Mjesečni horoskop za MAJ 2021.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec maj 2021. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Sunce će 3. maja praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam teškoće u odnosima sa nadređenima i saradnicima, a uzrok će biti u raspodeli finansija od ostvarene zarade. Saradnici neće biti zadovoljni i uticaće na zastoje. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i gde će pojačati vašu veštinu komunikacije, planiranja, organizovanja i održavanja radnih sastanaka. Započećete nove poslovne pregovore koji će se uspešno okončati i imaćete dosta uspeha ako se bavite trgovinom, saobraćajem i oblastima komunikacija. Venera će praviti trigon sa Plutonom i doprineće poboljšanju vaših finansija jer će vas činiti prilagodljivim i veštim u povlačenju važnih poteza. Umećete da uvidite nešto što je skriveno od pogleda drugih i da to iskoristite u vašu korist u cilju sticanja dobitaka. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca i doneće vam bolje razumevanje sa osobama koje srećete kroz vaš posao, sa kolegama i saradnicima. Vaš nastup i odnosi u poslu doneće vam više uspeha i poboljšati vašu popularnost ali i zaradu. Uspeh ćete ostvariti ako ste po struci inženjer.
Mars će praviti 12. maja sekstil sa Uranom i ubrzaće ostvarenje vaših planova tako što ćete biti vešti i sa lakoćom ćete primenjivati nove ideje i nove tehnologije u vašem radu. Jupiter će ući u znak Riba 14. maja i doneće vam uspeh u poslovima koji su povezani sa investicijama, zdravstvom i prosvetom. Uvećaćete prihode kroz ostvarenje tajnih planova. U trećoj dekadi maja Saturn i Merkur će krenuti retrogradno, što će usporiti razvoj vaših zadataka na polju timskog rada i komunikacija. Pomračenje Meseca 26. maja doneće vam teškoće na polju javnosti. Ovo nije povoljno vreme za ulazak u nova partnerstva i potpisivanje novih ugovora. Potrudite se da vaše obaveze završavate u predviđenom roku.
Nezaposleni Ovnovi će uspeti da se zaposle u oblastima finansija, trgovine, kao i u nekoj od društvenih institucija. Tražiće se vaše organizacione sposobnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će praviti sekstil sa Neptunom na početku meseca i doneće vam više intimnih trenutaka uz voljenu osobu. Zatim će Venera praviti trigon sa Plutonom i pojačaće vašu bliskost. Osećaćete kako se u svemu odlično slažete sa voljenom osobom. Kvadrat Venere sa Jupiterom će doneti neslaganja u vezi zajedničkih društvenih aktivnosti i zajedničkih finansija.
Venera će u trećoj dekadi maja praviti trigon sa Saturnom i doneće vam stabilnost uz partnera i ostvarenje dugoročnog zajedničkog cilja. S druge strane, zbog kvadrata Venere sa Neptunom, izbegavajte povlačenje u sebe, neiskrenost prema partneru i nekorektne poteze u vašoj vezi, jer ćete tome biti povremeno skloni, što može naneti veliku štetu vašem odnosu.

Ako ste slobodni:

Sekstil Venere sa Neptunom će učiniti da se zaljubite u osobu koja je zauzeta ali vam to neće biti smetnja da sa tom osobom uđete u tajnu vezu i budete zaneseni. Idealizovaćete osobu u koju se zaljubite i između vas će biti mnogo jakih strasti, što će vam prijati, a sama veza bi mogla da potraje. Čak postoji mogućnost da vaša veza u daljoj budućnosti iz tajne pređe u javnu. Ipak, budite pažljivi jer su moguća i nekakva razočaranja, najviše na samom kraju ovog meseca.
Stariji Ovnovi će nakon dužeg pokušaja da privuku pažnju osobi u koju su zaljubljeni uspeti da uđu u vezu koja obećava ozbiljan odnos na duže staze, uz zajednički život. Nesklad u odnosu je moguć krajem meseca zbog nesporazuma.

Zdravlje:

Merkur koji vlada vašim polje zdravlja ulazi u znak Blizanaca kojim vlada i gde je vrlo snažan na početku maja, a to vam donosi stabilno i dobro zdravlje. Više ćete da se krećete i praktikovaćete fizičke vežbe i psihofizičku relaksaciju, kao i preventivne mere za bolje zdravlje. Prijaće vam svakodnevna šetnja u prirodi. Potrebno je da budete na čistom vazduhu.
Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje su lako svarljive i koje u sebi sadrže materije za čišćenje toksina iz organizma. Pšenične klice, mekinje, integralni hleb, sveže povrće možete svakodnevno uzimati u ishrani. Od voća jedite jagode, trešnje, kivi i ananas. Meso jedite umereno, a ribu možete češće. Sir i jaja uzimajte umereno. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

