Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2021.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec oktobar 2021. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Početak oktobra vam donosi teškoće na polju platnog prometa. Izbegavajte da se zadužujete. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom i doneće vam neslaganja sa poslovnim partnerima koja će zahtevati promene planova i prilagođavanje okolnostima. Ovo nije povoljan period za potpisivanje novih ugovora. Neophodan je dogovor oko finansija kako biste rešili ovaj problem, a to ćete uspeti zahvaljujući sekstilu Venere sa Plutonom. Nakon toga ćete poboljšati saradnju i bolje ćete se organizovati u timskom radu. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca i otvoriće vam mogućnost za saradnju sa inostranim partnerima, posebno ako ste po struci dizajner ili ako se bavite samostalnim poslom. Konjunkcija Sunca sa Marsom će vam omogućiti sa uđete u partnerstvo sa osobom na visokom položaju, ali će vaše mogućnosti odlučivanja u ovom partnerstvu biti umanjene i glavnu reč će imati osoba na višem položaju. To će vam doneti nove pritiske ali ćete uspeti da vaše obaveze obavljate korektno i na vreme. Jasno ćete sagledati vaše šanse i ostvarićete uspeh na polju javnosti.
Mekur će 10. oktobra praviti konjunkciju sa Marsom i omogućiće vam da pokrenete jedan važan zajednički projekat koji će vam doneti bolji položaj u poslu, nova poznanstva i partnerstva i velike šanse da se probijete ispred konkurencije. Saturn kreće direktno i biće vam lakše da rešavate obaveze u okviru velikih i dugoročnih projekata. Sunce će 17. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom, zbog čega ćete biti suočeni sa nedostatkom resursa i preprekama koje će dolaziti iz nevidljivog izvora. Jupiter i Merkur će krenuti direktno 17. oktobra, što će vam omogućiti bolju koordinaciju sa saradnicima. U trećoj dekadi oktobra kvadrat Marsa sa Plutonom vam donosi konflikte sa osobama od autoriteta.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima javnosti, prava, administracije i javnosti. Bićete u mogućnosti da pokrenete sopstveni biznis ako to planirate.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će 2 oktobra praviti sekstil sa Plutonom i probudiće u vama strasti što će vašem emotivnom partneru prijati i doprineće unošenju dinamike u vašu vezu. Sunce će praviti konjunkciju sa Marsom u vašem polju partnerstva, što će vam doneti motivaciju da zajedničkim snagama započnete ostvarivanje važnih ciljeva koji će poboljšati vaš zajednički život.
Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju ljubavi i omogućiće vam da rešite teškoće koje su vam pravile smetnje u vezi u proteklom periodu. Poboljšaćete komunikaciju. Sekstil Venere sa Jupiterom u trećoj dekadi oktobra doneće vam mogućnost zajedničkog putovanja, više zabave i druženja sa prijateljima. Bićete srećni i zadovoljni.

Ako ste slobodni:

Na početku oktobra će vam sekstil Venere sa Plutonom doneti poznanstvo sa osobom koja će vas snažno privući, na prvom mestu svojim izgledom, a zatim i snažnim karakterom. Zaljubićete se i počećete da se viđate, izlazite i provodite mnogo vremena zajedno. Vaša nova simpatija će umeti da vas motiviše i pokreće da ispoljite najbolji deo sebe. Do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu koja će biti skladna ali i puna izazova jer ćete morati da se date celim bićem u vezu.
Stariji Ovnovi će na početku meseca postati intimni sa osobom koju su nedavno upoznali i koja ih neodoljivo fizički privlači. Poželećete da uđete i u emotivnu vezu ali ćete prvo morati da se dokažete i prođete test od strane partnera.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo na početku oktobra i bićete podložni upalama ali će to biti kratkotrajno i ako i dođe do nekog oboljenja, brzo ćete se oporaviti. Do kraja meseca će vaš imunitet ojačati zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Suncem i Marsom. Praktikovaćete fizički trening koji će doprineti boljoj fizičkoj kondiciji. Izbegavajte zagađen vazduh i jak vetar.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od kaloričnih namirnica sa mnogo vitamina. Od povrća jedite pasulj, grašak, karfiol, cveklu, krastavac, krompir i šargarepu. Od mesa jedite piletinu, ćuretinu i ribu. Jogurt, sir i masline možete uzimati svakog dana. Integralni hleb, testenine i slatkiše jedite umereno. Od voća jedite kruške, jabuke i pomorandže. Uzimajte E vitamin.

Srećni brojevi:

7, 11, 16, 20, 25


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i doneće vam finansijske teškoće, uvećane troškove, kao i neslaganje sa poslovnim partnerima. Biće neophodno i da rešavate zaostale pravne stvari. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom, što će dovesti do izostanka očekivane stručne i finansijske podrške. Izbegavajte da se koristite nelegalnim načinima poslovanja jer vam to može naneti štetu. Trigon Merkura sa Jupiterom će vam pomoći da rešite veći deo finansijskih i pravnih teškoća i da održite vaš radni status stabilnim. Bićete dobro organizovani. Venera 7. oktobra ulazi u znak Strelca, što će vam omogućiti bolji platni promet. Većinu vaših dugovanja ćete uspeti da isplatite. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom i bićete u mogućnosti da pokrenete nove ponude koje se odnose na usluge. Uspeh vas očekuje ako se bavite zdravstvom, trgovinom sredstvima za higijenu, farmaceutskom industrijom, zanatskim radovima ili servisom tehnike. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem omogućiće vam da poboljšate odnose sa kolegama na vašem radnom mestu.
Saturn će 11. oktobra krenuti direktno, a direktno će krenuti i Jupiter i Merkur 17. u mesecu. To će vam olakšati rad na velikim i dugoročnim projektima, ubrzaće finansijske transakcije i omogućiti vam da nastavite pregovore i razvoj planova koji su bili odloženi. Venera će praviti sekstil sa Saturnom i omogućiće vam da učvrstite svoj položaj, dok će vam trigon Sunca sa Jupiterom doneti napredak u karijeri na koji čekate duže vreme. Trigon Marsa sa Jupiterom vam donosi odgovornije poslove i rukovodeće mesto u jednom sektoru vaše firme. Čuvajte se spletki onih koji bi želeli da dobiju vaše radno mesto. Mars će 30. oktobra ući u znak Škorpiona i doneće vam uspeh u javnosti kao i novo poslovno partnerstvo.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima finansija, računovodstva, ekonomije i u pravnom sektoru. Biće tražene vaše sposobnosti rada sa klijentima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će praviti konjunkciju sa Marsom 8. oktobra, što će vas pokrenuti da pokažete više inicijative u odnosu sa voljenom osobom. Umećete da vašeg partnera pokrenete na akciju i unećete veliku volju i napore kako biste ostvarili jedan važan zajednički cilj. Konjunkcija Merkura sa Marsom poboljšaće vašu komunikaciju i pokrenuti konstruktivne razgovore.
Trigon Marsa sa Jupiterom u drugoj polovini oktobra omogućiće vam da unesete više sklada u vaš odnos i poboljšate kvalitet vašeg zajedničkog života. Ostvarićete i jednu zajedničku želju ali ćete putovanje koje ste planirali morati da odložite. Krajem meseca će Mars ući u znak Škorpiona, što će pojačati vaše strasti i uživaćete u intimnim trenucima.

