Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2015.

Mjesečni horoskop za oktobar 2015.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec oktobar 2015. koji vam je pripremio naš tim astrologa!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Oktobar, mjesec koji će Ovnovima proletjeti, a većem dijelu i ostati u jako lijepom sjećanju, bar što se poslovno finansijskih planova tiče. Da krenemo sa onima koji traže nešto ne bi li zaradili koji dinar, dobar mjesec za traženje poslova, ali još bolji za pokretanje nekih “svojih malih poslića” koji će u početku da donese manju zaradu, a kasnije mogu da prerastu u ozbiljne, dugoročne poslove. Tako da, ako tražite posao razmislite malo da li je svjetla budućnost da sedite u kancelariji i radite za gazdu koji će svaki dan da traži sve više i više, ili da pokrenete sami neku priču, moguće preko interneta, da polako ali sigurno postanete sami svoje gazde. Ne očekujte da vam tako brzo procvetaju ruže, ali dugoročno gledajući i to je moguće. Razmislite, konsultujte se, gledajte šta rade uspješni i učite nešto od njih.

Oni koji su već obezbedili koricu hleba mogu ovaj mjeseč da očekuju znatan boljitak na poslovnom planu, neke nove projekte, partnere, poslove. Potrudite se da sve što vam je u glavi izbacite i pretvorite u djelo, imaćete ako ne podršku kolega, onda vam bar niko neće stajati na putu ka boljitku. Sve što radite prekontrolišite, bavite se ciframa, proračunima, ulazima i izlazima, sve dobro isplanirajte.

Što se finansija tiče, prvi dio mjeseca bolji od drugog, ne trošite bespotrebno, već napravite rezervu za ostatak mjeseca.

Rezime – dobar mjesec za put ka boljem!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Tokom oktobra vaša ljubavna priča će imati dvije strane u knjizi života. Ona prva će pratiti retrogradni Merkur i sve će biti kako je inače i bilo, bez ikakvih problema, trzavica ili većih nesporazuma. Može se reći da je prvi dio mjeseca šablonski, miran i bez ikakvih oscilacija. E, već od 10. dana pa sve do kraja mjeseca moguće su neke sitne trzavice, nesporazumi bez vidljivog razloga, ili ista takva nervoza. Kako vas tako i od strane partnera, ali više od vas, pošto će ovaj period više da djeluje na Ovnove (a dva Ovna u vezi bi trebalo da se zabrinu). U svakom slučaju, za ljepši ostatak mjeseca predlažemo da budete spremni na kompromise, strpljenje, ponavljanja istih stvari po 100 puta kako sebi, tako i partneru. Ne dozvolite, da prihvatite neke stavove koje se ne slažu sa činjenicama, ali pokušajte sve razmirice da riješite bez svađa i grubih riječi. Ako vam to ne polazi za rukom, stavite sve razmirice ispod tepiha i ostavite da stoje pod prašinom dok ne dođu bolja vremena. Nekada je, na žalost, to rješenje. Jako rizičan mjesec, na vama je da ga pregurate na najbolji način.

Ako ste slobodni:
Ako ste još uvijek slobodni, ako niste iskoristili ljetnje šeme i prilike, onda ćete i ovaj mjesec… uživati u čarima samoće. Nije idealno vrijeme za neko ozbiljnije vezivanje, pa se koncentrišite na dobar provod, druženje i pre svega upoznavanje novih ljudi. Upoznajte ih tamo gde izlazite, gde radite, gde se školujete… upoznajte ih preko interneta, to je bar lako, napravite sebi neki dobar “štek” za budući period, kada ćete vi zračiti sa više pozitivne energije i kada ćete biti privlačniji za partnere!

Zdravlje:

Dolaskom hladnijeg vremena bombardovaće vas virusi svih vrsta, stres u prethodnom periodu je ostavio trag na vašem imunitetu, pa nije nemoguće da jedan dio mjeseca provedete uz tople napitke, ako ne uz antibiotike. Šta tu reći sem da vodite računa o higijeni pošto sve polazi od ruku, utopljavajte se u skladu sa vremenskim prilikama i radite na imunitetu, naravno prirodnim putem.
Mogući su problemi sa nesanicom i umorom, zato se bar vikendom što više odmarajte, i provodite što više vremena u prirodi, makar u obližnjem parkiću uz kišobran.

Srećni brojevi:
3, 5, 13, 19, 29


bikBIK

 

Posao:

Ide još jedan mjesec koga bismo mogli da upamtimo, a sigurno ga nećemo pamtiti po lošem. Dobar trend bi mogao da krene već tokom prvih 5-10 dana mjeseca, neke kockice koje su dugo vremena rasute oko vas bi, konačno, mogle da se slože. Na žalost, ne stoji vam zacrtano da napravite milione ili nešto što će vas do kraja života izdržavati, ali sigurno ne bi smjelo da bude lošije nego što je do sada bilo. Ta pozitivnost bi mogla da bude povećana pažnja od strane nadređenih, saradnika, kolega, koji će da vide da imate dobar pristup poslu, da ne griješite i završavate ono što se od vas očekuje. Samim tim mogući su neki bonus, povišice, ili bar tapšanje po ramenu, mada se iskreno nadamo da neće ostati samo na tome.
Privatnici, vlasnici svojih poslova mogu da očekuju jedan pozitivan udar po novčaniku, a taj udar bi trebalo da iskoriste da ulože u ono čime se bave, kako bi naredni period bio još bolji. Dobro je vreme za investicije, sve što možete sada da uložite zarad bolje budućnosti i uradite, i to naročito u drugom dijelu mjeseca.

Oni koji traže posao i neće imati previše sreće, zato razmišljajte o kratkoročnim, honorarnim poslovima, koji bi u budućnosti mogli da prerastu u nešto ozbiljnije. Srećno.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Za razliku od slobodnih Bikova, vama bi mogle da cvetaju ruže, naročito Bikovima koji su u dužim, stabilnijim vezama, pa biste tokom ovog prvog pravog jesenjeg mjeseca mogli da produbite intezitet vaše veze, šta god to za vas značilo (brak, vjeridba, upoznavanje sa prijateljima, familijama…). Odlično je vreme i za druženje, pa dajte partneru šansu da vas upozna sa svim prijateljima koji mu/joj znače, možda ćete saznati nešto novo, nešto jako zanimljivo o partneru što do sada niste znali, što partner nije stigao ni da vam ispriča.
Kako vreme bude sve hladnije, provodićete više vremena sa partnerom, a grejaće vas ljubav, topao krevet i naravno sve one aktivnosti koje uz to idu. A trudite se da tih aktivnosti bude što više, ne samo što ćete uživati, već ćete i produbiti vaš odnos.

