Mjesečni horoskop za MART 2017.

Mjesečni horoskop za mart 2017.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec mart 2017. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Vaš vladar Mars do 10.03. prolazi kroz vaš znak. Intenzivirajte svoje napore kako biste dostigli važne ciljeve. Posebno fokusirajte svoju energiju na dugoročne projekte i saradnju sa institucijama koje su međunarodnog tipa, kao i sa osobama sa kojima imate tradicionalno dobru i višegodišnju saradnju. Bićete u mogućnosti da ostvarite napredak na polju karijere. Nakon toga će Mars preći u znak Bika, gdje će se suočavati sa brojnim ograničenjima. Ukoliko se ne potrudite odmah na početku mJeseca, možete propustiti jednu veliku šansu na poslu ili na privatnom polju koja vam se neće kasnije ponoviti. Naredne dve trećine marta Mars će prolaziti kroz vaše polje vrijednosti i novca, što vam je signal da budete vrlo pažljivi sa novcem i štedljivi. Za započinjanje novih poslovnih projekata nećete imati dovoljno sredstava, a nedostajaće vam sredstva i za nastavak ponekih radova koji su već u toku. Bilo bi poželjno da se ne zadužujete ali kako biste mogli da ostvarujete planirano, negdje ćete ipak biti primorani da uđete u dugovanja.
Kako ćete veći deo marta biti pod pritiscima i tenzijama da ispunite normu na poslu i zadate rokove, teškoće u vezi novca i sredstava će vas činiti napetim. Budite pažljivi u odnosima sa naređenima jer lako može doći do nesuglasica i konfliktnih situacija, što bi se po vas odrazilo negativno. Dešavaće se da vaši naređeni zahtevaju od vas ulaganje dvostrukih napora ili će zahtevati da svoj način rada prilagodite okolnostima, što vama neće biti po volji i kosiće se sa vašim principima. Takođe ćete biti u situacijama gdje će vas previše ograničavati. Tamo gdje znate da treba da odmah reagujete i povučete potez, naređeni će zahtevati da se zaustavite i ne činite ništa. To će vas najviše iritirati.
Nezaposleni Ovnovi će tokom marta imati slabije šanse da nađu stalan posao, ali će moći negdje da se zaposle privremeno.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Venera koja vlada vašim poljem partnerstva i koja prolazi kroz vaš znak će na početku mJeseca posti stacionarna, što će dovesti do zastoja i neslaganja u odnosima sa partnerom. Nakon toga će krenuti retrogradno, pa će doći do udaljavanja između vas i voljene osobe. To neće dovesti do razilaska, već samo do razlike u stavovima oko zajedničkih pitanja.
Kako će vaš partner, slično kao i vi biti suočen sa problemima na drugim životnim poljima, nećete imati dovoljno vremena da provodite zajedno i da se posvetite zajedničkim planovima. Jedino što ćete uspeti u svemu tome je da jedno drugome budete podrška i da imate razumevanja jedno za drugo dok se ne završi period teškoća.
Ako ste slobodni:
Bićete lako zaljubljivi i lako vam se može dogoditi da se zaljubite u osobu koja nije slobodna. To vam neće smetati da se sa njom upustite u avanturu ili tajnu vezu. Budite pažljivi jer ćete vi sve to prihvatiti kao prolaznu avanturu, dok će druga osoba željeti nešto više. Vama će bit odmah jasno da je nešto više u datoj situaciji nemoguće ali će vam druga osoba djelovati previše privlačno i obećaćete nešto čega nećete moći da se pridržavate.
Stariji Ovnovi će biti u prilici da se zbliže sa osobom koja duže vrijeme privlači njihovu pažnju. To će biti kratkog veka, jer će se druga osoba na korak do ulaska u vezu predomisliti, što će vam doneti razočarenje.

Zdravlje:

Budite pažljivi da ne preterate sa naporima jer ćete biti skloni da se iscrpljujete. Kako ćete biti skloni i drugim vrstama preterivanja, biće vam neophodna svakodnevna psihofizička relaksacija. Osim rekreativnih fizičkih vežbi prijala bi vam masaža i joga, a Ovnovima u starijim godinama bi prijao odlazak u banju.
Za ishranu vam ovog mJeseca treba više namirnica bogatih proteinima, što će vam pomoći da savladate stres. Pojačajte ishranu ribom, a smanjite meso i masnoće. Morska hrana, posebno morske alge će uticati pozitivno na vaše zdravlje jer će sluđiti kao efikasan antioksidans koji vezuje štetne materije i izbacuje ih iz vašeg organizma.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 24


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
U prvoj polovini marta ćete biti zaokupljeni pronalaženjem efikasnijeg načina za bolje odvijanje saradničkih odnosa. Takođe ćete nastojati da promijenite u svom radnom okruženju nešto što vam neće prijati. Djelovaće vam da ne uspevate da se sporazumijete, dogovorite, razumijete sa pojedinim osobama. To će dovesti u jednom trenutku i do zastoja u obrtu novca ali će taj zastoj biti prolazan i kratkotrajan, na sreću. Venera, vaš vladar, će se kretati retrogradno kroz vaše polje tajni, što će vam doneti mnogo sastanaka iza zatvorenih vrata gdje ćete sa poslovnim partnerima i saradnicima rešavati zaostale i odložene zadatke i projekte. Ovaj mJesec vam nije pogodan da ulazite u nova poslovna partnerstva, niti za sklapanje novih poslovnih ugovora. Kako je u Jupiter u retrogradnom hodu kroz vaše polje partnerstva, važno je da se posvetite rešavanju zaostalih pitanja u odnosima sa pojedinim poslovnim partnerima, posebno u vezi finansija. Na ovom polju ćete uspeti da nađete zajedničke interese i da dovedete poslovanje u stabilniju fazu.
Od druge polovine marta nedostajaće vam pokretačka energija i inicijativa. To će vam praviti smetnju samo po pitanju pokretanja novih poslova, ali je svakako preporučljivo da ništa novo ne započinjete dok ne obavite najvažnije zaostale zadatke. U protivnom će vam “repovi” koji se vuku zakomplikovati razvoj planova i dovesti do novih kašnjenja. Na finansijskom polju ćete biti snalažljivi i uspećete da poboljšate zaradu, kao i da obnovite fondove koji vam mogu poslužiti u vanrednim situacijama. Povremeno ćete biti primorani da ulažete više napora, posebno ako se bavite poslom gdje dolazite u svakodnevni kontakt sa većim brojem ljudi, što će vas činiti napetim.
Nezaposleni Bikovi će tokom marta uspeti da se snađu za prihode koji im mogu igrati značajnu ulogu, ali više kroz rad na “crno”, nego kroz nalaženje stalnog posla.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Osećaćete potrebu da provodite više vremena sa bračnim ili emotivnim partnerom. Imaćete utisak kao da se vaš partner povlači ili udaljava od vas. To će u početku dovoditi do nesporazuma i prolaznih nesuglasica. Kasnije ćete shvatiti kao nije problem do vas, već je vaš partner zaokupljen sopstvenim teškoćama na drugim životnim poljima.
U drugoj polovini marta ćete imati više razumijevanja za partnera ali nećete biti u mogućnosti da mu pomognete tamo gdje nemate uticaja. Najbolje što možete je da se i vi povučete i ostavite više prostora i vremena partneru da se bavi onim što je za njega prioritetno. Partner će vam biti zahvalan, a vaš odnos neće trpeti zbog toga.
Ako ste slobodni:
Pažnju će vam privući neko ko se često kreće u vašem društvu i ko je prijatelj jednog vašeg prijatelja. To je osoba koja će vam djelovati zaneseno i pomalo nespretno, ali će upravo to biti razlog da se jedno drugom približite. Započećete razgovor kako biste saznali više o toj osobi ali ćete zaključiti da, bez obzira što je otvorena za razne teme, jako malo priča o sebi. To će vas još više zaintrigirati. Posumnjaćete da osoba nije slobodna ali nećete odbiti da uđete u tajnu vezu.
Stariji Bikovi će biti povučeni jer će im djelovati da na svetu ne postoji osoba koja odgovara njihovim potrebama. Ne predajte se razočaranjima iz prošlosti. Možda neko upravo traži nekoga poput vas.

