Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2014.

Mjesečni horoskop za oktobar

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec oktobar koji vam je pripremila astrolog Darka Cvetković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

POSAO: Retrogradni Merkur, koji će skoro cio mjesecprovesti u fazi retro kretanja donijeće promjene. Raspoloženi ste, kao i uvijek ali je najvažnije da izdržite trenutne probleme koji vas pritiskaju. Imate velike planove, ideje, pa ćete sigurno biti u fazi da svoj plan sprovedete uz pomoć jednog Strelca. Druga polovina mjeseca vas odvodi na rješavanje pravnih pitanja. Morate pokazati moć i znanje. Iako sve ne bude u vašu korist rješeno od kraja mjeseca imaćete priliku da ispravite greške. Novac očekujte poslije 9.oktobra.

LJUBAV: Vaš vladar Mars kroz tranzit devetog polja, putovanja, obrazovanja, životne filozofije daće Vam dodatnu snagu, pomoć partnera, naglašenu intuiciju, želju za mentalnom slobodom. Ukoliko ste sami imaćete poznanstvo sa energičnom i seksipilnom osobom. Dobro slaganje sa vatrenim znakovima, posebno sa Ovnom i Strijelcem. Ako ste u braku ili vezi, pazite na novac, troškovi su izvijesni.

ZDRAVLJE: Mada postoji mogućnost i hiruške intervencije crijeva, debelog crijeva. Pokušajte da sebe sačuvate hladnog vremena, vjetra. Problemi sa bubrezima i urogenitalnim traktom.


bikBIK

POSAO: Oni koji se bave finansijama, velikim kompanijama, moraće da ulože dodatni napor u kampanju, promociju svoje firme kako finansijski tako i marketinški. Osoba u znaku Djevice biće dobar saradnik, žena Rak ili Jarac može da vodi cio posao. Promjena, unaprijeđenje posla od treće sedmice mjeseca. Mjesec borbe i velikih odluka. Zbog retrogradnog Merkura imaćete mnoge zaostale račune koje morate da platite.

LJUBAV: Mjesec će vam biti dinamičan i pun Promjena, što će pomjeriti iz mesta tromog Bika. Bikovi u braku zbog tranzita vladara Venere, u znaku Vage moraju da čuvaju svoj brak. Poslije 23. oktobra možete imati tajnu vezu ili ulaziti iz jedne erotske veze u drugu. Prijaće vam takav pristup ljubavi, ali to ne traje dugo. Oni koji su slobodni očekuje lijep mjesec za poznanstvo sa Djevicom ili Vagom.

ZDRAVLJE: Disbalans hormona. Stres je okidač mnogih bolesti. Možete imati i bolove u nogama, čuvajte se saplitanja.


blizanciBLIZANCI

POSAO: Kako je Vaš vladar Merkur retrogradan nećete imate nekih ambicija i želja da započnete nešto novo. Mada, u praksi ovaj aspekat nije toliko negativan, ako pogledamo drugu stranu sudbine, vidjećemo da je to nešto što nas vraća na staro. Nešto niste uradili, završili, ovo je šansa da se ostvarite ponovo. Ne bi bilo loše da se bavite poslovima koji donose brzu zaradu. Brza hrana, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo. Kraj mjeseca dobri aspekti za putovanje i potpisivanje novih ugovora.

LJUBAV: Budite pažljivi, privlačite svojom harizmom. Ako ste slobodni onda susret kod prijatelja u lokalu, radnji, kafiću. Ovo je ljubav koja počinje sa velikom strašću pa zatim dubljim osjećanjima. Ako putujete poznanstvo sa Vagom ili Škorpijom. Zanimljiv mjesec pored retrogradnog kretanja vašeg vladara. Blizanci u braku očekuju slabiju komunikaciju. Morate da sačekate kraj mjeseca da se situacija poboljša.

ZDRAVLJE: Pazite na krvne sudove. Merkur u Vagi daće problem bubrega i vena, dok druga polovina mjeseca može vam doneti problem sa cijelim kardio sistemom.


rakRAK

POSAO: Žena Rak na poziciji moraće da se organizuje za druge poslove ili je očekuje promjena firme, posla. One dame koje žele svoj sopstveni biznis imaće pomoć moćnog muškarca. Dobar period su dani u sredini sedmice. Muški Rak može biti upleten u poslove koji su odgovorni ili rizični. Tu je veliki novac koji možete zaraditi. Druga polovina donijeće poslove koji traže preciznost i odgovornost. Najbolje za one koji rade u državnoj službi.