Ako ste slobodni:

Prva dekada oktobra vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas snažno privući snagom svoje ličnosti. Do sredine meseca ćete ući u intimne odnose. Vaš odnos će biti ispunjen dinamikom, a vaš novi partner će na vas uticati pozitivno, biće pun inicijative i pružaće vam podršku tamo gde to bude potrebno. U drugoj polovini oktobra kvadrat Marsa sa Plutonom izazvaće konflikte i staviti vašu vezu na probu. Ako prevaziđete nesuglasice, započećete ozbiljnu vezu.
Stariji Bikovi će početi da se viđaju sa osobom koja ih privlači i koja je puna energije, strastvena i dominantna po prirodi. Otkrićete kako se dobro slažete ali ćete i pored toga biti neodlučni da li da započnete emotivnu vezu ili da ne žurite s tim.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo i osećaćete pad imuniteta koji bi mogao da dovede do prehlade. Bićete podložni kardiovaskularnim smetnjama. Poželjno je da prekontrolišete krvnu sliku i krvni pritisak. Biće vam osetljivi grlo i bubrezi. U trećoj dekadi oktobra će doći do poboljšanja ali je važno da izbegavate preterane napore i izlaganje vlagi i hladnoći.
Potrebno je da unosite kalorične namirnice kao što su sirevi, pileće, ćureće i juneće meso, jaja i morska riba. Od povrća uzimajte pasulj, grašak, karfiol, krompir, spanać, praziluk, celer i cveklu. Integralne žitarice, crni hleb, testenine uzimajte umereno. Jogurt, masline, med i magnezijum možete dodavati svakodnevno u ishranu. Od voća jedite pomorandže.

Srećni brojevi:

2, 7, 14, 19, 23


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Merkur će 1. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom, što će vas činiti sklonim ulasku u rizične transakcije i investicije, zbog čega biste mogli da imate gubitke. Investicije koje se neće pokazati rizičnim su one koje su vezane za oblasti usluga i zdravstva. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca i doneće vam mogućnost da sklopite novo poslovno partnerstvo i da potpišete nove ugovore koji će se pokazati isplativim u budućnosti. Očekuje vas uspeh u radu sa klijentima i uspeh na polju javnosti. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom, što će vam omogućiti da započnete nove projekte koji će od vas zahtevati da ispoljite stručne veštine, snalažljivost, upornost, efikasnost, stvaralačke i rukovodeće sposobnosti. Pokrenućete projekat u oblasti koja vam je bliska po struci i znanju i biće to posao koji volite da radite, pa ćete dati sve od sebe i to će vam olakšati da dođete do uspeha. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da uklonite propuste u planovima i organizacionom delu i da u kratkom roku nadoknadite odložene i propuštene radne obaveze.
U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno, što će vam olakšati i ubrzati uklanjanje teškoća i smetnji u odnosima sa inostranim partnerima, u oblastima turizma, prosvete, transporta, komunikacije i trgovine. Mars će 19. oktobra praviti trigon sa Jupiterom i dobićete stručnu i finansijsku podršku koju duže vreme očekujete. S druge strane vas kvadrat Marsa sa Plutonom upozorava da budete pažljivi sa troškovima i da ne ulazite u poslove koji zahtevaju velika ulaganja. Nailazićete i na teškoće u platnom prometu koje će vas usporiti u ostvarivanju ciljeva. Mars će 30 oktobra ući u znak Škorpiona gde je u sedištu i omogućiće vam da pokrenete novu ponudu u oblasti usluga koja će vam doneti dobitke.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima zabave, prosvete, dizajna, ugostiteljstva i usluga. Imaćete dobitke ako prihvatite jedan honorarni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Jupiterom na početku oktobra donosi vam neslaganje sa partnerom i sklonost ka nekorektnim potezima, kao što je nepoštovanje zajedničkog dogovora ili ulazak u neku aferu iza leđa voljenoj osobi. Na sreću, trigon Merkura sa Jupiterom će vam omogućiti da iskreno i otvoreno razgovarate o problemima i nađete zajednički prihvatljivo rešenje.
Venera će 7 oktobra ući u znak Strelca i vaše polje ljubavi i partnerstva, što će dovesti do poboljšanja kvaliteta vaše emotivne veze i ući ćete u stabilnu fazu gde ćete jedno drugom poklanjati više pažnje, podrške, duboke emocije i podsticaje. Bićete i pomalo idealistički nastrojeni. Trigon Venere sa Jupiterom doneće vam opuštajuće vikend putovanje.

Ako ste slobodni:

Bićete skloni ulasku u avanture na početku oktobra ali će to biti kratko i prolazno. Već do sredine meseca ćete upoznati osobu koja će vam privući svu pažnju i koja će se pokazati kao neko s kim ćete moći da se složite i na emotivnom i na intelektualnom planu. Ubrzo ćete ući u intimne odnose ali ćete biti skloni i da previše očekujete, pa su moguća manja ali prolazna razočarenja. Do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu koja će se pokazati veoma skladnom i na duge staze.
Stariji Blizanci će u prvoj dekadi oktobra upoznati osobu sa kojom će od samog početka osećati obostranu privlačnost i pored koje će se osećati prihvaćeno, shvaćeno i voljeno. Spontano ćete započeti emotivnu vezu i bićete srećni.

Zdravlje:

Bićete skloni ulasku u avanture na početku oktobra ali će to biti kratko i prolazno. Već do sredine meseca ćete upoznati osobu koja će vam privući svu pažnju i koja će se pokazati kao neko s kim ćete moći da se složite i na emotivnom i na intelektualnom planu. Ubrzo ćete ući u intimne odnose ali ćete biti skloni i da previše očekujete, pa su moguća manja ali prolazna razočarenja. Do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu koja će se pokazati veoma skladnom i na duge staze.
Stariji Blizanci će u prvoj dekadi oktobra upoznati osobu sa kojom će od samog početka osećati obostranu privlačnost i pored koje će se osećati prihvaćeno, shvaćeno i voljeno. Spontano ćete započeti emotivnu vezu i bićete srećni.