Zdravlje:

Vaš imuni sistem će ovog mJeseca biti osetljiv i podložan infekcijama. Osećaćete pad energije i brže nego obično ćete se zamarati. Kako biste poboljšali imunitet, preporučuje vam se više fizičkih aktivnosti, uglavnom rekreativnih. Izbjegavajte da preterujete u bilo čemu i nađite vrIJeme za redovan san i odmor.
Moguć je povišen nivo holesterola i anemičnost, što će jednim dijelom biti uzrok toga što ćete brže zamarati pri većim naporima. Da biste preventivno uticali na ublažavanje ovih simptoma, uzimajte više vitamina B12, a zaishranu konzumirajte proizvode od pšenice, soje, pasulj, meso i biljna ulja kao dodatak ishrani.

Srećni brojevi:

6, 11, 14, 19, 23


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
U mjesecu Martu ćete biti u mogućnosti da razvijate svoje ideje i koncepcije o proširenju i poboljšanju vaše poslovne ponude. Usavršavaćete i svoje radne veštine. Najbolje bi vam bilo da već od samog početka mjeseca poradite na oglašavanju i marketingu, kako biste bili primećeni na tržištu. Vizuelni izraz će vam pomoći da privučete pažnju ciljane grupe. Efekti marketinga neće doneti odmah željene rezultate ali ćete već u drugoj polovini marta imati više poslova i klijenata u odnosu na prethodni period. Potrebno je i da se posvetite razvoju saradničkih odnosa, posebno sa institucijama. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje saradnika, što će dovesti do teškoća u odnosima. Vaši saradnici će biti skloni da se ne drže pređašnjih dogovora nego da većinu radnih zadataka rešavaju na svoju ruku, bez prethodnih konsultacija sa vama. To će zahtevati reorganizaciju ranijih dogovora i planova. Sa nekolicinom saradnika može da dođe i do prekida poslovnih odnosa. Potrudite se da ublažite napetost.
Obratite pažnju na ono što vam nije dovoljno jasno. U komunikaciji sa drugima nastojte da razjasnite sve i da svaki detalj pažljivo dogovorite. Bićete skloni da sa preteranim samopouzdanjem i autoritativnim tonom vodite razgovore i izdajete naloge, što može naići na otpor i nerazumijevanje od strane pojedinih osoba koje su vam važne u poslu ili u odnosima sa klijentima. S druge strane, vaše brze reakcije će se pokazati korisnim u kritičnim momentima. Dobar uspeh ćete ostvariti ako se bavite konsultantskim djelatnostima ili radom u zdravstvu.
Nezaposleni Blizanci će biti neodlučni koji od dva ponuđena posla da prihvate. Nemojte dugo da se premišljate jer neko drugi može da se ubaci na mjesto predviđeno za vas.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Potrebno vam je više razgovora sa bračnim ili emotivnim parnerom u vezi zajedničkih planova. Otkrićete kako ni jedno ni drugo niste sigurni šta vam je činiti u vezi onoga što vam je u narednom periodu primarno. Nemojte žuriti niti započinjati bilo šta novo. Razmotrite sve što vam je na raspolaganju i što je moguće. Još je rano za važne odluke.
Kako ćete i vi i vaš emotivni partner biti zauzeti obavezama, što će vas oboje činiti napetim, potrebno je da nađete vremena jedno za drugo i da organizujete zajedničke trenutke koji će na oboje djelovati opuštajuće. Ako nemate vremena za zajedničke izlaske, nađite nešto što će vas zabaviti kod kuće. Imaćete plodne ideje povodom toga.
Ako ste slobodni:
Više osoba će vas privlačiti i biće vam teško da se odlučite. Zbog toga ćete pokušati da budete u paralelnim neobaveznim avanturama i da se viđate sa dve ili više osoba. Jedna od njih će vam najviše odgovarati u krevetu, a malo u drugim stvarima, dok će vam druga prijati kao osoba i imaćete dosta zajedničkih tema i interesovanja ali će biti suzdržana u vezi seksa sa vama i to će odlagati ili izbjegavati. To će još više pojačati vašu neodlučnost.
Stariji Blizanci će biti sentimentalni i zaneseni u vezi osobe koja im se dopada ali će sve da se završi na platonskoj ljubavi. Sa jednom osobom ćete ostvariti više od prijateljstva ali se to neće pretvoriti u emotivnu vezu.

Zdravlje:

U prvoj polovini mjeseca ćete biti u dobroj kondiciji i puni energije. Važno je da kondiciju održavate u formi. To možete kroz bavljenje sportom i rekreativnim aktivnostima, odlaskom u teretanu ili svakodnevnom dužom šetnjom. U drugoj polovini marta će doći do pada vašeg imuniteta i energije i bićete skloni inertnosti.
Ishrana bi trebala da vam bude ravnomjerna. Najbolje je da ne uzimate mnogo hrane u jednom obroku, već da raspodijelite na nekoliko manjih obroka dnevno. Ishranu obogatite susamom, bademom, raženim hlebom i integralnim pirinčem. Od voća uzimajte jabuke i pomorandže. Potrebni su vam C i B vitamin u većim količinama.

