne ulazite ni u kakve veze, ako tražite ozbiljne veze, nego da se prepustite uživanju druženja i čarima slobode. Posvetite se prijateljima, sa njima se družite, dozvolite im da vas oraspolože i na vas prenesu pozitivnu energiju. Ako se neka avantura i dogodi, to baš shvatite kao avanturu, a za veze će biti vremena!

Zdravlje:
Čuvajte svoje zdravlje, to je najvažnija stvar koju imate.
Ovaj mjesec će malo teže pregurati hronični bolesnici, koji bi mogli dobar dio mjeseca da se muče sa bolestima koje vuku od ranije. Potrudite se da ojačate svoj imunitet, a čim primjetite simptome za koje znate šta im sleduje, posjetite ljekare pošto će ipak oni moći dosta da vam pomognu. Nemojte da se držite tradicionalne medicine, ili onog našeg “ma, proći će”, pošto bi sve moglo da se zakomplikuje. Budite ozbiljni i mislite o svom zdravlju.
Oni koji ne pate od hroničnih bolesti mogu da budu mirni, ne bi trebalo da imate većih zdravstvenih problema, pripazite se samo standardnih sezonskih bolesti, prehlade, gripa. Ako vam je stres malo srozao imunitet, ovaj mjesec ćete biti pod zaštitom Sunca koje će vam pomoći da se sa tim problemom izborite, i da januar provedete mirni i zdravi.

Srećni brojevi:
8, 14, 16, 22, 27


rakRAK

Posao:
Dragi Rakovi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Januar, vrijeme za prekretnicu, vrijeme za promjene na bolje.
Ako date sve od sebe i krenete maksimalno da se trudite, vrijedno da radite od prvog dana Nove godine, uspjeh je zagarantovan. Dajte sve od sebe da započnete neke nove poslove, pokrenite sebe pa pokrenite poslove. Ne morate da pravite Apple odmah, uradite neku sitnicu, bilo šta novo, bilo šta što će biti samo vaše i od čega ćete samo vi da ubirate plodove. Dosta su drugi uzimali pare na vašem znoju, zar ne?
Dakle, prvi prijedlog koga naravno neće 90% vas da prihvati je da pokušate da se osamostalite. Skupite hrabrost, krenite, znajte da vi to možete.
Ako nećete da rizikujete, radite ono što radite, dobićete neke pohvale a vi se potrudite da pohvale ne ostanu samo na riječima, tapšanju po ramenu, neka se koverta podeblja.
Još jedan savjet – sve što se dogovarate sa drugima zapišite na papir, ne dozvolite da dođe do nesporazuma ili nekih laži, sve imajte napismeno, bićete mnogo mirniji u nekim situacijama.
Srećno!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Ljubavni januar i ne baš idealan, ali ništa što već ranije niste doživjeli i preživjeli. Na Rakove dosta utiče retrogradnost Merkura i sve one negativnosti koje Merkur sa sobom vuče, tako da je ovo mjesec koga će obilježiti sitne svađe sa partnerom, neslaganja, nemogućnost dogovaranja oko bilo čega.
Ali, to su sve sitnice koje će, i ako se posvađate tokom dana, već naveče biti zaboravljene, preko njih ćete preći kao da se nikada nisu ni desile. Nećete vi, uglavnom, biti krivci za ta dešavanja, ali dobro, budite mirotvorac, popustite kada možete i ne brinite, prava ljubav ne može da se pokvari na sitnicama.
Postoji mala mogućnost da vam neko iz bliže okoline privuče pažnju, možda neko sa posla / škole, iz komšiluka. Rakovi, zaljube se čim vjetar dune, pa nije nemoguće da se i vi na kratko zaljubite, ali će i taj osjećaj jako brzo proći. Ništa što vam se do sada nije desilo.
Budite i dalje dobri, pravi emotivci, ne mrdajte od partnera i iz vašeg toplog doma, tu se najljepše osjećate tokom zime.

Ako ste slobodni:
Idealan period za upoznavanje novih ljudi, možda i budućeg partnera, nikada se ne zna. Rakovi tokom januara “neće stati”, neće ih držati mjesto, ići će sa jednog mjesta na drugo,  sa jednog događaja na drugi, pa je vrlo vjerovatno da ćete upoznati više zanimljivih osoba! Znajte i da ste u ovom periodu jako privlačni potencijalnim partnerima, naročito dame iz našeg znaka, pa se za vas ne brinemo, sigurno će neko pokušati da vas šarmira. Muškarci, slobodno upotrijebite vašu privlačnost pa slobodno prilazite svim djevojkama koje vam se na prvi pogled svidje. Budite spontani, duhoviti, iskreni, ali se pripazite da ne priđete nekoj djevojci sa opasnim dečkom, to bi mogao da bude jedini problem na koji ćete tokom mjeseca da naletite.
Lijep mjesec je pred vama, zabavljajte se, zaljubljujte se, uživajte.

