Mjesečni horoskop za MAJ 2019.

Mjesečni horoskop za maj 2019.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec maj 2019. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Na samom početku maja Merkur pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Imaćete pogodnosti da uspešno isplanirate i organizujete svakodnevne aktivnosti. Od ruke će vam ići sve što je vezano za saobraćaj, trgovinu, pregovore i komunikaciju. Izbegavajte započinjanje velikih i dugoročnih poslova. Kako su prvi i drugi maj za većinu neradni dani, uspećete da izbegnete prepreke i da prvi radni dan u maju započnete uz povoljan aspekt trigona Merkura sa Jupiterom, što će vam otvoriti mogućnost uspešnih investicija koje bi mogle da vam poprave saldo na računu. Druga sedmica u maju vas upozorava da budete pažljivi jer će Mars praviti opoziciju sa Jupiterom. Ovo nije pogodno vreme da idete na važna poslovna putovanja niti da započinjete saradnju sa inostranim partnerima, upisujete viši stepen stručne spreme ili ulazite u poslove sa obrazovnim institucijama. Jedno poslovno partnerstvo bi moglo da se raskine zbog razilaska u interesima. Od 9. maja nailazi bolje vreme za posao. Trigon Venere sa Jupiterom doprineće uspehu u javnosti i sklapanju povoljnih ugovora.
Druga dekada maja donosi vam učvršćivanje pozicija zahvaljujući trigonu Sunca sa Saturnom. Vaš autoritet će doći do izražaja, a vaše veštine i iskustvo će biti traženi i doneće vam nove radne zadatke i projekte. Venera će 15. maja ući u znak Bika gde je u sedištu i snažna. Vaš osećaj za upravljanje resursima i finansijama će se poboljšati i uspećete da profitirate zahvaljujući ulaganju u nove oblasti i projekte. Mars će 16. maja ući u znak Raka, što će vas navesti da svoju energiju usmerite na dovršavanje važnih stvari koje će od vas zahtevati više vremena i truda. U trećoj dekadi maja će Sunce i Merkur ući u znak Blizanaca. Pokazaćete izuzetne rezultate u organizovanju prioritetnih poslova i u pregovorima.
Nezaposleni Ovnovi će imati vrlo dobre šanse da dobiju novi posao u struci, što će im otvoriti mogućnosti za napredak u karijeri. Bićete i u mogućnosti da započnete sopstveni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini maja praviti kvadrat sa Saturnom i prouzrokovaće nesuglasice između vas i voljene osobe u vezi zajedničkih ciljeva. Doći će i do pojave ljubomore, sumnjičavosti i nepoverenja. Ovo zahlađenje neće potrajati dugo, jer ćete uspeti da nađete rešenje kroz razuman razgovor. Prijalo bi vam vikend putovanje kako biste došli do ravnoteže.
Druga polovina aprila počinje sa ulaskom Venere u znak Bika. Vaš partner će biti pun pozitivne energije. Kako ćete vi biti opterećeni i bezvolji, voljena osoba će nalaziti način da vas oraspoloži svojim predlozima. Više vremena ćete provoditi zajedno. Uživaćete u intimnim trenucima i oko svega ćete uspeti da se složite. Ostvarićete jedan zajednički cilj.

Ako ste slobodni:

Početak maja će u vama probuditi strasti ali će vam doneti u isto vreme razočaranja. Vaša očekivanja su visoka i potreban vam je neko ko je spreman na pokret, avanturu, putovanja, izlete u prirodi. Umesto da upoznate nekog ko je pun energije i volje, nailazićete na lenje i razmažene osobe. Tek od 14. maja, posredstvom sekstila Venere sa Marsom upoznaćete nekog s kim ćete deliti smisao za sport i avanturu. Do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu punu sklada i akcije.
Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će ih privući svojim vedrim duhom i lepotom. Moraćete da se potrudite da je osvojite jer ona nije laka na osvajanju. Bićete u prilici da uđete u avanturu koja ima šanse da se pretvori u vezu.

Zdravlje:

Potrebno je da više vremena provodite u fizičkim aktivnostima i da izlazite svakodnevno u šetnju u prirodu. Potrebno vam je više čistog vazduha. Zdravlje će vam biti stabilno ako budete aktivni. U drugoj polovini maja osećaćete pad energije i bićete razdražljivi i pojačano umorni. Izbegavajte preterane napore. Bićete skloni želudačnim smetnjama.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljive hrane. Izbegavajte brzu hranu, roštilj, masnu hranu i slatkiše. Jedite što više povrća, posebno svežeg, zelenog, kao što su razne salate od rotkvica, šargarepe, cvekle. Meso jedite umereno, uglavnom kuvano. Kineska hrana uz pirinač ali bez ljutog sosa će vam prijati. Pijte ceđene sokove i uzimajte D vitamin.

Srećni brojevi:

8, 15, 19, 22, 26


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Merkur na samom početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Imaćete dobre ideje kako da od jednog započetog posla izvučete maksimum, što bi uvećalo zaradu. Izbegavajte sklapanje poslova sa inostranim partnerima i odlaske na poslovna putovanja. Čak i ako putujete za prvomajske praznike radi kraćeg odmora, putovanje vam nije povoljno postavljeno. Budite pažljivi sa novcem i investicijama 5. maja kada Mars bude pravio opoziciju sa Jupiterom. Bićete pritisnuti zaostalim dugovanjima koja ćete trebati hitno da namirite kako ne biste snosili posledice i ušli u gubitak. Kako nećete biti u prilici da rešite sve što je neophodno, bićete primorani da potražite kompromisno rešenje, što će opet dovesti do nekih blokada, a moguće i do raskida jednog važnog ugovora. Merkur će 6. maja ući u vaš znak i počećete da efikasnije razmišljate, posebno u pogledu rukovanja novcem. Uspećete da se bolje organizujete oko nabavke neophodnih sredstava. Uspeh vas očekuje kroz oblasti trgovine, posebno robom iz uvoza i imaćete priliku za poslovno putovanje.
Venera, vaš vladar, će 15. maja ući u vaš znak što će poboljšati vašu efikasnost na svim poljima, a posebno na poslovnom polju gde ćete biti spremniji nego inače da se suočavate sa velikim izazovima. Postići ćete napredak u velikim i dugoročnim projektima. Više napora i vremena ćete trebati da uložite u poslovne pregovore oko novih projekata. Nailazićete na teške sagovornike koji neće hteti da prihvate vaše predloge i uslove. Merkur će ući u znak Blizanaca 21. maja i doneće vam bolji uvid u to šta vam je najvažnije da radite kako biste poboljšali vašu zaradu. Najviše uspeha ćete imati u oblastima informacija. Postići ćete i bolju koordinaciju sa saradnicima, kao i više uspeha u timskom radu.
Nezaposleni Bikovi će imati povoljne prilike da se zaposle u privatnom sektoru, u knjigovodstvu, administraciji, oblastima finansija, kao i u svemu gde je potreban intelektualni rad.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Merkura sa Marsom, vladarem vašeg polja ljubavi i braka, donosi vam na samom početku maja nove podsticaje i više zajedničkih aktivnosti sa partnerom. Oko svega ćete moći da se dogovorite i provešćete par dana u prijatnoj atmosferi na zajedničkom putovanju ili izletu u prirodu. Pripazite na troškove putovanja kako se ne biste našli u minusu na računu.
Druga polovina maja započeće ulaskom Venere u vaš znak. Imaćete nove ideje kako da vašu vezu poboljšate i kako da vaš partner bude zadovoljniji. Ispunićete voljenoj osobi jednu želju. U trećoj dekadi meseca ćete više izlaziti zajedno, družićete se sa zajedničkim prijateljima i posećivaćete razne društvene manifestacije. To će vas oboje činiti srećnim.