5, 11, 16, 21, 24


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Merkur će 3. maja praviti kvadrat sa Jupiterom, a Sunce će praviti kvadrat sa Saturnom koji prolaze kroz vaše polje posla i karijere. Obratite pažnju na investicije i izbegavajte da ulažete veći novac u nešto što niste dovoljno dobro upoznali, razradili i isplanirali. Ako se bavite privatnim biznisom zauzimaćete tvrdokorna stavove koji će vas usporavati u poslu jer nećete biti spremni da prihvatite neophodne promene i nove, drugačije metode rada. Nailazićete na nesuglasice sa nadređenima. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i doneće vam jasnije sagledavanje mogućnosti da uvećate vaše finansijsko stanje. Umećete da se bolje organizujete po pitanju novih investicija i racionalno ćete planirati i raspoređivati prihode i rashode, što će vam doneti dobitke. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca i omogućiće vam da upotrebite svoje lične resurse i radne veštine i sposobnosti za ostvarenje veće zarade. Sekstil Marsa sa Uranom pomoći će vam da ostvarite uspeh u pregovorima oko novih projekata tako što ćete primeniti nove metode u svom nastupu.
Jupiter će 14 maja ući u znak Riba gde je snažan i doneće vam mogućnost da započenete obostrano korisnu i plodnu saradnju sa inostranim partnerom ali i sa jednom finansijskom institucijom i investitorom. Trigon Venere sa Saturnom doneće vam stabilnu i sigurnu zaradu od dugoročnih poslova. Najviše uspeha imaćete ako se bavite inženjeringom ili It industrijom. Saturn će 23. maja krenuti retrogradno i zahtevaće od vas više napora kako biste napredovali u karijeri. Usporavaće vas u sprovođenju važnih odluka u delo. Totalno pomračenje Meseca 26. maja dovešće do teškoća na polju platnog prometa. Izbegavajte da se zadužujete i budite pažljivi u saradničkim odnosima jer su mogući nesporazumi.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblastima komunikacija, trgovine, saobraćaja i usluga. Biće tražene vaše prodajne veštine.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Marsa sa Uranom u prvoj polovini maja doneće vam nešto novo u odnosima sa partnerom što će poboljšati vaš odnos, komunikaciju i međusobno razumevanje. Vaši predlozi o zajedničkom vremenu i aktivnostima će se dopasti vašem partneru. Složićete se oko zajedničkih planova i često ćete ići na izlete u prirodu gde ćete uživati u razmeni osećanja.
Druga polovina maja vam donosi česta druženja sa zajedničkim prijateljima, mnogo zajedničkih aktivnosti koje će biti zabavne i kreativne i koje će doprineti jačanju bliskosti sa voljenom osobom. Doći će i do buđenja uspavanih strasti, što će vam oboma izuzetno prijati. Vaša veza će biti ispunjena podjednako dinamikom i relaksirajućim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Početak maja vam donosi zabavu i druženje sa prijateljima, kao i mogućnost za avanturu sa jednom osobom koja će vam biti naklonjena ali ćete za to biti površno zainteresovani. Sredinom meseca ćete upoznati nekog novog ko će u vama probuditi strasti i neočekivano ćete započeti slobodnu vezu koja ima mogućnosti da vremenom pređe u ozbiljnu. Otkrićete da ste odlično slažete u intimnim odnosima. Dobro ćete se razumeti, imati otvorenu komunikaciju i sklonost sportu.
Stariji Bikovi će se neočekivano zaljubiti u osobu koja će im se doseliti u komšiluk. Zamoliće vas da joj nešto pomognete ili joj date neku informaciju i tu će odmah doći do obostrane privlačnosti. Do kraja meseca ćete započeti slobodnu vezu.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja tokom maja. Sredinom meseca je potrebno da budete pažljivi da se ne prehladite ako budete više vremena provodili u prirodi i ako vremenske prilike budu promenljive. Biće vam osetljiv urinarni trakt. U trećoj dekadi maja biće vam osetljivi zglobovi, posebno na promenu vremena. Više se odmarajte i izbegavajte napore.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su kalorične i koje sadrže vitamine i proteine. Najvažniji vam je doručak koji može da sadrži integralni hleb ili ražene pahuljice, sa medom, jogurtom i sušenim voćem. Jaja i masline možete uzimati često. Prijaće vam sveže povrće kao i sezonsko voće, jagode i trešnje. Izbegavajte suhomesnate proizvode.

Srećni brojevi:

7, 13, 18, 21, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Venera će 3. maja praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam neophodna sredstva kao i dobar osećaj kako da ostvarite napredak u razvoju tajnih planova pomoću kojih ćete da izbijete ispred konkurencije i ostvarite bolju zaradu. Početak meseca vam nije povoljan za poslovna putovanja i trgovinu robom iz uvoza. Merkur će 4. maja ući u vaš znak gde je snažan i doneće vam lakoću u obavljanju radnih zadataka, uspeh u rukovođenju vašim obavezama, efikasnost u planiranju i organizaciji. Ako se bavite privatnim poslom, pokrenućete nove projekte koji će vam otvoriti nove mogućnosti i koji će vam se višestruko isplatiti u budućnosti. Trigon Venere sa Plutonom će poboljšati vaš platni promet i uspećete da isplatite zaostala dugovanja. Venera će 9. maja ući u vaš znak i bićete uspešni u svemu gde je vaš lični nastup važan, kao što su poslovni odnosi, prezentacije i javni nastupi. Sekstil Marsa sa Uranom će vam omogućiti neočekivane dobitke uz primenu tajnih planova. Unećete nešto novo u vaš način poslovanja, što će vam doneti bolje rezultate od onih koje ste očekivali.
Sunce će 13. maja praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam saradnju sa osobom koja je na visokom poslovnom položaju, koja će vam prućiti dragocenu pomoć u sprovođenju u delo vaših tajnih planova. Jupiter će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan, a kako je to ujedno i vaše polje posla i karijere, obezbediće vam veliki uspeh i mogućnost za napredovanje u karijeri. Sunce će 20. maja ući u vaš znak i značajno će pojačati vaše rukovodeće sposobnosti. Dobićete više pozicije u poslu i vaš ugled će porasti. Totalno pomračenje Meseca će vam 26. maja doneti teškoće u odnosima sa poslovnim partnerima. Izbegavajte potpisivanje novih ugovora i budite pažljivi u javnim nastupima. Nailazićete na nejasnoće.
Nezaposleni Blizanci će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima menadžmenta, trgovine, zabave, javnosti i komunikacija. Ovo je povoljan mesec da pokrenete privatni biznis ako ste u mogućnosti..

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur i Venera će praviti kvadrat sa Jupiterom u prvoj dekadi maja. Putovanje koje ste planirali sa planerom će se izjaloviti zbog uvećanih troškova ili finansijskih komplikacija, što će uneti napetost između vas dvoje. Sredinom maja će Jupiter ući u znak Riba i uspećete da ostvarite važan zajednički cilj, što će uneti sklad u vaš odnos sa voljenom osobom.
Kvadrat Sunca sa Jupiterom u trećoj dekadi maja dovešće do novih napetosti u vašem odnosu sa partnerom. Voljenoj osobi ćete nametati svoje stavove i autoritet. Sebe ćete stavljati na prvo mesto i nećete obraćati dovoljno pažnje na potrebe svog partnera. Vašem partneru će nedostajati podrška sa vaše strane. Krajem meseca doći će do poboljšanja u odnosima.

Ako ste slobodni:

Ovaj mesec vam nije pogodan za ulazak u emotivnu vezu ako želite da vaša veza bude stabilna i skladna. Upoznaćete osobu koja će vas privući ali sa kojom ćete moći da imate samo prolaznu avanturu. Ako se upustite u avanturu, druga osoba će se ponašati nekorektno prema vama. Ulaskom Jupitera u znak Riba, sredinom maja, upoznaćete nekog ko će vam ponuditi tajnu vezu na šta ćete pristati jer će vam prijati intimni odnosi u toj vezi ali to će biti sve što ćete dobiti.
Stariji Blizanci će se razočarati u osobu koju će pokušati da zavedu jer će otkriti kako njihovu simpatiju interesuje samo materijalna korist sa njihove strane. Sredinom maja ući ćete u vezu sa osobom koja će prema vama biti neiskrena.

Zdravlje:

Bićete u dobroj kondiciji i vaš imunitet će biti na potrebnom nivou, što će vam doneti dobro zdravlje tokom maja. Često ćete praktikovati šetnju u prirodi kao i rekreativne vežbe. Svakodnevna psihofizička relaksacija činiće vas otpornim na stres i bićete sposobni i za veće fizičke i mentalne napore. Više nego obično ćete praktikovati neku vrstu sporta.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i bazne u osnovi. Jedite više voća kao što su nektarina, ananas, malina, kivi i mango. Pijte mineralnu vodu i sokove od povrća. Prijaće vam šargarepa, brokoli, peršun, keleraba i crni luk. Za dodatak ishrani koristite morske alge, đumbir, kombuhu, čak od maslačka, soja sos i biber.

