Mjesečni horoskop za JANUAR 2022.

Pogledajte najdetaljniji mjesečni horoskop za mjesec januar 2022. koji vam je pripremio naš astrolog Igor Pavluković!

Ukoliko želite da dobijete neke dodatne informacije, pojašnjenja ili savjete o bilo čemu, slobodno se obratite našim astrolozima putem telefona ili sms porukom, tu su 24h dnevno da vam pomognu!

ovanOVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i na samom početku nove radne godine će vam omogućiti da poboljšate odnose sa saradnicima i da uđete u pregovore o novim vidovima saradnje. Venera koja prolazi kroz vaše polje posla i karijere će 5. januara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za prave poteze u pravom trenutku, kao i uspeh ako se bavite zdravstvom ili uređenjem enterijera. Venera će 9. januara praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da steknete bolji osećaj za saradnju sa nadređenima i osobama od autoriteta. Vaš poslodavac će vam pružiti veliko poverenje i poveriće vam odgovorne i rukovodeće poslove, što vam može doneti uspon u karijeri. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što vas upozorava da čuvate poslovne tajne. Saradnja sa inostranim partnerima će nailaziti na teškoće. Izbegavajte nelegalne poteze jer biste mogli da se nađete pod sankcijama inspekcije. Merkur će krenuti retrogradno 14. januara i izazvaće teškoće na polju timskog rada. Imaćete zastoje u pokretanju novih planova.
Sunce će 16. januara praviti konjunkciju sa Plutonom i ostvarićete saradnju sa osobom od uticaja koja će vam otvoriti važna vrata i kontakte i uz čiju pomoć ćete pokrenuti veliki projekat koji vam može doneti uspon u karijeri i dobitke. Merkur će 23. januara praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da uvidite šta je neophodno da poboljšate u odnosima sa saradnicima. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i vaše polje karijere. Usmerićete napore u sve što je prioritetno i što vam je od vitalnog značaja. Ispoljićete veliku veštinu i rukovodeće sposobnosti. Venera će krenuti direktno 29. Januara i omogućiće vam da nadoknadite deo po deo obaveze koje su bile u zastoju u prethodnom periodu.
Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da pronađu novo zaposlenje u oblastima inženjeringa, građevinske industrije, menadžmenta, projektovanja i dizajna.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će praviti sekstil sa Neptunom na početku januara i doneće vam dobar osećaj za potrebe voljene osobe, što će vam omogućiti skladne intimne trenutke. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i vašu vezu ćete postaviti na stabilnije osnove. Sa partnerom ćete se složiti u vezi zajedničkih ciljeva i pokrenućete se ka njihovom ostvarivanju.
Venera će 29. januara krenuti direktno, što će vam omogućiti da ozbiljno poradite na svemu što je narušavalo stabilnost vašeg odnosa sa partnerom u prethodnom periodu. Vašoj vezi će biti potrebna stabilna struktura, a vi ćete već imati jasan osećaj šta je to što je dovodilo do nestabilnosti i kroz promenu ponašanja i pristupa partneru ćete postići više sklada.

Ako ste slobodni:

Sekstil Venera sa Neptunom na početku januara učiniće da se zaljubite u osobu koja je senzualne prirode, romantična, kreativna i maštovita. U početku će vam delovati previše osetljiva i povučena, ali ćete vrlo brzo i spontano započeti da se viđate na nekim mestima gde možete biti sami i gde možete da provodite zajedničko vreme na konstruktivan način. Do kraja meseca ćete biti sve bliže jedno drugom, pojaviće se snažna osećanja i započećete ozbiljnu i dugu emotivnu vezu.
Stariji Ovnovi će upoznati osobu koja će im se na prvi pogled dopasti koja će im otvoreno pokazati naklonost. Važno je da obratite pažnju da ne pravite greške koje su vam ranije donosile neuspeh. Šanse da uđete u novu vezu su na vašoj strani.

Zdravlje:

Prva polovina januara vam donosi dobro zdravlje. Bićete u pokretu i počećete da upražnjavate novi način zdravog života, što će vas činiti otpornijim na fizički umor i stres. Merkur će krenuti retrogradno 14. januara, što će dovesti do slabljenja vašeg imuniteta. Bićete podložni prehladi i bolovima u zglobovima. Na sreću, smetnje će biti lakše i prolazne.
Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i lake za probavu. Od povrća uzimajte kiseli kupus, kisele krastavce, zatim spanać, boraniju, grašak i krompir. Od voća će vam prijati jabuke, mandarine, ananas i kivi, kao i urme i suve šljive. Od mesa jedite piletinu i morsku ribu. Jogurt i sir koristite svakodnevno. Izbegavajte brzu hranu i grickalice.

Srećni brojevi:

3, 8, 14, 19, 22


bikBIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i vaše polje posla i karijere što će vam omogućiti da se usmerite na planiranje i organizovanje novih projekata i radnih zadataka. Imaćete nove ideje koje ćete moći uspešno da razradite i sprovedete u delo, što će vam doneti korist i dobitke. Sekstil Venere sa Neptunom će vam omogućiti da poboljšate saradnju sa partnerima iz inostranstva, kao i da dobijete stručnu i finansijsku podršku za projekte koji su povezani sa dizajnom, arhitekturom i građevinarstvom. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem će vam doneti dobar osećaj za saradnju sa osobama koje su autoritet u svojoj oblasti, a koji bi mogli da vam budu neka vrsta podrške ili mentori u dugoročnim projektima. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do nejasnoća i pokušaja manipulacija u odnosima sa saradnicima u vezi raspodele dobiti. Ovo može dovesti do sukoba sa pojedinim saradnicima. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i dovešće do otežanog odvijanja prioritetnih radnih zadataka. Odložićete neke obaveze.
Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije i vaše rukovodeće sposobnosti će dovesti do pojačanog izražaja. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem omogućiće vam da uvidite propuste u vašoj organizaciji i planovima, da to ispravite i usmerite se da nadoknadite ono što ste zbog nepovoljnih okolnosti morali da odložite. Mars će 24. januara ući u znak Jarca, pa ćete vaše napore da usmerite u poboljšanje vaših radnih veština i korišćenje proverenih metoda rada. Merkur će se retrogradno vratiti u znak Jarca, zbog čega će doći do zastoja u transportu robe na duže relacije. Venera će krenuti direktno 29. januara i bićete u mogućnosti da deo po deo nadoknadite odložene zadatke koji zahtevaju stručnu podršku.
Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima prosvete, izdavaštva, građevinarstva, transporta, turizma i inženjeringa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Kvadrat koji će Mars praviti sa Neptunom 11. januara prouzrokovaće nesuglasice, moguće i ozbiljnije sukobe sa voljenom osobom. Uzrok će biti u neslaganju oko ulaganja zajedničkih finansija ali i zbog toga što ćete biti skloni da sa prijateljima provodite više vremena i zapostavljate partnera. Vaš partner će zbog toga biti sklon preteranim emocionalnim reakcijama.
Mars će 24. januara ući u znak Jarca i doći će do smirivanja tenzija u vašem odnosu. Otkrićete nova zajednička interesovanja i unećete više dinamike i strasti u vašu vezu. Iskoristićete zadnji vikend u mesecu kako biste otišli na zajedničko putovanje na mesto gde već duže vreme želite da idete Jedno drugom ćete pružati podršku i oslonac u svemu.