Ako ste slobodni:
Imate velike šanse da upoznate jako zanimljivu, ali ćutljivu osobu, osobu kojoj ćete se na prvi pogled svidjeti, a za koju nikada ne biste mogli da “provalite” da je zatreskana u vas. Bili vi dama ili džentlmen, moraćete da izigravate detektiva ne biste li saznali o kome se radi i onda ohrabrili tu osobu da se otvori i pokaže osjećanja koja gaji ka vama. Neko definitivno misli na vas kada legne da spava, sa vama u mislima se budi, ali misli da vi na njega ne obraćate pažnju, da ste vi van njegovog/njenog dometa. Ne zato što je ta osoba lošija od vas već je jako stidljiva, stidljiva, stidljiva. Tužno, zar ne? Umjesto da uživa sa vama ta osoba se pati a vrijeme leti. Otvorite četvoro očiju, ma i ono peto, možda baš to peto oko pomogne da vidite ko to mašta o vama!

Zdravlje:

Razmislite samo koliko vremena dnevno provedete za kompjuterom i za televizorom… Znate li da vas to polako ubija i iznutra i spolja? Imali vi 7 ili 77 godina, vrijeme je da se malo mrdnete, da ojačate svoje tijelo a samim tim i imunitet nekim blagim fizičkim aktivnostima. Oni koji su zaribali i ništa ne rade na sebi mogli bi da imaju ne tako lijepu jesen i zimu. Ne dozvolite sebi to, mrdnite.

Mogući su problemi sa kožom (mladežima, aknama), ako primetite bilo kakve promene, odmah trk kod ljekara!

Srećni brojevi:
7, 19, 21, 22, 24


blizanciBLIZANCI

Posao:

Rizičan mjesec je pred Blizancima, pa ćemo zato spustiti loptu, paziti šta radimo i što manje rizikovati ili praviti poslovne greške. Vreba nas energija Jupitera iz Device, pa nam na poslovnom planu neće cvetati ruže, a svaka greška mogla bi skupo da nas košta. Ovo definitivno nije mjesec za nove stvari, pokretanje bilo kakvih novih poslovnih projekata, nikako nekih materijalnih ulaganja niti poslovnih partnerstava, ovo je mjesec koji će da okarakteriše skromnost i zadovoljstvo onim što je urađeno.

Ambicije, lijepo ih je imati, ko ih nema nagrabusiće, ali ovaj mjesec moramo da ih zamrznemo i ostavimo za naredni period. Mogli bismo uletjeti u neke nepromišljene poslove ili poslovne poteze, zbog kojih bi mogli da zažalimo i da dugo vremena mukotrpno radimo da bi se vratili na prošlomjesečni nivo. Uh…

Ako ste u problemu sa finansijama (neko vam duguje novac, nekome vi dugujete), pokušajte da ovaj mjesec to razriješite, bar od vaših dužnikada izvučete novac, a ako imate novca kod sebe, ni najpouzdanijim partnerima ga ne pozajmljujte. Tužno, ali takva su i vremena i nebeske prilike, mogli biste da ostanete bez krvavo zarađenog novca.

Ovo sve važi za nas obične smrtnike. Oni Blizanci koji su dugo, dugo u privatnim poslovima, kojima cvetaju ruže bi nasuprot većini mogli da imaju dobar mjesec, čak mjesec tokom koga bi svaka uložena para mogla da se utrostruči. Ako vas ima takvih, znajte da vas energija Saturna iz Strelca prati, ne mrda od vas i ne dozvoljava da ništa pogriješite…

Prepoznaćete sami da li ste u prvoj ili drugoj grupi. Ako niste sigurni – onda ste prva, definitivno!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Kud vi okom – partner skokom. Divan period je pred vama. Osjetićete kako vam partner poklanja više pažnje, kako je nažniji i zavodljiviji nego u poslednje vrijeme, pa vam ostaje samo da uzvratite, i naravno, da uživate.

Ljubav ne bi bila ljubav da nešto ne pokušava da je oslabi, tako da će tokom mjeseca neke neiskrenosti biti među vama i partnerom, nebitno da li ćete vi ili partner, u nekom trenutku, iz nekog razloga tako postupiti. Ako ste vi u situaciji da nešto slažete, uradite nešto što se partneru ne sviđa… a ako će to da riješi neku tešku situaciju ili da pomogne da se izbegne ista – onda to i uradite, prelomite, slažite, uradite nešto što ne treba, a sve radi bolje budućnosti. Nekada je bolja dobra laž nego bolna istina, ali ne dozvolite da vam to postane navika.

Ako je partner taj koji će biti neiskren, a radi boljeg sutra, ćutite, progutajte laž i znajte da je to urađeno sa dobrim razlogom.
Pripazite se flertova, to vam ne treba, to vam ni mi ni partner nikada ne bismo oprostili.

Ako ste slobodni:
Zauzetima smo pripretili da ne smijeju da flertuju, a vas ohrabrujemo, flertujte i samo flertujte. Dobar je mjesec, ne ni za ljubav, ni za veze, već za flert i da budemo konkretni – vođenje ljubavi. Veze neće funkcionisati zbog nekih neiskrenosti od strane potencijalnog partnera, ali zato će period biti idealan za flertove svih vrsta i za neke kratke, neobavezne vezice. Možda iz njih i dođe do neke ozbiljne ljubavi, ali definitivno ne tokom oktobra.

Družite se, sklapajte prijateljstva sa osobama suprotnog pola, budite opušteni, komunikativni i slobodni, sve će vam se to lijepo vratiti. Uživajte tokom svih dana oktobra!

Zdravlje:
Pripazite šta i koliko jedete, jer biste tokom mjeseca mogli da poremetite metabolizam većim ili manjim unosom hrane nego inače. I kvalitet hrane je jako bitan, trudite se da se hranite što zdravije i u pravilnim vremenskim razmacima, pa da izbegnete probleme koji su vam za ovaj mjesec namenjeni. Znači, problemi koje biste mogli da imate su stomačni, kao i svi oni koje jesen donosi sa sobom. A pravilnom ishranom ćete mnogo toga izbeći, ili bar odložiti za neki drugi period.

Ako vas budu mučile glavobolje, red bi bio da prekontrolišete oči, očni pritisak. To je nešto za šta baš i nemamo naviku da redovno kontrolišemo, a zna da bude jako opasno. Stil života je, na žalost, takav da bi i ovi problemi mogli da nas snađu. Tako da, sledeći put kada vas zaboli glava (naročito one sa podznacima u Lavu, Blizancu , Vagi) umjesto kafetina otiđite na 5-ominutni pregled kod oftamologa.

Srećni brojevi:

7, 14, 22, 28, 31


rakRAK

Posao:

Šta je to najvažnije, šta je najveće blago koje imamo? Pa zdravlje, zar ne?
Čuvajte zdravlje, ne dozvolite da ga išta narušava, ni loši poslovni rezultati, ni loša vremena u kojima smo, ni problemi u ljubavi… Imate zdravlje, a znate i sami onu izreku da zdrav čovjek ima hiljade želja, dok bolestan ima samo jednu – da ozdravi.
Ovo bi bio uvod u vaš poslovni mjesec, za koji ćete se sami potruditi da ga što pre zaboravite pošto će biti jako, jako loš. Nešto vam neće polaziti za rukom da uspostavite kontakte sa kolegama na poslu, sa partnerima, sa nadređenima naročito. Šta god da pokušate da uradite neće vam poći za rukom, pa zato izbegavajte da radite bilo šta novo, pošto bi i ono što ste do sada odlično radili mogli da zabrljate.

