Mjesečni horoskop za JANUAR 2020.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec januar 2020. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i motivisaće vas da se potrudite oko nalaženja podrške za jedan prioritetni projekt koji planirate da pokrenete i tako započnete novu radnu godinu. Ako se bavite poslovima transporta ili turizmom, imaćete uvećan promet robe i usluga. Očekuju vas dobici. Sunce i Merkur će 7. i 8. januara praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da se organizujete u obavljanju radnih zadataka i kako da rešavate one zadatke u kojima nemate dovoljno iskustva. Ako se bavite radom u zdravstvu, kancelarijskim radom, administracijom ili kreativnim projektima, uspećete da izađete na kraj sa povećanim obimom radnih obaveza na koje ćete nailaziti. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem u vašem polju posla 10. januara i otvoriće vam vrata za pokretanje novih poslova koji će od vas zahtevati da pokažete svoje stručne sposobnosti i dobru saradnju sa nadređenima. Moraćete da se prilagodite dinamici radnih zadataka. Uran će krenuti direktno i uspećete da razradite ideju kako da uvećate priliv finansija, a to će vam doneti sigurne dobitke.
Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom u vašem polju posla. Dobićete povoljne uslove da pokrenete jedan dugoročni projekat koji zahteva velika ulaganja, a koji će se pokazati isplativim u budućnosti i koji će biti značajan za vaš uspon u karijeri. Vaše pozicije na poslu biće stabilne i preuzećete viši stepen odgovornosti. Venera ulazi u znak Riba 13. januara. Pojačaće se vaše kreativnost i ostvarićete uspešnu finansijsku saradnju sa investitorima. Merkur ulazi u znak Vodolije i donosi vam početak nove i uspešne saradnje sa društvenim institucijama. Sekstil Venere sa Jupiterom 23. Januara omogućiće vam da tajnim kanalima dođete do neophodnih sredstava i prestignete konkurenciju.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da dobiju siguran i stalan posao u struci. Najviše sreće će imati inženjeri. Novi posao vas očekuje u oblastima industrije i zdravstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Uživaćete u prijatnim aktivnostima sa voljenom osobom u prvoj polovini januara. Imaćete više vremena jedno za drugo i to ćete umeti da iskoristite tako da oboje budete zadovoljni i ispunjeni. Razgovaraćete o zajedničkim planovima i imaćete slične ideje kako da poboljšate vašu vezu i uslove zajedničkog života. Ostvarićete i jedan važan zajednički cilj.
Voljenoj osobi ćete prirediti jedno ili više prijatnih iznenađenja u drugoj polovini januara. Jedan poklon će joj mnogo značiti. Imaćete dovoljno vremena i za intimne trenutke udvoje koji će vam pokazati da ste dovoljno bliski i da vaš odnos sadrži potreban kvalitet. Manje i prolazne nesuglasice ali i pojačane strasti imaćete krajem januara.

Ako ste slobodni:

Početak nove godine donosi vam više druženja i kontakte sa osobama sa kojima možete da radite na ostvarivanju zajedničkih ideja ili aktivnosti koje vas zanimaju. Kroz susrete takve vrste upoznaćete sredinom januara osobu sa kojom ćete se odlično razumeti i koja će vas privući i fizički i intelektualno. U trećoj dekadi januara ćete započeti emotivnu vezu koja će na početku biti u isto vreme dinamična i romantična. Uživaćete u zajedničkim intimnim trenucima.
Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će ih veoma privući ali koja nije slobodna. Pružiće vam se mogućnost da uđete u tajnu emotivnu vezu. Bilo bi dobro da razmislite pre nego što donesete odluku jer se tajna veza može pokazati teškom.

Zdravlje:

Očekuje vas većim delom stabilno i dobro zdravlje. Izbegavajte preterane napore i duži boravak na hladnom vremenu. Bićete podložni prehladi i bolovima u kostima i zglobovima. Rekreativne fizičke vežbe će vam pomoći da održavate kondiciju u formi i da ublažite potencijalne zdravstvene smetnje. Masaža bi vam prijala s vremena na vreme.
Vaša ishrana treba da sadrži kalcijum i vitamin D jer će to povoljno uticati na stanje vaših kostiju. Odgovaraće vam kuvano povrće, kao i ono spremljeno za zimnicu u kombinaciji sa pilećim mesom, ribom, maslinama i maslinovim uljem. Od voća jedite što više pomorandži i jabuka. Izbegavajte visoko kaloričnu hranu, slatkiše i grickalice.

Srećni brojevi:

2, 8, 14, 17, 23


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Mars 3. januara ulazi u znak Strelca i donosi vam više angažovanja u rešavanju problematičnih delova radnih zadataka, gde se od vas traži primena svih vaših veština i stručnog znanja. Bićete usmereni na rešavanje spornih pitanja na polju platnog prometa i nastojaćete da ubrzate i načinite efikasnijim naplatu vaših potraživanja. Sunce i Merkur će 8. i 9. januara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam poboljšanje u odnosima sa saradnicima iz inostranstva, ako i uspeh u trgovini robom iz uvoza. Imaćete dobar osećaj za dobitne poslovne poteze. Konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam početak saradnje sa jednom osobom na visokom društvenom položaju, pomoću koje ćete lakše dobijati podršku za ostvarenje vaših planova. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom. Pokrenućete veliki i dugoročni projekat u kooperaciji sa inostranim partnerima koji je povezan sa oblastima industrije, građevinarstva, moderne tehnologije i energetskih resursa. Ovaj projekat će zahtevati velike investicije ali će vam donositi i veliku zaradu, kao i mogućnost napretka u karijeri.
Venera ulazi u znak Riba 13. januara i donosi vam dobar osećaj za uspostavljanje obostrano korisne saradnje sa kreativnim osobama, posebno sa ženama. Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije i vaše polje posla i karijere. Nakon merkura će i Sunce ući u Vodoliju 20. u mesecu. Vaše organizacione i rukovodeće sposobnosti će doći do izražaja i ostvarićete napredak u svemu što ste planirali. Najviše uspeha ćete imati u oblastima trgovine, komunikacija i u IT sektoru. Sekstil Venere sa Jupiterom omogućiće vam podršku za razvoj vaših ranije započetih planova koja vam dolazi posredstvom srećnih okolnosti u okviru jedne uspešne saradnje. Krajem meseca nailazićete na teškoće u platnom prometu.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblasti hemijske industrije, transporta, turizma i trgovine. Imaćete uspeha i u honorarnim poslovima iz oblasti marketinga.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa koji vlada vašim poljem ljubavi i braka početkom januara, doneće vam mogućnost da odete na putovanje sa voljenom osobom i da posvetite jedno drugom nekoliko dana gde ćete poboljšati vašu bliskost i učvrstiti vašu vezu. Pružaćete više podrške vašem partneru gde god se to pokaže potrebno. Imaćete otvorene razgovore o raznim temama.
U drugoj polovini januara posvetićete se radu na ostvarivanju zajedničkih planova i dogovora, u čemu ćete se odlično slagati sa partnerom. Kraj meseca donosi vam nesuglasice čiji su uzrok pojačane strasti, a koje će izazivati ljubomoru, sumnjičavost i povremene svađe. Nesuglasice će nastati zbog zajedničkih ulaganja oko čega nećete moći da se složite.