Ako ste slobodni:

Vaši odnosi sa prijateljima će biti neskladni i haotični. Imaćete potrebu da često izlazite ali izbegavajte da preterujete sa alkoholnim pićima jer ćete tako privlačiti sebi neadekvatne osobe sa kojima možete imati samo intimne odnose i nakon toga probleme. Tek u trećoj dekadi januara ćete upoznati nekog ko će vam delovati dovoljno stabilno kako bi mogao da vam privuče pažnju i ko će umeti da vas podrži i pruži vam pozitivne podsticaje. Postaćete bliski i emotivno i fizički.
Stariji Bikovi će u prve dve dekade januara često doživljavati razočaranja jer će nerealno sagledavati osobe koje im se budu dopadale. Tek pred kraj meseca će se izdvojiti neko ko će vas privući svojim izgledom i snagom svoje ličnosti.

Zdravlje:

Mada će vaše zdravlje tokom januara biti osetljivo, neće doći do ozbiljnih teškoća. Moguće su samo manje i prolazne smetnje kao što je lakša prehlada. Izbegavajte da budete previše pasivni i da vreme provodite većinom sedeći jer se može dogoditi da osetite bolove u sredini i donjem delu leđa. Od treće dekade januara će vam zdravlje biti stabilno i snažno.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bogate proteinima. Možete svakodnevno da pripremate jela koja sadrže mlečne proizvode kao što su kajmak, sir i jogurt, jaja, soju i pirinač. Od mesa će vam prijati junetina, piletina, riba i ćureće meso. Od povrća jedite grašak, spanać i krompir. Od povrća jedite jabuke, ananas i sušeno voće. Uzimajte više E vitamina.

Srećni brojevi:

7, 16, 18, 23, 25


blizanciBLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Merkur će 2 januara ući u znak Vodolije i pokrenućete nešto novo unutar načina vašeg poslovanja, kao što su nove metode rada. Usmerićete se i na uvećanje i proširenje vaših stručnih sposobnosti. Dobićete podršku koja vam je neophodna. Mogli biste započeti saradnju sa preduzećima iz inostranstva. Sekstil Venere i Sunca sa Neptunom će vam doneti dobar osećaj koje poteze treba da povučete kako biste uspeli da ostvarite napredak u poslovnim planovima koji su u zastoju. Počećete veštije da koristite vaše resurse i vaše stručne sposobnosti, kao i svoj autoritet. Retrogradna konjunkcije Venere sa Suncem će vam doneti uvide šta da promenite u finansijskim planovima i u vezi važnih finansijskih pitanja i transakcija, kako biste imali više dobitaka i bolji platni promet. Kvadrat Marsa sa Neptunom 11. januara prouzrokovaće nekorektne radnje prema vama od strane pojedinih poslovnih partnera i moguće su teškoće ako se bavite javnim poslom. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i dovešće do raznih nesporazuma u komunikaciji i teškoćama u primeni novih metoda rada i planova.
Konjunkcija Sunca sa Plutonom 16. januara će vam omogućiti da pokrenete projekat koji će vam uvećati zaradu i poboljšaće vašu veštinu u rukovanju novcem. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara omogućiće vam podršku od strane jedne osobe na visokom položaju. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem razjasniće vam gde ste napravili propuste u planovima i organizaciji i uspećete da to ispravite i nadoknadite kašnjenja u razvoju radnih zadataka. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i vaše napore ćete usmeriti na rešavanje važnih finansijskih pitanja i ostvarićete dobitke. Venera će krenuti direktno 29. januara i počećete da naplaćujete zaostala potraživanja. Ostvarićete stabilne pozicije.
Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima javnosti, marketinga, ekonomije, građevinarstva i energetike.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars koji prilazi kroz vaše polje ljubavi i braka praviće 11. januara kvadrat sa Neptunom i dovešće do nesklada i velikih napetosti između vas i voljene osobe. Vaš partner vas neće razumeti i neće se slagati sa većinom vaših stavova. Biće sklon da se sukobljava sa vama i da očekuje od vas više inicijative. Vi ćete umesto toga sve raditi po nekom svom osećaju.
Druga polovina januara vam donosi smirivanje tenzija i uspećete da se uskladite sa voljenom osobom oko zajedničkih aktivnosti. Uspećete da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva i imaćete bolji osećaj za međusobne potrebe. Pružaćete jedno drugom duboka osećanja, podršku i razumevanje. Vaš odnos će dobiti na kvalitetu i potrudićete se da bude još bolje.

Ako ste slobodni:

Tokom prve polovine januara ćete biti skloni da ulazite u avanture, da preterujete u izlascima i zabavi, a vaša osećanja će biti nestabilna. Bićete skloni da se lako zaljubite i isto tako lako razočarate. Druga polovina januara vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas fizički privući i sa kojom ćete ubrzo ući u intimne odnose u čemu ćete jedno drugome odgovarati i to će bar u početku da zadovolji vaše potrebe. Vaša veza će biti slobodnog tipa ali bi mogla da se nastavi.
Stariji Blizanci će se razočarati u osobu koju su idealizovali i od koje su imali velika očekivanja. Razočaranje će vas navesti da se jedno vreme povučete u sebe. Novo poznanstvo koje će vas pokrenuti dolazi u trećoj dekadi januara.

Zdravlje:

Kvadrat između Marsa koji vlada vašim poljem zdravlja i Neptuna u prvoj polovini januara donosi vam osetljivo i promenljivo zdravlje, kao i sklonost infekcijama i upalama koje mogu biti praćene visokom temperaturom. Bićete skloni disbalansu hormona. Zdravlje će vam se poboljšati od 24. januara kada Mars pređe u znak Jarca. Imaćete jači imunitet.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice sa vlaknima. To su pasulj, kukuruz, brokoli i grašak, što možete pripremati svakodnevno. Jedite integralne žitarice, kao i lanene i čia semenke koje možete koristiti i u kombinaciji s drugim jelima. Od voća jedite avokado, jabuke i suve šljive. Badem i crnu čokoladu jedite često. Od mesa uzimajte ribu i piletinu.