Srećni brojevi:

1, 7, 15, 18, 23


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i doneće vam teškoće u platnom prometu. Nećete uspeti da naplatite zaostala potraživanja i to će dovesti do nedostatka sredstava za nastavak prioritetnih radnih zadataka. Bićete u zastoju. Kvadrat Merkura sa Plutonom izazvaće neslaganja sa poslovnim partnerima u vezi zajedničkih projekata jer nećete biti upoznati sa nekim procedurama koje će vaši partneri odraditi vama iza leđa, a što može da umanji vaše dobitke i ukupnu zaradu. To lako može dovesti do ozbiljnih konflikata u vašim odnosima. Na sreću, sekstil Venere sa Plutonom će vam pomoći da tajnim kanalima dođete do novčanih sredstava potrebnih za nastavak radnih zadataka koje ste bili primorani da odložite u proteklom periodu. Tako ćete uspeti da zauzmete bolji položaj u pregovorima sa poslovnim partnerima i da prevaziđete neslaganja. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca i otvoriće vam mogućnost da pokrenete nešto novo u oblasti usluga, posebno onih koje su povezane sa oblastima lepote, zdravlja, zanatskih delatnosti i kreativnih radova.
Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom i bićete u mogućnosti da pokrenete novi projekat gde će vama biti dodeljen položaj rukovodioca. To će ujedno biti za vas izazov da pokažete vaše organizacione i rukovodeće sposobnosti i stručnost, od čega će zavisiti vaš napredak u karijeri. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da nadoknadite veći deo odloženih poslova i kašnjenja u rokovima. Saturn, Jupiter i Merkur će u drugoj dekadi oktobra krenuti direktno i pomoći će vam da naplatite zaostala potraživanja i da nadoknadite ono što je bilo u zastoju. Mars će praviti kvadrat sa Plutonom, što će izazvati razilazak sa jednim poslovnim partnerom zbog njegovih nekorektnih poteza.
Nezaposleni Rakovi će biti u prilici da započnu sopstveni biznis ukoliko su za to spremni. Zaposlenje možete da dobijete u oblastima industrije, administracije i menadžmenta.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Merkura sa Plutonom na početku oktobra izazvaće nesuglasice sa voljenom osobom i članovima porodice jer ćete zapostavljati vaše obaveze prema njima i nećete se pridržavati dogovora. Pluton će krenuti direktno, a ubrzo potom i Saturn, što će vam omogućiti da se zajedničkim snagama posvetite sređivanju onoga što vam je pravilo smetnje u vezi.
Sekstil Venere sa Saturnom u drugoj dekadi oktobra omogućiće vam da poboljšate zajednički budžet i poboljšate kvalitet vašeg zajedničkog života. U trećoj dekadi meseca Mars će praviti kvadrat sa Plutonom, što će izazvati svađu i neslaganja zbog nagomilanog nezadovoljstva koje potiskujete, a koje je izazvano stalnim pritiscima na vas od strane vašeg partnera.

Ako ste slobodni:

Početak oktobra vam donosi sklonost ka ulasku u aferu koja može da nanese štetu vašem ugledu u javnosti. Zbog toga bi bilo dobro po vas da ne ulazite u tajnu vezu sa osobom koja nije slobodna. Umesto toga, iskoristite Venerin trigon sa Plutonom da upoznate osobu koja će vas snažno privući svojim izgledom i harizmatičnom prirodom. To će biti neko kome nećete moći da odolite i da kim ćete ući u emotivnu vezu punu uzbuđenja i međusobnih podsticaja. Nećete se pokajati.
Nešto stariji Rakovi će biti u mogućnosti da biraju između dve osobe. Savet je da ne budete ishitreni, nego da obe osobe prvo dobro upoznate pre nego što donesete odluku. Jedna će se pokazati problematičnom, dok je druga vaša srodna duša.

Zdravlje:

Ulazak Venere u znak Strelca i vaše polje zdravlja 7. oktobra pokrenuće vas da više pažnje usmerite poboljšanju vašeg opšteg zdravstvenog stanja. Prijalo bi vam da posetite kozmetičara i masera, kao i da ojačate imunitet uz pomoć akupunkture. Manje i prolazne zdravstvene smetnje mogu se pojaviti u vidu alergijske reakcije i kroz otežanu cirkulaciju.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice srednje kalorične vrednosti i lake za probavu. Jedite što više mešanog povrća kao što su karfiol, brokoli, grašak, kupus, celer, krompir, boranija, praziluk i pasulj. Integralni pirinač i pšenične klice, sa dodatkom maslina, piletine i morske ribe možete često konzumirati. Od voća su vam potrebni pomorandža i ananas.

Srećni brojevi:

7, 13, 18, 21, 25


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom, što će dovesti do nesuglasica sa poslovnim partnerima u vezi zajedničkih ulaganja,a to će dovesti do zastoja i odlaganja pojedinih rokova. U odnosima sa poslovnim partnerima će doći do nesuglasica. Kvadrat Merkura sa Plutonom će odložiti pregovore oko novih ponuda iz oblasti usluga, a doći će i do neslaganja sa radnim kolegama i spletki na vašem radnom mestu. Trigon Merkura sa Jupiterom će vam omogućiti da se dogovorite sa partnerima oko nastavka zajedničke saradnje i da sklopite jedan novi ugovor čija je realizacija bila odlagana više puta zbog neslaganja u zajedničkim interesima. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca, što će vam doneti inspiraciju za nove kreativne poduhvate, kao i mogućnost da radite posao koji volite i gde možete da ispoljite vaš smisao za estetiku i sklad. Uspeh vas očekuje ako se bavite prosvetom, zabavom i ugostiteljstvom. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom i omogućiće vam da započnete novi projekat u oblasti trgovine i menadžmenta, koji će vam doneti veliki uspeh.
Retogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da nastavite važne pregovore koji su bili odloženi zbog nepovoljnih okolnosti, a koje ćete sada uspešno privesti kraju. Saturn, Jupiter i Merkur će krenuti direktno u drugoj dekadi oktobra, što će vam omogućiti da nadoknadite propuštene šanse i dovršite nedovršene i odložene obaveze u oblastima javnosti, komunikacija, saobraćaja, trgovine i da rešite zaostale prave obaveze. Mars će u trećoj dekadi oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i prouzrokovaće izuzetno napetu atmosferu na vašem radnom mestu i velika neslaganja sa osobama koje vas okružuju na poslu. Ulazak Marsa u znak Škorpiona 30. oktobra omogućiće vam da zauzmete stabilne pozicije.
Nezaposleni Lavovi će imati povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima javnosti, prava, ekonomije, komunikacija i trgovine. Tražiće se vaše veštine rada sa klijentima.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva dekada oktobra će vam biti povoljna za važne razgovore sa voljenom osobom i za dogovore o zajedničkim ciljevima. Uspećete da prevaziđete neslaganja od ranije i da poboljšate komunikaciju. Saturn koji vlada vašim poljem braka će krenuti direktno 11. oktobra i omogućiće vam da unesete više stabilnosti u vaš odnos i da pružite više oslonca partneru.
Sekstil Venere sa Saturnom motivisaće vas da pokrenete voljenu osobu da vam se pridruži u zabavi i da zajedničko vreme ispunite nečim kreativnim i kvalitetnim u čemu oboje uživate. Na kraju oktobra će Sunce praviti kvadrat sa Saturnom, što će prouzrokovati međusobno nametanje dominacije. Imaćete utisak da je vaš partner previše zahtevan i naporan.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete u prvoj dekadi oktobra osobu sa kojom ćete se dobro razumeti i sa kojom ćete već od prvog trenutka nalaziti zajedničke teme i mogućnost da budete otvoreni i iskreni, sa jasnim osećanjem da vas druga osoba prihvata potpuno, bez predrasuda. Prijaće vam da se često viđate i provodite vreme u zajedničkim aktivnostima i razgovorima. Počećete da osećate uzajamne emocije koje će dovesti do ulaska u vezu ali ćete nakon toga trebati da se prilagodite jedno drugom.
Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu koja će ih snažno privući i sa kojom će ući u intimne odnose, nakon čega će se pojaviti i emocije kao i potreba da budete sve više zajedno i bliži jedno drugom. Ući ćete u pomalo komplikovanu vezu.

