Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2019.

Mjesečni horoskop za oktobar 2019.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec septembar 2019. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Venera na početku oktobra pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere. Nailazićete na nesuglasice sa nadređenima, ometaće vas okolnosti kojima nećete uspevati da se prilagodite na poslu i bićete skloni aferama u odnosima sa kolegama. Izbegavajte da mešate posao sa emocijama i simpatijama jer vam to može doneti negativne posledice. Pluton kreće direktno 3. oktobra i Merkur ulazi u znak Škorpiona. Počećete da više pažnje usmeravate na poboljšanje platnog prometa i imaćete bolji osećaj za finansijske tokove, što će vam popraviti finansijsko stanje. Mars će ući u znak Vage i vaše polje partnerstva i javnosti 4. oktobra. Kako je Mars u Vagi slab i u izgonu, doneće vam veće izazove na ovim poljima. U odnosima sa poslovnim partnerima nailazićete na teškoće, a moguće su i pravne teškoće jer ćete biti na udaru inspekcija koje će tražiti nepravilnosti u vašem poslovanju. Kvadrat Sunca sa Saturnom vam može doneti pravne i finansijske teškoće kada je reč o velikim i dugoročnim poslovima kao što su građevinski radovi.
Venera će 8. oktobra ući u znak Škorpiona i praviće opoziciju sa Uranom. Kako su i Venera i Uran u znacima gde se ne osećaju i gde su pod teretom, to će se nepovoljno odraziti na vaš tok novca. Izbegavajte da se zadužujete i da ulazite u kredite. Sredinom oktobra će Merkur praviti sekstil sa Saturnom i omogućiće vam da poboljšate svoje prihode ostvarenjem jednog plana koji će vam doneti stabilnije poslovanje. Oslonite se na intuiciju u rešavanju prioritetnih i komplikovanijih radnih zadataka. U trećoj dekadi oktobra skladni aspekti Venere sa Saturnom, Neptunom i Plutonom doneće vam nove dobitke. Pazite se kvadrata Marsa sa Saturnom jer će vam doneti zastoje u razvoju jednog važnog projekta i gubitke.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da dobiju stalno zaposlenje u državnoj firmi ili u oblastima građevinarstva i industrije. Pružiće im se prilika i za honorarni posao u oblastima javnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Plutonom na početku oktobra i bićete skloni da uđete u aferu koja bi vam donela niz teškoća u odnosima sa voljenom osobom. Vaš partner će ispoljavati ljubomoru. Kod oboje će strasti biti pojačane i nećete moći da sve to kontrolišete. Potrudite se da izbegavate svađe, sukobe i neprijatne scene .
Venera će od 8. oktobra prilaziti kroz znak Škorpiona što će pojačati vašu posesivnost i nepoverenje. Venera će u trećoj dekadi oktobra praviti skladne aspekte koji će vam pomoći da izgladite nesuglasice sa voljenom osobom i da dovedete vaš odnos u bolje stanje. Pokazaćete više interesovanja za potrebe voljene osobe i više vremena ćete provoditi zajedno.

Ako ste slobodni:

Početak oktobra će vas činiti sklonim da uđete u aferu sa osobom koja nije slobodna. Vaša strastvenost će biti pojačana i teško ćete moći da to kontrolišete, što će vas uvlačiti u razne neprijatne situacije. Osoba sa kojom budete imali aferu će biti ljubomorna i sklona da pravi scene. Ubrzo ćete odustati od ove veze i u drugoj polovini oktobra ćete upoznati osobu koja će vam se na prvi pogled dopasti i sa kojom ćete do kraja meseca ostvariti blizak emotivni kontakt. Ući ćete u novu vezu.
Stariji Ovnovi će se zaljubiti u osobu koja im u mnogo čemu odgovara kao emotivni partner ali je komplikovanog karaktera. Vi volite sve brzo i jednostavno, pa će vam zahtevna priroda druge osobe otežavati da započnete vezu.

Zdravlje:

Vaš imuni sistem će se pojačati ali će vam fizička kondicija biti u padu, pa je važno da poradite na njenom poboljšanju. Potrebne su vam svakodnevne fizičke aktivnosti. Ako budete previše pasivni i inertni, postaćete naglašeno nervno napeti i osetljivi na stres. U tom slučaju ćete imati psihosomatske tegobe. Moguće su smetnje urološkog tipa.
Vaša ishrana bi trebalo da uključuje namirnice koje u sebi sadrže vlakna radi lakše probave. Sočivo, grašak, brokoli i banane su vam pogodni za svakodnevnu ishranu. Razne semenke, na primer, suncokret, bundeva, čia-seme, heljda i lan, doprineće jačanju vašeg imuniteta. Izbegavajte alkoholna i gazirana pića, kao i brzu hranu. Potreban vam je A vitamin.

Srećni brojevi:

5, 11, 18, 23, 26


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Merkur ulazi u znak Škorpiona 3. oktobra i donosi vam mogućnost pokretanja novih planova u oblasti javnih delatnosti. Sa poslovnim partnerima ćete imati česte sastanke u vezi pokretanja zajedničkih projekata. Sastanci neće biti laki i zahtevaće od vas spremnost na kompromis. Do sredine meseca ćete uspeti da se usaglasite i pokrenete nove projekte kao i da sklopite nove ugovore koji će vam doneti dobitke. Mars će ući u znak Vage 4. oktobra i zahtevaće od vas da se posvetite poboljšanju usluga koje pružate, kao i rešavanju odnosa sa radnim kolegama koji će postati otežani. Od vas će ovo zahtevati dosta strpljenja. Nailazićete na zahtevne klijente koji će vas prilično iscrpljivati. Venera će 8. oktobra ući u znak Škorpiona odakle će 13. U mesecu praviti opoziciju sa Uranom. Oko jednog zajedničkog projekta nećete moći da se složite sa jednim poslovnim partnerom. Problemi će nastati oko finansirana. Zbog toga ćete biti primorani da odustanete od tog projekta. Uspeh ćete ostvariti na polju poslovne saradnje i u platnom prometu u drugoj dekadi oktobra.
Venera će u trećoj dekadi oktobra praviti sekstil sa Saturnom i Plutonom i trigon sa Neptunom. Ostvarićete uspešnu saradnju sa inostranim partnerima, kao i sa obrazovnim institucijama i izdavačkim kućama. Bićete u mogućnosti da ostvarite uspeh na polju javnosti i da poboljšate vaše radne sposobnosti kroz neki vid stručne specijalizacije ili odlaskom na razne seminare. Budite pažljivi 27. oktobra kada će Mars praviti kvadrat sa Saturnom. Ako se bavite uvozom ili trgovinom robe iz inostranstva, mogući su zastoji koji vam mogu naneti štetu i gubitke. Merkur će krenuti retrogradno 31. oktobra i dovešće do otežanog odvijanja zajedničkih projekata. Na finansijskom polju imaćete stabilno stanje.
Nezaposleni Bikovi će imati najviše mogućnosti za novo zaposlenje u oblastima industrije, saobraćaja i trgovine. Honorarni posao možete dobiti u oblastima marketinga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi u znak Vage i donosi vam više mogućnosti da vašu vezu poboljšate kroz zajedničke izlaske i nove dogovore. Kako ćete i vi i vaš partner biti opterećeni brojnim obavezama, biće vam teže da se oko toga uskladite ali to neće izazivati dodatne probleme u vašem odnosu. Bićete spremni da izađete u susret partneru.
Druga polovina oktobra će vam doneti više mogućnosti da ostvarite bar jedan važan zajednički cilj i da uneste više zabave i radosti u vašu emotivnu vezu. Prijalo bi vam da iskoristite jedan vikend da otputujete sa partnerom na mesto gde možete da se opustite i uživate u zajedničkom provodu bez ikakvih smetnji. Nešto što ste ranije obećali vreme je da ispunite.

