Mjesečni horoskop za JANUAR 2021.

Srećna Nova godina!

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec Januar 2021. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju posla i karijere. Bićete u mogućnosti da započnete sa realizacijom jednog dugoročnog plana koji obuhvata velike investicije i donosi veliki obrt novca, a za šta ćete imati potrebna sredstva. Taj posao može da vam donese napredak u karijeri. Mars će 6. januara ući u znak Bika gde je u izgonu, što vas upozorava da budete pažljivi u rukovanju novcem, jer će svakako novi projekat zauzeti veliki deo vaših resursa. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i započećete novu saradnju sa firmama koje će vam biti od pomoći kao logistika, savetodavna podrška, a imaćete uspeha i u saradnji sa veleprodajama. Istog dana će Venera ući u znak Jarca i pružiće vam pogodnosti u pokretanju poslova koji su povezani sa arhitekturom, dizajnom i lepotom. Ako se bavite privatnim biznisom bićete u mogućnosti da otvorite salon lepote ili nešto slično. Merkur će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će doprineti uspešnim dogovorima sa novim saradnicima i označiti početak dugoročne saradnje.
Mars će 13. januara praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam ozbiljna neslaganja sa starim saradnicima oko raspodele finansija, što će negativno uticati na vašu dalju saradnju. Konjunkcija Sunca sa Plutonom doneće vam podršku jedne osobe na visokom položaju u pokretanju velikih projekata. Dobićete i novčanu podršku. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom,što će zahtevati velika ulaganja u projekte koje radite timski, partnerski i u saradnji sa drugim preduzećima. Ući ćete u rizične investicije. U trećoj dekadi januara Sunce će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam doneti položaj koordinatora u zajedničkim i saradničkim radnim zadacima. Započećete mnoge važne projekte u ovom mesecu.
Nezaposleni Ovnovi će najviše mogućnosti da dobiju novi posao imati u oblastima industrije, građevinarstva i finansija, kao i ako su inženjeri sa licencom ili ekonomisti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će 8. januara ući u znak Jarca što će vas i vašeg partnera motivisati da se posvetite ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Trigon Venere sa Marsom pojačaće vašu strastvenost, što će prijati vašem partneru. Vaša emotivna veza će biti dinamična i puna međusobnih podsticaja. Otkrićete nove načine da jedno drugom ostvarite želje i potrebe u ljubavi i da se zabavite.
Venera će u drugoj polovini januara praviti sekstil sa Neptunom, što će vam omogućiti da intuitivno osetite potrebe vašeg partnera. Umećete da pokažete nežnost i ispunićete jedno obećanje dato voljenoj osobi koje je povezano sa romantičnim izlaskom na jedno lepo mesto gde možete uživati u međusobnoj intimi. Poboljšaćete bliskost i kvalitet vaše veze.

Ako ste slobodni:

Pružiće vam se više od jedne prilike da uđete u emotivnu vezu jer ćete biti okruženi osobama koje će pokušati da privuku vašu pažnju i koje žele ozbiljnu vezu sa vama. Jedna od tih osoba će biti atraktivnog izgleda, puna energije i strasti. Druga će se isticati svojom originalnošću, idejama koje idu ispred vremena i koja je druželjubiva i intelektualni tip. Treća osoba će biti romantična i kreativna. Krajem meseca ući ćete u vezu sa harizmatičnom osobom koja će vas potpuno osvojiti.
Stariji Ovnovi će imati prolaznu avanturu sa osobom koja će im delovati veoma privlačno u prvoj polovini meseca. U drugoj polovini januara upoznaćete nekog koga ćete doživeti vrlo snažno i duboko. Ući ćete u skladnu i ozbiljnu vezu.

Zdravlje:

Prva polovina januara donosi vam sklonost ka prehladi, a bićete i osetljivi na stres. Zbog toga je važno da se utoplite i da izbegavate stresne situacije. Više se odmarajte ali nemojte zanemariti svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Tokom druge polovine januara će vam se zdravlje popraviti i pojačaće vam se imunitet. Provodite više vremena na čistom vazduhu.
Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje sadrže u sebi materije za čišćenje organizma od štetnih materija. Potrebno je i da unosite dovoljno kalorija. Povrće iz turšije, a posebno kiseli kupus su vam neophodni za bolje zdravlje. Od voća uzimajte pomorandže, suvo grožđe i smokve. Ribu, pileće meso, jaja i jogurt jedite umereno. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

2, 8, 14, 17, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Tragaćete za podrškom koja vam je neophodna kako biste pokrenuli nove projekte na početku nove godine. Tokom januara ćete prisustvovati čestim radnim sastancima i bićete u svakodnevnom kontaktu sa raznim saradnicima i savetnicima. Početkom januara će Merkur praviti konjunkciju sa Plutonom, što će vam omogućiti da dobijete podršku u novcu i sredstvima od investitora za početak jednog dugoročnog projekta. Mars će 6. januara ući u vaš znak i započećete novu godinu sa brojnim zadacima koji će vas opteretiti i zbog kojih ćete se osećati često umorno i iscrpljeno. Budite pažljivi u odnosima sa osobama od autoriteta. Ako ste vi na rukovodećem položaju bićete skloni da previše pritiskate vaše podređene, što će izazivati napetost na poslu. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i vaše polje posla i karijere, pa ćete početi da pravite velike planove i dogovore. Bićete dobro organizovani i spremni za sve što je neophodno za započinjanje novih radnih zadataka. Ulazak Venere u znak Jarca doneće vam značajnu podršku od investitora i drugih važnih osoba.
Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom omogućiće vam sve što vam je neophodno za uspešno pokretanje velikih i dugoročnih projekata koji će vam u budućnosti doneti stabilno poslovanje i značajnu zaradu. S druge strane kvadrat Marsa sa Saturnom suočiće vas sa odgovornostima koje će ozbiljno testirati vaše radne, stručne i rukovodeće sposobnosti. Mada će vam pomoć i podrška biti osigurana, kvadrat Jupitera sa Uranom doneće vam neočekivane smetnje administrativne prirode. U trećoj dekadi januara ćete dati sve od sebe i uspećete da prevaziđete teškoće. Vaše rukovodeće sposobnosti će doći do potrebnog izražaja, a umećete da se oslonite na intuiciju i po osećaju povlačite dobitne poteze. Ostvarićete uspeh.
Nezaposleni Bikovi će imati velike šanse da pokrenu sopstveni posao ako su to imali u planu. Stalni posao mogu dobiti u struci, kao i u oblastima ekonomije, inženjeringa i građevinarstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u vaš znak u prvoj dekadi januara učiniće vašeg partnera prijemčivim za vaše predloge i više će energije ulagati u ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Tražiće vašu podršku, što ćete pružati bez razmišljanja. Povremeno može da dođe do manje prepirke zbog nesporazuma oko međusobnih potreba i želja u ljubavi ali ćete to uspevati lako da rešavate.
Venera će u drugoj dekadi januara praviti trigon sa Marsom i pojačava vašu strastvenost. Vašem partneru će prijati skladni intimni trenuci udvoje. Kvadrat Marsa sa Saturnom dovešće do ozbiljnog sukoba sa partnerom oko zajedničkih planova na duži rok. Zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Uranom, odlučićete se za neke sasvim nove ciljeve i tako prevazići neslaganja.