Retrogradni Merkur i Venera u Devici su tu da vas muče ovaj mjesec, ali ćemo sve svi zajedno potruditi da i iz ove nepravedne borne izađete kao pobednici.

Dakle, što više je moguće jezik za zube, prećutite i ono u šta ste sigurni pošto biste mogli da dobijete neprijatelje, jednog ili čak klanove, a koji bi mogli da rade protiv vas. Nikakve nove projekte ne pokrećite, poslove ne pirhvatajte, ni paru ne ulažite sada. Ono što ste oduvjek radili dobro, sada prekontrolišite dva puta pre nego što kažete da je gotovo. Konsultujte se samo sa ljudima za koje ste sigurni da će biti uz vas i kada vam ništa ne polazi za rukom.
Preguramo prvih 20-25 dana i onda polako sve kreće da dolazi na svoje mjesto. Svi imamo uspone i padove, život je to…

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Uživaćete u porodičnoj harmoniji. Naročito stariji Rakovi koji imaju decu, svoje najveće blago. Malo zaboraravite na sve probleme koji vas muče, an finansijske i poslovne naročito, budite sa svojom decom, njima će to puno značiti a vama – još više. Na žalost vremena su takva da se svi više posvećujemo prokletom pravljenju novca nego poentama naših života, eto bar ovaj mjesec odvojite što više vremena i uživajte uz svoje najmlađe.

Oni malo mlađi Rakovi koji još nisu uplovili u roditeljske vode će takođe uživati sa članovima svojih porodica, a moguće je i da obnove ili ojačaju veze sa nekim rođacima sa kojima i nisu bili u najboljim odnosima.

O svemu ispričasmo sve, samo o ljubavi ne. Retrogradni Merkur i Venerin tok kroz Devicu će vam malo zagorčati odnose sa partnerom, ali dosta tolerancije, dobra komunikacija i što manje ničim izazvane napetosti će da riješe sve probleme. Gledajte da napetost zbog problema van kuće ne unosite u kuću i vaš ljubavni život, a isto tako nastojte da partneru pružite što više nežnosti ali i poneku sitnicu koja će joj nabaciti osmijeh na lice. Ako tokom oktobra poklonite partneru bar 3 poklončića, taj osmijeh će pobediti i Merkur i Veneru!

Ako ste slobodni:
Imaćete neke zanimljive susrete u narednom periodu, ali nećete se predstaviti u pravom smislu. Potencijalni partner, na žalost neće moći dobro da vas upozna, da vidi ko ste i šta ste, koliko god da se trudite. Zato nastojte da budete jasni i glasni u komunikaciji, ne dozvolite da ništa ostane nejasno, nedorečeno. Već pomenusmo retrogradni Merkur i Veneru u Devici, čija kombinacija dovodi do loših emocija, nestvarnih emocija, i baš zbog toga vam neće cvetati ruže tokom većeg dijela mjeseca.

Ako ćete da poslušate naš savjet, ovaj mjesec budite tajni agent, koji će da posmatra i da vreba, ali ništa da ne radi, bar u prvih 20-ak dana oktobra, pa se tek posle toga pojavite, raspričajte i ostavite dobar utisak, jer znate i sami da baš od tog prvog utiska mnogo toga zavisi!

Zdravlje:
Zdravlje, kao što na početku priče rekosmo – odlično. Tu nećemo da računamo standardne sezonske bolesti kao što su kijavice, prehlada, viruščići, to kako dođe tako će i proći. Ne dozvolite nikako da stres i emotivno-poslovni problemi utiču na vaše zdravlje, sve što je loše u vama izbacite kroz neke hobije, tjelesne vežbe, kretanja.
Gledajte da se što više odmarate i ne dozvolite da u jednom istom položaju (za kompjuterom npr) provodite previše vremena, ako ste već osuđeni da 8 ili više sati sedite, onda napravite pauzicu na svakih sat vremena, protegnite se, pružite koji korak, inače biste u budućnosti mogli da se borite sa kičmenim problemima, a to vam nikako nije potrebno. Sve u svemu, dosta fizičke aktivnosti i kretanja i mirno ćete pregurati mjesec!

Srećni brojevi:
7, 19, 23, 27, 30


lavLAV

Posao:

Ma, preguraćemo i ovaj mjesec nekako, stisnućemo se malo…

Da li vam je poznata ova rečenica? Na žalost, dobrom dijelu Lavova jeste i često je ponavljaju. Tako će biti i ovaj mjesec, imate podršku Jupitera koji će vam pomoći da se nekako skrpite i pregurate do sljedećeg mjeseca, ali to bi bilo to. Nikakvih boljitaka, nikakvih pomaka na gore već poduže vremena. A za to ste – sami krivi.

Da biste uradili nešto bolje na ovom planu potrebno je da se mrdnete i sami uradite za sebe. Na žalost, bar sada, niko vam neće pomoći ako sami sebi ne pomognete. Imate šansu, imate i znanje, ali volja je problem koji vas već poduže vremena koči. Pa, možda da razmislite da li je sada pravi trenutak da malo više zasučete rukave i da proradite i stvari koje možda nikada do sada niste radili, o kojima nikada niste ni pomišljali, i da krenete da radite i stvarate. Naravno, pod ovim podrazumevamo samo legalne stvari, da nas ne shvatite pogrešno… Druga polovina mjeseca i naročito poslednjih 10ak dana su jako povoljni za vas, odličan period za neku novu saradnju, za traženje savjeta.

Sve što vam predlažemo je da ne čekate da bolja vremena dođu do vas, već ih vi stvorite, možete i morate to da uradite!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Čim kročimo u mjesec oktobar (a i ranije, ako ovo pročitate tokom septembra) znajte da je planeta ljubavi, moćna Venera, u vašem znaku. Iskoristite to.

Divan je period naročito za one koji su u svežim vezama, nisu se još vezali brakom, pa možete samo da uljepšate i ojačate vašu vezu. To ćete uraditi provodeći što više vremena sa voljenom osobom, a nebeske sile će da odrade ostatak vaše ljubavne priče. Iako znate da će sve biti kako biste voleli, trudite se da što više pozitivno iznenađujete partnera, svako iznanađenje će partneru (a i vama) puno značiti, i uživaćate u svakom zajedničkom trenutku.

Dobro je vrijeme i za odnose sa porodicom, ako ste imali nekih grešaka u prošlom periodu sada se potrudite da ih ispravite, ili ako je neko prema vama bio onakav kakav ne bi trebao da bude, oprostite i okrenite neki novi list.

Uživajte, neka vas ljubav vodi!

Ako ste slobodni:
Za slobodne Lavove ovo je jako rizičan mjesec zbog mogućnosti da se razočaraju, da dožive čuveni sindrom neuzvraćene ljubavi. Početkom mjeseca Venera je u znaku Lava, a to je nešto što će vas učiniti jako romantičnim i emotivnim. Nije nemoguće da se svaki dan zaljubite bar po jednom, pa zato pripazite u koga se zaljubljujete da ne biste ostali ne samo praznih šaka već i povrijeđeni. Trudite se da obuzdate vaše emocije i da se ne zaljubljujete baš previše. Čuvajte to u sebi dok ne naiđe onaj pravi, a kada se to desi izbombardujte ga tim emocijama koje stoje u vama i čekaju!