Zdravlje:

Saturn koji upravlja vašim poljem zdravlja krenuće direktno 11. oktobra i doneće vam stabilnije zdravlje, jači imunitet i mogućnost da se više odmarate. Potrebne su vam relaksacione fizičke vežbe. Izbegavajte da se preopterećujete fizički i psihički. Bićete osetljivi na stres, zbog čega vam se preporučuje da se bavite joga vežbama ili da odete na akupunkturu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su pune vitamina i gradivnih materija. Od povrća to su krompir, peršun. šargarepa, cvekla, celer i keleraba. Od voća će vam prijati ananas, urma, pomorandža i banane. Jedite češće morsku ribu, a meso umanjite. Kao dodatak jelima uzimajte masline, morske alge, đumbir, magnezijum i vitamin B. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

3, 8, 15, 19, 22djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i dovešće do teškoća u pregovorima u vezi novih projekata i saradnje. Nailazićete i na neslaganja sa radnim kolegama, kao i na zastoje u napretku planova vezanih za usluge koje pružate. Kvadrat Merkura sa Plutonom vas upozorava da izbegavate finansijske i poslovne rizike jer biste se mogli naći na gubitku. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite oblastima prosvete, zabave i ugostiteljstva. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca i postaćete ažurniji u sređivanju administrativnih obaveza. Većinu dogovorenih rokova ćete postizati na vreme. Više će vam odgovarati da radite od kuće. Imaćete povećan broj mušterija i uvećanu zaradu ako ste vlasnik salona za lepotu, kao što su frizerski, kozmetički salon i slično. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom, što će vas usmeriti da započnete sa izradom finansijskog plana za naredni period i da investirate u oblasti za koje ste sigurni da će vam doneti dobitke u budućnosti. Isplatiće vam se investicije u solarne panele, zelenu energiju i električna vozila.
Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da nadoknadite resurse koji su nedostajali i kasnili, a koji su vam neophodni za nastavak aktuelnih radnih zadataka. U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno. To će vam omogućiti da ostvarite napredak na polju usluga i dovršite zadatke koji su bili u zastoju i koji su se zbog otežanih uslova sporije odvijali. Izaći ćete i iz finansijskih zastoja. U trećoj dekadi oktobra će Mars praviti trigon sa Jupiterom i kvadrat sa Plutonom. Profitiraćete kroz poslove vezane za moderne tehnologije, dok su gubici mogući kroz oblasti zabave. Ulazak Marsa u Škorpiona 30. oktobra će vas motivisati za započnete pregovore oko novih projekata.
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da se zaposle u finansijskom i administrativnom sektoru, kao i u oblastima industrije i energetskih resursa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Jupiterom na početku oktobra izazvaće nesuglasice između vas i voljene osobe jer se nećete pridržavati ranijih dogovora i odnosićete se nekorektno prema partneru tako što ćete uskraćivati pažnju i podršku. Na sreću, trigon Merkura sa Jupiterom će vam pomoći da porazgovarate o onome u čemu se ne slažete i prevaziđete nezadovoljstvo.
Sunce, Mars i Venera će praviti skladne aspekte sa Jupiterom u drugoj polovini oktobra i to će vam omogućiti da unesete više sklada u vaš odnos sa voljenom osobom. Uživaćete u zajedničkim akcijama i poboljšaćete porodične odnose. Kvadrat Venere sa Neptunom u trećoj dekadi oktobra će vas činiti sklonim da nešto skrivate od partnera i da previše očekujete.

Ako ste slobodni:

Početak oktobra će vam doneti poznanstvo sa osobom koja je intelektualni tip, visoko obrazovana i vrlo komunikativna. Od početka ćete osećati obostranu privlačnost jer ćete otkriti da se zanimate za slične teme i u svemu ćete se dobro razumeti. Provodićete sve više vremena zajedno i razmenjivati mišljenja, a može se dogoditi i da sarađujete na jednom projektu. Mada ćete biti skloni da vašu simpatiju idealizujete, do kraja meseca ćete započeti vezu koja će biti skladna.
Nešto starije Device će na početku meseca otići na zabavu gde će upoznati osobu koja će ih fascinirati svojim intelektualnim kvalitetima i sa kojom će početi da se viđaju. Veza je moguća ali u početku samo slobodnijeg tipa.

Zdravlje:

Saturn koji vlada vašim poljem zdravlja kreće direktno 11. oktobra i nakon toga Venera pravi sekstil sa Saturnom, što vam donosi bolji imunitet, stabilnije zdravlje i bolju pokretljivost. Više pažnje ćete posvetiti vašem izgledu i otići na masažu i kod kozmetičara. Bićete otporni na stresne okolnosti. Izbegavajte da se previše zamarate i praktikujte rekreativne vežbe.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne kako bi vaš organizam došao u potrebnu ravnotežu. Od povrća uzimajte crni luk, brokoli, grašak, šparglu, rukolu, kelerabu, šargarepu i crvenu papriku. Od voća uzimajte ananas, mandarine, jabuku, mango, kivi i grejpfrut. Za dodatak ishrani dobre su vam morske alge, đumbir i mineralna voda.