Srećni brojevi:

4, 7, 13, 17, 22


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Tokom marta budite pažljivi u vezi poslovnih ulaganja. Ovaj period vam nije pogodan za nove investicije u radna sredstva i opremu. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje posla i karijere. Zbog toga nije povoljno vrijeme ni za preuređenje vašeg radnog prostora. Upuštanje u ove aktivnosti bi vam napravilo više izdataka nego što biste predvidjeli. Umjesto toga bi vam se isplatilo da ulažete u poboljšanje vaših radnih veština i poslovnih sposobnosti. Mogućnost odlaska na seminar ili stručnu specijalizaciju možete iskoristiti u prvoj polovini marta. Kasnije ćete biti zauzeti organizacijom novih poslovnih projekata. Ako ste planirali poslovno putovanje i povezivanje sa partnerom iz inostranstva to vam neće doneti očekivane rezultate jer će se odvijati sporije nego što biste željeli. Potrebno je da budete strpljivi. Nedovoljno poznavanje jezika ili poslovnih običaja kod druge strane mođže se pokazati kao jedna od prepreka koje usporavaju napredak. Do kraja mjeseca ćete uspeti da intenzivirate pregovore i postignete napredak.
Bićete nezadovoljni pojedinim saradničkim odnosima. To će vas usporavati u postizanju planiranog, a bolje i nove saradnike nećete uspeti da nađete pa ćete biti primoranio da se oslanjate na aktuelne. Ne bi valjalo da da osobama koje su vam prijatelji ulazite u bilo kakve poslovne odnose tokom ovog mjeseca, pa i na duži period jer će doći do sukoba interesa, što bi negativno uticalo na vaše prijateljstvo. Na finansijskom polju ćete imati povremene zastoje zbog sitnica i stavki na koje niste obratili dovoljno pažnje, pa će se pokazati kao propusti. To ćete uspeti da rešite. Isplatiće vam se da investirate u remont radnih sredstava koja su vam primarna za neometano odvijanje poslova.
Nezaposleni Rakovi će dobiti mogućnost da se vrate na radno mjesto ili firmu gdhe su radili ranije i obnoviće jedan poslovni kontakt.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Imaćete više razumijevanja nego obično za potrebe svog partnera. On će biti zauzet obavezama i neće moći da se posveti vama i zajedničkim obavezama u dovoljnoj mjeri ali ćete primetiti da i pored toga nalazi načine da vas prijatno iznenadi u slobodno vrijeme. Predložiće vam zajednički izlet za jedan vikend, što će vas obradovati.
Bićete pred važnom životnom odlukom koja se tiče vas lično ali u neku ruku uljučuje i vašeg partnera i porodicu. Nećete biti sigurni koju odluku da donesete. Partner će vam pomoći da razrešite dilemu jer će bolje od vas sagledati suštinu stvari i biće voljan da se prilagodi promjenama koje će vaša odluka neminovno doneti. To će učvrstiti vašu vezu.
Ako ste slobodni:
Upoznaćete osobu koja će vam djelovati vrlo privlačno i između vas dvoje će se probuditi strasti. Vrlo brzo ćete završiti u krevetu sa tom osobom i zaljubićete se još više u nju. Sam početak veze će biti dinamičan. Izlazićete zajedno, zabavljaćete se i sve će vam to djelovati poput ostvarenja vaših snova. Nakon izvesnog vremena ćete primetiti da se vaš partner počinje prema vama ponašati previše posesivno. Počeće da mu smetaju vaši prijatelji, posebno oni suprotnog pola.
Nešto stariji Rakovima će se sresti sa osobom koja im je nekada davno bila ljubav i koju ni do danas nisu zaboravili. Otkrićete da ni druga osoba nije zaboravila vas i da i dalje oseća prema vama simpatije.

Zdravlje:

Potrebno vam je da više vremena provodite u prirodi i na čistom vazduhu. Čim budu malo topliji dani organizujete se da odete na kraći izlet u prirodu. Kako će vam diasajni organi biti osjetljivi, čist vazduh će vas regenerisati. Duži boravak u zatvorenim prostorijama ili na gradskom vazduhu punom smoga djelovaće negativno na vaše zdravlje.
Važna vam je zdrava ishrana, a u tu svrhu koristite većim dijelom namirnice koje su svježe. Bilo bi mudro da provjerite koja je hrana vama odgovarajuća. Iznenadićete se kada otkrijete da ste većinom konzumirali hranu koja ne prija vašem organizmu. Potrebno je da promijenite navike u ishrani. To će poboljšati vaše opšte zdravstveno stanje.

Srećni brojevi:

6, 11, 16, 20, 25


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
U mjesecu martu biće potrebno da izvršite reviziju vaših troškova i da budete štedljivi. Izbjegavajte nova zaduženja jer ćete u protivnom doći u situaciju da ne možete da regulišete na vreme sve svoje finansijske obaveze. Platnio promet će vam biti promjenljiv i dolaziće do povremenih zastoja i teškoća na ovom polju. Može da vam se potkrade i sitna greška u kalkulacijama, što biste morali da ispravite i što bi vam oduzelo dragocjeno vrijeme. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje putovanja. Zbog toga vam ovaj mjesec nije povoljan za započinjanje nove saradnje sa inostranim partnerom niti za poslovna putovanja. Mars će u drugoj polovini marta da se kreće kroz vaše polje posla i karijere, a kako će biti u znaku Bika gdje je u izgonu, to će vam doneti brojne teškoće i pritiske na poslu. Bićete opterećeni od strane nadređenih i drugih osoba od autoriteta da intenzivirate svoje napore kako biste što pre ispunili rokove. Imaćete utisak da je to previše i da fizički nećete uspeti sve da postignete, što će izazivati napetosti.
Ako ste vi u poziciji autoriteta, zahtevaćete od podređenih nešto što vi sami ne biste bili u stanju da ispunite. Zbog toga obratite pažnju na vaše trenutne mogućnosti i sposobnosti. Potrudite se da ne precenite sebe niti da potcenite druge osobe sa kojima radite ili sarađujete u poslu. Osjetićete smanjenu motivaciju u drugoj polovini marta i nailazićete na ograničenja u poslovanju. Ne treba da započinjete ništa novo dok ste pod ograničenjima. Uspeh možete postići u poslovnim pregovorima, oblastima komunikacije i saobraćaja i u svemu gdje možete da ispoljite svoju kreativnost. U prevazilaženju prepreka i teškoća možete da se oslonite na jednog ili više pouzdanih saradnika.
Nezaposleni Lavovi će se suočavati sa nedostatkom motivacije pri traženju zaposlenja. Biće frustrirani jer će nailaziti na odbijanja tamo gdje su se najviše nadali uspehu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Više zabave i zajedničkog vremena provedenog sa partnerom pomoći će vam da se opustite nakon stresnih trenutaka na poslu kojih će biti više nego obično u toku marta. Vas najviše opušta umetnost, pa ćete ugrabiti zbodnu priliku da sa partnerom posjetite poneku umetničku izložbu ili bar dve pozorišne predstave.
Sa voljenom osobom ćete razgovarati najviše o prioritetnim zajedničkim planovima, ali ćete imati vremena i za neobavezne teme koje će vas oboje nasmejati i zabaviti. Prijaće vam da budete nasamo sa partnerom i imate vremena za intimne trenutke. Umećete da pokažete pažnju i nežnost, što će vam biti uzvraćeno sa zadovoljstvom.
Ako ste slobodni:
Osoba iz vaše prošlosti ponovo će postati aktuelna u vašem životu. Retrogradna Venera će vam dovesti nekoga ko je duže vrijeme bio daleko od vas, vjerovatno u inostranstvu. Doći će do buđenja nekadašnje ljubavi i pružiće vam se prilika da obnovite emotivnu vezu. Ovog puta budite mudri i ne zalećite se. Ako ste primetili pozitivne promjene u drugoj osobi, postoje mogućnosti da ovog puta veza potraje. U protivnom će se ponoviti i problemi od ranije.
Nešto starijim Lavovima više će odgovarati druženje i povremeni izlasci sa osobom sa kojom se viđaju u društvu zajedničkih prijatelja. Više će ih zanimati da to bude u granicama prijateljstva nego da se upuštaju u nešto dublje.

