Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2020.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec OKTOBAR 2020. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Venera će 2. oktobra ući u znak Device i doneće vam mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju usluga, što će vam doneti nove klijente i omogućiti bolju zaradu. Odnosi sa radnim kolegama će se poboljšati jer ćete pokazivati više volje za konstruktivnu saradnju. U prvoj dekadi oktobra Merkur će praviti opoziciju sa Uranom. Bićete skloni da povlačite nepromišljene finansijske poteze koji bi vam mogli naneti štetu i gubitke. Izbegavajte da se zadužujete i obratite posebnu pažnju na tekuće troškove. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom koji će vam stvarati komplikovane situacije na poslu i u odnosima sa nadređenima. Bićete skloni ishitrenim potezima, a ako se poslužite nedozvoljenim radnjama bićete pozvani na odgovornost. Prema vam će neko da vrši pritiske i podmetaće vam razne prepreke kako bi usporio vaš napredak u karijeri. U drugoj dekadi oktobra Sunce će praviti kvadrat sa Jupiterom, što će dovoditi do pravnih teškoća i do neslaganja sa poslovnim partnerima. S druge strane, uspećete da izbegnete ozbiljne teškoće zahvaljujući veštim potezima i intuiciji.
Zbog niza izazovnih aspekata koji će vam stvarati prepreke, druga dekada oktobra biće vam komplikovana na poljima javnosti i menadžmenta, u oblastima, administracije i usluga. Imaćete velike teškoće u poslovnim odnosima što će zahtevati kompromisna rešenja. To će se negativno odražavati na vaš finansijski uspeh. 14. oktobra Merkur kreće retrogradno, što će dovoditi do teškoća na polju platnog prometa. Izbegavajte da se zadužujete. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Plutonom i Saturnom. Ostvarićete napredak u karijeri zahvaljujući veštini pružanja usluga. Venera će 28. oktobra ući u znak vage gde je snažna, što će vam doneti bolje poslovne odnose i popraviti finansije.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima komunikacija, kao i u svemu gde se traže kreativne veštine. Honorarni poslovi mogu da vam se isplate.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Venere u znak Device usmeriće vas ka previše logičkom rasuđivanju i nećete moći da osetite potrebe voljene osobe. Bićete zaokupljeni nevažnim sitnicama u vašoj emotivnoj vezi. Trigon Venere sa Uranom navešće vas da unesete nešto kvalitetno novo u vaš odnos sa partnerom, što će poboljšati vašu vezu. Prijaće vam opušteni i zabavni razgovori.
Venera će u drugoj polovini oktobra praviti opoziciju sa Neptunom i dovešće do kraćeg nepoverenja između vas i voljene osobe jer ćete jedno od drugoga kriti nešto što će se kasnije pokazati bezazleno. Venera će praviti i trigone sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, što će vam omogućiti da sa lakoćom ostvarite veći broj zajedničkih ciljeva. To će vas činiti srećnim.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da pored sebe imate osobu koja će na vas delovati podsticajno i sa kojom ćete moći da imate zajedničke aktivnosti i ciljeve. Upoznaćete takvu osobu već u prvoj dekadi oktobra i ubrzo ćete zaključiti na obostrano zadovoljstvo kako imate mnogo zajedničkih interesovanja. Mada ćete u početku biti nesigurni i nepoverljivi, u trećoj dekadi oktobra ćete spontano započeti skladnu emotivnu vezu koja će se vremenom pokazati sve boljom, stabilnijom i kvalitetnijom.
Stariji Ovnovi će u proći kroz stanja oduševljenja i razočaranja osobom koju će upoznati u prvoj dekadi oktobra kroz projekat u kojem će zajednički učestovati. Krajem meseca će shvatiti da postoje obostrane emocije i započeće vezu.

Zdravlje:

Venerin ulazak u znak Device i vaše polje zdravlja doneće vam osetljiv probavni sistem, a moguće su i prolazne smetnje u prelu bubrega, grla, što će više da se oseća u drugoj dekadi oktobra. Treća dekada meseca će doneti poboljšanje i uglavnom stabilno i dobro zdravlje. Više nego obično ćete primenjivati preventivne mere i zdravo ćete se hraniti.
Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje su kalorične ali koje imaju i svojstvo da vezuju za sebe i izbacuju toksične materije iz organizma. Kao dodatak ishrani možete da koristite morske alge, đumbir, limun i matični mleč. Jedite što više svežeg voća i povrća. Meso uzimajte umereno i obavezno jedite ribu. Izbegavajte brzu hranu, grickalice i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

6, 17, 20, 23, 25


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Vaš vladar Venera ulazi u znak Device 2. oktobra i donosi vam ideje kako možete da iskoristite vaš kreativni potencijal. Kako je Venera u Devici u padu i slaba, to će od vas zahtevati dosta napora, a nedostajaće vam odgovarajući osećaj da vašu kreativnost sprovedete u delo dovoljno delotvorno da biste bili zadovoljni vi i vaši klijenti. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaš znak. U odnosima sa poslovnim partnerima doći će do neočekivanog razilaska jer nećete uspeti da se usaglasite oko zajedničkih planova. Do teškoća će doći i ako se bavite javnim poslovima i nešto od planiranog će biti otkazano na vašu štetu. Kvadrat Marsa sa Plutonom vas upozorava da vam podrška koja može biti finansijska ili neke druge vrste, može biti uskraćena posredstvom spletki vaših tajnih neprijatelja. U drugoj dekadi oktobra trigon Venere sa Uranom omogućiće vam da uz korišćenje novih pristupa poslu dođete do efikasnijih rezultata. Nepovoljni aspekti Sunca sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom vas upozoravaju da nije povoljno vreme za saradnju sa inostranstvom.
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno u vašem polju javnosti na tom polju će vam donositi nesporazume i razne teškoće, kao i u odnosima sa poslovnim partnerima. Ovo nije dobro vreme za sklapanje ugovora i sporazuma. Pazite šta potpisujete. Zbog kvadrata Marsa sa Jupiterom mogli biste imati finansijske gubitke. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Plutonom i Saturnom, što će doprineti rešavanju teškoća na koje ste nailazili u vezi finansija i u velikim i dugoročnim projektima. Bićete u mogućnosti da dobijete podršku koja vam je neophodna, posebno onu finansijskog tipa. Ulazak Venere u znak Vage 28. oktobra doneće vam mogućnost da pokrenete nešto novo na polju usluga i ostvarite profit.
Nezaposleni Bikovi će iskoristiti svoje kreativne veštine kako bi na konkursima za zapošljavanje zauzeli bolje pozicije i osigurali dobijanje zaposlenja. Možete dobiti posao u menadžmentu i pravnim oblastima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi praviće 9. oktobra kvadrat sa Plutonom. Mnogo toga što ste potiskivali, a čime ste generalno nezadovoljni u vašoj emotivnoj vezi sasućete na vrlo neprijatan način u lice voljenoj osobi, a to će pojačati napetosti između vas dvoje i neće dovesti do rešenja. Počećete međusobno da se optužujete videći drugoga kao krivca.
Mars će 19. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom. Osećaćete potrebu da unesete promenu u vašu emotivnu vezu ali se vaš partner neće slagati sa vašim viđenjem stvari i neće biti spreman na saradnju. Nedostajaće vam uzajamna podrška. U trećoj dekadi meseca ćete uspeti jasnije da sagledate šta vam stvara napetost u vezi i uspećete da se dogovorite kako to da rešite.