Pripazite se potencijalnog flerta sa zauzetim osobama, mogli biste sebi da iskomplikujete život, što vam nikako nije potrebno. Obratite pažnju na osobe sa kojima ste u redovnom neformalnom kontaktu, možda baš tu u vašoj okolini čuči ona prava osoba.

Zdravlje:
Nismo odavno napisali, ali pripazite se masnoća u krvi… Moderna bolest današnjice bi mogla i vas da spopadne, pa se zato neki vikend, ako ne možete ranije, prošetajte do laboratorije, izvadite krvi i prekontrolišite rezultate. Ako imate problema sa trigliceridima, holesterolom ne ustručavajte se da potražite stručnu pomoć.

Problemi sa cirkulacijom bi mogli da zadese starije Lavove, a svi bi mogli da iskuse bar jedan dan sa bolovima u leđima.

Smanjite nivo stresa, kao i nivo samopouzdanja kada je vaše zdravlje u pitanju. Za svaku sitnicu se konsultujte sa ljekarima, a ne po internetu ili da sami izvlačite zaključke.

Pijte što više toplih napitaka da biste se sačuvali od sezonskih bolesti.

Srećni brojevi:
6, 14, 18, 26, 28


djevicaDJEVICA

Posao:

Sam početak mjeseca bi mogao da vam bude jako prijatan što se poslovno – finansijskih dešavanja tiče, tako da je moguće da vas iznenade neki manje ili više očekivani prilivi novca, što bi vam odlično došlo da popunite rupe koje imate u budžetu. Ako ne bude finansija, onda će sigurno biti nekih pozitivnih stvari na poslovnom planu, moguće je da ćete baš sada da napravite nešto zbog čega ćete u bliskoj budućnosti biti nagrađeni, odnosno ubiražete više novca nego inače.

Prva polovina mjeseca bolja od druge, pa tokom tih 15ak dana dajte sve od sebe da napravite nešto, a ostatak mjeseca smanjite tempo ako već ne možete da izdržite toliki radni napor. Inače, jedan duži period ćete imati podršku Jupitera pa ne bi trebalo da se brinete za rezultate ako budete marljivo radili i bružljivo planirali to što radite. Ne dozvolite samo da upadnete u kolotečinu, da radite neke šablonske stvari pošto je period ispred vas period kreativnosti, tako da pustite mašti na volju, smišljajte, planirajte, pokušavajte i samo pokušavajte.

Ne dozvolite sebi da ulazite u ikakve pozajmice, kredite, odložena plaćanja, na dugoročnom planu to bi vas moglo deprimirati i naterati vas da se koncentrišete samo na vraćanje pozajmljenog.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Kako jesen odmiče, vama će na ljubavnom planu biti sve ljepše i ljepše, naročito drugi dio mjeseca kada Venera posjeti vaš znak i da vam još više emotivne i romantične energije koju ćete sa zadovoljstvom dijeliti sa partnerom. Ljubav će da cvjeta, ništa ne bi trebalo da je poremeti, a sve probleme uvijek ćete moći da riješite osmijehom i prijateljskim razgovorom. Ne dozvolite samo da vam partner bude usamljen, razmislite da li mu posvećujete dovoljno kvalitetnog vremena, naglasak je na kvalitetnom. Nije dovoljno biti 24h dnevno kraj partnera ako mu se ne posvetite koliko bi trebalo, i vaše misli, i riječi i zagrljaj. Partner vam se u prethodnom periodu više puta osjetio usamljeno, ali se (dobro) nadao da će sve to proći, tako da bi ovaj mjesec mogli da ispravite sve te greške i omogućite partneru da se opet osjeća voljeno. Planirajte druženja sa zajedničkim prijateljima ali i zajedničko bježanje od svih, na neka kratka putovanja na koje će vas makar vaše noge odvesti. Uživajte.

Ako ste slobodni:
Venera će tokom drugog dijela mjeseca snažno da djeluje na vas pa se potrudite da iskoristite taj period tako što ćete što je više moguće izlaziti, družiti se i komunicirati sa ljudima. Na nekoga, osobu iz znaka Blizanca, Lava, Vage ostaviti jak uticaj i taj neko bi mogao da se malo više zainteresuje za vas. Onda je potrebno samo da osjećanja budu dvosmjerna, a biće, i konačno biste mogli da promenite ljubavni status.

Loš period ide za sve one koji su tokom poslednjih par mjeseci završili sa nekim vezama, mogli biste da se upletete u nešto nepromišljeno, neku vezu ili “kombinaciju” koja vam nikako nije potrebna. Ako ste u depresiji, bolje da ostanete još neko vrijeme sami nego da ulazite u vezu tek da se ne bi osjećali usamljeno. Ne dozvolite da vas neka veza muči više nego samoća, pa dobro razmislite sa kim stupate u odnose.

Zdravlje:
Iako je jesenje vrijeme dušu dalo da se malo opustimo, prezalogajimo koji zalogaj i unesete koju kaloriju više, odmah da vas upozorimo da je moguće da ćete u narednom periodu biti jako osjetljivi što se tiče sistema za varenje, pa nisu nemoguće alergije na hranu, bol u stomaku, stomačni virusi ili zatvor. Device koje imaju problema sa čirevima na želucu bi tek mogle da se namuče, zato se pripremite i uzimajte redovno terapije koje vam pomažu, kako biste ovaj period pregurali bez većih problema.

Pripazite na ishranu, čak i oni najveći gurmani će tokom narednog mjeseca morati da zaborave ljutu, začinjenu i pre svega obilnu ishranu.

Poslednjih dana retrogradnog Merkura osjetićete se malo više umorno i malaksalo nego inače, ali to ne bi trebalo da vam predstavlja problem, bar zdravstveni.

 

Srećni brojevi:
8, 15, 17, 23, 26


vagaVAGA

Možda oktobar nije mjesec tokom koga ćete konačno da zaradite neke veće novce, možda nećete dobiti pohvalu na poslu da dobro radite, ali ono u šta smo sigurni je da ćete tokom ovog mjeseca imati dosta toga da naučite. Naredni period bi mogao da bude period vaše afirmacije, period učenja i sticanja novih veština. Ako budete u prilici da posjetite neki seminar, da propratite neko zanimljivo štivo na internetu ili bar da gledate kako drugi nešto rade – uradite to. Veštine koje tokom oktobra uđu u vaš mozak, odatle sigurno neće izlaziti, a u budućnosti bi mogle puno, puno da vam pomognu.

Generalno, zaposlene Vage nemaju puno problema u prethodnom periodu, a naredni bi samo trebao da bude bolji. Uz vaše sazvežđe je Sunce koje vas obasjava i daje vam toliko potrebnu energiju za radne pobede, problem je što je većina nas rođena u pogrešno vrijeme ili na pogrešnom mjestu. Na nekom drugom mjestu bismo sigurno  napravili bolje rezultate i obezbedili sebi mirniji život, pa iz tog razloga predlažemo da porazmislite o nekom odlasku u inostranstvo, ili bar rad i saradnja sa nekom ino kompanijom. Period je dobar za daljine, pa… eto, pogledajte koje su vam mogućnosti da se na ovaj ili onaj način probijete na neko udaljeno tržište.