Ako ste slobodni:

Osoba koju ste upoznali nedavno, na zabavi ili preko zajedničkog poznanika, javiće vam se sa predlogom da se vidite, uz izgovor kako ne nalazi nikog raspoloženog za zajednički izlazak. Biće vam jasno da joj se dopadate i pristaćete da se vidite. Ubrzo ćete početi da se često viđate ali ćete biti nesigurni šta želite. Priznaćete sebi da vam se dopada izgled i ličnost druge osobe ali će vam smetati njena sloboda u izražavanju. Do kraja meseca postaćete bliski. Moguća je veza.
Stariji Bikovi će imati otvorenu mogućnost da započnu emotivnu vezu sa osobom za koju provereno znaju da bi na to pristala jer im već duže vreme otvoreno pokazuje naklonost. Jedno vreme ćete se nećkati ali ćete odlučiti da probate.

Zdravlje:

Zdravlje će vam tokom januara biti stabilno. Praktikovaćete zdrav način života, zdravu ishranu, svakodnevno ćete biti fizički aktivni i redovno ćete se odmarati. Izbegavajte preteranu pasivnost jer biste u protivnom mogli imati bolove u leđima i kolenima kao i usporenu cirkulaciju. Izbegavajte preterivanje u životnim zadovoljstvima i budite umereni.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži srednje kaloričnu hranu sa manjim procentom masnoća. Najviše će vam prijati kuvano povrće kao što su grašak, boranija, karfiol, šargarepa, celer, keleraba, blitva i krompir. Od voća jedite pomorandžu, jabuku i sušenu smokvu. Ribu, meso, jaka i mlečne proizvode jedite umereno. Izbegavajte mesne delikatese. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

5, 8, 16, 19, 24


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Merkur će početkom januara da pravi konjunkciju sa Plutonom, što će vam dati usmerenje i otvorene mogućnosti da pokrenete projekat koji će vam doneti sigurnu i stabilnu zaradu i uvećati vaše finansije na duži rok. Mars će 6. Januara ući u znak Bika, što vas upozorava da se čuvate tajnih neprijatelja jer bi neko mogao da vam spletkari iza leđa kako bi ostvario nezasluženu korist za sebe zahvaljujući vašem trudu i zalaganju. Merkur 8. januara ulazi u znak Vodolije gde će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom i donosi vam nove ideje kako da poboljšate vaše radne veštine i to dodatno unovčite. Bićete uspešni u prenošenju znanja i u saradnji sa inostranim partnerima. Venera ulazi u znak Jarca i uvećava vaš platni promet, dajući vam bolji osećaj za investicije i sticanje velikih suma novca. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom, što vas upozorava da izbegavate upuštanje u poslove i investiranje u oblasti gde nemate dovoljno znanja i iskustva. Nepažnje bi vam mogla naneti gubitke. Umesto toga, usmerite investicije tamo gde vas savetuju autoriteti.
Sunce će u trećoj dekadi januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam doneti podršku nadređenih i mogućnost da napredujete na polju karijere. Dobićete nove i odgovornije pozicije, kao i neophodna sredstva da pokrenete projekat kojim ćete većim delom sami upravljati i gde ćete biti u mogućnosti da pokažete svoje radne sposobnosti i konstruktivne ideje. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i pojačaće vašu kreativnost. Ostvarićete uspeh ako se bavite dizajnom ili ako radite u zdravstvu. Imaćete dobar osećaj za dobitne poslovne i finansijske poteze.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblastima prosvete, marketinga, zdravstva, ekonomije, bankarstva i administracije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ostvarićete skladne, prijatne intimne trenutke uz voljenu osobu. Bićete više nego obično romantični, maštoviti, komunikativni i imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Trigon Venere sa Marsom će probuditi uspavane strasti, na radost vašeg partnera. Bićete složni u idejama kako da uredite zajednički prostor. Možda ćete kupiti zajedničku nekretninu.
Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi praviće u drugoj polovini januara kvadrat da Uranom. Neočekivano ćete otkriti neke tajne koje je partner krio od vas, što će dovesti do svađe i može dovesti do udaljavanja, čak i odlaska od partnera. Na sreću, konjunkcija Sunca sa Jupiterom omogućiće vam da prevaziđete ove teškoće i da uneste neophodne promene u vezu.

Ako ste slobodni:

Prva polovina januara vam otvara niz mogućnosti za avanturu. Bićete u kontaktu sa više osoba i viđaćete se sa nekolicinom osoba koje vam se dopadaju. Kada ih bolje upoznate, pažnju ćete pokloniti osobi koja ume da vas pokrene na akciju i koja vas podstiče da preuzmete inicijativu, kojoj se dopadaju vaši predlozi i sa kojom ćete imati veći broj zajedničkih interesovanja. U početku ćete biti zainteresovani za slobodnu vezu, što će odgovarati i vašem partneru.
Stariji Blizanci će upoznati osobu koja živi u inostranstvu, a sa kojom će sarađivati na zajedničkom projektu. Između vas dvoje će se razviti komunikacija koja će postati intimna i intenzivna. Počećete da održavate emotivnu vezu na daljinu.

Zdravlje:

Mars koji vlada vašim poljem zdravlja će ući u znak Bika gde je slab i u izgonu, što će dovesti do pada vašeg imuniteta. Bićete skloni upalama, lošoj cirkulaciji, prehladi i virusnim infekcijama. Izbegavajte velike fizičke napore jer ćete se lako zamarati. Biće vam potrebno više odmora. Fizičku kondiciju održavajte u formi lakšim vežbama kao što je šetnja.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kaloričnu hranu, punu proteina i gradivnih materija. Riba i meso treba da budu sastavni deo vaše ishrane. Čorbe od mešanog povrća, uz pileće meso će podići vaš imunitet. Prijaće vam i riblja čorba kao i morski plodovi. Integralni hleb, pirinač, semenke bundeve i suncokreta, ovsene pahuljice, jogurt, masline i smokve uzimajte često.