Ako ste slobodni:

Veza koju ste prekinuli nedavno još uvek nije u vama završena jer osećate da je nešto ostalo nedorečeno između vas i bivšeg partnera. Osećaćete se tužno jer nećete moći da uspostavite kontakt. Sredinom maja upoznaćete nekog novog ko će vam pokazati svoju bolju stranu i doneti vam nova i lepa iskustva u ljubavi. Ući ćete u vezu spontano, već nedelju dana nakon poznanstva. Vaš odnos sa novim partnerom će početi sa vašim oduševljenjem i nastaviće se u tom pravcu.
Stariji Bikovi će nakon dužeg premišljanja odlučiti da uđu u novu vezu sa osobom koja im je duže vreme naklonjena. U početku ćete biti suzdržani ali kada shvatite da je vaša lepša polovina ipak ono što vam treba, bićete joj zahvalni.

Zdravlje:

Potrudite se da budete više u pokretu i da se ne ulenjite. Vaše zdravlje će biti uglavnom stabilno, osim što su moguće manje i prolazne disajne tegobe. Izbegavajte gradski smog i provodite više vremena u prirodi na čistom vazduhu kad god ste u mogućnosti. U drugoj polovini maja bićete podložni prehladi grla, koje vam je uvek slaba tačka.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više vitamina i tečnosti. Mleko uzimajte umereno, a možete pojačati voćne sokove ali je važno da ih sami pravite u sokovniku od svežeg voća. Sokove sa konzervansom izbegavajte. Voće vam je najvažnija namirnica ovog meseca u ishrani. Pomorandžu, jagodu, trešnju i ananas možete svakodnevno da jedete.

Srećni brojevi:

7, 13, 18, 22, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, to će vam doneti priliku za vise druženja i zabave ali će ujedno nepovoljno uticati na vaše finansije. Bićete skloni da potrošite više nego što ste planirali. Izbegavajte da se zadužujete. Početak maja vam nije povoljan za podizanje kredita. Prvi radni dan ovog meseca vam donosi uspeh u saradnji i timskom radu. Narednih dana biće neophodno da pripazite na odnose sa poslovnim partnerima. Moguće je da dođe do sukoba interesa između vas i jednog poslovnog partnera što bi dovelo do prekida zajedničkog posla, a to može da dovede do novčanog gubitka. Nailazićete na teškoće i u javnim nastupima. Merkur će ući u znak Bika 6. maja i doneće vam uspeh u razradi tajnih planova. Uspeh vas očekuje i ako radite u oblastima zdravstva ili administracije. Pružiće vam se povoljna šansa da sklopite nov poslovni ugovor koji će vam doneti bolju zaradu od očekivane, kao i nove saradnike koji će se pokazati korisnim i od poverenja. Uvećaćete zaradu.
Mars će 16. maja ući u znak Raka i vaše polje novca. Kako je Mars u Raku pritisnut raznim ometanjima, to vas upozorava da više pažnje obratite rukovanju finansijskim transakcijama. Izbegavajte rizične investicije i ishitrene poteze kada se radi o finansijama. Sunce i Merkur će 21. maja ući u vaš znak. Vaše organizacione sposobnosti će doći do pojačanog izražaja, naročito u svim poslovima koji zahtevaju intelektualne veštine, sposobnost komunikacije i pregovaranja, smisao za trgovinu i rukovođenje. Krajem meseca obratite više pažnje na saradničke odnose jer ćete se na tom polju suočavati sa nejasnoćama i pokušajima manipulacije. Imaćete plodne ideje kako da prevaziđete teškoće na polju novca.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima zdravstva i u socijalnim službama. Pružiće vam se mogućnost honorarnog posla u oblastima trgovine.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada maja vam donosi nesuglasice sa voljenom osobom zbog opozicije Marsa sa Jupiterom. Vi ćete biti napeti zbog obaveza, a vaš partner će biti previše zahtevan i okrenut sebi. Imaćete osećaj da vas zanemaruje i iskorištava. To može dovesti do ozbiljnog zahlađenja. Biće vam neophodan iskren razgovor i kompromis da biste rešili probleme.
Druga polovina maja doprineće poboljšanju vaših odnosa sa voljenom osobom. Potrudićete se da nađete više vremena za intimne zajedničke trenutke kada ćete moći da se posvetite jedno drugom uz svu pažnju i nežnost. Imaćete bolji osećaj za potrebe vašeg partnera i pokazivaćete više inicijative. Vašem partneru će vaši predlozi odgovarati i to će vas zbližiti.

Ako ste slobodni:

Privući će vas neko ko će vam na prvi pogled delovati ali kada se bolje upoznate shvatićete da ste različiti i da vaša simpatija poseduje osobine koje vama nikako ne prijaju. Prekinućete taj odnos i jedno vreme ćete se osećati razočarano ali će to kratko trajati. Venera će 14. maja praviti sekstil sa Marsom i doneće vam novo poznanstvo sa osobom koja će biti puna vedrine i pozitivne energije. Sa tom osobom možete imati uzbudljivu avanturu ali će vam to biti prijatno iskustvo.
Stariji Blizanci će imati više prilika da uđu u novu emotivnu vezu. Jednu na posletku meseca, a drugu na sredini. Oba pokušaja će se završiti neuspehom. Prva osoba biće nestabilnih emocija, a druga će u svemu videti samo ličnu korist.

Zdravlje:

Potrebno je da se više krećete. Zdravlje će vam biti osetljivo i promenljivo tokom maja. Najviše će vam biti osetljiv disajni sistem, a bićete i osetljiviji na stresne okolnosti, što će dovoditi do psihosomatskih smetnji. Fizičke aktivnosti će vam pomoći da se izborite sa pojačanim stresom. Izbegavajte da se iscrpljujete i nađite više vremena za odmor i relaksaciju.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od svežeg voća i povrća. Posebno će vam prijati zelena salata, masline, rotkvice, šargarepa, spanać i blitva, grašak i brokoli. Od voća jedite što više trešanja i jagoda, kao i raznih voćnih salata ili voćnih sokova iz sokovnika. Od mesa će vam prijati piletina u umerenim količinama. Pojačajte unos ribe, jaja i sira.