Uvažavajte poslovne kolege, kako one iznad vas, tako i one koji su trenutno ispod vas, možda bi jednog dana situacija mogla da se okrene…

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Tokom mjeseca za Vage će biti karakteristični aspekti retrogradnog Merkura i Saturna u znaku Strelca što bi moglo malo da poremeti ljubavne planove odnosno odnos među zaljubljenim Vagama. Mogli biste da se osjećate izdano, pronevjereno ili čak prevareno zbog nekih partnerovih postupaka za koje imate dokaz ili samo sumnjate. Ako ste sigurni da se nešto desilo, a što nije smjelo, otvoreno popričajte sa partnerom i dajte mu do znanja da vam se taj postupak ili izgovorena riječ nije svidjela. Nećete odmah uspjeti da ubijedite partnera da ste u pravu, ali taj prvi korak učinite sada. Ako pak nemate dokaze već se sve svodi na neke sumnje, naročito ljubomorne prirode, ugrizite se za jezik pre nego što bilo šta kažete. Možda su neke druge sile dovele do toga da imate neosnovane sumnje, sačekajte, noć je puno pametnija od jutra.

Da biste koliko toliko umirili crvić sumnje koji vas ždere iznutra, provodite što više vremena sa partnerom, gledajte samo na lijepe stvari, pokušajte komunikaciju da uzdignete na jedan viši, otvoreniji nivo, pa ćete lako pregurati sve probleme. Ne dozvolite sebi ni u kom slučaju da se svetite partneru neki flertovima ili nepromišljenim postupcima, moglo bi biti kobno za vašu vezu…

Ako ste slobodni:
Slagali bismo kada bi napisali da će ovaj mjesec da vam cvetaju ruže, da ćete da upoznate nekoga interesantnog sa kim ćete napraviti ljubavno gnezdo. Jednostavno, ovaj mjesec Vage i ljubav ne idu zajedno. Neke sile će uticati tokom skoro pa cijelog mjeseca, i to će biti glavni razlog zašto vam ništa neće polaziti za rukom. Nije problem u vama, ali jednostavno sada nije dobar period. Trudite se da tokom ovoga mjeseca započnete sa radom na vama, vi ste sebi sada najpreči i sa sobom najbolje funkcionišete, ako ste planirali da krenete sa vježbama, sa dijetama, neke promene tipa nove frizure, novog izbora garderobe… Slobodno eksperimentišite pošto bi rezultat eksperimenta mogao da bude očaravajući za suprotnu polovinu.

Gledajte da se što više družite sa pozitivnim, komunikativnim i (rućno je reći) popularnim prijateljima, možda bi baš oni mogli da vas upoznaju sa nekim jako interesantnim. Ali, to tek od novembra.

Zdravlje:

Manji dio vas, baš manji, onaj koji je do sada imao bilo kakvih problema sa pijeskom ili kamenjem bi mogao da se nađe u problemu već sredinom mjeseca, jaki bolovi i moguće hirurške intervencije bi mogli da vas zadese pa zato postupajte preventivno, već ste do sada prošli kroz te probleme pa znate šta i kako vam je raditi.

Ostali, koji sa tvrdim materijama nemaju problema imaće lijep mjesec bez većih zdravstvenih problema. Moguće je da preterate sa pićem ili hranom tokom mjeseca, pa da vam se to smuči i da imate želudačnih problema, ali to će biti kratkotrajan problem iz koga ćete izvući dobru pouku. Pripazite se mogućih problema sa kožom, sve što vam se pojavi obavezno neka doktor prekontroliše, a ako ste nekada koristili solarijume sada ih zaboravite, ako ne za sva vremena, onda za jedan duži period. Čuvajte kožu, koristite prirodne ili bar preparate sa što manje sumnjivih hemikalija.

 

Srećni brojevi:
8, 10, 13, 20, 22


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Ovo je mjesec u kome bi mogli da zablistaju svi oni koji do sada nisu uspjeli u poslovnim odlukama zbog nekih unutrašnjih nemira, zbog straha od neuspjeha. Taj strah je bio glavni problem velikom dijelu Škorpija, zbog njega nisu smjeli da kažu kolegama ili šefu šta misle, nisu smjeli da promene djelatnost ili posoa, nisu smjeli da sami započnu svoj posao. Sada ćete imati unutrašnji mir, unutrašnju energiju a nju treba da iskoristite, prelomite jednom za sva vremena i uradite ono što već dugo želite, al jednostavno – ne smijete. Ako biste jednom došli do prekretnice u koju čvrsto vjerujete i ako biste ostali na dobrom putu sve vrijeme, makar kakve nedaće da vas u početku prate, sigurno biste uspjeli i došli do svog zacrtanog cilja. Razmislite, nebo je uz vas, dajte mu šansu da vam pomogne.

Očekuje se da finansijsko stanje tokom mjeseca ne bude gore od prošlomjesečnog, što je za početak dobra stvar u ludim vremenima u kojima živimo, kada je svaki dan sve teži i teži. Moraćete da naučite da štedite, paricu po paricu, lijepo bi bilo da imate neku sigurnost ispod pokrivača, sigurno biste bili mnogo mirniji. Morate da shvatite da ne možete da gomilate velike pare, već morate da počnete od bilo čega. Početak je početak.

Dobar period za privatnike, vlasnike i suvlasnike, moguća su sklapanja novih poslova, a oni koji rade sa inostranstvom trljaće ruke više nego ikada.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
U odnosu na prošli mjesec i na ovome planu ćete imati samo poboljšanje. Jedina stvar koje biste trebali da se pripazite su neke razmirice oko bliskih vam osoba (članovi porodice, prijatelji) pošto bi sa partnerom moglo da dođe do nesuglasica, nekih loše shvaćenih poruka ili postupaka. Za to nemamo nikakav specijalan savjet, ne možemo vas savjetovati da ovaj mjesec zaobilazite sve sem partnera, pa zato ako do takvih nesuglasica dođe pokušajte razumno da popričate sa partnerom, možda vam to pomogne. Naravno, ako partner nije previše tvrdoglav i sujetan.

Moguće je da vam neko iz okoline postane na ovaj ili onaj način interesantan, da bar jedno veče legnete u krevet razmišljajući o toj osobi, ali isto tako je moguće da ćete do kraja mjeseca već i zaboraviti na tu osobu, Prolazna avantura u najavi, dešava se i najboljim. Što više vremena provodite sami sa partnerom, izlazide tamo gde nema puno ljudi, putujte ako ste u mogućnosti. Ako je moguće izbegavajte velike proslave, rođendane, svadbe, porodična okupljanja, pronađite neki izgovor da ih tokom oktobra preskočite, pa već sredinom novembra krenite da sve to nadoknađujete.