Srećni brojevi:

6, 10, 15, 18, 22


rakRAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i odmah na početku nove radne godine ćete početi da planirate način da poboljšate platni promet i uvećate vašu zaradu. Venera će 9. januara praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i omogućiće vam da uvidite šta je dovelo do odlaganja pokretanja partnerstva sa osobom koja je na visokom položaju. Pokrenućete se da uklonite smetnje i pripremite sve što je neophodno da biste uspeli da pokrenete zajednički projekat. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do izostanka očekivane stručne i finansijske podrške koju ste trebali da dobijete za pokretanje nove ponude u oblasti usluga. Uzrok će biti u nejasno definisanim stavkama kako i za šta bi se tražena sredstva koristila. Na teškoće ćete nailaziti i u odnosima sa inostranim partnerima, kao i ako se bavite oblastima transporta na duže relacije i poslovima uvoza-izvoza. Merkur će krenuti retrogradno 14. januara i prouzrokovaće zastoje i teškoće u platnom prometu. Kasniće naplata vaših potraživanja, što će vas usporiti u obavljanju radnih zadataka.
Sunce će 16 januara praviti konjunkciju sa Plutonom i omogućiće vam da započnete novo poslovno partnerstvo sa osobom koja je izuzetno vešta i stručna u svojoj oblasti rada, a koja će vas povezati sa drugim vama važnim preduzećima i institucijama koje vam mogu omogućiti bolji finansijski promet. Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije i bićete u mogućnosti da iskoristite svoj uticaj u rešavanju teškoća u platnom prometu. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da uvidite gde su propusti i kako da ih uklonite. Mars 24. Januara ulazi u znak Jarca, što će usmeriti vaše napore u ulazak u nova partnerstva. Venera kreće direktno 29. januara i uspećete da rešite pravne obaveze u zastoju.
Nezaposleni Rakovi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblastima trgovine, odnosa sa javnošću, obrazovanja i u medijima. Tražiće se vaše stručne sposobnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Neptunom u prvoj dekadi januara doneće vam romantične trenutke uz voljenu osobu. Jedno drugom ćete pružati duboka osećanja i nežnost, što vam je nedostajalo duže vreme u vezi. Konjunkcija retrogradne Venere sa Suncem će vam omogućiti da vaš odnos sa partnerom postavite onako kako vam najviše odgovara uz obostrano zadovoljstvo.
Sunce će 16. januara praviti konjunkciju sa Suncem u vašem polju ljubavi, što će dovesti do duboke transformacije unutar vašeg odnosa sa partnerom koja će vas još više zbližiti i motivisati na ostvarivanje zajedničkih ciljeva. Venera će krenuti direktno 29. januara, nakon čega ćete biti u mogućnosti da nadoknadite zajedničke trenutke za koje niste imali vremena.

Ako ste slobodni:

Januar vam donosi velike šanse da upoznate nekog s kim biste mogli da uđete u ozbiljnu i dugu vezu. Bićete skloni da se lako zaljubite. Zahvaljujući retrogradnoj konjunkciji Venere sa Suncem, očekuje vas susret sa osobom koja će prema vama na samom početku pokazati naklonost i koja će u vama probuditi osećanja. Bićete pomalo nesigurni u početku i nećete odmah pokazati vaše oduševljenje i zaljubljenost ali ćete čim Venere krene direktno biti spremni da uđete u vezu.
Nešto stariji Rakovi će dobiti novu šansu da se emotivno zbliže sa osobom sa kojom su već pokušali da uđu u vezu ali su se povukli jer su bili nepoverljivi. Do kraja januara ćete uspeti da se povežete i fizički i emotivno i ući ćete u skladnu vezu.

Zdravlje:

Mars koji prolazi kroz vaše polje zdravlja praviće 11. januara kvadrat sa Neptunom, što će vas činiti sklonim infekcijama, upalama, otežanoj cirkulaciji, probavnim tegobama, urološkim smetnjama i hormonskom disbalansu. Potrebno je da preventivno delujete. U drugoj polovini januara će se pojačati vaš imunitet i bićete stabilnog zdravlja. Više se krećite.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bogate antioksidasima jer je vašem organizmu potrebno čišćenje od štetnih sastojaka. Od povrća jedite kiseli kupus, grašak, spanać, beli luk, krompir i šargarepu. Od voća jedite suvo grožđe, pomorandže, grejpfrut i kivi. Od začina koristite kurkumu i cimet. Pijte zeleni čaj sa dodatkom limuna i đumbira.

Srećni brojevi:

4, 8, 13, 17, 21


lavLAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Merkur 2. januara ulazi u znak Vodolije, što će vas na samom početku nove radne godine usmeriti na planiranje poslova u saradnji sa poslovnim partnerima, a to će od vas zahtevati i angažovanje oko pregovora, ugovora i pravnih stvari. Pokrenućete nešto novo što je povezano sa javnim poslovima i marketingom. Venera će praviti sekstil sa Neptunom, što će poboljšati vaš osećaj za promet novca i omogućiti vam da profitirate od oblasti usluga koje su vezane za platni promet, posebno ako ste vlasnik menjačnice ili se bavite uslugama lepote kao što je kozmetika. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem doneće vam uvide šta vam je potrebno kako biste poboljšali promet vaših usluga i privukli nove korisnike. Nakon nekoliko ranijih odlaganja, konačno ćete uspeti da pokrenete program usluga lepote. Kvadrat Marsa sa Neptunom 11. januara činiće vas sklonim da ulazite u nerazumne poslovne i finansijske rizike koji vam mogu naneti štetu i gubitke. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno, što će dovesti do teškoća sa poslovnim partnerima i u odnosima sa javnošću.
Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije i poboljšaće vašu saradnju sa osobama na visokom položaju. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da otkrijete gde su nastali propusti u vašim dogovorima i planovima oko zajedničkih poslova, pa ćete početi da uklanjate smetnje i pravite neophodne izmene i nadoknađujete odložene zadatke. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i doneće vam povoljne mogućnosti da pokrenete novu ponudu usluga, oko čega ćete se istrajno angažovati kako biste prevazišli prepreke koje bi mogle da vas ometaju. Venera će 29. januara krenuti direktno i bićete u mogućnosti da poboljšate odnose sa kolegama i da se usmerite na obaveze koje su bile odložene.
Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima komunikacija, javnosti, ljudskih resursa, knjigovodstva i administracije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Merkur na početku januara ulazi u znak Vodolije i vaše polje ljubavi i braka. Dobro ćete se razumeti sa voljenom osobom u svemu i razgovaraćete o novim zajedničkim planovima. Poverićete jedno drugom šta vam je potrebno u vašoj vezi i predložićete šta biste novo mogli da unesete u vaš odnos, kako biste poboljšali kvalitet i dobili više zadovoljstva i topline.
Merkur će krenuti retrogradno 14. januara i prouzrokovaće nesporazume između vas i voljene osobe. Imaćete teškoća da se dogovarate i vaš zajednički život i aktivnosti će biti loše organizovane. Merkur će 23. januara praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem kada ćete uspeti da prevaziđete nesuglasice i unesete više zabave, strasti i dinamike u vašu vezu.