Srećni brojevi:

4, 10, 15, 19, 22


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Merkur će na početku maja praviti kvadrat sa Jupiterom i doneće vam teškoće na polju platnog prometa. Kvadrat Sunca sa Saturnom će privremeno blokirati važne tokove novca i nedostajaće vam sredstva za velike i dugoročne poslove koji će zbog toga biti u zastoju. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca, pa ćete povući tajne veze i kontakte kako biste rešili finansijske zastoje. Započećete nove pregovore iza zatvorenih vrata koji će vam doneti dobitke. Uspeh vas očekuje ako se bavite oblastima zdravstva ili administracije. Venera će praviti trigon sa Plutonom i uticaće na poboljšanje saradnje i odnosa sa poslovnim partnerima. Bićete više angažovani u poslovima koji se obavljaju timski i u javnim oblastima. Kvadrat Venere sa Jupiterom vas upozorava da izbegavate da se zadužujete jer žete biti opterećeni već postojećim zaduženjima. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca, što će vas pokrenuti u pravcu obezbeđivanja svega što vam je neophodno na zalihama od sredstava za rad. Biće vam poverene informacije koje ćete trebati da čuvate u tajnosti.
Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom i doneće vam visoku ili rukovodeću poziciju u poslovima koji se obavljaju timski. Jupiter će ući u znak Riba gde je snažan 14. maja i otvoriće vam mogućnost započinjanja važne saradnje sa inostranim partnerom. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite turizmom, prosvetom ili transportom na duge relacije. Totalno pomračenje Meseca u znaku Strelca 26. maja doneće vam teškoće i zastoje ako se bavite pružanjem poslovnih usluga. Ovaj period vam nije pogodan za pokretanje novih usluga. Merkur će krajem maja krenuti retrogradno i postaćete svesni propusta i greškama u vašim tajnim planovima koji će zahtevati da se posvetite njihovom ispravljanju. Bićete u zastoju.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da pronađu posao u oblastima prosvete, transporta, finansija, zdravstva i menadžmenta. Biće tražene vaše stručne veštine i iskustvo.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Sunca sa Saturnom na početku maja dovešće do neslaganja sa voljenom osobom u vezi zajedničkih ciljeva i ulaganja zajedničkih finansija. Zahvaljujući trigonu Merkura sa Saturnom, uspećete da se dogovorite i prevaziđete neslaganja. To će vam omogućiti da ostvarite jedan važan i veliki zajednički cilj, kao i da poboljšate komunikaciju.
Saturn će u drugoj polovini maja krenuti retrogradno i dovešće do povlačenja vašeg partnera u sebe i zahlađenja u odnosima. Delovaće vam da je vaš partner tvrdoglav, ali će on biti previše osetljivi i osećaće snažnu potrebu za promenama i bliskošću. Vreme je da se pozabavite onim što vam pravi nesklad u emotivnoj vezi i da pokažete više pažnje.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da upoznate nekog s kim biste mogli da ostvarite ozbiljnu i trajnu vezu. Tragaćete za osobom koja će umeti da vam pruži osećaj sigurnosti, nekoga ko je zreo i s kim ćete moći da razmenjujete iskustva i zajednička interesovanja. Bez obzira na to što ćete upoznati nekolicinu osoba koje će vas zainteresovati, zaključićete da se ni sa kim ne razumete dovoljno dobro i da su svi oni površni. Avanture vas neće privlačiti, pa vam ostaju samo povremena druženja.
Nešto stariji Rakovi će pokušati da bliže upoznaju osobu koja ih duže vreme privlači ali će se razočarati kada shvate da su njih dvoje dva potpuno različita sveta. Neko drugi će prema vama pokazati naklonost ali vas ta osobe neće privlačiti.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti promenljivo i osećaćete pad imuniteta u prvoj polovini maja. Ako ste osetljivi na cvetanje i polen, može da se javi alergijska reakcija i teškoće sa disanjem. Jupiter koji vlada vašim poljem zdravlja će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan i to će dovesti do jačanja vašeg imuniteta. Prijaće vam svakodnevna šetnja i psihofizička relaksacija.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su pune vitamina i u tu svrhu je poželjno da uzimate ishranu baziranu najviše na svežem voću. Jagode, trešnje, smokve, ananas, borovnica i kivi će zadovoljavati vašu potrebu za vitaminima. Jedite presno povrće ili ono koje se može kuvati na pari. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

2, 9, 14, 17, 23


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Sekstil Venere sa Neptunom na početku maja će vam dati dobar osećaj za dobitne finansijske poteze kojima ćete poboljšati promet novca i uvećati saldo na svom računu. Kvadrat Sunca sa Saturnom će vam doneti neslaganja sa jednim dugogodišnjim poslovnim partnerom oko velikog zajedničkog projekta, zbog čega će doći do zastoja u razvoju tog posla. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i gde će vam omogućiti da započnete pregovore o novoj saradnji koji će se uspešno odvijati i okončati. Venera će ući u znak Blizanaca 9. maja i doneće vam bolju saradnju sa dizajnerima, umetnicima, kreativcima i ženama. Poboljšaćete odnose sa saradnicima jer ćete imati bolji osećaj kako da se organizujete u zajedničkom radu i pokazaćete ljubaznost i predusretljivost u vašim odnosima. Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom i doneće vam uspeh u razradi novih ideja u vezi jednog projekta koji pripremate u tajnosti, a koji bi mogao da vam donese napredak u karijeri. Uspećete posredstvom vaših saradnika da prikupite neophodna sredstva za pokretanje novog projekta.
Sunce će praviti sekstil sa Neptunom u drugoj dekadi maja i imaćete dobar osećaj kako da rukujete novcem i gde da investirate. Očekuju vas sigurni dobici. Ovo će dodatno pojačati Jupiter koji će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan, zbog čega će vam omogućiti da pokrijete važna dugovanja i naplatite veliki deo vaših potraživanja. To će vam doneti veliki obrt novca i dobitke. Budite pažljivi u odnosima sa osobama na visokom položaju jer će vas ometati u ostvarivanju dobitaka zbog kvadrata Sunca sa Jupiterom. Saturn će krenuti retrogradno 23. maja i doneće vam teškoće i zastoje u zajedničkim poslovima. Pomračenje Meseca 26. maja vas upozorava da ni po koju cenu ne ulazite u rizične investicije.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima komunikacija, saobraćaja, inženjeringa i IT industrije. Tražiće se vaša stručna sprema i efikasnost u izvršavanju zadataka.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Sunce sa Saturnom na početku maja će vam doneti nesuglasice i napete odnose sa partnerom zbog neslaganja oko zajedničkih ciljeva. Oboje ćete zauzimati tvrdokorne stavove i nećete želeli da popustite. Nećete biti spremni na nalaženje zajednički prihvatljivog rešenja. Kroz ozbiljne i detaljne razgovore uspećete da postignete dogovor i da se složite.
Početkom treće dekade maja će Venera praviti trigon sa Saturnom i doneće vam stabilnost u emotivnoj vezi. Bićete spremni da pružite podršku i oslonac voljenoj osobi. Saturn će 23. maja krenuti retrogradno, što će dovesti do zahlađenja u vašim odnosima jer će vaš partner početi da se povlači u sebe i pokazuje nezadovoljstvo. Imajte više razumevanja.