Ako ste slobodni:

Bićete u prvoj dekadi oktobra privučeni osobi koja će delovati harizmatično i koja će vam prijati zbog svoje unutrašnje snage. Upustićete se u intimne odnose ali ćete uvideti da vam vaša nova simpatija ne odgovara kao emotivni partner jer će biti orijentisana isključivo na sebe i svoje potrebe. Nakon niza razočaranje ćete odustati od ove veze. U trećoj dekadi oktobra pružiće vam se mogućnost da se zbližite sa osobom koju ćete upoznati na javnoj manifestaciji.
Stariji Bikovi će biti uporni u pokušajima da privuku osobu koja im se dopada duže vreme ali će stalno nailaziti na odbijanje. Krajem meseca upoznaćete nekog novog s kim ćete imati prijatne razgovore i ko će vas privući.

Zdravlje:

Prva polovina oktobra donosi vam sklonost upalama koje mogu biti praćeni visokom temperaturom ali koje su prolazne i relativno kratkotrajne. Kontrolišite češće krvni pritisak jer će vam povremeno biti povišen. U drugoj polovini meseca ćete biti stabilnog zdravlja i održavaćete fizičku kondiciju lakšim rekreativnim vežbama. Praktikovaćete zdrav način ishrane.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži gradivne materija koje možete dobiti od povrća kao što su krompir, šargarepa, peršun, keleraba,celer i cvekla. Uzimajte integralne žitarice, posebno ovas, heljdu i raž. Mladi sir jedite svakodnevno uz doručak. Prijaće vam masline i morska riba. Od voća je potrebno da jedete jabuke i pomorandže. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

4, 9, 14, 17, 22


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Venera će 2. Oktobra ući u znak Device gde je u padu i slaba, što će vam otežavati da se organizujete u završnoj fazi pojedinih poslova, pa će vam se dešavati da budete primorani da neke rokove odlažete i pomerate za kasnije. Opozicija Merkura sa Uranom će vam doneti nesuglasice sa radnim kolegama i neočekivane neprijatne situacije u radnom okruženju. Čuvajte se tajnih neprijatelja jer će vam spletkariti iza leđa. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom i doneće vam nesuglasice sa saradnicima oko raspodele zajedničkih obaveza i oko finansija. Teškoće na koje ćete nailaziti u timskom radu i saradničkim odnosima negativno će se odraziti na platni promet i može dovesti do gubitaka. Nailazićete i na sukobe sa osobama od autoriteta. Sunce će 11. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i tog dana izbegavajte finansijske rizike i bavljenje nečim u čemu nemate dovoljno iskustva. U suprotnom ćete imati gubitke. Sekstil Jupitera sa Neptunom će vam omogućiti da uz pomoć intuicije dođete do načina koji će vam omogućiti da prevaziđete smetnje i poboljšate zaradu.
Opozicija Sunce sa Marsom dovešće do napetih odnosa sa saradnicima i osobama na višem položaju od vašeg, pa je najbolje po vas da pristanete na kompromis u vezi spornih pitanja. Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno i dovešće do nesporazuma sa radnim kolegama, što će vas ometati u organizaciji radnih obaveza. Teškoće i kašnjenja će iskrsnuti i na polju platnog prometa. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, što će vam omogućiti da prevaziđete zastoje u rešavanju finansijskih obaveza i uvećate saldo na vašem računu. Ulazak Venere u znak Vage 28. oktobra će pojačati vaše kreativne sposobnosti. Pružiće vam šansu da se dokažete na kreativnom polju i zaradite.
Nezaposleni Blizanci će nailaziti na teškoće u nalaženju stalnog zaposlenja ali će imati dobre šanse u oblastima dizajna, prosvete i u sektoru finansija. Honorarne poslove ćete lako pronalaziti i dobijati.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina oktobra donosi vam promenljive odnose sa partnerom. Sunce će praviti kvadrat sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi i doneće vam neslaganje sa partnerom oko ulaganja zajedničkih finansija. Nedostajaće vam podrška i pažnja. S druge strane, sekstil Jupitera sa Neptunom će vam olakšati ostvarenje jednog zajedničkog cilja i poboljšati vezu.
Venera će u drugoj polovini oktobra praviti trigon sa Jupiterom i doprineće poboljšanju porodičnih odnosa. Više vremena i pažnje ćete poklanjati voljenoj osobi i članovima porodice. Bićete usmereni na rešavanje važnih stvari u kući. Pokazivaćete inicijativu i motivisaćete svog partnera da vam se pridruži u zabavnim aktivnostima. Osećaćete više radosti.

Ako ste slobodni:

Tokom prve polovine oktobra bićete opterećeni raznim brigama i teškoćama koje će vas ometati u nalaženju osobe koja bi mogla da vam bude potencijalni emotivni partner. Od sredine meseca bićete u mogućnosti da upoznate nekog ko će vas privući svojom kreativnošću, optimizmom i brojnim ličnim kvalitetima. Simpatije će biti obostrane i počećete da se često viđate, izlazite i vodite zanimljive i zabave razgovore. Krajem meseca ćete ući u skladni vezu koja bi mogla da bude duga.
Stariji Blizanci će odlučiti da konačno raščiste odnos sa osobom sa kojom se povremeno viđaju i sa kojom su imali površnu emotivnu vezu u prošlosti. Bićete pomalo nesigurni u to šta želite ali ćete vašu vezu definisati krajem meseca.

Zdravlje:

Merkur koji prolazi kroz vaše polje zdravlja krenuće retrogradno 14. oktobra. To će dovesti do pada vašeg imuniteta. Osećaćete smetnje urološkog tipa i bićete podložni prehladi. Izbegavajte vetrovito i kišno vreme. Prijaće vam samo lakše i rekreativne fizičke aktivnosti. Bilo bi od koristi da svakodnevno praktikujete neku metodu psihofizičke relaksacije.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lako svarljivu hranu i više tečnosti. Jedite više povrća kuvanog na pari, posebno grašak i spanać. Sočivo, karfiol i kelerabu možete češće da pripremate. Od voća jedite jabuke, kivi, mandarine i grejpfrut. Meso i ribu uzimajte umereno. Izbegavajte brzu hranu i suhomesnate proizvode. Potreban vam je B vitamin i mineralna voda.