Ako ste slobodni:

Poznanstvo sa osobom iz inostranstva doneće vam česte kontakte i probudiće obostrana osećanja. Dobićete poziv da se vidite i tražićete način da to iskoristite. Odlazak u inostranstvo na kraće vreme će vas ispuniti jer ćete se odlično provesti i otkrićete da vas druga osoba veoma privlači, da imate mnogo toga zajedničkog i ući ćete u intimne odnose i vezu na daljinu. Jedino što će ostati da se uradi je da nađete način da vaša veza može da funkcioniše i da budete zajedno.
Stariji Bikovi će na početku januara upoznati osobu koja je dinamične prirode, uvek u pokretu i koja će ih privući svojim vedrim duhom. Počećete da se viđate i sve više ćete se dopadati jedno drugom. Ući ćete ubrzo u slobodnu vezu.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti stabilno i imaćete dovoljno energije za sve. Bićete fizički aktivni, često u pokretu ali ćete ravnomerno rasporediti vaše aktivnosti i odmor. Naći ćete i vreme za psihofizičku relaksaciju. Tek krajem januara će doći do pada vašeg imuniteta, što može da dovede do hormonskog disbalansa, kao i do teškoća sa cirkulacijom u predelu nogu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži srednje kalorične namirnice, kao i one koje u sebi sadrže materije za izbacivanje štetnih sadržaja iz organizma. Od voća jedite pomorandžu, jabuku, bananu i kivi. Od povrća će vam odgovarati spanać, brokoli, kiseli kupus i krastavci. Pasulj i ribu jedite češće. Izbegavajte kafu, gazirane sokove i brzu hranu. Pijte više vode.

Srećni brojevi:

4, 10, 16, 21, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Mars ulazi u znak Strelca 3. januara i donosi vam više motivacije da se usmerite na rešavanje važnih stvari u zajedničkim projektima sa poslovnim partnerima. Bićete aktivniji ako se bavite oblastima javnosti i ostvarićete uspeh u držanju poslovnih prezentacija i javnim nastupima. Uspećete da privučete više klijenata. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da poboljšate platni promet i kako da nabavite sredstva koja su vam neophodna za neometan rad na zadacima koje obavljate. Uspećete da poboljšate platni promet i ostvarite višu zaradu od očekivane. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom, što će doprineti stabilnom finansijskom stanju i omogućiti vam da sarađujete u jednom velikom projektu koji će vam doneti sigurnu zaradu. Dobitke ćete imati od investiranja u nove projekte i od berzanskih akcija. Uspeh ćete ostvariti u oblastima usluga. Venera će 13. januara ući u znak Riba i vaše polje posla. Doneće vam povoljne mogućnosti za uspeh i napredak ako se bavite kreativnim poslovima ili zdravljem.
Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije i doneće vam nove ideje kao i mogućnost saradnje sa inostranstvom. Odlazak na poslovno putovanje će vam se isplatiti. Uspeh ćete ostvariti u IT sektoru i svim poslovima koji imaju veze sa modernim tehnologijama. Budite pažljivi u vezi bilo čega što vam bude nejasno u dogovorima i pregovorima. Sunce 20. januara ulazi u znak Vodolije. Vaš autoritet i stručne veštine će doći do boljeg izražaja. Pružiće vam se mogućnost da uvećate stručne sposobnosti i steknete neku novu licencu. Sekstil Venere sa Jupiterom doneće vam dobar osećaj za uvećanje prihoda kroz primenu vaših kreativnih ideja. Krajem januara nailazićete na teškoće i nejasnoće u odnosima sa poslovnim partnerima.
Nezaposleni Blizanci će dobiti priliku da se zaposle u oblastima za koje su stručno osposobljeni, kao i u oblastima komunikacija i IT sektoru. Honorarne poslove ćete lako dobijati.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa u vaše polje ljubavi na početku januara uneće dinamiku u vaš odnos sa voljenom osobom. Vreme je da se više angažujete oko zajedničkih aktivnosti i da više vremena provodite zajedno. Potrebne su vam konstruktivne promene u vezi. Ako sve ostane kako je bilo ranije, doći će do nezadovoljstva i pojave napetosti koja lako može prerasti u svađe.
Venera će u trećoj dekadi januara praviti sekstil sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi, a to će vam doneti sklad i sreću u odnosima sa voljenom osobom. Iznenadićete prijatno partnera pažnjom i osećanjima koje ćete pružati kao i ispunjenjem nečega što ste ranije obećali. Krajem meseca će doći do neslaganja oko ostvarenja zajedničkog cilja.

Ako ste slobodni:

Početak januara donosi vam dinamičnu avanturu sa osobom koja će vas privući svojom snažnom energijom, a koja će vam se na prvom mestu veoma dopasti svojim izgledom. Očekuje vas mnogo zajedničke zabave i veliko slaganje na intimnom polju. Između vas dvoje će se probuditi jake strasti i imaćete osećaj da ste ušli u vezu sa nekim ko može da vam bude ljubav za ceo život. Krajem meseca će strast da se pretvori u ljubomoru i nastaće komplikacije koje će ugroziti vezu.
Stariji Blizanci će delovati zavodljivo ali će biti i prilično nestalni. Privući ćete osobu koja će vam pružati pažnju i naklonost ali će vas pre svega zanimati samo seksualna komponenta odnosa. Ući ćete u intimne odnose ali ne i u vezu.