LJUBAV: Slobodni Rakovi imaju bolju energiju. Muški Rakovi imaju poznanstvo sa Vagom, Škorpijom ili Ovnom, dok će žena Rak imati više udvarača sa kojima će kontaktirati, izlaziti. Jedan Strijelac vas neće ostaviti na miru. Biće uporan dok ne pristanete da budete uz njega. Kod Rakova u braku priča se o putovanju u inostranstvo. Da li će to biti samo put ili možda i preseljenje. Razmislite o svemu prije nego donesete odluku.

ZDRAVLJE: Potrebne su vam fizičke vježbe, kretanje trčanje. Morate da povedete računa o gornjem dijelu tjela. Ramena, pluća ili donji dio kičme može biti napet, ugrožen.


lavLAV

POSAO: Iako, retro Merkur utiče prilično otežano na sve znake zodijaka, Lav može da očekuje veliku promjenu. Potrebno je da se nešto završi što nije ranije. Lav je znak koji ima stav, plan, ljude sa kojima sarađuje i koji ga vole i podržavaju pa će samim tim biti u prilici da se posao razvije u najboljem svjetlu. Druga sedmica će biti značajna za zaradu, a period Mladog Mjeseca morate da se dobro organizujete za dalje pregovore oko posla koji je vezan za inostranstvo. Novac čuvajte za dalje ulaganje u nove projekte.

LJUBAV: Ljubav je povezana za kraći put. Tako da će svi slobodni imati priliku da se kroz kretanje ili poslove koji traže sve oblike komunikacija upoznati vama zanimljivu osobu. Koristite svoju harizmu, galantnost, eros kako bi osvojili ljubav koja vam pripada. Dobra energija sa Vagom, Strijelcem ili Djevicom. Ukoliko ste u braku, novac i borba za život će vas malo udaljiti od partnera ali ćete stanje poraviti pred sam kraj mjeseca.

ZDRAVLJE: Pretjerani rad, izlaganje mjestima koja vuku poslove tereta, hladna mjesta, mogu doprineti grčenje mišića a samim tim i problem srca. Potreban vam je kraći odmor, relaksacija.


djevicaDJEVICA

POSAO: Djevice koje su vezane za državne institucije, neka čuvaju poziciju. Imaćete pomoć jedne Vage ili Lava. Ukoliko ste neko ko traži posao, ne bi bilo loše da se zaposlite u agenciji ili radnji koja se bavi manuelnim radom. Posebno dobro su poslovi proizvodnja hrane, mlijeka, mliječnih proizvoda. Novac morate da zarađujete više jer ćete imati dodatih troškova. Ako ste u dugu prema nekoj osobi, sačekajte kraj mjeseca kako biste imali više šanse da zaradite i vratite dug. Vaš vladar Merkur koji je snažniji u vašem sazviježđu iako retrogradan može vam pomoći da sami sve završite.

LJUBAV: Bez ljubavi nikako ne možete. Cio mjesec vam je opisan kao velika potreba za stabilnošću i sigurnim partnerom koji treba da bude pored Vas. Ako ste sami verovatno nećete biti zadugo. Osoba koja je rođena u vazdušnom znaku poput Vodolije, Vage ili Blizanaca će biti pravi izbor za Vas. Djevica u braku, vezi može imati fatalne trenutke sa partnerom. Od strasti do paklenih svađa.

ZDRAVLJE: Pazite na ishranu, posebno na visok šećer u krvi. Dobro se osjećate kada radite ono što volite i ono što vam donosi profit.


vagaVAGA

POSAO: Kada je novac u pitanju tada ste sigurnu oko poslova koje želite samo za sebe. Zapravo, nisu vam potrebni pomagači. Dobar period za finansije već u samom startu mjeseca. Važno je da budete pod kontrolom, sam svoj kontrolor. Često znate da se uvučete u bespotrebnu raspravu gdje potrošiti mnogo nerava. Kako je Venera i Sunce u vašem sazviježđu onda ste sigurni da ćete blistati. Bavite se poslovima koji traže pravo, pravdu ili estetiku, umjetnost, ljepota, javnost. Merkur u svom retrogradnom hodu daće u nekom trenutku posao koji slabo ide, naplata usporena. Poslije 26. oktobra očekujte da će sve stati na svoje mjesto i da će vam jedan Jarac pomoći u daljem radu i poslovanju.