Srećni brojevi:

2, 7, 11, 16, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera će na početku oktobra ući u znak Device gde je u padu, što će vas usporavati u pregovorima i umanjiće vaše sposobnosti da se dobro organizujete u raspoređivanju vaših obaveza. Biće potrebno da više pažnje i vremena posvetite pripremanju radnih sastanaka. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i dovešće do neočekivanog razilaska sa jednim važnim saradnikom. Nećete uspeti da postignete očekivane rezultate primenom novih metoda rada. Mars će iz vašeg polja karijere praviti kvadrat sa Plutonom u vašem polju javnosti. Velike teškoće koje mogu da dovedu do sukoba u interesima u odnosima sa nekolicinom poslovnih partnera nastaće zbog nedovoljno transparentnog poslovanja i dovešće do gubitka uzajamnog poverenja. To će vam naneti štetu i gubitak. U drugoj dekadi oktobra Sunce će praviti kvadrat sa Jupiterom i dovešće do odlaganja važnih rokova zbog teškoća u odnosima sa poslovnim partnerima. Opozicija Sunca sa Marsom će još više otežati vaše poslovne odnose jer će doći i do razilaženja i sukoba sa nadređenima. Budite otvoreni na kompromise.
Merkur će krenuti retrogradno 14. oktobra. Poželjno je da izbegavate bilo kakve poslovne i finansijske rizike i mahinacije, jer ćete u protivnom imati gubitke i štetu. Nije povoljno vreme za kreativne projekte. Nepovoljni aspekti Sunca sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom dovodiće do ozbiljnih teškoća u poslovnim i javnim odnosima. Mogući su i pravni problemi. U trećoj dekadi oktobra trigoni Venere sa planetama u vašem polju javnosti će vam omogućiti da uz korektan pristup poslovnim partnerima razrešite većinu nesaglasnosti. Venera će 28. oktobra ući u znak Vage gde je snažna i stabilna, što će vam omogućiti da na vreme postižete predviđene rokove. Vaša zarada će se poboljšati i vaše pozicije.
Nezaposleni Rakovi će uspeti da dobiju posao u IT sektoru i svuda gde se traži tehničko znanje i veštine. Možete dobiti posao i u administraciji.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Jupiter, Pluton i Saturn koji prolaze kroz vašem polje ljubavi primaće u prvoj i drugoj dekadi oktobra niz negativnih i izazovnih aspekata, što će vašu emotivnu vezu staviti na ozbiljna iskušenja i izazivaće velike napetosti u odnosu sa voljenom osobom. Nećete moći da se složite oko najvažnijih tema i oboje ćete zauzimati nepopustljive stavove.
Zahvaljujući trigonima Venere sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom i trećoj dekadi oktobra, uspećete sa omekšate vaše stavove i izađete u susret potrebama vašeg partnera u okviru vaše emotivne veze. Pokazaćete više prilagodljivosti i fleksibilnosti i pružićete toplije emocije i više podrške. Vaš partner će ovo dočekati sa radošću. Ostvarićete sklad.

Ako ste slobodni:

Najvećim delom oktobra ćete doživljavati razočaranje na emotivnom polju. Osoba koja vam je u početku delovala kao neko ko bi mogao da vam odgovara za vezu, pokazaće vam da ste je pogrešno procenili. Nakon toga ćete slično iskustvo imati još sa nekolicinom osoba koje će vas privući. U trećoj dekadi oktobra upoznaćete konačno nekog ko će odgovarati većini vaših kriterijuma i ko bi se u budućnosti mogao pokazati kao ozbiljan kandidat za ozbiljnu i skladnu emotivnu vezu.
Nešto stariji Rakovi će tvrdoglavo pokušavati da dokažu kako su u stanju da zavedu osobu koja im se dopada ali će doživeti poraz koji će ih emotivno zaboleti. Krajem meseca će upoznati osobu koja će se pokazati prijemčivom za vezu.

Zdravlje:

Tokom prve i druge dekade oktobra bićete podložni otežanoj cirkulaciji, reumatskim, urološkim smetnjama, prehladi i disajnim tegobama, posebno ako od ranije imate hronične zdravstvene tegobe ili ste u poznim godinama. Potrebno je da praktikujete preventivne mere i da se u slučaju potrebe javite lekaru. Druga polovina oktobra donosi vam stabilno zdravlje.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od uglavnom baznih namirnica. Od povrća jedite peršun, celer, krastavac, paradajz i crni luk. Od voća jedite mango, smokvu i pomorandže. Od dodataka ishrani ubacite morske alge i med. Mesi o ribu jedite umereno, dok možete povećati unos jogurta. Izbegavajte alkoholna pića, kafu i beli hleb. Uzimajte C i D vitamin.

Srećni brojevi:

5, 8, 12, 15, 24


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera će 2. Oktobra ući u znak Device i vaše polje finansija. Kako je Venera u padu u znaku Device, to je čini slabijom i zbog toga je važno da pripazite kako rukujete novcem i kako raspoređujete vaše prihode i rashode. Doći će do slabijeg i otežanog priliva sredstava na vaš račun. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje karijere. Iznenadna i neočekivana dešavanja doneće vam stresne okolnosti na poslu i nepovoljno će se odraziti na vašu organizaciju obaveza. To će dovesti do otkazivanja nekih poslova i kašnjenja u rokovima. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom. Teškoće vas očekuju u odnosima sa radnim kolegama. Na polju usluga i u saradnji sa inostranim partnerima doći će do zastoja i neslaganja, kao i do konfliktnih situacija. U drugoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Uranom i doneće vam korisne ideje kako da poboljšate vaše finansijsko stanje. Vaše ideje će se pokazati uspešnim. Sekstil Neptuna sa Jupiterom dovešće i do poboljšanog platnog prometa. Imaćete dobar osećaj za prezentaciju vaših poslovnih usluga..
Merkur će krenuti retrogradno 14. oktobra u vašem polju završetaka, što će nepovoljno uticati na postizanje planiranih rokova. Zbog teškoća na koje ćete nailaziti, pojedine rokove ćete morati da odložite. Vreme nije povoljno za dogovore u vezi velikih projekata i za organizovanje građevinskih radova. Zbog opozicije Sunca sa Marsom doći će do napetih i konfliktnih situacija u odnosima sa osobama od autoriteta. Sunce će praviti nepovoljne aspekte sa planetama u vašem polju usluga što će dovesti do zastoja i gubitaka. U trećoj dekadi oktobra ćete nadoknaditi dobitke zahvaljujući povoljnim aspektima Venere. Ulazak Venere u znak Vage 28. oktobra doneće vam više uspeha u poslovnim pregovorima.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima trgovina, saobraćaja, komunikacija i svuda gde se traži poznavanje modernih tehnologija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina oktobra doneće vam uglavnom stabilne odnose sa voljenom osobom. Iskoristite ovaj period za razgovore koji će vam omogućiti da uvidite šta vam je potrebno u emotivnoj vezi kako biste se osećali zadovoljno i kako biste prevazišli situacije koje su vam u prošlosti stvarale smetnje. Vašem partneru će biti potrebna vaša podrška i inicijativa.
Sunce će praviti kvadrat sa Saturnom 18. oktobra i dovešće do zahlađenja u odnosima sa voljenom osobom jer nećete moći da postignete dogovor oko zajedničkih planova i ciljeva. Venera će 24. oktobra praviti trigon sa Saturnom i to će vam omogućiti da prevaziđete nesuglasice i da vaš odnos postavite na stabilnije osnove. Bolje ćete se razumeti oko svega.