Zdravlje:
Možda i prečesto pišemo, kako u nedeljnim, tako i u mjesečnim horoskopima, ali i ličnim horoskopima koje radimo, Rakovi definitivno treba da prorade na kvalitetu svog života. Vaše zdravlje je vama (a samim tim i vašoj porodici, prijateljima) važnije od bilo čega na svijetu, pa mu posvetite malo više vremena, i malo razmislite o svojim lošim navikama.
Zaboravite nezdravu hranu, gazirano piće, cigarete i alkohol… hranite svoje tijelo zdravo, ono će se tako i osjećati. Uradite analize krvne slike, ima li tu nekih problema? Ako ima, ljekar, konsultacije, liječenje.
Preopterećeni ste, nervirate se, sekirate se… a sve to puno utiče na vaše zdravlje. Ne možemo da vas natjeramo da prekinete sa tim štetnim osobinama, ali možemo da vas savjetujemo da ojačate svoj imunitet kako bi se vaš organizam izborio protiv svega što vas okružuje. Prividno ste zdravi, a šta je ispod haube, trebalo bi da se provjeri. Usporite tempo!

Srećni brojevi:
1, 7, 10, 23, 30


lavLAV

Posao:
Dragi Lavovi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Očekujte pozitivan trend što se posla tiče, pa što manje praznikujte a radite što je više moguće. Lavovi su poznati kao ljudi koji uvek teže ka boljem, ka napretku, a što se tiče poslovne situacije ovaj mjesec ćete biti primjećeni, vaš rad će sigurno donijeti rezultate, pa se zato izolujte od svih i budite vrijedni. Imate jaku podršku kobinacije Saturna u Strijelcu, pa računajte da ćete imati energije za rad, a sve što budete radili ćete završavati brže nego inače. Ako se borite sa konkurencijom, imaćete jako dobre rezultate, mnogo bolje od njih, pa slobodno krenite u poslovni rat.
Ono čega bi trebalo da se čuvate je prevelika želja, shvatite da ne možete baš sve odmah da uradite, već lijepo rasporedite prioritete i isplanirajte poslove. Dajte sebi vremena da o svemu razmislite, dobro isplanirate korak po korak i na kraju izađete kao pobjednici! Imate mali, lični, rat, a ovaj put ćete ga dobiti upornim, isplaniranim i vrijednim radom.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se ljubavi tiče, linija vašeg ljubavnog grafikona ide na gore! Situacija mnogo bolja nego prethodnih mjeseci, pa ako ste imali bilo kakvih problema sa partnerom, sada sigurno možete da stavite tačku na njih i da se opet vratite normalnoj komunikaciji, komunikaciji kakvu emotivni partneri i treba da imaju.
E sada, da se posvetimo onima koji bi mogli da imaju zemljotrese u vezi, to su Lavovi i Lavice koji su nedavno stupili u emotivne odnose, i sada ih hvata neka kriza, glava je puna pitanja “da li je to – to”, “jesam li pogriješio/la” itd, definitivno niste sigurni da li ste ušli u pravu vezu. Duboko u sebi možda i jeste sigurni, ali je potrebno vrijeme da to ispliva i na površinu, da iz srca pređe u mozak. Ne donosite nikakve nagle zaključke, ne ulazite u priče i rasprave prije nego što 10 puta dobro razmislite o tome što biste htjeli da kažete partneru. Pustite vrijeme da odradi svoje, pa onda donosite zaključke i reagujte kako bi trebalo.
Vraćamo se na prvu grupu Lavova, uživajte u ljubavi, ne dozvolite nikome i ničemu da vas ometa u zaljubljenosti.

Ako ste slobodni:
Rizičan je period za ulazak u emotivnu vezu, kako vama tako i onima koji su nedavno započeli veze, pa i vama kažemo da dobro razmislite ako budete imali priliku da se za nekoga zavežete, nemojte samo da donesete lošu odluku. Više puta smo rekli – bolje biti sam a srećan, nego sa nekim nesrećan, pa se i vi toga držite. Ovaj mjesec su moguća lijepa i prijatna iznenađenja od prijatelja, ljudi koji vas vole i cijene, pa se ipak orjentišite na njih, a ljubav će sigurno doći u narednom periodu. Ako ipak upoznate nekoga sposobnog da vam ukrade i srce i mozak, družite se i polako ulazite u vezu, garantovano ćete biti bolje pripremljeni nego da odmah u istu uletite, a manje su šanse da će vas neko povrijediti, ili vi nekoga razočarati. Srećan januar, lijepo se provedite i dozvolite srcu da konsultuje i mozak oko važnih pitanja.

Zdravlje:
Odlična zdravstvena slika, bar što se nebeskih aspekata tiče! Tokom januara ništa ne bi trebalo da vam poremeti planove, osim možda onih sezonskih bolesti, ako se tako mogu i nazvati. Dakle, ako hoćete da sve bude savršeno onda se pripazite prehlade, virusa i sve će biti kako treba. Ako tražimo iglu u plastu sena, eto pripazite se mogućih povreda, naročito oni stariji Lavovi, ako nas dočeka snijeg i mraz, što manje izlazite iz kuće, a ako već izađete budite pažljivi. Srećno!