Zdravlje:

U martu će vam zdravlje biti većinom stabilno. Bez obzira na ojačan imunitet, važno je da budete aktivni i u pokretu. Sa dolaskom ljepšeg vremena, ne zaboravite da češće izlazite u prirodu i da praktikujete lakše vežbe napolju. Duža šetnja ili svakodnevni džoging su dovoljni da održite vašu kondiciju u potrebnoj formi.
Praktikujte ishranu obogaćenu vitaminima i proteinima. Prijaće vam riba, posebno morska, ali možete isto tako povremeno konzumirati i rečnu. Jogurt i punomasni sir sa dodatkom žitarica kao što su pahuljice od heljde ili ječma, uz sušeno voće predstavljaće dobar izvor potrebnih kalorija za vaš organizam. Uzimajte više tečnosti i C i E vitamina.

Srećni brojevi:

2, 8, 17, 22, 26djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Djevice,
Tokom marta vam je važno da budete što više u kontaktima sa vašim poslovnim partnerima i klijentima. Okolnosti na poslu će od vas zahtevati prilagodljivost i snalažljivost. Otkrićete da postoje mnogo nejasnoće i propusti na relaciji sa osobama sa kojima radite i koje srećete u svom poslu, a koje su vam važne. Kako ćete to, na sreću, otkriti na vrijeme, nećete imati ozbiljnije teškoće u vezi razvoja zajedničkih projekata ali će biti neophodno da se nađe zajednički prihvatljivo rešenje koje će otkloniti mogućnost daljih teškoća. Sve što je vezano za pravnu stranu, kao što su ugovori, može biti aktuelno u martu. Potrebno je da pažljivo proučite sve što potpisujete kao pravno lice, u slučaju da ste vlasnih privatnog preduzeća ili ste na nekoj izvršnoj funkciji. Ako vaš posao obuhvata rad sa drugim ljudima, dešavaće vam se povremene nejasnoće, pa ćete nešto važno morati više puta da ponovite klijentu da biste bili sigurni da vas je razumio. Uspeh vas očekuje ako se bavite trgovinom i širom lepezom uslužnih djelatnosti. Na ovim poljima bićete snalažljivi.
Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje platnog prometa, što će dovesti do sporijeg obrta novca. Zbog toga mart nije povoljan za podizanje kredita i dodatna zaduživanja bilo koje vrste. Takođe vam ovo nije povoljan period za veće investicije. Vaše finansijske obaveze ćete teže ispunjavati, pa može da dođe do kašnjenja, što će od vas zahtevati rezervni plan, kako biste izbjegli zatezne kamate ili bar ublažili nedostatak sredstava za računu za regulisanje svih vaših obaveza u toku ovog mjeseca. U tu svrhu je poželjno da na važnim mjestima najavite mogućnost kašnjenja u plaćanju i spremite se na dogovor koji bi vam ostavio dosta manevarskog prostora. Isto važni i za naplatu vaših usluga.
Nezaposlene Djevice će upoznati osobu koja će im pomoći da se zaposle. Mogle bi i da započnu neki vid partnerskog posla.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vaš odnos sa partnerom će biti stabilan ali će vam nedostajati uzbuđenja. Kako nećete imati dovoljnu inicijativu, moglo bi da se dogodi da se u vašu emotivnu vezu uvuče monotonija. To nećete osjetiti odmah ali ono što ne vidite na prvi pogled i što djeluje iz pozadine i odvija se tiho i polako, može da naruši trenutnu stabilnost.
Druga polovina mjeseca će vam biti dinamičnija jer ćete razgovarati sa partnerom o zajedničkim planovima, a imaćete i predloge za zajedničku zabavu i razonodu. Izlazak u restoran ili odlazak na pozorišnu ili bioskopsku predstavu će vam popraviti raspoloženje, a voljena osoba će biti zadovoljna vašim izborom.
Ako ste slobodni:
Zaljubićete se u osobu koja se pojavljuje u krugu vaših poznanika. Primetićete da je otvorena prema vama i da je zainteresovana za komunikaciju, ali će vaša komunikacija da bude neobična jer ćete više da se razumijete intuitivno nego rečima. To će za vas biti novo iskustvo jer vam se vrlo retko dešava nešto poput ovog vida odnosa. Imaćete osćeaj kao da se sa tom osobom odnekud znate i vrlo brzo ćete postati bliski. Ući ćete u vezu koja biti puna emocija.
Nešto starije Djevice neće biti sigurne šta im je činiti u vezi osobe u koju su potajno zaljubljene. Ako budete čekali da se nešto samo po sebi dogodi, to će biti samo još jedna platonska ljubav. Preduzmite nešto, krenite u akciju.

Zdravlje:

Bićete skloni pojačanom umoru i biće vam teško da se pokrenete. Potrebno vam je više fizičkih vežbi, rekreacije i šetnje, kako biste se osjećali odmornije i kako biste obnovili svoju energiju. Kako sami nećete moći sebe da naterate na vežbe, imaćete pomoć voljene osobe ili nekog prijatelja. To će pozitivno uticati na vaše zdravlje.
Kako ste vi pobornik zdrave ishrane i vodite računa o svom zdravlju, pridržavajte se vašeg uobičajenog načina ishrane. Ono što bi vam koristilo i pozitivno uticalo na imunitet je dodatak začina kao što su soja sos, miso i malteks, tj. ječmeni slad. Takođe bi vam prijalo da ishranu obogatite algama i uzimate više C i B12 vitamina.