Ako ste slobodni:

Očekujte više zabave i izlazaka gde ćete upoznati nove ljude. Izdvojiće se jedna osoba koja će vam pružati pažnju i naklonost ali vam neće delovati dovoljno privlačno da biste se upustili u nešto bliže na emotivnom polju. Kako neće biti boljih prilika, počećete da izlazite in da više vremena provodite zajedno. Moglo bi da dođe i do intimnih odnosa ali nećete biti spremni za ulazak u vezu. Krajem meseca će se pojaviti neko s kim ste već bili u vezi i poželećete da obnovite odnos.
Stariji Bikovi će biti snalažljivi u pristupu osobi sa kojom žele da započnu emotivnu vezu. Obratićete pažnju na sve što je potrebno, posebno na ono što vašu simpatiju privlači. Pokazaćete vaše kvalitete i do kraja meseca ćete biti u vezi.

Zdravlje:

Mars ulazi u znak Vage i vaše polje zdravlja. Kako je Mars ovde slab, doći će do pada vašeg imuniteta. Potrebno vam je da se više krećete kako biste poboljšali fizičku kondiciju. Smetnje su moguće u vezi bubrega ili jetre. Druga polovina oktobra vam donosi poboljšanje. Izbegavajte promaju i duži boravak u prostorijama koje su vlažne i mračne.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži što više povrća koje možete kuvati u vidu raznih čorbi, sa dodatkom mesa. Svakodnevno možete da uzimate šargarepu, krompir, kupus i sočivo. Od voća će vam odgovarati jabuke, suve smokve i ananas. Orasi i leblebija, masline i sir možete češće konzumirati, kao i ribu. Umanjite unos suhomesnatih proizvoda i gaziranog pića.

Srećni brojevi:

7, 16, 19, 22, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom, što vas upozorava da izbegavate finansijske mahinacije jer vam mogu naneti štetu i gubitke. Nailazićete na teškoće ako se bavite investicijama, osiguranjem, prosvetom i oblastima zabave. Merkur će 3. oktobra ući u znak Škorpiona i vaše polje usluga. Doneće vam nove mogućnosti za unapređenje vaših usluga, bolje kontakte sa klijentima i bolju saradnju sa radnim kolegama. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite oblastima zdravstva ili finansijama. Budite pažljivi jer vam opozicija Merkura sa Uranom može doneti nepredviđene teškoće u vidu zamki konkurencije ili nečijeg pokušaja da se kroz spletke probije ispred vas i dobije nezasluženu korist na vašu štetu. Venera će ući u znak Škorpiona 8. oktobra i primoraće vas da poradite na reorganizaciji i poboljšanju vaših usluga, kao i načina rada. Biće neophodno i da se prilagodite vašem radnom timu i kolegama. Konkurencija će biti jaka i ometaće vas u postizanju ciljeva. Veći ceo vremena ćete potrošiti u traganju za načinima da prestignete konkurenciju.
U drugoj dekadi oktobra Sunce će praviti sekstil sa Jupiterom i kvadrat sa Plutonom. Postići ćete uspeh na polju javnosti i vaša popularnost će biti u porastu. S druge strane, nailazićete na finansijske teškoće ker će novac koji očekujete kasniti, a moguće su i finansijske teškoće druge vrste. Merkur će praviti trigon sa Neptunom i pomoći će vam da uz dobro isplanirane akcije i dobar osećaj za potrebe tržišta dođete do očekivanih dobitaka. U trećoj dekadi oktobra će Venera praviti skladne aspekte sa Saturnom, Neptunom i Plutonom, što će vam doneti dobitke kroz saradnju sa medijima, kroz kreativne projekte i ako se bavite građevinarstvom, proizvodnjom lekova i hemijskih proizvoda ili ekonomijom.
Nezaposleni Blizanci će imati najviše mogućnosti da se zaposle u oblastima informacija, raznim medijskim redakcijama, izdavačkim kućama i u trgovačkim lancima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će u prvoj dekadi oktobra praviti sekstil sa Jupiterom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Uživaćete u prijatnim zajedničkim trenucima uz voljenu osobu. Osmislićete veliki broj zabavnih i kreativnih aktivnosti koje će vas oboje ispuniti lepim emocijama i vaša veza će biti puna sklada i radosti. Jedno drugome ćete pružati motivaciju i inspiraciju.
Oktobar vam je u celini povoljan mesec na emotivnom polju. Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i bićete od podrške tamo gde to bude potrebno. Poboljšaćete komunikaciju sa partnerom i vodićete razgovore o zajedničkim željama, planovima i ciljevima. Oko najvećeg dela svega toga ćete se složiti i zajedničkim snagama ćete krenuti u ostvarenje.

Ako ste slobodni:

Prva dekada oktobra vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas zainteresovati svojim znanjem, lepotom, stavom i optimističkim, vedrim i avanturističkim duhom. Otkrićete kako delite mnogo zajedničkih interesovanja i da imate slične poglede na život i slične ciljeve. Spojiće vas zajednički rad od javnog interesa. Prvo ćete razmenjivati ideje i rešenja, a nakon toga će doći do obostrane zaljubljenosti i počećete da razmenjujete i emocije. Do kraja meseca ćete započeti vezu.
Stariji Blizanci će pokazati veliku snalažljivost i optimizam u zavođenju osobe koja im se dopada. Vaša simpatija neće znati šta je snašlo, a već će pasti na vaš šarm. Veza u koju uđete pokazaće se kao pun pogodak i biće skladna.

Zdravlje:

Vaš imunitete će biti pojačan ali vam se savetuje da budete fizički aktivni i da izbegavate duži boravak na vlažnom i hladnijem vremenu, naročito kada je kišno i vetrovito. Biće vam osetljiv urološki trakt gde su moguće lakše upale ali i bakterijska infekcija. Moguća je i pojava hemoroida. U drugoj polovini oktobra moguća je lakša i prolazna prehlada.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje u sebi sadrže antioksidanse za izbacivanje štetnih materija iz organizma. Jedite što više kuvanog povrća, kao mahunarke. Spanać, sočivo, pasulj i boranija će vam prijati u svakodnevnoj ishrani. Za dodatak koristite morske alge. Jedite voće i uzimajte više tečnosti i B vitamina.