Srećni brojevi:

3, 10, 16, 21, 25


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom i doneće vam priliku da započnete novo partnerstvo koje će vam se višestruko isplatiti u budućnosti. Pokrenućete i novi projekat od javnog značaja. Mars 6. Januara ulazi u znak Bika i donosi vam tenzije u odnosima sa saradnicima. Bićete primorani da više vremena i napora uložite u rešavanje svega što ne neophodno, posebno neslaganja i prepreke, kako bi vaši odnosi sa saradnicima funkcionisali korektno. Merkur ulazi 8. januara u znak Vodolije i pojačava vašu veštinu rukovanja novcem i investicijama, što će vam omogućiti da lako isplanirate i sprovedete u delo veći obrt novca i ostvarite bolju zaradu u odnosu na prethodni period. Veliku zaradu možete imati od IT sektora i inženjerskih projekata. Venera će ući u znak Jarca i doprineće vašem uspehu u oblasti javnosti, administracije i prava. Privući ćete sebi veliki broj zadovoljnih klijenata. Merkur će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom i doprineće uvođenju novih metoda u vaš način rada. To će vam pomoći da rešite aktuelne prepreke i teškoće.
Mars će praviti kvadrat sa Saturnom 13. januara zbog čega ćete biti suočeni sa sukobima interesa i neslaganju oko finansijskog dela u odnosima sa dugogodišnjim saradnicima. To vam može naneti gubitke. Jupiter će praviti kvadrat sa Uranom i doneće neočekivane troškove kao i poremećaje u platnom prometu, što će dodatno iskomplikovati vaše odnose sa saradnicima. Izbegavajte da se zadužujete. U trećoj dekadi januara Sunce će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam doneti pomoć osobe na visokom položaju u rešavanju finansijskih teškoća, ali će odnosi sa saradnicima i dalje biti pritisnuti raznim teškoćama koje će vas znatno usporiti u ostvarivanju planiranih ciljeva.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima komunikacija, prosvete, kao i u javnom, pravnom i ekonomskom sektoru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini januara praviti trigon sa Marsom. Uživaćete u zajedničkim aktivnostima sa voljenom osobom i prijateljima. U vašu emotivnu vezu ćete uneti više zabave i bićete posvećeni ostvarivanju zajedničkih planova i ciljeva. Pojačaće se vaša strastvenost, što će vašem partneru prijati. Osećaćete pojačanu potrebu za društvenim aktivnostima.
Druga polovina januara motivisaće vas da unesete nešto novo u pristup voljenoj osobi što će osvežiti vašu vezu. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i činiće vas romantičnim i maštovitim. Vaš partner će sa vama deliti nežnost i imaćete lepe intimne momente. Konjunkcija Venere sa Plutonom uneće period stabilnosti, ojačati i produbiti vaš odnos sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Tokom januara ćete biti u mogućnosti da ostvarite želje u ljubavi. Upoznaćete nekog ko će vam se na prvi pogled dopasti i ko će u vama probuditi strasti. Počećete da se viđate na mestu gde se okupljaju ljudi sličnih interesovanja, kao što na književne večeri i slično, a održavaćete i komunikaciju privatno, često preko elektronskih aplikacija. Do kraja meseca ćete dovoljno jedno drugog upoznati da biste oboje bili sigurni kako ste stvoreni jedno za drugo i započećete skladnu vezu.
Nešto stariji Rakovi će biti raspoloženi za avanturu sa osobom koja će ih snažno privući svojim izgledom ali će ubrzo shvatiti da su se zaljubili i da žele više od avanture. Moraćete da se potrudite jer vaš partner nije zainteresovan kao vi.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo tokom januara. Moguće su urološke smetnje kao i tegobe u predelu zglobova. Cirkulacija će vam biti otežana u predelu nogu, a moguć je ni hormonski disbalans. Jupiter će praviti kvadrat sa Uranom u drugoj polovini januara i to će vas činiti osetljivim na stres. Imaćete psihosomatske reakcije. Potrebno vam je više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljive i srednje kalorične hrane, sa puno vitamina. Od povrća jedite kiseli kupus, turšiju, sočivo i celer u većim količinama. Od voća vam je potrebna pomorandža, suvo grožđe, urme i suve smokve. Ribu jedite često, a meso umereno. Mladi sir, ovsene pahuljice i jogurt uzimajte često. Potreban vam je D vitamin.

Srećni brojevi:

6, 13, 15, 18, 24


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Merkur će početkom januara praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiće vam da pokrenete nove projekte iz oblasti usluga. Imaćete sva potreba sredstva i podršku. Najviše uspeha ćete imati od usluga iz oblasti zdravstva, higijene i zaštite. Mars će 6. januara ući u znak Bika i vaše polje posla i karijere što će vam doneti velika opterećenja, mnogo obaveza i pritisak od strane nadređenih da sve to bude na vreme, pa čak i pre vremena završeno. To će vas činiti napetim i sklonim ulasku sukobe. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i omogućiće vam da započnete pregovore o novom partnerstvu koje vam u budućnosti može doneti dugoročnu i veliku obostranu korist. Bićete uspešni u održavanju javnih i poslovnih prezentacija. Venera će ući u znak Jarca i doneće vam mogućnost da vašu ponudu usluga proširite i u pravcu usluga lepote, a doneće vam i bolje odnose sa radnim kolegama, kao i uspeh ako se bavite starim zanatima. Venera će praviti trigon sa Marsom, što će vam doneti mogućnost da ostvarite napredak u karijeri i prelazak na odgovorniji rukovodeći položaj.
Mars će 13. januara praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam teškoće u odnosima sa poslovnim partnerima sa kojima radite na velikim i dugoročnim projektima. Kvadrat Jupitera sa Uranom će pojačati ove probleme i doneti neočekivane nesuglasice oko raspodele zarade i ulaganja novca u nastavak aktuelnih radnih zadataka. Na teškoće ćete nailaziti i u odnosima sa javnošću. Nailazićete i na probleme pravne prirode. Mars će 20. januara praviti konjunkciju sa Uranom, zbog čega ćete uvesti nove metode u vaš način rada. Naći ćete se i na novim dužnostima koje će na vas delovati stresno na samom početku dok se ne priviknete. Do kraja meseca ćete uspeti da sklopite nove ugovore u području velikih projekata.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis ako su to imali u planu. Novi posao ćete moći da dobijete u oblasti javnosti, prava, ljudskih resursa, medija i menadžmenta.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur će u pravoj polovini januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam omogućiti da unesete nešto kvalitetno novo u vaš odnos sa voljenom osobom. To će vam doneti stabilnost i slaganje oko svih važnih stvari u vezi. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i razumevanje i ostvarićete jedan zajednički cilj.
Jupiter će u drugoj polovini januara praviti kvadrat sa Uranom, što će izazvati nesuglasice između vas i voljene osobe u vezi zajedničkih planova. Uspećete da dođete do rešenja ovih problema zahvaljujući konjunkciji Sunca sa Saturnom i Jupiterom. Pružićete partneru najbolje od sebe u trećoj dekadi januara i pokazaćete se kao pravi oslonac u svemu.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom u vašem polju ljubavi na početku januara doneće vam poznanstvo sa nekolicinom osoba koje će vam privući pažnju, svaka na svoj način. Dopašće vam se osoba koja je originalna, optimista, intelektualni tip, ali će u isto vreme delovati neuhvatljivo, pun ideja koje teži da ostvari. Poklonićete naklonost drugoj osobi koja je isto intelektualac, društveni tip, ambiciozan ali vam uliva više poverenja. Sa tom osobom ćete ući vezu.
Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu sa kojom će početi da se viđaju i koja će uneti u njihov život nove poglede na svet i nova iskustva u ljubavi i međuljudskim odnosima. Do kraja meseca ćete postatu bliski i započećete ozbiljnu vezu.