Srećni brojevi:
7, 16, 17, 28, 30


djevicaDJEVICA
Posao:
Drage Djevice,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Dok pripadnici ostalih horoskopskih znakova muku muče sa poslovnim problemima ovaj mjesec, vama su se zvijezde baš lijepo složile i imate jako dobre poslovne šanse. Samo treba da ih iskoristite.
Period je i te kako povoljan za pokretanje novih poslova, razradu starih, pojačavanje aktivnosti na postojećim poslovima. Odličan je i za sve one koji na bilo koji način rade sa inostranstvom, svima čiji je posao usko vezan za ljude. Komunikacija će biti na pohvalno visokom nivou.
Zbog toga, dajte sve od sebe da dobre prilike iskoristite, radite više nego što ste radili, slobodno tražite pomoć, savjet, saradnju od partnera pošto će i oni ovaj mjesec biti uz vas. Ne dozvolite samo da se razvučete na više strana pa da na kraju sve uradite do pola, a ništa do kraja, to bi jako loše moglo da utiče na vaš poslovno – finansijski život! Krajem mjeseca bolje finansijsko stanje nego inače. Budite uz svoje srećne zvijezde, one su vam dale šansu a vi im se zahvalite tako što ćete je iskoristiti!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Lijep period što se ljubavi tiče je pred zaljubljenim Djevicama. Ako ste već duže vremena u vezi, sada je pravi trenutak da pokrenete temu o nadogradnji veze – o braku i porodici, zajedničkom životu dok vas smrt ne rastavi. Oni koji su već ušli u te vode uživaće prije svega u podršci partnera, tako da svi ostali problemi (posao, finansije, itd) padaju u drugi plan pošto imate nekoga kraj sebe ko je vrijedniji od svih onih zbog kojih se nervirate. Zato, ako ste u mogućnosti iznenadite partnera nekim lijepim gestom, kraćim putovanjem, makar na jedan dan, sitnijim poklončićem, nekom lijepom večerom, vaš partner to definitivno zaslužuje.
Da sve ne bude idealno, moguće je da se na kratko pojavi neka treća osoba ka kojoj bi misli ili vaše ili partnerove neko vrijeme mogle da budu usmjerene, ali to će biti prolaznog karaktera. Ako kojim slučajem i primjetite da partner o nekome razmišlja, nekoga pominje… shvatite to samo kao Merkurovu retrogradnost kojom se igra našim emocijama. Igra, i ništa više!

Ako ste slobodni:
Vama definitivno sledi poznanstvo, pod uslovom da dozvolite nekome da vas upozna, i to poznanstvo koje bi moglo prijatno da vas iznenadi, i (ne tako uskoro) preraste u nešto više od poznanstva i prijateljstva. Zato, budite u centru pažnje, izlazite, družite se i krećite što je više moguće da biste bili primjećeni pa šarmirani. Moguća su i poznanstva sa osobama iz najbližeg okruženja (škole, posao), i iako ćete na prvi mah da reagujete zbunjeno i da pomislite da je nemoguće da se sa tom osobom zbližite, vremenom ćete vidjeti da niste u pravu i da je ta osoba jako interesantna.
Budite opušteni, nemojte da se ljudi ustručavaju da vam priđu, da komuniciraju sa vama. Osmijeh je vaš najjači adut pa ga koristite i kada vam do smijeha nije. Ne izbjegavajte komunikaciju ni sa kim, ne izbjegavajte nečije poglede i ono što ti pogledi govore. Privlačni ste, iskoristite to!

Zdravlje:
Prvi dio mjeseca dobar, a drugi malo lošiji. Bićete jako podložni sezonskim bolestima, prehlade, problemi sa grlom, grip, pa dajte sve od sebe da se u prvih 15ak dana nakupite vitamina kako biste pojačali svoj imunitet. Jedite što više kuvane hrane, naravno što je više moguće voća i povrća. Konsultujte se sa apotekarom ili ljekarom, pa uzmite i neke prirodne dodatke ishrani kako biste se “napucali” zdravljem. Ako imate problema sa manjkom gvožđa u krvi, sada se obavezno napunite, da ne provedete ovaj lijep period anemični. Dame koje imaju ženske mjesečne probleme, obavezno da odu na kontrolu!
Čuvajte se, zdravlje je najveće blago koje imate!