Ako ste slobodni:

Osoba koju ćete upoznati preko zajedničkog prijatelja, neko ko se po svojoj originalnosti i inteligenciji izdvaja iz gomile će vas neodoljivo privući u prvoj dekadi januara. Pokazaće vam svoju naklonost i počećete da provodite vreme u zanimljivim razgovorima u kojima ćete uživati. Od sredine januara ćete početi da se ređe viđate i nailazićete na sve više razlika u mišljenjima. Nećete se potpuno udaljiti ali nećete započeti emotivnu vezu. Vaš odnos će biti slobodnog tipa.
Nešto stariji Lavovi će uspeti da se zbliže sa osobom koju su nedavno upoznali i u koju su se zaljubili. Od druge polovine januara će doći do zahlađenja, pojaviće se nesporazumi između vas dvoje i počećete da razmišljate o prekidu odnosa.

Zdravlje:

Venera će se do 29. januara retrogradno kretati kroz vaše polje zdravlja, ali vam neće praviti nikakve ozbiljne smetnje, osim što će vam imunitet biti oslabljen, pa su moguće lakše smetnje kao što je prehlada, bolovi u leđima, kolenima, nogama i slabija cirkulacija. Potrebno vam je više odmora ali i rekreativne fizičke aktivnosti, uz zdravu i pravilnu ishranu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne, kako biste uspostavili prirodnu ravnotežu u organizmu i ojačali imunitet. Prijaće vam mešano povrće koje možete praviti u vidu sokova ili čorbi. Za dodatak jelima koristite morske alge i kombuhu. Od voća će vam prijati mandarine, ananas i jabuka. Jedite ribu, jaja od prepelice i pijte zeleni čaj.

Srećni brojevi:

7, 12, 16, 21, 25djevicaDJEVICA

Posao:

Drage Device,
Merkur 2. januara ulazi u znak Vodolije i novu radnu godinu ćete započeti sa pripremom planova u vezi proširenja vaše ponude usluga, kao i sa modernizacijom vašeg radnog okruženja. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za javne poslove, poslovna partnerstva i imaćete uspeha ako se bavite kreativnim radom ili oblastima zabave. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem će vam omogućiti da jedan projekat koji ste pokušali ranije da pokrenete i koji ste zbog nepovoljnih okolnosti bili primorani da odložite, sada iznova pokrenete jer ćete uvideti kako da prevaziđete početne teškoće i prepreke. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će prouzrokovati nesporazume i neslaganja sa jednim poslovnim partnerom. Nailazićete na nekorektne i mutne radnje, što će dovesti do odlaganja rokova u vezi zajedničkog projekta, dok ne rešite trenutne probleme. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno, što će usporiti ostvarivanje planova koje imate u vezi proširenja ponude usluga. Imaćete otežane kontakte sa vašim klijentima.
Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije i doneće vam više poverenja od strane nadređenih. Bićete odabrani za vođu tima jednog projekta. Imaćete više uspeha u timskom radu. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem pomoći će vam da otkrijete šta je neophodno da poboljšate i koje nedostatke da uklonite u vezi ideje koju ste počeli da razrađujete u vezi unošenja novih metoda rada i tehnologija na vaše radno mesto. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i usmerićete vaše napore u nove poduhvate na poljima zabave, ugostiteljstva i sporta. Ući ćete u jedan rizičan posao koji bi vam mogao doneti profit. Venera će 29. januara krenuti direktno i omogućiće vam da nadoknadite zastoje na poljima dizajna i zabave.
Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima dizajna, ugostiteljstva, javnosti i usluga. Tražiće se vaše organizacione sposobnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera i Sunce će u prvoj polovini januara praviti sekstil sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Očekuje vas mnogo zabave, a imaćete i dobar osećaj za potrebe voljene osobe. S druge strane, kvadrat Marsa sa Neptunom će vam doneti neslaganja sa članovima porodice i uneće svađe i napetosti u vaš dom. Vaš partner će pokazati ljubomoru.
Nesuglasice sa voljenom osobom i članovima porodice ćete uspeti da ublažite u drugoj polovini januara. Uvidećete vaše propuste i bićete spremni na dogovore u kući i u emotivnoj vezi. Uspećete da odnos sa voljenom osobom postavite na stabilne osnove. Kada Venera krene direktno krajem meseca, imaćete više vremena za zajedničke intime trenutke.

Ako ste slobodni:

Prva dekada januara će vas činiti sklonim da se lako zaljubite. Upoznaćete dve osobe od kojih će jedna biti umetnički tip, a druga osoba od autoriteta. Biće vam teško da se odlučite i držaćete se na distanci. Kako ćete biti skloni da idealizujete svakoga ko vam se bar malo dopadne, obuzeće vas razočaranje kada obe vaše simpatije bliže upoznate jer ćete početi da primećujete njihove nedostatke. Kada Venera krene direktno krajem meseca postaćete otvoreniji za nova poznanstva.
Starije Device će biti privučene osobom koju će upoznati na jednoj zabavi i koja će ih privući svojim izgledom. Vaša nova simpatija će biti zauzeta ali će vam predložiti tajnu vezu. Zbog toga ćete biti u sukobu sa osobom iz bližeg okruženja.

Zdravlje:

Merkur će na početku januara ući u znak Vodolije i vaše polje zdravlja, što će vam doneti bolju otpornost na stres i ojačaće vaš imunitet. Više ćete se kretati, što će pozitivno uticati na vašu kondiciju i opšte zdravlje. Od sredine januara će Merkur krenuti retrogradno, što će dovesti do pada vašeg imuniteta ali neće biti ozbiljnijih smetnji, osim osetljivosti na prehladu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bogate proteinima i vitaminima. Od povrća će vam prijati soja, grašak, spanać, sočivo, krompir i kelj. Pripremajte jela sa pirinčem, ribom i pilećim mesom sa dodatkom slanine. Jaja, sir i jogurt možete uzimati svakodnevno. Od voća će vam prijati jabuke, ananas i suvo grožđe. Jedite orah i urme. Pijte zeleni čaj.