Srećni brojevi:

2, 10, 13, 19, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Tokom marta ćete imati promjenljivu dinamiku na svom poslu, zbog čega bi vam bilo od koristi da podstičete vašu sposobnost prilagođavanja. To se ne odnosi samo na okolnosti na koje ćete nailaziti u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka, već i na odnose sa radnim kolegama na prvom mjestu. Biće vam teže nego obično da se uklopite u timski rad ako obavljate takvu vrstu posla. Mada ćete biti otvoreni na saradnju, vaše kolege i saradnici će primenjivati metode u kojima vi nemate dovoljno iskustva, što će vas ometati da budete dovoljno efikasni. Nemojte da se ustručavate da ih zamolite za pomoć i asistenciju. Naći će se već neko ljubazan ko će vam objasniti ono što vam nije jasno i pružiti vam podršku. Ako budete pokušavali da se snađete bez pomoći i podrške samo ćete zakomplikovati stvari. U prvoj polovini marta ćete imati uspeha u poslovima koji su povezani sa pružanjem usluga, a ako se bavite uslužnim djelatnostima imaćete periode kada ne stignete da napravite pauzu od posla i povremene periode kada je manje klijenata i posla nego obično.
Kako će Venera da se kreće retrogradno kroz vaše polje partnerstva, to će vam doneti zastoje i otežane odnose sa poslovnim partnerima. Na to će biti potrebno da obratite više pažnje i da se pripremite za ispravljanje nečega što u osnovama nije bilo ispravno postavljeno. To neće izazivati neprijatnosti i konflikte ali vam se preporučuje da ne započinjete nove zajedničke projekte, već da se posvetite onome što je od ranije u zaostatku. Sa poslovnim partnerima ćete se posvetiti dovršavanju prioritetnih zajedničkih obaveza koje su u zaostatku. U tome ćete imati uspeha i to će vam doneti očekivane prihode, ali pod uslovom da na vrijeme odreagujete i uložite dodatne napore.
Nezaposlenim Vagama će se pružiti prilika da se pokažu u oblastima gdje je potreban smisao za dizaj i formu, što im može doneti zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Retrogradna Venera prolazi kroz vaše polje braka, što će dovesti do potrebe da više vremena i pažnje posvestite vašem partneru i pobrinete se da jasno sagledate ono što je važno da učvrstite i poboljšate u vašem odnosu. Neslaganja od ranije u vezi zajedničkih stvari sada su na redu da se rešavaju. To zahteva ozbiljan pristup i odgovornost.
Vašem partneru će nedostajati inicijativa i počeće da se povlači u sebe, a pri tome će djelovati napeto i može u nekim situacijama da odreaguje naglo. Vi ćete takođe biti skloni da budete ishitreni u svojim reakcijama. To neće dovesti do konflikta ako shvatite da nije problem do vas dvoje već do okolnosti. Tako ćete jedno drugome biti podrška.
Ako ste slobodni:
Pažnju će vam privući osoba koju poznajete od ranije i prema kojoj ste imali simpatije u prošlosti. To je osoba koja je bila neko vrijeme odsutna iz vašeg života, moguće da se preselila, pa ćete se ponovo sresti. Probudiće se opet osjećanja koja su i ranije bila prisutna. Ta osjećanja će biti obostrana. Ispostaviće se da druga osoba nije slobodna, što će predstavljati prepreku da dođe do emotivne veze između vas dvoje. Vi nećete biti spremni za tajnu vezu, niti će druga osoba to željeti.
Starije Vage će skupiti hrabrosti da priđu osobi koja ih duže vremena privlači. Naići će na pozitivan prijem i otvoriće se mogućnosti za novu vezu. Postoje izgledi da ovo bude nešto više od prolazne veze ili avanture.

Zdravlje:

Bićete promjenljivog i pomalo osjetljivog zdravlja. Ako ste osjetljivi na promjene vremena i podložni meteoropatskim tegobama, ovo će biti naglašeno. Kako biste ublažili pojačan umor koji će vam se javljati, važno vam je da boravite češće na čistom vazduhu i u prostorijama sa dobrom ventilacijom. Vežbe disanja će vam biti od pomoći.
Pravila i zdrava ishrana će vam ojačati imunitet. U tu svrhu vam je preporučljivo da uzimate više mesa, piletine na prvom mjestu i to kuvane. Izbjegavajte previše začinjenu i pohovanu hranu, kao i jela sa roštilja. Uzmajte više voća, a biće vam potrebno i više tečnosti. Osim čiste vode, prijaće vam ceđeni sokovi od pomorandže, jabuke i šargarepe.

Srećni brojevi:

7, 12, 15, 20, 23


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
U mjesecu martu ćete biti u pokretu i imaćete više aktivnosti koje će vam okupirati vrijeme i pažnju. Vaša kreativnost i maštovitost će biti pojačana, što će vam doneti nove ideje i zamisli koje ćete moći da implementirate u ono čime se profesionalno bavite. Dobar uspeh ćete ostvariti ako se bavite oblastima zabave ili poslom koji je povazan sa dizajnom, idejnim rešenjima ili nekim vidom umetnosti. Način na koji se izražavate i ispoljavate sebe je ono što će uvećati vašu popularnost, kako na poslu tako i van posla. Odavaćete utisak osobe od autoriteta koja zna šta hoće i bićete efikasni u ostvarivanju svojih ciljeva. Takođe ćete biti uspešni ako se bavite radom sa decom i mladima, ako ste zaposleni u prosveti. Budite pažljivi ako vaš posao obuhvata usluge ili zanatske djelatnosti koje su povezane sa modnom konfekcijom ili kozmetikom i svim što je povezano sa ljepotom ili proizvodima za žene. Venera će biti retrogradna i prolaziće kroz vaše polje usluga, što će vas usporavati. Sa klijentima nećete moći da se složite u vezi onoga što budu očekivali.
U drugojh polovini marta će doći do teškoća u odnosima sa poslovnim saradnicima i partnerima, kao i sa osobama od autoriteta. Naći ćete se pod pritiscima da ulažete više napora kako biste što pre ispunili neke rokove, što će vas iscrpljivati i činiti napetim, pa su moguće i nesuglasice. Biće vam važno da bolje rasporedite svoje obaveze i da nađete dovolno vremena za odmor. U vezi finansija budite pažljivi da ne napravite nekakav propust koji biste kasnije morali da ispravljate, a što bi negativno uticalo na vaš saldo na računu. Zaostala potraživanja ćete djelom uspeti na naplatite, što će vam olakšati rešavanje nesuglasica sa poslovnim partnerima. Bićete zadovoljni svojim učinkom.
Nezaposleni Škorpioni će dobiti ponudu za honorarni posao koji će im biti korentno plaćen, a može im biti i odskočna daska za stalno zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
U prvoj polovini marta ćete biti puni inicijative i predstavljaćete podršku svom partneru za sve gdje se to pokaže neophodno. Iskoristite taj period da vam bude zabavno i dinamično. Bićete u prilici da negdje otputujete na kraći izlet, da izlazite na mjesta za zabavu i da provedete prijatne zajedničke trenutke, što će učvrstiti vašu vezu.
Druga polovina marta će vas dočekati sa viškom obaveza i manjkom vremena. Vašem partneru može djelovati da ste se odjednom povukli i da nešto krijete i ćutite, što može da ga uznemiri. Pokušajte da ne reagujete impulsivno, već da objasnite da je problem samo u tome što ste umorniji nego obično. Nađite bar malo vremena jedno za drugo.
Ako ste slobodni:
Bićete jedno vrijeme puni sebe i ponašaćete se kao glavna zvezda u društvu. Svesni ste da se dopadate nekim osobama i biće vam zanimljivo da se sa njima poigravate i da ih vrtite oko malog prsta. Nećete biti zainteresovani za nešto ozbiljnije, već samo za zabavu. Ubrzo će naići neko ko će vam ukrasti srce i potpuno vas očarati. Uloge će se promijeniti. Odjednom ćete vi biti onaj koga druga osoba vrti oko malog prsta. To ni sebi nećete smeti da priznate da vam se dešava.
Stariji Škorpioni su uvjereni da su najbolji u krevetu i da lako mogu da zavedu koga žele. Susret sa jednom osobom će vas odjednom spustiti na zemlju i shvatićete da je to vrijeme prošlo. No, naći će se već neko drugi da vas uteši.