LJUBAV: Dobri aspekti za ljubav u samom startu mjeseca. Nećete biti ni sami ni usamljeni. Ovo se odnosi na one Vage koje su slobodne. Osoba koja želi da bude pored Vas je neko ko je raspoložen, pun entuzijazma, unutrašnje sreće. Vaga u braku, vezi može biti više odsutna od kuće nego u samom domu i porodičnoj zajednici. Poneke muške Vage razmišljaju o tajnoj ljubavi, flertu i to sa Djevicom ili Škorpijom.

ZDRAVLJE: Nije potrebno da jurite za poslom i novcem. To vam može narušiti već dosta načeto zdravlje. Oprez kod hoda, kretanja, padova, povreda.


skorpijaŠKORPIJA

POSAO: Imate pomalo tenziju kad god treba da riješite neki poslovni zadatak. Jupiter u desetom polju karijere mora da vam pomogne oko dobrih vibracija i saradnika. Novac će vam uvijek stići, znate li ili ne, on je tu kada se najmanje nadate. Do 11. u mjesecu bi trebali da budete stabilizovani oko statusa. Ako ste nezaposlijeni, mogli bi potražiti sreću preko nekog uvaženog prijatelja. Vi svakako treba da uradite nešto što drugi ne mogu ili nisu u stanju. Pokretač ste velikih projekata i promjena. Pokušajte saradnju sa Vodolijom ili Ovnom, mogli biste napraviti dobar posao. Inostranstvo vam slijedi pred sam kraj mjeseca.

LJUBAV: Škorpije koje su slobodne mogu doživeti zanimljivo poznanstvo. To je ljubav koja može da potraje. Izazovi za sve Škorpijone. To mora da bude tako jer drugačije i ne bi moglo biti. Vi ste osoba koja voli dramatizaciju pa ćete imati i susret samo sa harizmatičnim likovima koji vas privlače. Lav, Ovan, Bik to je samo par u nizu osoba koje vas zanimaju. Škorpija u braku ima obavezu prema partneru oko finansija. Verovatno ćete uložiti u neki novi posao, projekat.

ZDRAVLJE: Osjetljivost kroz ženske organe, hormone i krvne sudove.


strelacSTRIJELAC

POSAO: Sve predispozicije imate da zarađujete odlično i to veliki novac. Strijelčevi koji imaju velike kompanije ili rade za njih moraju da paze na odnos sa saradnicima jer može iznenada da izbije svađa, nesporazum. Strijelčevi koji se bave slobodnim djelatnostima i sami su svoj gazda imaće najbolju mogućnost za zaradu i uspijeh. Šta više, postaće popularniji i traženiji. Putovanje u okruženju vam donosi novac. Možda bi bilo dobro da oni koji nisu zaposleni ili žele posao sa nekom većom pozicijom, krenu da rade poslove koji su vezani za edukaciju, volontiranje, podučavanje mladih.

LJUBAV: Nije neophodno da ljubav bude uvijek povezana sa inostranstvom ali se vama to nekako namejsti. I ovaj mjesec možete da računate na dobru energiju punu zanimljivih susreta i ljubavnih sastanaka. Muški Strijelac neka traži sreću pored Vage ili Bika, dok žena Strijelac provodi vrijeme često na kraćim putovanjima u drugim zemljama i tamo sreće veliku ljubav.

ZDRAVLJE: Dobro zdravlje se vidi na licu. Obratite pažnju na ten, kožu, nokte… Planeta Mars iako u dobrom aspektu sa vašim vladarem može dati pritisak i problem sa kukovima. Obratite se fizijatru.


jaracJARAC

POSAO: Svaki Jarac voli i mora da radi. To je izvor njegove snage i bitisanja. Jarčevi će osjetiti retrogradni Merkur posebno oni koji su stalno okrenuti poslovima putovanja, prevoza, gdje papirologija mora da bude na svom mjestu. Oni koji se bave umijetnošću, kreativnošću mogu da očekuju oslabljenu saradnju sa kolegama ili dobavljačima. Jarac koji nije zaposlijen svakako mora da pokrene sebe kroz novu djelatnost , a tu će mu pomoći jedan prijatelj, vjerovatno Ovan ili Bik. Onaj Jarac koji želi promjenu neka sačeka polovinu mjeseca ili sam kraj oktobra.