Srećni brojevi:

8, 13, 17, 20, 24


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera na početku oktobra pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju javnosti. Doći će do teškoća u odnosima sa jednim poslovnim partnerom što će usporiti tok zajedničkog projekta, pa će neki važni rokovi biti prekoračeni. To će vas finansijski oštetiti. Merkur će 3. oktobra ući u znak Škorpiona. Imaćete niz dobrih ideja kako da ostvarite uspeh kroz pokretanje jednog projekta koji će angažovati vašu kreativnost. Uspeh vas očekuje i na poljima prosvete, zabave, estrade, u radu sa decom i mladima, kao i u oblastima zdravstva. Mars će ući u znak Vage 5. oktobra. Vaši nadređeni će početi da vas pritiskaju u vezi rokova, a okolnosti na koje ćete nailaziti će vas usporavati u radu, pa će doći do kašnjenja. To će vas činiti napetim. Na teškoće ćete nailaziti i u oblastima javnosti i trgovine. Doći će do prekida jednog saradničkog odn osa zbog razilaska u interesima. Venera će ući u znak Škorpiona 8. oktobra i doneće vam nove izazove na polju kreativnih poslova i zabave. Bićete suočeni sa raznim spletkama od strane konkurencije.
Druga dekada oktobra vam donosi poboljšanja na polju usluga. Imaćete bolji kontakt sa vašim klijentima i mušterijama. Vaša popularnost u javnosti će biti u porastu. Ako imate saradnju sa inostranim partnerima, ostvarićete bolji promet roba i usluga, što će uvećati vaše finansijsko stanje. Od 27. oktobra budite pažljivi jer će Mars praviti kvadrat sa Saturnom, a Venera opoziciju sa Uranom. To će vam doneti niz teškoća u odnosima sa poslovnim partnerima, u dovršavanju prioritetnih obaveza i u odnosima sa saradnicima. Kašnjenja u rokovima naneće vam gubitke. Izbegavajte finansijske mahinacije. Merkur će 31. oktobra krenuti retrogradno, što će vas usporiti na poljima prosvete i zabave.
Nezaposleni Rakovi će imati šanse da dobiju novo zaposlenje u oblastima trgovine, zdravstva i u javnom sektoru. Honorarno zaposlenje vas očekuje u oblasti ugostiteljstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će praviti kvadrat sa Plutonom na početku oktobra i doneće vam velike nesuglasice sa voljenom osobom i članovima porodice. Bićete tvrdoglavi i držaćete se čvrsto vaših odluka i principa. Nećete slušati predloge i sugestije vaših najbližih i insistiraćete da se poštuje vaš smisao za red u kući. To će dovesti do toga da će svako raditi po svom.
Poboljšanje vas očekuje u trećoj dekadi oktobra kada ćete biti popustljivi ali samo kratko. 27. u mesecu će Mars praviti kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem ljubavi. Nerešene nesuglasice od ranije će kulminirati i dovešće do ozbiljnih sukoba sa partnerom što može ozbiljno narušiti vaše odnose. Potrudite se da preduzmete nešto da to ublažite.

Ako ste slobodni:

Početkom oktobra upoznaćete osobu koja će vas privući i u koju ćete se strastveno zaljubiti. Počećete da se viđate svakodnevno i vrlo brzo ćete postati intimni. Ubrzo ćete shvatiti kako vaš novi partner nije prava osoba za vas jer će početi da vas kontroliše, da vam pravi ljubomorne scene, da se ponaša posesivno. Vaš odnos će za kratko vreme postati problematičan, da bi krajem meseca došlo do velikih neprijatnosti i sukoba, zbog čega ćete raskinuti ovu vezu.
Nešto stariji Rakovi će pokušati da ostvare vezu sa osobom koja ih bukvalno proganja proteklih meseci i koja im poklanja iskrenu pažnju. Ubrzo ćete uvideti da se radi o prilično napornoj osobi koja vam ne prija. Prekinućete taj odnos.

Zdravlje:

Oktobar vam je povoljan što se tiče zdravlja. Vaš imunitet će biti pojačan i zdravlje će vam u celosti biti stabilno. Bićete motivisani da se više krećete i da se bavite sportom i rekreacijom. Manje i prolazne smetnje su moguće u vidu variranje krvnog pritiska i povremenih glavobolja, posebno kada se događa nagla promena vremenskih prilika.
Ishrana bi trebalo da vam sadrži kalorične namirnice. Ribu jedite bar tri puta nedeljno, a isto tako možete jesti i meso, uglavnom piletinu i to kuvanu. Izbegavajte pečeno meso i ono na roštilju. Uzimajte što više povrća i mahunarki. Pasulj, grašak i sočivo su vam nabolji izbor. Od voća jedite jabuke i kruške. Sireve i mlečne proizvode jedite umereno.

Srećni brojevi:

7, 12, 19, 22, 26


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera koja vlada vašim poljem posla praviće na početku oktobra kvadrat sa Plutonom i dovešće do prekida pregovora u novim ponudama na polju usluga zbog neslaganja druge strane u pregovorima, kao i zbog nedostatka finansija. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite trgovinom energentima i transportom robe. Merkur 3. Oktobra ulazi u znak Škorpiona i donosi vam bolju organizaciju u završnim fazama aktuelnih radnih zadataka, pa će vam biti lakše da sve što je neophodno dovršavate u predviđenom roku. Mars će ući 4. oktobra u znak Vage i doneće vam nove izazove u pregovorima koje ćete započeti kako biste pokrenuli projekat koji planirate duže vremena, a koji bi trebao da vam donese značajne dobitke. Neočekivane teškoće će iskrsnuti na samom početku i vaše ideje neće biti prihvaćene. Moraćete da razradite drugačiji pristup i taktiku, kao i da menjate nešto u vašoj ponudi. Venera će 8. oktobra ući u znak Škorpiona i doneće vam teškoće ako se bavite oblastima proizvodnje i trgovine kozmetičkim proizvodima. Dobićete kraće rokove za dovršavanje zadataka.
Druga dekada oktobra doneće vam uspeh u poslovima koji su povezani sa kreativnim oblastima, dizajnom, sportom, zabavom i prosvetom. Stabilno poslovanje vas očekuje ako se bavite završnim radovima u građevinarstvu i zanatskim delatnostima. Imaćete dobar osećaj kako da rukujete prihodima i rashodima, što će poboljšati vaš platni promet i finansijsko stanje. Krajem oktobra, Mars će praviti kvadrat sa Saturnom, što će dovesti do nezadovoljstva klijenata vašim uslugama. Ovo posebno važi za prevoznike, trgovce i servisere. Opozicija Sunca sa Uranom dovešće do neslaganja sa nadređenima i to vam može doneti i otkaz ako se ne prilagodite njihovim zahtevima.
Nezaposleni Lavovi će imati sreće u nalaženju zaposlenja, posebno u oblastima menadžmenta, turizma, konsaltinga i u IT sektoru. Stalan posao možete dobiti u svojoj struci.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Opozicija Merkura sa Uranom u prvoj dekadi oktobra doneće vam niz nesporazuma sa partnerom. Oboje ćete imati potpuno različite ideje o tome kako želite da se vaš odnos odvija i kako da provodite zajedničko vreme. Ovo će izazivati brojne prepirke i rasprave koje će samo da pojačavaju napetost. Neophodno je da nađete zajednički prihvatljivo rešenje.
Druga polovina oktobra vam donosi mogućnost da se usaglasite oko najvažnijeg i da umanjite napetosti. Bar jedan vaš predlog će biti prihvaćen od strane vašeg partnera. Pokazaćete više inicijative oko zajedničkih izlazaka. Potrudićete se da što više razgovarate o međusobnim potrebama i željama. Uz samo malo dobre volje postići ćete željeni sklad u odnosu.