Zdravlje:

Vaš imunitet će biti oslabljen, pa vam se savetuje da se ne iscrpljujete previše, nego da imate dovoljno vremena za odmor i relaksaciju. Bićete podložni virusnim infekcijama i variranju krvnog pritiska. Vaša osetljivost na stres će se pojačati krajem meseca i to će vas činiti podložnim psihosomatskim tegobama. Izbegavajte okolnosti koje vas čine napetim.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži lako svarljivu hranu, većinom biljnog porekla. Kuvano povrće bi trebalo da vam se česti nalazi na jelovniku. Posebno spanać, karfiol, brokoli, šargarepa, celer, kelj, grašak i keleraba. Od voća su vam neophodni pomorandža i grejpfrut. Ribu jedite često, posebno morsku. Izbegavajte konditorske proizvode i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

7, 11, 15, 18, 22


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Mars 3. Januara ulazi u znak Strelca i donosi vam više angažovanja na polju usluga. Pokrenućete nešto novo u vašoj poslovnoj ponudi, a to mogu biti usluge prevoza ili servisiranja mehaničkih uređaja i bele tehnike. Sunce i Merkur će u prvoj dekadi januara praviti sekstil sa Neptunom, što će unaprediti vašu saradnju sa partnerima iz inostranstva i stručnjacima. Uspeh ćete ostvariti ako se bavite turizmom, obrazovanjem ili javnim poslom. Konjunkcija Sunca i Merkura omogućiće vam da sklopite novo poslovno partnerstvo koje vam je neophodno za dalji razvoj dugoročnih planova. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom. Pružiće vam se mogućnost da sklopite unosan ugovor i započnete kooperaciju sa drugim preduzećima u vezi jednog velikog i dugoročnog projekta koji bi vam mogao doneti veliku zaradu i obezbediti vam siguran tok poslova u budućnosti. Očekuje vas veliki uspeh u oblastima marketinga, ekonomije, građevinske industrije i u trgovini energetskim resursima. Ako se bavite javnim poslom, vaša popularnost će biti u usponu.
Venera će 13. januara ući u znak Riba. Doneće vam finansijsku podršku za početak jednog novog projekta, zahvaljujući vašem dobrom osećaju gde da se obratite da biste dobili potrebnu pomoć. Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije. Bićete dobro organizovani i imaćete plodne ideje kako da poboljšate obrt novca i steknete nove dobitke. Sunce će ući u znak Vodolije 20. Januara i dodatno će uticati povoljno na uvećanje vaših prihoda. Sekstil Venere sa Jupiterom poboljšaće vaše odnose sa poslovnim partnerima i omogućiti vam sklapanje ugovora koji će vam doneti značajne dobitke. Krajem meseca nailazićete na teškoće na polju usluga gde možete imati nezadovoljne klijente zbog nepažnje i lošeg kvaliteta.
Nezaposleni Rakovi će uspeti da dobiju posao na poljima javnosti, trgovine, ekonomije, prava i ugostiteljstva. Poslovi honorarnog tipa biće vam lako dostupni.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Stelijum od čak pet planeta u vašem polju ljubavi i braka doneće vam stabilnost u odnosima sa voljenom osobom ali će u isto vreme dovesti i do toga da ćete više biti usmereni održavanju forma vašeg odnosa nego što ćete pokazivati emocije. Emotivno ćete biti povučeni, mada to neće umanjiti vašu privrženost partneru. Unećete nov kvalitet u vašu vezu.
Konjunkcija Saturna sa Plutonom omogućiće vam da ostvarite jedan veliki zajednički cilj, što će dovesti do poboljšanja uslova vašeg zajedničkog života, posebno na materijalnom polju. U trećoj dekadi januara doći će do jačanja intimnih odnosa, što će probuditi strasti ali će dovesti i do izliva ljubomore i povremenih neslaganja sa voljenom osobom.

Ako ste slobodni:

Januar vam je izuzetno povoljan mesec da uđete u ozbiljnu emotivnu vezu na duže staze. Upoznaćete osobu koja će vas privući svojim čvrstim stavom, stabilnim karakterom, ali koja u sebi nosi dovoljno magnetizma i strasti. Uz to, pokazaće ambiciju i praktičnost, što će biti dovoljno da vas potpuno osvoji. Privlačnost će biti obostrana. Počećete da se viđate često i već do sredine meseca ćete započeti vezu. Bićete skloni da idealizujete svoju novu ljubav ali vam to neće doneti smetnje.
Nešto stariji Rakovi će posle dugog vremena dobiti šansu za ulazak u vezu od strane osobe u koju su duže vremena zaljubljeni. U početku ćete oboje biti pomalo suzdržani i nesigurni ali ćete se uveriti da je odluka bila na mestu.

Zdravlje:

Vaš imunitet će biti slabiji što će vas činiti sklonim prehladi, hormonskom disbalansu, lošoj cirkulaciji i povremenom padu krvnog pritiska. Osećaćete se umornije nego obično i mogući su bolovi u zglobovima, donjem delu leđa i butinama. Zbog toga vam se preporučuje da se utoplite i da radite svakodnevne rekreativne fizičke vežbe. Potrebno vam je više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od što više kuvanog povrća kao što su šargarepa, spanać, blitva, karfiol, kukuruz, peršun i keleraba. Potreban vam je i kiseli kupus zbog visokog sadržaja vitamina. Od voća uzimajte jabuke i mandarine. Prijaće vam sočivo, masline, orasi, badem i kikiriki. Ceđeni sok od limuna, mineralnu vodu i magnezijum uzimajte često.

Srećni brojevi:

7, 11, 14, 18, 23


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Mars 3. januara ulazi u znak Strelca i donosi vam više posla na poljima gde se od vas traži da pokažete svoju kreativnost. Veće napore ćete trebati da uložite ako se bavite ugostiteljstvom, oblastima zabave ili prosvetnim radom. Biće neophodno da se prilagođavate okolnostima na koje budete nailazili, da rešavate prepreke i probleme na koje budete nailazili. To će od vas zahtevati da često budete u pokretu. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom u prvoj dekadi januara. Dobra organizacija i sposobnost da se postavite kao vodeća figura, omogućiće vam da ostvarite napredak i bolji obrt novca u oblasti usluga. Konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da proširite obim vaših usluga. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom, što će vam omogućiti da pokrenete jedan novi i dugoročni projekat na polju usluga, koji će vam doneti stalne i sigurne korisnike i stabilnu zaradu u budućnosti. Važno je da budete pažljivi u investicijama, nabavci sredstava i rukovanju novcem. Uspeh vas očekuje na polju građevinarstva, industrije i ekonomije.
Venera će 13. januara ući u znak Riba i pojačaće vaš osećaj za rešavanje komplikovanijih radnih zadataka, kao i vašu veštinu upravljan ja novcem. Uspećete da uvećate zaradu veštim potezima i saradnjom. Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije i doneće vam uspešne dogovore sa poslovnim partnerima oko predstojećih zajedničkih projekata. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara omogućiće vam da preuzmete vodeću ulogu u koordinaciji jednog poslovnog poduhvata. Uspeh vas očekuje u javnim poslovima, marketingu i pravnom sektoru. Uvećaćete zaradu kroz oblast usluga. Izbegavajte da prihvatate finansijske i poslovne rizike, jer bi vam to moglo naneti štetu zbog kvadrata Marsa sa Neptunom.
Nezaposleni Lavovi će dobiti mogućnost da se zaposle u sektoru administracije, menadžmenta, javnosti i prava. Bićete traženi na poslovima gde je važan dobar osećaj za saradnju.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Usmerićete pažnju na rešavanja onoga što ometa sklad u vašem odnosu sa voljenom osobom jer ćete osećati potrebu da provodite više vremena zajedno i da poboljšate vaš odnos u celini. U tome će vam pomoći konjunkcija Saturna sa Plutonom koja će vam doneti jasnu sliku šta treba da menjate u svom pristupu partneru. Vaš partner će biti zadovoljan.
Merkur i Sunce će u drugoj polovini januara ući u znak Vodolije i vaše polje ljubavi i partnerstva, što će vam doneti nove ideje kako da organizujete zajedničko vreme sa voljenom osobom. Pokazaćete više inicijative i pružaćete podršku partneru tamo gde to bude potrebno. Poboljšaćete komunikaciju i uživaćete u zajedničkim razgovorima i ostvarivanju ciljeva.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu za više slobode i manje ćete biti zainteresovani za ulazak u emotivnu vezu, a više za druženje i zabavu. To vam neće smetati da uđete u slobodnu vezu sa osobom koja je starija ili zrelija od vas, a koja će vas privući jasnim i čvrstim stavovima i karakterom. U toj vezi ćete imati dovoljno slobode i prostora da dođete do izražaja, kao i da budete potpuno u centru pažnje osobe sa kojom ste ušli u vezu. Vaši susreti će biti ne tako česti ali dovoljno intenzivni i emotivni.
Nešto stariji Lavovi će imati više mogućnosti za ulazak u novu vezu. Upoznaćete dve do tri osobe koje će vam staviti do znanja da im se dopadate. Vama će one delovati površno i neće vas privući. Pokušaćete sa jednom od njih neuspešno.