Ako ste slobodni:

Mada ćete ostvariti nova poznanstva već na početku maja, gde će vas jedna osoba privući svojim izgledom, neće vam se dopasti to što će previše isticati sebe i svoju važnost, dok vama neće dati priliku da pokažete svoje vrednosti i vrline. To će vas navesti da odustanete od pokušaja da toj osobi privučete pažnju. U drugoj polovini maja ćete upoznati osobu stabilnog karaktera ali će prema vama pokazati suzdržanost i biće pomalo stidljiva. Budite strpljivi i zbližićete se polako i sigurno.
Nešto stariji Lavovi će pokazati interesovanje za osobu koja je zapažena u društvu u kojem se kreću ali će pogrešiti želeći da se oni sami istaknu više od te osobe. Pažljiviji pristup i taktičnost će doprineti da se druga strana zainteresuje za vas.

Zdravlje:

Neophodno je da se više odmarate i da praktikujete svakodnevne rekreativne fizičke aktivnosti. Kako će vam biti osetljiv gornji deo leđa, gde možete osećati bolove i ukočenost, vežbe za kičmu, uz masažu mišića vrata će vam biti od pomoći. U drugoj polovini maja će vaše zdravlje biti stabilno ali izbegavajte da podižete veće terete. Praktikujte svakodnevnu šetnju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži srednje kalorične namirnice i one koje u sebi sadrže vlakna za bolju probavu. Od povrća uzimajte pasulj, sočivo, peršun, šargarepu, paradajz, krompir, cveklu i karfiol. Od voća jedite jagode, maline, brusnice, borovnice, banane i ananas. Od žitarica uzimajte ječam, raž i zob. Za dodatak ishrani uzimajte masline, kurkumu i cimet.

Srećni brojevi:

6, 11, 15, 18, 24djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će na početku maja praviti trigon sa Neptunom i doprineće poboljšanju vaših partnerskih odnosa, doneće vam više uspeha u javnim poslovima i dobar osećaj koje ugovore bi bilo dobro da potpišete jer će vam doneti dobitke. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan, a kako se radi u isto vreme o vašem polju posla i karijere, biće podstaknute vaše komunikativne i organizacione veštine. Pokrenućete nove projekte i pristupiti planiranju budućih radnih zadataka i onih poslovnih poteza koji bi mogli da vam donesu napredak u karijeri. Bićete u svemu vešti i efikasni. Venera će ući 9. maja u znak Blizanaca, što će dodatno pojačati vaš osećaj za povlačenje dobitnih poslovnih poteza u pravo vreme. Pokazaćete više osećajnosti i korektnosti prema osobama koje budete sretali u poslu. Uspeh vas očekuje u svemu što je vezano za dizajn, usluge lepote i trgovinu kozmetičkim preparatima. Mars će 12. maja praviti trigon sa Uranom, što će poboljšati vašu saradnju sa inostranim partnerima i doneti vam uspeh u oblastima IT industrije, prosvete, transporta i mehanike.
Jupiter će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan i doneće vam uspeh na polju javnosti, ekonomije i prava. Ostvarićete nova i obostrano korisna poslovna partnerstva, a vaša popularnost u javnosti će biti u porastu. Sunce će 20. maja ući u znak Blizanaca i vaš autoritet će početi više da se poštuje i uvažava među vašim saradnicima i podređenima. Pokazaćete da ste sposobni da odgovorite na izazove, donosite važne odluke i rukovodite. Moguće je unapređenje. Totalno pomračenje Meseca 26. maja doneće vam zastoje u završnoj fazi važnih poslova i moraćete da pomerate i odlažete neke rokove, što može da vam nanese gubitke. Merkur krajem maja kreće retrogradno i biće vam neophodna reorganizacija .
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine, komunikacija, dizajna, usluga i menadžmenta. Vaša efikasnost i snalažljivost će biti traženi u poslu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Merkur i Venere sa Jupiterom u prvoj dekadi maja dovešće do nesuglasica sa voljenom osobom u vezi zajedničkih planova. Jedno putovanje koje ste planirali ćete odložiti jer nećete moći da se organizujete, a to će dovesti do prepirke. Bićete skloni da se nekorektno odnosite prema emotivnom partneru, što će dovesti do udaljavanja i razočaranja.
Ulaskom Jupitera u znak Riba i vaše polje ljubavi i braka 14. maja, vaš odnos sa voljenom osobom će se poboljšati i uspećete da rešite protekle nesuglasice. Vaš emotivni odnos će početi da se odvija skladnije u odnosu na protekli period i uspećete da ostvarite veliku bliskost. Jedno drugom ćete pružati iskrena osećanja, podršku, razumevanje i poverenje.

Ako ste slobodni:

Prva polovina maja vam donosi više zabave i druženja ali ne i poznanstvo sa osobom sa kojom biste mogli da se složite i koja bi vas privukla. Osobe koje će vam prilaziti delovaće vam dosadno i prazno. Sredinom maja ćete upoznati nekog ko će za vas biti pravo osveženje i ko će vas neodoljivo privući svojim šarmom, optimizmom, životnom energijom, načinom komunikacije i ko će umeti da vam priđe na pravi način. Otkrićete mnoga zajednička interesovanja i ubrzo započeti vezu .
Nešto starije Device će od sredine maja imati veliku sreću u ljubavi jer će upoznati osobu sa kojom će im se dogoditi ljubav na prvi pogled i koja će velikim delom ispunjavati njihove potrebe u ljubavi. Započećete dugu i skladnu vezu.

Zdravlje:

Prva polovina maja vam donosi pad imuniteta i sklonost disajnim smetnjama, posebno ako ste alergični na polen i cvetanje. U tom slučaju je najbolje da uzmete nešto za ublažavanje alergija. Izbegavajte preterane fizičke napore jer će vam biti osetljiva leđa, posebno vratni deo, kao i zglobovi. U drugoj polovini maja ćete se bolje osećati i više kretati.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne, kako biste uspostavili potrebnu ravnotežu u organizmu i ojačali imunitet. Jedite više voća, posebno mandarine, maline i ananas. Pijte više tečnosti. Najviše će vam prijati sveže ceđeni sokovi od voća i povrća. Umanjite unos životinjskih namirnica. Uzimajte magnezijum, đumbir i kombuhu.