Ako ste slobodni:

Postoji nekoliko osoba o kojima razmišljate. Dve se sviđaju vama, a treća pokušava da vas osvoji, mada vam ne deluje dovoljno privlačno. Kako ste postavili malo više kriterijume nego što je to realno, biće vam teško da odlučite sa kojom biste pokušali da ostvarite vezu. Izabraćete osobu koja je vedrog, optimističkog duha i koja voli da putuje, stiče nova iskustva i ima zanimljive ideje. Nećete se razočarati. Emocije će biti obostrane i ubrzo ćete započeti skladnu vezu.
Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu koja je visoko obrazovana i koja dolazi iz inostranstva. Zainteresovaćete se jedno za drugo i otkrićete kako ste sličnih interesovanja. Zaljubićete se i ubrzo ćete ući u vezu. Šanse da veza potraje su velike.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti stabilnog zdravlja ali vam je neophodno da se više krećete i da nalazite dovoljno vremena za fizičke aktivnosti. Dobro bi vam došlo da dva puta nedeljno imate nekakav vid rekreativnih aktivnosti. Koristilo bi vam vežbanje u teretani. Manje i prolazne smetnje možete imati u predelu disajnih puteva u vidu lakše prehlade.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od što više mešanog povrća koje možete jesti presno ili kuvano. Posebno će vam prijati spanać, cvekla, krompir, brokoli i celer. Prijaće vam semenke od suncokreta, indijski orah, leblebija, kuvana heljda i integralni pirinač. Meso jedite umereno. Od voća uzimajte urme i sušene smokve. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

3, 7, 10, 16, 21djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom, što će nepovoljno uticati na vaše finansije. Izbegavajte nova ulaganja i bilo kakv vid mahinacija jer bi vam to moglo naneti štetu i gubitke. Previranja na berzi vam mogu poremetiti planove. Merkur će 3. oktobra ući u znak Škorpiona i doneće vam mogućnosti da započnete sa novim poslovnim pregovorima i sastancima gde ćete imati dosta dobre šanse da ostvarite uspešne sporazume i da vaše poslovne prezentacije dovedu do zaključivanja novih poslovnih projekata. Kako će Merkur praviti opoziciju sa Uranom, budite pažljivi u poslovima vezanim za oblasti saobraćaja jer ćete na tom polju imati nepredviđene teškoće. Jedna vaša ideja neće naići na dobar prijem kod vaših nadređenih. Mars će 4. oktobra ući u znak Vage i doneće vam nove izazove ali i teškoće na polju novca, jer je Mars u Vagi u izgonu. Najviše se čuvajte rizičnih investicija. Venera će 8. oktobra ući u znak Škorpiona i otežaće vam pregovore sa finansijerima, posebno bankama koje daju kredite. Vaš plan će u jednom delu biti odbijen.
Druga dekada oktobra vam donosi mogućnosti da na vreme obavite važne radne zadatke i da postignete sve rokove, bez ijednog kašnjenje. Imaćete uspeha ako se bavite oblastima prosvete, zabave, ugostiteljstva i javnosti. Imaćete dobar osećaj za ono što traže vaši klijenti, pa ćete imati uspeha i ako se bavite odnosima sa javnošću ili konsaltingom. U trećoj dekadi oktobra povoljni aspekti Venere će vam omogućiti uspeh u pregovorima oko početka novih projekata, naročito onih koji su postavljeni na dugoročnoj osnovi. Budite pažljivi zbog kvadrata koji će Mars praviti sa Saturnom. Svaki nepromišljeni potez i upuštanje u finansijske mahinacije vam može naneti ozbiljnu štetu. Doći će do otežane razmene informacija.
Nezaposlene Device će uspeti da dobiju novi posao u oblastima trgovine ali će već na početku imati teškoća da se uklope u traženi način rada.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ceo oktobar vam je povoljno postavljen na polju ljubavi. Manje nesuglasice su moguće samo u vezi prolaznih sitnica. Na primer kada bude potrebno doneti neku zajedničku odluku oko nekog izlaska ili načina kako ćete ostvariti poneki zajednički plan. Potrebno je da što više tema otvorite u vezi poboljšanja vaše komunikacije i vašeg odnosa uopšte.
Najviše vremena ćete provoditi sa partnerom kod kuće i bićete u prilici da nešto učinite u smislu poboljšanja izgleda životnog prostora. Dogovorićete se o kupovini novog nameštaja ili nekih potrebnih stvari za domaćinstvo. Poboljšaćete porodične odnose. Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i vaših najbližih, što će pojačati vašu bliskost.

Ako ste slobodni:

Očekuje vas uzbudljiv mesec na emotivnom polju. Imaćete više prilike za ulazak u novu emotivnu vezu. Vama će biti potreban neko ko vam deluje stabilno i s kim biste mogli da imate ozbiljnu vezu na duže staze. Odabraćete nekoga ko će vam davati utisak stabilne osobe. Ubrzo nakon ulaska u vezu pokazaće se da se radi o nekome ko je previše jednostran, naporan ali i promenljivog, nestabilnog karaktera. Nakon niza neslaganja i jedne velike svađe raskinućete vezu.
Nešto starije Device naći će se u centru pažnje osobe kojoj se dopadaju. Mada ćete u početku biti suzdržani, na kraju ćete se odlučiti da pristanete na izlazak. Ustanovićete da između vas dvoje postoje razlike koje neće dovesti do ulaska u vezu.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti stabilno većim delom oktobra ali pod uslovom da se više krećete i da izbegavate preterivanje u zadovoljstvima. Potreban vam je i odmor, a ne samo nepregledni niz aktivnosti. U protivnom ćete se osećati iscrpljeno. Pred kraj oktobra pripazite jer će vas kvadrat Marsa sa Saturnom činiti sklonim povredama i bolovima u leđima.
Potrebno je da ishranu pojačate kaloričnim namirnicama koje sadrže meso ili ribu, kao i pasulj, sočivo, grašak, brokoli, celer i masline, jer će to doprineti boljem imunitetu vašeg organizma. Od voća jedite jabuke, suvo grožđe i mango. Mlečne proizvode jedite umereno, nabolje u kombinaciji sa raženim pahuljicama. Izbegavajte brzu hranu i slatkiše.