Zdravlje:

Retrogradna Venera koja prolazi kroz vaše polje zdravlja će dovesti do pada imuniteta i bićete podložni virusnim infekcijama. Osjetljive tačke će vam biti bubrezi, jajnici, krsta. Izbjegavajte vlažna i hladna mjesta. Kad god bude toplije vrijeme, izađite na sunce i u prirodu. Potrebno vam je više dnevne svetlosti.
Ishrana koje će pozitivno uticati na vaše zdravlje treba tokom marta da sadrži žitarice, proizvode od raženog i ovsenog brašna. Riba vam je važan izvor proteina, a preporučuje vam se pastrmka i losos. Od voća uzimajte sveže sezonsko, kao i sušene smokve, suvo grožđe i urmu. Izbjegavajte alkoholna pića i gazirane sokove.

Srećni brojevi:

1, 4, 14, 19, 27


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strijelčevi,
Svi koji se bavite privatnim biznisom obratite pažnju na kretanje valuta na tržištu jer će to uticati na promjenljivu situaciju sa kojom ćete se suočavati na poslovnom polju. Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere kretaće se u prvoj polovini marta kroz znak Riba gdje je slab. To će dovesti do toga da nećete jasno moći da sagledate i predvidite tokove na opštem privrednom planu, pa ćete biti primorani da se prilagođavate i da odluke donosite u hodu. Saradnja i koordinacija sa radnim kolegama i drugim osobama sa kojima poslujete biće slabija i dešavaće vam se nesporazumi koji su prolaznog karaktera ali će povremeno dovoditi do zastoja. To će se najviše odraziti na velike projekte i dugoročne poslove koji neće napredovati po planu. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje kreativnosti, zbog čega vam ovaj mjesec nije pogodan za zabavu i razonodu. Ukoliko se bavite takvom vrstom posla, nemojte da započinjete nove projekte dok ne dovršite one koji su u zaostatku. Nedostajaće vam osjećaj za sklad i formu.
Na polju novca izbjegavajte bilo kakve rizične kombinacije i šeme jer bi vam to moglo nanijeti gubitke. Budite pažljivi sa investicijama i uvijek imajte u vidu svoje trenutne mogućnosti. Ako budete bili pažljivi prilikom rukovanja novcem, uspećete da održite zadovoljavajući nivo i ostvarite planirane prihode. Sa nadređenim osobama i osobama od autoriteta se nećete slagati u vezi onoga što budu očekivali od vas, a uz to ćete osjećati i pritiske sa njihove strane. Tome ćete umeti da se prilagodite. Uspijeh ćete ostvariti tako što ćete tražiti i nalaziti način da se dogovarate sa klijentima, kolegama, saradnicima i poslovnim partnerima u vezi redosleda obavljanja prioritetnih zadataka.
Nezaposleni Strijelčevi biće više zauzeti svojim privatnim planovima nego što će biti aktivni u traženju zaposlenja. Neki od vas će biti u mogućnosti da započnu sopstveni biznis.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Posvetićete više pažnje sebi, svom izgledu i svojim interesovanjima na početku mjeseca. To će vam omogućiti da se opustite i prepustite zadovoljstvu. Tako ćete postati raspoloženiji i radosniji, što će se pozitivno odraziti na vaše odnose sa bračnim ili emotivnim partnerom. Umećete da pronađete ravnotežu između zajedničkog vremena i vremena za sebe.
U vama će se probuditi istraživački duh i počećete da razmatrate šta ste vi i vaš partner propustili u vezi zajedničkih potreba i želja. Retrogradna Venera će vas motivisati da se potrudite da nadoknadite propušteno. Kraće putovanje udvoje ili nešto što ste oboje željeli da isprobate ali niste uspevali da se dogovorite, ispunićete u drugoj polovini marta.
Ako ste slobodni:
Jedna bivša ljubav će biti aktuelna. Doći će do susreta koji će razbuktati nekadašnje strasti ali se ništa nakon toga neće dogoditi što bi dovelo do obnavljanja veze. Prihvatićete ovaj susret kao još jednu prolaznu avanturu ali će vam prijati. Imaćete sve vrijeme osjećaj da vam nešto nedostaje u ljubavnom životu i shvatićete da to nećete naći u zagrljaju bivše ljubavi. Neko novi se još uvijek neće pojaviti ali će vam na raspolaganju biti neko raspoložen za zabavu.
Nešto stariji Strijelci će imati utisak da su opet u mlađim godinama jer će im mjesec mart biti dinamičan i pun zabave i izlazaka. Upoznaćete nekoga ko će željeti sve što je moguće sa vama odmah i sada. To može da potraje i duže.

Zdravlje:

Mars će od druge polovine marta ući u vaše polje zdravlja i znak Bika gdje je slab, što će dovesti do pada vaše energije i imuniteta. Bićete podložni virusnim infekcijama. Da biste to ublažili, neophodno je da poradite na održavanju fizičke kondicije u formi. Toplije dane iskoristite za šetnju u prirodi, a drugim danima radite rekreativne vežbe.
Od ishrane će vam za poboljšanje imuniteta koristiti povrće koje u sebi sadrži dosta vitamina. Na prvom mjestu su to kupus, spanać, zelena salata i cvekla. Zeleni čaj će vam poslužiti kao antioksidans. Uzimajte dnevno po jednu kašiku meda, a dobro bi vam došao i matični mleč. Od začina vam je kurkuma važna za bolje zdravlje.