Srećni brojevi:

7, 12, 18, 21, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Merkur će praviti kvadrat sa Jupiterom 3. maja i doneće vam teškoće oko platnog prometa. Nedostajaće vam finansije za važne radne zadatke, što će vas navesti da se upustite u rizične poteze kako biste ubrzali razvoj vaših planova ali vam to može naneti gubitke. Sunce će praviti kvadrat sa Saturnom i dovešće do zastoja u finansiranju velikih i dugoročnih projekata, kao i do nesuglasica sa nadređenima. Merkur će ući 4. maja u znak Blizanaca gde je snažan i pokrenuće vas ka započinjanju pregovora sa inostranom firmom o saradnji, počećete da planirate trgovinu sa inostranstvom, zanimaće vas i da usavršite vaše radne sposobnosti kroz neki vid stručne specijalizacije. Uspeh vas očekuje i ako se bavite transportom robe na duže relacije, prosvetom i turizmom. Trigon Venere sa Plutonom će vam pomoći da pronađete tajne kanale finansiranja i tako uspešno dovršite prioritetne zadatke na vreme. Sekstil Marsa sa Uranom 12. maja će vam omogućiti da kroz razradu novih ideja i metoda rada prevaziđete prepreke na polju platnog prometa i uvećate vašu zaradu.
Jupiter će 14. maja ući u znak Riba i motivisaće vas da se posvetite proširenju vaše ponude usluga, u čemu ćete imati dosta uspeha i privući ćete nove klijente koji će biti zadovoljni vašom ponudom. Poboljšaćete odnose sa kolegama na poslu. Venera će 20. maja praviti trigon sa Saturnom i doneće vam stabilnost i uspeh ako se bavite poljima zabave, ugostiteljstva, dizajna, arhitekture i prosvete. Totalno pomračenje Meseca 26. maja u znaku Strelca će vas usporiti u pregovorima i dovešće do teškoća u planiranju i organizaciji predstojećih radnih zadataka. Merkur će krajem maja krenuti retrogradno, što će dovesti do nedostatka podrške u svemu što je vezano za trgovinu i saradnju sa inostranstvom i oblastima transporta.
Nezaposlene Vage će dobiti povoljnu šansu za zaposlenje u oblastima zabave, kreativnosti, finansija i usluga. Biće tražene vaše organizacione sposobnosti i snalažljivost u radu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Marsa sa Uranom u prvoj polovini maja doneće vam više inicijative i mogućnosti da pozitivno utričete na voljenu osobu. Vašeg partnera ćete pokrenuti na zajedničku akciju novim idejama i drugačijim pristupom u odnosu na vaše uobičajeno ponašanje. Vašem partneru će to delovati privlačno i predstavljaće mu osveženje. Ostvarićete zajednički cilj.
Na kraju maja će Mars praviti trigon sa Neptunom i imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Znaćete da date pravi predlog u pravom trenutku kao i da učinite upravo ono što će vašem partneru u datom trenutku biti najpotrebnije sa vaše strane. To će doprineti ostvarenju više sklada u vašoj vezi. Moći ćete jedno drugo da razumete intuitivno i emotivno.

Ako ste slobodni:

Mesec maj vam donosi poznanstvo sa osobom koja je puna dinamike, od akcije i slobodnog duha. Na prvi pogled će između vas dvoje da se probude strasti i ubrzo ćete ući u intimne odnose. Vaš novi partner će insistirati na slobodnoj vezi bez većih obaveza, na šta ćete pristati jer će on umeti da odgovori na većinu vaših emotivnih potreba. Dobro ćete se razumeti i vodićete razgovore o raznim temama. Vaš novi partner će vam otvoriti nove vidike i doneće vam nova iskustva.
Starije Vage će upoznati preko zajedničkog prijatelja osobu koja će ih privući svojim idejama, oštrim intelektom i načinom komunikacije. Počećete da se viđate i ubrzo ćete ući u površnu vezu koja bi mogla da postane ozbiljna u budućnosti.

Zdravlje:

Vaše zdravlje će tokom maja biti uglavnom dobro i stabilno, osim što ćete osećati manji pad imuniteta u prvoj dekadi meseca koji vam može doneti meteoropatske smetnje u slučaju naglih promena vremenskih prilika, kao i pojačan umor. Više se odmarajte. Od sredine maja bićete puni energije i osećaćete potrebu za više kretanja i fizičkih aktivnosti.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice sa vlaknima za bolju probavu kao i one koje u sebi sadrže antioksidanse i koje će vam omogućiti da organizam pročistite od toksičnih materija. Jedite orahe, lešnike, pistacije i bademe. Od voća jedite nar, jagode, trešnje i borovnice. Od povrća jedite papriku, krompir i sočivo. Ribu, masline i sir uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

4, 11, 16, 20, 25


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će na početku maja praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam korisnu saradnju sa dizajnerima i preduzećima koja se bave oblastima zabave i kreativnim projektima. Merkur će praviti kvadrat sa Jupiterom i doneće vam teškoće pravne prirode u završnoj fazi jednog projekta, zbog čega ćete morati da odložite predviđene rokove, a to vam može naneti gubitke. Nailazićete i na administrativne teškoće i nesuglasice sa nadređenima. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan, što će vam omogućiti da kroz dobru organizaciju i promišljeno planiranje poboljšate platni promet i prikupite neophodna sredstva za nastavak svih aktuelnih radnih obaveza. Trigon Venere sa Plutonom će vam doneti uspeh u pregovorima koji će se okončati sklapanjem novog i isplativog poslovnog partnerstva. Uspeh ćete ostvariti u oblastima trgovine, komunikacija i javnosti. Bićete prilagodljivi u odnosima sa klijentima. Venera će ući u znak Blizanaca 9. maja i doneće vam dobar osećaj za tokove novca i povlačenje dobitnih poteza i investicija. Započećete nove finansijske planove.
Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom i doneće vam podršku za unošenje novih metoda u vaš način poslovanja, što će se odraziti povoljno na vaša poslovna partnerstva. Uspeh vas očekuje u oblastima industrije i modernih tehnologija. Jupiter će ući u znak Riba gde je snažan 14. maja i usmeriće vas ka započinjanju kreativnog projekta koji će vam se višestruko isplatiti u budućnosti. Očekuje vas uspeh ako se bavite prosvetom i oblastima zabave. Totalno pomračenje Meseca u znaku Strelca 26. maja doneće vam teškoće na polju novca. Izbegavajte nove i rizične investicije. Nećete moći jasno da sagledate vaše finansijske mogućnosti. Merkur će krenuti retrogradno 30. maja i još više će iskomplikovati vaše finansijske tokove.
Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da dobiju posao u oblastima dizajna, inženjeringa, metalske i IT industrije. Dobru zaradu možete ostvariti kroz honorarne poslove.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Neptunom na početku maja uneće lepe romantične trenutke u vaš odnos sa voljenom osobom i pojačaće vašu bliskost. Pojačaće se i vaše strasti uz pomoć Venerinog trigona sa Plutonom, što će uneti više dinamike i intimnih trenutaka u vašu emotivnu vezu. Ulazak Venere u znak Blizanaca će vas pokrenuti da poboljšate zajedničke finansije.
Venera će početkom treće dekade maja praviti trigon sa Saturnom. Posvetićete slobodno vreme porodičnim aktivnostima i vaš odnos sa voljenom osobom će ući u stabilnu fazu gde ćete se zajedničkim snagama baviti ostvarivanjem ranije planiranih ciljeva u čemu ćete imati dosta uspeha. Poboljšaćete komunikaciju, razumevanje i međusobno poverenje.