Ako ste slobodni:

Očekuje vas više zabave. Upoznaćete nekolicinu potencijalnih kandidata za novu emotivnu vezu. Osobu koja će vas zabavljati i činiti nasmejanom u svakom trenutku iskoristićete za prolaznu avanturu jer će vam već na početku biti jasno da nećete ništa značajnije od zabavnih zajedničkih trenutaka moći da dobijete. Ta osoba nema kapacitet za nešto više što je vama potrebno. Tek neko koga ćete susresti u drugoj polovini oktobra će odgovarati vašim kriterijumima.
Nešto stariji Lavovi će strpljivo čekati na pravi trenutak kada će prići osobi koja im se dopada. Prethodno ćete dobro istražiti šta vašu simpatiju interesuje i kako da ostavite dobar utisak. Vaše pripreme će vam doneti ulazak u novu vezu.

Zdravlje:

Jupiter, Pluton i Saturn prolaze kroz vašem polje zdravlja i primaće niz nepovoljnih planetarnih aspekata u prvoj i drugoj dekadi oktobra, što će vaše zdravlje činiti osetljivim i oslabiće vaš imunitet. Bićete podložni tegobama u predelu leđa i zglobova, otežanoj cirkulaciji i variranju krvnog pritiska. Od treće dekade meseca doći će do poboljšanja i stabilizacije.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kalorične namirnice koje sadrže vlakna radi bolje probave. Od povrća jedite brokoli, spanać, grašak, sočivo i pasulj. Od voća će vam prijati jabuke, pomorandže, sušene smokve i urme. Od mesa jedite piletinu i ćuretinu. Izbegavajte crvena mesa. Ribu pripremajte češće. Izbegavajte hranu pečenu na ulju, kafu i slatkiše.

Srećni brojevi:

1, 6, 10, 13, 22djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će na početku oktobra ući u vaš znak, a ako je ovde u padu i slabo ispoljava svoju prirodu, vas nastup u poslovnim odnosima će biti naglašeno formalan i previše ćete se držati strogih pravila, a nedostajaće vam spontanost i emotivna toplina u pristupu ljudima. Bićete skloni da previše analizirate svoje postupke i da se ponašate sitničavo. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i izazvaće neočekivane teškoće u saobraćaju, komunikaciji, pregovorima, a na teškoće ćete nailaziti i ako se bavite trgovinom ili logistikom. Nećete moći da se dovoljno dobro organizujete. Nije pogodno vreme za poslovna putovanja. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom, što vas upozorava da po svaku cenu izbegavate finansijske i poslovne rizike i mahinacije jer biste u protivnom mogli da se nađete na ozbiljnom gubitku i u problemima. U drugoj dekadi oktobra Sunce pravi kvadrat sa Jupiterom i opoziciju sa Marsom, što će dodatno da vas optereti finansijski. Sa nadređenima ćete imati konflikte i trpećete pritiske. Teškoće vas očekuju i ako se bavite prosvetom, oblastima zabave i kreativnim radom.
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno u vašem polju komunikacija i dovešće do čestih nesporazuma u dogovorima, usporiće vaše poslovne pregovore i izazvaće kašnjenja zbog nemogućnosti da vaše obaveze organizujete efikasno. U drugoj dekadi oktobra je neophodno da budete pažljivi u rukovanju novcem i da izbegavate nove i velike investicije, kao i da ne ulazite ni u koji posao gde nemate dovoljno iskustva. U trećoj dekadi meseca Venera će praviti trigon sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom i doneće vam veliki uspeh u kreativnim projektima kao što su arhitektura i dizajn. Ostvarićete veliku zaradu. Venera 28. Oktobra ulazi u znak Vage gde je snažna, što će dodatno poboljšati vaše finansijsko stanje.
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da se zaposle u ugostiteljstvu, prosveti i u svemu gde se traži njihova kreativnost i dobar osećaj za menadžment i rad sa ljudima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će praviti kvadrat sa Jupiterom 11. oktobra, što će dovesti do vašeg pokušaja da voljenoj osobi nametnete svoja viđenja i očekivanja kako biste želeli da provodite zajedničko vreme. Zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Neptunom uspećete da nađete zajednički prihvatljivo rešenje i da unesete više sklada u vezu na taj način. Potrebno vam je više zabave.
Opozicija Venere sa Neptunom u drugoj polovini oktobra dovešće do preteranih i neispunjenih očekivanja, kao i do idealizacija i iluzija u odnosima sa voljenom osobom. S druge strane, trigon Venere sa Jupiterom će vam omogućiti da vaš odnos sa partnerom dovedete u ravnotežu jer ćete naći vreme za zajedničke intimne trenutke, zabavu i bićete od podrške.

Ako ste slobodni:

Bićete više nego obično skloni da se lako zaljubljujete i da potom idealizujete osobu u koju se zaljubite. Na jednoj zabavi ili u izlasku primetićete nekoga ko će zaokupiti svu vašu pažnju i pokušaćete da se toj osobi približite ali ćete ustanoviti da to neće biti lako. Iskoristićete maksimalno svoj šarm i iskustvo ali ćete zbog sklonosti ka idealizovanju praviti propuste. Tek u trećoj dekadi oktobra ćete uspeti da privučete pažnju svoje simpatije i doći će do zbližavanja i zajedničkih izlazaka.
Nešto starije Device će biti neodlučne da li da prihvate poziv za izlazak i viđenje od osobe koju će upoznati na zabavi. U početku će vam druga osoba delovati nejasno i nepouzdano, ali ćete primetiti kvalitete koji će vas privući. Moguća je veza.

Zdravlje:

U prvoj i drugoj dekadi oktobra zdravlje će vam biti osetljivo. Bićete podložni prehladi i reumatskim smetnjama, kao i pojačanom stresu. Biće vam potrebno više odmora. Izbegavajte preterane fizičke napore i podizanje većih tereta jer vam se mogu ukočiti leđa. U trećoj dekadi meseca doći će do poboljšanja i do jačanja vašeg imuniteta i fizičke kondicije.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži srednje kalorične namirnice sa većom količinom vitamina i proteina. Integralne žitarice, jogurt i sušeno voće vam se preporučuje svakodnevno za doručak. Pijte više tečnosti, posebno sokova od svežeg voća, kao što su pomorandža i limun. Jedite više ribe, sireva i povrća kuvanog na pari. Izbegavajte delikatese i konzerviranu hranu.