Srećni brojevi:
8, 14, 18, 26, 28


vagaVAGA

Posao:
Drage Vage,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Pred nama je jedan malo teži mjesec, mjesec pun iskušenja koji se tiču posla, tj poslovne atmosfere. Budite jako oprezni u komunikaciji sa kolegama i poslovnim partnerima, pošto u vašem okruženju ima ljudi koji samo čekaju na neku vašu grešku, ili bilo šta što bi mogli proglasiti greškom, a radi svojih interesa. Ne dozvolite da vas niko izmanipuliše, prevari, privoli da uradite nešto što ne bi trebalo, pošto bi to moglo da se upotrijebi kao argument protiv vas. Ne vjerujte čak ni onima koje jako dugo i dobro poznajete.
Kada se izborite sa ovima oko vas, ostaje da se izborite i sa poslom koji vam je nad glavom, da radite vrijednije i pažljivije nego ikada a da biste ostali na nekom nivou od prošlog mjeseca. Napretka neće biti, a retrogradni Jupiter će pokušati da vas sputa na svim poslovnim planovima, pa budite jako strpljivi i izdržljivi. Ne odustajte ni od čega što radite, ali ovaj mjesec nemojte da planirate i pokrećete ništa novo. Pri kraju mjeseca sve stvari će krenuti da se smiruju, a iz januara ćete izaći jači nego ikada!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se ljubavi tiče, sve bi trebalo da bude znatno bolje pošto će Uran, koji vam je do sada pravio manje smetnje konačno da se mrdne naprijed i krene direktno, donoseći vam toliko potreban mir i stabilnost u ljubavi. Naravno, svaku vezu čine lijepe i one manje lijepe stvari, tako da ćete tokom mjeseca imati manje nesuglasice sa partnerom (retrogradni Merkur, znate to već), ali sve će se riješiti onako kako biste vi voljeli. Ovaj mjesec ćete imati i pomoć Venere koja će iz Strijelca da vam pomogne da sve ljubavne probleme riješite direktno, oči u oči, i svaki problem će biti kao meta koju ćete uspješno da pogodite.
Pri kraju mjeseca osjećaćete se ranjivije nego inače, ali ne tražite sažaljenje od partnera već se sami izborite sa svim svojim problemima. Pokušajte da lične probleme i svoja raspoloženja ostavite samo za sebe, nemojte i partnera da opterećujete sa tim, svako ima svoje lične probleme i sam treba da ih riješi.
Sve u svemu, jedan miran mjesec je pred vama, uživajte u ljubavi a sve probleme koji naiđu riješićete kao da nisu ni postojali.

Ako ste slobodni:
Slobodne Vage bi u Novu godinu trebalo da uđu rasterećene i oslobođene svih predrasuda. Naročito predrasuda koje imaju prema ljudima, zbog čega su (dijelom) trenutno i slobodni. Razmislite da li možda tražite i želite previše, možda nešto nedodirljivo u ovom trenutku? Da li ste u prošlosti imali neke šanse koje zbog nekih glupih razloga niste iskoristili? Neko vam se nije svidjeo zbog neke osobine, zbog fizičkog izgleda? Naravno, ne govorimo nikako da treba da legnete u krevet sa svakim kome se svidite, ali lijepo bi bilo da malo spustite loptu, snizite kriterijume i ljude gledate na neki drugi način. Januar nije mjesec tokom koga bi trebalo da se zaljubite, pa zato se družite sa prijateljima, posvetite vrijeme porodici i onda od sledećeg mjeseca, sa novim kriterijumima u nove ljubavne pobjede.

Zdravlje:
Prvi zdravstveni savjet bi bio nešto što ste do sada čuli više puta, ali pokušajte sada da ga shvatite ozbiljno – za sve probleme koji se pojave obavezno konsultujte ljekara. Ne dozvolite sebi ovaj mjesec da vas ništa muči, sve što vas zaboli, svaku tegobu obavezno istražite do kraja, i pustite ljekara da radi svoj posao. Mlađe Vage (deca) obavezno da posjete zubara, kako bi na vrijeme riješili probleme koji bi mogli u bliskoj budućnosti da se jave.
Čuvajte se infekcija, čuvajte se prehlade i kijavice, a ako se već i razbolite – topli čajić i šal oko vrata brzo će vas vratiti u normalu.
Zdrav mjesec vam želimo!

Srećni brojevi:
5, 7, 10, 20, 25


skorpijaŠKORPIJA

Posao:
Drage Škorpije,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Nadamo se da se niste previše istrošili tokom prošlog mjeseca, pošto će i u toku januara biti troškova, a u vašem polju finansija je opasni Saturn koji vas jednostavno tjera i tjera na troškove. Zato, u svakoj mogućoj prilici se zapitajte da li za nešto baš morate da potrošite novac ili ćete ipak pregurati bez toga, a to nekom drugom prilikom sebi omogućite. Šta god da je u pitanju, sem naravno, neophodnih stvari. Ovo govorimo iz razloga što je ovaj mjesec jako loš za sve vaše poslove, retrogradni Merkur je taj koji vam neće dati ništa novo da realizujete, a ono staro što imate ćete jedva da privedete kraju. Mjesec januar definitivno nije vaš mjesec, ali srećom brzo će proći, pa će već krajem mjeseca bar što se posla tiče, sve krenuti na bolje. Pokušajte da u ovih 20-ak dana završite sitnije stvari koje vas čekaju, i da započnete komunikaciju i planiranje nekih obaveza koje ćete od februara da odrađujete. Imaćete elana za rad, ali to jednostavno neće biti to. Dakle, štednja i uživanje u besplatnim stvarima tokom januara!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Bićemo jako kratki, lijep mjesec je pred vama, i nema šta da vam kažemo sem da uživate i da se na sve moguće načine trudite da vašu vezu usavršavate, makar bili već 50 godina u braku, ništa ljepše od svakodnevnog zaljubljivanja i svakodnevnog dokazivanja te ljubavi.
Vama baš ništa ne stoji kao prepreka tokom prvog mjeseca ove godine, pa nema razloga za brigu, već samo za veselje. Baš se tako proveselite sa voljenom osobom tokom praznika, a i kasnije, pokušajte nekim lijepim gestom da iznenadite vašeg partnera, svaki znak pažnje će biti više nego dobrodošao.
Šta da kažemo, uživajte, budite dobri i provedite mjesec bez trzavica!