Srećni brojevi:

4, 9, 16, 18, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Tokom marta će Venera, koja vlada vašim poljem posla i karijere da se kreće retrogradno kroz znak Ovna. Zbog toga vam ovo nije pogodan period za promjenu posla i za promjene u okviru posla. Takođe nije pogodno vrijeme za renoviranje i preuređenje vašeg radnog prostora, niti za kupovinu novih osnovnih sredstava za rad. Ono za šta će vam ovaj mjesec biti povoljan su planiranje i organizacija. Imaćete svakodnevne sastanke i bićete često u pokretu kako biste se sa poslovnim partnerima i saradnicima dogovorili u vezi predstojećih projekata. Pripremaćete teren za početak nečeg novog. U isto vrijeme je neophodno da se posvetite dovršavanju onoga što je pri kraju od aktuelnih poslova, ali isto tako ćete biti zaokupljeni zaostalim poslovnim obavezama. Ako dopustite da se već zaostale obaveze i dalje odlažu, to će vas u znatnoj mjeri usporavati, pa ni ono što planirate nećete moći na vrijeme da započnete. Kako ste vi po prirodi istrajni i sistematični, potrebno je da uložite nešto više dodatnih napora i vremena i uspećete da ostvarite ono što vam je prioritetno.
U ovom mjesecu će doći na red i obaveze koje vas opterećuju i koje biste najradije izbjegli kada biste mogli. To će biti jednim djelom administrativne stvari ali i sitnice koje su se nagomilale, što će od vas zahtevati ulaganje napora i suočavanje da preprekama i teškoćama. Imaćete utisak da sve radite na mišiće. U slučaju da vaš posao obuhvata fizički rad, to vam neće biti toliko teško, koliko ćete se osjećati opterećeno u slučaju da je vaš posao povezan sa kreativnim oblastima u kojima je vaš zadatak pronalaženje idejnih rešenja. Isto tako, ako ste na izvršnoj poziciji, biće vam nešto teže da se uskladite sa podređenim osobljem. Bez obzira na teškoće, učvrstićete svoje pozicije.
Nezaposleni Jarčevi će dobijati ponude za posao koje su ispod njihovih radnih sposobnosti. Prihvatite onu ponudu koja vam može biti odskočna daska za nešto bolje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Imaćete više osjećaja za potrebe voljene osobe koja će zbog toga biti prijatno iznenađena. Mada ćete imati višak obaveza, nalazićete vremena da se posvetite svom partneru i potrudićete se da unapredite i poboljšate vašu vezu. Predložićete zajedničke aktivnosti koje vaš partner voli, a za koje vi niste ranije imali dovoljno volje.
Prijalo bi vam da otputujete sa partnerom na kratak odmor ili izlet. Ako u tome budete sprečeni zbog nepovoljnih okolnosti, naći ćete način da se zabavite tako što ćete otići na koncert ili neko drugo dešavanje koje vas oboje interesuje. Bićete rapoloženi i da se posvetite ostvarivanju zajedničkih planova. Oboje ćete time biti srećni i ispunjeni.
Ako ste slobodni:
Upoznaćete nekoga ko će vas snažno privući i u vama probuditi strasti. Privlačnost će biti obostrana ali će postojati i prepreke koje će otežavati da se jedno drugom približite dovoljno da biste započeli emotivnu vezu. Umjesto toga ćete biti u kontaktu, viđati se povremeno na kratko ali nećete uspevati da ugrabite priliku da se dovoljno otvorite. Nećete biti ni dovoljno sigurni da li druga osoba osjeća prema vama isto što i vi prema njoj.
Nešto starijim Jarčevima pružiće se šansa da se približe osobi koja ih privlači i da iskreno pokažu svoja osjećanja. Naići ćete na pozitivan odgovor i doći će do intinih odnosa, ali nešto više od toga i na duže staze nije sigurno da će biti.

Zdravlje:

Promjenljivo vrijeme će vas činiti podložnim prehladi i meteoropatskim smetnjama poput pojačanog umora ili glavobolje. Kako biste to ublažili praktikujte boravak u prostorijama sa dobrom ventilacijom i izlazite češće u šetnju. Vežbe disanja će vam takođe pomoći da ublažite umor. Osim ovoga neće biti drugih smetnji i zdravlje će vam biti stabilno.
Potrebna vam je ishrana koja sadrži više zelenog povrća. Rukola i brokoli vam je dobar izvor hranljivih materija koje su vašem organizmu neophodne u ovom dobu godine. Bundevu, jabuke i šargarepu možete da jedete presne ali i da ih sameljete u blenderu i pijete sok. Izbjegavajte previše začinjenu i brzu hranu sa roštilja.

Srećni brojevi:

6, 15, 19, 21, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
U prvom djelu mjeseca marta bićete brzi i efikasni u radu i na vrijeme ćete završavati svoje obaveze i zadatke. Bićete više nego obično u pokretu. Vidićete poslovne pregovore i nastojaćete da nađete rešenje za dovršavanje svega što je preostalo da bi se važni dogovori i ugovori zaključili. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje komunikacija i saobraćaja što će vam otežavati razvoj planova u tim oblastima. Zbog toga je važno da se na prvom mjestu posvetite onome što je na tim poljima u zaostatku i što ste ranije silom prilika bili primorani da odložite. Budite pažljivi kada pregovarate o poslovima koji su povezani sa trgovinom nekretninama, kozmetičkim proizvodima, umetničkim djelima, modnom konfekcijom i bilo čime što je povezano sa ljepotom, ženama ili zabavom. Nećete moći da isprva usaglasite stavove sa drugom stranom što će dovoditi do toga da je neophodno da se više puta sastajete i razmatrate najvažnija pitanja potencijalnog posla za koji ste zainteresovani. Uspeh ćete ostvariti u oblastima mašinstva, metalurgije i industrije.
U drugom dijelu marta, Mars koji vlada vašim poljem posla i karijere ulazi u znak Bika, gdje je slab. Kako će prolaziti kroz vaše polje završetaka, to će otežati sve onop što je ušlo u završnu fazu, što bi vam moglo primorati da prolongirate ranije utvrđene rokove. To bi se moglo nepovoljno odraziti na finansije, pa ćete zbog toga ulagati više vremena i energije da postignete ono što je moguće i pored teškoća na koje ćete nailaziti. Posledica toga će biti da ćete biti umorniji nego obično. Ograničenja na koja ćete nailaziti činiće vas napetim i sklonim ishitrenim reakcijama i odlukama. Pokušajte da izbjegavate konflikte, posebno da osobama od autoriteta. Srećom, uspećete da ostvarite očekivane finansijske dobitke.
Nezaposlene Vodolije će imati više sreće ako konkurišu za posao u društvenom sektoru, nego u privatnim firmama. Neće im biti lako da dobiju novi posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Vaš partner ima dosta kvaliteta koje će ispoljavati u prvom dijelu marta ali vi nećete dovoljno obraćati pažnju na to jer ćete imati utisak da se ne razumijete dobro. Doći će i do teškoća u međusobnoj komunikaciji, čemu će retrogradna Venera biti uzrok. Uspećete da se međusobno uskladite tek kasnije, u drugoj polovini marta.
Kako biste uspeli da očuvate sklad u odnosima sa voljenom osobom, obratite više pažnje na zajednički život i na kućne i porodične obaveze. Mada će vaš posao zahtevati da više vremena provodite na poslu, nikako nemojte zanemariti kućne obaveze i porodicu. Otiđite na kraći izlet ili put sa partnerom. To će učvrstiti vašu vezu i bolje ćete se osjećati.
Ako ste slobodni:
Osjećaćete se zbunjeno načinom na koji vam jedna osoba pokazuje pažnju. Nećete biti sigurni da li vam se udvara ili je samo prijateljski nastrojena prema vama. Biće vam nejasno da li želi da bude kulturna i pokaže svoje lijepe manire, ali će vam biti sasvim jasno da sve što čini, čini prilično nepretno. To će vam biti zanimljivo, čak i simpatično. Zbog toga ćete prihvatiti igru i ubrzo ćete započeti vezu koja će vam se dopasti, bar na samom početku.
Nešto starije Vodolije će biti neodlučne u vezi dve osobe koje će im se dopasti. Svaka će ih na svoj način privlačiti ali će postojati i druga strana koja će ih donekle odbijati. Prevagu će odneti osoba koja je komunikativnija.