Srećni brojevi:

3, 8, 15, 19, 24


vagaVAGA

Posao:

Drage Vage,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i otvoriće vam mogućnost da pokrenete nešto novo u vašem radu što je povezano sa dizajnom, kreativnim oblastima, kao i sa zabavom i ugostiteljstvom. Ako se bavite prosvetom, počećete da koristite nove metode rada koje će vam doneti više uspeha. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj kako da privučete više klijenata ili korisnika usluga koje pružate. Uspeh vas očekuje ako se bavite uslugama lepote kao što je kozmetika i slično. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem će vam omogućiti da pokrenete one radne zadatke koji su bili u zastoju ili su bili odloženi zbog nepovoljnih okolnosti. Sve što započnete u prvoj dekadi meseca uspećete da dovršite u predviđenom roku. Mars će 11 januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će izazvati teškoće u pregovorima oko novih ponuda na polju usluga. Druga strana će se koristiti nekorektnim i mutnim radnjama. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno, što će usporiti razvoj vaših planova u oblastima dizajna i postaviti pred vas komplikovane radne zahteve.
Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije i pomoći će vam da pokažete više autoriteta i spremnosti da poboljšate situaciju koja je otežana u razvoju vaših planova vezanih za poslove gde se traži kreativni duh i inovativnost. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem omogućiće vam da uvidite šta je potrebno da ispravite i promenite u vašim planovima i nastavićete da razrađujete i sprovodite u delo plodne ideje. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i usmerićete vaše napore u nabavku novih radnih sredstava, popravku i održavanje postojećih i uredićete radni prostor. Venera će krenuti direktno 29. januara i posvetićete se dovršavanju radnih zadataka koje ste bili primorani da odložite zbog proteklih prepreka i smetnji.
Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima prosvete, ugostiteljstva, zabave, usluga, logistike i trgovine energetskim sirovinama.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Mars će u prvoj polovini januara praviti kvadrat sa Neptunom i izazvaće velike nesporazume između vas i voljene osobe koji će dovesti do svađe i nepoverenja. Imaćete utisak da vaš partner nešto krije od vas, dok će ovaj biti previše rasejan, nesređen i neće razumeti zbog čega sumnjate, što će vas još više iritirati. Vaš odnos će biti prilično nestabilan zbog toga.
Uspećete da ublažite međusobne tenzije i da poboljšate poverenje kada Mars uđe u znak Jarca 24. januara. Potrudićete se da poboljšate porodični život i da provodite više vremena zajedno baveći se prioritetnim stvarima vezanih za porodični život i sređivanje zajedničkog doma. Prelazak Venere u direktno kretanje će vam omogućiti više emocionalne stabilnosti .

Ako ste slobodni:

Prva polovina januara će vam doneti konflikte i nezadovoljstvo u emotivnom životu. Upoznaćete osobu koja će vam delovati na prvi pogled privlačno i sa kojom ćete postati intimni ali ćete ubrzo shvatiti da se radi o nekome ko je sklon lažima, ko od vas mnogo toga krije, na prvom mestu da ima još nekoga osim vas i osećaćete da vas iskorištava. Prekinućete ovaj odnos i u trećoj dekadi januara ćete upoznati nekoga ko će vam ulivati poverenje i imati iskrene namere.
Starije Vage će se zaljubiti u osobu koja će im delovati veoma privlačno. To je neko ko će vam odmah priznati da nije slobodan ali da želi sa vama tajnu vezu jer je navodno razočaran u svoj brak. Ubrzo ćete shvatiti da taj neko nije za vas.

Zdravlje:

Kvadrat Marsa sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje zdravlja činiće vas sklonim bakterijskim infekcijama, zbog čega je neophodno da se čuvate povreda oštrim predmetima, kao i da preduzmete preventivne mere za jačanje imuniteta. Vaše zdravlje će se stabilizovati od treće dekade januara. Poboljšaće vam se fizička kondicija i bavićete se fizičkim vežbama.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje spadaju pod obavezne za zdravu i pravilnu ishranu. To su limun, orasi, med i integralne žitarice, što možete da svakodnevno uzimate. Od povrća će vam prijati brokoli, spanać, pasulj i beli luk. Jedite ribu začinjenu ruzmarinom sa dodatkom maslina. Pijte crno vino ali umereno. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu.

Srećni brojevi:

2, 6, 11, 17, 24


skorpijaŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije, što će vas činiti dobro organizovanim u poboljšanju uslova rada na vašem radnom mestu. Bićete zainteresovani da proširite vaš radni prostor, da unesete nešto novo, što se najviše odnosi na nove i moderne tehnologije i sredstva za rad. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam mogućnost da ostvarite uspeh u svemu gde se od vas traže kreativne sposobnosti. Ostvarićete napredak u pregovorima oko novog projekta i imaćete uspeha u oblastima zabave i ugostiteljstva. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i omogućiće vam da nastavite dogovore o pokretanju zajedničkog posla sa jednom osobom na visokom položaju, koje ste ranije morali da prekinete i odložite zbog nepovoljnih okolnosti. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će vas činiti sklonim da ulazite u rizične poslove i finansijske rizike, a to bi vam moglo naneti gubitke. Merkur će krenuti retrogradno 14 januara i prouzrokovaće zastoje i odlaganja u obavljanju važnih radnih zadataka zbog nedostatka finansijskih sredstava.
Sunce će 20. januara ući u znak Vodolije, što će vam doneti pomoć od strane vaših nadređenih za rešavanje situacija gde niste u mogućnosti samostalno da delujete i koje ne zavise isključivo od vaših napora. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da otkrijete gde ste načinili propuste u planiranju i organizaciji. Nakon što prepravite vaše planove i ispravite greške, biće vam lakše da nadoknadite obaveze sa kojima ste bili u zastoju. Mars će 24. januara ući u znak Jarca. Usmerićete vaše napore u pregovore oko novog posla i očekuje vas uspeh ako se bavite oblastima saobraćaja. Venera će 29. januara krenuti direktno i omogućiće vam da poboljšate poslovne kontakte i ostvarite napredak u trgovini.
Nezaposleni Škorpioni će dobiti povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima zabave, prosvete, javnosti, dizajna, ekonomije i pravosuđa.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Neptunom u prvoj polovini januara omogućiće vam više zabave i imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Otići ćete na zajednički izlet i imati dobar provod. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem doneće vam mogućnost da rešite teškoće na koje ste nailazili u proteklom periodu i postavite vašu vezu na stabilne osnove.
Venera će krenuti direktno 29. januara i počećete da osećate kako vaši odnosi sa partnerom postaju topliji i kako imate više potrebe da budete zajedno. Poboljšaćete komunikaciju i razumevanje i razgovaraćete o zajedničkim planovima za budućnost i o tome šta vam je potrebno kako bi vaša veza dobila na kvalitetu. Potrudićete se da postignete dogovoreno.