Srećni brojevi:

4, 9, 16, 18, 22


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i prouzrokovaće vam teškoće u postizanju prioritetnih rokova zbog poremećaja u finansijskim tokovima. Ako se bavite trgovinom ili industrijom, nećete uspevati da se prilagodite previranjima na tržištu i to će vas usporiti u ostvarivanju planiranih ciljeva. Merkur će ući u znak Škorpiona 3. oktobra, što će vas usmeriti na bolju organizaciju i planiranje finansijskog dela vašeg poslovanja. Počećete da racionalnije raspoređujete prihode i rashode i da investirate u ono što će vam sigurno doneti očekivane dobitke. Već na početku planiranja ćete morati da se suočite sa nekim pogrešnim potezima od ranije i da napravite reorganizaciju, što će zahtevati dosta napora i vremena. Mars će ući u vaš znak 4. oktobra i pojačaće vašu potrebu da ističete svoj autoritet ali vam to može doneti više smetnji nego što će vam koristiti. Bićete skloni da uzimate na sebe više obaveza nego što možete da realno odradite. Venera će 8. oktobra ući u znak Škorpiona i zahtevaće dosta pažnje u rešavanju finansijskih obaveza.
Druga dekada oktobra vam donosi uspeh u pregovorima oko svega što je povezano sa sektorom komunikacija, izdavaštva, turizma i obrazovanja. Imaćete dobar osećaj kako da plasirate neke nove usluge koje će proširiti vašu ponudu na tržištu. Uspećete da postignete sve važne rokove. Na teškoće ćete nailaziti u vezi platnog prometa. Jedan plan ćete morati da pomerite zbog nedostatka sredstava. Mars će 27. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom. Vaša potreba da po svaku cenu isterate svoje u jednom delu rada na dugoročnom projektu doneće vam zastoje i neslaganje sa kooperantima i nadređenima. Merkur će 31. oktobra krenuti retrogradno i to će se nepovoljno odraziti na vaše finansijsko stanje.
Nezaposlene Vage će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima komunikacija, u javnom sektoru, kao i u svemu što ima veze sa obrazovanjem.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi i braka ulazi u vaš znak 4. oktobra i donosi vam više pažnje od strane voljene osobe. Potrudite se da uzvratite pažnju koja će vam biti pružena i pokažite zahvalnost vašem partneru. Biće mu potrebna podrška sa vaše strane jer će se osećati nesigurno u vezi donošenja nekih odluka. Budite otvoreni na razgovore o raznim temama.
Druga polovina oktobra vam je povoljna za romantične izlaske udvoje. Bićete spremni da partneru ispunite jednu želju. Krajem meseca će Mars praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam ozbiljne nesuglasice oko važnih zajedničkih ciljeva i u vezi dogovora oko porodičnih obaveza. Ovo bi moglo da vam prilično iskomplikuje odnose.

Ako ste slobodni:

Jedna osoba će početi da vam upućuje jasne signale da joj se dopadate. Bićete zainteresovani i počećete da se viđate i izlazite. Zabava će vam u početku prijati, kao i pažnja koju ćete dobijati od vaše nove simpatije. Lako i brzo ćete ući u intimne odnose, a nakon toga će početi da se javljaju i osećanja. Jedino će vam smetati što se vaša nova ljubav neće odvajati od vas i što će pokazivati preteranu posesivnost. To bi vas moglo naterati da se predomislite i prekinete vezu.
Starije Vage će biti naglašeno emotivne i strastvene ali će morati više da se potrude kako bi privukle pažnju osobe u koju su duže vreme zaljubljene. Vaši napori će uroditi plodom ali ćete morati da se prilagođavate zahtevima vaše simpatije.

Zdravlje:

Bićete uglavnom dobrog zdravlja, osim što će Vage koje su sklone alergijama imati manje i prolazne smetnje. Potrebno vam je da se više krećete kako biste poboljšali cirkulaciju koja će vam generalno biti slabija, posebno u predelu stopala. Moguće su i povremene smetnje meteoropatskog tipa, u periodima nagle promene vremenskih prilika.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži proteine i gradivne materije. Češće nego obično biste trebali da jedete ribu, posebno morsku, mada može i rečna da dođe u obzir. Morski plodovi, lignje, alge bi vam isto odgovarale u ishrani. Od povrća su vam potrebni spanać i brokoli, a od voća avokado, kivi i pomorandža. Izbegavajte alkoholna pića. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

4, 11, 15, 18, 23


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Uranom i doneće vam neočekivane teškoće u pregovorima sa drugom stranom oko nečega što niste imali u vidu u svojoj ponudi. Pluton kreće direktno i Merkur ulazi u vaš znak 3. oktobra. Postaće vam lakše da se organizujete u radu na velikim projektima koji zahtevaju obimno finansiranje i donose veliki obrt. Vaša sposobnost da budete prodorni u donošenju važnih zaključaka i u rešavanju prioritetnih problema će doći do pojačanog izražaja i omogućiće vam da se probijete i istaknete vašu stručnost i autoritet. Pre toga ćete biti suočeni sa neslaganjima oko vaših akcija i stavova od strane jednog poslovnog partnera, što može dovesti i do prekida saradnje. Vi ćete način da postignete dogovor i sprečite dalje komplikacije. Mars ulazi u znak Vage 4. oktobra, što vas upozorava da obratite pažnju na osobe koje bi mogle da vam spletkare iza leđa. Imate jednog tajnog neprijatelja koji vam može naneti štetu i gubitke. Venera ulazi u vaš znak 8. oktobra i donosi vam neočekivana neslaganja sa poslovnim partnerima.
Druga dekada oktobra će vam doneti povoljne mogućnosti da uvećate vaše finansijsko stanje kroz sklapanje dugoročnih sporazuma. Imaćete uspeha u poslovnim pregovorima i prezentacijama, u oblastima saobraćaja, komunikacija, trgovine, industrije, zabave, prosvete i u kreativnim oblastima. U donošenju važnih odluka oslonite se na svoju intuiciju jer ćete imati dobar osećaj koji potez da povučete. Mars će 27. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom, što će prouzrokovati zastoje u dogovorima oko jednog velikog i važnog projekta. Naići ćete na velika neslaganja druge strane. Uzrok je u glasinama koje vam je podmetnula konkurencija. Merkur će 31. oktobra krenuti retrogradno. Usporiće vas u planiranju i organizovanju.
Nezaposleni Škorpioni će uspeti da se probiju u polju kreativnih poslova, što im može doneti zaposlenje u oblastima dizajna i zabave. Imaćete više sreće i na polju komunikacija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Plutonom na početku oktobra izazvaće ozbiljne konflikte sa voljenom osobom zbog tajni koje ste skrivali, a koje će izaći na videlo. To bi moglo dovesti do teže rešivih problema u odnosu. Biće neophodno da date sve od sebe kako biste ispravili svoju grešku i vratili partnerovo poverenje. Ulazak Venere u vaš znak doneće vam ljubomoru.
Uspećete da poboljšate odnos sa voljenom osobom tek od treće dekade oktobra zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. Vodićete duge i ozbiljne razgovore o tome kako da prevaziđete krizu u kojoj ste se našli na polju emocija. Uspećete da postignete dogovor. Venerin trigon sa Neptunom i sekstil sa Plutonom doneće vam bolji osećaj za potrebe vašeg partnera.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koja nije slobodna i razmišljaćete kako da je preotmete od osobe sa kojom je u vezi. Osećaćete ljubomoru i smišljaćete spletke. Otvoreno ćete pokušavati da privučete pažnju vaše simpatije tako što ćete se koristiti njenim slabostima, o kojima ćete se prethodno dobro informisati. Kada se konačno uverite da nemate šanse kod te osobe, odustaćete. U trećoj dekadi oktobra ćete upoznati osobu koja će vas privući i kojoj ćete i vi biti privlačni. Moguća je veza.
Stariji Škorpioni će biti nezadovoljni svojim emotivnim životom i osobom sa kojom pokušavaju da uspostave emotivnu bliskost. Jedno poznanstvo od sredine oktobra preusmeriće vašu pažnju na osobu koja će pozitivno reagovati na vas.