Srećni brojevi:

2, 8, 11, 19, 26


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradna, savetuje vam se da tih dana izbegavate bilo kakve poslove, osim slobodnih aktivnosti koje možete obaljati u privatnosti jer će vam to ići od ruke. Sve drugo bi vam bilo otežano, a posebno nešto što je povezano sa partnerstvom, javnošću i velikim projektima. Mars će 5. maja praviti opoziciju sa Jupiterom, što vas upozorava da izbegavate tajne finansijske transakcije i investicije u oblasti usluga jer ćete na tom polju imati teškoće koje bi vam mogle naneti gubitke. Merkur će 6. maja ući u znak Bika i u vaše polje saradnika, što će vam doneti nove mogućnosti za poboljšanje saradničkih odnosa. Imaćete plodne ideje kako da postignete efikasniju koordinaciju u timskom radu. Biće neophodno da više pažnje obratite na vaša poslovna partnerstva jer će u jednom zajedničkom poslu doći do neslaganja sa drugom stranom što će prouzrokovati zastoj u razvoju tog projekta. Od vas će se zahtevati dobar osećaj za nalaženje kompromisnog rešenja kako biste postigli saglasnost.
Venera ulazi u znak Bika 15. maja, a narednog dana Mars ulazi u vaš znak. To će vam doneti bolji osećaj za društvene aktivnosti i poslove koji obuhvataju saradnju sa raznim institucijama, socijalnim službama, nevladinim organizacijama, finansijerima i dobavljačima. Zbog uvećanog obima posla, osećaćete se pod pritiskom, posebno od strane nadređenih. To će vas činiti sklonim ishitrenim reakcijama i bržem trošenju energije, pa ćete se lako zamarati. Biće potrebno da štedite sebe i da izbegavate da se zatrpavate obavezama. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca. Doneće vam uspeh u pregovorima iza zatvorenih vrata kao i u poslovima koji su povezani sa oblastima zdravstva. Ostvarićete stabilnu zaradu.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da dobiju privremeni ili honorarni posao u oblastima trgovine prehrambenim proizvodima i mešovite robe, kao što su marketi i slično.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

U prvoj dekadi maja Merkur i Venera praviće izazovne aspekte sa Saturnom i Plutonom koji se nalaze u vašem polju ljubavi i braka. Sa voljenom osobom nećete moći da se složite oko zajedničkih ciljeva. Oboje ćete biti nepopustljivi i nespremni na dijalog. To će dovesti do napetih odnosa i zahlađenja između vas dvoje. Izbegavajte svađu.
U drugoj dekadi maja će Sunce i Merkur praviti trigon sa Saturnom i Plutonom. Uspećete da poboljšate odnose sa partnerom i da kroz razgovor i više razumevanja postignete dogovor o onome što vam je važno u narednom periodu. Više ćete podrške i pažnje pružati jedno drugom. Prijaće vam zabava, zajednički izlasci i druženje sa prijateljima.

Ako ste slobodni:

Prva polovina maja vam donosi neuspeh i razočarenje u pokušaju da privučete pažnju osobe koja vam se dopada. Vaša simpatija neće obraćati pažnju na vas i ući će u vezu sa drugom osobom. Sredinom maja ćete upoznati preko zajedničkog prijatelja nekog s kim ćete imati na prvi pogled obostranu simpatiju i privlačnost. Već nakon nekoliko zajedničkih izlazaka ćete shvatiti da ste kao stvoreni jedno za drugo. Započećete emotivnu vezu koja će se pokazati skladnom na duže staze.
Nešto stariji Rakovi će upoznati osobu sa kojom će moći da podele svoja mišljenja i stavove o mnogim stvarima. Otkriće da ih vezuju mnogo zajedničke stvari. Ovo poznanstvo će polako krenuti ka emotivnoj vezi ali budite strpljivi i ne žurite.

Zdravlje:

Opozicija Marsa sa Jupiterom koji se nalazi u vašem polju zdravlja doneće vam disajne tegobe, posebno onim Rakovima koji su alergični na polen ili imaju hronični bronhitis. Bićete osetljiviji na stres, pa vam se predlaže svakodnevna psihofizička relaksacija i dovoljno odmora. Ako ste u mogućnosti, praktikujte izlete u prirodu, u planinske predele.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kalorične hrane i vitamina. Možete ovog meseca pojačati unos mesa ali izbegavajte mesne prerađevine. Sveže voće i povrće možete uzimati svakodnevno, posebno zelenu salatu, tikvice, spanać, jagode i trešnje. Pijte više vode. Možete povremeno piti mineralnu vodu sa magnezijumom. Izbegavajte alkoholna pića.

Srećni brojevi:

6, 11, 17, 19, 24


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, imaćete povoljne mogućnosti za putovanje i dobar provod sa prijateljima, dok vam bilo kakvi poslovi neće ići od ruke. Prvi radni dan u maju doneće vam uspeh u svemu što je povezano sa kreativnim oblastima. Budite pažljivi 5. maja kada Mars bude pravio opoziciju sa Jupiterom. To će vam doneti razilazak sa jednim saradnikom, a moglo bi da dođe i do finansijskih teškoća i blokada računa. Izbegavajte ulazak u rizične poslove i posebno izbegavajte svaki vid finansijskih mahinacija. Merkur će 6. maja ući u znak Bika i vaše polje posla i karijere. Ostvarićete uspeh u trgovini prehrambenim proizvodima i mešovitom robom. Vaše organizacione sposobnosti će biti pojačane i uspećete da ostvarite napredak u dugoročnim poslovima. Na prolazne teškoće ćete nalaziti jedino na polju usluga ali ćete to uspeti da prevaziđete kroz preuzimanje odgovornih zadataka i uspostavljanje novih saradničkih odnosa. Uspešno ćete realizovati jednu ideju.
Venera će 15. maja ući u znak Bika i vaše polje posla. Kako je Venera u Biku snažna i stabilna, omogućiće vam da učvrstite sadašnje pozicije, a bićete i u mogućnosti da ostvarite napredak i dobijete unapređenje. Mars će ući u znak Raka i vaše polje tajni 16. maja, što vas upozorava na moguće spletke i tajne radnje od strane konkurencije koje bi mogle da vam nanesu gubitke. Trpećete i razne pritiske na poslu jer će doći do otežanog odvijanja planiranih ciljeva. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca. Bićete vrlo vešti u timskom radu i mogli biste dobiti posao koordinatora jednog većeg sektora u firmi gde radite, a koji obuhvata veću grupu ljudi i saradnju sa drugim delovima procesa proizvodnje.
Nezaposleni Lavovi će se potruditi da svoje veštine i radno iskustvo predstave potencijalnim poslodavcima i najboljem svetlu, što će im doneti posao u struci na stalno.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada maja donosi vam nestabilnost u odnosima sa voljenom osobom. Bićete previše zauzeti svojim obavezama i zbog toga će vam ostati malo vremena za zajedničke trenutke i za obećanja koja ste ranije dali svom partneru. To će dovesti do zahlađenja u vezi. Do sredine maja ćete uspeti da se bolje organizujete i nađete više vremena za partnera.
Druga polovina maja biće opuštenija i bićete raspoloženi da izlazite sa voljenom osobom na kulturne i društvene manifestacije, kao i na mesta za zabavu. Provodićete zajedničko vreme u razgovorima o zajedničkim temama i bićete više u pokretu, što će vam prijati. Bićete složni i dobro ćete se razumeti. Prijaće vam druženje sa zajedničkim prijateljima.