Zdravlje:

Vaše polje zdravlja će biti naglašeno aktivno tokom januara. Ovo je povoljno vreme da preduzmete preventivne mere za unapređenje zdravlja, kao što su odlazak na sistematski pregled i uvođenje novih metoda i kvalitetnih promena u vezi brige za svoje zdravlje. Biće vam osetljiv kardio vaskularni i disajni sistem, kao i zglobovi. Potrebno vam je više odmora.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljive hrane, sa dosta koštunjavih plodova, kao što su badem, orah, leblebija, semenke od bundeve i suncokreta. Presno povrće vam je važno u ishrani. Od voća su vam neophodne jabuke i pomorandža, kao i sušeno voće poput smokvi i urmi. Masline i sir jedite češće uz integralne žitarice i malo mesa.

Srećni brojevi:

4, 9, 15, 18, 21djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i pojačaće vaše napore da pokrenete jedan posao u vašoj režiji. Ako planirate pokretanje privatnog biznisa, to možete odmah prvog radnog dana u godini. Bićete veoma motivisani da se istaknete i uložićete svoje stručne sposobnosti i svu svoju energiju sa velikim entuzijazmom. Sunce i Merkur u prvoj dekadi januara prave sekstil sa Neptunom. Ostvarićete uspeh na polju javnosti i zabave. Imaćete uspešne razgovore sa poslovnim partnerima i zauzećete bolje pozicije u koordinaciji zajedničkih projekata, što će pozitivno uticati na vašu zaradu. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti uspeh u održavanju važne poslovne prezentacije, a to će vam doneti nove klijente i uvećati vašu popularnost. Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom 12. januara, što će vam omogućiti da pokrenete novi veliki i dugoročni projekat vezan za oblasti rada sa decom i mladima, obrazovanja , kreativnosti ili zabave. Bićete u mogućnosti da profitirate kroz otvaranje novog objekta ako se bavite ugostiteljstvom.
Venera će 13. januara ući u znak Riba, a kako je tamo snažna, to će vam doneti javni uspeh, posebno ako se bavite kreativnim radom, umetnošću ili estradnim nastupima. Vaši poslovni odnosi će se odvijati bolje i imaćete od toga višestruku korist. Merkur će ući 16. januara u znak Vodolije i doneće vam mogućnost proširenja ponude usluga, što će vam doneti nove klijente. Imaćete dosta uspeha i ako se bavite radom u zdravstvu ili ako servisirate elektronske uređaje i belu tehniku. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara doneće vam bolje pozicije u poslu i dobru saradnju sa osobama od autoriteta. Sekstil Venere sa Jupiterom doneće vam dobitke kroz sklapanje novih ugovora i poslovnih partnerstava.
Nezaposlene Device će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima javnosti, administracije, ekonomija, zabave, prosvete i ugostiteljstva. Ako ste kreativni dobićete dobro plaćeni honorarni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca i Merkura sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi i partnerstva doneće vam odličan osećaj kako da se postavite prema voljenoj osobi u različitim situacijama. Pokazaćete više empatije i razumevanja za promenljiva raspoloženja vašeg partnera. Unećete novi kvalitet u vašu vezu, što će vas oboje činiti ispunjenim zadovoljstvom.
U drugoj polovini januara ćete poboljšati komunikaciju i dobro ćete se slagati oko dogovora u vezi zajedničkih planova. Ulaskom Venere u znak Riba i vaše polje ljubavi poklanjaćete punu pažnju i iskrene, otvorene i duboke emocije voljenoj osobi. Sekstil Venere sa Jupiterom doneće vam više zabave, izlazaka, kao i skladne i lepe intimne trenutke udvoje.

Ako ste slobodni:

Januar će vam doneti velike mogućnosti da započnete ozbiljnu emotivnu vezu koja će trajati dugo, a može da se pokaže i kao trajna. Budućeg partnera ćete upoznati na zabavi ili na mestu za zabavu. U početku ćete biti pomalo povučeni, nesigurni i nepoverljivi dok se bolje ne upoznate. Nakon što Venera 13. Januara uđe u znak Riba, zaljubićete se jedno u drugo i sve više vremena ćete provoditi zajedno. Osećaćete kako ste pronašli srodnu dušu i bićete ispunjeni srećom.
Nešto starije Device će započeti vezu sa osobom u koju su zaljubljene duže vreme. U početku će vam trebati malo vremena da se jedno drugom prilagodite. Već od druge polovine januara počećete da pravite zajedničke planove.

Zdravlje:

Potrebno vam je više odmora. Izbegavajte da se iscrpljujete i da se bavite težim fizičkim poslovima. Budite umereno u pokretu i nađite svakog dana bar sat vremena za psihofizičku relaksaciju. Biće vam osetljivi zglobovi, kolena i leđa. Praktikujte fizičke vežbe i izbegavate preteranu pasivnost. Bićete podložni prehladi i povremenim disajnim smetnjama.
Potrebno je da vaša ishrana sadrži što više vitamina. Kiseli kupus, turšija, kao i kuvano povrće, posebno šargarepa, karfiol, grašak, celer i spanać, omogućiće vam zdravu ishranu i materije koje su vam neophodne. Od voća jedite jabuke, banane, suvo grožđe i kivi. Meso i ribu možete često imati na jelovniku. Mleko, sir i jaja jedite umereno. Izbegavajte brzu hranu.