Ako ste slobodni:
Slobodne Škorpije mogu da očekuju jedan miran mjesec, period tokom koga neće biti nekih događaja koje ćete dugo pamtiti, ali glavu gore, mora biti bolje. Tokom ovog mjeseca preporučujemo vam da se okrenete rodbini i prijateljima, da popravite sve odnose koji su se možda pokvarili, da steknete neke nove prijatelje ili da se opet povežete sa starim. Ako upoznate neku zanimljivu osobu, trudite se da budete što diskretniji, što prirodniji a nikako napadni ili dosadni. U periodu pred nama nećete biti privlačni kao inače, sigurno ne onoliko koliko vi mislite da jeste, ljudi bi mogli da steknu totalno pogrešan utisak o vama i da jednostavno pobjegnu od vas. Zato, polako, mirno, i strpljivo. Tek krajem mjeseca, ili još bolje u februaru krenite u osvajanje, a do tada strpljivo gradite i izgradite teren za “muvanje”. Ne dozvolite da vas nečije reakcije naljute niti vam dignu pritisak, budite tolerantni i prihvatite da će ovaj period biti malo teži, ali isto tako i da će proći.

Zdravlje:
Tokom januara vaše zdravstveno stanje bi trebalo da bude solidno, bez većih problema. Ono što vas konstantno muči su posledice stresa i umora, pa gledajte da se što više odmorite i što kvalitetnije naspavate. Pokušajte što više vitamina da unosite prirodnim putem, a čak i ako ne volite, naviknite se na britanski način života – započnite dan sa čajem, pa tek kasnije pijte kafu ako morate. Dosta toplih napitaka će vam sigurno pomoći tokom zimskih dana, pa ćete izbjeći neugodne i dosadne prehlade i sve što bi moglo da se sezonski iskomplikuje.

Srećni brojevi:
7, 16, 24, 27, 31


strelacSTRIJELAC

Posao:
Dragi Strijelčevi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Krećemo sa prvim mjesečnim horoskopom za ovu godinu i kako stvari stoje, na polju posla bi trebalo da bude dobro a isto tako i na polju finansija, naročito prvih 15-20 dana, pa se potrudite da svim silama zapnete i radite više nego ostali. Sami znate da će veliki dio populacije tokom januara da sanja zimske snove. Vi ne sanjajte već živite svoje snove i potrudite se da iskoristite šansu koju imate. Imate jaku pomoć od Venere koja je u vašem znaku, pa radite sve što stignete, ne samo na radnom mjestu, već se potrudite da potražite i pronađete neke honorarne poslove. Krenite sa novim projektima, saradnicima, poslovima.Bborite se na sve moguće načine pošto stvarno možete dobro da se izborite, samim tim i finansijski efekti od januara bi trebalo da budu dobri. Možda vas sačeka neki dobitak do kraja mjeseca, a vjerovatnije u narednom periodu, ali baš zbog januarskog truda. Važno je da kažemo da će i Juputer u znaku Djevice da vam pomogne, da vam da snagu koja je potrebna da se sve ovo stojički izgura! Budite vrijedni.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Pored toga što je period pred nama odličan za poslovne uspjehe, dobar je i za ljubavne, pa očekujte burnih 20-ak dana zbog prisustva Venere u vašem znaku. Oni koji su se nedavno zaljubili ili ušli u vezu mogli bi da se uhvate u preispitivanju da li je to prava stvar ili nije. Tu nećemo ništa da savjetujemo jer vi najbolje znate šta je za vas dobro. Parovi koji su u dužim vezama uživaće u ljubavi i slozi. Ipak, na jedan mali broj Strijelčeva ova Venera će drugačije da djeluje pa ne bi bilo nemoguće da se upustite u neke flertove ili tajne veze i vezice i to u najbližem okruženju. Ako je već tako, neka ipak sve ostane na flertu. Zašto rizikovati i kvariti ono lijepo što imate?
Preporučujemo vam da unesete neke novine, neka osvježenja u vaš odnos sa partnerom, naročito onima sa dužim vezama. Ne dozvolite da vas Saturn uvuče u šablonsku vezu i letargiju, a to se lako i neprimjetno dešava svima. Pokrenite i sebe i partnera, ništa vas ne košta a puno će vam značiti.

Ako ste slobodni:
Venera obigrava oko vašeg znaka, pa očekujte zanimljiv mjesec. Moguće je da stupite u neke vezice i kombinacijice sa nekim bivšim partnerima, ali ako tražite pravu ljubav – tu je nećete naći. Sa ovim kombinacijama će se zadovoljiti samo oni koji traže kratkotrajne i prolazne avanture, pa ako ste među njima telefon u ruke i pišite/zovite one iz prošlosti. Vi koji biste ipak nešto ozbiljnije, obratite pažnju na Jarčeve i Škorpije u vašoj blizni, pošto ovaj mjesec imate sigurniju prođu kod njih nego kod drugih. Vezu biste mogli da uspostavite sa nekim osobama koje su od nedavno ušle u vaš život, osobama koje ste nedavno upoznali.
Moguće je da neke treće osobe pokušaju da vas osujete u vašim namjerama, ali vi ćete to uvidjeti i na vrijeme spriječiti.
Uživajte Strijelčevi, vaše vrijeme tek dolazi.