Zdravlje:

Imunitet će vam biti ojačan početkom januara zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Plutonom. Osećaćete potrebu za kretanjem i praktikovaćete rekreativne fizičke vežbe što će vaše zdravlje održavati stabilnim. S druge strane, stalni pritisci usled brojnih obaveza činiće vas osetljivim na stres, što će dovoditi do povremenih psihosomatskih smetnji.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate vitaminima i drugom hranljivim sastojcima, a posebno materijama koje nedostaju vašem organizmu kao što su magnezijum, D vitamin, gvožđe i kalcijum. Ove materije ćete uneti kroz voće, povrće, ribu i žitarice. Pijte više vode. Izbegavajte brzu hranu, slatkiše i alkoholna pića. Mlečne proizvode jedite umereno.

Srećni brojevi:

6, 11, 14, 18, 23djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiti vam da pokrenete nešto novo na polju zabave i kreativnosti, što ste duže vreme planirali, a što će vam doneti očekivani uspeh. Dobitke vam može doneti oblast programiranja i izrade računarskih igara. Mars će 6. januara ući u znak Bika i zahtevaće od vas više napora i vremena kako biste ostvarili napredak u oblastima transporta, turizma i trgovine robom iz uvoza. Nedostajaće vam stručna podrška. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Započećete sa realizacijom novih ponuda u oblasti usluga koje su povezane sa završnim radovima u građevinarstvu, prosvetom i zdravstvom. Kvadrat Marsa sa Saturnom dovešće do zastoja radova zbog nedostatka potrebnog materijala ili sredstava za rad. Nailazićete na nesuglasice sa nadređenima. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom i dovešće do iznenadnih komplikacija oko finansiranja tek započetih projekata. Nije dobar period za sklapanje ugovora ili partnerstva sa inostranim preduzećima.
Sunce će u trećoj dekadi januara praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će dodatno poboljšati napredak u oblasti usluga. Započećete saradnju sa osobama koje su na rukovodećim pozicijama i koje će vam otvoriti nova vrata i povezati vas sa važnim ljudima za ostvarenje vaših planova. Privući ćete veći broj novih klijenata, a stari će biti zadovoljni, pa će više nego obično da potražuju vaše usluge. Vaši odnosi sa kolegama na poslu će se poboljšati i od njih ćete imati potrebnu podršku i pomoć u radu. Imaćete korektne odnose sa osobama koje su vam podređene. Ako se bavite privatnim biznisom, uspećete da zaposlite ljude koji će se pokazati kao odličan izbor na duži rok. Očekuje vas uvećana zarada i bolje pozicije.
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da dobiju stalno zaposlenje u oblastima usluga, javnosti, komunikacija, kao i u sektoru administracije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur i Sunce će u prvoj dekadi januara praviti sekstil sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Sa voljenom osobom ćete poboljšati komunikaciju i imaćete dobar osećaj za potrebe svog partnera. Uživaćete u razgovorima o raznim temama, lako ćete se dogovarati oko svega što vam bude važno i organizovaćete skladne intimne trenutke udvoje.
Venera će u trećoj dekadi januara praviti trigon sa Neptunom, što će vam otvoriti mogućnost da ispunite bar jednu želju u ljubavi. Osećaćete potrebu za romantičnim večerima uz sveće i lepu muziku, a vaš partner će biti spreman da vam sve to ispuni. Jedno drugom ćete pružati osećanja, podršku i nežnost. Unećete u vašu vezu mnogo zabave i bićete ispunjeni.

Ako ste slobodni:

Januar kao prvi mesec u novoj godini vam već na samom početku donosi susret i poznanstvo sa osobom koja će na vas delovati magnetski privlačno i koja će vas zavesti svojim načinom komunikacije, pristupom, inteligencijom, a što je najvažnije, imaće dobar osećaj za vaše potrebe u ljubavi. Privlačnost će biti obostrana i ubrzo ćete početi da se viđate, a do kraja meseca ćete se bliže upoznati, bićete zaljubljeni i započećete vezu koja će biti ispunjena skladom i zadovljstvom.
Nešto starije Device će biti u mogućnosti da započnu emotivnu osobu sa osobom sa kojom će moći u mnogo čemu da se slože i gde će se pojaviti obostrana osećanja. U trećoj dekadi meseca započećete vezu koja bi mogla da bude trajna.

Zdravlje:

Merkur će ući početkom januara u vaše polje zdravlja i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom što će vam doneti snažno i stabilno zdravstveno stanje. Imunitet će vam biti jak i bićete otporni na bolesti i stres. Sredinom meseca će Jupiter praviti kvadrat sa Uranom, što će dovesti do osetljivosti u predelu grla i zglobova. Moguća je lakša prehlada.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lako svarljivu hranu. Na prvom mestu jedite što više povrća kao što je kiseli kupus, kiseli krastavac, šargarepa presna i kuvana, celer, karfiol, grašak i sočivo. Od voća jedite jabuke, pomorandže i sušeno voće, kao što su smokve i urme. Ribu jedite minimum dva puta nedeljno. Žitarice i jogurt uzimajte za doručak. Pijte mineralnu vodu.