Srećni brojevi:

6, 11, 18, 21, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Vaš vladar Venera će na početku oktobra ući znak Device gde je u padu i oslabljena. Obratite pažnju na sve što se dešava u pozadini jer ćete nailaziti na nečije spletke i na pokušaje da vas neko iskoristi za svoje ciljeve. Ako se bavite zdravstvom ili socijalnim radom imaćete mnogo više obaveza nego što je uobičajeno i moraćete obraćati mnogo pažnje na razne sitnice u svom radu. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i dovešće do neočekivanih teškoća na polju platnog prometa, a to će se nepovoljno odraziti i na protok novca i na vaše finansijsko stanje. Mogući su uvećani i vanredni troškovi koji će dovesti do minusa u vašem finansijskom planu. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom i izazvaće neslaganja sa poslovnim partnerima koja će dovesti do zastoja i odlaganja važnih rokova, što bi moglo da vam nanese gubitke. Nadređeni će na vas vršiti pritisak, što će pojačavati napetosti na poslu. U drugoj dekadi oktobra će Sunce praviti kvadrat sa Jupiterom, zbog čega bi vaš autoritet mogao da bude doveden u pitanje jer ćete odluke donositi kako biste se potvrdili, često pogrešno.
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno u vašem polju novca i dovešće do otežanog priliva finansija na vaš račun. Potrebno je da pažljivo raspoređujete vaše prihode i rashode jer vam se lako može dogoditi greška u kalkulacijama. Neslaganja sa nadređenima će usporiti projekte i radne zadatke sa kojima ste ušli u završnu fazu i bićete primorani da neke rokove prolongirate. U trećoj dekadi oktobra će Venera praviti trigon sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, pa ćete uspeti da nabavite potrebna sredstva i da ubrzano dovršite sve zadatke u predviđenom roku, kao i da nadoknadite većinu nedovršenih. Venera će 28. oktobra ući u vaš znak, što će pojačati vaše rukovodeće sposobnosti i ostvarićete dobitke.
Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da nađu novi posao u oblastima menadžmenta, u finansijskom sektoru, u sektoru usluga, kao i u oblastima prava i javnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi praviće 9. oktobra kvadrat sa Plutonom, što će izazvati ozbiljna neslaganja i napetosti u odnosu sa voljenom osobom i članovima porodice. Neka obećanja koja ste ranije dali ostala su neispunjena i to biste trebali da ispunite. Opozicija Sunca sa Marsom izazvaće svađu i vaš partner i vi ćete se naći na suprotnim stranama.
Mars u drugoj polovini oktobra pravi kvadrat sa Jupiterom, što će još više iskomplikovati vaš odnos sa partnerom i doći će do međusobnih optuživanja. Kada shvatite da ste oboje podjednako krivi za ono što vam se dešava u vezi, prihvatićete svoj deo odgovornosti i potrudićete se da ispravite ono što se može ispraviti. Vaš odnos će se vratiti u ravnotežu.

Ako ste slobodni:

Privlačiće vas avanture i lako ćete se upustiti u intimne odnose sa osobom koja vas privlači ali će vam već na startu biti jasno da ništa drugo nećete dobiti od te osobe. Čak će i intimni odnosi biti puni nekontrolisanih strasti, a druga osoba će vam praviti ljubomorne scene, dok će vas sa druge strane varati i izazivati kod vas bes i ljubomoru. Nakon jedne prilično neprijatne svađe odlučićete da taj odnos prekinete. Krajem meseca upoznaćete nekog ko će vas privući svojim kvalitetima.
Starije Vage će odlučiti da odustanu od pokušaja da se zbliže sa osobom koja im se duže vreme dopada jer će saznati o njoj nešto što će im jedan prijatelj u poverenju ispričati. Shvatićete da vam ne treba neko ko želi da vas iskoristi.

Zdravlje:

Oktobar vam donosi promenljivo zdravlje, što će od vas zahtevati da svakodnevno imate dovoljno vremena za fizičke aktivnosti, rekreaciju i odmor. Biće vam važna zdrava ishrana. Od slabosti možete osećati slabiju cirkulaciju. Izbegavajte hladno i kišno vreme i većinu vremena provodite na toplom i suvom. Prijao bi vam odlazak u banju ili na planinu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi alkalne. To su blitva, heljda, laneno seme, avokado, banane, šargarepa, brokoli, krastavac i prokelj. Pijte više tečnosti, a posebno će vam prijati ceđeni sok od limuna. Unosite u organizam C i E vitamin i magnezijum. Izbegavajte kafu i alkoholna pića, kao i meso. Ribu i sir uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

2, 6, 13, 18, 24


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će početkom oktobra ući u znak Device gde je u padu i dovešće do otežanih odnosa sa saradnicima. Ulagaćete više napora kako biste postigli i održavali dovoljno efikasnu koordinaciju. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje partnerstva, što će dovesti do iznenadnog i neočekivanog razilaska u interesima sa jednim poslovnim partnerom. Moglo bi doći do prekida partnerstva na vašu štetu. Na teškoće ćete nailaziti i u rešavanju pravnih stvari, posebno ako dođe do pokretanja sudskog spora u slučaju prekida saradnje. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom. Ovaj aspekt će dovesti do zastoja u poslovnim pregovorima u vezi nečega što je povezano sa uslugama. Nailazićete na sukobe u odnosima sa radnim kolegama i nadređenima. Venera će u drugoj dekadi oktobra praviti trigon sa Uranom i omogućiće vam da poboljšate vaše pozicije u javnosti, kao i da poboljšate poslovne odnose. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom, što će pojačati vašu kreativnost. Uspeh ćete ostvariti u oblastima dizajna, prosvete, ugostiteljstva, komunikacija i trgovine .
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno u vašem znaku i ometaće vašu moć donošenja racionalnih odluka, činiće vas sklonim greškama u proračunima i neorganizovanim, povremeno čak haotičnim u izvršavanju radnih obaveza. Nailazićete na nesporazume u dogovorima i komunikaciji. Sunce će praviti nepovoljne aspekte na planete u vašem polju komunikacija, što će dodatno otežavati ostvarenje radnih zadataka povezanih sa oblastima saobraćaja, komunikacija i trgovine. U trećoj dekadi oktobra ćete uspeti da nadoknadite veći deo odloženih obaveza i da dođete do napretka u pregovorima zahvaljujući trigonu Venere sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Poboljšaćete vaše finansijsko stanje.
Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima zabave, ugostiteljstva kao i svuda gde se traži njihova kreativnost, kao što je na primer dizajn i slično.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće trigon sa Uranom, što će vam omogućiti da unesete nešto kvalitetno novo u vaš odnos sa voljenom osobom. To će vas zbližiti i omogućiti vam više zajedničke zabave i razonode. Merkur će praviti sekstil sa Venerom, pa ćete se dobro razumeti sa partnerom i razgovaraćete o važnim zajedničkim temama.
Opozicija Venere sa Neptunom u drugoj polovini oktobra dovešće do nejasnoća u odnosima sa voljenom osobom što može izazvati ozbiljnija neslaganja. Na sreću, to će biti kratkotrajno jer ćete uspeti da razgovorima razjasnite sve to kada Venera bude pravila trigon sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom u trećoj dekadi meseca. Odnos sa partnerom će dobiti na kvalitetu.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se zaljubljeno jer će vas privući jedna osoba početkom oktobra koju ćete upoznati na zabavi koja će biti jedna od boljih u vašem životu. Počećete da se viđate sa tom osobom ali ćete sredinom meseca odjednom saznati neke tajne koje je vaša simpatija krila od vas, što će dovesti do razočaranja. Odlučićete da pružite još jednu šansu i nećete pogrešiti. Do kraja meseca ćete vaš novi partner da se otvori prema vama i sve vam iskreno ispriča. Ući ćete u skladnu vezu.
Stariji Škorpioni će biti skloni da previše idealizuju osobu koju će upoznati i koja će im se dopasti na prvi pogled. Sami ćete biti krivi za neka razočaranja koja će vam se dogoditi ali ćete i pored toga uspeti da uvidite kvalitete druge osobe.