Ako ste slobodni:

Više će vam odgovarati da izlazite i da se zabavljate, da provodite vreme sa prijateljima, nego što ćete biti zainteresovani za ulazak u novu vezu. Odgovaraće vam uglavnom površne i neobavezne veze i avanture. Druga polovina maja doneće vam susret sa osobom sa kojom ćete moći da se provodite onako kako vama odgovara i sa kojom ćete imati skladne intimne odnose. To će vam biti dovoljno u početku. Kasnije će ostati otvorena mogućnost da bude i nešto više od avanture.
Nešto stariji Lavovi će imati visoke kriterijume pri izboru potencijalnog partnera za emotivnu vezu. Jedno poznanstvo će krenuti u pravcu nečeg bližeg ali ćete ostati suzdržani i do kraja meseca nećete doneti konačnu odluku o ulasku u vezu.

Zdravlje:

Prva i druga dekada maja donose vam osetljivo zdravlje. Bićete podložni pojačanom umoru, pa vam se savetuje da izbegavate da se iscrpljujete preteranim obavezama. Kolena i leđa će vam biti osetljivi, posebno ako već imate reumatske smetnje. Bićete osetljivi i na promene vremena koje mogu izazivati glavobolju. Više se krećite na čistom vazduhu.
Potrebno vam je da uzimate laku hranu u kombinaciji sa kaloričnom. U svakodnevnu ishranu uvrstite i materije koje čiste štetne materije iz organizma. Izbegavajte roštilj, suhomesnate proizvode, brzu hranu, kao i slatkiše. Od slatkiša možete eventualno ostati na sladoledu. Pojačajte unos ceđenih voćnih sokova i vitamina E i D. Sveže povrće jedite svakog dana.

Srećni brojevi:

5, 8, 13, 17, 23djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, bićete u mogućnosti da obavite nešto važno na privatnom polju što će vam doneti višestruku korist. Na poslu su moguće teškoće u vezi velikih i dugoročnih projekata. U vezi toga izbegavajte rizične poteze i nove investicije. Mars će praviti opoziciju sa Jupiterom 5. maja i doneće vam niz smetnji koje će vas primorati da odložite rok za završetak jednog projekta. Od strane nadređenih ćete imati velike pritiske i probleme zbog toga, a mogući su i finansijski gubici. Merkur će 6. maja ući u znak Bika. Otvoriće vam se mogućnosti da se povežete sa inostranom firmom i da odete na poslovno putovanje koje bi moglo da vam donese nove poslove i korisnu saradnju. Ako planirate da pokušate da nađete posao u inostranstvu i za to imate sve neophodne uslove, period do 21. maja vam je za to posebno pogodan jer će Merkur do tada ta prolazi kroz vaše polje inostranstva. Ovaj period vam je pogodan i za stručnu specijalizaciju. Imaćete podršku za sve.
Venera će 15. maja ući u znak Bika, što će vam doneti više mogućnosti za napredak ako se bavite oblastima turizma, obrazovanja, trgovinom kozmetičkom robom i modnom konfekcijom iz uvoza. Narednog dana će Mars ući u znak Raka gde je u padu i slab. Možete očekivati teškoće i zastoje na polju poslovne saradnje. To će vas navesti da više vremena i napora usmerite u rešavanje problema sa saradnicima, a to će vas usporiti u ostvarivanju drugih planiranih ciljeva. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca i vape polje posla i karijere što će doprineti poboljšanju vaše radne efikasnosti. Preuzećete više odgovornosti i bićete vrlo vešti u planiranju i organizaciji. Uspeh ostvarujete u trgovini i komunikacijama.
Nezaposlene Device će imati najviše uspeha kao freelanceri. Preko poslova na internetu bićete u mogućnosti da ostvarite značajnu zaradu. To važi i za Device koje će prvi put obavljati ovu vrstu posla.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Opozicija Marsa sa Jupiterom u prvoj dekadi maja dovešće do zahlađenja i napetosti u odnosima sa voljenom osobom zbog vašeg poslovnog angažovanja i nedostatka vremena za dom i porodicu. Biće potrebno da se potrudite da poštujete dogovore sa partnerom i ukućanima. Ako pokažete više interesovanja i osećaja za njihove potrebe, izbeći ćete teškoće.
Sredinom maja Merkur u sekstilu sa Neptunom doneće vam intuitivno razumevanje sa voljenom osobom i bićete spremni da u vašu vezu unesete više zabave, kreativnosti, zajedničkih aktivnosti. Uživaćete u posetama galerijama, gledanju filmova, proučavanju zajedničkih tema, što će vas zbližiti. Prolazne napetosti i nesuglasice imaćete na kraju maja.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete osobu koja će vam se dopasti na prvi pogled jer ćete lako uspostaviti komunikaciju i saznati kako vas slične stvari zanimaju. Oboje volite da razgovarate o temama zdravlja, zdrave ishrane, svemu što je praktično i prija vam kada sa nekim možete da preterate takve teme do najsitnijih detalja. Osim dobrog sagovornika u drugoj osobi ćete naći i nekog ko ume da oseti vaše potrebe i raspoloženja i da na adekvatan način reaguje. Do kraja maja ćete započeti skladnu vezu.
Nešto starije Device će započeti intenzivno da se viđaju sa osobom koju duže vreme poznaju i od koje dobijaju signale da je otvorena za nešto više od poznanstva. Do kraja meseca bićete suzdržani i nesigurni jer će vaša osećanja biti promenljiva.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti najvećim delom stabilno tokom maja. Bez obzira na to, potrebno je da praktikujete fizičke vežbe ili rekreaciju kako se be biste previše opustili. Prolazne smetnje su moguće u vezi alergijskih reakcija u vidu osipa na koži ili sa osetljivom i suvom kožom. Koristite kreme za hidrataciju kože kao i kreme koje štite od sunčevog zračenja.
Potrebno vam je više voća i povrća u ishrani. Na prvom mestu će vam prijati jagode i trešnje, a zatim i voće bogato vitaminima kao što su citrusi. Od povrća uzimajte što više svežeg kao što je spanać, blitva, celer. Mesu i ribu možete češće da imate na jelovniku, a mleko i mlečne proizvode umereno. Potrebno vam je više tečnosti i vitamina B i E.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 20, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni, ovo će vam doneti pogodnosti za odlazak na putovanje. Ako ste planirali da nešto dovršite na samom početku ovog meseca, bićete primorati da to odložite za kasnije. Opozicija Marsa sa Jupiterom 5. maja doneće vam teškoće u pregovorima oko važnih projekata. Naići ćete na neslaganja sa sagovornicima u vezi finansiranja i raspodele očekivane zarade. Oko toga ćete biti primorani da date ustupke i tako postignete kompromis. Merkur će 6. maja ući u znak Bika i omogućiće vam da se bolje organizujete u rešavanju ključnih problema koji vam prave zastoje u razvoju aktuelnih radnih zadataka. Racionalnije ćete rukovati finansijama i uspećete da rešite zaostala dugovanja, što će vam doneti bolji protok novca i mogućnost za uvećanje prihoda. Trigon Sunca sa Saturnom i Plutonom olakšaće vam da efikasnije postižete planirane rokove i da jedan važan projekat dovršite nakon više vremena odlaganja. Uspeh vas očekuje u oblastima građevinarstva i trgovine resursima.
Venera će 15. maja ući u znak Bika i vaše polje platnog prometa, pa ćete na tom polju započeti da ostvarujete niz povoljnih transakcija i stabilno ćete poslovati, a to će pozitivno uticati i na vaš saldo na računu. Mars će ući u znak Raka i u vaše polje posla i karijere, što će vam doneti povećani obim posla. To će od vas zahtevati ulaganje više napora i suočavanje sa raznim otežanim okolnostima koje će vas iscrpljivati, pa ćete biti povišeno pod stresom. Izbegavajte sukobe sa nadređenima. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca. Bićete u mogućnosti da ugovorite nove poslove koji su povezani sa trgovinom, putovanjima, turizmom, obrazovanjem. Na tim poljima vas očekuje uspeh i napredak.
Nezaposlene Vage će dobiti šansu da se zaposle u oblastima turizma, u prosveti, igraonicama za decu, kao prodavci uvozne robe ili u oblasti saobraćaja kao vozači.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera koja prolazi kroz vaše polje ljubavi praviće 7. maja kvadrat sa Saturnom. Između vas, vašeg partnera i članova porodice će doći do neslaganja i emotivnog zahlađenja. Imaćete utisak da svi od vas očekuju da ispunjavate njihove potrebe i želje, dok niko ne obraća pažnju na vas i vaše potrebe. Vi sami ste vaše ukućane navikli da im sve činite.
Sredinom maja će Venera praviti sekstil sa Marsom. Vaš partner će vas iznenaditi zajedničkim vikend putovanjem gde ćete moći da se posvetite jedno drugom bez smetnji. Nakon toga ćete imati više vremena i volje da poradite na ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Potrudite se da provodite više vremena u zajedničkim intimnim trenucima.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da budete slobodni i da se više krećete, putujete i zabavljate. Neće vas zanimati ni površne veze, već samo prolazne avanture. Bićete spremni za nešto ozbiljnije samo ako se pojavi neko ko će odgovarati vašim kriterijumima koji će tokom maja biti visoki. Sredinom meseca, kada Mars, vladar vašeg polja ljubavi, uđe u znak Raka, pojaviće se neko ko će se zaljubiti u vas. Kako će to biti neko ko ume da se ponaša, počeće da vam se dopada. U vezu nećete žuriti.
Starije Vage će pokušati da priđu osobi koja će delovati hladno i nezainteresovano u početku ali će kasnije početi da pokazuje znakove radoznalosti. U drugoj polovini maja će pristati da izađete zajedno. Otkrićete da imate šanse kod nje.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti promenljivo i pomalo osetljivo ali nećete imati ozbiljnijih tegoba. Moguć je prolazni disbalans hormona, disajne alergijske reakcije na polen u vazduhu, a moguće su i glavobolje i pojačan umor ako ste skloni meteoropatskim tegobama. Potrebno je da se više krećete, da se odmarate dovoljno i da kontrolišete krvni pritisak.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lakšu hranu sastavljenu od voćnih salata, kao i od mešavine povrća koje biste trebali da većim delom uzimate sveže i presno. Od voća jedite banane, jagode, šumsko voće i trešnje. Od povrća kombinujte zelenu salatu sa sirom i maslinama, uz kuvani grašak i sočivo. Pijte više tečnosti i umanjite unos mesa i mesnih prerađevina.