Srećni brojevi:

3, 8, 15, 17, 22


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom što će vam omogućiti nabavku neophodnih sredstava za rad. Bićete u mogućnosti da započnete nove projekte ako se bavite građevinarstvom, industrijom i energetskim resursima. Mars će 6. januara ući u znak Bika, gde je u izgonu, što će dovesti do otežanog platnog prometa i doneće vam teškoće u obrtu novca. Ovo nije povoljno vreme da se zadužujete. Pripazite na troškove. Merkur 8. januara ulazi u znak Vodolije gde će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Pokrenućete realizaciju plenova povezanih sa oblastima zabave, a uspeh ćete ostvariti ako se bavite prosvetom, IT industrijom, programiranjem, grafičkim dizajnom, arhitekturom i inženjeringom. Venera će ući u znak Jarca i donosi vam uspeh u poslovima koji su povezani sa projektovanjem enterijera kao i bolju saradnju sa privatnom sektorom. Imaćete više uspeha u radu od kuće, kao i ako se bavite sopstvenim biznisom. Privući ćete nove i zadovoljne klijente. Trigon Venere sa Marsom će vam doneti poboljšanje u platnom prometu i uvećati zaradu.
Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom, što vas upozorava da je neophodno da izbegavate rizične poslove i investicije jer biste mogli da se nađete na gubitku. Dobićete neočekivano povoljnu ponudu i bićete sklloni da je nepromišljeno prihvatite ali bi se to pokazalo kao loša odluka po vas. U trećoj dekadi januara Sunce će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam doneti pomoć i podršku od jedne osobe na visokom ili rukovodećem položaju. Dobićete šansu da se istaknete u svom polju delatnosti, kao i da preuzmete poslove koji podstiču vašu kreativnost i da radite nešto što volite. Veliki uspeh postići ćete u oblastima prosvete i zabave. Ostvarićete značajne dobitke i zaradu.
Nezaposlene Vage će moći lako da dobiju posao u oblastima dizajna, prosvete, ugostiteljstva, zabave i u IT sektoru. Biće vam ponuđeni i honorarni poslovi koji vam mogu doneti dobru zaradu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi 6. januara u znak Bika i donosi vam teškoće u odnosu sa voljenom osobom. Vaš partner će biti opterećen raznim problemima i neće imati strpljenja za vas. Delovaće frustrirano. Kvadrat Marsa sa Saturnom doneće vam neslaganja i svađe jer će vama trebati više zabave, dok će vaš partner biti opterećen finansijama.
Druga polovina januara biće stresna zbog konjunkcije Marsa sa Uranom. Vaša potreba da poboljšate odnos sa partnerom unošenjem nečeg novog u vašu vezu naići će na otpor. Dolaziće i do iznenadnih i neočekivanih izliva nezadovoljstva. Poboljšanje i skladniji odnosi sa voljenom osobom očekuju vas u trećoj dekadi januara, kada ćete otvoreno razgovarati.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati na zabavi ili na društvenoj mreži. Privući će vas način na koji će vam prići i pokazati vam naklonost. Delovaće vam kao da se godinama poznajete i da vaša nova simpatija dobro zna šta je vama potrebno u ljubavi. Nakon početnog oduševljenja i intenzivnog kontakta primetićete da nije sve baš kako ste videli. Otkrićete da je vaša nova simpatija više zainteresovana za avanturu nego za ozbiljnu vezu. Nećete odustati i pored toga.
Starije Vage će ući u avanturu punu erotskog naboja sa osobom koju će upoznati kroz poslovne ili društvene aktivnosti. Mada ćete želeti da se vaša avantura pretvori u skladnu i dugu emotivnu vezu, ipak ćete znati kada treba da prekinete.

Zdravlje:

Imunitet će vam biti promenljiv tokom januara. U prvoj dekadi će biti dosta jak ali će već u drugoj dekadi oslabiti. To je period kada ćete biti podložni stresu i psihosomatskim reakcijama zbog kvadrata Jupitera sa Uranom. Moguća je loša cirkulacija i bolovi u zglobovima. Krajem meseca će vam se zdravlje stabilizovati. Potreban vam je čist vazduh.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne i srednje kalorične. Najviše će vam prijati celer, peršun, morske alge, masline, patlidžan, krastavac i prokelj. Od voća jedite pomorandže, mango i suve smokve. Potrebe su vam žitarice kao što su proso i heljda. Svakodnevno uzmite po kašiku meda. Pijte voćne sokove, posebno od limuna.

Srećni brojevi:

5, 13, 18, 21, 24


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiće vam da započnete pregovore oko novih projekata. Naići ćete na dobar prijem i uspećete da privučete investitore koji će biti spremni da sa vama sarađuju i ulažu u projekte koje im ponudite. Mars će 6. januara ući u znak Bika i doneće vam otežane odnose sa poslovnim partnerima. Bićete primorani da ulažete više napora u zajedničke projekte i osećaćete se pritisnuti obavezama koje vam neće prijati i u kojima nemate dovoljno iskustva. U odnosima sa osobama koje budete sretali na svom posluj nedostajaće vam taktičnost i strpljenje. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam omogućiti uspešnu saradnju sa preduzećima koja se brave projektovanjem i programiranjem. Bićete dobro organizovani i sve ćete stizati da rešavate u predviđenom roku, a to će vam doneti priznanja i dobitke. Venera će ući u znak Jarca i doneće vam više uspeha u oblasti komunikacija i trgovine. Dobitke ćete ostvariti ako se bavite dizajnom enterijera i investicijama.
Mars će u drugoj dekadi januara praviti kvadrat sa Saturnom. Neslaganja sa poslovnim partnerima dovešće do zastoja u završnoj fazi jednog velikog projekta, a to vam može naneti gubitke. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom i doneće vam neočekivane teškoće u primeni neke od odredbi jednog ugovora gde niste obratili pažnju na pojedinosti. To će vas uvesti u nepredviđene troškove. U trećoj dekadi januara će Sunce praviti konjunkciju sa Saturnom i Uranom. Rešićete teškoće koje ste imali u odnosima sa poslovnim partnerima i sa finansijama i uspećete da pokrenete dugoročni projekat koji bi mogao da vam donese veliku zaradu u budućnosti. Nabavićete nova sredstva za rad po povoljnim uslovima.
Nezaposleni Škorpioni će uspeti da se zaposle na duži rok ili stalno. Pogodne prilike za novo zaposlenje imaćete u oblastima komunikacija, saobraćaja, trgovine i u javnom i administrativnom sektoru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u znak Bika i vaše polje ljubavi u prvoj dekadi januara doneće vam više zajedničkog vremena sa partnerom ali će u isto vreme i prouzrokovati napetosti. Kvadrat Merkura sa Marsom će vas navesti da razgovarate o nečem što stvara nesklad u vašem odnosu, a to može da dovede i do prepirki. Vašem partneru će trebati vaša podrška i razumevanje.
Mars će sredinom meseca praviti kvadrat sa Satunom i prouzrokovaće nesuglasice sa članovima porodice. Nećete moći da se dogovorite i složite sa partnerom oko kućnih i porodičnih obaveza. To će dovesti do zahlađenja. Konjunkcija Marsa sa Uranom u trećoj dekadi januara navešće vas da unesete nešto novo u vašu vezu kako biste ostvarili bolje razumevanje.