Ako ste slobodni:

Sekstil Venere sa Neptunom će vam još u prvoj dekadi januara doneti poznanstvo sa osobom u koju ćete se na prvi pogled zaljubiti i koja će vam poklanjati svoju pažnju. Vaša nova simpatija će pokazati dubinu svojih emocija, maštovitost, komunikativnost, što će biti upravo ono što vam je najviše potrebno u ljubavi. Počećete da se viđate i provodite više vremena zajedno ali nećete žuriti da uđete u vezu dok ne budete sigurni da vaša simpatija ima kvalitete koje želite.
Stariji Škorpioni će uspeti da se emotivno približe osobi koju su nedavno upoznali na jednoj zabavi. Biće vam potrebno više strpljenja nego što pretpostavljate da biste otišlo korak dalje, ali će vaši napori biti nagrađeni krajem meseca.

Zdravlje:

Kvadrat Marsa sa Neptunom u drugoj dekadi januara činiće vas osetljivim na prehladu, upalu grla kao i na razne infekcije, zbog čega je važno da delujete preventivno. Osim što je neophodno da održavate fizičku kondiciju u formi, potrebno je da se utoplite i uzimate vitamine. U trećoj dekadi januara će vaš imunitet biti pojačan i bićete dobrog i stabilnog zdravlja.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bogate antioksidansima. Od voća jedite suvo grožđe i šljive, pomorandže, grejpfrut, kivi, banane i jabuke. Od povrća jedite spanać, brokoli, pasulj, krompir, šargarepu i beli luk. Meso jedite umereno, a većinom pripremajte ribu i morske alge kao dodatak. Uzimajte obavezno C i D vitamin. Pijte zeleni čaj.

Srećni brojevi:

5, 9, 16, 20, 24


strelacSTRIJELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i započećete da planirate predstojeće radne obaveze i pokrenućete pregovore oko novih projekata. Najviše pažnje ćete posvetiti organizaciji prioritetnih radnih zadataka i održavaćete česte poslovne sastanke. Primenićete nove ideje i metode u vašem radu koje će doneti očekivane rezultate. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za upravljanje finansijama, što će uvećati saldo na vašem računu. Bićete u mogućnosti da nabavite nova sredstva za rad. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem omogućiće vam da jedan deo novca usmerite u investicije koje ste stavili na čekanje zbog ranijih nepovoljnih okolnosti. Za početak ćete investirati samo deo predviđene sume i sačekaćete da se situacija postavi povoljnije. Mars će 11 januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do teškoća u odnosima sa naređenima i zbog čega ćete neke obaveze i rokove biti primorani da odložite. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i doći će do zastoja u pregovorima oko novih projekata. Suočavaćete se sa kašnjenjem.
Sunce će ući u znak Vodolije 20. januara i omogućiće vam da poboljšate odnose sa nadređenima i dobijete njihovo poverenje kao i bolje pozicije ili odgovornije zadatke. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem pomoći će vam da uvidite propuste u planovima i organizacionom delu posla, nakon čega ćete uspeti da većim delom nadoknadite ono što ste u ranijem periodu bili primorani da odložite, a to se najviše odnosi na pregovore koji su u zastoju. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i usmeriće vaše napore u poboljšanje finansija i akcije u tom pravcu poput novih investicija u radnu opremu. Venera će krenuti direktno 29. januara i bićete u mogućnosti da ostvarujete više finansijske stabilnosti i imate bolji profit.
Nezaposleni Strelčevi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima trgovine, komunikacija, građevinske industrije, saobraćaja i transporta robe.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulaskom Merkura u znak Vodolije, od 2. januara, imaćete nove ideje kako da vašu emotivnu vezu poboljšate i šta vam je potrebno kako biste ostvarili stabilnost u odnosima sa partnerom. Pokazaćete inicijativu i mnogo više nego obično ćete razgovarati sa partnerom o međusobnim potrebama. Planiraćete nove zajedničke ciljeve i u svemu ćete se dobro razumeti.
Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i prouzrokovaće nesporazume, nejasnoće i teškoće u komunikaciji između vas i voljene osobe. Dogovori oko zajedničkih ciljeva će ući u fazu zastoja jer ni vama ni vašem partneru neće biti jasno šta želite i šta su vam prioriteti u vašoj vezi. Na sreću, to neće izazvati svađe, već će vam biti teže da se međusobno uskladite.

Ako ste slobodni:

Početkom januara ćete upoznati osobu koja je originalna u svom nastupu, koja se razlikuje od većina ljudi koje poznajete svojim idejama, pogledima na svet i svojom inteligencijom. Sve ovo će vas privući i za kratko vreme ćete se zbližiti sa vašom novom simpatijom. Sredinom januara ćete početi manje da se viđate, a više da budete u kontaktu preko društvenih mreža. Mada ćete želeti da uđete u vezu, prvo ćete želeti da se uverite da li je vaša simpatija zaista ono za šta se izdaje.
Nešto stariji Strelci će preko društvenih aktivnosti upoznati osobu sa kojom će imati brojne zajedničke teme oko kojih će spontano započeti česte razgovore, a nakon toga i intimna viđanja. Emotivno zbližavanje će biti sporo ali ipak dostižno.

Zdravlje:

Tokom januara bićete osetljivog zdravlja, pa vam se preporučuje da koristite preventivne mere, kao što je vođenje zdravog života, pravilna ishrana, redovan odmor i svakodnevna šetnja i rekreativne fizičke aktivnosti. Osim što možete biti podložni lakšoj upali grla i prehladi, ozbiljnije zdravstvene smetnje nećete imati. Krajem januara će vam ojačati imunitet.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate proteinima i vitaminima. Za doručak možete pripremati jaja, sa maslacem, slaninom, integralnim hlebom i jogurtom. Od povrća će vam prijati soja, grašak, spanać, sočivo, prokelj i krompir. Od mesa jedite piletinu i ribu, sa dodatkom pirinča i maslina. Od voća jedite jabuke, urme i sušeno voće.