Srećni brojevi:

9, 14, 17, 21, 26


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradna, ovi aspekti se neće mnogo odraziti na vaš posao ali će vam ometati dogovore oko velikih i aktuelnih projekata. Poboljšanje možete da očekujete na polju platnog prometa gde će se transakcije odvijati brže i efikasnije nego obično, pa ćete uspeti da uvećate saldo na računu i rešite deo zaostalih dugovanja. Opozicija koju će Mars praviti sa Jupiterom 5. maja upozorava vas da budete pažljivi u vezi investicija i da ne ulazite u kredite i zaduživanja, kao i da pripazite na troškove koji će biti povećani jer će jedan projekat zahtevati veće investicije od planiranih zbog zaostalih i nerešenih obaveza. Merkur će ući u znak Bika 6. maja i doneće vam više kontakata sa poslovnim partnerima i mogućnost sklapanja novih ugovora. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite oblastima javnosti i advertajzinga. Održaćete zapažene poslovne prezentacije i javne nastupe. Započećete i nove pregovore ali ćete imati nezgodne sagovornike i bićete primorani da im se prilagođavate.
Venera će 15. maja ući u znak Bika. Poboljšaćete odnose sa poslovnim partnerima i vaša popularnost će biti u usponu, posebno ako se bavite umetnošću, estradom, zabavom ili kontaktima sa javnošću. Narednog dana će vaš vladar Mars ući u znak Raka, a kako je tu oslabljen, biće vam potrebno više napora u cilju pribavljanja potrebne podrške za razradu važnih poslovnih projekata. Od strana nadređenih trpećete pritiske koji će vas činiti sklonim konfliktima na vašu štetu. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca. Vaša finansijska situacija će biti promenljiva, a izazovni aspekti Merkura sa Jupiterom i Neptunom vas upozoravaju da izbegavate mahinacije i ulazak u rizične poslove jer bi vam to nanelo gubitke.
Nezaposleni Škorpioni će uspeti da dobiju šansu za stalan posao u oblastima administracije, prodaje, a posebno će vam biti otvorena vrata da se dokažete kao prodavci.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Saturnom i dovešće do zahlađenja u odnosu sa voljenom osobom. Nećete se razumeti oko važnih stvari i biće vam teško da postignete bilo kakav jasan dogovor. Vaša komunikacija će biti formalna. Uspećete da izađete iz teškoća zahvaljujući sekstilu Venere sa Marsom, što će pojačati vaše strasti.
Ulazak Venere u vaše polje ljubavi i braka sredinom maja i donosi vam više sklada i lepih zajedničkih trenutaka uz voljenu osobu. Unećete nešto novo u vašu vezu i to će biti osveženje koje vam je nedostajalo. Vaš partner će biti stabilnije raspoložen i pun vedrine i nežnosti. Iskreno će vam pružati emocije. Oboje ćete biti ispunjeni i zadovoljni.