Ako ste slobodni:

Početak nove godine vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas privući svojom empatijom i unutrašnjom toplinom, a koju ćete upoznati na dočeku. Odmah ćete osećati kako se intuitivno razumete i kako lako ostvarujete kontakt i komunikaciju. Nastavićete da se viđate i uživaćete u zajedničkom vremenu i aktivnostima. Počeće da se javljaju obostrane emocije. U trećoj dekadi meseca zahvaljujući sekstilu Venere sa Neptunom uplovićete u skladnu i romantičnu vezu.
Stariji Škorpioni će upoznati osobu koja će im vrlo brzo prirasti za srce i sa kojom će otkriti mnogo zajedničkih interesovanja. Oboje ćete želeti nekog s kim biste imali skladnu vezu i tu ćete se prepoznati. Moguć je početak duge veze.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo i biće neophodno da se više krećete zbog održavanja kondicije u dobroj formi jer vam od toga zavisi koliko će vam bit jak imunitet na bolesti. Biće vam osetljivo grlo, sinusi i bubrezi. Dobro bi vam došlo da povremeno radite inhalaciju vodenom parom ako primetite da otežano dišete, da vam se začepljuje nos i boli vas grlo.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kaloričnih namirnica kao što su riba, meso, jaja i mladi sir. Za doručak jedite integralne žitarice, suvo voće i jogurt, kao i sir i masline. Uzimajte tokom dana više povrća, posebno pasulj, grašak, brokoli i kiseli kupus. Od voća jedite pomorandžu, kivi i jabuku. Izbegavajte alkoholna pića i meso sa roštilja.

Srećni brojevi:

4, 10, 17, 21, 26


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiti vam da investirate u projekte, proizvode i privredne grane za koje ćete biti sigurni da će vam doneti dobitke. Bićete vešti u rukovanju novcem i uvećaćete zaradu. Mars će 6. januara ući u znak Bika gde je u izgonu, što će od vas zahtevati ulaganje velikog napora kako bi vaše usluge bile profitabilne i kako bi vaši klijenti bili zadovoljni. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite servisom mehanike i ugostiteljskim uslugama. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Pokrenućete pregovore sa velikim preduzećima o saradnji i o uvođenju novih tehnologija i metoda rada u vaše poslovne ciljeve u novoj godini. Ostvarićete uspeh u oblastima modernih tehnologija, trgovine i komunikacija. Uspeh vas očekuje i u velikim i dugoročnim projektima. Venera će ući u znak Jarca i praviće trigon sa Marsom, što će vam doneti priliv novca koji vam je neophodan za poboljšanje ponude vaših usluga. Poboljšaćete odnose i saradnju sa radnim kolegama.
Merkur će praviti kvadrat sa Uranom u drugoj dekadi januara i činiće vas ishitrenim i nepromišljenim u pregovorima. Budite pažljivi ako se bavite transportom i saobraćajem jer su moguće nezgode. Kvadrat Marsa sa Saturnom dovešće do zastoja u razvoju važnih i prioritetnih radnih zadataka. Nailazićete na konflikte sa nadređenima. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom, što će dovesti do neočekivanih teškoća u pregovorima oko finansiranja vašeg sektora usluga, a to vam može naneti gubitke. U trećoj dekadi januara Sunce će praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom i doneće vam pomoć od jedne osobe na visokom položaju oko pokretanja dugoročnih poslova i finansiranja važnih radnih zadataka.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine, finansija, informatike i knjigovodstva. Imaćete uspeha i u nalaženju honorarnih poslova.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Plutonom će u vaš odnos sa voljenom osobom uneti bolju komunikaciju i više strasti što će vam sasvim odgovarati i omogućiti vam da se usmerite na ostvarenje zajedničkih želja. Ulazak Merkura u znak Vodolije omogućiće vam da se odlično razumete i dogovorite oko zajedničkih ciljeva na duži rok na kojima ćete vredno raditi.
Kvadrat Merkura sa Uranom 12. januara prouzrokovaće neočekivane nesuglasice i uneće napetost u vaš odnos sa partnerom. Uzrok će biti nešto što ste duže vreme odlagali da rešavate, a što je unosilo nemir u vašu vezu. Prelazak Merkura u retrogradno kretanje krajem januara usmeriće vas da razgovarate o stvarima kojima ste nezadovoljni.

Ako ste slobodni:

Prva dekada januara doneće vam poznanstvo sa više osoba koje će privući vašu pažnju. Izdvojiće se neko ko će vas privući fizički, kao pojava i ko će ispoljavati strastvenost, što će vam prijati. Ubrzo ćete shvatiti da sa tom osobom možete imati samo prolaznu avanturu, ali vam to neće smetati i provešćete prvu polovinu januara sa tom osobom. U drugoj polovini januara ćete se odlučiti za osobu koja je društvena, optimista, komunikativna i ući ćete u vezu koja može da bude ozbiljna.
Nešto stariji Strelci će tragati za osobom sa kojom bi mogli da uđu u dugu vezu. Pružiće vam se više od jednog izbora i bićete neodlučni. Na kraju ćete se odlučiti za ozbiljnu, ambicioznu i sređenu osobu. To će se pokazati kao mudar izbor.

Zdravlje:

Mars 6. januara ulazi u znak Bika i vaše polje zdravlja. Tokom ovog meseca Mars će praviti kvadrat sa Saturnom i konjunkciju sa Uranom, što će dovesti do pada vašeg imuniteta, sklonosti virusnim infekcijama, povredama i pojačanom stresu koji će dovoditi do psihosomatskih smetnji. Neophodno je da se više odmarate i preduzmete preventivne mere.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice pune vitamina i gradivnih materija koje bi pozitivno uticale na vaš imunitet da ojača. Uzimajte veće količine povrća kao što su celer, šargarepa, pasulj i grašak. Od voća jedite jabuke i suvo grožđe. Uzimajte ribu, jaja, pileće meso, jogurt, orah i suncokretove semenke. Pijte više vode. Izbegavajte brzu hranu i grickalice.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 22