Ako ste slobodni:
Mjesec oktobar će biti karakterističan po tome što ćete lako procenjivati osobe sa kojima stupate u kontakt ili u veze, pa ćete odmah moći da vidite ko vam je naklonjen a ko nije. Sunce u dvanaestoj kući je tu da vam izoštri to čulo, da vidite ko na vas gleda sa osmijehom, a ko popreko.

Baš zbog toga ćete možda manje nego inače da posmatrate osobe suprotnog pola kao potencijalne partnere, ali kada se približite onoj pravoj osobi, e tek tada ima da poludite, u pozitivnom smislu naravno. Moguće je da se baš tokom ovog mjeseca zaljubite kao nikada do sada, a njbolji period za osvajanje suprotnog pola je druga polovina i kraj mjeseca, još ako je ta osoba u znaku ili podznaku Devica ili Jarac, onda stvarno imate šanse. Trudite se da šarmirate potencijalne partnere prvo pričom, mozgom, pa tek onda vašim spoljnim kvalitetima, za koje smo sigurni da ih imate, ali ovi unutrašnji bi trebalo da ostave veći i dugotrajniji utisak!

Zdravlje:
Šta god da se dešava u vašim životima ne dozvolite da vam brodovi potonu, da vas depresija ubija. Možda ćete imati neke nalete neraspoloženja, depresije tokom mjeseca, možda sa pravim razlogom a možda i bez njega, ali u svakom slučaju ne dozvolite sebi da vas crne misli obuzimaju a da u vama kuva zbog toga. Šta god da se dešava čuvajte svoje zdravlje, ono je bitnije od svega. Pripazite se povreda na radu, pripazite se mogućih uboda, posjekotina, ne bi valjalo da išta dospe u vaš krvotok, ništa da vas zarazi. Ko god je imao probleme sa glavoboljama, ili ne daj Bože nesvesticama ozbiljno bi morao da se pozabavi svojim problemom, ne sam već sa stručnjacima, pošto bi tokom ovog i narednog mjeseca ti problemi mogli da prerastu u nešto ozbiljnije, a to vam nikako, ali baš nikako ne bi trebalo. Dakle glavobolja je alarm, a nesvestice znak da se odmah krene kod doktora. Izbegavajte energetska pića i previše kafe u narednom periodu.

 

Srećni brojevi:
8, 12, 24, 25, 30


strelacSTRIJELAC

Posao:

Jesen je vrijeme kada smo ispucali sve godišnje odmore i krećemo punom parom u novi ciklus, a posebno za Strelčeve. Dobar mjesec je pred vama. Mjesec pun mogućnosti koje biste morali da iskoristite, bar dio njih. Ono na šta treba da obratite pažnju tokom oktobra su ulaganja svih vrsta, prvesntveno u vas. Ako treba nešto novo da naučite, da pokušate nešto što do sada niste radili, ovo je odlično vrijeme za to, a rezultati bi mogli biti iznenađujući i za vas same. Učićete brže nego ikada, sve što uradite će vam se jednostavno zakucati u mozak, a logika će to da razradi na najsitnije detalje. Ako ipak treba da uložite neke novce za poboljšanje posla, isto je dobar period, pa se ne libite, već se dobro preračunajte i uradite to što je potrebno. Sve to radite za budućnost, svaka kap znoja ili uloženi novac će se u budućnosti vratiti. Neki će da ulože više vremena, i nema razloga da budete tužni što nećete to vrijeme da provodite sa dragim osobama već radeći, učeći, boreći se, i to je isto ulaganje za vas, ulaganje za budućnost.

Ne tako dobar period će biti svima koji rade u javnim ustanovama, naročito onima koji rade sa ljudima (šalteri i slično), mogli biste da imate više konflikata tokom mjeseca i nikako ne dozvolite da upadnete u vatru, mogli biste ni krivi ni dužni da snosite posledice. Generalno, svi kojima su “sredstvo za rad” ljudi, ovaj mjesec mogu da očekuju neke probleme, a na vama je da to amortizujete u sebi, i izbacite onog trenutka kada izađete sa posla. Ne dozvolite da vas iko iznervira…

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Lijep mjesec je pred vama, ne samo što se ljubavi tiče već i druženja sa prijateljima, rodbinom. Ali, da se vratimo na ljubav, za razliku od svih ostalih, vama stvarno nema šta loše da napišemo. Ništa ne bi trebalo da vas remeti tokom narednih mjesec dana, sem onih malih razmirica koje čine deo svake ljubavne pirče. Hranite i ojačavajte vašu vezu, ali pre svega uživajte u plodovima ljubavi koji su do sada izrasli. Iznenadite partnera nekim sitnicama, nekim putovanjima, izlascima, kako je ko u mogućnosti, ali gledajte da pružite partneru lijepa iznenađenja, svideće vam se to što ćete usrećiti nekoga koga volite. Toliko, uživajte Strelci i Strelice 🙂

Ako ste slobodni:
Ako ste bacili pogled na ljubavne prognoze za zaljubljene, videćete da će njima baš da cvetaju ruže tokom cijelog mjeseca, a da vas odmah obradujemo, i vama bi trebalo da bude znatno bolje nego do sada. Prilike imate u poslovnom/školskom okruženju, otvorite oči, pogledajte ko je to ko bi mogao da vam bude suđen za naredni period. Merkur, moćni Merkur je sada tu da vas podrži (iako često zna i da vam odmogne), pa iskoristite njegov uticaj kako biste širili krug poznanika i prijatelja, vidjeli ko je to za koga biste mogli da se zavežete i skrasite. Pored ljubavi, tokom oktobra ćete biti i u mogućnosti da selektujete prijatelje, da izdvojite prave od onih lažnih, tj one koji vam stvarno trebaju od onih koji sam samo škode. Uradite to, lijepo je znati na koga uvijek možete da se oslonite, a ko je tu kraj vas samo iz svojih interesa.

U svakom slučaju, lijep mjesec, mjesec pun mogućnosti je pred vama, imate tu potrebnu energiju i privlačnost, iskoristite je na najbolji način. Budite i smiješni, i dosadni, ali na kraju ćete osvojiti onoga do koga vam je stalo.

Zdravlje:

Samo ćemo da nabrojimo čega biste trebali da se pričuvate tokom narednog perioda… Svih problema sa kičmom, neki nagli pokreti, padovi, previše sedenja, nedostatak umerene fizičke aktivnosti… Onda, ako imate običaj da češće popijete koju čašicu alkohola, gledajte da bar narednih 20-30 dana to izbacite iz upotrebe ili bar unosite u umerenim količinama. Jetra vam je ovaj mjesec kao magnet za probleme, pa ne dozvolite da je išta ugrozi. Čuvajte se prezačinjene hrane, jeste ukusnija ali bi vama na kraju mogla da bude gorkog ukusa.

Ostalo – sve bi trebalo da bude u najboljem redu. Ne računamo sezonske problemčiće, prehlade, kijavice, viruse, kojima će naročito dame biti podložne, pa zato drage dame utoplite se čim temperatura ode ispod 20-ak stepeni, podložne ste prehladama, a zašto da im dozvolite da vam smetaju kada ne morate. Zdravi bili!