Zdravlje:

Mars koji se retrogradno kreće kroz vaše polje zdravlja praviće 9. oktobra kvadrat sa Plutonom. To će oslabiti vaš imunitet i može da dođe do virusne upale praćene visokom temperaturom. Bićete podložni disajnim i želudačnim smetnjama. Moguće je i variranje krvnog pritiska. Čuvajte se povreda. Zdravlje će vam se poboljšati u drugoj polovini meseca.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od srednje kalorične i lako svarljive hrane bogate vitaminima. Jedite veću količinu voća, kako svežeg tako i sušenog. Posebno će vam prijati jabuke, kao i sušene šljive, smokve i urme. Od povrća će vam prijati kupus, sočivo, brokoli i šargarepa. Jedite morsku ribu, a od mesa piletinu i govedinu. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

3, 7, 16, 19, 25


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera će na početku oktobra ući u znak Device i u vaše polje posla i karijere. Kako je Venera u Devici u padu i slaba, to će od vas zahtevati više napora u održavanju kvalitetnih poslovnih odnosa, kao i u ličnim nastupima. Biće neophodno da rešavate razne sitnice na koje ranije niste obraćali dovoljno pažnje i to će vam zauzimati doista vremena i resursa. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i dovešće do neočekivanih teškoća na polju usluga i u odnosima sa pojedinim klijetima, čiji će uzrok biti u spletkama osoba koje žele da steknu ličnu korist preko vaših leđa. Nailazićete na nesuglasice sa radnim kolegama, a može se dogoditi i da promenite radno mesto. Mars će 9. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom, a to će nepovoljno uticati na vaše finansije. Izbegavajte da ulazite u bilo kakve vidove poslovnih i finansijskih rizika jer biste se mogli naći na gubitku. Nove investicije neće biti podržane. U drugoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Uranom i doneće vam uspeh u realizaciji jedne ideje koja će vam omogućiti da steknete bolje pozicije i zadovoljne klijente.
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno i doneće vam smetnje u organizovanju važnih obaveza. Izbegavajte da se bavite nečim što podrazumeva tajnost, posebno pregovorima iza zatvorenih vrata, jer nećete uspeti da postignete željene ciljeve. Venera će 18. Oktobra praviti opoziciju sa Neptunom, što će dovesti do odlaganja nekih rokova jer nećete uspeti da se uskladite sa saradnicima i nedostajaće vam potrebna sredstva. Pažljivo rukujte novcem, kako se ne biste našli na gubitku. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti trigon sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, što će vam doneti dobitke od ranijih investicija i dovešće do stabilnog i uvećanog stanja na vašem računu. Otvoriće vam se mogućnosti za unapređenje.
Nezaposleni Strelčevi će najviše sreće imati u dobijanju novog zaposlenja u oblastima usluga, javnosti, zdravstva, komunikacija i IT sektora.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi praviće 7. oktobra opoziciju sa Uranom i dovešće do neočekivanog zahlađenja u odnosima sa partnerom zbog nekih tajni koje ćete iznenada saznati. To može da prouzrokuje i udaljavanje. Iskoristite sekstil Merkura sa Venerom 12. oktobra za ozbiljan razgovor sa partnerom jer će vam to pomoći da ublažite nesuglasice.
Merkur će 14. oktobra krenuti retrogradno i dodatno će iskomplikovati vaš odnos sa partnerom zato što će se povesti razgovori oko niz drugih stvari koje su bile zapostavljene između vas dvoje i o kojima ste ćutali ili ih skrivali. Kada Merkur bude 25. oktobra pravio retrogradnu konjunkciju sa Suncem pronaći ćete način da unesete više sklada u vaš odnos.

Ako ste slobodni:

Osoba u koju ste duže vreme zaljubljeni delovaće vam previše suzdržano i povučeno i neće reagovati na vaše pokušaje da joj se približite. Od jednog poznanika saznaćete nešto o vašoj simpatiji što će vas razočarati i navesti da prestanete da je doživljavate kao ranije. Prestaće i vaša zaljubljenost. U drugoj polovini oktobra doći će do kontakta i susreta sa osobom sa kojom ste bili ranije u vezi. Povešćete razgovor o mogućnosti da pokušate ponovo. Postoji mogućnost da to bude uspešno.
Nešto stariji Strelci će dobijati znakove pažnje od jedne osobe koja će im ubrzo otvoreno pokazati da joj se dopadaju. Saznaćete i da ta osoba nije slobodna ali da sa vama želi da uđe u tajnu vezu. Kako će vas privući, pristaćete na tajnu vezu.

Zdravlje:

Tokom oktobra ćete biti više nego obično pod stresnim okolnostima, što će kod vas izazivati povremene psihosomatske reakcije. Potrebno je da preduzmete preventivne mere i da se, koliko god to budete u mogućnosti, udaljite od situacija i osoba koje mogu da vam prouzrokuju stres. Bićete podložni prolaznoj prehladi. Potrebno vam je više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje u sebi imaju vlakna za bolju probavu i koje sadrže materije za brže izbacivanje toksina iz organizma. Jedite više voća, posebno sušene smokve, a od svežeg voća jabuke i mandarine. Đumbir koristite kao dodatak jelu i pijte sok od limuna, čaj i mineralnu vodu. Meso jedite umereno i izbegavajte slatkiše i kafu.