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem znaku i omogućiće vam da poboljšate vaše radne veštine i brzo i lako rešavate važne radne zadatke. Pokrenućete pregovore oko novih planova i projekata. Mars će 6. januara ući u znak Bika i zahtevaće od vas unošenje velikih napora ako se bavite zabavom i ugostiteljstvom jer ćete u ovim oblastima nailaziti na prepreke i mogući su gubici. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što će vam omogućiti da investirate u nove dugoročne poslove koji obuhvataju korišćenje novih i savremenih tehnologija. Dobitke ćete ostvariti ako budete ulagali u razvoj modernih tehnologija. Venera će ući u vaš znak i praviće trigon sa Marsom, što će vam omogućiti da ispoljite vaše radne kvalitete i kreativne ideje. To će vam doneti uspeh i dobitke u oblastima zabave, dizajna, arhitekture i prosvete. Mars će 13. Januara praviti kvadrat sa Saturnom i dovešće do zastoja na polju novca. Izbegavajte po svaku cenu rizične investicije jer biste mogli pretrpeti gubitke.
Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom i činiće vas sklonim naglim i nepromišljenim potezima na finansijskom polju. Sve što vam se iznenada ukaže kao naizgled povoljna i dobitna kombinacija ili ponuda nije u praksi ono što očekujete. Umesto lake zarade, možete se naći u dugovima. Venera će u trećoj dekadi januara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za organizaciju, planiranje i dogovore. Uspećete da izvučete maksimalnu korist iz aktuelnih pregovora oko novih projekata i ostvarićete uspeh u trgovini kozmetičkih proizvoda. Konjunkcija Venere sa Plutonom će vam omogućiti uspon u karijeri i prelazak na odgovorniju i rukovodeću poziciju. Probićete se zahvaljujući vašoj veštini.
Nezaposleni Jarčevi će imati uspeha u nalaženju novog zaposlenja koje može da bude stalno i u struci. Najviše uspeha ćete imati u oblastima trgovine, finansija i usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Očekuju vas skladni zajednički i intimni momenti uz voljenu osobu gde ćete moći da se oboje opustite i isključite iz pomalo dosadne i opterećujuće svakodnevice. Jedno drugog ćete umeti da pokrenete na zajedničke aktivnosti u kojima ćete uživati. Najbolje od svega je što ćete znati kako jedno drugog da nasmejete i unećete više radosti u vaš odnos.
Druga polovina decembra doneće vam dosta povoljnih mogućnosti da ostvarite jedan ili više važnih zajedničkih ciljeva i da ispunite zajednička očekivanja. Trigon Venere sa Uranom omogućiće vam da unesete nešto kvalitetno novo u vašu vezu, a konjunkcija Venere sa Plutonom će pojačati vašu strastvenost, što će vašem partneru izuzetno prijati.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam je u početku stidljivo slala anonimne poruke i pokušavala da vam skrene pažnju na to da joj se dopadate dobiće od vas zeleno svetlo da se upoznate kako biste odlučili da li ćete joj dozvoliti da vam uđe u život. Već nakon prvog susreta uvidećete da vam se ta osoba dopada, čak će vam biti simpatična činjenica da je to stvarno neko stidljiv. Uvidećete kako se u mnogo čemu slažete i kako vam odgovara neko ko je po prirodi povučen. Do kraja meseca započećete vezu.
Nešto stariji Jarčevi će početi da se viđaju sa osobom koju su upoznali nedavno na jednoj zabavi. Biće vam prijatno i zabavno u društvu te osobe i primetićete da vam poklanja punu pažnju. Osetićete i obostrane emocije. Veza je moguća.

Zdravlje:

Januar vam donosi dobro zdravlje ali da bi ostalo stabilno i kako bi vaš imunitet bio na potrebnom nivou, neophodno je da više vremena provodite u prirodi na čistom vazduhu. Najviše će vam prijati ako odete na planinu na vikend ili kraći odmor. Potrebno vam je i više kretanja. Sredinom januara ćete biti osetljiv na stresne okolnosti. Više se odmarajte.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u svojoj osnovi bazne kako bi vaš organizam bio u potrebnoj ravnoteži. Uzimajte za doručak proso i heljdu uz ovsene pahuljice i jogurt. Možete dodati suve smokve, grožđe i med. Od voća jedite mango i papaju. Od povrća uzimajte celer, peršun, patlidžan i praziluk. Meso i ribu jedite umereno. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

6, 11, 17, 20, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Merkur će na početku januara praviti konjunkciju da Plutonom i pružiće vam se mogućnost da pokrenete jedan plan koji ste pripremali u tajnosti, a koji bi mogao da vam donese prednost nad konkurencijom i uveća saldo na vašem računu. Mars će ući u znak Bika 8. januara i doneće vam otežane okolnosti za ispunjavanje predviđenih rokova. Nailazićete na razne prepreke, od neslaganja sa nadređenima do nedostatka neophodnih sredstava. Merkur će ući u vaš znak 8. januara i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Pokrenućete nove projekte koji su povezani sa modernim tehnologijama, komunikacijama, obrazovanjem i koji će vam doneti mogućnost napredovanja u karijeri. Doći će do izražaja vaše rukovodeće i organizacione sposobnosti ali i vaša stručnost. Venera će ući u znak Jarca i praviće trigon sa Marsom. Ostvarićete uspeh u oblastima zdravstva i administracije. Uspećete da na vreme postignete skoro sve što ste planirali . Kvadrat Marsa sa Saturnom doneće vam teškoće u velikim poslovima vezanim za građevinarstvo i industriju.
Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom i prouzrokovaće neočekivane teškoće u razvoju radnih zadataka koji su povezani sa IT sektorom, ljudskim resursima, ekonomijom i administracijom. Zbog toga bi moglo da vam izmakne unapređenje koje očekujete. Pazite da ne povlačite ishitrene poteze. Mars će praviti konjunkciju sa Uranom i pružiće vam šansu da veštim potezom prevaziđete probleme na koje ćete nailaziti, dobijete priznanje i ostvarite napredak i dobitke. Budite pažljivi jer lako možete da pogrešite. Neće biti jednostavno da nađete pravo rešenje. Suočavaćete se sa jakom konkurencijom zbog kvadrata Marsa sa Jupiterom. Biće više njih koji će vam biti ozbiljni oponenti za unapređenje.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis ali će biti neophodno da to pažljivo isplaniraju. Novi posao možete dobiti u oblastima menadžmenta, ekonomije i inženjeringa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca sa Neptunom u prvoj polovini januara doneće vam mnogo skladnih intimnih trenutaka uz voljenu osobu. Imaćete dobar osećaj za potrebe i želje vašeg partnera i trudićete se da mu udovoljite, što će vam biti uzvraćeno. Obradovaćete voljenu osobu lepim poklonom i ispunjenjem jedne želje. Vaša veza će tako dobiti na kvalitetu.
Sunce će u drugoj polovini januara ući u vaš znak i praviće konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom. Imaćete nove ideje kako da vašu vezu poboljšate i unećete nešto novo što će vam doneti osveženje, a što će vašem partneru odgovarati. Kvadrat Sunca sa Uranom prouzrokovaće iznenadne nesuglasice oko porodičnih i kućnih obaveza ali to ćete uspeti da rešite.