Ako ste slobodni:

Na jednoj zabavi ćete upoznati osobu koja će vam delovati drugačije od većine ljudi koje poznajete i upravo ta posebnost će biti ono što će vas privući. Već u startu će vam biti jasno da to nije osoba koja voli da se vezuje, da je avanturističkog duha i da ne dopušta nikome da joj nameće svoju volju. Kako ćete se zaljubiti, potrudićete se da nađete pravi način da joj privučete pažnju. U drugoj polovini meseca ćete početi češće da se viđate i avantura će biti sigurna. Veza će pričekati.
Stariji Škorpioni će se potruditi da se dopadnu osobi koju će upoznati preko poslovnih sastanaka. Nakon više zajedničkih izlazaka oboje ćete shvatiti da imate mnogo zajedničkih tema. Do kraja meseca ćete ući u skladnu emotivnu vezu.

Zdravlje:

Prva polovina maja će vam doneti upalu sinusa i smetnje u predelu urinarnog trakta. Čuvajte se prehlade i izbegavajte duži boravak na vetru i promaji. Hladni napici mogu da dovedu do angine. Druga polovina maja vam donosi stabilno zdravlje i pojačan imunitet. Bićete raspoloženi da više vremena provodite u prirodi, na čistom vazduhu i da se bavite sportom.
Prijaće vam da ishranu redukujete tako što ćete svakodnevno kombinovati razne voćne salate, većim delom od svežeg voća kao što su trešnje, jagode, ananas, kivi. Uz to ćete kombinovati i sušeno voće, uz dodatke semenki bundeve, suncokreta, kikirikija, indijskog oraha i slično. Meso jedite umereno uz što više povrća. Vitamin B vam je neophodan.

Srećni brojevi:

6, 14, 19, 22, 25


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Merkur će na početku maja praviti sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradna, ovo će vam doneti brojne susrete sa osobama koje su vam i privatno i poslovno naklonjene i sa kojim možete ostvariti kontakte koji će se pokazati korisnim. S druge strane ćete biti u teškoćama na polju finansija gde će doći do zastoja ili do većeg odliva koji će trebati nadoknaditi napornim radom. Mars će 5. maja praviti opoziciju sa Jupiterom. U odnosima sa jednim poslovnim partnerom doći će do neslaganja i sukoba interesa, što može da dovede do raskida partnerstva na vašu štetu. Pokušajte da to sprečite nalaženjem kompromisa, a to će zahtevati ustupke sa vaše strane. Merkur će 6. maja ući u znak Bika. Počećete da planirate nove usluge u okviru vašeg poslovanja ili ćete se usmeriti na poboljšanje postojećih. To će zahtevati i nova ulaganja, a sa finansijama ćete se situacija odvijati otežano. Više uspeha ćete postići na poljima javnosti, prosvete, zabave, u radu sa klijentima. Imaćete dobar osećaj za javne nastupe, pa ćete na tom polju dobiti pozitivne poene.
Venera će 15. maja ući u znak Bika. Bićete u mogućnosti da ostvarite uspeh u pružanju usluga iz oblasti lepote, kao što su kozmetičke usluge i slično. Poseban uspeh postići ćete ako se bavite trgovinom ukrasnim predmetima ili ako ste poslastičar po zanimanju. Mars će 16. maja ući u znak Raka i vaše polje platnog prometa, što vas upozorava da više pažnje obratite na finansijske transakcije i da izbegavate da se zadužujete. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca i vaše polje javnosti. Doneće vam mogućnost da započnete novo poslovno partnerstvo, sklopite nove ugovore koji će vam doneti uspeh u budućnosti. Najviše uspeha ćete imati u oblastima oglašavanja, kao i ako se bavite odnosima sa javnošću.
Nezaposleni Strelčevi će ostaviti utisak na potencijalnog poslodavca i dobiće stalan posao u oblastima marketinga, zabave, kao i u raznim vidovima poslovnih usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Opozicija Marsa sa Jupiterom na početku maja prouzrokovaće ozbiljne nesuglasice sa voljenom osobom. Oboje ćete biti promenljivo raspoloženi, stalno ćete menjati svoje stavove i mišljenja i oko najobičnijih stvari nećete uspevati da se dogovorite. Uspećete da uspostavite komunikaciju tek kada popustite i učinite partneru poneki ustupak.
Od sredine maja ćete više vremena provoditi zajedno. Prijaće vam da izlazite na mesta koje oboje volite da posećujete. Potrudićete se da iz svog života izbacite većinu nepotrebnih obaveza i stvari što vam smetaju jer ćete shvatiti da vam mnogo toga odvlači pažnju i tako narušava sklad u emotivnom odnosu sa partnerom. Vaš partner će vas podržati.

Ako ste slobodni:

Više od jedne osobe će vam prići i pokazati da ih zanimate i da bi sa vama želeli da imaju nešto bliže na emotivnom polju. Vama se dopada neko ko vam je nedostupan, a s druge strane ne nalazite nikog ko odgovara vašim kriterijumima. Jedna od nekolicine osoba koje vam budu prišle će vam se dopasti ali nećete biti sigurni da li da prihvatite poziv za izlazak jer vam neće biti do razočaranja. Prihvatite poziv jer postoje realne šanse da ćete uspeti da se uklopite i da ćete dati šansu za vezu.
Nešto stariji Strelci će upoznati osobu koja će ostaviti snažan utisak na njih svojom spontanošću, smislom za humor i inteligencijom. Otkrićete kako imate slična interesovanja, počećete češće da se viđate i ući ćete u vezu do kraja maja.

Zdravlje:

Više pažnje ćete poklanjati svom zdravlju tako što ćete u svemu biti umereni. Naći ćete vremena da se više krećete, da se bavite fizičkim vežbama ali i da imate dovoljno vremena za odmor i psihofizičku relaksaciju. Manje smetnje vam može predstavljati polen ako ste alergični ali će to biti u manjoj meri nego inače. Biće vam osetljivo grlo.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više magnezijuma, vitamina D i vlakana koja pospešuju bolju probavu. Jedite što više voća, posebno banane ali i sveže voće kao što su jagode. Od povrća će vam prijati brokoli, grašak i sočivo, kao i salata, spanać i blitva. Ribu jedite češće. Za dodatak jelima uzimajte mekinje i morske alge. Pijte više vode sa dodatkom joda.