Zdravlje:

Uglavnom će vam biti stabilno zdravlje veći deo oktobra. Bićete aktivni fizički i puni energije za sve što vam bude u planu. Dobro bi vam došlo da se bavite nekim sportsko-rekreativnim aktivnostima kako biste ojačali imunitet. U trećoj dekadi oktobra bićete skloni povredama usled padova i udaraca. Pažljivo rukujte oštrim predmetima.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od hrane koja u sebi sadrži vlakna, kao što su banane, brokoli i grašak. Potreban vam je veći unos proteina, za šta su vam integralne žitarice u kombinaciji sa sirevima, maslinama i ribom dobar izbor. Za dodatak ishrani koristite magnezijum i vitamin B i E. Izbegavajte suhomesnate proizvode i brzu hranu.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 17, 22


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i prouzrokovaće nesuglasice, moguće i raskid sa jednim saradnikom zbog problema sa finansijama. Biće vam teško da se uskladite sa finansijskim tokovima na tržištu. Merkur će ući u znak Škorpiona 3. oktobra. Započećete tajne pregovore čiji je cilj da prestignete konkurenciju i uvećate prihode. Neočekivane teškoće na polju usluga će vas usporiti u razvoju vaših planova na tom polju. Mars će 4. oktobra ući u znak Vage, što će vam dodatno iskomplikovati odnose sa saradnicima. Vi ćete se čvrsto držati vaših stavova i verovaćete da vas neki od saradnika iskorištavaju, ali će oni imati validne protivargumente. Ovo će u vama izazvati nepoverenje u saradnike, pa ćete veći deo meseca odlučiti da sve što možete obavljate sami, a to će vas činiti napetim i usporavaće vas. Venera će ući 8. oktobra u znak Škorpiona, što će vam doneti spletke nedobronamernih osoba i konkurencije. Ovo vam može naneti štetu u vidu nezadovoljnih klijenata i korisnika vaših usluga, a mogući su i gubici na polju finansija.
Tokom druge dekade oktobra ćete imati mogućnosti da se istaknete u ličnim doprinosima na vašem poslu. Imaćete dobar osećaj kada i u šta da investirate. Optimistički ćete pristupati svakom novom zadatku i vaša stručnost će doći u svemu do izražaja, što će vam doneti pohvale klijenata, čak i poneku nagradu. Sve važne radne zadatke ćete uspeti da dovršite u dogovorenom roku. Mars će 27. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom, kada će doći do vrhunca vašeg nezadovoljstva pojedinim saradnicima i kada ćete prekinuti saradnju sa jednim važnim partnerom, ali će to biti najvećim delom na vašu štetu. Na teškoće i gubitke ćete nailaziti ako se bavite građevinskim radovima, trgovinom i proizvodnjom na veliko.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis. Mogućnost zaposlenja vas očekuje u oblastima saobraćaja, transporta, turizma i prosvete.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i braka ući će 3. oktobra u znak Škorpiona i vaše polje tajni. Bilo bi mudro da izbegavate spletke iza leđa vašem partneru, kao i bilo kakvo skrivanje činjenica, ulazak u flertove i tajne veze. Vi sami ćete biti skloni da sve proveravate što se tiče vašeg partnera i možete lako naići na nešto što vam se neće dopasti.
Kako ćete biti nepoverljivi, to će dovesti do napetosti u odnosima sa voljenom osobom. Na sreću, već u drugoj dekadi oktobra ćete uspeti da kroz iskrene razgovore umanjite svoju sumnjičavost i postignete više sklada u vezi. Postići ćete nove dogovore o zajedničkim ciljevima i unećete nešto novo u vašu svakodnevicu, što će ulepšati vašu vezu.

Ako ste slobodni:

Venera koja će 8. oktobra ući u znak Škorpiona činiće vas sklonim ulasku u tajne veze. Osoba koja vam se duže vreme sviđa ali nije slobodna, predložiće vam da se tajno viđate i sastajete. Kod vas će biti pojačane strasti i pristaćete na ovaj predlog. U početku će vam sve delovati kao veza iz bajke ali će krajem oktobra doći do ozbiljnog sukoba, kada otkrijete da vi niste jednina osoba sa kojom vaš partner ima tajnu vezu. Odlučićete da prekinete ovu vezu.
Nešto stariji Strelci će započeti intenzivne sastanke i izlaske sa osobom koju su u prethodnom periodu upoznali preko društvenih aktivnosti. Više puta ćete se naći u neskladnoj situaciji. Ako to prevaziđete, ući ćete u vezu krajem meseca.

Zdravlje:

Bićete osetljivog zdravlja, posebno kako se budu dešavale promene vremenskih prilika i kako vreme bude hladnije i vlažnije. Smetnje ćete imati u predelu grla i urinarnog trakta. Moguća je infekcija ili upala. Važno je da preduzmete preventivne mere što pre, kako biste ovo ublažili. U drugoj polovini oktobra imaćete stabilno zdravlje.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži visoko kalorična namirnice, kao i one koje sadrže gradivne materije poput skroba i belančevina. Svakodnevno možete da imate na jelovniku jaja, posebno za doručak. Jedite više sireva i mlečnih proizvoda, kao i integralne žitarice. Meso uz povrće jedite češće. Voće vam je potrebno svakodnevno. Umanjite unos slatkiša.