Zdravlje:
Pripazite se svih bolesti koje vrijeba ju na niskim temperaturama, naročito ako vam je imunitet lošiji u poslednje vrijeme. Ako ste pod stresom ili ste nedavno pregurali neku bolest, ako ste već duže vrijeme roviti, posjetite ljekare! Ako ste to već radili a nije bilo uspjeha – razmislite da promijenite ljekara i da izvršite dodatna medicinska ispitivanja. Ko ima sličnih problema sa glavoboljom, naročito krajem mjeseca, neka obavezno konsultuje ljekara. Za vaše probleme ima lijek a ali ga vi sami nećete pronaći. Najmlađi Strijelčevi neka se pričuvaju od mogućih povreda prilikom igre. Ne dirajte petarde i slične naprave, mogli biste sebi napraviti veliki problem sa njima!

Srećni brojevi:
7, 19,20, 26, 28


jaracJARAC

Posao:
Dragi Jarčevi,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Da vam odmah prenesemo pozitivnu energiju – ovaj mjesec bi mogao da vam bude jako, jako dobar. Iako će ovaj mjesec efektivno biti kraći zbog raznih praznika i oporavljanja od istih, onaj radni dio (naročito drugi dio mjeseca) će vam biti jako dobar. Zvijezde će biti uz vas. Očekujte pomoć od svih, od onih sa kojima radite do onih za koje radite. Čak ćete imati veću podršku od onih iznad vas, što do sada i nije bio slučaj. Naravno, na vama je da sve to iskoristite na najbolji mogući način, a prije svega vrijednim radom, radom na osnovu zaključaka donjetih posle dugih razmišljanja i razmatranja svih opcija.
Posebne pogodnosti očekuju one koji se bave privatnim poslovima, one koji su ranije imali petlju da presjeku sa dotadašnjom karijerom i u poslove krenu sami.
Ovaj period je pogodan i za finansije i to u smislu naplate svega što ste do sada radili i uradili. Imate saveznika u Veneri koja iz znaka Strijelca pomaže vašem finansijskom stanju. Pripazite se svih “nečistih” poslova. Ne dozvolite da vas iko uvuče u poslove koji iako lijepo zvuče i mnogo obećavaju, mogu da vas uvuku u probleme sa zakonom. Radite čisto i sigurno kao do sada. Imate šansu, iskoristite je!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se ljubavi tiče, ovo je mjesec tokom koga bi mogli da se dese neki flertovi, potajna razmišljanja o nekim trećim osobama. Oni sa više avanturističkog duha bi mogli i da stupe u neke tajne veze i vezice. Period od sredine januara će obilježiti i manji sukobi sa partnerom, kao rezultat retrogradnog Merkura koji se uvek javlja da bi nam zakomplikovao živote, pa budite spremni na kompromise i na tišinu. Često će vam ćutanje biti najbolji saveznik pa se toga držite.
Pri kraju mjeseca partner bi mogao da vam iznese neke nove prijedloge u vezi vaše veze, vaših života, pa saslušajte partnera, razmislite o tome što vam kaže i zajedno donesite zaključke.
Kao što rekosmo biće i nesuglasica tokom mjeseca, pa se trudite da ih vi ničim ne inicirate, ne dozvolite da se bilo kakav crv sumnje uvuče u vašeg partnera! Ako se to desi, očekuje vas vrlo težak period koji bi mogao da se razvlači i više mjeseci. Zato, ako primjetite da se dešava bilo šta što smo predvidjeli na početku ove prognoze – flert, maštanja o drugim osobama itd, dobro se pripazite, pošto biste zbog par lijepih trenutaka svoj život mogli da pretvorite u pakao.

Ako ste slobodni:
Slobodni Jarčevi će tokom januara često da se vraćaju u prošlost, bar što se ljubavi tiče. Neko ko je obilježio dio vašeg života u prošlosti, bilo da ste bili u vezi ili da ste u nekoga ranije bili zaljubljeni, vratiće se u vaš život kroz malena vratanca, počećete da razmišljate o toj osobi, pokušaćete da stupite u kontakt. Ako ostvarite kontat moguće je da ćete biti povrijeđeni pošto ta osoba neće previše voditi računa o vama, štoviše moguće je da vas iskoristi na neki bezobrazan način, ili ćete vi tako da shvatite neke postupke. Retrogradni Merkur i Sunce u vašem ljubavnom znaku će vas povrijemeno bacati u depresiju pa ćete neke stvari primati tragičnije nego što jesu. Zato, savjet je da se ipak ne vraćate u prošlost, nego polako i strpljivo da gradite budućnost! Zaboravite na sve što je bilo i idite dalje, izgradite ono što tek treba da se desi, a to neka bude lijepo, makar to nov gradili još mjesecima…