Srećni brojevi:

5, 11, 16, 20, 24


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom, što vas upozorava da budete pažljivi u rukovanju novcem i izbegavajte ulazak u bilo kakve finansijske rizike i nove investicije jer biste se lako mogli naći na gubitku. Bićete privučeni naizgled lakom zaradom. Kvadrat Merkura sa Plutonom vam donosi zastoje u završnom delu projekta koji zahteva veće investicije i sredstva. Na teškoće ćete nailaziti u poslovima koji su povezani sa industrijom i energetskim resursima. Trigon Merkura sa Jupiterom će vas činiti veštim u snalaženju sa finansijama i jedan vaš plan kako da zaradite veću sumu i budete na dobitku će uspeti da se realizuje na vašu sreću. Venera će ući u znak Strelca 7 oktobra i bićete predusretljivi i ljubazni u pregovorima oko novog posla, što će vam doneti naklonost druge strane i više uspeha nego što očekujete. Ako se bavite trgovinom, prodaja kozmetike će vam doneti dobitke. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom u vašem znaku i bićete u mogućnosti da zauzmete rukovodeći položaj u jednom sektoru. Vaša sposobnost da upravljate doći će do izražaja.
Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i bićete u mogućnosti da jasnije sagledate kako da se postavite u odnosu na radne zadatke koji su vam povereni i da se pokažete u najboljem svetlu, što bi vam moglo doneti unapređenje. Uspećete da dovršite zadatke koji su bili odloženi zbog nepovoljnih okolnosti. Saturn, Jupiter i Merkur će u drugoj dekadi oktobra krenuti direktno i bićete u mogućnosti da se više angažujete u kreativnom delu svog posla, da poboljšate vašu organizaciju i brže ostvarujete planove sa kojima ste u zaostatku. Mars će u trećoj dekadi oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i doći ćete u konflikt sa vašim nadređenima zbog pritiska da ispoštujete rokove za koje vam nedostaju sredstva.
Nezaposlene Vage će dobiti šansu da se zaposle u oblastima menadžmenta, prosvete, zabave, dizajna i IT industrije. Dobru zaradu ćete moći ostvariti kroz honorarne poslove.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi u prvoj polovini oktobra i doneće vam nove i velike izazove u vašoj emotivnoj vezi koja će biti stavljena na probu izdržljivosti. Na prvom mestu je važno da izbegavate da se takmičite jedno sa drugim, da izbegavate svađe i da izgradite bolju komunikaciju i više razumevanja.
Mars će u drugoj polovini oktobra praviti trigon sa Jupiterom i omogućiće vam da vaš odnos sa voljenom osobom poboljšate kroz više zabave, radosti i smeha. Pokazaćete se kao odlična podrška svom partneru. Mars će praviti i kvadrat sa Plutonom, što bi moglo dovesti do ozbiljnih nesuglasica u porodičnim odnosima. Bićete isprovocirani na sukobe.

Ako ste slobodni:

Vaša strastvenost će biti pojačana u prvoj polovini oktobra što vam može doneti dinamičnu i uzbudljivu avanturu sa osobom koja će umeti da vas pokrene na akciju ali će, s druge strane, doći do neke vrste sukoba oko toga ko će da vodi glavnu reč u ovom odnosu. U drugoj polovini oktobra ćete uživati u zabavi i provodima sa vašim novim partnerom ali će ubrzo doći do neprijatnih scena u vidu ljubomore i sukoba oko međusobnih želja što će vas dovesti na korak do raskida.
Starije Vage će biti sklone da se upuštaju u avanture i slobodne veze. Susret sa jednom osobom će u njima probuditi uspavane strasti i doneće im više uzbuđenja nego što su imale više godina unazad, ali će im doneti i napetosti.

Zdravlje:

Oktobar vam donosi dobro i stabilno zdravlje. Vaš imunitet će biti snažan, bićete u dobroj kondiciji i više nego obično ćete se kretati. Praktikovaćete svakodnevne fizičke vežbe i stavićete više naglaska na zdrav način života. Obavićete preventivne zdravstvene preglede. Preduzećete i druge preventivne mere u cilju održavanja vašeg zdravlja u stabilnom i dobrom stanju.
Potrebna vam je kalorična ishrana koja podrazumeva uglavnom sveže namirnice, sa što manje konzervansa i drugih hemijskih dodataka. Od povrća će vam prijati mešano povrće kao što je grašak, karfiol, šargarepa, celer, blitva, krompir i praziluk. Od voća jedite urme, sušene smokve, banane i pomorandže. Ribu, pileće meso, sir, jaja i žitarice uzimajte često.

Srećni brojevi:

2, 7, 13, 15, 21


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i prouzrokovaće nedostatak sredstava u završnoj fazi projekta koji zahteva velike investicije, što će dovesti do odlaganja planiranih rokova i usporiće vas u obavljanju radnih zadataka. Nailazićete na teškoće ako se bavite ekonomijom i menadžmentom. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom zbog čega je neophodno da se čuvate osoba koje su sklone spletkama. Neko će pokušati da vas prevari i pokrade. U pregovorima iza zatvorenih vrata ćete imati zastoje. Teškoće vas očekuju ako se bavite trgovinom. Ove teškoće ćete uspeti da rešite tako što ćete se bolje organizovati, potruditi se oko poboljšanja odnosa na poslu i prepravkom nekih planova. Venera će ući u znak Strelca 7 oktobra i otvoriće vam mogućnost da profitirate od novih investicija u oblasti energetskih resursa, zabave i dizajna. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da pokrenete projekat koji ste pripremali u tajnosti, a koji će vam doneti prednost nad konkurencijom. Očekuju vas veliki pritisci i izazovi od strane nadređenih .
Konjunkcija retrogradnog Merkura sa Suncem će vam dati uvide u razne spletke i nekorektnosti u vašoj firmi i moći ćete da se suprotstavite onima koji vam rade iza leđa. U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno. Bićete u mogućnosti da nadoknadite i dovršite one obaveze koje ste bili prinuđeni da odložite, kao i da nastavite prekinute pregovore iz zatvorenih vrata. Mars će 19. oktobra praviti trigon sa Jupiterom i doneće vam uspeh i bolje pozicije ako se bavite tehničkim strukama, modernim tehnologijama i zdravstvom. Kvadrat Marsa sa Plutonom vam donosi zamke od strane tajnih neprijatelja u koja lako možete da upadnete i izgubite položaj. Izbegavajte bavljenje nezakonitim radnjama.
Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima zdravstva, administracije, elektronske industrije, kao i u građevinarstvu, obezbeđenju i logistici.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Jupiterom na početku oktobra činiće vas sklonim da ugađate sebi i da zapostavljate potrebe vašeg partnera i članova svoje porodice. Kako biste izbegli zahlađenje i probleme u odnosima, budite spremni na razgovore na temu boljeg međusobnog razumevanja. Ulazak Venere u Strelca će vam doneti više inicijative za rešavanje važnih stvari.
Merkur će praviti sekstil sa Venerom u drugoj polovini oktobra i bićete spremni da poverite partneru neke svoje intimne stvari o kojima ne govorite nikome. Partner će vas razumeti i to će učvrstiti vaše poverenje i uneti više sklada u vaš odnos. Sekstil Venere sa Jupiterom će vam omogućiti da preuredite vaš zajednički dom i da poboljšate porodične odnose .