Srećni brojevi:

5, 11, 16, 20, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će na početku oktobra iz vašeg polja posla praviti kvadrat sa Plutonom i suočiće vas sa posledicama vaših pogrešnih odluka koje se tiču vašeg upravljanja, pristupa radnim obavezama i odnosa sa nadređenima. Bićete primorani da se prilagođavate drugačijim uslovima rada, a to će vam biti teško. Merkur će ući u znak Škorpiona 3. oktobra i usmeriće vas na rešavanje važnih pitanja u odnosima sa saradnicima. Bićete suočeni sa neočekivanim teškoćama čiji će uzrok biti loša međusobna koordinacija. Uložićete dosta napora kako biste to uspeli da rešite. Mars će 5. oktobra ući u znak Vage i vaše polje posla i karijere. Kako je Mars u izgonu u znaku Vage, to će vam doneti teškoće, najviše sa nadređenim osobama, koje će pred vas postavljati velike zahteve i vršiće pritiske. Vi ćete biti skloni ishitrenim potezima. Venera će ući u znak Škorpiona 8. oktobra i iskomplikovaće vaše odnose sa saradnicima. Bićete skloni da uđete u rizične investicije i da povlačite finansijske poteze koji bi vam mogli naneti gubitke. Zbog toga je najbolje da budete štedljivi i pažljivi.
Druga dekada oktobra će vam omogućiti napredak u tajnim pregovorima i uspeh u poslovima koji su povezani sa socijalnim službama, pomoći drugim ljudima i zdravstvom. Uspećete da se istaknete u stručnosti i radnom iskustvu, što će vam doneti nove poslovne ponude i doprineti stabilnom poslovanju i boljem poverenju vaših klijenata. Nastavićete sa više uspeha poslovne pregovore koje ste prekinuli u ranijem periodu zbog nedostatka saglasnosti druge strane. Budite pažljivi 27. oktobra, kada Mars bude pravi kvadrat sa Saturnom. Naći ćete se pred velikim izazovima i iskušenjima, a neslaganje sa nadređenima može dovesti do premeštaja na drugo radno mesto ili do zastoja koji bi vam naneli finansijsku štetu.
Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju stalni posao u oblastima industrije, zabave, komunikacije, u IT sektoru i na polju zdravstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Potrudićete se da kroz intenzivnije razgovore sa voljnom osobom poboljšate vaš odnos. Na prvom mestu ćete početi da tragate za rešenjima u vezi onoga što vam je u prošlosti izazivalo nesuglasice i bar ponešto od svega ćete uspeti da prevaziđete ili da ublažite. Postaćete otvoreniji da saslušate i predloge i kritike od strane voljene osobe i da ih uvažite.
Druga polovina oktobra će vam doneti više sklada. Pokazaćete inicijativu u organizovanju zajedničkog vremena i aktivnosti, što će vaš partner dočekati sa radošću. Uvećaćete broj zajedničkih izlazaka na mesta za zabavu i razonodu, kao što su koncerti, bioskopi, pozorište i slično. Bićete raspoloženi da odete na jedno vikend putovanje i dobro se provedete.

Ako ste slobodni:

Pokušaj da se približite osobi koja vas privlači završiće se razočaranjem jer ćete otkriti da ste tu osobu pogrešno procenili kada je bliže upoznate. Nakon toga ćete rešiti da okrenete novi list i da se više potrudite oko upoznavanja sa nekim s kim možete da delite zajednička interesovanja, a ko je vedrog duha i ima jaku pokretačku energiju. Sredinom meseca ćete upoznati nekog ko ispunjava vaše kriterijume. Simpatije će biti obostrane i ubrzo ćete se zbližiti i emotivno i fizički.
Nešto stariji Jarčevi će biti tvrdoglavi kako samo oni mogu biti, u nastojanju da se dopadnu osobi koja ih uporno zaobilazi. Na kraju ćete uspeti u svojim namerama ali će se sve krajem oktobra završiti fijaskom i prekidom odnosa.

Zdravlje:

Vaš imunitet će biti pojačan i zdravlje će vam biti uglavnom stabilno. Manje smetnje su moguće u vezi cirkulacije, kako se vremenske prilike budu menjale i kako bude bilo hladnije. Lakša prehlada je moguća, kao i naglo variranje krvnog pritiska. Zbog toga češće kontrolišite krvni pritisak, izbegavajte stresne okolnosti i nađite dovoljno vremena za odmor.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži veću količinu povrća koje možete pripremati kuvano kao čorbe ili varivo. Ovo možete kombinovati sa testeninama, mesom i sirom. Ribu, jaja, pasulj i grašak možete češće imati na jelovniku. Potrebno vam je više C vitamina, kalcijuma kao i više tečnosti. Izbegavajte brzu hranu, slatkiše i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