Ako ste slobodni:

Tokom maja ćete upoznati osobu koja će vas privući svojim izgledom i koja će intuitivno osećati vaše potrebe i vaša raspoloženja i umeće da se adekvatno postavi u odnosu na vas u svakom trenutku. Vas će to potpuno osvojiti i zaljubićete se. Ubrzo ćete ući u intimne odnose i započeti skladnu emotivnu vezu koja će se pokazati vremenom ozbiljna. Shvatićete da se odlično slažete sa vašim novim partnerom i već do kraja meseca ćete početi da razgovarate o zajedničkim planovima.
Stariji Škorpioni će upoznati osobu sa kojom će otkriti mnogo zajedničkog, a posebno dobro ćete se slagati u bliskim emotivnim odnosima. Jaka međusobna privlačnost će vas spontano uvesti u emotivnu vezu koja će biti skladna.

Zdravlje:

Tokom maja će vaše zdravlje biti stabilno. Osećaćete stalnu potrebu za kretanjem, bićete puni pozitivne energije. Bavićete se nekim novim vidom brige za zdravlje i primenjivaćete neku od modernijih metoda. Zainteresovaćete se za program fizičkih vežbi koji uključuje ekstremne sportove i u tome ćete uživati. Vaša fizička kondicija će biti vrlo jaka.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su kalorične i pune proteina i vitamina. Jedite ribu i morske plodove, sa dodatkom morskih algi koje čiste vaše telo od toksičnih materija. Sveže voće i povrće uzimajte svakodnevno u većim količinama, uglavnom presno. Voćne salate i ceđeni voćni sokovi su vam neophodni. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 21


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Poslovna dešavanja na početku maja će vam biti otežana zbog kvadrata Merkura sa Jupiterom koji će vam doneti nedostatak potrebnih sredstava za pokretanje novih ponuda na polju usluga. Kvadrat Sunca sa Saturnom će vam doneti neslaganja sa nadređenima u vezi planiranja predstojećih radnih zadataka, a u poslovnim pregovorima i na polju trgovine nailazićete na razne prepreke koje će usporavati razvoj vaših projekata. Merkur će 4 maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i otvoriće vam mogućnost dogovora i ulaska u novo poslovno partnerstvo koje će se pokazati uspešnim i isplativim u budućnosti. Uspeh vas očekuje na polju javnosti. Trigon Venere sa Plutonom će vam omogućiti da uvećate saldo na vašem računu kroz vrlo vešte poteze. Pronaći ćete načine da privučete sebi novac koji većini ljudi ostaju izvan domašaja i ideja. Venera će 9 maja ući u znak Blizanaca i pomoći će vam da uvećate uspeh na polju javnosti, a doneće vam uspeh i ako se bavite ekonomijom, radom sa klijentima, savetovanjem, trgovinom informacijama i advertajzingom.
Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom. Imaćete korisne ideje kako da poboljšate platni promet i da prikupite sredstva za pokretanje novih ponuda na polju usluga. Možete postići veliku zaradu kroz usluge na polju IT industrije. Jupiter će 14 maja ući u znak Riba gde je snažan i otvoriće vam mogućnost da pokrenete sopstveni biznis, kao i da veći deo svog posla premestite na rad od kuće. Nabavićete nova sredstva za rad i otvorićete novi poslovni ili radni prostor. Ulazak Sunca u znak Blizanaca 20. maja učiniće da zablistate u javnosti i značajno poboljšate svoju popularnost i uticaj. Totalno pomračenje Meseca 26. maja u znaku Strelca vas upozorava da ne donosite velike odluke. Vaš autoritet biće u padu.
Nezaposleni Strelčevi će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima trgovine, javnosti, pravosuđa, ekonomije, usluga i zdravstva. Ako imate u planu pokretanje sopstvenog biznisa, imaćete svu potrebnu podršku.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi će ući u znak Blizanaca gde je snažan i ujedno u vaše polje ljubavi 4. maja i doneće vam više prijatnih razgovora sa voljenom osobom, poboljšaće razumevanje između vas dvoje i započećete da planirate zajedničke aktivnosti oko čega ćete lako moći da se složite i dogovorite. Više ćete izlaziti i zabavljati se.
U trećoj dekadi maja ćete nailaziti na neslaganja oko porodičnih obaveza ili oko preuređenja vašeg zajedničkog doma. Konjunkcija Merkura sa Venerom dovešće do pojačane bliskosti i unećete neophodne promene koje će vašu vezi znatno poboljšati. Merkur 30. maja kreće retrogradno i biće neophodno da se posvetite rešavanje onoga što vam pravi smetnje.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete osobu sa kojom ćete se već pri prvom susretu odlično razumeti i ostvariti iskrenu i otvorenu komunikaciju 4. maja kada Merkur uđe u znak Blizanaca i vaše polje ljubavi. Počećete da se viđate i zaljubićete se ali ćete biti i pomalo nesigurni da li je vaša nova simpatija neko s kim želite da uđete u emotivnu vezu. Trebaće vam malo vremena da se bolje upoznate. Krajem meseca konjunkcija Merkura i Venere pomoći će vam da donesete mudru odluku i započnete vezu.
Nešto stariji Strelci će biti zainteresovani da bolje upoznaju osobu sa kojom sarađuju u nekom vidu zajedničkih društvenih aktivnosti. Nešto što će započeti kao avantura moglo bi da se pokaže kao odlična prilika za skladnu emotivnu vezu.

Zdravlje:

Izbegavajte preterivanja u hrani, piću i životnim zadovoljstvima i kontrolišite ishranu i šećer u krvi. Manje i prolazne zdravstvene smetnje su moguće u prvoj dekadi maja. U drugoj polovini maja vam se savetuje više kretanja, šetnja u prirodi i boravak na čistom vazduhu. To će pozitivno uticati na vaše zdravlje i doprineće jačanju vašeg imunog sistema.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne kako bi vaš organizam postigao potrebnu ravnotežu. Jedite više voća, posebno ananas, maline, kupine, kivi, grejpfrut i mango. Od povrća jedite crni luk, rukolu, grašak, brokoli, peršun i crvenu papriku. Pšenične klice i masline jedite svakodnevno. Pijte mineralnu vodu i sodu bikarbonu.