Ako ste slobodni:

Početak oktobra će vas činiti sklonim da ulazite u tajne veze ili avanture ali vam to neće doneti zadovoljstvo i trajaće kratko. Ulazak Venere u znak Strelca će vas učiniti punim radosti, pozitivno raspoloženim i spremnim na zabavu. Upoznaćete osobu sa kojom ćete moći da se složite i koja će pokrenuti lepe strane vaše ličnosti da dođu do izražaja. Druga polovina oktobra činiće vas sklonim da vašu novu simpatiju idealizujete. Lako je moguće da započnete vezu.
Stariji Škorpioni će upoznati osobu koja će im pokazati pozitivne osobine koje su potisnuli i sakrili od sebe samih. To će vas prijatno iznenaditi. Počećete da se viđate, zabavljate i uživate jedno da drugim. Vrlo brzo ćete biti spremni za vezu.

Zdravlje:

Prva polovina oktobra vam donosi slabiji imunitet i kondiciju, što će od vas zahtevati da više vremena i napora usmerite u preventivu i brigu o vašem zdravlju. Poželjno je da se svakodnevno bavite rekreativnim fizičkim vežbama kao i nekim od metoda psihofizičke relaksacije. Druga polovina oktobra će vam doneti sklonost ka otežanoj cirkulaciji ali jači imunitet.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje potpomažu organizmu da se oslobađa od štetnih materija. Od povrća jedite celer, cveklu i kupus, najbolje presno ili samo malo termički obrađeno na pari. Prijaće vam sočivo i spanać. Od voća jedite pomorandžu, kivi, jabuke i avokado. Pšenične klice, jogurt i masline će poboljšati vašu probavu.

Srećni brojevi:

4, 9, 16, 20, 25


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i doneće vam spletke i ogovaranja koje bi mogle da kompromituju vaš ugled. Neko će pokušati i da vas finansijski izradi i uzme više nego što mu pripada. Pazite kakve ugovore sklapate. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom i izazvaće finansijske teškoće, što vas upozorava da pažljivo rukujete novcem i izbegavate nepotrebne izdatke. Imaćete dobar osećaj kakve poteze treba da povučete kako biste poboljšali finansijski priliv. Poboljšaćete odnose sa saradnicima i bićete dobro organizovani u timskom radu. Venera će 7. oktobra ući u vaš znak, što će istaći vaše kreativne sposobnosti, vaše radne kvaliteti i ljubazan pristup drugima. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom. Vaši nadređeni će vam dodeliti položaj vođe tima ali se vašim saradnicima i podređenima to neće dopasti i neće vas rado prihvatiti kao nadređenog. Bićete suočeni sa ozbiljnim izazovima i moraćete da se dokažete nadređenima ali i da nađete način da vas vaše osoblje prihvati kao lidera. Na sreću, umećete da uočite gde pravite greške i da to ispravite.
Saturn, Jupiter i Merkur će krenuti direktno u drugoj dekadi jula, što će vam omogućiti da nastavite pregovore koje ste odložili ili prekinuli u prethodnom periodu zbog nepovoljnih okolnosti i prepreka, uspećete da se bolje organizujete, prepravite neke planove i obnovite jedan saradnički odnos koji je bio u prekidu jedno vreme, a koji se ranije pokazivao dosta korisnim. Mars će praviti trigon sa Jupiterom i omogućiće vam da ostvarite odličnu koordinaciju sa saradnicima i postignete planirane ciljeve. Kvadrat Marsa sa Plutonom će vas činiti sklonim nepromišljenim potezima u pogledu finansija i investicija, što vam može naneti gubitke. Krajem meseca ćete postići uspeh u zdravstvu i tajnim pregovorima.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima menadžmenta, konsaltinga, modernih tehnologija, javnosti i u ekonomskom sektoru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Trigon Merkura sa Jupiterom 4. oktobra doneće vam poboljšanje u komunikaciji sa voljenom osobom, više konstruktivnih razgovora, kao i više smeha, zabave, razumevanje i uspešne dogovore. Složićete se oko zajedničkih planova. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam doneti uvide kako da ostvarite potrebe i očekivanja u vašoj emotivnoj vezi.
Merkur će u drugoj polovini oktobra praviti sekstil sa Venerom i omogućiće vam da se otvorite prema partneru i da mu iskreno i bez sumnji priznate sve što vas na bilo koji način ometa ili pritiska u vašem odnosu, kao i da mu poverite neke vaše probleme za čije rešavanje vam treba podrška. Vaš partner će vas razumeti i pružiće vam svoja osećanja i oslonac.

Ako ste slobodni:

Početkom oktobra ćete biti raspoloženi uglavnom za avanture ali mada ćete biti u mogućnosti, odlučićete da ne ulazite u takve šeme jer ćete imati osećaj da vam neće odgovarati. Ulaskom Venere u vaš znak 7. oktobra ćete biti u mogućnosti da upoznate nekoga ko će vas snažno privući i gde će to biti obostrano. Počećete da se viđate i da se sve više otvarate jedno prema drugom. Do kraja meseca ćete shvatiti da jedno drugom u mnogim stvarima odgovarate i ući ćete u skladnu vezu.
Nešto stariji Strelci će u prvoj dekadi oktobra delovati izuzetno privlačno i privući će sebi odgovarajuću osobu za vezu. Biće to neko iz vašeg bližeg okruženja ko vas već duže vreme interesuje. Otkrićete kako ste u mnogo čemu skladan par.

Zdravlje:

Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom, vašim vladarem zdravlja, u prvoj polovini oktobra. To će vam doneti pad imuniteta, pa vam se preporučuje da se usmerite na preventivne mere, kao što je sistematski pregled, a isto tako i da započnete sa praktikovanjem fizičkih vežbi i psihofizičke relaksacije jer ćete tako sprečiti razvoj potencijalnih smetnji.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su kalorične i pune vitamina. Od povrća će vam prijati grašak, boranija, pasulj, spanać, brokoli, cvekla i kupus. Od voća jedite pomorandže, jabuke, kivi, sušene smokve i urme. Ribu i piletinu pripremajte više puta nedeljno. Sir, masline, jaja i integralni hleb uzimajte umereno. Koristite vitamin A i E i magnezijum.