Srećni brojevi:

6, 14, 19, 22, 25


jaracJARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije, što će vas pokrenuti ka pravljenju finansijskog plana za narednih godinu dana. Imaćete ideje za nove investicije i te ideje će se pokazati profitabilne, jer će vam doneti dobitke u budućnosti. Najviše koristi ćete imati od investiranja u moderne tehnologije. Venera će praviti sekstil sa Neptunom, što će vam doneti dobar osećaj za lične nastupe, čime ćete poboljšati poslovne odnose. Ako se bavite oblastima lepote, javnim nastupima, visokom modom, zabavom, estradom, komunikacijama i trgovinom ostvarićete veliki uspeh. Očekuje vas uspeh i u pregovorima oko novih projekata. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem omogućiće vam da steknete više poverenja od strane vaših nadređenih i da poboljšate odnose sa njima koji su duže vreme bili napeti, zbog čega su vas ograničavali i ometali vaš napredak u karijeri. Sada će vam dodeliti odgovornije poslove. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će prouzrokovati pokušaje nedobronamernih osoba da vas kompromituju i ugroze vaš ugled i pozicije. Budite pažljivi.
Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i doći će do zastoja i otežanog obrta novca. Kasniće isplata koju očekujete za vaše usluga i to će vas usporiti u daljem radu. Ulazak Sunca u znak Vodolije 20. januara doneće vam pomoć osobe na položaju u rešavanju finansijskih komplikacija, a retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam razjasniti gde ste napravili propuste i moći ćete da ih ispravite. Mars će ući u vaš znak 24. januara i umeriće vas na preuzimanje rukovodećih pozicija. Vaši nadređeni će vam ukazati poverenje i dati vam položaj vođe tima ili radno mesto gde ćete imati izvršnu funkciju. Venera će 29. januara krenuti direktno i umećete da se bolje povežete sa podređenima i da ih motivišete.
Nezaposleni Jarčevi će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima prosvete, dizajna, ugostiteljstva, menadžmenta i precizne mehanike. Vaša preduzimljivost će biti tražena.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Neptunom na početku januara probudiće u vama emocionalnu toplinu i voljenoj osobi ćete pokazati duboka osećanja i nežnost koju ne pokazujete često. Dobro ćete se u svemu razumeti i pokrenućete dogovore oko zajedničkih ciljeva koji su čekali da dođu na red duže vreme. Prijaće vam da odete na jedan izlet preko vikenda.
Merkur će u drugoj polovini januara praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i omogućiće vam da razumete šta je potrebno da promenite u svom pristupu voljenoj osobi kako bi vaš odnos bio skladniji i kako biste rešili ranije nesuglasice. Ispunićete obećanje koje ste dugo vremena odlagali. Venera kreće direktno i poklanjaćete više pažnje i podrške partneru.

Ako ste slobodni:

Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem u prvoj polovini januara dovešće do zbližavanja sa osobom sa kojom ste ranije bili emotivno bliski ili u emotivnoj vezi. Osetićete potrebu da ponovo budete u vezi i to će biti obostrano. U početku ćete biti pažljivi jer ćete se setiti razočarenja koja ste imali u ranijim vezama, a dogodiće se i prolazni nesporazum. Razgovaraćete krajem januara o uzroku prekida vašeg odnosa iz prošlosti i shvatićete da ste to prevazišli. Veza je moguća.
Nešto stariji Jarčevi će biti neodoljivo privučeni osobom koja će ih umnogome podsetiti na nekog u koga su nekada bili zaljubljeni. Druga osoba će vam pružiti pažnju i osećanja i imaćete utisak da vam se ponavlja veza u kojoj ste bili srećni.

Zdravlje:

Prva polovina januara vam donosi dobro zdravlje. Prijaće vam da se krećete, a najviše od svega bi vam prijalo da odete na planinu gde je vazduh čist i gde možete da upražnjavate zimske sportove. Merkur će krenuti retrogradno 14. januara što će dovesti do pada vašeg imuniteta ali neće dovesti do zdravstvenih teškoća. Bićete skloni prehladi i podložni stresu.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bazne i koje će vaš organizam dovesti u potrebnu ravnotežu. Od povrća jedite crni luk, grašak, brokoli, šargarepu, kelerabu i crvenu papriku. Od voća jedite ananas, mandarine i jabuke. Od mesa jedite ribu. Kao dodatak ishrani koristite morske alge i kombuhu. Pijte biljne čajeve i mineralnu vodu. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

3, 7, 13, 18, 22


vodolijaVODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Merkur će 2. januara ući u vaš znak i doneće vam veći broj novih ideja koje ćete odmah početi da razrađujete i razmatrate mogućnosti za njihovu uspešnu primenu. Vaša veština komunikacija, dogovaranja, planiranja i organizacije poslova će doći do pojačanog izražaja, što će vam doneti stabilne pozicije i poboljšaće vašu saradnju. Venera će praviti sekstil sa Neptunom, što će vam doneti dobar osećaj za upravljanje finansijama i za investicije. Dobitke ćete ostvariti kroz ulaganje u oblasti zdravstva i hemijske industrije. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i doneće vam uvide u to ko vam je radio u proteklom periodu iza leđa i ko je pokušavao da stekne korist preko vaših leđa, pa ćete naći način da tu osobu ili više njih onemogućite i nadoknadite štetu koju su vam napravili. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom, što će prouzrokovati nesuglasice sa saradnicima oko raspodele finansija u zajedničkom poslu. Ovo bi moglo da dovede do prekida saradnje i da vas jedno vreme blokira u nabavci neophodnih sredstava za rad. Potreban vam je dogovor.
Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i dovešće do otežane koordinacije sa saradnicima, poslovnim partnerima, nadređenima, klijentima i do teškoća i zastoja u organizovanju radnih zadataka. Sunce će 20. januara ući u vaš znak i uspećete da ispoljite vaš autoritet u rešavanju najvažnijih stvari na vašem radnom mestu. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam uvide gde ste napravili propuste u planiranju i omogućiće vam bolju saradnju sa nadređenima. Mars će 24. januara ući u znak Jarca i usmerićete vaše napore u rešavanje administrativnih obaveza i u tajne pregovore oko novih projekata. Venera će 29. januara krenuti direktno i uspećete da nadoknadite odložene obaveze.
Nezaposlene Vodolije će dobiti šansu za novo zaposlenje u oblastima zdravstva, administracije, ekonomije, prehrambene industrije i u IT sektoru.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Trigon Sunca sa Uranom na samom početku januara i nove godine donosi vam plodne ideje kako da više vremena i pažnje pružate voljenoj osobi i članovima porodice i kako da razumete njihove potrebe. Sekstil Sunca sa Neptunom u drugoj dekadi meseca će vam doneti više topline, nežnosti i intimnih trenutaka u odnosima sa partnerom. Osećaćete se voljeno.
Sunce će 20. januara ući u vaš znak i vaš partner će pokazati više inicijative ali će početi i više da se oslanja na vas, a vi ćete pružati podršku. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam omogućiti da prevaziđete neslaganja koja ste imali u proteklom periodu i dobro ćete se razumeti u svemu. Potrudićete se da ispunite ono što ste propustili ili odlagali.