Srećni brojevi:

7, 13, 18, 21, 25


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i pokrenuće vas na nove pregovore oko projekata koje nameravate da pokrenete u narednom periodu. Svojim nastupom i predlozima uspevaćete da postignete podršku i da sklopite sporazume i saradnju pomoću koja ćete ostvariti najveći deo onoga što planirate. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom u prvoj dekadi januara. Ako planirate da započnete sopstveni biznis ili da proširite vašu ponudu usluga, imaćete dobar osećaj kakve poteze da povlačite da biste došli do uspeha. Konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam stabilne osnove i potrebna sredstva za započinjanje novog projekta ali će u isto vreme zahtevati od vas prilagođavanja i kompromise. Saturn će praviti konjunkciju sa Plutonom 12. januara. Pružiće vam se prilika da pokrenete jedan veliki i dugoročni projekat ili da učestvujete u njemu kao kooperant. Ovo je povoljan period za kupovinu novih sredstava za rad, za ulaganje u nekretnine i za pokretanje nove proizvodne linije. Uspeh vas očekuje ako se bavite kupoprodajom nekretnina ili građevinarstvom.
Venera ulazi u znak Riba 13. januara i omogućuje vam da imate dobar uvid u ono što vaši klijenti želje, tako da ćete im upravo to i ponuditi, čime ćete uvećati promet roba i usluga, kao i vašu zaradu. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite dizajnom, kozmetikom ili frizerskim uslugama. Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije, što će pojačati vaše kreativne ideje. Dobićete podršku za vaš rad na jednom od polja kreativnosti, kao i ako se bavite radom sa decom ili ste prosvetni radnik. Sunce će ući u Vodoliju 20. januara i omogućiće vam da zauzmete bolje pozicije na poslu, posebno ako ste privatnik ili ugostitelj. Sekstil Venere sa Jupiterom vam donosi uvećanu zaradu zahvaljujući srećnim okolnostima.
Nezaposlene Vage će dobiti priliku da se zaposle u oblastima prosvete, zabave, ugostiteljstva, industrije i građevinarstva. Ako planirate otvaranje privatnog biznisa, ovo vam je pogodan mesec.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Marsa koji vlada vašim poljem ljubavi u znak Strelca doneće vam početkom januara dinamične i konstruktivne razgovore sa voljenom osobom. Umećete da vašeg partnera podstaknete na akciju, da mu ulijete poverenje i dobro raspoloženje tako što ćete se više nego obično angažovati oko zajedničkih ciljeva. Zanimaće vas potrebe vašeg partnera.
Druga polovina januara će vam doneti više sklada u porodičnom životu, kao i više vremena za zabavu i uživanja u zajedničkim aktivnostima u slobodno vreme. Krajem meseca nailazićete na nesuglasice koje će biti izazvane vašim neodređenim stavovima. U razgovorima ćete delovati nedorečeno i izbegavaćete da realno sagledate važne činjenice.

Ako ste slobodni:

Početak januara vam je pogodan za nova poznanstva i zabavu. Dopašće vam se osoba koja je dinamična, nemirna, od akcije i u isto vreme zabavna. Umeće da vam se nametne i da vas pokrene na zajedničke šetnje, sportske aktivnosti i razgovore o temama koje vas oboje interesuju. Započećete vezu sredinom meseca i uživaćete jedno u drugome. Krajem meseca ćete otkriti da niste jedina osoba sa kojom vaš novi partner održava blizak odnos. Bićete ljuti i razočarani.
Starije Vage će biti privučene osobom iz susedstva. Viđaćete se često i počećete da izlazite. Oboje ćete pokazati interesovanje za nešto više od druženja. Neće vam se dopasti to što ćete uvideti da je vaša simpatija avanturista.

Zdravlje:

Posvetićete više pažnje svom zdravlju i imaćete dobar program vežbi za bolju kondiciju. Praktikovaćete neku od metoda za oslobađanje organizma od štetnih materija. To će pojačati vašu vitalnost. Bićete često u pokretu, a nalazićete dovoljno vremena i za odmor. Krajem meseca bićete podložni alergijskim reakcijama, lošoj cirkulaciji i hormonskom disbalansu.
Vaša ishrana treba da bude pojačana kaloričnim namirnicama punim proteina, kao i minerala. Uzimajte redovno magnezijum i kalcijum, a od vitamina D vitamin. Pijte više vode, posebno mineralne. Povrće vam je dobro i ono spremljeno za zimnicu ali i kuvano. Jedite više voća. Meso, mleko i ribu uzimajte umereno. Izbegavajte alkoholna pića.

Srećni brojevi:

4, 9, 16, 18, 22


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i vaše polje novca, što će vas motivisati da usmerite vaše napore u nalaženje novih i efikasnijih načina za ostvarivanje bolje zarade. To će od vas zahtevati da budete stalno u pokretu, da se viđate sa poslovnim partnerima i saradnicima i da veliki napor ulažete u razrađivanje taktika koje će vam omogućiti da ostvarite vaše ciljeve. Važno će da budete prilagodljivi u odnosu na okolnosti i finansijska kretanja. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj kako da se postavite u poslovnim pregovorima i kako da navedete potencijalne partnere da vam pruže podršku, kao i potencijalne klijente da vam pruže poverenje i postanu korisnici onoga što im nudite. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i otvoriće vam mogućnosti da započnete nove projekte i radne zadatke. Uspeh vas očekuje u oblasti trgovine i komunikacija. Konjunkcija Saturna sa Plutonom 12. januara omogućiće vam da ostvarite važne dogovore i sporazume u vezi velikih i dugoročnih projekata u kojima ćete učestvovati.
Venera će 13. januara ući u znak Riba. Pojačaće vašu kreativnost i doneće vam inspiraciju koja će vas pokrenuti da se posvetite novim projektima koji vam mogu doneti uspeh i poboljšati priliv prihoda. Imaćete uspeha ako se bavite prosvetom, oblastima zabave i estrade i ugostiteljstvom, kao i ako ste po struci dizajner. Merkur će 16. januara ući u znak Vodolije i uspećete da se bolje organizujete kako biste sve rokove postigli na vreme. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara otvoriće vam mogućnosti da započnete privatni biznis ako to imate u planu. Imaćete bolju saradnju sa osobama od autoriteta. Sekstil Venere sa Jupiterom omogućiće vam bolju zaradu, zahvaljujući vašim trgovačkim sposobnostima.
Nezaposleni Škorpioni će dobiti šansu za zaposlenje u oblastima prosvete, ugostiteljstva, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Vaše prodajne veštine će biti najviše tražene.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Skladni odnosi sa voljenom osobom, više zabave i zajedničkih intimnih trenutaka očekuju vas u prvoj polovini januara. Imaćete dobar osećaj šta je vašem partneru potrebno da bi se osećao voljeno i to ćete pružati. Imaćete više inicijative i organizovaćete zajedničke izlaske i romantične trenutke, što će vas zbližiti i oboje će vas ispuniti zadovoljstvom.
Ulaskom Venere u znak Riba gde je snažna, doneće vam kreativne ideje kako da vaš partner i vi uživate u zajedničkom vremenu i kako da se što više zabavljate i budete opušteniji. Osim češćeg odlaska na mesta za zabavu i druženja sa zajedničkim prijateljima, motivisaćete partnera za odlazak na koncerte, pozorište ili bioskop i druga mesta koja volite.