Srećni brojevi:

5, 8, 11, 16, 22


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Merkur će početkom maja praviti sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, ovo će vam doneti više efikasnosti u oblastima usluga ali će vam ometati postizanje planiranih rokova i završetak jednog obimnijeg i većeg projekta ćete morati odložiti za kasnije. Mars će 5. maja praviti opoziciju sa Jupiterom. Nailazićete na teškoće u finansijskim pitanjima i otkrićete kako vas neko ili potkrada ili pokušava da vas izmanipuliše i naplati vam jedan posao ili uslugu više nego što realno vredi. Neko će pokušavati da se okoristi na vaš račun, a to bi moglo dovesti i do raskida jednog poslovnog kontakta ili saradnje. Merkur će ući u znak Bika 6. maja. Otvoriće vam se mogućnost značajnih ostvarenja ako se bavite radom sa decom i mladima u prosveti ili ste voditelj sekcija za decu pri obrazovnoj ustanovi. Više posla ćete imati i ako vodite igraonicu za decu ili se bavite oblastima zabave ili ugostiteljstva. Ako se bavite oblastima dizajna, imaćete nove i plodne ideje za čiju ćete realizaciju uspeti da nađete zainteresovane investitore.
Venera će 15. maja ući u znak Bika i doneće vam mogućnost velikih ostvarenja na polju kreativnosti. Započećete nove projekte koji će vam doneti očekivanu zaradu. Imaćete bolji osećaj za rukovanje novcem. Ako se bavite ugostiteljstvom i vodite ili ste vlasnik restorana ili poslastičarnice, nova ponuda će vam privući više gostiju. Mars će 16. maja ući u znak Raka i vaše polje javnosti. Budite pažljivi jer će vas javni odnosi iscrpljivati, nailazićete na previše zahtevne klijente, a sa nadređenima ćete imati konflikte. Sunce i Merkur će 21. maja ući u znak Blizanaca, što će vam otvoriti mogućnosti da proširite ponudu poslovnih usluga i ostvarite veću zaradu od očekivane. Posebno ćete imati uspeha u servisnim uslugama.
Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblastima koje obuhvataju kreativnost, dizajn i oblasti zabave. Dobićete mogućnost da radite honorarno i kao freelanceri.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Saturnom u prvoj dekadi maja donosi vam zahlađenje i neslaganja sa voljenom osobom. Najviše ćete nesuglasica imati oko raspodele kućnih i porodičnih obaveza. Kao i obično, pretrpaćete se poslovnim obavezama i izbegavaćete da se bavite porodičnim pitanjima. To će vam doneti i svađe sa partnerom. Potražite kompromisno rešenje.
U drugoj polovini maja ćete uspeti da postignete ravnotežu i sklad u vezi. Vaš partner će vam tolerisati vaše navike koje ga ponekad iritiraju, a vi ćete se truditi da udovoljite njegovim potrebama i željama. Naći ćete više vremena za zajedničke izlaske i zabavu, kao i za preuređenje vašeg zajedničkog doma, što ste pokušavali da više puta odložite.

Ako ste slobodni:

Prihvatićete poziv na izlazak od jedne osobe koja vam deluje dovoljno pristojno i ostavlja utisak da vam neće biti dosadno, naporno ili neprijatno s njom u društvu. Vaš osećaj vas neće prevariti. Ostaviće na vas pozitivan utisak i počeće da vam se dopada. Poželećete da se pobliže upoznate i iniciraćete naredni izlazak. Nakon nekoliko uzastopnih viđanja oboje ćete shvatiti da imate dosta zajedničkih tema. Bićete otvoreni ka vezi ali nećete žuriti. Prijaće vam spontanost u odnosu.
Nešto stariji Jarčevi će biti privučeni osobom koju će upoznati na jednoj javnoj priredbi. Pozvaćete je na zajednički izlazak i otkrićete da se radi o stidljivoj i povučenoj osobi. Potrudićete se da joj se dopadnete i uspećete da je osvojite.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti promenljivo i zbog toga je potrebno da više vremena provodite na čistom vazduhu u prirodi. Gradski vazduh koji je zagađen vam neće prijati i izazivaće disajne smetnje. Budite pažljivi prilikom rukovanja oštrim alatom jer ćete biti skloni povredama. Kako ćete biti osetljiviji na stres, praktikujte svakog dana psihofizičku relaksaciju.
Vaša ishrana treba da se sastoji od kombinacije kalorija sa vitaminima i što više svežeg voća i povrća koje biste trebali većim delom da jedete presno. Na primer, razne voćne salate od jagoda, banana i kivija, koje možete kombinovati sa šlagom i sa dodatkom oraha, lešnika, kikirikija, indijskog oraha, pistaća, urmi i sušenih smokvi. Pijte što više vode.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 23


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i trigon sa Saturnom. Prva dva dana u maju su neradna i zbog toga vaš posao neće mnogo trpeti zbog jednog nepovoljnog aspekta ali je poželjno da proverite sve što vam bude nejasno jer postoji mogućnost da vam neko radi iza leđa na vašu štetu. Povoljne mogućnosti vas očekuju na polju komunikacija i zabave. Pregovori koje ste ranije započeli nastaviće se u pravcu sklapanja obostrano korisnog sporazuma. Opozicija koju će Mars praviti sa Jupiterom 5. maja doneće vam sukobe sa jednim saradnikom oko finansija. To može dovesti do raskida saradnje. Izbegavajte po svaku cenu ulazak u bilo kakve rizične poslove i investicije jer bi vam to moglo naneti ozbiljne gubitke. Merkur će 6. maja ući u znak Bika i omogućiće vam da se bolje organizujete oko dovršavanja važnih poslova u predviđenom roku. Uspeh vas očekuje i u trgovini prehrambenim proizvodima i nekretninama, kao i ako se bavite privatnim biznisom. Tajni pregovori oko jednog projekta naići će na teškoće i doći će do privremenog zastoja.
Venera će 15. maja ući u znak Bika i pružiće vam mogućnost da pokrenete sopstveni posao ako ste to od ranije imali u planu. Uspeh ćete postići ako se bavite arhitekturom ili dizajnom, kao i ako ste zaposleni u knjigovodstvu ili administraciji. Mars će 16. maja ući u znak Raka gde je slab i u padu, što će dovesti do otežanog ostvarivanja planiranih ciljeva u oblastima poslovnih usluga, posebno onih servisnog tipa. Nailazićete na teške i zahtevne klijente. Sunce i Merkur će uči u znak Blizanaca 21. maja i doneće vam veliki uspeh ako radite u prosveti ili sa decom. Uspeh vas očekuje i ako se bavite kreativnim poslovima, dizajnom, zabavom i ugostiteljstvom. Na finansijskom polju vas očekuje bolja zarada.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da započnu sopstveni posao sredinom maja ili će naći honorarni posao koji mogu da rade od kuće, a koji im može doneti solidnu zaradu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Uživaćete u prijatnim zajedničkim trenucima uz voljenu osobu. Imaćete inicijativu za zajedničke izlaske i ostale aktivnosti koje će vam oboma ispuniti vreme zadovoljstvom. Razgovaraćete o planovima i željama i potrudićete se da jedno drugom izađete u susret i ispunite bar jednu želju. Uglavnom će vam prijati sitnice koje ćete jedno drugom činiti sa zadovoljstvom.
Druga polovina maja će vam doneti mogućnosti da poboljšate zajednički život i da preuredite dom i prostor gde živite ili provodite najviše vremena udvoje. Vaš partner će imati nove ideje kako biste mogli vaš prostor da ulepšate i to ćete prihvatiti jer će vam se dopasti. Odlazak na vikend putovanje bi vam prijalo. Postoji jedno mesto koje želite da posetite.