Zdravlje:

Bićete više nego obično u pokretu, posebno kada bude ljepše vrijeme. Više ćete vremena provoditi u prirodi i napolju, kad god budete ugrabili slobodno vrijeme od obaveza. To će doprineti stabilnom zdravlju i dobroj kondiciji. Osjećaete potrebu da se bavite sportom ili rekreativnim vežbama i u vezi toga ćete biti aktivni.
Svesni ste važnosti zdrave ishrane. U tu svrhu ćete se konsultovati sa nutricionistom i napraviti režim ishrane, što ćete uklopiti u bavljenje fizičkim aktivnostima. Od namirnica će vam koristiti pasulj, sočivo, soja i kelj. Od dodataka ishrani će vam prijati đumbir, praziluk, peršun i kurkuma. Uzimajte više tečnosti i E vitamina.

Srećni brojevi:

2, 8, 17, 23, 27


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
U prvoj polovini marta će vam od ruke ići oni poslovi gdje vaša ličnost, nastup, pojava i izgled imaju najvažniju ulogu. Ako se bavite poslom menadžera ili ste na nekom od nižih rukovodećih položaja, uspećete da dođete do izražaja i da ostvarite željene rezultate. Uspeh ćete imati ako se bavite oblastima zabave ili hemijskom industrijom. Budite pažljivi u organizaciji jer će vam organizacione sposobnosti biti ispod prosječnog nivoa. U pregovorima vam je važno da se usmjerite na jasno definisanje ciljeva, umjesto da odlazite u širinu. Neki detalji bi tako mogli da vam promaknu, što bi ostavilo prostora da se slobodno interpretira ono što je važno precizirati. U drugoj polovini marta ćete nailaziti na teškoće i zastoje u oblastima komunikacija i saobraćaja, što će dovesti do sporijeg odvijanja poslovnih zadataka. Mars će se tamo nalazizi i biće u znaku Bika gdje je slab. To će stvarati napetosti i lako bi moglo da dođe do nesuglasica sa kolegama, poslovnim partnerima ili naređenim osobama u vezi rešavanja zajedničkih pitanja i u vezi planiranja radnih zadataka.
Najvažnije vam je da budete pažljivi u rukovanju novcem u martu. Venera će se kretati retrogradno kroz vaše polje finansija. To vas upozorava da ne ulazite u nove investicije, posebno da ne kupujete nova radna sredstva. Platni promet će vam se odvijati sporije i otežano, zbog čega je preporučljivo da se ne zadužujete. Ako budete štedljivi i pažljivo budete planirali prihode i rashode, ublažićete teškoće na ovom polju. Uspeh i napredak ćete ostvariti u velikim poslovnim poduhvatima, u svemu što je dugoročnog karaktera, kao i u oblastima građevinarstva i industrije energentima. Imaćete pomoć i podršku provjerenih saradnika, što će vam omogućiti stabilno poslovanje.
Nezaposlene Ribe će privući pažnju svojim maštovitim idejama, što će im otvoriti mogućnost da dobiju radno mjesto gdje se traže kreativni ljudi.

Ljubav:

Ako ste u vezi:
Nešto što već duže vrijeme planirate da predložite partneru, a što je zabavnog karaktera i treba da unese svežinu u vašu vezu, konačno ćete biti u mogućnosti da ostvarite u martu. To će vašeg partnera oraspoložiti i obradovati. Postići ćete svoj cilj. Nakon toga ne treba da stanete , već da smislite koji bi vam još vid zajedničke zabave prijao.
Vaš partner će očekivati od vas više inicjative i predloga u vezi poboljšanja zajedničkog života. Dobar je period da porazgovarate o zajedničkim ciljevima i onome što vam je potrebno za uljepšavanje izgleda zajedničkog doma. Prijao bi vam i zajednički put na kraće relacije. Više razgovora i kretanja će pozitivno uticati na vaš odnos.
Ako ste slobodni:
Primetićete kako je u vašoj blizini često jedna osoba koja se čudno ponaša. Lako ćete zaključiti da se zaljubila u vas ali nećete biti sigurni u početku da li se ta osoba i vama dopada. Odlučićete da ne žurite sa donošenjem odluke i potrudićete se da tu osobu bolje upoznate. Ustanovićete da ima kvalitete koji vam imponuju, ali da je stidljiva. Odlučićete da preuzmete inicijativu i da prvi predložite ulazak u vezu. Budite pažljivi da se osoba ne povuče nakon vašeg predloga.
Nešto starijim Ribama nedostajaće osoba sa kojom su ranije imali nešto blisko, možda prolaznu avanturu ako ne i vezu. Potrudićete se da tu osobu potražite i kontaktirate. Uspeh će moguć iznad očekivanja.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog i stabilnog zdravlja. Potrebno je da održavate stabilnost zdravlja pravilnom ihranom i vežbama. Odgovaraće vam da se praktikujete jogu ili tai-chi. Odlazak na masažu i kozmetički tretman će vam omogućiti da se opustite i oslobodite nagomilanog stresa. Više se odmarajte, potrebno vam je više sna.
Ishrana koja vam se preporučuje u martu treba da sadrži proizvode od integralnih žitarica, kao i gradivne materije. To možete dobiti kroz konzumiranje korena poput celera, cvekle i šargarepe. Sušeno voće preliveno medom, sa mlijekom i ječmenim ili ovsenim pahuljicama će vam pojačati energiju.

Srećni brojevi:

3, 14, 20, 24, 27


Mjesečni horoskop za mart pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!