Ako ste slobodni:

Jedan spontani susret i neobavezan razgovor učiniće da se zaljubite u osobu koja će vas privući svojim idejama, interesovanjima i vedrim duhom, kao i strastvenošću koju ćete osećati ispod svega toga. Ubrzo ćete se uveriti da je vaša nova simpatija puna erotskog naboja, što će vama u potpunosti odgovarati. Vrlo brzo ćete ući u intimne odnose, a nakon toga i u emotivnu vezu koja će vam doneti dosta dinamike i na vas će delovati podsticajno. Odlično ćete se slagati.
Stariji Škorpioni će započeti avanturu sa osobom koja će ih neodoljivo privući fizičkim izgledom. Mada u početku nećete ni razmišljati o ozbiljnoj vezi, prijatno će vas iznenaditi kada shvatite da vaš partner ima ozbiljnije namere sa vama.

Zdravlje:

Vaš imunitet će biti pojačan, što će vam najvećim delom januara doneti dobro zdravlje. Praktikovaćete svakodnevne fizičke vežbe i psihofizičku relaksaciju. Manja i prolazna osetljivost može da se javi iz psihosomatskih razloga jer ćete biti osetljiviji na stresne okolnosti i zato je potrebno da ih izbegavate koliko to budete u mogućnosti. Više se odmarajte.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od voća sa što više vitamina, kao što su klementine, ananas, kivi, sušene smokve, suvo grožđe i urme. Sirevi uz masline i maslinovo ulje, sa dodatkom integralnih žitarica treba često da vam se nađe na jelovniku. Povrća jedite iz turšije i kuvano. Meso i ribu možete često pripremati. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu.

Srećni brojevi:

2, 7, 11, 18, 24


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Mars će 3. januara ući u vaš znak i doneće vam više motivacije da se posvetite razvoju svojih upravljačkih i rukovodećih veština. Umećete da vaše kolege saradnike i podređene pokrećete na konstruktivnu akciju, ali ćete biti i sami suočeni sa većim obimom posla, zbog čega ćete morati više da budete u pokretu i rešavate više stvari, umesto da se dovoljno usredsredite na prioritetne zadatke. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za ono što je neophodno da uradite kako biste uspeli da postignete predviđene rokove. Doneće vam i dobar osećaj za rukovanje novcem. Uspešno ćete obaviti nabavku potrebnih materijalnih sredstava za rad. Konjunkcija Merkura i Sunca omogućiće vam da dobijete podršku za započinjanje jednog novog projekta. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom, što će vam doneti mogućnost da investirate u jedan veliki i dugoročni projekat koji će vam doneti očekivanu zaradu. Imaćete dobitke ako se bavite berzanskim akcijama i investicionim fondovima, kao i osiguranjem ili građevinskim investicijama.
Venera će 13. januara ući u znak Riba i doneće vam mogućnost da pokrenete privatni biznis ako to imate u planu. To bi bio posao koji biste mogli da radite kod svoje kuće. Ostvarićete bolju zaradu ako se bavite knjigovodstvom, administracijom, kozmetikom ili ako ste vlasnik salona lepote. Merkur će ući u znak Vodolije 16. januara i pojačaće vaše pregovaračke i prodajne sposobnosti. Uspećete da postignete uspešne dogovore oko novih radnih zadataka i projekata. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara, doneće vam podršku od vaših nadređenih za realizaciju jedne vaše ideje. Sekstil Venere sa Jupiterom vam donosi dobitke od investicija, kao i ako se bavite kupoprodajom nekretnina.
Nezaposleni Strelčevi će dobiti novi posao gde će se od njih tražiti dobre komunikativne veštine i snalažljivost u rešavanju različitih vrsta radnih zadataka.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe, što će vam omogućiti da unesete dosta novog i kvalitetnog u vašu emotivnu vezu. Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi praviće konjunkciju sa Suncem, Saturnom i Plutonom, što će vam doneti stabilnost u odnosima sa voljenom osobom. Umećete da se prilagodite jedno drugom i pružaćete pažnju i emocije.
Merkur će u drugoj polovini januara ući u znak Vodolije i praviće kvadrat sa Uranom, što će dovesti do iznenadnih nesuglasica. Vaš partner se neće slagati sa vašim predlozima i ponašaće se tvrdoglavo, čime će unositi napetost u vaš odnos. To će biti prolazno i već krajem meseca ćete voditi prijatne razgovore i uspećete da se dogovorite oko svega.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da sa nekim podelite vaša osećanja i da provedete lepe zajedničke trenutke u intimnoj atmosferi ali će vam nedostajati odgovarajuća osoba koja bi odgovarala vašim potrebama. Upoznaćete nekog sličnog u drugoj dekadi januara. Osvojiće vas osoba koja je praktične prirode, ambiciozna, stabilnog karaktera i čvrstih stavova. To je neko ko će umeti da oseti vaše potrebe u ljubavi i da vam odgovori na adekvatan način. Do kraja meseca ćete započeti skladnu vezu.
Nešto stariji Strelci će dobiti pažnju i naklonost od osobe koja je materijalno dobrostojeća i koja ima ozbiljne namere u ljubavi. Vama će pomalo smetati njeni konzervativni stavovi ali ćete odlučiti da probate da se emotivno zbližite.

Zdravlje:

Potrebno je da nađete dovoljno vremena za psihofizičku relaksaciju. Mada ćete biti uglavnom stabilnog zdravlja tokom januara, vaša osetljivost na stresne okolnosti će biti pojačana. Zbog toga će vam trebati više odmora, kao i obavezno svakodnevno kretanje. Prijalo bi vam da idete u šetnju kad god imate više slobodnog vremena. Osetljivo vam je grlo.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži laku kuvanu hranu. Najviše će vam prijati kuvano povrće kao što je karfiol, grašak, celer, spanać, sočivo, pasulj i brokoli. Pripremajte češće jela od morske ribe sa dodatkom pirinča, maslina i feta sita. Integralne žitarice su vam dobre za doručak. Jedite puno voća. Izbegavajte brzu hranu, suhomesnate proizvode i grickalice.