Srećni brojevi:

3, 5, 11, 17, 24


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i prouzrokovaće teškoće u odnosima sa saradnicima, kao i slabili priliv finansija na vaš račun, što će vas ometati u ostvarivanju planiranih radnih zadataka. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom, što će vas primorati da izmenite neke planove i da se reorganizujete jer ćete se suočavati sa problemima nastalim zbog vaših ranijih propusta. To može da se nepovoljno odrazi na vaše pozicije. Na sreću, zahvaljujući vašoj snalažljivosti i poslovnim vezama, ove teškoće ćete uspeti da rešite i da se izvučete bez negativnih posledica. Venera će 7. oktobra ući u znak Strelca i otvoriće vam mogućnosti da dobijete podršku od nekoga ko se nalazi u pozadini, a ima velikog uticaja na poslove kojima vi trenutno upravljate. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom u vašem polju posla i karijere, što će vam pružiti mogućnost da započnete sa novim projektima koji će se pokazati značajnim za vaš napredak u karijeri. Sam početak će biti dosta težak jer ćete nailaziti na velike izazove koji će zahtevati od vas veštinu i strpljenje.
Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da jasno sagledate vaše ranije propuste i greške u radu i da se bolje organizujete oko svega što je neophodno započeti. U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno. Bićete u mogućnosti da poboljšate finansijsko stanje tako što ćete uspeti da naplatite zaostala potraživanja. Uspećete i da većim delom nadoknadite odložene radne zadatke. Mars će praviti trigon sa Jupiterom i veštim potezima ćete uvećati priliv sredstava na vaš račun. Kvadrat Marsa sa Plutonom će vam doneti sukobe i neslaganja sa nadređenima koje će biti nepovoljna po vaš položaj. Ulazak Marsa u Škorpiona donosi vam bolje saradničke odnose.
Nezaposleni Jarčevi će dobiti šansu da se zaposle u oblastima menadžmenta, zdravstva, ekonomije i u inženjerskim oblastima. Tražiće se vaše stručne sposobnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prva polovina oktobra dovešće do buđenja uspavanih strasti i do poboljšanja dinamike u odnosima sa voljenom osobom. Jedno drugoga ćete podsticati na zajedničke aktivnosti u kojima ćete oboje uživati i to će uneti više radosti u vaš odnos. Ulaskom Venere u znak Strelca postaćete raspoloženi da nalazite više vremena za zajedničke intimne trenutke.
Druga polovina oktobra vam donosi stabilnost u odnosu i mogućnost ostvarenja jednog zajedničkog cilja. Počećete da otkrivate vrednosti i prednosti vaše emotivne veze koje niste jasno videli ranije ili one koje ste zapostavili. Pokazaćete voljenoj osobi koliko vam znači jednim lepim gestom pažnje, poklonom i izlaskom na mesto koje oboje volite.

Ako ste slobodni:

Početkom oktobra ćete upoznati osobu koja će vas snažno privući, pre svega na fizičkom nivou, ali će tu postojati i nekakva dublja povezanost koju ćete oboje na samom početku osetiti. Jedno drugome ćete delovati magnetski privlačno i odmah ćete početi da se viđate, izlazite, razgovarate o raznim srodnim temama i da provodite mnogo vremena zajedno. Mada ćete biti nesigurni u početku, ubrzo ćete imati utisak da ste pronašli srodnu dušu. Do kraja meseca ćete ući u vezu.
Nešto stariji Jarčevi će upoznati osobu koja će ih u početku privući fizički i sa kojom će vrlo brzo ući u intimne odnose. Očekivaćete samo prolaznu avanturu ali ćete se vrlo brzo pojaviti obostrane emocija što vam otvara mogućnost veze.

Zdravlje:

Početkom oktobra bićete osetljivi na stres i na prehladu. Potrebno je da izbegavate situacije koje na vas deluju stresno i da se više odmarate. Više odmora i relaksacije vam je neophodno. Na taj način ćete brzo i lako dovesti vaš organizam u stabilno stanje. U drugoj polovini oktobra će Merkur krenuti direktno i vaš imunitet će biti ojačan, a zdravlje bolje.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne. Od povrća je dobro da uzimate brokoli, grašak, rukolu, kelerabu, crvenu papriku i šargarepu. Od voća uzimajte mango, kivi, grejpfrut, ananas, mandarine i jabuku. Sok od limuna pijte svakog dana po jednu čašu. Morske alge i mineralna voda će vam prijati za čišćenje organizma od štetnih materija.

Srećni brojevi:

4, 12, 17, 21, 25


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera koja prolazi kroz vaše polje posla i karijere će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom. Bićete skloni pogrešnim odlukama u rukovanju finansijama koje bi mogle da vam nanesu gubitke i da ugroze vaš položaj. Kvadrat Merkura sa Plutonom dovešće do izostanka podrške koju očekujete od jednog stručnog tima, a uzrok će biti zbog nejasno definisanih obaveza. Kako ćete odmah preduzeti sve što ste u mogućnosti da ove probleme rešite, pokazaćete se vrlo vešti i uspećete da dovedete sve to u red i da izbegnete gubitke. Venera će ući u znak Strelca 7 oktobra i otvoriće vam mogućnost da ostvarite uspešnu saradnju sa prosvetnim ustanovama, turističkim agencijama i inostranim partnerima. Imaćete uspešniju saradnju sa ženama. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom, što će vam omogućiti da pokrenete nove projekte koji su povezani sa edukacijom u vidu kurseva i seminara. Bićete u mogućnosti da započnete posao koji je povezan sa inostranstvom i koji obuhvata uvoz inostrane robe kao što su alati, mašine i bela tehnika. Nailazićete na velike izazove.
Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da obnovite pregovore o dobijanju stručne pomoći i saveta za dalji nastavak i napredak aktuelnih planova i radnih zadataka. Uspećete da se bolje organizujete. U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno, što će vam omogućiti da se usmerite na poboljšanje vaših veština koje ste zapostavili, kao i na preuzimanje višeg stepena odgovornosti kako biste uspeli da vaš radni status učinite stabilnim i nadoknadite odložene obaveze. Mars će praviti trigon sa Jupiterom i doneće vam mogućnost da dobijete više poverenja od strane nadređenih, dok vas kvadrat Marsa sa Plutonom upozorava da izbegavate nelegalne poslove i da se čuvate spletki.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine, transporta, saobraćaja, komunikacija, mehanike i građevinarstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Sunca sa Marsom u prvoj dekadi oktobra donosi vam mogućnost da otputujete sa partnerom na mesto gde biste mogli da imate dinamična dešavanja koja bi u vama probudila uspavane strasti. Ako se ne odlučite za putovanje, otkrićete nova zajednička interesovanja i to će vas oboje zaokupiti, pa ćete uživati u zajedničkim aktivnostima.
Sunce će u drugoj polovini oktobra praviti trigon sa Jupiterom i kvadrat sa Plutonom. S jedne strane ćete biti puni optimizma i prenosićete svoju pozitivnu energiju na voljenu osobu, umećete da joj pružite podršku i oslonac u svemu, ali ćete s druge strane biti skloni sumnjičavosti i skrivanju vaših ličnih problema od partnera. To može dovesti do nesuglasica.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete u prvoj dekadi oktobra osobu koja dolazi iz daleka i koja će vas privući svojom skrivenom snagom i ličnim kvalitetima. Doći će do obostranih simpatija, bliskosti, moguće i do ulaska u intimne odnose. Provešćete zajedno više lepih dana i kasnije ćete nastaviti vezu na daljinu. Postoji mogućnost da ta veza vremenom postane ozbiljna i da odlučite da živite zajedno, ali će vas na tom putu čekati brojna iskušenja koja ćete morati da savladate. Imaćete volju da uspete.
Nešto starije Vodolije će upoznati osobu koja će imati dobar osećaj za njihove potrebe i koja će im otvoreno pokazati svoju naklonost. Doći će do obostranih emocija ali je potrebno da pazite da se ne pojave prejake strasti u isto vreme.