Ako ste slobodni:

Bićete zaneseni i skloni da idealizujete osobu koja će vam privući pažnju svojim originalnim idejama, privlačnim izgledom i dobro odmerenim pristupom. Sekstil Sunca sa Neptunom doneće vam zajedničke trenutke koji će vas uveriti da želite emotivnu vezu sa vašom novom simpatijom. Problem će biti u tome što vaša simpatija neće biti spremna za vezu, već za slobodnu varijantu. Mada vam to neće biti po volji, odlučićete da pokušate i pružite šansu da vam se ispuni želja.
Nešto starije Vodolije će se zaljubiti u osobu koja nije slobodna, a primetiće i da je ta osoba zagrejana za njih. Predlog da pokušate sa tajnom vezom biće prihvaćen obostrano. Dobro ćete se razumeti i imaćete skladne intimne odnose.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti stabilno većim delom januara ali je važno da izbegavate da preterujete u fizičkim naporima, radnim aktivnostima, kao i u životnim zadovoljstvima. Potrebno vam je više kretanja na čistom vazduhu. U trećoj dekadi januara bićete pojačano osetljivi na stres. Kako biste to ublažili, praktikujte svakodnevnu psihofizičku relaksaciju i odmarajte se.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kalorična namirnice kao što su meso i riba, jaja, testenine i integralne žitarice. Jedite povrće kao što je turšija, kiseli kupus, grašak i pasulj. Od voća jedite sušene smokve, grožđe i urme, kao i sveže mandarine i kivi. Uzimajte med, orahe i semenke bundeve. Potreban vam je D i E vitamin i magnezijum. Izbegavajte svinjetinu.

Srećni brojevi:

3, 7, 15, 18, 24


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Merkur će početkom januara praviti konjunkciju sa Plutonom i doneće vam mogućnost da započnete novu saradnju sa investitorima i preduzećima sa kojima možete ostvariti dugoročnu obostranu korist. Mars će 6. januara ući u znak Bika gde je u izgonu, što će od vas zahtevati više napora u dogovorima oko novih projekata i suočavaće vas sa teškim i zahtevnim sagovornicima. Budite pažljivi u oblastima saobraćaja i trgovine. Merkur će 8. januara ući u znak Vodolije i olakšaće vam tajne pregovore i izradu tajnih planova koji mogu da vam omoguće da prestignete konkurenciju. Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom doneće vam povoljne uslove za započinjanje novih dugoročnih poslova koji bi mogli da vam donesu napredak u karijeri. Uspeh ćete ostvariti u oblastima zdravstva, ekonomije i administracije. Venera će ući u znak Jarca, što će poboljšati vašu saradnju sa dizajnerima, arhitektama i građevinskim preduzećima. Trigon Venere sa Marsom doneće vam uspeh i napredak u trgovini građevinskim materijalom, u trgovini na veliko mešovitom robom i u informatici.
Mars će 13. januara praviti kvadrat sa Saturnom, što će dovesti do zastoja u važnim pregovorima jer neke važne stvari neće biti jasno definisane. Vaši nadređeni će vas usporavati jer se neće slagati sa vašim metodama i pristupom. Jupiter će 17. januara praviti kvadrat sa Uranom i izazvaće neočekivano neslaganje u vezi finansiranja projekta koji planirate i oko kojeg vodite pregovore. To može dovesti do prekida ili propasti pregovora. Na teškoće ćete nailaziti u oblastima saobraćaja. U trećoj dekadi januara će Sunce praviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom i doneće vam podršku jedne osobe na visokom položaju u razradi, finansiranju i prevazilaženju teškoća u ostvarivanju vaših tajnih planova.
Nezaposlene Ribe će imati povoljne uslove za zapošljavanje u oblastima javnosti, ljudskih resursa, dizajna i trgovine. Imaćete i povoljnu ponudu honorarnih poslova.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur na samom početku januara pravi sekstil sa Neptunom, što će vas motivisati da se više družite, izlazite i zajedno sa voljenom osobom vodite intenzivniji društveni život, što će vam oboma prijati. Sa ulaskom Merkura u znak Vodolije imaćete više vremena za skladne intimne trenutke sa partnerom, ali ćete imati i prolazne nesuglasice i prepirke.
Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Jupiterom će vam omogućiti da se usmerite ka ostvarenju zajedničkih ciljeva, da više vremena provodite sa voljenom osobom i da jedno drugom pružate podsticaje, podršku i iskrena osećanja. Vaša komunikacija će biti otvorena i dobro ćete se razumeti. Druga polovina januara će vam biti puna skladnih momenata.

Ako ste slobodni:

Merkur će na samom početku januara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam romansu sa jednim poznanikom. Konjunkcija Merkura sa Plutonom će probuditi strasti kod oboje i ući ćete u avanturu. U prvoj polovini januara ćete se tajno viđati jer ćete imati potrebu da prijateljima i bliskim osobama ne otkrivate kako ste ušli u novu vezu. Sve će vam to delovati prebrzo ali ćete biti zadovoljni. Sredinom januara ćete se iznenada povući ali ćete nastaviti vezu krajem meseca.
Nešto starije Ribe će se zaljubiti u osobu koju će upoznati na proslavi nove godine i sa kojom će provesti romantične trenutke. Radi se o nekom ko nije slobodan ali će vam predložiti da budete u tajnoj vezi i vi ćete na to pristati.

Zdravlje:

Zdravlje će vam uglavnom biti stabilno tokom januara. Bićete više nego obično u pokretu i prijaće vam da slobodno vreme provodite u prirodi na čistom vazduhu. Prijalo bi vam da vikende provodite na planini i da praktikujete zimske sportove ako budete u mogućnosti. To će vam podići imunitet. Važno je da se ne iscrpljujete fizički i da nađete vreme za odmor.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u osnovi bazne i sadrže veću količinu vitamina i proteina. Heljda, proso i integralne žitarice u kombinaciji sa mladim sirom, jogurtom i maslinama uzimajte za doručak. Avokado, suvo grožđe i urme uzimajte od voća. Od povrća jedite više kiselog kupusa i krastavac. Pijte sok od ceđenog limuna.

Srećni brojevi:

6, 13, 18, 21, 24


Mjesečni horoskop za JANUAR 2021. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!