Srećni brojevi:

5, 11, 14, 19, 23


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će na početku oktobra ući u znak Device gde je u padu i slaba. Više napora ćete ulagati u poboljšanje odnosa sa inostranim partnerima. Podrška u vidu materijalnih i finansijskih sredstava biće vam potrebna od strane drugih preduzeća i institucija ali će biti slabija nego što ste očekivali. Konkursi za dobijanje subvencija pokazaće se uglavnom neuspešnim u vašem slučaju. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i izazvaće neočekivani prekid saradnje sa partnerom iz oblasti kreativnih poslova. Izbegavajte ulazak u rizične investicije jer biste mogli da se nađete na gubitku. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom, što će izazvati nesuglasice sa nadređenima i dovesti do odlaganja važnih rokova. Ukoliko se nalazite na rukovodećem položaju, donosićete brzoplete odluke i zauzimati tvrdokorne stavove na sopstvenu štetu. U drugoj dekadi oktobra kvadrat Sunca sa Jupiterom dovešće do uvećanih troškova i ometaće vas da ostvarite planirane ciljeve, a to će negativno uticati na vaš položaj na poslu. Sekstil Jupitera sa Neptunom će vam doneti uspeh i napredak u pregovorima.
Merkur će krenuti retrogradno 14. oktobra i dovešće do nesporazuma u odnosima sa saradnicima, a to će prouzrokovati kašnjenja zajedničkih radnih obaveza. Vaši saradnički odnosi će se odvijati otežano i sa zastojima. Opozicija Sunca sa Marsom činiće vas preopterećenim poslovnim i porodičnim obavezama, zbog čega nećete stizati sve da obavite na vreme. Vaše rukovodeće sposobnosti će se naći na velikom ispitu, zbog čega ćete biti previše napeti. U trećoj dekadi oktobra trigon Venere sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom omogućiće vam da dobijete podršku koja vam je neophodna.
Nezaposleni Jarčevi će imati uspeha u nalaženju novog posla, posebno u oblastima menadžmenta, usluga, transporta i logistike. Bićete u prilici da pokrenete sopstveni posao ako to imate u planu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada oktobra doneće vam mogućnost da nekuda otputujete sa partnerom, možda i na kraće vreme, vikendom, što bi vam oboma prijalo, pa bi bilo dobro da to iskoristite. Odmorićete se i jedno drugome ćete posvetiti lepe zajedničke trenutke. U vašu vezu ćete uneti nešto što ste želeli od ranije, a što će vam omogućiti da ostvarite više stabilnosti i sklada.
Druga polovina oktobra će biti promenljiva i izazivaće sumnje i napetosti između vas i voljene osobe. Biće vam teško da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva, a vi ćete zauzimati tvrdoglave stavove. Zahvaljujući skladnim aspektima Venere u trećoj dekadi meseca uspećete da prevaziđete neslaganja i počećete da pružate oslonac i emotivnu toplinu voljenoj osobi.

Ako ste slobodni:

Dopada vam se jedna osoba koja je pomalo povučena i ne ume da otvoreno pokaže šta oseća ali ima slična interesovanja kao i vi. Pokušaćete da joj se približite, što neće biti lako jer vam neće biti jasno da li vas vaša simpatija stvarno ne primećuje ili se plaši da pokaže da nešto oseća prema vama. Nakon istrajnog isprobavanja raznih taktika, uspećete da se zbližite i počnete da se viđate. Do kraja meseca ćete shvatiti da se dobro slažete i spontano ćete započeti skladnu vezu.
Nešto stariji Jarčevi će se sve češće viđati nasamo sa osobom koja ih odnedavno obasipa pažnjom. U početku ćete delovati hladno i nećete biti sigurni da li želite nešto više. Ubrzo ćete ući u intimne odnose, a to će u vama pokrenuti i emocije.

Zdravlje:

Tokom prve polovine oktobra ćete voditi više računa o svom zdravlju, obavićete preventivne preglede, praktikovati zdravu ishranu i voditi uglavnom zdrav život. Fizički ćete biti pokretni i nalazićete vreme za svakodnevni odmor i relaksaciju. 14. oktobra će Merkur krenuti retrogradno što će oslabiti vaš imunitet. Bićete skloni prehladi i urološkim tegobama.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i proteine. Jedite više voća kao što su jabuke, banane, pomorandže, ananas i kivi. Pijte sokove od sveže ceđenog voća i mineralnu vodu. Povrće jedite sirovo i kuvano na pari. Meso, ribu i mlečne proizvode uzimajte umereno. Integralne žitarice jedite za doručak. Izbegavajte brzu hranu i kafu.

Srećni brojevi:

3, 8, 15, 17, 24


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera će na početku oktobra ući u znak Device i usmeriće vas da više pažnje i vremena posvetite rešavanju finansijskih obaveza i platnom prometu. Venera je u padu u znaku Device, što vas upozorava da ovo nije pogodno vreme da se zadužujete i podižete kredite. Merkur koji prolazi kroz vaše polje posla i karijere će praviti opoziciju sa Uranom. Biće vam teško da organizujete sve što je potrebno za završni deo prioritetnih radnih zadataka, što će dovesti do neočekivanog pomeranja rokova, a to vam može naneti štetu. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom. Ako se dogovarate u tajnosti u vezi pokretanja jednog većeg projekta, nailazićete na teškoće jer će neko pokušati da vam podmeće prepreke u želji da vam ukrade ideje ili da se okoristi na vašu štetu. Čuvajte se tajnih neprijatelja i izbegavajte poteze koji nisu u skladu sa pravilima. Zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Neptunom imaćete pomoć od jedne osobe koja vam može ukazati na koga i šta da obratite pažnju kako se ne biste našli na gubitku. Uspećete da ostvarite manje dobitke jer ćete biti dobro informisani.
Merkur će krenuti retrogradno 14. oktobra i usporiće vas u planiranju i organizovanju aktuelnih radnih zadataka. Doći će do kašnjenja informacija, nesporazuma sa saradnicima, radnim kolegama i podređenima. Vi sami ćete biti skloni greškama u radu i pogrešnim odlukama. Na teškoće ćete nailaziti u oblastima saobraćaja i komunikacija. U trećoj dekadi oktobra Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da uvidite gde ste napravili propuste, pa ćete uspeti da to ispravite i da deo po deo nadoknadite odloženo. Venera će 28. oktobra ući u znak Vage gde je u sedištu i omogućiće vam da lakše dolazite do neophodne materijalne i finansijske podrške od nadležnih institucija.
Nezaposlene Vodolije će najviše mogućnosti da dobiju novi posao imati u oblastima ugostiteljstva, građevinarstva, poljoprivrede, trgovine i usluga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Sunca sa Jupiterom 11. oktobra dovešće do nesuglasica sa voljenom osobom oko mogućnosti da odete na zajedničko putovanje. Nećete uspeti da se dogovorite oko destinacije i troškova. Nedostajaće vam i međusobna podrška u mnogim zajedničkim stvarima. Opozicija Sunca sa Marsom dovešće do sukoba i tvrdoglavog održavanja svojih stavova.
Sunce će u drugoj polovini oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i Saturnom i dovešće do iznošenja nekih tajni na videlo, što će pojačati sumnje i uneti nepoverenje između vas i voljene osobe. Neophodno je da budete otvoreni na kompromis kako biste rešili nesuglasice. Situacija će se poboljšati od 23. u mesecu kada Sunce bude ušlo u znak Škorpiona.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se duže vreme dopada i sa kojom biste želeli da uđete u emotivnu vezu delovaće potpuno nezainteresovano, što će vas s jedne strane činiti nemotivisanim da se trudite, a s druge strane će provocirati vašu tvrdoglavost. Pokušaji da vašoj simpatiji privučete pažnju stavljaće vas u neprijatne situacije. Na kraju ćete odlučiti da odustanete. U trećoj dekadi oktobra upoznaćete nekog novog ko će vam odmah pokazati naklonost i dati vam šansu.
Nešto starije Vodolije će se osećati povređeno zbog nedavnog raskida i biće spremne na spletke u odnosu na bivšeg partnera. Tek krajem oktobra upoznaćete nekog novog s kim ćete naći zajednička interesovanja, saosećanje i razumevanje.