 

Srećni brojevi:
7, 15, 18, 25, 29


jaracJARAC

Posao:

Po svim prognozama mjesec oktobar bi trebalo da bude najbolji tokom ove godine za Jarčeve. Period je prepun mogućnosti za vas, prepun prilika za unapređenje vaših karijera, vaših primanja. Ovo je i mjesec tokom koga morate da vjerujete i u vaše ciljeve, da se držite unapred zacrtnog plana, da uložite maksimalan trud, makar po ceni odricanja od svega ostalog. Imate šansu da uradite nešto što ste cijele godine čekali, pa uradite to.

Najbolje će proći oni koji imaju svoje privatne poslove, oni će sigurno imati veće dobitke i izgradiće bolje poslove od ostalih koji nemaju tako veliki “početni kapital”.

Ne padajte u očajanje, i svi ostali koji još uvijek nisu postali velike gazde, takođe imaju dobar mjesec pred sobom, pa čak i oni koji su trenutno nezaposleni mogu da se nadaju nekom posliću ili konačnom rješenju poslovnih pitanja.

Merkur je tu da vas štiti, Sunce gura povoljne prilike ka vama. Ostaje na vama da im se zahvalite požrtvovanim radom i trudom a za šta ćete biti nagrađeni sa nečim iz palete – pohvale, nagrade, unapređenja, novi poslovi.

Finansijski period takođe dobar, a mogao bi da bude još bolji ako tokom mjeseca krenete sa nekim novim poslovima, projektima, ugovorima. Dajte sve od sebe, iskoristite šansu!

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Ljubav bi mogla malo da sačeka pošto je ovaj mjesec predodređen za karijeru. Ali dobro, oni romantični ipak neće dozvoliti da im karijera bude sve u životu pa za njih da kažemo – prvih 10ak dana sunčani, kasnije djelimično oblačno ali bez kiše i grmljavine. Dakle u prvoj dekadi ćete da uživate u ljubavi i to je polje na kome neće biti nikakvih problema, a već promenom Merkurove putanje moguće su neke razmirice, koje ćete riješiti tolerancijom i prijatnim razgovorima. Moguće je da tih dana partnera uhvate neki izlivi ljubomore, sumnje u vašu iskrenost, možda zbog vaše poslovne odsutnosti, možda iz nekih drugih razloga. Partner ipak neće biti siguran u svoje misli pa će to da drži u sebi, a vi se potrudite da to, za šta ni ne znate da postoji, izbacite iz partnerove glave. Moglo bi da vas povrijedi to, pa ako primetite bilo kakvu promenu ponašanja vaše druge polovine, sedite, razgovarajte i izvucite iz partnera to što ga muči. I naravno, ubijedite ga da je to sve plod mašte.

Ako ste slobodni:
Provešćete i ovaj mjesec u čarima slobode. Kao što rekosmo, ovo je period za stvaranje a ne za zaljubljivanje, tako da bi se moglo desiti da neke ljubabne prilike i propustite zbog vaše karijere. Jednostavno, neke druge stvari će vas zanimati, ali i druge stvari će se oko vas odvijati tako da će ljubav ostati u nekom drugom planu. Moguća su neka nova poznanstva, neke lijepe priče i provedeno vrijeme, ali će sve ostati na tome, na neformalnom druženju.

Ne brinite se uopšte zbog toga, kako je sada vrijeme za posao, doći će i vrijeme kada nećete moći ništa da radite već ćete biti koncentrisani samo na ljubav. Do tada, uživajte u slobodi i radite ono što vam ide od ruke.

Zdravlje:

Jarčevi su poznati kao uporni ljudi, a iste osobine imaju i njihove muke i bolesti. Zbog toga, tokom cijelog mjeseca, a i dobar deo narednog, mogle bi da vas muče neke boljke kojih nikako da se otarasite. Od onih najprostijih, prehlada i kijavica pa preko bolova u kolenima, zglobovima, pa do obnavljanja nekih povreda iz ranijih perioda.

Ako se neka od ovih ili drugih boljki pojavi nemojte više da je puštate da prođe sama od sebe već se konsultujte sa ljekarima pošto oni sigurno imaju, ako ne rješenje onda veliku pomoć za vas, i uz njihovu pomoć biste veoma brzo mogli da se riješite tih sitnijih problema koji vas već duže vrijeme prate. Ako ima onih kojima zubobolje predstavljaju problem, onda ide jedan period druženja sa stomatolozima.

Radite na jačanju imuniteta kako biste se u budućnosti što manje borili sa svojim dosadnim bolestima koje nikako da prođu.

Srećni brojevi:
7, 11, 14, 16, 22


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Period pred nama će biti jako dobar da porazmislite o svim neuspjesima, ili bar stvarima koje ste htjeli da uradite a niste, u čemu je problem, zašto vam nešto nije pošlo za rukom, šta je to što je sve zakočilo. Na greškama iz prošlosti sada možete puno toga da naučite, i naravno da u budućnosti naučeno primenite.

Što se posla tiče, profitiraće svi oni čiji su poslovi bazirani daleko, oni koji su na vrijeme otišli, oni koji sarađuju sa strancima. Drugi, za sada mogu da razmišljaju da i oni napuste rodnu grudu i sreću potraže pod sjajem nekog tuđeg Sunca. Ne plašite se izazova, ako već nećete da napuštate rodnu grudu onda bar pokušajte da nađete neki posao sa strancima, da od toga profitirate.

Ovaj mjesec ćete morati da se potrudite da stvorite klanove koji će biti uz vas, pošto će vam podrška u više navrata biti i te kako potrebna. Da li da biste promovisali sebe i svoje ideje, ili da biste se odbranili od drugih klanova nije ni bitno, samo gledajte da uvijek uz sebe imate podršku.

Period od prvih 10 dana mjeseca je nepovoljniji od ostatka mjeseca, zato se trudite da sve važne stvari obavljate u periodu od 10. pa na dalje.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Mjesec pomešanih osjećanja je pred Vodolijama, naročito onim koji su u dužim vezama ili u braku. Prvih 10ak dana dosta stvari vam neće poći za rukom što se tiče komunikacije sa partnerom. Dosta nerazumevanja, suprostavljenih stavova čak i svađa oko nekih nebitnih stvari. Šta da radite – prećutite mnogo toga, često je bolje držati jezik za zubima nego reći ono što stvarno mislite. Nastojte da neke rasprave odložite za period posle 10. pošto će onda sve biti normalno, onako kako ste navikli i kako želite da bude.