Zdravlje:
Zdravlje će vas služiti kako biste vi i voljeli, pa tokom praznika i cijelog mjeseca nećete imati nikakvih problema. Moći ćete da se opustite i uživate, ali ne dozvolite sebi da pretjerate sa uživanjem u smislu unošenja pretjerane količine hrane a kamoli alkohola, pošto bi to moglo da vam pokvari zdravstveno stanje.
Prehlade i plućni problemi su nešto što vrijeba tokom perioda pred nama, pa se pripazite i ne dozvolite sebi da neka mala prehlada preraste u nešto veće. Ako se i prehladite, odmah se izborite prirodnim putem, nemojte da zapuštate bolest koja bi mogla da se širi dalje ka plućima.
Iako je vrijeme praznika, ovaj mjesec je idealan za sve one koji se već poduže vremena spremaju za dijetu, pa ako ste među njima, krenite, rezultati će biti bolji nego inače!

Srećni brojevi:
8, 14, 17, 20, 30


vodolijaVODOLIJA

Posao:
Drage Vodolije,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
Ulazimo u januar, mjesec koji nam najbrže prođe, a tokom koga, pored decembra, uglavnom potrošimo najviše novca. A pošto nam ovaj januar definitivno neće ostati u lijepom sećanju što se poslovnih prilika tiče, prvi savjet bi bio da ni u kom slučaju ne ulažete pare u poslove, i što je više moguće da prištedite tokom mjeseca.
Ovo je period kada biste mogli da imate neprijatnosti na poslu, neprijatnosti sa osobama za koje ste uvek znali da su sve, samo ne ljudi, pa pokušajte što je više moguće od takvih da se izmaknete. Ako ste osuđeni na njih, ne dozvolite da vas ubace u vatru, već se protiv njih borite isključivo argumentima i kvalitetnim radom. Ne mislite da su svi protiv vas, izborite se sa tom vrstom straha, i budite sigurni da ako do sukoba dođe neće svi biti na suprotnoj strani.
Vraćamo se samom poslu, dajte sve od sebe (a trebaće dosta energije i živaca) da uradite ono što se od vas očekuje, da neki dogovoreni i očekivani minumum ispoštujete, a za vrijeme dok vam ništa ne ide od ruke porazmislite o planovima za budućnost, možda smislite nešto što će više ispunjavati i vas i vaš novčanik! Finansije, kao što rekosmo ništa bolje, pregurajte nekako mjesec, ni prvi ni poslednji put da loše stojite.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Ko nema sreće sa poslovima ima u ljubavi? Osim ako se radi o januaru 2016. i ako ste Vodolija u horoskopu. Dakle i ovdje bi mogao da vas dočeka jedan loš mjesec, a problemi bi mogli da budu neke stvari u vezi partnera koje ćete sada saznati, ili još gore – neke stvari koje bi partner mogao da sazna u vezi vas. Da li postoji nešto što krijete već duže vrijeme od partnera? Ako nešto takvo postoji onda unaprijed pripremite taktiku kako to da objasnite partneru, a ako ne postoji onda je partner taj koji ima neku svoju tajnu, tajnu koja vam se baš i ne bi svidjela.
Naravno, ako je ovo drugo u pitanju, nerviranje, svađe, povišen ton itd, vam neće ni malo pomoći, pa zato spustite loptu, prespavajte noć prije nego što se sa partnerom suočite i onda trezveno popričajte o svemu što vas muči. Možda je to neka sitnica, a možda je u pitanju neka laž izrečena dobronamjerno, nikada ne znate.
Moguće je da lijek potražite i u nekoj trećoj osobi, kroz neki razgovor, kao rame za plakanje ili jednostavno u vidu flerta. Pokušajte da ne dozvolite sebi to, već se sa problemom izborite ljudski, razgovorom i tolerancijom. Bolja vremena dolaze!

Ako ste slobodni:
Prijaće vam društvo i pažnja osoba suprotnog pola, pa se ne ustručavajte da pokažete svoja osjećanja i emocije. Budite romantični tokom cijelog mjeseca ali budite i spremni da nekome u četiri oka kažete šta osjećate prema njemu / njoj, dosta je bilo ustručavanja i gaženja po kamenčićima spoticanja, vrijeme je da vi preuzmete stvar u svoje ruke. Iako ovaj mjesec nije idealan za emotivne odnose, smatrajte kao veliki plus, i veliku šansu, ako nekome tokom mjeseca pokažete da vam je stalo, da ste se zaljubili. Moguće su neke male romansice i flertovi tokom cijelog mjeseca, a za nešto ozbiljnije ćete ipak još malo da sačekate.
Ne dozvolite u ovom periodu da se neko vama blizak osjeti zapostavljeno, posvetite svima dovoljno pažnje, naravno svima koji su to zaslužili.
Ne odbijajte ni jedan poziv za druženje, mislite na lijep provod i budite romantični u svakom trenutku. Ne plašite se emocija i slobodno ih pokazujte kada god osjetite potrebu!