Srećni brojevi:

7, 12, 16, 20, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će na početku maja praviti sekstil sa Neptunom, što će vam omogućiti više uspeha u kreativnim aktivnostima, posebno ako se bavite oblastima dizajna. Bićete dobro organizovani i imaćete dobar osećaj za poteze koji će vam doneti dobitke, pa ćete moći da profitirate i kroz poneke rizične investicije. Kvadrat Merkura sa Jupiterom će vam doneti teškoće na polju novca zbog sklonosti ka rizičnim investicijama. Izbegavajte da novac ulažete u ono u šta niste sigurni da vam može doneti očekivane dobitke. Kvadrat Sunca sa Saturnom će vam doneti nesuglasice sa nadređenima i povećane troškove, što će umanjiti vašu moć da finansirate velike poslovne projekte. Merkur će 4 maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i počećete da planirate novu ponudu usluga. Vaši dogovori sa radnim kolegama će dobro funkcionisati i bićete bolje međusobno organizovani. Trigon Venere sa Plutonom će vas učiniti snalažljivim u rešavanju finansijskih teškoća i pojačaće vaše rukovodeće sposobnosti. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca i moći ćete da pokrenete nove projekte.
Mars će 12 maja praviti sekstil sa Uranom, što će vam doneti dobitke kroz javne oblasti, kreativne projekte, ugostiteljstvo, prosvetu, zabavu i IT industriju. Vaši odnosi sa poslovnim partnerima će biti bolji i efikasnije ćete funkcionisati u zajedničkim projektima. Jupiter će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan i omogućiće vam da pokrenete pregovore oko važnih velikih poslova koji će se uspešno okončati. Dobitke ćete ostvariti kroz trgovinu i komunikacije. Totalno pomračenje Meseca u znaku Strelca 26 maja će vam doneti teškoće u razradi aktuelnih radnih zadataka zbog nekih spletki iza vaših leđa i onoga u čemu nemate iskustva. Merkur kreće retrogradno, što će vam doneti smetnje na polju usluga.
Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblastima saobraćaja, komunikacija, zabave i administracije. Tražiće se vaše veštine pregovaranja.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina maja vam donosi niz zajedničkih aktivnosti sa voljenom osobom koje će imati za cilj da poboljšaju vaš kućni budžet. Radićete vredno na preuređenju vašeg zajedničkog doma i bićete više nego obično posvećeni porodičnim aktivnostima i obavezama. To će uneti više sklada i bliskosti u vaš odnos sa voljenom osobom. Bolje ćete se slagati.
Druga polovina maja vam donosi prijatne razgovore sa partnerom o raznim temama o kojima niste često razgovarali. Ovi razgovori će vam razjasniti neke stvari koje su u prethodnom periodu izazivale neslaganje između vas i partnera. Uspećete da rešite nesuglasice od ranije i poboljšaćete međusobno poverenje. Počećete više da se poveravate voljenoj osobi.

Ako ste slobodni:

Poželećete da upoznate osobu koja je dinamična i posvećena svojim planovima i ciljevima i koja bi sa vama mogla da stvori skladan dom i porodicu. Želja će vam se ispuniti sredinom maja kada ćete upoznati takvu osobu na jednom društvenom događaju ili zabavi. Počećete privatno da se viđate i ubrzo ćete uvideti da slično razmišljate i da vaša nova simpatija intuitivno razume vaše potrebe i želje. Do kraja maja ćete započeti skladnu vezu koja će biti stabilna i duga.
Nešto stariji Jarčevi će na poslovnom sastanku upoznati osobu koja će im privući pažnju i počeće da se privatno viđaju sa njom. Otkrićete kako imate slične ciljeve i kako jedno drugom umete da pružate oslonac i razumevanje u svemu.

Zdravlje:

Početak maja vam donosi sklonost disajnim smetnjama, posebno ako ste alergični na cvetanje i polen. Moguće su i tegobe u vidu bolova u zglobovima, posebno ako ste već u godinama gde je to česta pojava. Druga polovina maja vam donosi bolje zdravlje i više fizičkih aktivnosti koje će poboljšati vaš imunitet i kondiciju. Budite više na čistom vazduhu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su kalorične i lako svarljive. Uključite što više svežeg povrća u vašu ishranu. Prijaće vam šargarepa, paprika, mladi luk, zelena salata, brokoli, grašak, pasulj i sočivo. Od voće jedite smokve, jagode, kivi, trešnje i ananas. Ribu i meso jedite umereno, kao i mlečne proizvode. Izbegavajte suhomesnate proizvode.

Srećni brojevi:

2, 6, 11, 17, 23


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera će na početku maja praviti sekstil sa Neptunom i omogućiće vam poboljšanje prihoda i bolju zaradu zahvaljujući tome što ćete imati dobar osećaj kako da sve rokove postignete u predviđeno vreme. Uspeh vas očekuje i ako se bavite arhitekturom, hemijskom industrijom i završnim radovima u građevinarstvu. Kvadrat Merkura sa Jupiterom će vas usporiti u pripremanju novih projekata jer će vam za jedan deo nedostajati sredstva. Kvadrat Sunca sa Saturnom vas upozorava da budete pažljivi u rešavanju administrativnih pitanje jer će vas to i nesuglasice sa nadređenima usporavati u razvoju planova vezanih za velike poslove. Merkur će 4 maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i bićete spremni da planirate i organizujete nove radne zadatke u oblastima prosvete i zabave. Započećete i jedan posao gde će vaša kreativnost biti od primarnog značaja. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca i doneće vam mogućnosti da u ono što radite unesete zadovoljstvo, što će vam biti dodatna motivacija za postizanje uspeha. Dobitke ćete ostvariti ako se bavite ugostiteljstvom.
Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom i pomoći će vam da uvećate broj korisnika vaših usluga tako što ćete u već postojeće usluge uvrstiti neke novine koje će biti lako dostupne i finansijski prihvatljivije vašim klijentima. Jupiter će 14. maja ući u znak Riba gde je snažan i otvoriće vam nove mogućnosti za ostvarivanje bolje zarade. Imaćete dobar osećaj za investicije koje će vam u budućnosti doneti značajne dobitke. Sunce će 20. maja ući u znak Blizanaca i uspećete da zablistate u svom polju delatnosti, gde žete pokazati stručnosti i rukovodeće sposobnosti. Totalno pomračenje Meseca 26. maja u znaku Strelca će dovesti do teškoća u timskom radu i nailazićete na neslaganja u odnosima sa saradnicima.
Nezaposlene Vodolije će dobiti povoljne mogućnosti za zaposlenje u oblastima zabave, prosvete, građevinarstva, usluga i menadžmenta. Biće tražene vaše stručne sposobnosti i radno iskustvo.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat koji Sunce pravi sa Saturnom na početku maja doneće vam neslaganja sa voljenom osobom i članovima porodice. Bićete previše zaokupljeni sobom i svojim planovima, delovaćete hladno, odsutno i bićete tvrdoglavi. Zahvaljujući sekstilu Sunca sa Neptunom, uspećete da prevaziđete nesuglasice jer ćete dobiti bolji osećaj za potrebe vaših najbližih.
Sunce će u drugoj polovini maja praviti trigon sa Plutonom i donosi vam više vremena za razonodu i intimne trenutke sa voljenom osobom, što će vam omogućiti da se više prilagodite jedno drugom i ispunite želje i potrebe vašeg partnera. Krajem meseca nailazićete na suprotstavljene želje u pogledu zajedničke zabave, što će zahtevati više pažnje i dogovor.