Taj, veći deo mjeseca, je idealan da zakopate sve ratne sekire sa partnerom, da sve sitnice koje nisu do kraja razjašnjenje jednom za sva vremena razjasnite i da se na njih više ne vraćate. Primetićete možda i pokajanje od strane partnera zbog nekih postupaka od ranije, ali ne budite zlopamtilo već preko svega pređite sa osmijehom i zagrljajem. Kako mjesec odmiče sve ćete zaljubljeniji i srećniji biti, pa se onda bacite na uživanje u ljubavnim igricama, iznenadite partnera (naročito vi, dame) u krevetu, uradite sa partnerom nešto što do sada nikada niste ni pomislili, sve te ljubavne igrice će samo da ojačaju vašu ljubav. Izdržite 10 – uživaćete 20 dana 🙂

Ako ste slobodni:
Generalno, ovaj mjesec za veći deo slobodnjaka i nije nešto poseban, pa tako i za Vodolije. Drugima smo preporučili da rade na sebi, da se ne nerviraju i čekaju pravu osobu, pa i vi to shvatite kao prvi savjet, bez očajanja, doći će bolji periodi i za vas. Ovo će posebno da se odnosi na sve Vodolije koje su u par poslednjih mjeseci postale slobodne, koje su raskinule neku vezu, sada vam predstoji jedan period oporavka, period samovanja koji će vam, na kraju, dobro doći, pošto sa nekim stvarima treba raskrstiti i onda krenuti u novi krug.

Ostali, koji nisu u opisanoj situaciji, mogu samo da se nadaju da će u poslednjih 15-ak dana mjeseca da primete neku osobu koja bi više mogla da ih zainteresuje u budućnosti. Kada spazite tu potencijalno fatalnu osobu suzdržite se navalentnog ponašanja, komentara, čak i komplimenata, budite suzdržani, ostavite dobar utisak, a biće vremena i za akciju, sada biste mogli u startu sve da pokvarite, pošto definitivno period nije naklonjen Vagama. Samo polako i strpljivo!

Zdravlje:

Što se tiče zdravlja, tu već ne morate da brinete. Biće tu stresa tokom mjeseca koji će sigurno ostaviti traga na vaš imunitet, ali ono što bi u ovom trenutku oslabljen imunitet mogao da zakomplikuje su samo standardne jesenje bolesti, bolesti koje nas sve vrebaju tokom perioda promene klime. Virusi, prehlade, kijavice će i vama biti najveći neprijatelji tokom oktobra, pa pripremite maramice da uvijek imate pri ruci. Pomoći će vam čajevi, vitamini i odmor, što je više moguće.

Ne bi bilo loše, ako tokom ove godine niste bar jednom provjerili krvnu sliku, to uradite za prvi slobodan vikend, lijepo bilo znati da je sa vama sve u redu, a isto tako ako i nije djelovati preventivno.

Pričuvajte se mogućih povreda u predjelu koljena ili zglobova, naročito muškarci.

Srećni brojevi:
3, 9, 12, 24, 26


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe, ako ste imali težak prethodni period, znajte da je i njemu došao kraj. Ako ste tokom prošlih par mjeseci vrijedno radili, krenuli sa nekim novim poslovima ili saradnjama, već od ovog mjeseca biste mogli da uživate u plodovima vašeg posla, a ako ne odmah u budućnosti sigurno hoćete. Ovaj mjesec ćete biti znatno opušteniji, veći deo problema i stresa će ostati iza vas, pa se opustite i nastavite da gradite vaše karijere, vaše bolje sutra. Problemi sa ljudima iz poslovnog okruženja bi trebalo da su stvar prošlosti, pa se nemojte začuditi ako sada budete u dobrim odnosima i sa ljudima sa kojima nikada niste bili dobri, štoviše, možda dobijete njihovu podršku u bitnim situacijama.

Ono što bi nekima mogao da bude problem – tokom mjeseca biće više prilika kada ćete neku odgovornost morati da preuzmete na sebe, ali ne plašite se već preuzmite odgovornost i potrudite se da obećano bude i završeno.

Ovaj mjesec bi mogao da bude dobar za traženje (novog) posla, nezaposleni bi mogli da razmisle o nekom honorarnom poslu, radu na nekim manje zahtenim poslovima kojih je internet pun. Pogledajte i probajte, možda vam se posreći, pa jednog dana postanete ono što svako od nas sanja – sam svoj gazda.

Naročito dobar mjesec za sve koji se bave prodajom, pa ako ste među njima, pripremite dodatnu količinu proizvoda koje prodajete, nemojte da ostanete bez njih.

Ljubav:
Ako ste u vezi:
Oktobar je mjesec koji će imati dva lica, kako za Ribe, tako i za veći deo ostalih. Prvi, ne baš toliko srećan pošto će tokom njega dolaziti do razmirica i manjih sukoba sa partnerom, uglavnom oko manje ili više bitnih životnih pitanja a koje će da pospeši Merkur svojim retrogradnim hodom. Već drugom polovinom mjeseca svi problemi koje ste imali nestaju, a vaša emocije će raditi bolje nego ikada ulaskom Venere u znak Device.

Taj ljepši period iskoristite kako bi u partneru pronašli toliko željeni mir i sigurnost, kako bi uz partnera pregurali sve stresove i nervoze koje imate u sebi. Družite se kao prijatelji, volite se kao ljubavnici, to je recept za vas.

Kraj mjeseca je odličan za parove koji planiraju korak napred – zajednički život, vjeridba, brak, proširenje porodice, pa ako ste među njima iskoristite ovaj divan period.

Pregurajte “dečije bolesti” na početku i onda ostatak mjeseca uživajte u zasluženoj harmoniji.

Ako ste slobodni:
Vas će tokom mjeseca pogurati snaga Venere koja boravi u znaku Device, pa se potrudite da tu snagu pametno iskoristite. Bićete privlačniji nego ikada, komunikativniji, zanimljiviji. Ostavljaćete dobar utisak na suprotan pol, pa se sada nametnite onome sa kim biste voleli da provedete naredni period.

Veze sklopljene tokom početka oktobra možda i neće biti idealne, zato bi savjet bio da nekoga zavodite i zavodite, a tek od sredine mjeseca da mu se predate ili je osvojite. Ta početna harmonija je jako bitna, a iako ste ovaj mjesec i više nego harizmatični, sama veza bi mogla da upadne u nenadanu krizu ako se osnuje u toku prvog dijela oktobra, pa zato odlažite što duže možete.

Budite samouvjereni, dobro procenite svoj “plen” i ulovite ga, došlo je vrijeme za to!

Zdravlje:

Naredni period je idealan da poboljšate imunitet i svoje zdravstveno stanje generalno. Imate podršku Merkura i samog Sunca koji su tu da vam pomognu kako na fizičkom tako i na psihičkom planu. Ako ste tokom prethodih par mjeseci imali epizode depresije, straha, treme, sada bi to trebalo znatno da se umanji ili čak da vas napusti, isto tako i svi problemi nastali zbog stresa bi znatno trebalo da se umanje.

Trudite se da što više radite na svom zdravlju, kako umerenim fizičkim vežbama, tako i pravilnom i što je važno redovnom ishranom, pa ib rezultat mogao da bude dobar imunitet za zimski period.

Pripazite se unosa preterane količine hrane, naročito one brze i slatkiša i ne dozvolite sebi da nazebete pošto bi to moglo da pokrene preterane kijavice, curenja nosa i da otvori kapiju nekim virusima kojih će u narednom periodu biti puno.

Proradite na vašem zdravlju, isplatiće vam se.

Srećni brojevi:
5, 11, 16, 22, 27


Mjesečni horoskop za oktobar pripremio astrološki tim MesecniHoroskop.com!
Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!