Zdravlje:
Pripazite se sezonskih bolesti koje vrijebaju oko vas, i ako krenu da vas spopadaju odmah reagujte. Na svaku prehladu, bol u grlu, kašalj reagujte i lečite se tradicionalnim lijekovima, a ako to nakon dan-dva ne donese rezultate onda se već obratite ljekaru koji će vam sigurno pomoći. Ne dozvolite da te sitnije bolesti duže traju pošto bi mogle da prerastu u nešto ozbiljnije. Naročito biste mogli da imate problema sa respiratornim organima, pa se pripazite i reagujte na svaki šapat svoga organizma. Pripazite se mogućih povreda ako nas sustigne snijeg i poledica, naročito starije Vodolije!

Srećni brojevi:
7, 9, 14, 17, 22


ribaRIBE

Posao:
Drage Ribe,
Puno zdravlja, sreće, ljubavi i naravno novca! Želimo vam u ovoj 2016. godini što manje briga, nerviranja, neraspoloženja!
A što se tiče početka godine, nije loš. Prvih 15-ak dana ćete da spavate zimski san, a onda se budite, i to naglo. Već sredinom mjeseca dolazi dobar period za vas, Sunce će vas ogrijati a kombinacija Marsa u Škorpiji i Strijelčeve Venere je tu da vam pomogne kako za poslovne, tako i za finansijske planove koje imate. Tokom mjeseca imaćete podršku poslovnih partnera, kolega, šefova, vaše sposobnosti će doći u prvi plan, pa zato iskoristite svoje ambicije, krenite slobodno u nove poslove i razradu postojećih! Podignite poslovnost na jedan viši nivo i rezultati će sigurno doći.
Ono što ne preporučujemo da radite je – da ulažete svoje pare, ako ih imate naravno 🙂 Uran vrijeba u vašem polju finansija, pa biste mogli da ostanete bez svega što imate, zato se tokom januara držite samo provjerenih poslova, poslova koji će vam donijeti sigurnu zaradu. Rizici i ulaganja neka sačekaju neki bolji period.
Ako imate neke dileme u vezi posla, ako su vam potrebne dozvole za neke projekte – potražite ih sada i očekujte pozitivne odgovore. Kraj mjeseca bolji što se finansija tiče, pa ih pametno potrošite, ili još bolje – sačuvajte višak novca!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Što se emotivnih odnosa tiče, vaš brod ulazi u jednu mirnu luku. Ne bi trebalo da ima problema iako se retrogradni Merkur šeta oko vas, pa su moguće iznenadne ali kratkotrajne trzavice. Ali te trzavice prolaze kako i dolaze, neprimjetno. U svakom slučaju preporučujemo oprez u komunikaciji, pazite šta i u kom trenutku saopštavate partneru.
Druženje sa prijateljima, porodicom, baš onakvo kakvo bi i trebalo da bude tokom januara – divno, pa iskoristite priliku da popravite sve odnose koji baš i ne blistaju, da se čujete sa prijateljima sa kojima dugo niste bili u kontaktu.
Očekujte i tokom mjeseca da vidite neku osobu prema kojoj ste ranije gajili simpatije, ali se sjetite osobe koju trenutno imate kraj sebe i ne pravite nikakve pogrešne poteze.
Uživajte u lijepom januaru.

Ako ste slobodni:
Ako nešto uradite u prvih par dana januara – uradili ste, a ako ne, onda se opet bacite na zabavu, druženje, provod. Ljubavi, bar u drugom dijelu januara teško da će biti. Merkur opet kreće retrogradno a to vama baš ne prija, plus će podosta planeta praviti opoziciju vašim ljubavnim planovima, pa vam jednostavno neće ići za rukom ništa da uradite. Komunikacija je ta koja će biti sporna pa biste mogli čak i da pokvarite neke prijateljske odnose koje sada imate, a sve nove ljude koje upoznate jednostavno da odbijete od sebe nečim što nikako niste htjeli reći, ali ste se loše izrazili, loše postavili.
Dakle, u januaru se bacite na poslovne aktivnosti pošto vama ljubav nikako neće ići od ruke. Što se tiče druženja – to je svijetla tačka tokom ovog mjeseca, pa se prisjetite svih onih ljudi koje odavno niste vidjeli, pronađite ih, vidite se sa njima, možda baš preko njih nekada upoznate osobu sa kobnim ljubavnim faktorom za vas.

Zdravlje:
Zdravlje na nivou iz prethodnih par mjeseci, pa kako ste njih pregurali tako ćete i januar. Ne bi trebalo ništa novo da vas zabrine, a na vama je da se pripazite unosa kalorija, tj da ih svedete na neke normalne mjere. Neće vam prijati (zdravstveno, za razliku od ukusa) nikakva tijesta, proizvodi iz pekare, bilo šta što bi moglo da se iznutra zalijepi za vas, pa gledajte da tu vrstu hrane izbacite u narednom periodu, ili bar da smanjite na minimum. Ako uspjete da zamenite te obroke nekim voćnim bićete to uspijeh! Odmarajte se, redovno punite baterije pozitivnom energijom, smanjite stres na minimum. Kako ovo sve lako zvuči, zar ne? Iako je zima, gledajte da što više vremena provodite napolju, udahnite čist vazduh, prijaće vam i više nego inače!

Srećni brojevi:
2, 12, 14, 25, 28


Mjesečni horoskop za januar pripremio astrološki tim MesecniHoroskop.com!
Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!