Ako ste slobodni:

Početkom maja ćete na jednom vikend putovanju upoznati osobu koja će vas oduševiti i u koju ćete se zaljubiti. Kako je to neko ko ne živi u istom mestu gde i vi, a kako će simpatija biti obostrana, dogovorićete se da se češće viđate i započećete prvo uzbudljivu avanturu koja će imati mogućnosti da se pretvori u vezu. Udaljenost neće predstavljati veliku smetnju. Ostaće vam samo da sačekate neko vreme da vaša veza potvrdi vrednost i stabilnost. Sve ostalo ćete lako ostvariti.
Nešto starije Vodolije će imati avanturu sa osobom koja duže vreme pokušava da im privuče pažnju. Radi se o nekom ko nije slobodan i ko želi tajnu vezu sa vama bez obaveza. Vama će to odgovarati i započećete tajnu vezu. Bićete zadovoljni.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo i zbog toga je važno da koristite preventivne mere. Moguće su alergijske smetnje na polen i na pojačano Sunce. U tom slučaju koristite medikamente za sprečavanje alergije i kreme za sunčanje. Izbegavajte da se iscrpljujete i fizički i psihički. Kako ćete biti osetljivi na stres, praktikujte svakog dana psihofizičku relaksaciju.
Ishranu prilagodite potrebama vašeg organizma. Izbacite teško svarljivu hranu, posebno brzu hranu i onu koja je pečena na ulju. Jedite što više svežeg voća i povrća. Prijaće vam riba i plodovi mora, tvrdi i feta sirevi, jogurt, masline uz sušeno voće i žitarice. Umereno jedite integralni hleb ali izbegavajte torte, kolače i slatkiše. Sladoled će vam prijati.

Srećni brojevi:

7, 13, 16, 20, 24


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Merkur na početku maja pravi sekstil sa Marsom i kvadrat sa Saturnom. Kako su prva dva dana u maju neradni dani, ovo će vam neznatno uticati na poslove, osim što ćete imati pogodnosti da jedan projekat dovršite brže nego što ste planirali, dok su u odnosima sa saradnicima moguće prolazne teškoće. Prvi ozbiljniji izazov u ovom mesecu doneće vam opozicija Marsa sa Jupiterom. Finansije koje očekujete za završnu fazu jednog važnog posla će kasniti, što će vam doneti zastoj i nesuglasice sa klijentima i nadređenima. Bićete primorani da tragate za alternativnim rešenjima. Merkur će 6. maja ući u znak Bika i to vam je odličan period da započnete nove poslovne pregovore, da se potrudite oko bolje organizacije svakodnevnih obaveza i da održite važne radne sastanke. Uspeh ćete ostvariti u oblastima trgovine prehrambenim proizvodima i mešovitom robom, kao i u oblastima saobraćaja i komunikacija. Sekstil Venere sa Marsom sredinom meseca će vam omogućiti da ostvarite dobitke i da rešite smetnje sa finansijama. Rokovi će biti postignuti po planu.
Venera će ući u znak Bika 15. maja. Bićete u mogućnosti da ostvarite korisnu saradnju sa osobama koje se bave dizajnom i umetničkim radom. Imaćete uspeha ako se bavite završnim radovima u građevinarstvu i uređenjem enterijera. Jedan vaš kreativni projekat će ugledati svetlost dana i dobiće pozitivne ocene u javnosti. To će se odraziti na uvećanje vaših finansija. Mars će ući u Raka 16. maja, što vas upozorava da izbegavate ulazak u rizične poslove i investicije. Ulazak Sunca i Merkura u znak Blizanaca 21. maja Uspećete da se organizujete dovoljno dobro da biste postigli sve važne rokove. Imaćete dobar osećaj za rukovanje novcem ali ćete i pored toga morati da rešavate teškoće u vezi zaostalih dugovanja.
Nezaposlene Ribe će predstaviti svoje veštine u oblasti dizajna i programiranja potencijalnim poslodavcima, u čemu će imati uspeha i dobiće posao bolji nego što očekuju.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Izazovni aspekti Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi na početku maja doneće vam napetost i nesporazume u odnosima sa voljenom osobom. Više ćete vremena provoditi na poslu i biti zauzeti društvenim životom, zbog čega ćete malo vremena provoditi sa voljenom osobom. Jedno obećanje koje ste dali ranije nećete ispuniti na vreme.
Druga polovina maja će vam doneti poboljšanje odnosa sa voljenom osobom. Preduzećete sve što je u vašoj moći da manje vremena provodite zaokupljeni obavezama, a da sa partnerom više nego obično izlazite. Najviše od svega će vam prijati da nekuda otputujete na nekoliko dana i dobro se provedete. Potrebno vam je više intimnih trenutaka udvoje.

Ako ste slobodni:

Početkom maja ćete provoditi vreme u izlascima sa jednom osobom kojoj se dopadate. Koliko god da se ta osoba bude trudila oko vas, vi ćete nalaziti da vam ne odgovara kao emotivni partner i mogu da vam prijaju samo druženja. Sredinom meseca upoznaćete nekog ko će uneti svežinu u vaš svakodnevni život. Pokazaće zainteresovanost da se viđate, a nakon toga će otkriti da je to neko ko ume da vas oraspoloži i ima osećaj za vaše potrebe. Ući ćete u skladu vezu krajem meseca.
Nešto starije Ribe će nakon dužeg vremena premišljanja odlučiti da pokušaju vezu sa osobom koja im se površno dopada, a sa kojom se viđaju nekoliko meseci unazad. Otkrićete da ta osoba može da vam bude odgovarajući partner za vezu.

Zdravlje:

Vaše zdravlje će biti uglavnom stabilno. Imunitet će vam biti pojačan i moguće su samo prolazne smetnje u vidu meteoropatskih tegoba u slučaju naglih promena vremena. Izbegavajte da previše vremena provodite sedeći jer bi u tom slučaju mogli da se pojave bolovi u leđima i kolenima. Potrebne su vam rekreativne fizičke vežbe svakog dana.
Vaša ishrana treba da bude laka i bez viška masnoća. Češće jedite ribu, morsku i rečnu, a kao dodatak jelu možete da koristite i morske alge jer su dobre za čišćenje štetnih materija iz organizma. Izbegavajte testenine, kafu, alkoholna pića i grickalice. Uzimajte hranu koja u sebi sadrži magnezijum i vitamin B. Pijte više tečnosti i jedite sveže povrće.

Srećni brojevi:

4, 9 ,15, 20, 26


Mjesečni horoskop za maj 2019. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!