6, 10, 14, 19, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i doneće vam teškoće u razvoju aktuelnih radnih zadataka. Uzrok je, s jedne strane, u spletkama nedobronamernih osoba koje žele da ostvare ličnu korist na vašu štetu. S druge strane je uzrok u onome što niste dobro razradili i sagledali u svom pristupu radnim obavezama. Merkur će 3. oktobra ući u znak Škorpiona i vaše polje posla i karijere. To će vam pojačati vašu veštinu planiranja, organizovanja i dogovaranja. Bićete suočeni sa teškoćama u postizanju važnih rokova, što vam može naneti štetu, pa je neophodno da se potrudite da se prilagodite situacijama koje vas blokiraju i usporavaju i pokušate da nađete prihvatljivo rešenje. Mars će 4. oktobra ući u znak Vage. Vaša pažnja će biti usmerena na dogovore sa osobama i preduzećima koje vam mogu pružiti bolju saradnju i podršku u ostvarivanju vaših poslovnih ciljeva i radnih zadataka. Ovi pregovori će od vas zahtevati velike napore i pažljivo razrađenu taktiku. Bićete suočeni sa raznim ograničenjima i nedostatkom potrebne podrške.
Venera će ući u znak Škorpiona i vaše polje posla 8. oktobra. Odnosi na poslu će postati napeti i naći ćete se u situaciji da treba da tražite kompromise kako biste uspeli da ublažite teškoće koja vas ometaju u postizanju dogovorenih rokova. Druga dekada oktobra vam donosi poboljšanje na polju saradničkih odnosa i na finansijskom polju. Imaćete dobar osećaj za investicije, raspoređivanje prihoda i rashoda, što će vam doneti dobitke. Mars će 27. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom, što vas upozorava na teškoće i zastoje ako se bavite transportom, saobraćajem na duge relacije i trgovinom robom iz uvoza. Merkur kreće retrogradno 31. oktobra i usporiće razvoj vaših planova. Biće neophodna reorganizacija.
Nezaposlene Vodolije će imati povoljne šanse da se zaposle u oblastima administracije, finansija, usluga i menadžmenta. Od sezonskih poslova možete uspeti u ugostiteljstvu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi će 7. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom. Tajne koje ste skrivali od partnera će izaći na videlo i doneće vam ozbiljne nesuglasice. Vaš partner će biti osetljiv i trebaće mu mnogo više pažnje nego što ćete vi umeti da pružite. Nećete moći jasno da sagledate šta je pravi uzrok stalnih nesuglasica između vas dvoje.
Poboljšanje odnosa sa voljenom osobom vas očekuje u trećoj dekadi oktobra, kada Sunce uđe u znak Škorpiona. To će vam pomoći da uvidite gde ste pravili greške i koje ste partnerove potrebe zapostavili. Uspećete da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva za naredni period. Više ćete vremena provoditi zajedno i uživaćete u izlascima i druženju.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se nesigurno u vezi osobe koja vam se dopada. Delovaće vam privlačno ali će vas nešto u njenom stavu i nastupu odbijati da joj priđete i pokušate da ostvarite bliži kontakt. Jedno vreme ćete razrađivati taktiku ali će se onda dogoditi nešto nepredviđeno gde ćete se razočarati i odustati od pokušaja da ostvarite vezu. Upoznaćete u drugoj polovini oktobra osobu koja će delovati zabavno i koja će biti spremna da sa vama deli svoja interesovanja. Zbližićete se emotivno.
Nešto starije Vodolije će odlučiti da pokažu osobi kojoj se dopadaju kako treba ozbiljno da ih shvati. To će ovu navesti da se potrudi i da vam pokaže svoje prave kvalitete. Odlučićete da joj pružite šansu i ući ćete u vezu sredinom oktobra.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti uglavnom stabilno. Bićete motivisani da se krećete, da upražnjavate fizičke aktivnosti svakodnevno. Bićete uglavnom dobro organizovani i imaćete dovoljno vremena za odmor i rekalsaciju što će sve pozitivno uticati na vašu kondiciju i imunitet. Krajem oktobra moguća je jača prehlada, praćena upalom, a bićete podložni i lošoj cirkulaciji.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži gradivne i kalorična materije. Preporučuje vam se da jedete meso i ribu, uz povrće kao što su pasulj, grašak, krompir, karfiol i brokoli. Jela od kupusa sa dodatkom mesa ili kuvani pirinač i testenine mogu svakodnevno da vam se nađu na jelovniku. Jedite voće, posebno pomorandže. Umanjite unos slatkiša. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

2, 8, 13, 19, 24


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera će na početku oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i doneće vam ozbiljna previranja na polju platnog prometa, što će nepovoljno uticati na vaše odnose sa saradnicima. Biće vam teško da se uskladite sa njim u vezi raspodele dobiti. Merkur će 3. Oktobra ući u znak Škorpiona i doneće vam na početku teškoće u važnim poslovnim pregovorima, kao i ako se bavite oblastima transporta, turizma, izdavaštva i prosvete. Biće vam neophodan kompromis sa drugom stranom kako biste postigli uspešan dogovor. Nakon toga ćete početi da se bolje organizujete i dobijate više podrške od nadređenih za realizaciju planiranih ciljeva. Mars će ući u znak Vage 4. oktobra. Kako je Mars u Vagi slab, to će dovesti do otežanog platnog prometa i zahtevaće od vas pojačane napore kako biste uspeli da isplatite vaša dugovanja, kao i da prikupite dovoljno novca koji vam je neophodan za dalje investicije. Venera će ući u znak Škorpiona 8. Oktobra, što će od vas zahtevati veliku pažnju ako se bavite prosvetom ili izdavačkom delatnošću. Bićete skloni da iskomplikujete situaciju.
Druga dekada oktobra donosi vam napredak u poslovima koji su povezani sa inostranstvom, kao i u saradnji sa inostranim partnerima i dugogodišnjim saradnicima. Imaćete dobar osećaj za povlačenja dobitnih poteza, što će vam pomoći da poboljšate finansijsko stanje. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite građevinarstvom, poljoprivredom, prosvetom, ekonomijom i pravnim oblastima. Mars će 27. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom. To će vas dovesti u nezgodnu situaciju i izazvaće ozbiljne probleme u odnosima sa jednim važnim saradnikom. Uzrok će biti finansijske prirode i može prouzrokovati raskid saradnje. Na samom kraju oktobra će Merkur krenuti retrogradno, što će vam ometati planove u vezi uvoza i izvoza.
Nezaposlene Ribe će uspeti da se probiju u oblastima dizajna, arhitekture i estrade. U ovim oblastima bi mogle da dobiju ugovor o projektu. Stalno zaposlenje je moguće u oblastima prava i ugostiteljstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi početkom oktobra u znak Škorpiona i otvara vam mogućnosti da sa voljenom osobom odete na jedno putovanje koje bi vas oboje oraspoložilo i unelo u vašu vezu više radosti. Pre odlaska na putovanje doći će do neočekivanog neslaganja oko destinacije ali ćete uspeti da to rešite postizanjem kompromisa.
Druga polovina oktobra će biti puna razgovora i konstruktivnih predloga. Vaš partner i vi ćete uspeti da se složite oko većine predloga i poboljšaćete međusobnu komunikaciju. Prijalo bi vam da unesete više zabave u vaše zajedničko vreme. Radovaće vas odlazak u bioskop, pozorište, na koncerte i na mesta koja volite da posećujete kada vam je do zabave.

Ako ste slobodni:

Sa osobom koju ste upoznali preko zajedničkog prijatelja, a koja živi u mestu koje je udaljeno od mesta gde vi živite, započećete prepisku preko društvenih mreža. U početku će to biti stidljivo i povremeno ali će ubrzo postati intenzivnije i otvorenije. Primetićete da vam druga osoba govori o sebi više nego što ste očekivali i čak da počinje da vam se poverava. Doći će do obostrane zaljubljenosti. Dogovorićete se kada i gde ćete da se vidite. Ovo bi moglo da preraste u vezu.
Nešto starije Ribe će početi da se viđaju i izlaze sa osobom koju su upoznali na jednoj zabavi. Bićete nesigurni da li želite samo površno prijateljstvo ili vam osoba odgovara za vezu. Kada otkrijete da postoje obostrana osećanja donećete odluku.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti većim delom stabilno ali je potrebno da izbegavate duži boravak napolju kada bude vlažno i hladnije vreme. Bićete osetljivi na prehladu. U slučaju jače prehlade, moguća je upala u predelu bubrega i urinarnog trakta. Izbegavajte veće fizičke napore jer će vam biti osetljiva leđa. Kontrolišite krvni pritisak jer će povremeno biti nizak.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje se pripremaju samlevene u blenderu i koje se koriste u obliku supe koja se kuva ili se konzumiraju presne kao sok. Ovako možete pripremati mešano povrće. Voće će vam više prijati ako ga pravite u obliku sokova ili voćnih salata. Umanjite unos mesa, kafe i brze hrane. Slatkiše uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

7, 10, 16, 19, 22


Mjesečni horoskop za oktobar 2019. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!