LJUBAV: Velika ljubav pored svih aspekata. Ovde je više opisan povratak na staro. Neko iz prošlosti vas želi. Možda će to biti momenat da se naprave pravi uslovi za stabilnu zajednicu. Emotivno ste u dobrom odnosu sa bračnim drugom. To je osoba koja vas slijedi i sluša vaše ideje i prati vaše planove. Nije loše da se ponekad povučete i prepustite drugoj starani više inicijative. Nije potrebno sve da bude po šablonu. Žena Jarac ima poznanstvo sa Djevicom dok muški Jarac želi vatrenu Škorpiju.

ZDRAVLJE: Borite se kao i uvijek sa raznim alergijama, kašljem, reumom. Koristite kristale kao alternativni vid lečenja.


vodolijaVODOLIJA

POSAO: Ponekad ste irealni kada je posao u pitanju. Ukoliko rješavate papirologiju, vezani ste za zakon, računajte da će vas vraćati bar dva do tri puta na isto mjesto. Imajte strpljenja, dobar deo mjeseca za novac je početak i sam kraj mjeseca. Nadahnuti ste u ovom periodu i sazviježđe Vage u vama budi zanimljiv deo kreativnosti vašeg bića. Budite pragmatičar i rješavajte stvari onako kako osjećate. Zaradićete više nego očekujete a ta zarada može biti putem raznih ne tako čestih poslova, kao što su prodaja antikviteta, garderobe, nakita,…

LJUBAV: Željni ste strasti. Slaganje sa drugom Vodolijom biće veoma zanimljivo. Ukoliko ste u vezi sa Bikom to je strast ali ne i iskonska ljubav. Sa Škorpijom možete da osjetite bol, patnju ali vas privlači takav tip energije. Tražite nova uzbuđenja. Vaš Uran u opoziciji sa Venerom neće da miruje. Non stop novi izazovi, novi partneri. Čuvajte se promiskuiteta. Oni koji su u braku imaju dobar mjesec za komunikaciju i strast. Eros prenaglašen. Sretni dani u ljubavi subota i nedelja.

ZDRAVLJE: Nagle promjene temperature su za Vas veoma neprijatne. Žene moraju da povedu računa o pritisku dok muške Vodolije o kostima, koljenima. Meditirajte, spa centar je ljekovit za vaš znak.


ribaRIBE

POSAO: Ovde planeta posla i svakodnevnih djelatnosti Merkur budi zanimljive ideje i daje posebno nadahnuće. Partnerstvo će odigrati veliku ulogu oko zaposlijenja, saradnje, samog posla i napretka istog. Retro Merkur vam može dati da se vratite unazad i pokrenete svoju unutrašnju skrivenu energiju gdje ćete se okrenuti kreativnim poslovima. Ako radite u državnim institucijama onda se sigurno morate paziti kolega ili saradnika koji nisu iskreni i žele vama nanjeti bol ili vas predstaviti javnosti kao nekog ko nije vredan ili odgovoran za ono što radi. Novac ćete imati. On dolazi polako, malo po malo ali sigurno u vaše ruke.

LJUBAV: Vraćate se ljubavi, posebno ako ste u braku. Partner je sretan ako ste i Vi sretni. Ukoliko imate neke tajne ili misli koje vas muče, ne bi bilo loše da to kažete voljenoj osobi. Slobodni moraju da se obuzdaju na proslavama, zabavama, da smanje uzimanje alkohola jer tu baš postoji mogućnost za poznanstvo. Druga polovina mjeseca je dobra za susret sa Škorpijom, Bikom ili Djevicom.

ZDRAVLJE: Često ste neispavani. Pada vam imunitet. Pojačajte ga melemima, prirodnim čajevima.


Autor mjesečnog horoskopa:

Astrolog Darka Cvetković