Ako ste slobodni:

Početkom januara ćete imati neočekivani susret sa osobom sa kojom ćete se dobro razumeti i koja će vam doneti nova iskustva u ljubavi. To će biti neko ko je originalan u svom nastupu, neobičan, ispred svog vremena. Otkrićete kako ste na intimnom polju odličan spoj. Doći će i do buđenja osećanja koja će biti topla i obostrana. U trećoj dekadi januara ćete odlučiti da započnete emotivnu vezu koja će biti slobodnog tipa, bar u početku. Vaš partner će zaslužiti vaše poverenje.
Nešto starije Vodolije će ući u intimne odnose sa osobom sa kojom su ranije bili bliski i sa kojom su na tom polju uvek nalazili sklad i zadovoljstvo. S druge strane, nećete biti spremni da obnovite emotivnu vezu dok ne steknete sigurnost.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog i stabilnog zdravlja tokom januara. Prijaće vam da odete na kraći odmor na planinu ili bar na izlet vikendom. Prijaće vam čist planinski vazduh, a to će i doprineti stabilnosti vašeg zdravlja. Potrebno vam je više kretanja i rekreativne fizičke aktivnosti kako biste ojačali imunitet. Vaša otpornost na stres će biti jača nego obično.
Vaša ishrana bi trebalo da obuhvata hranu bogatu vlaknima. Pripremajte često pasulj, atričoku, kukuruz, grašak i brokoli. Za dodatak jelima koristite čia i lanene semenke. Zobene žitarice uzimajte za doručak, sa dodatkom jogurta. Od voća jedite jabuke, kruške, suve šljive i avokado. Badem i crnu čokoladu uzimajte svakodnevno. Izbegavajte crveno meso i slatkiše.

Srećni brojevi:

3, 8, 15, 19, 24


ribaRIBE

Posao:

Drage Ribe,
Merkur će 2. januara ući u znak Vodolije i pokrenuće vas da razrađujete nove ideje o bržem i efikasnijem razvoju vaših projekata, kao i da planirate u tajnosti pokretanje novih projekata koji bi mogli da vam donesu napredak u karijeri i pomognu vam da preteknete konkurenciju i ostvarite stabilne pozicije na tržištu. Venera će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za saradnju. Dobitke ćete imati od saradnje sa ženama i umetnicima, kao i od saradnje sa preduzećima koje se bave trgovinom kozmetike i modne konfekcije. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem će vam pomoći da obnovite saradnju sa jednom osobom na visokom položaju, koju ste bili primorani da obustavite u proteklom periodu zbog raznih prepreka i teškoća. Mars će 11. januara praviti kvadrat sa Neptunom i prouzrokovaće nesporazume sa naređenima. Bićete skloni da donosite pogrešne odluke i da nejasno sagledavate vaše mogućnosti, što vam može naneti štetu i gubitke. Merkur će 14. januara krenuti retrogradno i izazvaće kašnjenje u rokovima i nesporazume sa saradnicima.
Sunce će ući u znak Vodolije 20. januara i bićete u mogućnosti da obavite važne razgovore sa osobom koja bi mogla da vam pruži stručnu pomoć ili mišljenje o projektu na kome radite. Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem i dobićete na uvid od vašeg nadređenog ili osobe koja vam je mentor gde ste napravili propuste u planiranju i pripremama. Nakon toga ćete moći da otklonite smetnje i nadoknadite obaveze koje su bile u zastoju. Mars će ući u znak Jarca 24. januara i usmerićete vaše napore u timski rad i poboljšanje saradnje. Nadređeni će vas postaviti za vođu tima ili jednog sektora. Venera će 29. januara krenuti direktno što će vam omogućiti da obnovite saradničke odnose koji su bili u prekidu.
Nezaposlene Ribe će imati povoljne mogućnosti da se zaposle u oblastima finansija, ekonomije, hemijske industrije, arhitekture i kao konsultanti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Ulazak Merkura u znak Vodolije na početku januara omogućiće vam da provodite više vremena sa voljenom osobom i da imate više intimnih trenutaka. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem će vas pokrenuti da poboljšate društveni život i da sa partnerom počnete da izlazite na mesta za zabavu, u pozorište i na društvene manifestacije, što vam je nedostajalo.
Merkur će krenuti retrogradno 14. januara, što će dovesti do nesuglasica između vas i partnera jer se nećete razumeti oko zajedničkih potreba i želja. Počećete da se povlačite u sebe. U trećoj dekadi januara je Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, pa ćete prevazići nesporazume i bićete otvoreniji prema partneru. Poverićete mu vaše brige.

Ako ste slobodni:

Početak januara vam donosi susret sa osobom sa kojom ste nekada bili bliski i intimni. Susret će probuditi nekadašnja osećanja i strasti i nećete moći da odolite jedno drugom. Obnovićete intimne odnose, sastajaćete se i viđati u tajnosti. Od polovine januara ćete početi da se hladite jer ćete se prisetiti nekih scena iz prošlosti dok ste bili u vezi i imaćete utisak da nešto od toga počinje da se ponavlja. U trećoj dekadi januara ćete uspeti da rešite neslaganja i nastavićete vezu neometano.
Nešto starije Ribe će započeti intenzivni kontakt sa povremenim viđanjima sa osobom u koju su bili zaljubljeni nekada, a sa kojom duže vreme nisu bile u kontaktu. Postoje izgledi da obnovite vezu i da ovog puta budete zadovoljni i ispunjeni.

Zdravlje:

Vaša briga o zdravlju će biti vidljiva tokom januara. Praktikovaćete fizičke vežbe i svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Bavićete se šetnjom, boravićete kad god možete na čistom vazduhu i u prirodi. Zdravo ćete se hraniti i redovno ćete se odmarati. Bavljenje jogom ili nekom tehnikom meditacije će ojačati vašu otpornost na stres. Bićete u dobroj kondiciji.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže minimum ugljenih hidrata. Prijaće vam dijetalna ishrana. Možete svakodnevno da pripremate jaja za doručak. Za glavni obrok možete da jedete sve vrste mesa kao i prerađevine od mesa, kao i ribu, posebno morsku. Od povrća jedite kupus, karfiol i brokoli. Izbegavajte hleb, mlečne proizvode i slatkiše.

Srećni brojevi:

2, 6, 10, 17, 21


Mjesečni horoskop za januar 2022. pripremio astrolog Igor Pavluković za MesecniHoroskop.com! Strogo je zabranjeno preuzimanje mjesečnog horoskopa bez navođenja i linkovanja izvora!