Srećni brojevi:

7, 12, 16, 20, 23


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i motivisaće vas da se usmerite na rešavanje situacija koje vam prave teškoće u poslovanju, a čiji uzrok jesu nedovoljno razrađeni planovi, nedostatak potrebnih sredstava i razne spletke i podmetanja od strane vaših tajnih neprijatelja. Ostvarićete uspeh ako se bavite oblastima zdravstva, pomoći drugima i administrativnim radom. Sunce i Merkur će u prvoj dekadi januara praviti sekstil sa Neptunom, što će vam doneti dobar osećaj za pregovore i držanje poslovnih i prodajnih prezentacija. Naći ćete pravi način da steknete pažnju druge strane i da postignete saradnju i očekivanu podršku. Konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam mogućnost da proširite ponudu vaših usluga i da se povežete sa novim saradnicima. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom kada ćete biti u mogućnosti da pokrenete sopstveni biznis ako vam je to u planu, ili novi projekat koji će vam doneti stabilnu i uvećanu zaradu i koji će vam biti značajan za napredak u karijeri. Vaše rukovodeće sposobnosti će biti u usponu i dobićete nove odgovornosti.
Venera će 13. januara ući u znak Riba i donosi vam povoljne mogućnosti za sklapanje sporazuma koji će vam doneti više klijenata i uvećati vašu zaradu. Vaše trgovačke veštine će biti istaknute, tako da ćete imati dosta uspeha upravo u trgovačkim poduhvatima ali i u oblastima dizajna i radu sa klijentima. Merkur će ući u znak Vodolije 16. januara i pojačaće vašu veštinu kalkulacija i rada sa finansijama. Očekuju vas uspešne investicije i bićete dobro organizovani u vezi novca. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara donosi vam dobitke kroz saradnju sa osobama na visokom položaju. Sekstil Venere sa Jupiterom doneće vam mogućnosti da napredujete u poslu i karijeri i da zauzmete više pozicije.
Nezaposleni Jarčevi će imati povoljne mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima menadžmenta i finansija. Ako planirate pokretanje sopstvenog posla, imaćete materijalnu podršku za to.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Imaćete dosta slobodnog vremena koje ćete moći da provodite sa voljenom osobom i oboje ćete biti motivisani da više vremena nego obično praktikujete zajedničke aktivnosti, razgovore, šetnju, odlazak u kupovinu, na mesta za zabavu i na kulturne manifestacije. To će doprineti pojačanoj emotivnoj bliskosti između vas dvoje. Osećaćete se voljeno.
Druga polovina januara će vam biti povoljna da se usmerite na ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Primetićete da se vaš partner oslanja na vas više nego što je to činio ranije i primetićete kako se pojačalo vaše međusobno poverenje. Manje smetnje u komunikaciji su moguće krajem meseca. Izbegavajte neistinu i potrudite se da budete dovoljno jasni.

Ako ste slobodni:

Gde god da se pojavite, privlačićete pažnju jer ćete umeti da se dobro doterate, da planite svojim izgledom i da delujete čvrstog karaktera, sposobni da stanete iza svojih stavova. Biće vam lako da ostvarujete kontakte sa osobama koje vam budu privlačile pažnju. Sredinom januara će vas privući osoba sa kojom ćete lako uspostaviti komunikaciju i sa kojom ćete početi da delite zajednička interesovanja. To je neko ko je emotivne prirode. Vrlo brzo ćete ostvariti emotivnu bliskost.
Nešto stariji Jarčevi će početi češće privatno da se viđaju i da izlaze sa osobom sa kojom su nedavno sarađivali na jednom poslovnom projektu. Pojaviće se obostrana osećanja i zaljubljenost. Ući ćete u intimne odnose i započećete vezu.

Zdravlje:

Osećaćete pojačanu potrebu da se krećete i da praktikujete svakodnevne fizičke aktivnosti, što će pozitivno uticati na vaše opšte zdravstveno stanje. Potrebne su vam vežbe za leđa jer ćete biti opterećeni poslovima koji zahtevaju dosta sedenja, pa je važno da izbegavate preteranu pasivnost. Bićete podložni disajnim smetnjama i prolaznoj prehladi ili bronhitisu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži proteine i gradivne materije kao što su jaja, jogurt, sirevi, integralne žitarice i testenine. Od povrća će vam javiše prijati kuvani krompir i šargarepa uz kiseli kupus, kao i cvekla i pečena paprika. Od mesa jedite piletinu, a češće uzimajte ribu. Uzimajte dosta voća, a od dodataka su vam potrebni magnezijum i vitamin C i D.

Srećni brojevi:

5, 8, 14, 17, 24


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Mars ulazi u znaka Strelca 3. januara, što će vam doneti motivaciju da se usmerite u poboljšanje odnosa sa saradnicima i preuzećete važniju ulogu u zajedničkim poslovima. Biće vam lako da organizujete sve što je neophodno kako bi vaša poslovna saradnja bila efikasnija i kako biste lakše postizali planirane ciljeve. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom u prvoj dekadi januara i doneće vam korisne uvide kako da poboljšate zaradu kroz korišćenje raznih zakonskih povlastica koje bi vam mogle umanjiti troškove. Jedan vaš tajni plan će početi uspešno da se realizuje zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Suncem. Uspeh vas očekuje ako se bavite radom u zdravstvu, negom starih ljudi, kao i radom u humanitarnim organizacijama. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom i doneće vam povoljne uslove za pokretanje jednog velikog projekta koji se odnosi na unapređenje zdravlja na opštem društvenom planu. Možete biti uključeni u izgradnju novih objekata kao kooperant. Ako radite u zdravstvu, možete otvoriti svoju ordinaciju.
Venera će 13. januara ući u znak Riba i pojačaće vaš osećaj za rukovanje novcem. Ostvarićete uspešne investicije koje će vam doneti očekivane dobitke u budućnosti i pronaći ćete nove izvore odakle će vam pristizati dodatna zarada. Merkur će 16. januara ući u vaš znak i pojačaće vašu veštinu planiranja, organizovanja i dogovaranja. Svoje obaveze i radne zadatke ćete obavljati efikasnije i na vreme. Ulaskom Sunca u vaš znak 20. januara pružiće vam se prilika da zauzmete odgovornije pozicije na poslu i da rukovodite. Ako imate u planu pokretanje privatnog posla, ovaj mesec vam je za to povoljan. Sekstil Venere sa Jupiterom doneće vam još pogodnosti da uvećate vašu zaradu i očekuje vas finansijski uspeh.
Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis ili da se zaposle u oblastima informacionih tehnologija, menadžmenta i zdravstva. Imaćete sreće i u nalaženju honorarnih poslova.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Sunca sa Neptunom u prvoj dekadi januara pojačaće vaš osećaj za potrebe voljene osobe. To će vam omogućiti da vašem partneru pružate iskrene emocije i pažnju. Bićete spremni da voljenu osobu iznenadite lepim poklonom ili znakom pažnje. Unećete nov kvalitet u vašu vezu i imaćete više vremena za zajedničku intimu što će vas oboje ispuniti srećom.
Konjunkcija Sunca sa Plutonom i Saturnom omogućiće vam da se uspešno posvetite ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Nešto što oboje duže vreme želite da imate u vašem odnosu ćete uspeti da postignete. Dobro ćete se slagati oko zajedničkog vremena, porodičnih odnosa, izlazaka, zabave i kupovine onoga što vam je potrebno u zajedničkom prostoru .