Zdravlje:

Zdravlje će vam većim delom oktobra biti promenljivo. Moguće su smetnje u vezi krvnog pritiska, što će posebno osećati hronični bolesnici. Kontrolišite češće krvni pritisak, a dobro bi bilo da prekontrolišete i krvnu sliku. Bićete podložni prehladi, kao i virusnim upalama praćenim visokom temperaturom. Od treće dekade oktobra doći će do poboljšanja.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su su u osnovi bazne i koje će dovesti do potrebne ravnoteže u vašem organizmu. Jedite voće kao što je sušena smokva, a od svežeg jedite pomorandže i avokado. Pijte ceđeni sok od limuna i mandarine i mineralnu vodu sa magnezijumom. Uzimajte više ribe i povrća, a umanjite meso. Izbegavajte kafu i slatkiše.

Srećni brojevi:

5, 9, 13, 17, 22


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera će na početku oktobra ući u znak Device gde je u padu i slaba, što će vas usmeriti da se angažujete u poboljšanju odnosa sa poslovnim partnerima gde bi moglo doći do smanjenja zajedničkih aktivnosti. U javnim odnosima i odnosima sa klijentima moraćete više da se trudite oko detalja kako biste uspeli da poslujete stabilno. Merkur će praviti opoziciju sa Uranom i izazvaće neočekivane smetnje u poslovnim pregovorima koje će dovesti do prekida nekih pregovora ili neuspeha. Prva dekada oktobra vam nije pogodna za poslovna putovanja. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom, što će dovesti do ozbiljnih problema finansijske prirode u odnosima sa saradnicima. Zbog neslaganja oko raspodele zarade i ulaganja sredstava doći će do konflikta i do raskida jedne saradnje, a to će se nepovoljno odraziti na vaše finansijsko stanje. Kvadrat Sunca sa Jupiterom će dovesti do slabijeg priliva sredstava na vaš račun i do otežanog platnog prometa. Na sreću, sekstil Jupitera sa Neptunom doprineće da uz dobar osećaj u pristupu saradnicima izbegnete ozbiljnije teškoće.
Merkur će krenuti retrogradno 14. oktobra i usporiće vas u organizovanju sastanaka, u transportu robe na duže relacije u trgovačkim poduhvatima, a ako imate saradnju sa inostranim partnerima, na tom polju će dovesti do teškoća. Trigon Venere sa Jupiterom 19. oktobra pomoći će vam da dođete do dobitaka zahvaljujući mudrim investicijama u ranijem periodu. Sa saradnicima ćete uspeti da poboljšate odnose. U trećoj dekadi oktobra prevazići ćete većinu teškoća od ranije i uspećete da ostvarite planiranu zaradu. Venera će 28. oktobra ući u znak Vage gde je u sedištu i doneće vam povoljne mogućnosti da povučete veći novac koji ćete uložiti u nove radne zadatke i u nove važne i velike projekte.
Nezaposlene Ribe će najviše uspeha u nalaženju novog zaposlenja imati u oblastima javnosti, prava, ljudskih resursa, tehničkih usluga i medija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će na početku oktobra ući u znak Device i vaše polje ljubavi. Prema voljenoj osobi ćete pokazivati više pažnje i insistiraćete na dogovorima i poboljšanju komunikacije dok će emotivna toplina biti potisnuta i nedostajaće vam. Opozicija Merkura sa Uranom izazivaće neočekivane ali prolazne nesuglasice koje će zahtevati kompromisna rešenja.
Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno 14. oktobra i vaš partner će početi da se povlači u sebe, što će vama smetati jer ćete se osećati zapostavljeno. Između vas dvoje će dolaziti do čestih nesporazuma. Zahvaljujući retrogradnoj konjunkciju Merkura sa Suncem 25. oktobra, uspećete da rešite nesporazume i uspostavite sklad u odnosu.

Ako ste slobodni:

Postaćete preterano sitničavi u svojim kriterijumima pri izboru potencijalnog partnera. Koga god da upoznate, bićete skloni da tražite bilo kakav nedostatak u toj osobi nego što ćete se usmeriti na kvalitete. Prvo ćete pokazati naklonost prema jednoj osobi i počećete da izlazite, da biste se odjednom predomislili i odustali od pokušaja da se zbližite. Novo poznanstvo u trećoj dekadi oktobra moglo bi se pokazati perspektivnim za novu vezu, mada će početi nestabilno.
Nešto starije Ribe će praviti korak napred, a zatim dva koraka unazad u pokušaju da se približe osobi koja im se dopada. Biće dovoljna samo sitnica da biste se povukli. Bićete nesigurni u sebe i svoje potrebe sve do kraja meseca.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo u prvoj polovini oktobra. Moglo bi da dođe do otežane cirkulacije i do nestabilnosti izazvane hormonskim reakcijama, a bićete skloni i virusnim upalama koje mogu biti praćene visokom temperaturom. Ako ste u poznim godinama, bolovi u kostima i zglobovima biće pojačane. Do poboljšanja i stabilizacije doći će krajem meseca.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kalorične ali lako svarljive hrane bogate vitaminima. Jedite što više povrća koje možete kuvati mešano u vidu čorbe sa dodatkom začina i pilećeg ili goveđeg mesa. Riblja čorba će vam takođe prijati. Potrebno vam je i više voća, kao i ceđeni voćni sokovi. Pijte više vode. Izbegavajte brzu i konzerviranu hranu.

Srećni brojevi:

2, 7, 11, 16, 23


Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2020. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!