Ako ste slobodni:

Prva polovima maja vam donosi nezadovoljstvo vašim emotivnim i društvenim životom. Obuzimaće vas dosada i delovaće vam kao da ste okruženo osobama koje su bez ideja, bez volje, praznih osećanja. Sredinom maja ćete upoznati osobu koja će vas zainteresovati tako što će umeti da vas pokrene i probudi strasti u vama. Simpatije će biti obostrane i počećete da se viđate često. Uživaćete u prijatnim zajedničkim trenucima i intimnim odnosima. Do kraja meseca moguć je ulazak u vezu.
Nešto starije Vodolije će se povući u sebe u prvoj polovini maja i izbegavaće izlaske i nova poznanstva. U drugoj polovini meseca ćete upoznati osobu sa kojom ćete moći da se razumete i ostvarite iskrenu komunikaciju i poverenje.

Zdravlje:

Otkrićete nove metode za poboljšanje zdravstvenog stanja koje će vas pokrenuti iz stanja inercije i omogućiti vam da ojačate vaš imunitet. Potrebno je da se više krećete i da više vremena provodite u prirodi na čistom vazduhu. Vetar, kiša, zagađen vazduh i vazduh pun polena mogu da vam stvaraju disajne smetnje. Važna vam je i zdrava ishrana.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice sa vlaknima za bolju probavu. Jedite čia, kvinoa i lanene semenke i badem, zob, sušeni grašak, sočivo, pasulj, leblebije, artičoke, prokelj, šargarepu, brokoli i cveklu. Od voća uzimajte banane, kruške, artičoke, maline i avokado. Tamna čokolada vam je dobra kao dodatak ishrani. Potreban vam je B vitamin.

Srećni brojevi:

6, 13, 18, 21, 25


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Na početku maja će Venera praviti sekstil sa Neptunom koji se nalazi u vašem znaku i doneće vam dobar osećaj za pregovore gde ćete uspeti da navedete sagovornike da prihvate vaše predloge i uslove. Imaćete uspeha i ako se navite oblastima trgovine. Kvadrat Merkur sa Jupiterom vas upozorava da izbegavate finansijske mahinacije i da se čuvate spletki nedobronamernih osoba iza vaših leđa. Na teškoće ćete nailaziti u odnosima sa nadređenima, a moguće su i administrativne teškoće zbog kvadrata Sunca sa Saturnom. Merkur će 4. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i činiće vas dobro organizovanim u završnom delu prioritetnih radnih zadataka. Uspećete da sve postignete u predviđenim rokovima. Trigon Venere sa Plutonom će poboljšati vaše odnose sa saradnicima jer ćete uspeti da se prilagodite raznim okolnostima na koje budete nailazili u okviru zajedničkih poslova. To će poboljšati vašu zaradu. Venera će 9. maja ući u znak Blizanaca i doneće vam mogućnost za preuređenje radnog prostora. Uspeh vas očekuje ako ste dizajner enterijera.
Mars će 12. maja praviti sekstil sa Uranom, što će vas činiti efikasnim u unošenju inovacija u poslove koji su povezani sa trgovinom, komunikacijama, saobraćajem i transportom, zabavom, prosvetom i ugostiteljstvom, gde ćete ostvariti neočekivani uspeh. Jupiter će 14. maja ući u vaš znak gde je snažan i doneće vam više mogućnosti da istaknete vaše stručne i rukovodeće sposobnosti. Bićete uspešni tamo gde vaša ličnost treba da dođe do izražaja. Pružiće vam se mogućnost za unapređenje jer ćete donositi odluke i povlačiti poteze koji će vam doneti velike dobitke. Totalno pomračenje Meseca u znaku Strelca 26. maja prouzrokovaće zastoje u poslu jer nećete jasno sagledati važne činjenice.
Nezaposlene Ribe će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis, kao i da se zaposle u oblastima menadžmenta, zabave, prosvete, komunikacija i trgovine. Vaše stručne sposobnosti će biti tražene.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur i Venera će u prvoj dekadi maja praviti kvadrat na Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi, što će dovesti do nerazumevanja između vas i voljene osobe. Bićete skloni da nešto krijete od partnera i da budete neiskreni, što će izazvati rasprave, prepirke i udaljavanje. Bićete skloni da zapostavljate dogovore i da gledate samo sebe i svoju korist.
Ulazak Jupitera u vaš znak 14. maja doprineće znatnom poboljšanju odnosa između vas i vašeg emotivnog partnera. Bićete spremni da jedno drugom pružite više pažnje i da se potrudite da poboljšate narušeno poverenje. Kvadrat Sunca sa Jupiterom će prouzrokovati neslaganja oko porodičnih obaveza. Neophodno je da pružite više podrške željama partnera.

Ako ste slobodni:

Prva dekada maja će biti puna dosade i razočaranje jer ćete nailaziti na osobe koje vas nimalo neće privući i koje će vam i izgledom i nastupom delovati odbojno. Nećete moći ni da se uklopite u zabave koje će vaši prijatelji povremeno da priređuju. Radije ćete ostajati sami pod nekim izgovorom. Sredinom maja će jedna osoba da se zaljubi u vas kada Jupiter uđe u vaš znak i to će biti obostrana simpatija. Imaćete osećaj da ste najzad upoznali srodnu dušu. Započećete novu vezu.
Nešto starije Ribe će odustati od pokušaja da se približe osobi koja ih duže vreme zanima jer će se uveriti da kod nje nemaju šanse. Sredinom meseca upoznaćete nekog ko će vam pokloniti svoje srce i to će vas oduševiti. Veza je moguća.

Zdravlje:

Kvadrat Sunca sa Saturnom na početku maja upozorava vas da se više odmarate i da izbegavate preterane fizičke napore. Biće vam osetljivi zglobovi i leđa gde ćete osećati povremene bolove. Brzo ćete se zamarati i bićete osetljivi na promene vremena. U drugoj polovini maja ćete se osećati bolje i otpornost vašeg organizma će biti pojačana. Više se krećite.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u osnovi bazne i sadrže proteine i vitamine. Od voća uzimajte avokado, trešnju, smokvu, kokos i banane. Od povrća će vam prijati šargarepa, plavi patlidžan, kelj, spanać i krastavac. Uzimajte heljdu, sočivo, soju i badem. Pijte crni čak i sok od limete. Izbegavajte hranu pečenu na ulju, meso i kafu.

Srećni brojevi:

3, 7, 12, 18, 22


Mjesečni horoskop za MAJ 2021. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!