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da više izlazite i da većinu vremena provodite sa prijateljima. Umećete da zablistate u svom društvu. Zbog toga ćete privući pažnju osobe koja će vam diskretno pokazati da joj se dopadate, a koja će se pred vas postaviti kao izazov. Pokazaćete vaše najbolje kvalitete i uspećete da pridobijete naklonost osobe koja će u međuvremenu osvojiti vaše simpatije. Počećete češće da se viđate i ubrzo ćete ući u vezu koja će se pokazati skladnom jer imate slična interesovanja.
Nešto starije Vodolije će primetiti kako je jedna osoba često u njihovoj blizini kad god nešto zatreba. Počećete da razmišljate da je reč samo o ljubaznosti ili postoje i simpatije. Privući će vas svojim šarmom. Veza je moguća.

Zdravlje:

Potrudite se da se više krećete i da budete fizički aktivni. Ako budete previše zauzeti, dovoljno je da nađete bar sat vremena dnevno za običnu šetnju. Ne bi valjalo da budete previše pasivni jer vam to može doneti slabiju cirkulaciju i bolove u leđima i zglobovima. Izbegavajte gradski vazduh i šetajte u parkovima ili mestima gde nema zagađenja.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice sa vlaknima koja pospešuju probavu i omogućuju vašem organizmu da se lakše oslobađa štetnih materija. To su brokoli, sočivo, grašak, pasulj, cvekla i šargarepa. Od voća jedite jabuke, avokado i banane. Kao dodatak jelu uzimajte zobene žitarice, lan, čia semenke, badem i crnu čokoladu. Meso jedite umereno.

Srećni brojevi:

4, 11, 15, 20, 22


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Mars će 3. januara ući u znak Strelca i vaše polje posla i karijere. Osećaćete pojačani priliv pokretačke energije i motivaciju da usmerite svoju energiju u pokretanje novih poslova. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite ekonomijom, turizmom, obrazovanjem ili izdavačkim poslom. Vaša sposobnost rukovođenja će biti istaknuta, pa ćete dobiti i odgovornije zadatke ili bolje pozicije u poslu. Sunce i Merkur prave sekstil sa Neptunom u prvoj dekadi januara i donose vam dobar osećaj za saradnju i nalaženje podrške za ostvarenje vaših planova. Najviše uspeha ćete imati u oblastima menadžmenta, dizajna i tamo gde je od vas potrebno da pokažete vaše rukovodeće sposobnosti i gde kao ličnost treba da dođete do izražaja, kao što su prodajne prezentacije. Saturn će 12. januara praviti konjunkciju sa Plutonom, što će vam doneti povoljnu mogućnost da učestvujete kao saradnik u jednom velikom projektu koji se odnosi na industriju, građevinarstvo i trgovinu. To će biti poslovna saradnja na duži rok i doneće vam značajne prihode i napredak u karijeri.
Venera će 13. januara ući u vaš znak i doneće vam više popularnosti kao i mogućnost da započnete nešto novo na poslovnom polju, kao što je privatni biznis, ako ste to od ranije imali u planu. Vaš lični nastup će biti primećen i igraće važnu ulogu u ostvarivanju planiranih ciljeva. Merkur ulazi u znak Vodolije 16. Januara i donosi vam pogodnosti u pokretanju realizacije planova koje ste pravili u tajnosti, kako biste prestigli konkurenciju. Imaćete uspeha ako se bavite oblastima zdravstva, konsaltingom i ljudskim resursima. Venera pravi sekstil sa Jupiterom i konjunkciju sa Neptunom u trećoj dekadi januara, što će vam doneti dobar osećaj kako da se istaknete u svom poslu i poboljšate zaradu i saradnju.
Nezaposlene Ribe će dobiti povoljne mogućnosti za zaposlenje u oblastima dizajna, konsaltinga, menadžmenta i industrije. Ako planirate pokretanje sopstvenog posla, dobićete podršku od institucija.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Merkura sa Neptunom doneće vam više slaganja sa partnerom u razgovorima, u dogovorima oko zajedničkih planova i ciljeva, kao i dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Više ćete izlaziti i družiti se sa zajedničkim prijateljima. Prijaće vam i da zajedno posećujete društvene manifestacije. Ostvarićete jedan važan zajednički cilj i želju.
Druga polovina januara će vam doneti više vremena za prijatne zajedničke intimne trenutke, u kojima ćete oboje uživati i koji će vam omogućiti da se potpuno opustite. Pojačaćete međusobno poverenje i vaša međusobna osećanja će biti potpuno iskrena. Znaćete šta vaš partner očekuje od vas i koje želje ima u ljubavi i to ćete mu pružati, kao i on vama.

Ako ste slobodni:

Na jednoj zabavi ćete upoznati osobu sa kojom ćete započeti neobavezan razgovor i otkrićete kako imate dosta zajedničkih interesovanja. Prijaće vam društvo te osobe, a uvidećete da i ona vama pokazuje više naklonosti. Razmenićete kontakte i počećete često da se viđate. U početku ćete biti suzdržani i samo ćete se zabavljati i razgovarati, da bi u drugoj polovini januara došlo do bušenja strasti na obe strane. Ući ćete u intimni odnos i u vezu. Otkrićete da se u mnogo čemu slažete.
Nešto starije Ribe će često izlaziti sa prijateljima i u jednom izlasku će upoznati osobu sa kojom će započeti neobaveznu avanturu. Nakon kraćeg vremena ćete oboje osetiti da imate i osećanja jedno prema drugom. To će vas još više zbližiti.

Zdravlje:

Tokom januara će vaše zdravlje biti najvećim delom stabilno, a vaš imunitet jak. Bićete često u pokretu i u dobroj kondiciji. Preduzećete i preventivne mere da se zaštitite od potencijalnih zdravstvenih smetnji. Toplije ćete se oblačiti, a obavićete i zdravstveni pregled. Pridržavaćete se pravila zdravog života. Potrebno je da se više odmarate.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od proteina kao što su mleko i mlečni proizvodi, na prvom mestu mladi sirevi, koje možete mešati sa lanenim uljem i dodavati masline, integralne žitarice i sušeno voće. To vam je idealno za doručak. Jedite više pilećeg mesa, a od povrća brokoli, sočivo i soju. Od voća uzimajte jabuke, ananas i suvo grožđe. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

4, 7, 12, 18, 22


Mjesečni horoskop za januar 2020. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!