Zdravlje:

Čuvajte se prehlade jer ako budete previše izloženi hladnom, kišnom i vetrovitom vremenu, može doći i do infekcije mokraćnih kanala, upale pluća, grla i otežane cirkulacije. Moguće su i kardiovaskularne smetnje. Potrebno je da se više odmarate i da praktikujete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Druga polovina oktobra vam donosi stabilno zdravlje.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje u sebi sadrže antioksidanse, kao i gradivne namirnice pune vitamina i proteina. Od povrća jedite crni i beli kuk, cveklu, krastavac, spanać, pasulj, sočivo, krompir i kupus. Od voća vam se preporučuje što više pomorandže, limunovog soka, ananas, kivi i jabuka. Pijte mineralnu vodu. Izbegavajte slatko.

Srećni brojevi:

6, 10, 17, 21, 25


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera će 1. oktobra praviti kvadrat sa Jupiterom i prouzrokovaće nedostatak finansijske podrške zbog nejasnoća u ranije sklopljenim ugovorima i sporazumima. Ovo će najviše da pogodi one koji posluju sa inostranstvom i zaposlene u oblasti zdravstva i kancelarijskim poslovima. Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom, što će dovesti do konfliktnih situacija u odnosima sa pojedinim saradnicima zbog neslaganja u vezi raspodele finansijske dobiti od zajedničkih poslova. Jedna važna saradnja može biti prekinuta na vašu štetu. Na sreću, vaša snalažljivost i prilagodljivost će doći do pozitivnog izražaja i omogućiće vam da prevaziđete ove teškoće i da izbegnete ozbiljne gubitke. Venera će ući u znak Strelca i vaše polje posla i karijere 7. oktobra i omogućiće vam da pokažete bolji osećaj za rad sa drugim ljudima i da istaknete vaše kreativne sposobnosti i osećaj za lepo, a to će vam doneti bolje pozicije na poslu. Sunce i Merkur će praviti konjunkciju sa Marsom i bićete u prilici da pokrenete obimniju finansijsku saradnju koja će u isto vreme nositi opasnost od gubitaka.
Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da sagledate greške i propuste u rukovanju novcem i da ih ispravite, kao i da naplatite zaostala potraživanja. U drugoj dekadi oktobra će Saturn, Jupiter i Merkur krenuti direktno. Nastavićete tajne pregovore koje ste prekinuli, uspećete da saznate ko vam je u proteklom periodu spletkario iza leđa i da izbegnete zamke koje su vam bile podmetnute i poboljšaćete platni promet tako što ćete rešiti veći deo ranije odloženih transakcija. Mars će praviti trigon sa Jupiterom i omogućiće vam da deo novca sačuvate u rezervi kao i da ostvarite uspeh u zdravstvu. Kvadrat Marsa sa Plutonom će izazvati konflikte sa pojedinim saradnicima zbog nepoštovanja dogovora.
Nezaposlene Ribe će biti u mogućnosti da nađu novi posao u oblastima administracije, dizajna i finansija. Možete dobiti posao i u jednoj velikoj inostranoj kompaniji.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat Merkura sa Plutonom na početku oktobra će vam doneti ozbiljne nesuglasice sa partnerom jer ćete mnogo vremena trošiti na društvene aktivnosti, a partneru nećete posvećivati pažnju. Na sreću, retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da jasnije sagledate partnerove potrebe i da poboljšate međusobnu komunikaciju.
Merkur će u drugoj polovini oktobra praviti sekstil sa Venerom, što će vama i vašem partneru pomoći da prikupite sredstva za ostvarenje jednog važnog zajedničkog cilja. Merkur će 18 oktobra krenuti direktno, što će vam omogućiti da se bolje razumete sa voljenom osobom i porazgovarate o rešavanju teškoća na koje ste nailazili u proteklom periodu.

Ako ste slobodni:

Početkom oktobra ćete biti otvoreni na avanture i pružiće vam se prilika da sa jednom osobom uđete u neobavezne intimne odnose ali ćete se predomisliti jer ćete upoznati nekog ko će vas privući svojim optimističkim stavom i vedrim duhom. Nalazićete lako zajedničke teme i u drugoj polovini oktobra ćete se sve češće viđati i provoditi lepe zajedničke trenutke u razmeni iskustava. Jedno drugoga ćete inspirisati i pokretati na akciju. Do kraja meseca ćete započeti skladnu vezu.
Nešto starije Ribe će se potruditi da prevaziđu sopstvene nesigurnosti, priđu osobi koja ih privlači i pokušaju da ostvare konstruktivnu komunikaciju. U tome ćete uspeti, a vaš nastup će se dopasti vašoj simpatiji. Dobićete šansu za novu vezu.

Zdravlje:

Bićete spremni da isprobate nešto novo u cilju poboljšanja svog zdravlja, kao što je neki od programa za poboljšanje kondicije i psihofizičke relaksacije, kao i neke od alternativnih metoda kao što su časovi joge ili akupunktura. U drugoj polovini oktobra će vam prijati masaža i poseta kozmetičaru. Zdravlje će vam biti stabilno i ojačaćete imunitet.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su srednje kalorične, lake za probavu i pune vitamina. Od povrća će vam prijati spanać, grašak, pasulj, sočivo i crni luk. Prijaće vam semenke od bundeve i pšenične klice. Od voća uzimajte ananas, grejpfrut, kivi, jabuke i suvo grožđe. Ribu jedite bar jednom nedeljno. Izbegavajte brzu hranu. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 19, 25


Mjesečni horoskop za oktobar 2021. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!